offff yaaaaaaaaaaaaa yarında bizim arkadaşlar piknige gidelim diyorlar ben ne yapayım yaaaa tartı öncesi cok kötü olacak bir türlü erteleyemedim cünki her seferinde iptal ettirmiştim şimdide beni dinlemiyorler sen sus diyorlar
kızlar şu puan nereden nasıl veriliyor merak ettim bulamıyorum
canım ya gercekten zor durum ama sen işini bilirsinn
tatlım enginarın etli mi zeytin yağlımı yemeğini yapıcan yoksa dolmasını mı bilmiyorum ama ben hepsini yazıyım du bak şimdi ...
1:enginar kuzu etli olursa enginarların dıştaki çok kart yapraklarını at taze yerleri kalınca böl dörde bir kapta limonlu su yap beklet 15 dk kadar ,o beklerkene sen bir tecerede kuzu etini bir baş soğanla çevir azcık 15 dk kadar işte sonra at enginarları içine koy içine bir limon suyu daha at bir kaşık kadar un tuzunu at 15 dakka kadar enginarlar sararsın diye bekle sonra suyunu eklersin pişer 45 dk içinde ohhh misler gibi
2:enginarı zeytinyağlı yapcaksan aynı işlemi yap ama kuzu eti yerine patates koy 2 -3 tane istemezsen onuda koyma ama enginarın yanına yakışır (istersen vaarsa iç bakla at 15-20 tane kadar) yoksa işte aynı etlisi gibi pişir.
3:dolması ise ön hazırlığı yemekteki gibi yap limonlu sudan çıkınca al enginarı vur yapraklı kısımlarına üstten bir bıçak sapıyla sert biçimde aççılsın güzelce yaprak araları doldur içine bildiğin dolma içini (aman sakın kıyma,kuşüzümü ,fıstık gibi abuk subuk şeyler koyma)enginar tanımaz onları bilmez :umursamaz:yazık sonra mahfolur yemeğin
HADİ AFİYET OLSUN UMARIM BEĞENİRSİN DATLUMMMcokacimcoookhihoyyyt
elaycım çok teşşekür ederim zeytin yaglısını yapacagım en çok o kafama uydu bi kere daha yapmıştım ama çok uydurmasyon felan oldu şimdi güzelce yaparım tekrardan teşekkürler çok faydalı oldugunu duydum fırsat buldukca yemeye çalışıyorum
kizlar bu saate beni gormeye pek alisik degilsiniz ama ben bu aksam geldim.. gunduz gelemeyince kacamak yapiyorum.. Bu arada handerya cim gunduz cvp verememistim arkadasinla ilgili yaziya..Canim cok genc yasta 22 yasinda yedigim ictigim ayri gitmeyen tazecik kuzenimi kaybettim.. O gunden sonra hicbir isimi yarina birakmiyorum.. Gurur bize birsey kazandirmaz ne olur gercekten sevdigin insansa konusmadan halledemeyecegiz birsey olamaz diyorum ve mutlaka ara hakli ya da degil onemli o degil arkadasin ve sevdigin icin ara..Gercekten keske demek istemiyorsan.. Ayrica aylinin de seninde mayokininize bayildim superler kizlar. Ben bu sene degil ama seneye alacagim soz bir tane.. Benim hedefim seneye yaz..Zaten bana sopalarinizi cikarin arkadaslar.. gunduz sikiyorum gece oldumu ne oluyorsa oluyor ve kaciriyorum.. Deli olacagim ya.. Neden bende ayar kacti nasil tutturacagim ben bu ayari biri beni dovsun......Serra yok ondan olsaydi beni durdururdu kesin hadi dovun beni ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?