tülünüm ben 1 hafta yaptım 2 kilo gitmişti 8o de çok kaldım 2 -3 ay kadar ve 78 e düştüm karbon sayesinde çok katı yapmadım ben sabahları 1 ince dilim ekmek bile yedim o dönem ve öğleyin 1 de meyve yedim ama diğer öğünler saf protein almaya çalıştım hatta bi gün annemde yemiştik kabak yemiştim ama ii gitmişti ertesi hafta +500 olmuştum yani giden 1.5 kilom karbon sayesinde...:)))) canımmm 600 gr vermişsin yaaaaaaaaaaaa...ne güzel bi aman bea olmuşşşş
canım teşekkürlerr. dediğin gibi sabit olmakta başarı bencede :))))
AYŞEEEEMMMMM bi el at benim karbonumaaaa noluuuurrrrrr:))))
ya deryacım inan 1 kaşık pilavı ertesi gün tartıda görüyorum nasıl bir bünye anlamadım yani ne yapmam gerektiğini artık o kadar ii biliom ki şu diyet işinde yapıom yapıom gidooo 1 günlük kaçamak mahvetti dün akşam öğretmener günü için gittiğimiz restoranda gece 12 ye kadar bişiler yenildi birde bira içtim ama patlayacak gibi oldum midem hakkaten küçülmüş eşim de bugün hep mide ağrısı çekti ilk soğuk mezelerle bile doymuştum ama işte ara sıcak yemek meyve derken kaçtı işin ucu birde cuma öncesi olmadı gece 1 de eve geldik sabah da wc olmayınca sonuç bu ben 73ü beklerken 75 in de üstünü görmek çok acı bugün canım sıkkın die yedim yarına 76 yı görürüm galiba... her 4-5 kiloda 2-3 ay sayıyom yerimde nasıl iş bilemedim....Ayşecim senin de bünyen aynı benim gibi bunu farkettim, kaçamak yapmayınca karılığını çok güzel alıyoruz, ama en ufacık kaçamağı dahi kaldıramıyor bünyemiz, hemen tartı fırlıyor tersine. Biz de ona göre davranacağız artık ne yapalım.
"Bu işi başaranlar" da ne demek sen de onlardan birisin, 1 hafta artı çıktın diye kendine haksızlık etme, haydi yeni hafta yeni umutlar ayşem
selam kızlar nasılsınız hepiniz ben bu gün r gittim yine bir sürü tahlil istedi bir sonuc cıkmaddı bakalım o tahlileride yaptırayım neler olacak
bence koy bloguna bırde terzı abartmıs bence daha cok para alabılmek ıçın bu arada blogunun adresı ne bende bakayım
ya deryacım inan 1 kaşık pilavı ertesi gün tartıda görüyorum nasıl bir bünye anlamadım yani ne yapmam gerektiğini artık o kadar ii biliom ki şu diyet işinde yapıom yapıom gidooo 1 günlük kaçamak mahvetti dün akşam öğretmener günü için gittiğimiz restoranda gece 12 ye kadar bişiler yenildi birde bira içtim ama patlayacak gibi oldum midem hakkaten küçülmüş eşim de bugün hep mide ağrısı çekti ilk soğuk mezelerle bile doymuştum ama işte ara sıcak yemek meyve derken kaçtı işin ucu birde cuma öncesi olmadı gece 1 de eve geldik sabah da wc olmayınca sonuç bu ben 73ü beklerken 75 in de üstünü görmek çok acı bugün canım sıkkın die yedim yarına 76 yı görürüm galiba... her 4-5 kiloda 2-3 ay sayıyom yerimde nasıl iş bilemedim....
Hayırlı sonuçlar çıksın inşallah canım
Ben de abarttığını düşünüyorum fotoları koyunca anlarsınız dikilen 1 karış yer söksen ne olur yani
Buyur canım burası, tasarım aşamasında olduğu için azıcık bakımsızAma yakında çok güzel bir tasarım yapmayı planlıyorum :87:
Ponti'nin Takıları
Ayşecim aynı ben işte, dediğin gibi 1 kaşık pilavı bile ertesi gün görüyorum artık dişimizi sıkıp sıfır kaçamakla gideceğiz mecbur, işte ben bu yüzden cumaları sapıtma hakkının veriyorum kendime, hafta içi zerre kaçamak yapamıyorum çünkü..
slm kızlarrr geçmişi tam okuyamadım ama bir kaççç şeyy gözüme çarptıı....
öncelikleee sevgili rakibem sana katılıyorumm aynı şeyleri ben yazacaktımmm malumm biliyonn ban konusunda çookkkk tecrübeliyimmm şimdi tartışma çıkar felan diyeden yazmadımmmm......
KIZLARRRR DERYANIN YAPTIĞI LİSTEDE ZATEN SİZ YARIŞIYORSUNUZZZZZ.....AYRI YETEN BİR YARIŞMA YAPMANIZA GEREK YOKKKK...BİZLER ESKİLER OLDUĞUMUZ İÇİN VE SON 1 SENEDİR HEDEFİMİZE ULAŞAMADIĞIMIZ İÇİN BU YARIŞI YAPTIKKK...BU YARIŞTAN SONRA BİZ MEZUN OLACAZZZZ...SİZİNSE YOLUNUZZZZ ÇOKK VARRRR.. O YÜZDEN KENDİNİZİ FAZLA YORMADAN YAPIN DİYETİNİZİİİ..İNANINKİ UZUN SÜRE ZORUNLULUK YÜZÜNDEN SIKI TUTARSANIZZ HEMEN BIKARSINIZZZ..BENDEN SÖYLEMESİİİİİ....
BUGÜNKÜ MENÜMMM
KAHVALTI:
1 yumurtayla sosisli omlet,peynir,yeşilzeytin,domatesss,biber,2 tk çokokrem 2 dilim ekmek
ARA:
sütlü neskafeee+kahve
ÖĞLE:
1 tabak etli bezelye,3 yk pilav
ARA:
1 elmalı kurabiye,yarım ıspanaklı ekmek,şekersiz çayy
AKŞAM:
1 kase çorba
ARA:
1 greyfurt,1 mandalina,yarım armut
banuşşşşş hanimişşşş hileeeee nasıll bu menüü hoşuna gittimiiii???
bugün izlemle ben götürmüşüzz kurabiyeleri kekleriiiii....
kızlar herşeyi boşverin tüm dertleri sorunları.benim karbon diyetimi bi çözün gariiiiii...
ben bu karbon diyetinde en çok meyve ve salatada tıkanıyorum. marul için mesela farklı bilgiler var.
1 orta boy marul 8 yazanda var , 4 yaprak marul 2 yazanda. nette bi tarif var salata olarak:
MALZEMELER:
Marul 150 gr.,
Ayçiçek yağı 5 mi.,
Sirke (veya limon suyu),
Tuz 1 gr.
BESİN DEĞERİ:
100 gr. salatada: Protein -1.42 gr., Yağ -4.12 gr., KarbonhidVirüsrat 1.98 gr., Kalori -51.
yani bu demekki 100 gr marulda yaklaşık 1,5 karbon var ama şuna göre karbon sıfır...
100 gr. marul vb. salataların içerdiği ortalama besin değerleri şunlardır: 14 kalori; 0,9 gr. protein; 2,9 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,9 gr. yağ; 0,5-0,8 gr. lif
bi yemek sitesindede:
Marul salata 120gr 1.4 11 karbon 2.6 30kalori
yazıyor. ben salatasız doymuyorum kafamda karışıyor bi bilen el atsın bana acil:))))
bide yoğurt var tabi karışık olan ona hiiçç değinmiyim. bende kafayı bozdum digital tartı alıcam bu gidişle:))))
Ne doktoruna gittin.Geçmiş olsun.selam kızlar nasılsınız hepiniz ben bu gün r gittim yine bir sürü tahlil istedi bir sonuc cıkmaddı bakalım o tahlileride yaptırayım neler olacak
herkese günaydın..
bende şimdi izlemin verdiği linkten karbonu daha dikkatli incelicem.gayet açıklayıcı gözüküyor
Ne doktoruna gittin.Geçmiş olsun.selam kızlar nasılsınız hepiniz ben bu gün r gittim yine bir sürü tahlil istedi bir sonuc cıkmaddı bakalım o tahlileride yaptırayım neler olacak
herkese günaydın..
bende şimdi izlemin verdiği linkten karbonu daha dikkatli incelicem.gayet açıklayıcı gözüküyor
ben bişiy demiyorum artık canım :87::87::87::87::87::87::87::87:
herkes istediğini yapmakta özgür, burası özgür bir platform
isterse 40-49lar yarışsın banane
ben sadece fikrimi söyledim, o kadar çok yabancı isim var ki,
inan kimin ne dediğine bile yetişemiyorum
birde 2-3 grup olur sadece birbirlerine bişiy yazarlarsa iyice anlamı kalmaz
geçmişte olmadı değil böyle şeylerr...
evet bende sade kahve ile yarım browni yedim
pazartesiden beri tartılmıyordum
çok güzel bir süpriz oldu -600 çok sevindim ama yarışma açısından pek başarılı değildi senin 1500ün yanında
tülincim güzel bacım
sana şöyle açıklıyım
bende 1 ay kadar yaptım karbonu
bi aysebru diye arkadaşımız vardı o kısa bir sürede 40 kilo vermiş
5-6 beden düşmüştü
ondan öğrenmiştim, bu markette satılan tavuk burgerler var ya ondan fırında pişirip pişirip yiyordum diyor
bazen günde 12-13 tane yediğim oluyor diyordu light kolayla
bir kere pişiriyormuş yağsız fırın tepsisinde gidip gelip atıştırıyormuş
birde bi oturuşta 1 tavuğu yediğim oluyordu diyordu
birde bi arkadaşın başarı öyküsü var, sanırım 5 ayda 30 kilo vermişti belki daha kısa süre olabilir
fotoğraflara inanamassın
ondan çok şey öğrenmiştim o kadar yürekten konuşuyordu ki
o kadar mantıklı hiç sıkılmadan atlamadan cevaplıyordu hayran hayran itaat ediyorduk resmen
4-5 kilosunu öyle verdim ben ama çok sıkı yaptım
bu unonun denge liht ekmekleri var 1 dilimi 8 sanırım onlardan bir dilim yiyip geri kalanı sıfır gibi tamamlıyordum
meyve olayını unut zaten hele kırmızı elma bomba
suyu 2-3lt arası içmen lazım, birde kabızlık ihtimalini göz önünde bulundur...
benim en büyük kurtarıcım zero kola idi, bişiyin yanında yarım bardak içiyordum anında doyuruyor şişkinlik oluyor
ben o bayanın öyküsünü bulayım da koyayım buraya umarım faydası olur...
İzloşum ben de fikrimi belirtecek olursam;
Şimdi ne senin, ne benim, ne de banuşun burada bütün menüleri, sporları kontrol edip, kaçamaklara ceza verecek kadar ne vaktimiz ne kafamız oluyor. Ama bu yarışmayla bu kızlar menüleri ve her şeyi kontrol edecek, cezalar verecek, kısaca başlarında birbirlerinin eli sopalı koruyucuları olacaklar. Sırf o cezaların verdiği motivasyon bile topiğin enerjisine çok iyi gelecektir bence.
Bir ikincisi mesela ben sıkıya gelemiyorum, rahat olduğumda daha iyi veriyorum o yüzden yarışmalara hiç gelmem, düzenli diyet listelerini de yapamam mesela. İşte topikte de böyle iki grup var, bir rahat ve serbest olup verenler/vermek isteyenler. Bir de böyle sürekli birinin kontrolünde olmak isteyenler. Bu yarış işte o 2. grup için bence büyük motivasyon olacak. Listede de sadece onların ve siz üçünüzün adı farklı renk olacak o kadar. Genel listemiz aynı kalacak.
Ki kızlarda sadece kendi aralarında muhabbet etmez, topiğin eski akışına devam ederlerse (ki tersinin olacağını hiç sanmam) bence hiç bir sorun olmaz, aksine onların enerjileri bize de çok çok iyi gelir. Ama senin de dediğin gibi son sözü banuş söyler, ben de ona göre yarın listeyi yaparım :13:
tülünüm ben 1 hafta yaptım 2 kilo gitmişti 8o de çok kaldım 2 -3 ay kadar ve 78 e düştüm karbon sayesinde çok katı yapmadım ben sabahları 1 ince dilim ekmek bile yedim o dönem ve öğleyin 1 de meyve yedim ama diğer öğünler saf protein almaya çalıştım hatta bi gün annemde yemiştik kabak yemiştim ama ii gitmişti ertesi hafta +500 olmuştum yani giden 1.5 kilom karbon sayesinde...
ya deryacım inan 1 kaşık pilavı ertesi gün tartıda görüyorum nasıl bir bünye anlamadım yani ne yapmam gerektiğini artık o kadar ii biliom ki şu diyet işinde yapıom yapıom gidooo 1 günlük kaçamak mahvetti dün akşam öğretmener günü için gittiğimiz restoranda gece 12 ye kadar bişiler yenildi birde bira içtim ama patlayacak gibi oldum midem hakkaten küçülmüş eşim de bugün hep mide ağrısı çekti ilk soğuk mezelerle bile doymuştum ama işte ara sıcak yemek meyve derken kaçtı işin ucu birde cuma öncesi olmadı gece 1 de eve geldik sabah da wc olmayınca sonuç bu ben 73ü beklerken 75 in de üstünü görmek çok acı bugün canım sıkkın die yedim yarına 76 yı görürüm galiba... her 4-5 kiloda 2-3 ay sayıyom yerimde nasıl iş bilemedim....
kızlaaar bu saate kadar selintepe'nin karbon diyetini okudum bana çok mantıklı geldi,proteinli ürünlere de bayılırım ben de mi yapsam ne?
Hadi ben yatıyorum iyi geceler herkese...
(kimse de yok ama)
Canım listeye girmek için 2 hafta düzenli menü paylaşımı ve cumaları kilo bildirimi istiyoruz, 2 hafta sonunda listeye girebilirsin :13:
Canım aralarını unutma mutlaka ara yap bak büyük bir etken aralar, metabolizmanı canlı tutar.
tavuk ızgaranın yanında da ayran içersen daha tok tutar, sporun süper
Arkadaşlar maalesef bugün boool kaçamaklı bi gün oldu,bildirimimi yaptım bi de 1 kilo verdim diye iyiyce gevşedim akşamdan sonra aşırdım da aşırdım:84::84::84:İnşaallah yarın toparlarım.
sabah-----------2 dilim tb ekmeği,1 kk kadar b peynir,4 yeşil zeytin,şekersiz yeşil çay
ara-------------2 fincan sıcak su
öğlen ----------5-6 yemek kaşığı kuru fasulye(bitti çok şükür),1 parça(çay tabağı kadar) gözleme
ara-------------2 fincan sıcak su,bir lokma ekmek ve 1 zeytin
akşam---------- 5 ızgara köfte,2 dilim tb ekmeği,boool salata,1 kase tarhana çorbası
işte şimdi başlıyorum aslında akşam da biraz sapıtmış gibiyim "5 köfte"
1 şekerli neskafe,2 ısırık fıstıklı nugalı çikolata,1 dilim kek
ne zamandı hiç böyle doymamıştım midem sıkıştıııııııı:78:
canım menün çok çok güzel olmuş ama eksiklerin var. sen daha 89 kg dasın ve bu yüzden bu kadar çok kısmamalısın. öncelikle her menüne ekmek ekle 1 dilimde olsa. ve akşam yemeğinde salata olsa daha iyi olurdu. öğlende yoğurt yada ayran olabilirdi canım.sana fikir olması için ayşecimin aycan 33 verdiği listeler var.oda diyetisyeninin verdiği listeleri paylaşmıştı.onlaraa bi bak ben bilg. kaydettiğimi hemen yazayım:
1600 calori
Sabah : 7:30
Şekersiz çay
1 kibrit kutusu kadar Beyaz peynir
5 adet zeytin,
3 ince dilim ekmek,
Serbest Çiğ sebze(mevsimine uygun)
Kuşluk: 10:00
1 porsiyon meyve,
1 su bardağı süt veya yoğurt
Öğle12:30
1 yumurta büyüklüğünde et,
1 tabak sebze yemeği(4 yemek kaşığı)
Serbest Yağsız Salata
ekmek değişimi:3 ince dilim ekmek VEYA 2 kepçe çorba VEYA 2 yk pilav -makarna-bulgur pilavı
İkindi: 15:30
1 porsiyon Meyve,
1 su bardağı süt veya yoğurt
Akşam: 18:00
1 yumurta büyüklüğünde et,
1 tabak sebze yemeği(4 yemek kaşığı)
Serbest yağsız salata,
ekmek değişimi..
Gece : 21: 00
1 porsiyon meyve,
1 su bardağı süt ve ya yoğurt
EDİT:
1 günde alınması gereken Yiyecek miktarı
Et(et,tavuk,balık hindi) ===> 60 gr ===> 2 yumurta büyüklüğünde
Yumurta(peynir veya et değişimli) ===> Haftada 1-2 gün 1 adet
Peynir ( az yağlı/yağsız) ===> 30 gr ===> 1 kk kadar
Süt ve yoğurt(az yağlı,kaymaksız) ===> 600 ml ===> 3 su bardağı
Sebze yemeği (susuz) ===> 8 yemek kaşığı
Ekmek (kepekli,çavdarlı) ===> 10 etimek dilimi inceliğinde
Meyve(kabuklu) ===> 3 porsiyon
Sıvı yağ(yemeklerde kullanılacak) ===> 4 tatlı kaşığı
-----------------------------------------------
benim 90 iken diyetisyenimin verdiği listedir
ama tabiki benim düzenime göre tenefüs ve kalkış yatış saatlerime göre siz bunu dilerseniz şekillendirebilirsiniz
* BOL SU
08:00
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 kk PEYNİR VEYA 1 YUMURTA
5 ZEYTİN
YEŞİLLİK DOMATES
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 İNCE DİLİM EKMEK
10:00
1 MEYVE
11:00
1 yemek KAŞIĞI KURU ÜZÜM
2 ADET CEVİZ İÇİ VEYA 6 BADEM VEYA 6 FINDIK
12.30
8 yemek KAŞIĞI SEBZE YEMEĞİ VEYA KURU BAKLAGİL
SALATA
1 ÇAYBARDAĞI YOĞURT VEYA 1 SU BARDAĞI AYRAN
2 İNCE DİLİM EKMEK VEYA 4 yemek KAŞIĞI MAKARNA VEYA PİLAV
16:00
1 MEYVE
17.00
1 SU BARDAĞI AYRAN
1 ADET GALETA
20:00
1 KASE ÇORBA
60 GR ET( 2KÖFTE KADAR ) VEYA 4 YK KURU BAKLAGİL VEYA SEBZE YEMEĞİ
SALATA
1 İNCE DİLİM EKMEK VEYA 2 yemek KAŞIĞI MAKARNA VEYA PİLAV
22:00
2 PORSİYON MEYVE
1 ÇAY BARDAĞI SÜT VEYA YOĞURT
BENİM LİSTEM BUYDU ARKADAŞLAR YENİ GELENLERE FİKİR OLSUN DİYE YAZDIM AKŞAMA DİKKAT ETTİYSENİZ ÖĞLEN YİYECEKLERİNİZİN YARISI ...
VE VEYA LARI KOYU YAZDIM DİKKAT EDİN
GÜNLÜK 4 DİLİM EKMEK HAKKIMIZ VAR
HEPSİNİ AYNEN UYGULAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ BEN GECE GEÇ YATTIĞIM İÇİN 2 MEYVE DEMİŞTİ SİZ 1 MEYVEYE DÜŞÜREBİLİRSİNİZ..
AYDA 4 KESİN VERDİRİYOR TABİKİ SİZİN BÜNYENİZ DE ÖNEMLİ
AĞIR SPORLARA GEREK YOK DEMİŞTİ HAFTADA 3 4 YARIMŞAR SAAT SPOR YAP YETERLİ DİYORDU DİYETİSYENİM HATTA BENİM SPORU ABARTTIĞIMI SÖYLERDİ KIZARDI... ÇÜNKÜ HER HAFTA KAS ORANIM ÇOK ARTARDI VE BU VERDİĞİM KİLOYA YANSIRDI YANİ 1500 VERECEĞİME ATIYORUM 1200 VERİRDİM....
BOL SU DİYE BAŞA YAZDIM O ZATEN OLMAZSA OLMAZIMIZ....
canım düzenli spor ve kaçamaksız menülerin olursa 13 15 kg arası verirsin.ilk ay belki 7 8 kg bile verebilirsin. ama 25 kg fazla olur canım.
gunaydınnnnnn ıyı bır haftasonu dılıyorum herkese
dun gordugum ruyayı sızede anlatayım dun aksam eve bı geldım annem mıs gıbı pogca ve borek yapmıs fırında nasıl kokuyor sınır oldum tabı:18:
neyse karbon dıyetındeyım yıyemem tabıkı gercı oda napsın yola cıkacaklar yolluk yapmıs kendıne neyse ben ortalarda fazla dolanmayayım dedım odama cıktım yattım tabı benım moral sıfırın altında eksı 30 surat desen eksı 5neyse ruyamda pogca yıyorum cıgnıyorum sonra yutmadan tukuruyorum bunu kk de bırınden duymustum canı cok yemek ısterse bı seyı cıgnnıyormus ama yutmuyormus heralde ordan aklımda kaldı bende nasıl bı psıkolojıdır anlamadım ruyamda bıle rahat rahat yıyemedım
bırde ne zaman sıkı karbon dıyetı yapsam ruyamda hıc sevmedıgım halde tarhana corbası yıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?