gökcencım oluyo canım olmazmı ama bu hafta dikkat etmeye calışıyorum karnım ac uyuyorum desem yeridircanım senın hiç kaçamağın olmuyo sanırım maşallah
bende doymuyorum kamile ama işte zorluyorum kendimiiyiim şekerim tşk
geçmiş olsunda sen sanki hasta olmaktan memnun gibi gibisinyazık kız adama diycem ama onlara yazık olmuyo azıcık anlasınlar hatunsuz hayatın ne demek olduğunu yap arkadaşım bütün nazını sen ama yinede dozu kaçırma bunların pek sabrının kararı olmuyo
ayyyyyyy ne güzel maşallah ya ben doymyrm böle bi menüyle yaaaaa
benimde 11 aylık bi kızım var ben doğum kilolarımı verdimde öncesinden 78 olduğum içinonunla uğraşyrm veririz hep beraber merak etme canım
kııııııııız nettin 35 kilo ben 17 kilo aldım yerimden kalkamadım verdinmi bari hepsini şimdi
bak bak hiçte unutmamışalinti yapmisim ama cevabi yazmamisim:))
gökcencim aleyna icin sen hic kacamak yapmazmisin demisin ya..kiz o gecen hafta simitler kurabilyeler götürdüde götürdü:)))
benim huyum var onda..bitmedi bitsin dedikce yedi:))
duyum ya okurken güldürdün beni en cok tek taş kısmında ya bak enişte ne romantik kalpler falan daha ne olsun MAŞALLAHben dün aldim kazimi:)))
ay kiz sizle konusurken az önce esim geldi gel kahvalti hazir diye kolundan tuttu mutfaga götürdü...oglanadan leptopo kapat emri verdi..by diyemedim..
kahvalti hayatimda yedigim en güzel kahvaltiydi..birinci sebebi esim hazirlamisti.ikinci sebebide ilk defa adamdan böyle romantzm gördüm..
yumurtali ekmek yapmis.ama ekmekleri kalp seklinde kesmis..görünce sok oldum..hemde benim kocam hemde kalp..yahu o sofraya mum bile koydurmazdi:) sonra domates salatalik havuc dugramis.catali batirayimda yiyeyim dedim aa oda ne kepsini kalp seklinde kesmis:)) hic ummadigim icin ilk bakista anlamamistim tabi:)) yumurta pisirmis sahanda...tabaga kalp seklinde koymus..tabi bende hep hastaligin hemde romantik kocanin verdigi sersemlik oldugundan tam ekmegimi tabaga daldirdigimda farkettim.bütün yumurtayi bosmus oldum ama olsun cok güzeldi.baktim yemek tabaginada ekmekleri koymus..dilim dilim..bak tabaktada süprüz var dedi..baktim valla kocacim bu ekmekler pek kalp gibi görünmüyor dedim..yok ekmegin altinda dedi..allah tektas yüzük falan olabilirmi diyede heyecanlanmadim desem yalan:)) ekmekleri bir kaldirdimki altinda kirik kirtik ekmek parcalari..saf saf bakiyorum adami mahcup etmemek icin diyemiyorumda ben bunu birseye benzetemedim diye:))) anlamadigi farkedince yumurtali ekmek icin kestigim ekmekten kalan kirintilar..bosami gitsin ..önceonlari yiyelim diyince ben bastim kahkahayi..caktirmadim ama tektas umudumuvalla helal sana ben böyle bir kahvalti hic beklemiyordum diyincede bombayi patlatti..e artik aksam gezmeye gidebilirim degilmi diye....gözlerim faltasi gibi acildi.daha dogrusu bir gözüm acildi..öteki sürekli sulandigi icin peceteyle bastiriyordum üstüne:))) hicbirsey diyemedim..sakamiydi gercekmi bilemiyorum..herhalde hic bilemeyecegim o sirada telefonu caldi ufaklik cok sesli diye gitti odaya...cevabimi veremedim tabi..konuda kapanmis oldu.
hoşgeldin aramıza haklısın okunuda diyetisyende demişti en gec 10 da kalkıcaksın diye ama ben hiç uyamıyorumGünaydınnnnnnn...
oooo kimsecikler yokkkk...
Kızlar erken kalkınnnnnnnn,yoksa metobolizmanız çalışmazzzz.......
şimdi spor zamanı :)
dilaracım iki gurubamı ayrıldık kız ben bir gurubtayız zannediyodum ama böyle rakib olucaz diye belki daha iyi olur hırs yaparızhgggg canımmmm :))) burda zaten kankalar(suesue, ben,umut,aleyna) ve yoldaşla (öznur yani duyum ve gökcen) olarak 2 grup var gel sende 3. grup daha da renklenir böyleliklee sende yanına bir candaş allll hatta kankalar yoldaşlar ve candaşlar olalım :))))
bebeğim rus salatatam sade yoğurtla yumurtada yok mayonez de çok çok azıcık lütfennn tamm o zaman normal dee yoksaa vicdan azabı çekeceğimm çok mutluyumm çünkü 3 günü kaçamaksız kapattım diye :)
ozamn bu hafta cok dikkat etmemiz lazım dilara karsı gurup bizi gecmesin
rus salatasının kalorısı cok diye biliyorum ama sen mayonez falan yok diyosan o zamn sorun olmaz canım
umutcum senin spor yapman lazım galiba cunku belli bi noktada diyetle kilo veremiyince sporu devreye sokuyolar sende yavaştan başlasan mı mesela lesli yapsan şimdilik 1 mil lesli ypsan bile sana kardır 15 dakka suruyoinsanın uzun süre kaldığı kilaya gelince vucut savunmaya geçermiş.ısrarla o kiloada kalmaya çalışırmış.hatta üzerine kilo almaya çalışırmış.hah işte tam da bu durumdayım çünküüüüüüü uzun süre 81-82 kiloda kaldım.90 dan bu kiloaya inmekta zorlansam da indim sonuçta.eminim daha hareketli olabilseydim çok daha kısa zamanda inerdim.
ama şimdi benim bünye en sevdiği kiloda ve burdan ayrılmak istemiyor gibi.ama yolu yok mecbur aşacağız bu engeli.
ben kaç haftadır sadece pazar tartılıyordum.siz daha bu hafta tartı yasağı getirdiniz ama bu sefer de ben bu sabah tartıya çıktım.ve 100 gr artıda olduğumu görerekten indim tartıdan.boyumun ölçüsünü aldım iyi oldu:18:
neyse pazara zaman var.sonuçta pazartesi ve salıyı şöyle böyle idare eder şekilde geçirdim.birkaçyüz gr.gider belki.
kamile ALLAH yardım etsin calışan kadının en zor kısmı burası ALLAHIM İNŞALLAH iyi birini krarsınıza cıkarır yakın olsaydık ben bakardım kızına akşama kadar birbirimize arkadaş olurduk kızınlacanım ya bakıcı bizi bıraktı biraz yaşlı bi kadındı kayuınvalidemler tanıdık die ısrar ettiler die tutmuştum o kadar söledim olmaz diye eşimde aynı düşününce böle oldu şimdi hastalanacam bakamıycam diyo bakıcı bul kendine diyo dün akşama kadar gelininin çocuklaryla birlikte bakmıştı oğlu ameliyat olmş gelin onun yanına gitmiş izin verdik ikisine bvirlikte baksın diye kızım akşama kadar ağlamış sabahta zor kaldı arkamdan.ağlaya ağlaya bindim otobüse kızlar çalışmanın en zor tarafı bu inanın sabah istifa etmeyi bile düşündüm ama işte oda olmuyo hayırlı birisini bulabileyim çok dua edin
kaptan gözlerimiz seni arıyodu ne kadar cok nobet böyle ya ALLAH yardım etsinkızlar kızlar gelemmiiiiiiiii yanağınızdan öpemmiiiiiiii siz ananızın koynunda ben soğuktan ölemmmmmiiiiiii
çok yoğunum kızlar ya bildiğiniz gibi degil pazartesi sabah çıktığım evime salı gece girdim ve hemen yattım 14 şubatta yalan oldu neyse seneye artık diyet okulda biraz zorluyor ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum f klavyede yazmak amma da zormuşşş offf okul çıkısı kursum var ama olurmu bilmiyorum bugün burda eylemler var sıkıntılı bi gün umarım direkt evime gidebilirim çünkü yarın terar nöbetçiyimmmm evimi özledimmmmm
canım çoğu şeye fırsatım yok inankiiii gitmedim ama ağrım da yok çok süküürrr
hepinizi öpüyor öğleden sonra görüşürüz diyorummmmmm
MAŞALLAH cok iyi kilo vermişsin darısı başımızaVeee ilk işim tartılmak olduu
yuppiiiiiiii 1.200 daha gitmiş hemde 3 günde bugün benim keyfimi hiçbirşey bozamaz :)))
gel canım aramıza hoşgeldin İNŞALLAH istediyin kiloya ulaşırsınSelamlar herkeseee..
Bende şuan 89um ama gecen haziran ayında 75 74ü görmştüm fakat okulum bitip evde oturmaya başladım ve gelsin kilolar...ayrıca kesinlikle birçok denememden sonra şiddetle bu mucize diyetleri yapmamanızı belirteyim.ben gecen yıl mayısta isveç diyeti yaptım gerçekten 15 günde 7 kilo kdr verdim ancak ne kadar dikkat edersen et inanılmaz hızlı bi şekilde almaya başladım..
Neyse kısacası sıkı ama sağlıklı bi diyetteyim sporda yapmaya çalışıyorum hep beraber motivasyonla beraber bu yaz göbekleri içimize çekmiyceğimiz bi yaz olur inşallah:):)
Tüm gün aç durup, akşam kontrolü kaybetmeyin
Yoğun çalışan birçok danışanımın ortak şikâyeti akşam yeme kontrolünü kaybettikleri yönünde. Çoğu, tüm gün yediklerinden çok daha fazlasını yeme kapasitesine sahip. Tabii ki ev hanımları veya öğrenciler için de aynı şikâyet söz konusu olabiliyor.
Akşam eve gidince kendimi tanıyamıyorum sürekli ağzımda bir şeyler var.
Akşam birden bire iştah canavarı uyanıyor akşam yemeğinden kalkar kalmak kendimi yeniden buzdolabının önünde buluyorum.
Gece boyunca sürekli yemek yiyorum.
Akşamları doymak bilmiyorum.
Tatlı yiyorum ama sonra canım tuzlu çekiyor ama sonra yine tatlıda gözüm kalıyor.
Atıştırma anları benim en mutlu olduğum anlar tüm günün yorgunluğunu ancak böyle atıyorum.
Yukarıdaki cümleler size tanıdık geliyor ise bu yazıyı okumanızı önemle tavsiye ederim. Gece atıştırmaları kilo fazlalığı ve gereksiz kalori alımı için en büyük tuzaktır. Çünkü akşam metabolizmanın yavaşladığı, uyurken de en düşük olduğu dönemde siz birçok kalori yüklemişsinizdir. Akşam ortaya çıkan açlık duygusu birkaç sebepten olabilir.
Gerçek açlık (yani fizyolojik)
Duygusal açlık (boşluk, can sıkıntısı, kendini ödüllendirme)
Üç saat arayla beslenin
Öğün düzensizliği akşam açlığını tetikler. Tüm gün hiçbir şey yemeden durup akşam yemeğe başladığınız anda kendinizi durduramıyorsanız beslenme tipinizi değiştirin.
Kahvaltıyı sakın atlamayın, öğlen mutlaka tam tahıl tüketin sadece salata yemek, sadece ızgara et türü protein almak akşama şeker deponuzun boşalması ve size daha fazla açlık olarak dönecektir. Eve çok aç gitmemeye özen gösterin üç saat arayla beslenin.
Eğer doğru beslendiğinizi düşünmenize rağmen ani açlık ile baş edemiyorsanız mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurun. -dilara koçaktan alıntı.
aslında hepimiz biliyoruz da unutuyoruz.kahvaltı önemli ara öğünler önemli.gün içinde aç bıraktığımız bünye akşam iflas ediyor.defalarca başıma geldi.bile bile hala aynı hatayı yapıyorum bazen.ama artık ara öğünlerime gereken özeni göstericem.
genelde hepimizin menülerinde ara öğün var.
bi ara bi arkadaş geldiydi kısa süreliğinesabah kalvaltı etmez ara öğün yapmaz.kendini açlığa mahkum etmiş gibi menüler yazıyodu aman ha bu hataya düşmeyelim.
umutcum cok güzel bilgiler sagol paylaştıgın için