merhaba canım ben tülin.hoşgeldin.kurallarımız hiç katı değil yok çünkü :))) sadece 2 hafta menülerimizi yazıoruz ve listemize giriyoruzzz..kolay gelsiiinnnn....selam güzel bayanlar.ben 37 yaşında iki çocuk annesi 168 boyunda 89 kilo biriyim.aranıza katılıp kilo vermek istiyorum.eğer kurallarınız çok sıkı değilse benide aranıza alırmısınız.hedef kilom şimdilik 70.motivasyon eksikliği ve birazda depresyon nedeniyle kilo veremiyorum.
çok çok güzel bilgiler canım saollllkızlar ben dukan diyeti yapıyorum malum kitabını da almıştımki faydası olur belki diye bugün ordan öğrendiğim ve zayıflamada işe yarayacağını düşündüğüm basit bilgileri sizleri de ilgilendirir düşüncesiyle paylaşmak istiyorum.. insanın 2400 kalori aldığını varsayarsak bunun 300 ü organlara, 700 basit günlük ihtiyaçlara,1400 ü ise vücudu 37 derece de tutmaya harcanıyormuş. bunu zayıflamada kullanacak olursak:
2 lt 10 derecelik su içme 60kalori
6 tane buz emmek 60kalori
25 derecelik suda 2 dakika duş almak (baş hariç) 100 kalori
elbisenin 1 katını çıkarmak 100 kalori
oda sıcaklığını 3 derece düşürmek 100 kalori harcattırıyormuş bize..zayıflamada etkili bir silahtır diyor dukan amca...
ayrıca: vücut kalori kısıtlamasına iki şekilde tepki veriyormuş besinlerden gelen kalori kullanımını kısmak ve besinleri sonuna kadar ve eskisine göre daha az kullanmak...bu şekilde kilo verme durağanlaşıyormuş fakat bunun da etkili silahı ve vucudun tepki gösteremediği tek şey ise egzersiz..egzersizde yapılınca kısıtlama olmazken kalori kısmasında oluyormuş:))
bir deeee 70 kiloluk bir insan ile 90 kiloluk bir insanın aynı tabağı yemesi halinde depoıladığı yağ oranları 70 kiloluda daha az.. nedeni : yağ kütleleri doığuştan kişiden kişiye farklılık göstersede o kişi nasıl doğduysa aynıymış..ve biz kilo aldıkça o kütleler büyüdükçe yağ hücresinin taşıma kapasitesi kalmadığından bi süre sonra kendini 2 ye yani kardeş hücreye bölüyormuş..bu ne zaman oluyor BKI 28 den 29 doğru giden kişilerde.. bu kişiler zayıflasalar bile ne yazıkki o kardeş hücreler de yok olmuyomuş..ve her zaman kilo alma kapasitesi ve yönelmesi fazla oluyomuş.. umarım faydalı olmuştur :26::26:
canımmm saol yüzünde bir tebessüm bile oluştuysa ne mutlu bana:)) aslında rumuzumu çantacı alayım diyede düşünmedim değil:)))güzel dilekleriniz için Allah razı olsunnn...Merhabalar,
Tülin, size de çok güldüm,bir yazınızda kendinizi tanıtırken "ben Tülin yani çantacı" demişsiniz,Tülin'den çok çantacı olarak tanınıyorsunuz,çok hoşsunuz yaaaaa.Allah da sizi güldürsün,istediğiniz kiloya kavuşmanız dileğimle,tüm topiğimizin hatta zayıflamak isteyen(şişman kalmak isteyen yoktur ya) herkesin...
menümü yazıp,önceki sayfaları okuyayım.
[r
ayyyy 90 dk mı maşallaaaaahhhhh hiçççç kıskanmadım yine :))) 5 dolmadan nolcek canımmm afiyetler olsunnn90 dakika sporum var heççç kıskanmayınn ...
bu arada akşama kadar menüm süperdi ama akşam annemin gazabına uğradım ben daha eşim gelmeden yedim ama annem lahana sarması göndermiş ve ben belki 2 yıldır yemedim 5 tane yedim ve gerisi de var menümü yazarım birazdan....
ya çıkardım onları da 2 gündür yapamadım spor, şimdi senin yazdığını görünce suçluluk hissettim valla. bunları yazınca hemen bilgisayarın başından kalkıp 40-50 dk pilates yapıcam:))
İşte böyleee. Şimdi de pilatesimi yapıp duş alıcam. Geç oldu biliyorum ama spora başlayamadım bi türlü, geç de olsa yapıcam artık bugün. İyi ki varsınız kızlaaar! :))
bencede koşu bandı daha mantıklı salonda bugün 40 dakika yürüdüm 6.3 hızında ama bisiklet ve eliptik sıkıcı ..iki çeşit bisiklet var birde eliptik onlarda şimdilik 5 dakika yapıom toplam 15 dakika inan bi an önce bitsin die gözüne bakıom heleki eliptik canını çıkarıo hatta bi ara tansiyonum bile düşer gibi oldu bence koşu bandı süper olmuş şimdiden güle güle kullan...[/QUOTE]canım listeni paylaşırmısın....
amin ama çok güzeldi daha tuttum kendimi walla.
canım meyve ye ve süt iç yatmadan 2-3 saat önce...
koşubandı almış eşim :)))) Allahım çok şaşırdım hayatta yapmaz böyle şeyle demekki kararlılığımın farkında hadi hayırlısı inşallah faydasını görürüm çok teşekkürler
kızlar size bişiy anlatıcaktım unuttum
bayramda kayınvalidemler bizdeydi
onların bi akrabalarına gittik, kadın 52 beden bu beli lastikli desenli anne etekleri olur ya
onlardan giyiyordu hep, pek değişik bişiyle görmedim...
bayramda gittiğimizde şok şok şok 38 beden kapri giymişti ve 55 yaşlarında
ayyyy çiğdem teyze sana ne olmuşşş demişim şaşkınlıkla
o da demez mii kız asıl sana ne oldu
yaklaşık 1dk kapıda birbirimizi seyrettik
yaa tabiki fazla kilo çok zararlı ama belli bir yaştan sonra azıcık kilonun kadına yakıştığından yanayım
saçlarını sarıya boyatmış, kısacık kestirmiş
düzeltememiş sanırım saçları havada, çiy sarı uçan 43 kilo allahımm kadın hayalet gibi geldi gözüme
sonradan alışmaya başladım ne yaptın çiğdem teyze nasıl gitti dedim
taşınma telaşı, birde yaşlı kayınvalideye bakıyor, aktardan 5i bir yerde hazırlatmış hep
yeşil çay yerine sinameki varmış içinde
funda, biberiye, sinameki, kekik, mate 1 kerede 1 haftalık demlemiş
şişelere doldurup dolaba koymuş onu içmiş günde 3-4 bardak içmiş sanırım orasını hatırlamıyorum tam
yani demem o ki, kaç yaşında olursanız olun kilo gidiyormuş ama dedim ki çiğdem teyze devam etme artık biraz kilo al dedim
sana daha çok yakışır dedim
kızı da anne yater artık verme diyorum diyor, korkuyorum ya bi daha alırsam diye bişiy yedim mi gidip onu içiyorum diyor
bikaç gün çıkmadı aklımdan kadın yaa
o da bana sordu nasıl oldu diye bende anlattım kısace yaptıklarımı ben pek bişiy içmedim dedim
çok iyi göründüğümü çok yakıştığını söyledi
ben hemen anneme sordum yaaaa anneeeee benim yüzümde böyle mi görünüyor
ayy çok tuhaf geldi ya gözüme
verin kızlar verin, zayıflık sultanlık,
amalelik, yağ hammallığı yapmışız bunca zaman, öööfff düşündükçe deliriyorum
KEsinlikle koşubandı bisiklet 15 dakika yapamıyprum işkence gibi hemde alt bölgeler için koşu bandında geç tv karşısına hafif tempolu yürü koşmak kalbi yorar kondisyon hocamız önermezdi
bende çok severim lahana sarmasını yaaa bak canım istedi şimdi :)))))) şifa olsun inşallah hiç beklemeden de gitsinler :)
sabah8
1 dilm tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 lokma tahin pekmez
1 ikramlık çikolata
müdürüm ikram etti geri çeviremedim
ara 10.00
1 ekşi elma ama bitiremedim
öğle12:30
5 kaşık barbunya yemeği
salata
1tk keten tohumu
ara16.00
1 paket süt muzlu ( evde ara yapabileceğim bişi yoktu)
çeyrek elma
akşam 19:00
4 yk patlıcan közleme
3 yk barbunya
buraya kadar herşey güzelllllll
19:30
(sonra annem eşimle lahana sarması ve yufka göndermiş ve eşimle tekrar sofraya oturdum aslında aç da değildim)
5 minikti ama lahana sarması
3 çatal makarna
2 lokma yufka
2 çatal ucu kese yoğurdu
ara yok
3 litre su
1 yeşlçay
1 form çayı
90 dakika spor
artı nöbetciydim canım çıktı bugün yaaa ...
bileklerim inanılmaz ağrıyor şu an...
kızlar benim kayınvalidem haftada bir yapar lahana yememeşiyim yani bence rejime uygun bir yemek aslında???????
süpersin canım lahana sarmasına takılma bence olsun okadar spor konusundaki azmine hayranım allah nazardan saklasın canım
bende menümü yazım kızlar
öncelikle yemediklerimi belirtim size
evde lokma tatlısı vardı görümcem getirmiş.... yemediiimm
evde kuruyemiş vardı yemediiiimm çikolata yemediiiiiimm ve kabak tatlsı yemediiiiiimm kendimi kutluyorum
kahvaltı
1 kase yoğurt 1 dilim ekmek
yeşil çay
öglen 3 kaşık patlıcan yemeği 1 çatal makarna yarım dili tb ekmeği
ara 1 mandalina 1 elma
akşam 1 tabak doluuu mercimek çorbası 2 kaşık patates püresi 1 dilim ekmek yoğurt
sora bişe yokkk
akşama yinede fazlamı olmuş kızlar
bu hafta belki kilo verememiş olabilirm hala reglim
ayrıca yaklaşık 2 senedir parmağıma takamadığım evlilik yüzüğümü taktım ben sizle birlikte 3 kilo verdim eme aslında toplam 5,5 kilo oldu
artık 75 olmayı çok istiyorummmmm
ve bugunkü menüm..akşam misafirlerim vardı ecccüükkk kaçtı.
uyanınca 7 gibi : 1 bisküvi / 1 tatlı k. çikolata (ne oldugunu ben bile anlamadım)
sabah: 1 tam b ekmek /1 kupa şekersiz çay / çeyrek domates / 2 kk peynir / acı ve domates sos
öğle (saat 4 gibi): 1,5 galeta / 3 kaşık yoğurt /lahana haşlama 4 5 parça
akşam: yağsız 2 servis kaşığı erişte / 2 çatal lahana yemeği
ara: şekersiz çay / 3 badem / 2 ceviz / 5 6 fıstık / 1 kuru incir
ara: 1 lokum
2 lt su
1 lt iksir
canım ne kadar az gitmiş bozma moralini ama kabızlık diosun bence onun etkisidir wc den sonra eminimki dahada düşer kilocuklar bu arada deryacım canım benide gör tamamkızlar günaydın geçmiş yapamadım ve hiç vaktim yok saat 10 da kardeşim gelin adayımızı kahvaltıya getircek bana,daha ortada bişi yok,çok işim var ama yazmadan geçemedim sadece ortime menü karşılaştırması yaptım...
bu arada kuşhan 15 günlüktü ya biz tülinle kabızdan ölcez,bugün 7. günü doldurduk ve ara verdik....artık normal diyet modundayız... ben 76,5 la başladım bu sabah 75,1 gördüm yani 1.4 kg vermişim 15 günde 10 kilo falan fasa fiso belki 2 daha verirdik 3 kilo en fazla bizim ebadımızdaki hatunlar için bu diyet...tek amacım yarına kadar bozmadan 2 kilo ile listede ilk 3 olmak ..Allahm lütfen artık üst sıralara taşınayım.. olmadı deryama rüşvet teklif ediyorum ,kız beni gör bende seni göreyim
günaydınnn..... mutlu günler hepinizee
canım üzlme yarını çekersin olur biter bu soğukta magnumu nasıl yedin hasta olucan cnm
ohh gez bakalım iyi gezmeler arkadaşım
hoş geldin canım ben semra
canım o 14kilo daha vermem gereken kilo ben daha 10 kilo verebildim
canım saol desteğin için ama bu akşam baya azıttım pişmanmıyım ehazcık çok vicdan azabı duymuyorum sıkıldım demekki ama kaldığım yerden devam edicem
canım 2 günde önemlidir inşallah değişecek rakamlar biraz daha sabırla bozmadan diyeti devam et cnm
ne güzel bende hisstmeye başladım yumuşamaları benim evde alet falan yok ama lesli ye başlıcam bu hafta bakalım nolcak
canım emeklerin boşa çıkmaz inşallah unutma hiç biremek boşa gitmez allah yardımcın olsun
canım ben senle daha tanışamadım çok acılıydın ve acını deşmek istemedim ben semra allah kardeşinin mekanını cennet etsin inşallah zor zamanlar geçiriyorsun bencede bi dr git ben de gidiyorum çok yardımı oluyor allah yardımcınız olsun tatlım
amannnn cnm sende onlarla dalga geç benim bide lakabım var genç kızlığımdan beri bana inek diolar kızken 48 kiloyla bile inek diolardı iri kemikliyim diye heralde boşver zayıfladıkça sende onlara hava atarsın cnm
ne güzel işte gitmiş kilolar burası çok etkili oluyor aynen devam
maşşallah kadıncağıza o yaşta o istikrar valla bizlerde yok o irade örnek olsun işte bizlere saol cnm paylaşım için
evet canım geç çünkülümmm bu gün dr sordum tavsiye etmiyorum biraz daha kilo ver öyle dedi nohut olduğu için kalorisidevarmış haliylen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?