selma ablacım seni görmek çok güzell hadi başla lütfen menülerini yazmaya kötü de olsa yaz yarına daha güzelini yazarsın ok?
banuşşşş ankarada kar var diolarrr ...
hadi kaçtımmmmmmmm
tskler cnm cok güzel bilgilrkızlar ben dukan diyeti yapıyorum malum kitabını da almıştımki faydası olur belki diye bugün ordan öğrendiğim ve zayıflamada işe yarayacağını düşündüğüm basit bilgileri sizleri de ilgilendirir düşüncesiyle paylaşmak istiyorum.. insanın 2400 kalori aldığını varsayarsak bunun 300 ü organlara, 700 basit günlük ihtiyaçlara,1400 ü ise vücudu 37 derece de tutmaya harcanıyormuş. bunu zayıflamada kullanacak olursak:
2 lt 10 derecelik su içme 60kalori
6 tane buz emmek 60kalori
25 derecelik suda 2 dakika duş almak (baş hariç) 100 kalori
elbisenin 1 katını çıkarmak 100 kalori
oda sıcaklığını 3 derece düşürmek 100 kalori harcattırıyormuş bize..zayıflamada etkili bir silahtır diyor dukan amca...
ayrıca: vücut kalori kısıtlamasına iki şekilde tepki veriyormuş besinlerden gelen kalori kullanımını kısmak ve besinleri sonuna kadar ve eskisine göre daha az kullanmak...bu şekilde kilo verme durağanlaşıyormuş fakat bunun da etkili silahı ve vucudun tepki gösteremediği tek şey ise egzersiz..egzersizde yapılınca kısıtlama olmazken kalori kısmasında oluyormuş:))
bir deeee 70 kiloluk bir insan ile 90 kiloluk bir insanın aynı tabağı yemesi halinde depoıladığı yağ oranları 70 kiloluda daha az.. nedeni : yağ kütleleri doığuştan kişiden kişiye farklılık göstersede o kişi nasıl doğduysa aynıymış..ve biz kilo aldıkça o kütleler büyüdükçe yağ hücresinin taşıma kapasitesi kalmadığından bi süre sonra kendini 2 ye yani kardeş hücreye bölüyormuş..bu ne zaman oluyor BKI 28 den 29 doğru giden kişilerde.. bu kişiler zayıflasalar bile ne yazıkki o kardeş hücreler de yok olmuyomuş..ve her zaman kilo alma kapasitesi ve yönelmesi fazla oluyomuş.. umarım faydalı olmuştur :26::26:
vayyyyyyyyyyyyyyyy beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee biz neden veremiyelimki dimi amakızlar size bişiy anlatıcaktım unuttum
bayramda kayınvalidemler bizdeydi
onların bi akrabalarına gittik, kadın 52 beden bu beli lastikli desenli anne etekleri olur ya
onlardan giyiyordu hep, pek değişik bişiyle görmedim...
bayramda gittiğimizde şok şok şok 38 beden kapri giymişti ve 55 yaşlarında
ayyyy çiğdem teyze sana ne olmuşşş demişim şaşkınlıkla
o da demez mii kız asıl sana ne oldu
yaklaşık 1dk kapıda birbirimizi seyrettik
yaa tabiki fazla kilo çok zararlı ama belli bir yaştan sonra azıcık kilonun kadına yakıştığından yanayım
saçlarını sarıya boyatmış, kısacık kestirmiş
düzeltememiş sanırım saçları havada, çiy sarı uçan 43 kilo allahımm kadın hayalet gibi geldi gözüme
sonradan alışmaya başladım ne yaptın çiğdem teyze nasıl gitti dedim
taşınma telaşı, birde yaşlı kayınvalideye bakıyor, aktardan 5i bir yerde hazırlatmış hep
yeşil çay yerine sinameki varmış içinde
funda, biberiye, sinameki, kekik, mate 1 kerede 1 haftalık demlemiş
şişelere doldurup dolaba koymuş onu içmiş günde 3-4 bardak içmiş sanırım orasını hatırlamıyorum tam
yani demem o ki, kaç yaşında olursanız olun kilo gidiyormuş ama dedim ki çiğdem teyze devam etme artık biraz kilo al dedim
sana daha çok yakışır dedim
kızı da anne yater artık verme diyorum diyor, korkuyorum ya bi daha alırsam diye bişiy yedim mi gidip onu içiyorum diyor
bikaç gün çıkmadı aklımdan kadın yaa
o da bana sordu nasıl oldu diye bende anlattım kısace yaptıklarımı ben pek bişiy içmedim dedim
çok iyi göründüğümü çok yakıştığını söyledi
ben hemen anneme sordum yaaaa anneeeee benim yüzümde böyle mi görünüyor
ayy çok tuhaf geldi ya gözüme
verin kızlar verin, zayıflık sultanlık,
amalelik, yağ hammallığı yapmışız bunca zaman, öööfff düşündükçe deliriyorum
bencede bisiklete göre daha iyi ama işin aslı ben banttada çok sıkılıyorum en fazla 40 dk :)
günaydın kızlar hayırlı günler herkese diliyorum inş yarın tartılıp kilomu yazacagım ve yarın başlıyorum sizlere katılmaya kısmetse inş
hadi hayırlısı selmaa ablammm
çok sevindim seini daha iyi gördüm
ortim canım bu kaçmış yani,bende bişi sandım face'den yazınca öyle... sadece akşamki kuruyemişe takıldısan aynını bende yedim ...ahada menüm geliyorrr
sabah:1 çerez kasesi tarhana çorbası (annem bende kaldı o yapmış,o kokuyla uyanınca dayanamadım )
ara: kahve
öğle:2 k.ekmeği arası 4 dilim kaşar
ara: yeşil çay
akşam:1 kupa haşlama makarna yağsız ,2 kaşık yoğurt
ara: 1 sade kahve,çeyrek portakal,çeyrek elma,3-4 fındık,3-4 badem,3-4 fıstık,1 çatal kabak tatlısı
şu geceler olmasa hayatımda tığ gbi hatun olcam vesselam
günaydınnn..... mutlu günler hepinizee
amin canım evet randevu aldım dün inş gidecegim dr cok teşekkürler
burcu sen nasılsın canım toparlandınmı nasıl geciyor günlerin
deryacım harikasın canım çok daha zayıf görünüyorsun 72 den yani... süper süper tebrik ederim darısı başımıza canımmm
bişey diyim mi süper görünüyosun off offf bayıldım hayallerimin zayıf manken tipi işte ben de isterim
arkadaşım çok iyi görünüyorsun
TEBRİKLER..
şuan kaç kilosun?
ben deryanın fotoğrafını göremiyorum...
canım çok tatlı olmuşsun, öncelikle diyete başladığın zamanlardaki tayt özlemini hayalini bildiğim için
görünce çok sevindim, insanın hayal gibi gördüğü şeyleri birgün gerçekleştirmesi, kendine olan inancının-özgüvenin tavan yapması süper bişiy....
artık zayıfladın senden daha yaratıcı-cesur kombinler bekliyorum...
siyahlara bürünmek değil de, güzel sonbahar renkleriyle bir kombin, eminim sana çok yakışır kalıbının dışına çıkmak
söylenecek fazla bişiy yok fıstık gibi olmuşsun, halaa 44 beden giydiğine inanamıyorum
o nasıl kemiktir ayol
tüüüüm hayallerinin gerçek olması dileğiyle maşallah diyorum kuzum
halaa unutulmadığına sevindim
kızlar size bişiy anlatıcaktım unuttum
bayramda kayınvalidemler bizdeydi
onların bi akrabalarına gittik, kadın 52 beden bu beli lastikli desenli anne etekleri olur ya
onlardan giyiyordu hep, pek değişik bişiyle görmedim...
bayramda gittiğimizde şok şok şok 38 beden kapri giymişti ve 55 yaşlarında
ayyyy çiğdem teyze sana ne olmuşşş demişim şaşkınlıkla
o da demez mii kız asıl sana ne oldu
yaklaşık 1dk kapıda birbirimizi seyrettik
canımmm büyük şok eşim koşu bandı almış normalde böyle şeylere para vermeyi manasız bulur da :))) bende markasını falan sormadım almış ya şükür bahane buluyosun demesin diye :)) hayırlısı diyelim gelsin geç olmazsa deneyimlerimi yazarım sana
herkese iyi gecelerrr
olmadı deryama rüşvet teklif ediyorum ,kız beni gör bende seni göreyim
başlıyacagım ayşecim canım benim inş en kısa sürede burdayım yarın tartılıp yazacagım kilomu inş 100 kg olmamışımdır
herkese güzel bir gün diliyorummmm kızlar
selma ablacım seni görmek ne güzel sıkma canını lütfen gelen artılar geldikleri gibi giderler inşallah çabucak
nilgün canım sabah ıslak kekini yaptım bayramda eklediğin resimde görmüştüm yuvarlak borcama yaptım bende senin gibi kızımın bugün okulda kek günüydü teşekkürler benim gibi kek yapmak konusunda beceriksiz olan birine çok yardımcı oldunminicik kenarından tadına baktım çok güzel olmuştu
canım kahveyi ilk sırada 1 tane görüncee aaa kahveler azalmış dedim ama sonra bi baktımki akşamda içmişsinbende türk kahvesi çok severim günde bir tane içeriz eşimle ben sade oda tadlandırıcılı
sanada canımmm
Allah enkısa sürede şifanı dermanını versin ablacım
Canim Selma AblacimmmmCok Sagol Daha Iyim ..
Ilk Günlerden Cok Cok Daha Iyim .. Toparlandim , Düsünmemeye Calisiyorum ..
Cok Sevdigim Annemin Arkadasi Bi Teyzem Var , O Bana Cok Güc Verdi ,
Sen Güclü Kizsin Bununda Üstesinden Gelirsin Diyip Durdu,
ALLAH Ondan Ve Bana Destek Olanlardan Razi Olsun
Sizler Sayesinde Cabuk Atlattim Ilk $oku Ve Üzüntümü ..
Hala Bi Yanim Buruk , Inanamiyorum , Ama Zamanla Alisiyorum I$te ..
Sen Nasilsin AblacimUmarim Sende Iyisindir .. Öpüyorum Cokk
Canlar az vaktim var o yüzden detaylı geçmiş yapamadım, atladığım olursa kusura bakmasın
Kızlar çok teşekkürlereranisa şu an 72.7 yim, yarın bakalım kaç olacak
İremcim biraz geçmişte kaldı görmek istersen söyle atayım canım.
İzloşum sağol, elimdekiler onlardı be yavrum yoksa artık hep renkli şeylere gidiyor elim bunlar hep 92 kilodan kalma şeyler o üzerimdeki elbiseydi kemerle yukarı çektim de salaş tunik oldu. İnan ben de kurtulmak istiyorum artık siyahlardan. Yazın gördün beyaz pantalonu da giydim artık geriye dönmem gari
Siz pek gelemeseniz de yeni gelenler tanısın kaptanlarımızı, unutturur muyuz hiç
Bu kısma çok güldüm o anki surat ifadenizi düşündüm
Helal olsun kadına valla ben de daha sızlanayım bu yaştaAma bunu hastalık haline getirmek de kötü, 49 ne ya
Canım tam cevap verecektim ki bu mesajını gördüm ve çok sevidnim çünkü ben de koşu bandı demiştim biliyorsun.. Bence en iyisini yapmış eşin, ince düşüncesi ve desteği için de ayrıca helal olsun enişteye :13:
vuhuuu ne vereceksin karşılığında hatunum ona göre
Selmam tabi ki olmamışsındır, ama olsan kaç yazar
Bak burada dostların, arkadaşların sana desteğe ve yardıma hazır, senin sırtın yere gelmez bizimle hiç üzülme
Burcummm
Kızlar tünaydın,
Kaç gündür tartıya üzerimde iç çamaşırlarım+ tayt+atlet+boğazlı badi ile çıkıyordum yani yataktan kalktığım gibi, üstümü çıkarmak zor geliyordu, üşüyordum
Biraz da cuma günü sürpriz olması için fazla fazla tartmasını seviyordum
Bugün iç çamaşırlarımla bir çıktım vuhuuu 72.8 yani sadece 100 gr, yarın eksi bile çıkabilirim tuvalete filan da çıkamadım çünkü, dün diyet açısından çok iyi bir gündü, bu günde öyle giderse yarın inşallah belki karla kapatırım haftayı, çok mutlu oldum, azla yetinmeyi öğrendim sonunda en çok buna seviniyorum
Şu kıyafetle tartılma işini tavsiye ederim çok güzel sürpriz oluyor
Dün saç bakımımı yaparken yeni ciciler de yaptımAkşam yüklerim buraya
Kızlar tünaydın,
Kaç gündür tartıya üzerimde iç çamaşırlarım+ tayt+atlet+boğazlı badi ile çıkıyordum yani yataktan kalktığım gibi, üstümü çıkarmak zor geliyordu, üşüyordum
Biraz da cuma günü sürpriz olması için fazla fazla tartmasını seviyordum
Bugün iç çamaşırlarımla bir çıktım vuhuuu 72.8 yani sadece 100 gr, yarın eksi bile çıkabilirim tuvalete filan da çıkamadım çünkü, dün diyet açısından çok iyi bir gündü, bu günde öyle giderse yarın inşallah belki karla kapatırım haftayı, çok mutlu oldum, azla yetinmeyi öğrendim sonunda en çok buna seviniyorum
Şu kıyafetle tartılma işini tavsiye ederim çok güzel sürpriz oluyor
Dün saç bakımımı yaparken yeni ciciler de yaptımAkşam yüklerim buraya
merhaba canım estagfurullah evliyim calışmıyorum ama gec kalkıyorum uykuyu seviyorum o yüzden sabah kahvaltım öyle yemeyi oluyo ama dogru yapmıyorum hikayem 4 yıllık evliyim bebeymiz olsun istedik olmadı tedavi gördüm hormon ilacları beni kilo aldırdı şimdide vermeye calışıyorumaleynacım kaç öğün yiyorsun az değil mi ya?öğle öğünü yok sanırım..evlimisin çalışıyormusun?bu arada kilo hikayen ne? çok mu soru sordum?:)
yok canım ya ben yapmıyoeumn annem damadına verdi su boreyi bende sofraya koyunca küçüçük bi dilim aldım ama kac gün üstüste oldu farkındayımçok sağol canım.
inşallah kolay rahat bir nöbet geçirirsin.
canım geçmiş olsun inşallah iyi olursun en kısa zamnda.
hayırlı olsun canım gözün aydın.
sıkma canını ya..demek kaçamağı kaldırmıyor bünyen.bundan sonra yemezsin ne yapalım artık..
afiyet olsun sabah ne güzel sporunu yapıyorsun.akşama halin kalmaz çünkü..
haklısın canım akşam bluzu denedim yine ama beğenmedim.bi de siyahın duruşundan sonra bu pek kalın gösterdi beni..
çok güzel menün afiyet olsun.
evet çok ucuz.bluzdan vazgeçtim merak etme ben de pek beğenmedim zaten..
sağol bebeğim mersi...
giyerken çok şık tamam da sonrası acıyor canımız..geçmiş olsun.
sağol canım ya.allah her şeyi gönlüne göre versin sen de çok iyi kalpli birisin.buradaki herkes böyle duyarlı,nazik..
canım şu mesajı sabah 5 te de görmek istiyorum :)))))))))))
ben de öptüm canım sağol.hiç alınmama tatlım o ne demek siz benim iyiliğim için söylüyorsunuz.dost acı söyler.olmadığını ben de farkettim haklısın.hem benim sorunumla ilgili kafa yorup yorum yazdığın için sağol..
canımsın lütfen artık şu kaçamakları bitir.seni geriletiyor bunlar..
yine mi börek...her gün mü yapıyon sen kuzum ya şu böreği?
sağol canım güzel yorumların için.kızlardan ayakkabıları sakladım giymekten topuğunu kıracaklar.ikisi de hasta zaten kolyelerimi çantalarımı hep takıyorlar zaten..yedek ayakkbaı taşımak da çok akıllıca.
canım ben yıllarca istedim ve aldım geçen sene.ama çok pişman değilim de anladımki dışarda yürümek bambaşka.ama eliptik daha fonksiyonlu.daha işe yarııyor.şimdi ki aklım olsa kesinlikle eliptik alırdım koşu bandı almazdım.
canım spiral mi var sende?çok kanaman var çünkü..geçmiş olsun.
sağol canım.koleksiyonun da harika..
inşallah canım.
boş ver bunları canım ya.sen 3 anaq 3 ara öğün dengeli beslen..
tatlım violett(tülin) den alıntı yapmışsın bana hitap etmişsin.anlamadım şekerim.
eliptik kesinlikleeeeeeeeeeeeeeee....
yaşasın ne güzel canım.sana da tavsiyem lütfen eliptik alın daha faydalı çünkü.
haklısın aslında 3 ara 3 ögün olmalıymış yukarda dediyim gibi sabah kahvaltım kayıyo öylen yemeyine günde 2 ögün yemiş oluyorum ama yanlış yapıyorum farkındayımbugünkü menüm:
sabah:
2 kepek ekmegi
2 peynir
1 tk. reçel
ara:
1ceviz
öglen:
1/3 kıymalı pide
3 çatal kırmızı biber turşusu
ara:
yarım elma
akşam:
brokoli haşlama
200gr yogurt
ara:
30 gr sarı leblebi
20 gr k.üzüm
1 form çay bol su...
filizcigim ballı tarçın çayı hergün içiyorum. yani bi 2 hafta düzenli içtim. tarçınım bitmişti aldım şimdi tekrar basladım.
bu arada kızlar kışlık kabanımın dügmelerini 3 parmak kadar içeri aldım. kabanımı ilk giydigimde içinde kayboldum nerdeyse nasıl sevindim anlatamam
kızlar ders calışmaya basladım. hergün girip okusamda cok yazamıyorum. akşamları biraz fırsat oluyor. ozamana kadarda sayfalar birikiyorda birikiyor. yeni gelen arkadaşlar diyete yeni baslayanlar: lütfen menülerinize özen gösterin. 3 ana 3 ara ogun olarak beslenin. bi arkadas sabah kahvaltı yapamıyorum demiş isim hatırlamıyorum. yapmalısın canım. dusunsene sana yeme içme demiyoruz sabah kahvaltını yap diyoruz zor bişey olmamalı. bi arkadasımız sabah yetişemiyorum kahvaltı yapamıyorum demiş bu işi gerçekten yapmak istiyorsan bi 10 dk erkeken kalk akşamdan hazırla kahvaltılıgını falan. inan bi 10 dk yeter. sonra bi kaç arkadasında menüleri dikkatimi çekti kiminde sabah oglen akşam var ara yok bu sekilde acıkırsınız tabiki. yeni başladınız birde. kendinize işkence cektirmeyin. bu sekilde devam ederseniz cabuk bıkarsınız. yine bi arkadaştada sabah ve akşam var baska bişey yok işte benim en büyük hatam. önceden bu sekilde yerdim ekmekte cok tüketmezdim derdim bi sabah bi akşam yemeyle nasıl kilo alır insan böyle. bünyeme suc bulurdum. ben baslarda sadece bazı zararlı besinleri keserek ve oncekinden daha fazla belki ama düzenli beslenerek kilo verdim. midenizi tembelleştirmeyin arkadaslar. sadece okuyup gectigimden isimler nikler aklımda degil. kusura bakmayın hitap seklim biraz acayip oldu
hepimize kolay gelsin inş.
canım yine dengesiz olmuş ve sende farkındasın.öğlen yemek yiyemesen bile müsli yada kfleks yemeyi dene sütle. yada en azından 2 meyve ye canım. akşamda balık yanına bol salata yapıp böreğini kahvaltıya ayırsaydın keşke canım.
canımm ayyy sorma yedim de yedim balığı:))) ah bana kalsa aynen eşin gibi yağda mısır unuyla bi güzel kızartırdım ama nerdeee..
teyzemede spor yapcaksın diyorum kalk diyorum ama ben senin gibi yerlerde yuvarlanamam zıplayamam diyor:))) bende önünde yapıyom inadına....beklerim canımmmmm gelllllll
canımmm pek şıkmış kutuuunnn. takı kutusumu yapsak ne:))) çizelgende hayırlı olsun canım
canım baktımmmmmmm
canım ben bilmiyorum ama tek çeşit beslenmede doğru değil bence. belki takılma dönemlerinde yapılabilir.
gül canımmm benim tülinnnn.aslında hatırladın beni ama wisper (nilgün) yazmışsın.karışıklık oldu canım galiba.ama farketmez. börekleri bi an önce dağıt komşularına canım.yoksa sonuç pek hoş olmayacak gibi:)
canım hoşgeldin sen o aldıgın kilocukları hemen verirsin..
canım leslie yapmaya devam et.çok çok faydasını göreceksin. menünde güzel. zeytin yeşil oldugu için hadi kızmıyımmmm..listeye 2 hafta sonunda giriyoruz ama bence yinede yap bildirim böylece dahada motive olursun canım..
canımmmm aynen vallaaa. teyzeme anlatıyorum daha doğru kullanamıyo neti falan benide üye yap diyooo. azcık gülerim kendime gelirim diyooo.. bide kızıyo gel bizle otur başlıycamaaa diyo:))))
Merhaba Seher(yanlış hatırlamıyorum inşaallah) ben de Neslihan,tatlım eğer öyle devam edrse mutlaka bir kd doktoruna gitmelisin sakın ihmal etme.kızlar regl oldum oldum dedim sabahtan beri kahve rengi lekelenme şeklinde bir türlü çözülemedi canım sıkıldı neden böyle oldu aceba yarında bakıym böyle devam edecekmi
Canım dr.ibrahim saraçoğlu'ndan dinlemiştim,8-9 kuru karanfili sıcak bir bardak suyun içinde faydalı olur...günaydııın...mutlu günler herkese...gene sürünerek kalktım yataktan şimdi şimdi kendime geldim biraz...bugün bu yorgunluğuma bir çözüm bulmalıyım artık...kahvaltımı da yaptım...
günaydın güzeller
sabah-->1 dilim tb ekmeğine nutella
arada-->muz
öğle-->müsli
arada-->elma
akşam-->sebze kızartması 1 servis kaşığı
arada-->mandalina+1 çay bardağı süt
yatmadan 1k nutella(artık bitirene kadar yerim gece aklıma düşüyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?