Merhaba canım evet tiroit hormonuda çok önemli belkide yavş kilo vermemmin nedeni o olabilir diye muayene olucam endokrinden randevu aldım diyetisyenimde yönlendirdi oraya.Bencede canım hemen tü bebeğe geçme çünkü kilo verimin artarsa kendiliğindende hamile kalma durumun olur inşallah.Sen baktırıcakmısın tekrardan tiroitine sendede pko vardı sanırım ben gibi benim yaptığımı normal biri yapsa şimdiye zyıflamıştı pko çok engelliyor normal hızda vermeyi ama azimle devam etmek lazım sonuç alana kadar Allah yardımcımız olsun
Teşekkür ettim canımAhh birde şu pko olmasaydı düşün yani bunları yaptığım halde gram gram veriyorum pkoda yavaşlatıyor kilo vermemi Allah yardımcımız olsun inşallah.
hoşgeldin öznur.
mideye dokunmuyormu ki.bi deneyeyeim bakayım.
canım ya illa bi kopma oluyor diyetten.ben de hastayken çok yerim.bahane olur hastalık bana.çok nadirdir iştahımın kapandığı.
canım hoşgeldin.maşallah güzel bir boyun var.biraz kilo verince manken gibi olursun o boyla.gerçekten vermek istiyorsan kilolarını burada paylaşımda bulun yediklerini yaz.
zararı telafi etme çalışmaları ha.valla size kızacak halim yok.dün akşam ben de biraz cozuttum.siz yediklerinizi yazmıyosunuz ama ben yazayım.helva-çokoprens-çubuk kraker-badem-gofret.ama ben bu hafta sadece dün akşam kaçamak yaptım.adet olmak üzereyim de.kilom da aynı geçen haftakiyle.
bu iyi olmuş işte.
daha önce de yaşarmıydın böyle.diyette kendimizi çok kısıtlıyoruz ya bi zaman geliyor kontrolden çıkıyor.freni boşalmış araba gibi oluyoruz.ne ölçüde yiyosun bilmiyorum ama ben mesela paket paket bisküvi yerim çikolata yerim olmadı ekmek arasına peynir zeytin koyar yerim.patlayacak gibi olurum.kuzumm mide hastalığın varsa eğerrr tok karnına yapppppp , yaa kopma ama nasıl kopmaa süreklii ac hissediyorum kend,mii yok böyle birşey neden ki acaba
haklısın canım ben biraz kaçış yola bahane arıyrm kendimecanım menülerine bakıyorum genelde ekmeği fazla kaçırıyorsun.öğlenleri faalan ona dikkat et benceokulda da milletle birlikte yerken hem muhabbet hem yemek kaçıyordur.bende de öyle oluodu.
görümcemin dün ikizleri oldu onu ziyarete gittik gelemedim. 35 haftalık oldukları için küvezdeler inş çabuk çıkarlar.
dünki menüm
sabah
ballı sirkeli su bunu genelde içiyorum ama yazmayı unutuyorum
bi dilim ekmek
ıspanaklı peynirli tavaada yumurta
bi kk dan küçük peynir
4 zeytin
ara
1 muz
öğlen
bi buçuk paket form bisküvi ama şekerlilerden
sütlü malt kahve
ara yok
akşam
patates püresi
bi tane ıspanaklı köfte
bi kase domates çorbası
yarım dilim ekmek
ara yok
40 dk yürüyüş
hoşgeldin kaptancım bendede varmı bilmiyrm troid çünkü ben dahiliyey öksürüyrm die gitim geçen sene sırtıma bakarken kıllanma olduğuınu endokrinolojiye görünmemi söledi bu bi belirtiyse olabilir ama reglim düzenli oluyodün yediklerimmm
kalkar kalkmaz 2 kuru kayısı 1 activia
kahvaltı yoğurt 1 dilim ekemk 1 meyve
ara yok
öğlen bol salata yarım balık
ara 15 adet badem
gerisi yokkkkkk
ama niye yok okuldan eve geldik 4 gibi yttım ve şimdi kalktım vücudumun yorgunluğunu düşünün artık ben ki hafta sonu bile 9 da kalkarımmm
hoşgeldiniz hepiniz ben kaptan irem
bu ara giremiyordum çok yoğundum ama daha sık girmeye çalışıcam bundan sonra gerçi yarın yine nöbetim var okuldan kaçamak yaparım ara sıraaa
öznur baya merak ettik seni toparlanmış gelmişsin kuzuuummmm çok öpüyorum seniii
gökçen çok haklısın dağıtıldı bu haftaaa ama toparlanacak herkes demi arkadaşlarrrrrrrrrr
doktorum iremim bekledim gelememişsin yarın bekliyorum o zman bak mutlakaaaaaaaa
kızlar troid hakında konuşmuşsunuz benimde yüksek çıktı hem hamilelik hemde kilo için çok önemli bi hormon bunu kesinlikle unutmayın 4.2 sınır evet ama insanın kendi sınırı bilinmiyor malesef ben uzmanına göründüm tıp fakültesinde bu bi grup insanın değerlei ve ortalaması alınmış hali dedi belki senin sınırın 3 bunu bilemeyiz dedi ve hemen ilaça başladı ben tüp bebek yaptırmaya gidicem dedim 3-4 ay bekle belki kendiliğinden olur dedi diyetisyenimde bi ay kilo veremememi buna bağladı mutlaka halledin
kociş başımda hadi hadi diyip duruyo öpüyorum hepinizi görüşürüz
canım ya herkeste oluyo deertsiz kimse yok ne yzıkki ama bazılarına Allah ekstra sıkıntı veriyor belki kaldırabileceği için öle veriyor banada çok güçlü olduğumu sölerler hep ama ben bebekten sonra kendimi ekstra güçsüz hissediyrm doğum sonrası depresyonu denilen şeyi yaşadım eşimle aram bozuldu ki dünyanın enkötü şeylerinddeen biri bu amaaaaaaaaaaaaaan bazen oluruna bırakyrm ben zaman hallediyo herşeyi diyetesekkür ederim canim.insallah diyebiliyorum güzel dileklerine.insan yasadikca ögreniyor.umarim bu direnci ögrenecek kadar aci tecrübelerin olmaz...
benim dönüsüm herzaman muhtesem olmustur:)))) yok anam bana birsey olmaz..hani su plastik oyuncakalr olur ya cekersin süner süner ip gibi olur ama kopmaz..öyle bir durumum var:))) valla benle ugrasanlar bosuna ugrasir nasilsa kopmam toplanirim:)))
hosbulduk canim maasallah kacamakta tam kacamak olmus.ben bugünden itibaren basliorum yeniden yazmaya..bu hafta yazamadim ama artik kaptanlara kalmis beni listeye alip almamalari..zaten artidada oldugum icin:))) malum zamanlarda o kriz tutuyor ama abartmamaktada fayda var demi ama
hoşgeldin kaptancım bendede varmı bilmiyrm troid çünkü ben dahiliyey öksürüyrm die gitim geçen sene sırtıma bakarken kıllanma olduğuınu endokrinolojiye görünmemi söledi bu bi belirtiyse olabilir ama reglim düzenli oluyo
daha önce de yaşarmıydın böyle.diyette kendimizi çok kısıtlıyoruz ya bi zaman geliyor kontrolden çıkıyor.freni boşalmış araba gibi oluyoruz.ne ölçüde yiyosun bilmiyorum ama ben mesela paket paket bisküvi yerim çikolata yerim olmadı ekmek arasına peynir zeytin koyar yerim.patlayacak gibi olurum.
işte bu da bir tür yeme bozukluğu.altında yatan psikolojik sebepler var.ben dün akşam biraz böyleydim işyerinde sıkıntım vardı ve çok gergindim eve giderken.sinirimi yiyerek bastırmaya çalıştım.ya da hastaysam yerim.çünkü nasılsa hastayım yiyeyim de iyileşeyim moral olsun diye düşünürüm veya önemli bir ailevi mesele varsa en çok bu iter beni aşırı yemeye..
90 kiloya çıkamın sebebi de bu.geçen ekim ve kasım ayında oğlum ve eşim ameliyat oldu sıra ile.aniden gelişen bu sorunla başetmekte çok zorlandım.yedikçe yedim.oğlum ameliyat olurken 83 kilolarda olan ben kasım sonunda eşimin ameliyatı filan geçmişken-yani 45 gün sonra 90.5 kilo olmuştum bile.dehşet bi durum değil mi.
şimdi senin durumun bunlara benzemeyebilir tabiki.ben kendimden örnek verdim sadecene.
diş ağrın ne durumda canımcım bu arada.
hiçç 4 4lük yaşayan yok değil miiii herkesinnn bir yerden sıkıntısıı oluyorrrr bakıyorumda kimlerr nelerdenn çekiyorrr yinede hamd olsunnn allahımaaa inşallahhh sorun kalmamışdırr atlatmışsındırr canımmm hastalıklarııı asıl önemli olan oo kilo giderrrr bir şekildee o bizim elimizde olan birşeyyy
Canım baya bir uğraşmışsın ya bende korktum bak şimdi ben daha henüz çocuk tedavisine geçmedim bile 29 yaşındayım.Eşimde olur tedavi görünce kafana takma diyor eşim benden rahat bu konudacanım benim bu deneyecek olduğum 2 aşılama ve 4 tüp bebek sonrası 5. tüp bebek denemem olacak troid varken tüp bebeğin tutunma ihtimali bile düşüyomuş düşüne biliyomusun onun için cabalıyorum bende...
A.s canım tiroit çok öenmli bende baktırıcam bu hafta inşallh bir sorun çıkmaz.Bende gidiyorum özel diyetisyene ve banada verdikleri fazlaymış gibi geldi.Kilodan kaynaklanıyor kolestrol vs kilonnu verirsen yolun girer inşallh herşey Allah yardımcımız olsun hepimizinSelam kızlar
Sabahtan beri hastanedeydim bütün kontrollerimi yaptırdım
Tsh 6.2 den 3.2 lere düşmüş doktorum 2 ye düşürmeliyiz dedi.... Sizde anlamsız yere kilo alıp, vermekte zorlanıyorsanız kesinlikle TSH değerlerinizi kontrol ettirin sadece kilo da değil sinirlilik,yorgunluk,tüylenme gibi birsürü etkisi varmış...
kolestrolum yüksek çıktı hap kullanmak istemiyordum ama artık risk alamazmışım hap kullanmaya başlıyacağım
Sonrasında diyetisyenede girdim öyle bir liste verdiki nerdeyse yediklerimin 2 katı Ben bu listedekilerimi yiyip zayıflıyacağım dedim güldüü herkez aynı şeyi söylüyormuş bakalım uygulayacağız işe yarıyacakmı ??
mutlaka çok etkiliyor ama pkolu olup ta güzel kilo veren çok gördüm aramızda da var.bunlar moral olsun sana.diyet yapmıyor olsaydın kilo üstüne kilo ekleyecektin.oysa şimdi mücadele ediyorsun.gram da olsa kar kardır.
Normalde diyetisyenim her akşam et türü yememi söyledi dün evde et yoktu hergün yemekten sıkılmaya başladım .Birde sanki her akşam et türü yediğimde kilo veremiyormuşum gibi geliyor oyüzden dün ilk diyet listesindeki gibi yaptım gidincede söylüyeceğim bilmem doğrumu yaptım yanlışmı ama herakşam et türü yemek bana yaramıyor kilo verdirmek yerine ya durduruyor yada aldırıyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?