80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Merhabalar aranıza yeni katılıyorum.Bende pko olup kilo verimi yavaş olan biriyim.Kendi kafama göre diyetler vs yaptım fakat olumlu bir sonuç alamadım.En sonunda özel diyetisyene gitmeye karar verdim ve halen gidiyorum yeni başladım sayılır ama diyete başlıyalı 3 4 ay oluyor.İlk 2 haftada 3 kilo verdim sonraki gittiğim diğer kontrolde ise 2 haftada anca 300 gr verebilmişim.Hergün 50 60 dk arası tempolu yürüyorum koşu bandım var mekik sırt harketleri yapıyorum hergün.Ama benim aklıma bazı soru işaretleri takıldı bana fikir verirseniz çok sevinirim.Diyetisyenimin ilk verdiği listede haftada 2 kırmızı et 3 yada 4 tavuk yada balık eti önerdi.O listeye göre davrandığımda 3 kilo vermiştim.Bu son verdiği listede ise her akşam et ürünü var kırmızı et haftada 2 diger günler tavuk yada balık.Sizler her akşam etmi yiyorsunuz ?Bana saçma gelmeye başladı bu durum ayrıca ögünlerde hergün slata bir bardak yogurt bir dilim ekmek var sizce çok degilmi bunlar?Neden kilo vermem durmuş olabilir.Geçen hafta baya bir stresliydim ondanda olabilirmi acaba?doktor hastaneye yönlendirdi tiriot hormonuma baktırmam için yavaş çalışıyorsa oda kilo vermeyi zorlaştırırmış.Sizlerdede benzer durumlar oluyormu sizce listeyi degiştirmesinmi isteyeyim fikirlerinizi bekliyorum.

haklısın canım muz yersiz oldu bide öğlen okulda kaçırıyrm sabah kahvaltıyı erken yapıyrm ara yapsam bile çok acıkıyrm okulda kahvaltı apsamda sadece sişmit oluyo oda pek iyi bi tercih değil ama elmem şekerim leblebi demişti onu deniycem
hoşgeldin canım aramıza tiroit çok etkiliyo bence bi baktır diyetsyenin bilerek hareket ediyodur diye düşünüyoırum

merabalar herkese şişen boğazlarım bir türlü inmeyince işe de gidemedim bugünantibiyotikler hak getire artık...Bukadar zor şartlarda bile dikkat etmeye çalışıyorum 87.5 olmuşum sonunda sevindirik oldum:))

eşine tekrardan geçmiş olsun canım.sen de ,şe başlayınca kendini toparlarsın artık.kilo almamak ta iyi bence.

olacak artık o kadar.en azından gün içinde bir denge bulmuşa benziyor.sadece hergün olmazsa bu tatlı kaçamakları daha kolay tolere edebilirsin.

ben de diyodum bizim grupta kimse kraker gofret filan atıştırmıyo heralde diye.bi dadan mı yeniyor işte.ama o kadar abartı bi kaçamak değil sıkma canını.

menü çok güzel.elma suyu hazırsa tercih etmeyebilirdin gerçi kahvaltıda.

en zoru da misafirliğe gidip te böyle yemeden bırakmak heralde.bi de bayramdarda ikram edilen baklavalar benim kabusum.su böreğini yememeye nasıl dayandın:))
öğle tek çorba çok az ama sonraki ara ile takviye olmuş:))muzu da gündüz tercih etsen daha iyi olurdu

öğle ekmek fazla.et sotenini miktarını da yazmamışsın belki o çok azdı da doymadın.

yaa ben bu 20 lik dişlerden nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmm

kızlarrrrr bir tanıdığımızzz bugünnn kanserden ameliyat olacak çocuk daha çok genç 18 19 yaşlarındaaaa sizden ricammmmm dua edermisinizzzz onaaaaaaa

20 lik diş çok zordur dilaracım.benim çene yapım dar olduğu için 20 likler çıkamamıştı.3 tanesini ameliyatla aldırdım.4.sü de çürümüş.6ay önce çektirdim.şimdi yok.belki senin ki de çıkamyacacak durumdadır bi baktırıp film çektirmende fayda var.gerçi seni bizi dinlemiyon ama yine de yazayım.
ah canım kanser dedin mi kanım donuyor.hele ki hastanız çok gençmiş.Rabbim yardımcısı olsun ameliyatında.inşallah çok başarılı geçer.Allahım ailesine bağışlasın evlatlarını evlat acısı çektirmesin.
hoş geldin canım.kaç kilosun yazmamışsın.pkolu değilim bu konuda fikrim yok.kilona göre vermiştir diyetini heralde.ama kilo vermenin durması bizim de başımıza geliyor.sadece senin durumuna özel değil.direnç noktaları oluyor.sabırlı olup diyetini bozmamayı başarırsan yavaş ta olsa gidecektir kilolar.

merabalar herkese şişen boğazlarım bir türlü inmeyince işe de gidemedim bugünantibiyotikler hak getire artık...Bukadar zor şartlarda bile dikkat etmeye çalışıyorum 87.5 olmuşum sonunda sevindirik oldum:))
geçmiş olsun canım.kilo vermişsin ne güzel.aynen devam et.

Son düzenleme:
hg canım aramızaa kolay gelsinn inş. hedefine ulaşırsın

kuzum msn baktım istek yokkk, yok anacımm kavuşamayacağızz bizzzz bu arada çok bgeçmişşş olsunnn onudaa ben çok çekerimm acısını biliyorummmmmmmm kilona da çooookkk sevind,m tbrk ederimmmmmm

yaa ben bu 20 lik dişlerden nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmm
geçmedimi şekerim daha ya:26:

kızlarrrrr bir tanıdığımızzz bugünnn kanserden ameliyat olacak çocuk daha çok genç 18 19 yaşlarındaaaa sizden ricammmmm dua edermisinizzzz onaaaaaaa
allah şifa versin
durması çok normal canım benım bende ilk hafta 3 kg verdim ama son 2 3 haftadır 200 300 ancak verebiliyorum walla yavaşlıyo bi süre sonra tiroide bi baktır bakalım belkı onunla alakalıdır

Sana söylüyorum arkadaş yaşamak korkutmamalı seni
Çünkü koşmayı en iyi bilensin
Ve bir okadar katlanmayı
Arkadaş!Sana söylüyorum
Hangi sövgü küsrütebilirki güneşi yeryüzüne
Ve hangi nefret aciz bırakabilir bir yıldızı,
Cesaret ve güç vermez mi sahibine her umut,
Ve yorgun başını avuçlarına yaslamış her genç.
Yeni bir koşunun hayalindedir
Düşünsene!
Birazda hüzündür besleyen sevinci
Ve öfke nedir bilmeyen tadamaz sevgiyi
Gülümse!
Kazanacak olan biziz..
Çünkü biz en iyi kaybedeniz..
Ölmeyi bilmeyen bilemez yaşamayı
İşte bu yüzden gülümse
Çünkü bizden yana yeryüzü ve gökyüzü
Hayat bizden yana arkadaşım..
Hayat..bizden yana…

dünkü menü:
sabah:2 dilim köy ekmeği+1 kk krem peynir+1 tk bal+çay
ara:1 çay tabağı kadar leblebi+yeşil çay
öğle:1 kase çorba+1 tabak ıspanak+1 kase yoğurt+1 dilim ekmek
ara:1 kahve+1 bitki çayı
akşam: yrm kase sulu köfte+1 tabak pırasa+biraz haşlanmış brokoli+1 küçük kase yoğurt+3 kaşık bulgur pilavı
ara:bir çay tabağı kadar fıstık+3 dilim armut

Metabolizma hızı nedir ve diyete ne kadar etki eder?
Halk arasında metabolizma hızı olarak bilinen, “bazal metabolizma hızı” kişinin bir günde dinlenir vaziyette, herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji miktarıdır. Kısaca vücudumuzun çalışma sisteminin sağlanması ve iç organların çalışması ile harcanan enerji miktarıdır.
6 öğün:
Tüm diyetisyenlerin özellikle üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızı yavaşlatmamaktır. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran ve diyet bisküvi ürünleri tüketilmesi büyük önem taşır.

Sıvı tüketimi:
Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.

Yürüyüş:
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

Aynı saatte yemek yememek:
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

Bol bol meyve yiyin:
Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.

Saglıklı bir yaşamda spor yapmanın yanı sıra beslenmede çok önemlidir.Beslenme başlı başına bir bilim dalıdır.Günlük beslenme ihtiyaçlarınız ,saglıgınız ve sporla ilgili amaçlarınıza göre değiştiği gibi ,kilonuza,boyunuza, cinsiyetinize ve aktivite düzeyine de farklılıklar gösterir.
Gerek hafta sonu sporları gerekse amatör ve profesyonel amaçla yapılan sporlarda sporun amacına ulaşması ve sağlıklı yaşam elde edebilmek için , bilinçli beslenme ve enerji dengesinin iyi kullanılması gereklidir.

KİLO VERMEK Mİ ÖNEMLİ OLAN?

Genel olarak ilk hedef kilo vermek olur fakat bu yanlış bir saplama olur. Farkına varmamız gereken ilk husus vücut yağ oranını azaltmaktır.Kilodan önce vücut yağını kaybet önemlidir.Tüm vücut kilosundan kaybetmek kalp damarlarının tıkanma riskini mutlak suretle azaltmazken,vücut yağından kaybetmek bu riski azaltır.Diğer bir deyişle,sadece aldığınız kaloriyi azaltmamalısınız.Onun yerine yağlı yiyecek tüketimini azaltarak,fiziksel aktivitelerinizi arttırmalısınız.bu nedenle kilonuzla gereğinden fazla ilgilenmek gereksizdir.

VÜCUTTA BULUNMASI GEREKEN YAĞ ORANLAR

ERKEKLER BAYANLAR
Yağ oranı Yağ oranı
%12-15 %22-25

DENGELİ BESLENME

Tüm yiyecek ve içecekler hiçbir şekilde vücudumuz için gerekli bütün maddeleri içermemektedir.Bu nedenle yiyecekleri gruplandırmak ve ona göre hareket etmek gerekir.
Et,süt,ekmek ve tahıl,meyve,sebze,şeker ve yağ grubu temel alım gıdalarını oluşturur ve ihmal edilmemesi gereken besinlerdir.

Birçok diyet programına göre, gelişigüzel yapılan kilo verme gayretleri neticesinde genellikle istenen sonuç alınmamaktadır.Söz konusu diyet programlarından sonra vücut açlık hissini devamlı olaraka hissetiğinden kendi koruma mekanizmalrını harekete geçirerek eski kilonun da üzerinde bir kiloya göre kendini ayarlamakta ve diyet sonunda süratle o noktaya doğru kiloyu yönlendirmektedir.Bu sebepten vücudun koruma mekanizmasını harekete geçiren ve vücudu devamlı aç bırakarak metabolizmayı yavaşlatan ve yağ yakma sürecinin pasif hale getiren beslenme progralarından uzak durmak gerekir.

KÜÇÜK TÜYOLAR[/COLOR]Günlük yiyeceklerimiz içinde önemli bir yer tutan ve kilo aldırıcı hiçbir etkisi olmayan salatanın içine ilave edilen soslar onu tam bir kilo aldırıcı yiyecek haline getirir.Akşamları içilen çayın yanında yenilen yağlı kuruyemişler ortalama %75 yağ içerdiğinden diyetlerin baş düşmanıdır.Örneğin bir avuç fıstık ortalama 400 kalori vermektedir.
Yine yeme alışkanlıklarınızdan olan pastadan vazgeçemiyorsanız çikolatalı ve kremalı pasta yerine meyveli tart yiyerek bu damak tadınızı sağlayıp daha bilinçli hareket ederek yağların kalorisinden kurtulabilirsiniz.

kızlar nasılsınız?
eski notlarıma bir göz attım bazılarını sizinle paylaştım..
İNANMAK BAŞARMAKTIR ve ben başarıyorum bugün dayanamadım regl sonrası tartıldım hafta sonu güzel sonuçlar alacağım..evde olunca sağlıklı beslenme yolunda gidiyor..kızım su çiçeği çıkardığı için bende biryere gitmiyorum..ayrıca dün dar gelen kıyafetleri denedim güzell oldu bende mutlu oldum tabi..44 beden..bunlarda bol gelecek birgün..
dünkü menüm;
sabah
bir bardak ılık su
omlet
2 dilim t.ekmek
zeytin

ara
c.flakes sütle

öğlen
sebze yemeği tavuk
2 d.ekmek
salata
yoğurt

ara
meyve

akşam
c.flakes sütle

meyve

döndükten sonra aşağı inmeye başlar canım.benimki 28. haftadan beri hep başaşağıydı.ama günün dolana kadar dönebilir bence belli olmaz.benimkarnım 37 de aşağıya inmeye başlamıştı.ama maalesef tombik olduğundan sezaryen oldum.

saol canım geçer inşallah ama nasıl olur ekledim ben gercekten kavusamayacağız sanırsam neyse 100 iletiyi beklicezrtık ben de özel atabilicem ozaman

çoooooooookkk sağol kuzummmm ,aminnnnn

geçmediiiiii berbat birşey yaaa geçen haftaaa arkadaşımın çıkıyorduuu ohh bee ben böyle acı çekmiyorumm demişdim büyük konuşmuşummm :) , aminnnnnn

slm kizlar dilara cnm allah hastaniza acil sifalr versin ins biran önce iyilesir sagligina kavusur AMIN
aminnn sağol kuzummmmmm

saol canım geçer inşallah ama nasıl olur ekledim ben gercekten kavusamayacağız sanırsam neyse 100 iletiyi beklicezrtık ben de özel atabilicem ozaman
neyseee artıkk bekleyelim bakalımmm zatenn ne kalmış ki şunun şurasında 70 civarı kızz boş mesaj attt arada :)

kızlarr allahhh hepinizden razıııı olsunnnnnnnn inşallah sizin dualarınızlaa hayırlıı haberleriniiii alacağızzzzzzzz

kızzzzzzz benim face de kapalıymış istek göndermee :)))) müsait bir zamanda yine bak bakayımmm şimdi bulursunnn :)

merhaba arkadaşlar

mönümü yazayım hemen bende

sabah:2 dilim ekmek ekmeği arası yapılmış tost+1 bardak ayran

öğlen:6 kaşık ıspanak+1 dilim ekmek

ara:1 paket etiform

ara:1 tane meyveli yoğurt

akşam:arkadaşa gidicez yemeğe.kuru pilav varmı.6 kaşık kuru yerim artık

gecede 1 meyve yemem lazım bakalım

Hoşbulduk canım evet tiroit çok etkiliyormuş bilmiyorum canım zamanla görcem diyetisyenin faydasını herhalde teşkler cevabın için
Canım hoşbulduk pkoda kilo yapabiliyor oyüzden benim normal birine göre kilo vermem daha yavaş oluyormuşAma normal hızda kilo veren pkolu arkadaşlarımızda var belli olmuyor yani sanırım bünye meselesiİnşllh ideal kilomuza ulaşırız gayret ve sabırla
Hoşbulduk canım teşekkürler hepimze kolay gelsin ve inşllh istediğimiz kiloya geliriz hepimiz
İnşllh bundan sonra normal hıza döner canım ya yoksa gram gram vermek olunca insan strese giriyor

nerdesiniz kızlar ya 2 günde 3 sayfa bıle ılerlemeiş noluyoo yaw :26::26::26:neyse ben menümü yazim
sabah haşlanmış yumurta 1 dlm ekmek peynir 1 bardak greyfurt suyu
ara 1 armut
öğlen 1 kase çorba
ara 1 avuç badem fındık
akşam 2 3 bisküvi eşim yoktu canımda hiç bişi istemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…