aaa ben burayı yeni gördüm kızlar... bilsem önceden yazardım. ben 85 kiloydum, hamile kalabilmem için zayıflamam gerekiyordu. Doktor kontrolunde 24 kilo verdim, beni gören tanıyamıyor neredeyse:)) doktorun hedefini bile geçtim. azimle, bıkmıştım artık kilo espirilerinden tabi en önemlisi gebe kalamama problemimdi. şimdi tüp bebek için kolları sıvadıkk:)) sizinle seve seve herşeyi paylaşırımmm:) unutmayın gerçekten herşey insanın kendi elinde ve iradesinde ben bunu gördüm bu sureç içinde... hatta sizinle birşey paylaşayım, yarını iple çekiyorum, hamile olup olmadığımı öğrenecemmm:)) nolurr dua edin bana...
bak bunu duymak güzel
baksana televizyonda aliye baslamis..adam kizi kaciriyor ya benimki donakaldi..korkuyla bakiyor...birden bana döndü annnne biskü ver yiycem...ay bir kahkaha attim..bende bekliyorumki durum hakkinda yorum falan yapacak..cocuk korkunca ve heyecanlaninca yiyesi geliyormus kiz..bende cocugum neden ufacik tefecik büyümüyor diyordum..heyecan ve korkui yasamiyormus cocuk..simdide bir yandan bisküvisini yiyor biryandanda olayi anlatiyor
selam arkadaşlarr nasılsınız?
benim kriz atlatıldı ama yesem yerim yani neyse iki gündür evdeyim ve menüm düzene girdi dünkü menüm;
sabah:
1 su bardağı sirkeli su
1 haşlanmış yumurta
2 dilim t.ekmek
peynir
yeşillik
ara
c.flakes süt ve elmayla
öğlen
sebze yemeği
yoğurt
salata
2 t.ekmek
ara
meyve
akşam
sebze yemeği
çorba
2 dilim ekmek
yoğurt
ara
c.flakes(çok az)sütle
ara
meyve
tabi bol suu
arkadaşım aynen bende senin gibi listelere uyamıyorum biraz kasıyor yani..ama zaten o listelerin amacı yeme alışkanlığını değiştirmek..sağlıklı beslenme alışkanlık haline geldimi dengeyi sağlamayı öğrendinmi listeye gerek kalmıyor zaten..
verilen kiloların geri alınmasının tek sebebi sağlıklı beslenmeyi alışkanlık edinmememiz..hedef kiloya gelince bundan sonra herşey serbest dersek yada gevşersek anında geri dönüş yapıyor kilolar..ben birkaç kez yaşadım bunu..çok kilo alıp vermeler de metabolizmayı yavaşlatıyor..dediğim gibi arkadaşım herşey denge meselesi..bende asla şu yasak bu yasak yok..yasaklamanında yanlış olduğunu düşünüyorum..ay çok konuştum(yazdım)
mesela ben geri dönüşü olmadan bu kilo veriş yoluna girdim..gelgitler çok oluyor ama pes etmiyorum..öyle yada böyle vereceğim bu kiloları diyorum..zayıf olmamak yani fit olmamak için hiçbir neden yok..olmak için çok neden var..görüntüyle birlikte ruhsal olarak mutlu olmanın hazzıda var..o mutluluğu hepimiz tadacağız inşallaaahh..
insallah canim..bende bu yüzden liste olayina girmiyorum ya..ne bileyim günlük ne pisiriyorsam ondan yiyorum..sadece yag oranini azalttim.bizim adetlerde yemek yagli ve salcaliysa lezzetlidir:) bana göre hic öyle olmadi ama.benim yemeklerim sadece misafir gelince lezzetleniyor..baska zaman tadi tuzu yok..en azindan yagi tuzu yok:))) zaten hamur isi kabiliyetimde yok:)) sayemde kociste kilo alamiyor..aldigi zamanda disardan cok yedigi haftalarda oluyor..bu yüzden bende kilo verimi biraz yavas ama saglam oldugunu düsünüyorum ..dedim ya ben bu yola basladigimda 104 kiloydum..kabus gibiydi hersey..tickerimde 82.5 baslangic ama burada sizle beraber kilovermeye karar verdigim günkü kilom oldugu icin onu yazdim...insallah yaza incecik olacagiz
insallah canim..bende bu yüzden liste olayina girmiyorum ya..ne bileyim günlük ne pisiriyorsam ondan yiyorum..sadece yag oranini azalttim.bizim adetlerde yemek yagli ve salcaliysa lezzetlidir:) bana göre hic öyle olmadi ama.benim yemeklerim sadece misafir gelince lezzetleniyor..baska zaman tadi tuzu yok..en azindan yagi tuzu yok:))) zaten hamur isi kabiliyetimde yok:)) sayemde kociste kilo alamiyor..aldigi zamanda disardan cok yedigi haftalarda oluyor..bu yüzden bende kilo verimi biraz yavas ama saglam oldugunu düsünüyorum ..dedim ya ben bu yola basladigimda 104 kiloydum..kabus gibiydi hersey..tickerimde 82.5 baslangic ama burada sizle beraber kilovermeye karar verdigim günkü kilom oldugu icin onu yazdim...insallah yaza incecik olacagiz
cok zayif ve kisa gelismiyor diye hastanelere götürüyoruz ama durum öyle gösteriyorki 10 yil sonrada fazla gelisti diye götürecegiz:))O zaman ileride hiç korkmaz inşallahta yemez :))
mönün güzel ve dengeli, ama sanki akşamki ekmeğin 1 dilim olsaymış daha mı iyiymiş?
çok doğru bi teşhis.tek nedeni bu bencede geri alınan kiloların.kapasite var yiyoruz alıyoruz.alışkanlık yok dediğin gibi
maşallah sana 104 ten buraya gelmek büyük başarı tebrik ederim seni arkadaşım.hayran kaldım
him zor bir sürec aslinda bosanma süreci..neden geri aldin peki..yedinmi..elbette yedinde cokmu yedin..yani normal beslendigin haldemi aldim yoksa kendini birakip kilo aldirici seyler yiyiptemi aldin bu cok önemli..akapunkturu bende düsündüm aslinda ..hatta doktora gittim neden kilo veremiyorum diye arastirma baslattam ama sonucunu getirmedim.biliyorumki asiri istahimdan gelen birsey benimkiler....arkadaşlar ben gruba bugün katıldım . size biraz hayatımdaki kilo değişimlerini anlatayım :)
doğumdan 1 yıl sonra ( işe başlamamıştım ) 113,8 kg ya kadar çıktım. 1 yıl kadar bu kiloda kaldıktan sonra 5-6 seans akapunktura gittim ve ciddi diyet yaptım hergün yürüyüş yaptım ve 98 lere indim.sonrasında 1 yıl kadar bu kilolarda gezindikten sonra 104 kiloya yeniden çıktım ve yine akapuntur 5-6 seans yanında günlük 1,5 - 2 saat yürüyüşle ayrıca kendim sıkı diyet yaptım ve 72 kiloya kadar indim. sonra eşimden boşandım sporu bıraktım ve yine yaklaşık 89 civarına çıktımburada yeniden 70 lere hatta 67 kiloya inmak istiyorum inşallah yine başarabilirim . herkese sevgilerrrrrr
him zor bir sürec aslinda bosanma süreci..neden geri aldin peki..yedinmi..elbette yedinde cokmu yedin..yani normal beslendigin haldemi aldim yoksa kendini birakip kilo aldirici seyler yiyiptemi aldin bu cok önemli..akapunkturu bende düsündüm aslinda ..hatta doktora gittim neden kilo veremiyorum diye arastirma baslattam ama sonucunu getirmedim.biliyorumki asiri istahimdan gelen birsey benimkiler....
ben stresle mücadele edemiyorum sanırımüzülünce dolabın önünde ne varsa yiyorum kızımın çikolatalarından cipslerinden ne bulursam yiyorum
sitres malesef hayatimizin her asamasinda bizimle oldu vede olacak..bu kacinilmaz birsey..sitresle basetmenin yollarini araman lazim...yoksa yazik kilolar kolay verilmiyorki her sitreste geri alalim...helede belli biryastan sonra varya cok zormuss hemde coook zor..sahi kac yasindasin canimben stresle mücadele edemiyorum sanırımüzülünce dolabın önünde ne varsa yiyorum kızımın çikolatalarından cipslerinden ne bulursam yiyorum
ben 104 den geldimde birden gelmedim canim ya..2.5 sene gecti..dogundan sonraki 3 ay 98 oldum..bir sene boyunca 90 larda dolastim..sonraki sene 89 u gördüm ve iki sene 80 lerde dolastim.taaki bu topige takilana ykadar..bu sabah 78.9 u gördüm ya evde cocuklari pesime takip timsah yürüyüsü yapasim var oley oley diye..ah birde 69.9 u görebilsem..hayal iste ama gercek olabilir...olacakta..banane olacak gerekirse bacagimin birini sökerim vidali yaptiririm..her 60 lari görmek istedigimde söker tartilirimnasil fikir ama:)))
sitres malesef hayatimizin her asamasinda bizimle oldu vede olacak..bu kacinilmaz birsey..sitresle basetmenin yollarini araman lazim...yoksa yazik kilolar kolay verilmiyorki her sitreste geri alalim...helede belli biryastan sonra varya cok zormuss hemde coook zor..sahi kac yasindasin canim
bugün oglanin okulundan aradilar..biraz ciddi ve sert görünmem lazim..yahu bu annelik ne beter birsey..moralim bozuk oluyor hatta haykira haykira aglayasim geliyor aman cocuklarim hissetmesin diye maskaralik yapiyorum..e bugünde moralim iyi cocuk gibi debelenesim var..bu seferde ciddi olmak zorundayimarkadaşım aynı kilolarda ve hedefteyiz...timsah yürüyüşü yap egzersiz olur
tartı günü görüşürüzz..
37 yaşındayım. haklısın alması kolay kiloları ama vermek çok zor
ay bu topikte benden büyük birini görünce nedense cok seviniyorum.umarim bunu yazarakta seni incitmiyorumdur..sartlar gercekten ayni gibi...aslen nerelisin canim..ben aslen malatyaliyim.ama istanbulda büyüdük..esim ve annemden gelen akrabaliktan dolayi anteplide sayilirim:))[/QUO
en yaşlı üye ben miymişim :))) canım ben ankaralıyım ve ankarada yaşıyorum :)
Kizlar esim ameliyatta dualarinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?