80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Kilo vermede psikolojinin önemi

1-) Kendinize güvenin:
Özellikle diyet ve kilo verme sürecinde kişinin kendine güveni çok önemli. Geçmişteki başardığınız işlerden ilham alın, geçmişte birçok zorlu sürecin altından nasıl kalkmayı bildiyseniz ve başarıya ulaştıysanız kilo verme yolunda da geçmiş zaferleriniz size ilham kaynağı olacaktır. Bu bir maratondur ve maratonu ancak iyi hazırlanmış bir beyin kazanabilir. Elbette bir maraton koşucusu gibi sizin de önünüze engeller çıkacak, belki çok yorulacak belki yarışı bırakma fikri aklınızda bir yılan gibi dolaşacak ancak SİZ yorulmayacak, direnecek ve bu yarışı bitirmek için son gücünüze kadar savaşacaksınız. Düşünün ki bu maratonun sonunda ödül olarak hayatınız geleceğiniz var. Sizin kupanız hepsinden herkesinkinden büyük çünkü sizin ödülünüz SAĞLIKLI BİR YAŞAM. Bu ödülü göz önünde bulundurarak sağlığınız için koşun marotonu geleceğiniz için koşun. 100 kg bir insan olup etrafınızın size alaycı gözlerle bakmasına izin vermeyin evet şuan elinizde yarışı bitirmek koşun ve size vadedilen ödülünüzü alın.

2-) Hedefler Belirleyin:
Japonya’da geçen bir olaydan bahsedelim önce. Usta bir ok atıcısı öğrencisini yetiştirmektedir. Usta oku her attığında hedefi tam 12’den isabet ettirmektedir. Öğrenci şaşkınlık içinde ustasını izlemektedir. Usta der ki “ Jatkisu gel ve gözlerimi bağla “ öğrenci hemen bir bez parçasıyla hocasının gözlerini bağlar ve merak içinde izlemeye koyulur. Öğrenci hocasının tam bir usta olduğunu ve bu şekilde bile hedefi tam 12’den vuracağını düşünür ve hocasıyla övünmeye başlar. Hocası oku atar fakat ok hedef tahtasını bile vuramadan az ileri düşer. Öğrenci şoklar içindedir Hocasına sorar “ Usta neden hedefi tam vuramadın, kesinlikle vuracağını düşünmüştüm “ . Hocası Jatkisu’ya cevap verir “ Sana bir şey öğretmeye çalıştım küçük Jatkisu asla görmediğin hedefe ateş etme çünkü bir hedefi göremiyorsan asla ona ulaşamazsın”. Bu örnekte de olduğu gibi insanların kilo vermede belirli hedefleri olmalıdır. Hedefsiz bir kilo verme asla ve asla düşünülemez ve amaçlanan nokta afaki ( gerçek olmayan ) bir nokta olursa asla hedefe erişilemez. 3 ayda 30 kilo vereceğim gibi bir hedef afaki ve gerçek olmayan hedefler arasındadır. Çoğunlukla böyle gerçek olmayan ve hayal ürünü, fantezi olarak düşünülen rakamlara ulaşılamadığı anlaşıldığında çoğu kez diyet ve spor bırakılır, kişi hayal kırıklığına uğrar. Bu da kişinin bir daha diyet ve spor yapmasının önündeki en büyük engelleri oluşturan oluşumlardan biridir. Başarısız birçok girişimi olan kişi en sonunda bunu kabullenir ve yeni girişimler yapmaktan sakınır. İşte bu yüzden lütfen ulaşabileceğiniz hedefler seçin ve bunu zamana yayın. Bu bir 100 metre koşusu değildir ve o kadar hızlı olması beklenen bir süreçte değildir. Mesela 6 ayda 10 kilo vermek yada 1 yılda 15 kilo vermek gibi hedefler seçilebilir. Kişinin hangi hedefe ulaşabileceği konusunda bir öngörüsü olmalı ve buna göre davranmalıdır. Özetlemek gerekirse ulaşabileceğiniz mantıklı hedefler seçin ve ona göre diyet ve spora başlayın.

3-) Gelişmelerinizi Not Edin:
Bir defter ya da not defteri alarak her gün ona hangi kiloda olduğunuzu kaydetmeye başlayın. Gün içerisindeki eksilerinizi ve artılarınızı bu deftere kaydedin. Mesela o gün yememeniz gereken ağır bir yemeği yada o gün görüp canınızın çektiği fakat zararlı olduğunu bildiğiniz için yemediğiniz çikolatayı da defterinize yazın. Her gün aynı saatte tartılıp bunu defterinize not edin. Bu sizi ileride kilo verdikçe daha çok motive edecek ve gün içinde siz farkına varmadan yapmış olduğunuz kötü ve iyi alışkanlıkları daha rahat görmenizi sağlayacaktır. Sağlıklı kalmak bir yaşam biçimidir; sabır ve süreklilik gerektirir.

4-) Çeldiricileri yönlendirin:
Her diyet yapanın karşısına çikolata, baklava, dondurma, cips, çerez gibi yiyecekler normal popülasyonun gördüğünden daha fazla çıkar : ) . Bunun nedeni ise sizin arasıra bu yiyeceklere koşullanmanızdır. Çeldiricileri yönlendirmek dediğimiz şey Örn: Arkadaşlarla bir yere oturmaya gittiniz ve herkes kola istedi siz mümkünse soda isteyin. Evde tatlı ve zararlı bir tatlı yapılmış ve siz bunun zararlı olduğunu biliyorsanız meyveyi tercih edin. Lokantada yağlı ve sağlıksız ürünler yerine sebze ve az yağlı yemekleri tercih edin. Yani kısaca ortamda sizde yiyin ancak yediğiniz ürünlerin kalorisini ve sağlığını hesaba kadar yiyin. Arkadaş, anne, lokanta, misafir kurbanı olmayın unutmayın ki siz sağlığınız için koşuyorsunuz ve sağlığınızla sizin aranıza kimsenin girmesine izin vermeyin. Bunları ertelerseniz yada sizde toplum gibi yemeye başlarsanız yine yaptığınız ve uygulamaya çalıştığınız yöntemler boşa çıkacaktır. Bu kadar yorulmanızı ve çabanızı bir tatlıya- dondurmaya- çikolataya değişmeyin.

5-) Kilonuzu Sürekli olarak düşünmeyin:
En çok yapılan hatalardan biride sürekli tartıya çıkma hastalığıdır. Genelde ilk günlerde görülen bu hastalık kişinin su bile içtiğinde tartılmasını sağlar. Unutmayın ki fizyolojik ( normal ) olarak gün içindeki kilonuz değişmektedir, bu yüzden günün belirli bir saati sadece bir kez tartıya çıkın. Eğer sürekli kilonuzu ve nasıl gittiğini düşünürseniz otamatik olarak beyniniz buna şartlanacak ve hiç istemediğiniz kadar yiyecekleri yeme ihtiyacı hissedeceksiniz yada başka bir açıdan su içtiğinizde tartılacak moralinizi bozacak ve motivasyonunuzu kaybedeceksiniz. Ne demiştik motivasyon kilo vermeden anahtar rolünde. Bu yüzden sürekli tartıya çıkarak motivasyonunuzun bozulmasına izin vermeyin.

canımmm işte buuuu diyorummmmm:)))) şimdi sen yeni bir başlangıç yapıyorsun gönlümde canım. o yüzden menünn harika..ama ilerleyen günlerde aradaki sütlü kahveler çok,1 taneden fazla içme canım; 2 mandalina yerine 1 yeseydin , akşamada yoğurt yada köfte ekleseydin canım derim:))))

canım paylaşım için teşekkürler.."""""""""""Arkadaş, anne, lokanta, misafir kurbanı olmayın unutmayın ki siz sağlığınız için koşuyorsunuz ve sağlığınızla sizin aranıza kimsenin girmesine izin vermeyin. Bunları ertelerseniz yada sizde toplum gibi yemeye başlarsanız yine yaptığınız ve uygulamaya çalıştığınız yöntemler boşa çıkacaktır. Bu kadar yorulmanızı ve çabanızı bir tatlıya- dondurmaya- çikolataya değişmeyin. """"""""""çok çok doğru.
bak ben misafirim var diye eccük dağıttım hoop gördüm 71 i:))))

violet haklısın canım..birde verdikten sonra korumak önemli...zaten sağlıklı beslenme şekli hayatımızın değişmez düzeni olacak..işte o zaman kilo derdi kalmayacak

sabah

2 dilim tam tahıl ekmek
1 tanecik sosis
kk peynir

ara: 2 grissini-elma

öğlen

2 dilim tam tahıl ekmek
karnıbahar yemeği
yarım kase çorba

ara: 3tane badem-3 tane kuru kayısı

akşam

2 dlim tahıl ekmek
yine karnıbahar yemeği
salata

meyve

Hiiiiççç zoruna gitmesin arkadaşım..herhangi bir sağlık sorunu yoksa bütün kapılar SAĞLIKLI BESLENMEYE açılır..öncesinde de dediğim gibi belli zamanı kapsayan uygulamalar geri dönüşü olan şeyler..
SAĞLIKLI BESLENMEYE DEVAMM..

günaydın güzeller,

valla maşşallah topiğimize birgünde bile inanılmaz sayfa birikiyor, herkez aktif motive resim koyan arkadaşların bizlerde yarattığı şevk tartışılmaz zaten.

iremcim, densiz insanlar hepvar hepimizin etrafında var, lafa bakarım lafmı diye adama bakarım adam mı diye br cümle varya gül geç yani cnm. insanların kıskançlıklarını sinsiliklerini yıllar sonra anlayabiliyoruz bazen, çok yakın zannediyoruz benim iyiliğimi ister diyoruz ama öyle olmadığını acı tecrübe ediyoruz. seni kıskanmıştır ve moral bozmak istemiştir.

izlem basenlerin eskiye nazaran inanılmaz küçülmüş elbette ayrıca kıyafetlerinle kamufle ettiğini belirtmişsin 38-40 beden basen kamufle edilir ama benimki gibi 42-44 beden basen kolay kolay kamufle olmuyor canım.bu arada başarı öykünü artık nerdeyse ezberledim o hikayelerin etki gücü hiçbir ilaçta yoktur.

burçin, cnm seninde bu yarışta iddalı olduğun ortada inş. hedefine ulaşırsın cnm.

derya candan erçetinin tüm şarkılarına bayılıyorum nerdeyse, bu şarkısıda alıp götürüyor insanı. paylaşımın için teşekkürlerrr, ayrıca sabahları nesfitle doyuyormusun cnm ya o beni doyurmuyor ben onu anca ara öğün niyetine yiyordum:))

ayşecim mis gibi çizmelerini çekmişsin, taytını giymişsin pozunu vermişsin maşallah arkadaşıma
salon çalışmasının etkisi tartışılmaz diyorum başka bişey demiyorum ne kadar fit duruyorsun kesinlikle sıkılaşmışsın.
bende uzun çizme giymek istiyoruuuuuuuuummmmmmmm.darısı başıma inş.

kızlar dünden bahsediyim size, sınıfa bir velim geldi hocam siz nekadar çok kilo verdiniz falan dedi uzun zamandır dikkat ediyorum dedimokullar açıldığından bu yana çok farketti valla bravo dedi kadın:)) oda biraz topluydu.
sonra akşama arkadaşım geldi beni enson ramazanda görmüştü dediki şuan şoktayım resmen gaza geldim (80 üstü oda) kendimden hiç umudum yoktu ama şimdi seni görünce çok gaza geldim falan dedi bende başlıycam dedi. demem o ki aslında kilolu olduğum dönemde bendede asla zayıflayamıycam gibi geliyordu benim kaderimmiş gibi geliyordu ondada öyle ve benim zayıfladığımı görünce diyet yapmaya karar verdi çünkü bakış açısı değişti , etrafımızdaki insanların bundan etkilenmesi çok hoş aslında.

kızlar dün karbon diyetine başladım bu ikinci günüm dünden beri okadar çok su içtimki zaten yazıyordu ağız kuruluğu olabilir falan diye deli gibi su içiyorum dünki menümü puanlarıyla beraber yazıyım. deryacım 40 puan demiş ben kk de 50 diye okudum ama etkili olmazsa 40 a indiririm diyorum.

sabah
b.peynir 1
k.peynir 1
domates 6
salatalık 4
h.yumurta 0
öğle
okulda öğlen kek vardı tabi ağzıma koymadım ama zeytin yedim.
4 y.zeytin 1

akşam:
tavuk ızgara yağsız 0
h.patates 20
havuç-mısır-marul salata yağsız toplam 12

toplam:45 puan
sabah yarım saat yürüyüş bandı.

bakalım bugün kaç puan olucak.

ya bende öyle derdim bir 80 olsam başka bir şey istemem diyordum ama simdi 80 lere geldim 75i hayal ediyorum böyle böyle ilerleyeceğim insallah

cnm çok sağolasın
beğenmene sevindim
tamam bugün 1 sütlü kahve
bu arada ben en az 2lt su da içiyorum ama onu yazmak aklıma gelmiyor nedense o konuda kendimi otomatiğe bağladım çünkü bağırsaklarımın selahiyeti için içmem lazım :)

bakalım tekrar sıfır ekmeğe dönmek istiyourm çünkü başka türlü yolu yok anladım
bu sabah kaşarlı omlet yedim çok güzel de doydum
bakalım insallah devamı gelecek

kizlar unuttum yazmayi bi kase muhallebi yedim dayanamadim ama sonra pisman oldum 5 mil lesli yaptim bide 100 tane mekik cektim
kizlar resimler cok guzel darisi basima

Sen o muhallebiyi hakkıyla yakmışsın üzülme ama düşün bak o 5 mile verdiğin emeği eksi düşmek için kullanabilirdin ama şimdi sadece 1 kase muhallebiyi telafi ettin

şarkı için teşekkürler

deryacım şarkı için teşekkürler arkadaşım

deryam şarkı için sağol.sabah sabah iyi geldi.

DERYAMMMMM çok çoook severim candanı saol canımmmmmm

Anlatacak hikayelerim bitmedi henüz
Anlaşacak dostlarım tükenmedi

Ben teşekkür ederim kızlar dinlediğiniz için, gerçekten insana en kötü anında bile umut aşılayacak çok özel bir şarkı..Her kötü olduğumuzda dinlemeliyiz bence

Nilgünüm geçmiş olsun canım, aman dikkat et ilaç al, sıcak tutmaya çalış kendini.. Akşam eve gelince de yat dinlen herkesle ilgilenecğim diye boşlama kendini

rainandthesun ben de senin gibiyim, ne kadar kötü olursam olayım, farklı bir çiçeği görmek bile beni mutlu ediyor bazen. böyle olmasa yaşanırmı ki bu adaletsiz dünyada?

Tülüüüm bende çok severim candan erçetin'i, aynen öyle tükenmedik daha, tükenmedik

Ayşeeem her baktığımda gözlerimi alamıyorum öncelikle sade ve duru güzelliğine kocaman bir maaşallah Çok az kadın makyajsız bu kadar güzel olur kıymetini bil Bu topikteki güzellik olarak en beğendiğim kadınsın

Ve gelelim tayta, gördün mü nasıl güzel oldu Abartıyor muyum diye çok baktım ama yok yani şu tabloda verilecek kilosu olan bir kadın gibi bile durmuyorsun. Tayt bir kere daha zayıf ve zarif gösteriyor. Çizelgene baktım da daha 16 kilon varmış bence çok fazla çünkü şu an bile iyisin :26: Kimisi boyu çok uzun olmasa da kilosunu belli etmez vücut tipinden, sen de onlardansın belli ki, o yüzden hedefini tekrar gözden geçir derim

Denizcim ben teşekkür ederim dinlediğin için, ya k-flakes ile doyuyorum (ama nesfit değil ha, nefret ediyorum nesfitten :)) ) çünkü sabah 10 da geliyorum kafeye, onu yiyene kadar 10.30, e zaten 12.30 - 1 gibi mesut geliyor yani beni tuttuğu 2-3 saat o yüzden acıkmıyorum, ki zaten oturuyorum yani yoracak bir iş de yapmıyorum. Ama normal kahvaltı niyetine yiyip çalışılabilir ama mutlaka bir ara öğün ister. O zaman sorun olacağını sanmıyorum, ha bir de ben norml 1 kase yiyorum yani paketteki 1 öğün tarifi kadar değil, o resmen 4 -5 kaşık

kizlar bisi sorcam lesli 5 mil bende 10 dakika sizdede oylemi yoksa bizz eksikmi indirdik

Canım 5 mil 1 saat, senin ki eksik değil de başka mildir yoksa hiç açılmazdı.

dünkü menüm:

sabah:
2 kepek ekmegi
2 peynir

ara:
2 ısırık börek

öglen:
1 kase prinç çorbası
4 kaşık yogurt

ara:
1 mandalina

akşam:
yarım karnıyarık,
1küçük patates dolması
4 kaşık şehriye pilavı
1kase yogurt

ara:
1 küçük kase kadar karışık çerez

1formçay bol su
dün annemdeydim ve sonuc bu

deryamm ağzından bal damlamış çok saol canım yaa nasıl moral verdin anlatamam...
Hedef kiloma gelince...... hele bi 65 olayım kendimi ii hissettiğim anda bırakırım anca ...
Belki de bu kiloda olup sporla verilmiş olması etkendir ...
Canım tenefüsteyim biraz acele yazdım iiki varsınız akşama bi foto daha gelio etekli.....

Son düzenleme:
selam kızlar hepimiz için güzel bir gün olsun inşallah

nilgün geçmiş olsun canım

burçin ben verilmesi gereken bi kilo göremiyorum canım maşallahın var

aycan çok güzelsin maşallah biçok kişi kilo verip ideal hoş bi bedene kavuşabiir ama yüz güzelliği bi başka sen çok sanslısın makyajsız bile çok güzel bir yüzün var canım

74 kilo ve ben taytla......

95-100 arası........

canım yaaa
yok yok yawrum benim diyeyim
gerçekten harika duruyorsun, vücudun çok orantılı unutma ki bunu avantajını çok yaşayacaksın,
bizim resimlere baktığında ne kadar azimlendiğini söylersin ya hep
inan ki şimdi sende bana ilham veriyorsun azimlendiriyorsun, ilk haline bakınca off offffff diyorum hep
hatırlıyormusun ilk zamanlar kendine haksızlık etme hemen zayıfla diye fırçalamıştım senii
iyiki de yapmışım, ama 55lere filan çekme bencede
bi 65 ol da ona göre aynada kendi görüntüne göre şekillendirirsin hedef kilonu şekerim
insanın yüzü çok tuhaf oluyor, gittikçe sende göreceksin zaten...
harika gidiyorsun, hayallerin tek tek gerçekleşiyor tayt etek,
akşamı sabırsızlıkla bekliyorum, etekli fotoğrafını bekliyorum şekerim öptüm seni kolaylıklar diliyorum

tabiki canım yaa küçülmez mi
ben diyete başladığımda basenim 124cm di
göbek mide olmadığı için pek biraz kurtarıyordum ama inanılmaz küçülüyor
mide göbek olmadığı için, vücudunu anımayıp kamufle etmessen sırıtıp kalıyor
ama öğrendik artık çok sorun olmuyor da, gene de biraz vermem gerek
hikayemi herkese ışık tutsun diye yazdım zaten, işe yarıyorsa benden mutlusu yok tatlım

banuş nerelerde bugün hiç gözükmedi

izlem , banu, burçin sizin yarışınız bizi bile heyecanlandırdı bakalım cumaya ne olacak

kızlar size bişey soracagım hergün mutlaka 1 fincanda olsa form çay tüketiyormusunuz benim aman aman bi bagırsak problemim yok ama yinede içmelimiyim kilo vermeye yardımcı olması için ben bazen haftada 1 bazende ayda 1 falan içiyorumdur günde 2 fincan yeşilçaydan başka bişey içmiyordum karar veremedim form çay içmelimiyim sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…