kızlar çokkk kötü bişeyy olduuuuu
bizim otele dışardan iş yapan bi firma var. adam 35 yaşlarında çok neşeli espirili bi adamdı cuma günü geldi yanıma.. kız sil telefonundan telefon numaramı dedi bende nedenmiş silmem dedim... artık arıza olunca beni aramıcaksın dedi ofisi ara onlara söyle dedi. olmaz dedim 2 yıldır seni arıyorum yine seni arıcam dedim çay ikram ettim çıkarken yine sil kız numaramı dedi güldüm gitti...
az önce haberini aldım cumartesi günü kamyon çarpmış oğlunu kurtarmış ama kendi ölmüşşinanamıyorummmm inanasım gelmiyo bi türlü. 3 gün önce karşımda duran bana şakalar yapan adam yokk artık numarasıda telefonumda hala asla silmicem silememde zaten ((
((( başın sağolsun canımm mekanı cennet olsun inşallah
mekan cennet olsun canım ya ani ölümler insanı üzüyo
başınız sağolsun.Allah ailesine sabırlar versin.acı bir ölüm olmuşkızlar çokkk kötü bişeyy olduuuuu
bizim otele dışardan iş yapan bi firma var. adam 35 yaşlarında çok neşeli espirili bi adamdı cuma günü geldi yanıma.. kız sil telefonundan telefon numaramı dedi bende nedenmiş silmem dedim... artık arıza olunca beni aramıcaksın dedi ofisi ara onlara söyle dedi. olmaz dedim 2 yıldır seni arıyorum yine seni arıcam dedim çay ikram ettim çıkarken yine sil kız numaramı dedi güldüm gitti...
az önce haberini aldım cumartesi günü kamyon çarpmış oğlunu kurtarmış ama kendi ölmüşşinanamıyorummmm inanasım gelmiyo bi türlü. 3 gün önce karşımda duran bana şakalar yapan adam yokk artık numarasıda telefonumda hala asla silmicem silememde zaten ((
canım senin açmalarla sarmalarla başın dertte.bugün toplarsın artık.kızlar dün ugrayamadım cok işlerim vardı gecmişe şimdi bakıcam herkez iyidir İNŞALLAH
sabah hastaneye kan vermem gerekiyodu ac gittim sabah yok o yüzden
ara biraz cubuk kraker ,2 tanede acma
öylen 6,7 tane balık kızartması kücükler ama , kıvırcık salata ,
ara 1 tane acma, 10 tane yaprak sarma
akşam kıvırcık salata, 1 kase yogurt, 6,7 tane yaprak sarma ,3 kaşık makarna ,1 tanede acma
cayın yanına incir
kızlar cok oldu farkındayım sabah olmayınca birde dışarda olunca böyle oluyo malesef
spor olarakta 1 saat yürümüşümdür
Canım kendimde olduğu için bildiğim kadarıyla tsh yani tiroit hormanların sınırda endokrin doktoruna görün tiroitlerine baktır bende öyle yaptım çünkü yavaş kilo veriyordum bir ara durdu şimdi tiroit ilacı alıyorum birde kolestrolun az yüksek dikkat edersen diyetle düşer canım ama tiroitler önemli endokrine gidersen daha iyi anlarlar Allah şifa versin.kızlar bugün hastahaneye gittim aç karnına kan tahlili yaptırdım. daha doktora göstermedim. resim olarak ekliyeceğim. yorumlarınızı bekliyorum
Eki Görüntüle 361049
ayyy işte bende annemi aynen böyle kaybetttimmm bi cani aldı gitti onuuu( 43:
ayyy işte bende annemi aynen böyle kaybetttimmm bi cani aldı gitti onuuu( 43:
öznurcum sabah ile öğleyi ters mi yazdın sen.heralde öyle olmuş.ara yapmamışsın.suyu da artırmalısın.sanada iyi geceler canim
tamam anlastik bende yarin cok güzel bir menü cikaracagim söz...
bu günkü menümüde yazayim unutmadan
sabah:
bir kase mercimek corbasi
iki catal döner
3 dilim ekmek
ögle:
bir dilim kepek ekmegi
100 gr mortzerella peyniri
aksam:
yarim tabak patatesli etli firin yemegi (hic yag koymadim)
2-3 kasik pilav
2-3 kasik salata
1 lt su
mücver yağdadır muhtemelen.genelde uzak duruyoruz ama 2 adey yemişsin sadece bu iyi.sabah : kepekli tost peynirli elma suyu beş adet yeşil zeytin
ara : yarım avuç kuru üzüm
öğle : iki adet kaynamş patates yogurt
ara : bi kaç ceviz ve fındık
akşam : iki adet kabak mücveri dört yk makarna iki yk yogurt
ara : limon suyuyla maden suyu
spor : yok
çok beğendim canım.sporun da harika.:))Sabah:1 dilim kepek ekmeği,1 dilim peynir,yumurta,maydonoz açık çay şekersiz.
Ara öğün:3 kayısı
Öğlen:6 yemek kaşığı patlıcan yemeği yoğurt
Ara öğün:1 elma 5 badem
Akşam:6 yemek kaşığı patlıcan yemeği,salata,yoğurt.
Ara öğün:1 bardak süt
Koşu Bandı:58 dk tempolu yürüme,mekik ve sırt çalıştırma
güne yarıdan başlamışsın.iyi bir menü.akşam yemeği az gelmedi mi.acıkmadıysan problem değil .Bugünkü menüm
Sabah:yok
ara:yok (bugün dersim olmadığı için geç uyandım o yüzden)
öğle:1 dilim ekmek,3 dilim salam,2 adet yeşil zeytin,1 su bardağı yarım yağlı süt,1 çay kaşığı bal,1 haşlanmış yumurta
ara:eti form bisküvi
akşam:4 yemek kaşığı sulu patates yemeği
ara: activa çilekli yoğurt
Bu arada alıntı yapmak istedim ama netim sürekli gidip geliyor,ben de buradan yazayım yeniden gitmeden.Yorum yazanlara teşekkürler.Gerçekten de o patavatsızları takmıyorum artık.Şimdi sadece sağlıklı kiloma dönmeye çalışıyorum
pastayı yemediğin reddetme iradesini gösterdiğin için tebrikler.ben arada sırada pasta börek yemeliyiz diye düşünüyorum.ama bunu diyetimize uygun bir biçimde başka yiyecekler ile değişim yaparak listeye dahil etmeiyiz.öyle her ikram edildiği zaman yememeliyiz.:))bu günkü menüm
sabah 1 dilim ekmek zeytin domates açık çay
ara activia
öğlen 1 peksemet küçük kase makarna salatası 2 b açık çay
ara yok
akşam 1 dilim ekmek kuru biber patlıcan kavurma yogurt çok az yedim ağlamakla meşguldüm
ara 1 küçük kase kayısı çekirdeği süt
kızlar bugün moralim çok bozuk elti müsveddesi sinir etti eve gelince bayağı ağladım miğdem ağrıdı keşke görüşmek zorunda olmasan
duyummm öğlen yaş pasta vardı ısrar ettiler ama yemedim
keki sabah yemekle iyi etmişsin gün içinde dengelemişsin.ben beğendim canımmerabalar herkese son yazılanları okudum da ooy oy ne çok çekmişiz yahu tüm hayatım film şeridi gibi gözlerimin önünden akıp geçtineyse ki burdayız...
sabah:bi büyük kupa sirkeli sıcak su
kahvaltı:1 dilim ke,yarım simit,1,5 kk peynir,5 zeytin,1'er kaşık bal,pekmez
ara:açık çay,1 kuru inncir
öğlen:1 kase ısırgan çorbası,6 kaşık pazı kavurma,3 kaşık yoğurt
ara:iki kupa yeşil çay,iki kuru incir
akşam:yarım dilim ekmek,bi küçük tavuk but,bi kase ısırgan çorbası
çayın yanında fındık ve yine incir...
akşam da tartıldım 86 idi hala çok mutluyum :))
bu da senin bu haftalık ödülün olmuş:))ama hak ediyosun doğruya doğru:))menüm
kahvaltı 1 yumurta 1 ince dilim ekemk 2 kk peynir
ara yarım poğaca
öğle biraz pilav az kurufasülye
ara activia
akşam patates kızartması
ara elma
elişne sağlık kaptancıım.bu hafta çantayı yedik artık bu hafta çok pis gaza geldim.kayınvalidem kilo verdiği belli olmamış veremez deyince.
bugünki menüm
sabah
iki dilim ç.ekmek
bi haşlanmış yumurta
ekmeklerin üstüne krem peynir
malt kahve
ara
yeşil çay
öğle
bi kase tarhana ç
bi tabak patatesli bezelye yemeğ
iki dilim ekmek
bi çilekli aktivia
ara
yeşilçay
üç tane yulaflı form bisküvi
akşam
iki kepçe ezogelin çorbası
üç dört yemek kaşığı mantı
yoğurt
ara
bi kupa papatya çayı
üç dört badem
yarım saat yürüdüm.
sen de adaşın gibi ödül verdin heralde kendine:))4 biskrem önemli değil.çünkü genel olarak çok güzel menülerin var.hayranım valla.bu haftaki başarın için de tebrik ederim canımsabah:2 bardak su
kahvaltı:2dilim ekmek 1 tane pınar beyaz ve 20 gr çikolata
ara:cacık
öğlen:3 köfte kadar et ve bir bardak ayran ve bir dilim ekmek
ara:4biskrem(yorgunluktan gözüm döndü cezayı mide agrısı olarak çekiyorum)
ara:2 dilim ekmek 2 dilim salamdan tost
akşam:bir tabak z.yağlı fasülye ve ekmek
biskremi neye sayacağım?bir dilim ekmekeğe saysam geceki meyveye de saymam lazım..kardeşimd e tatlı aldı..yemezem rahatca yerdim şimdi..akılsız başım..en fenası da midem..
çok güzel.yürüyüş te harika canımmenümü paylaşayımmm
sabah
2 dilim ekmek
4 zeytin
biraz penir
ara yok
öğlen 2 köfte tavada yağsız
1 bardak ayran
1 dilim ekmek
ara 1 mandalina 5 tane diyet bisküvi
akşam 2 lahana sarması 1 kuru biber dolma
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
2 litre su içtim bir fincan beşibiryerde bir fincan yeşilçay içtim
1 saat tempolu yürüyüş yaptım
ben bi çok yerde bir çiok zaman ara bedendeyim...sinir bozucu..
ben spor yapma özürlüyüm zaman açısından. ö yüzden hiç bilemiyorum spor yapsaydım vücudum yüzüm nasıl olurdu.kilo kaybım en çok yüzümden belli oluyorilk defa bana da diyorlar yüzün de gitti falan diye gecen sefer dememişlerdi..sporla gidince daha sağlıklı oluyor aslında ama ben de bu ara vakit bulamıyorum..
evet canım garip olmuş.sabah ekmeğin neden az o kadar.ama diğer öğünlerde de hep ekmeğe yüklenmişsin.Selam canlar :)
Yemekten sonra bir uyku bastı ki sormayın :)) üstüne kahvede içtim ama banamısın demedi :))
Bugünkü menümü yazayım uyurum falan :)
Sabah
1 dilim süzme peynir
yarım dilim ruhşeym ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık
1 yeşil biber
4 yeşil zeytin
1 yeşil çay
öğlen
yarım simit
1 bardak ayran
ara
2 kuru kayısı
akşam
2 dilim kepekli ekmek süzme peynirli tost
(tek başına olunca yemek hazırlamak zor geldi :) )
aradada
1 çay bardağı süt
1 elma yerim herhalde
Menü bir garip oldu bugün ama idare edin artık :)))
gezmedeyken kendini salmamış dikkatli yemişsin tebrik ederim canım.anladığım kadarı ile sabah kahvaltı bol çeşitliymiş.miktarları az az ise problem yok:))Dun evde yoktum menumu yazamadim simdi aktaryim
Form cayi
Sabah= (abimlerde kahvaltidaydik karisik herseydn az az yedim domets peynir patates kavurma bir dilim rganik ekmek skersiz cay
Ara=bir salatalik ve bir kase yogurt
Oglen de gezmedeyik pastalar borekler zebil di ama beeeeeeeeeeen sadece
2 kasik blgur salatasi ve 2 kasik ygurtlu makarna yedim ve bir fincan yesilcay
Ara=3 tane eti form biskuvi
Aksm=6 kasik ispanak
Ara=bir portakal bir galeta bir parça peynir (aksam az yedim o yuzden ara ogun fazla kacti biraz)
15 dk spor yaptim. Bol su icmeye calistim
kilo fazlası olan her kadın bu tür patavatsızlıklarla karşılaşıyor malesef canım.aksi mümkün değil.kilolu bir insan hakkında konuşmayı espri yapmayı herkes kendinde hak görüyor malesef.benim de kız kardeşimin düğününde yengem canımı sıkmıştı.kızkardeşim benden 1 sene sonra evlendi.o bi senede ben 10 12 kilo almak gibi bir aptallık yaptım.eşimle bol bol yedik içtik.:))kızkardeşimin düğününde duba gibiydim.zaten yengem de bunu yüzüme karşı açık bi biçimde söyledi:))günlerce üzülmüştüm.halbuki doğruyu söylüyordu.üzüldüm de ne yaptım.kocaman bir hiççççççççççç.yine yemeye içmeye devam ettim.Bugün aklıma gelen kiloyla ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum sizinle.Biraz uzun olabilir ama aklıma gelince hırslandım yine.
Kendimi bildim bileli hep kiloluyum.Hayatımda sadece 2 kere 57 kilo olduğumu hatırlıyorum.Biri bundan 12 sene önce filandı,diğeri de 7 sene önceydi.Onlar da sadece yazın birkaç aydı.Ama tabi hiçbir zaman bu kadar kilo alıp 80'i de aşmamıştım.Ama çevrem beni hep böyle kilolu olarak tanıdı.Neyse konuma döneyim.
Bir gün sınava gireceğiz,final zamanı.Sınıfa girdik herkes kimden kopya çekerim derdine düşmüş.Benim de samimi olduğum kız arkadaşım bölüm birincisi.Herkes ondan görebilmek derdinde.Sonra işte hocanın görememesi için oturma planı yapıyorlar.O samimi olduğum kız arkadaşım demedi mi Kübra'yı köşeye oturtursak zaten bütün sınıfı kaplar diye.Herkes kahkahalarla gülüyor filan birkaç arkadaşım hariç.Yarım saat sonra da sınavımız başlayacak ve belli etmedim ben bozulduğumu.Abartmayın filan dedim geçiştirdim.
Birkaç gün sonra başka bir sınavda,arkamda başka bir arkadaşım oturuyor.Sınavda herkes birbirinden bakmaya çalışıyor.Arkamdaki arkadaşım da benden bakmaya çalışıyormuş.Hoca en sonunda uyardı onu.Kız bütün sınıfın içinde finalde,hocam zaten kilolu baksam da bir şey görünmüyor ki dedi.Gözetmen hocamız da ne diyeceğini şaşırdı.Ben de güldüm tabi,sınav ortasında başka ne yapacaksam.Gözetmen hoca da ben olsam arkadaşını döverdim çıkışta dedi,gülerek moral vermeye çalıştı.
Sonra finaller bitip okul açıldı ve ilk haftasındayız okulun.Bu bölüm birincisi dediğim arkadaşımla ve başka arkadaşlarla yürüyoruz kampüste.Ben yanımdaki arkadaşımla sohbet ediyorum.Söz döndü dolaştı evliliğe geldi.Bu bölüm birincisi arkadaşım evlenince ağırlığınca altın diye bir şey var dedi.Sonra beni baştan aşağı süzdü,erkek arkadaşıma yazık olacağı gibi şeyleri söyledi.Artık ben de bağırdım orada yeter artık haddini aşma diye
Neyse son olarak da bu yaz kuzenimin doğum günündeyiz.Kuzenimin arkadaşları,diğer kuzenlerim filan var.Uzaktan akrabamız olan birisi çok kilo almışsın,öküz gibi olmuşsun,dana,bu halin ne demeye başladı herkesin içinde.Zayıf bir kız vardı kuzenimin arkadaşı,onu kastederek aman yanından geçerken üzerine düşme onun ezersin filan dedi daha neler neler.Herkes de bizi dinliyor.Kendisi de çok kilolu ben de bunu hatırlattım ama kendisi erkekmiş ben bayanmışım.Abartmışsın sen filan dedi.Allah'ım sanki ben rahatsız değilim ama söylenme şekli bu mu olmalıydı?
Siz de hiç böyle patavatsızlarla karşılaştınız mı?
geçen gün ben de yazmıştım ya benzer bi mesaj.montlar inceldikçe ve en nihayetinde atıldıkça kilocuklarımız meydana çıkacak:)):)) kuzumm ne şekildee olursa olsunnnn şu kilolardann hayırlısıylaa kurtulalım da dün arkadaşımlaa konuşdukk havalar düzelecek montlarınn altınaa saklamaya çalıştığımızz her ne kadar olmasada biraz olsunnn kapattığımızz montlarr atılacakkkkk işdee o zamannn ben vee kilolarımm yerineee ben vee kıyafetlerimmm demek istiyorum :)
sabah:2dlm ekmek,4 zeytin, 1dlm peynir,1 haşlama yumurta
öğle:kahvaltının aynısı, 2tatlı kaşığı kadar ekmek üstü çikolta
ara:çay bardağı meyve suyu, 1 bardak süt
akşam: 4yk mantar sote, yarım kaseden biraz fazla yoğurt,2dlm ekmek ,salatalık domates, 1.5 nuget
arada yiyeceğim: 1 çay bardağı meyve suyu, süt
başınız sağolsun.Allah ailesine sabırlar versin.acı bir ölüm olmuş(
Allah rahmet eylesin canım başınız sağolsun ölüm bu nerde nezaman geleceği belli olmuyor.Rabbim hayırlı ölümler versin.Çok acı ani ölümler kolay değil Allah sabır versin ailesine yakınlarına.
canımmm başın sağolsun yaaa hayatımızdan kötü haberler eksik olmuyor maleseffff
ay ne güzel bir baslangic:))bitti dediği anda yeniden başlarmış insan... başka yerde, başka şekilde, başka hayatlarla;mutsuz, tedirgin,ama yeniden...ve bitti dediğinde durduğu zannettiği herşey;yeniden, yepyeni güzellikler için çarpmaya devam edermiş;yani nefes alıyorsa insan, umut var demekmiş...GÜNAYDIIIIIINNNNN
buda hayatin bir gercegi canim...acida olsa gercek malesef...ben ölümün iki sekliylede karsilastim..esim aniden öldü..kardesimde 13 gün yogunbakimda kaldi..yani ikiside kötü ama neylersin bunlar gercekler..tokalasmak kadar sarilmak kadar koklasmak kadar ayriliklarda gercek...ölümde...oldugu gibi kabul etmekten baska care yokkızlar çokkk kötü bişeyy olduuuuu
yahu ben bu kiza ögretemedim gitti..dilaracim misafirlige gideceksen ye doy evde öyle git...yoksa yediklerin sonradan sana vicdan azabi olarak geri gelior..birde yazmis..öglen yemedimki orada yediklerimi öglene araya bir sayayim..yahu istersen 24 saat yeme..malesef birden hepsini yedikten sonra hicbir faydasi yok ac kalmanin....kiz kirk kere söyledim...hala anlamadinmi yede cik evdeeeeeeeeeeeeeeeenben misafirliğe gidiyorum kızlar öğlen yemeğini yemedim oradaki ikramdan yiyecem ikindi arasıyla öğleye sayacağımmm ama abartmak yokkkk
yok kiz dogru..sabah corbaciya gitmistik orada yedim..arada yapariz öyle seyler....öznurcum sabah ile öğleyi ters mi yazdın sen.heralde öyle olmuş.ara yapmamışsın.suyu da artırmalısın.
mücver yağdadır muhtemelen.genelde uzak duruyoruz ama 2 adey yemişsin sadece bu iyi.
çok beğendim canım.sporun da harika.:))
güne yarıdan başlamışsın.iyi bir menü.akşam yemeği az gelmedi mi.acıkmadıysan problem değil .
pastayı yemediğin reddetme iradesini gösterdiğin için tebrikler.ben arada sırada pasta börek yemeliyiz diye düşünüyorum.ama bunu diyetimize uygun bir biçimde başka yiyecekler ile değişim yaparak listeye dahil etmeiyiz.öyle her ikram edildiği zaman yememeliyiz.:))
menünü beğendim.
eltine de kızdım doğrusu ne varmış seni bu kadar ağtatacak kadar sinirlendirecek(
eltim yok olsaydı ben deyaşardım heralde benzer sorunlar.kayınvalideme de demiştim iyiki de eltim yok diye:))ne bileyim etrafımda hiç güzel örnek görmedim ki.
keki sabah yemekle iyi etmişsin gün içinde dengelemişsin.ben beğendim canım
bu da senin bu haftalık ödülün olmuş:))ama hak ediyosun doğruya doğru:))
liste için teşekkürler iremcim ellerine sağlık.
öğle yemeğindeki ekmek fazla geldi gözüme onun dışında güzel canım
sen de adaşın gibi ödül verdin heralde kendine:))4 biskrem önemli değil.çünkü genel olarak çok güzel menülerin var.hayranım valla.bu haftaki başarın için de tebrik ederim canım
çok güzel.yürüyüş te harika canım
ben spor yapma özürlüyüm zaman açısından. ö yüzden hiç bilemiyorum spor yapsaydım vücudum yüzüm nasıl olurdu.kilo kaybım en çok yüzümden belli oluyor
ben de bedenlerimin bu kadar değişmesinden aralarda takılı kalmasından nefret ediyorum.keşke kilolarımı sabitleyebilsem.
evet canım garip olmuş.sabah ekmeğin neden az o kadar.ama diğer öğünlerde de hep ekmeğe yüklenmişsin.
gezmedeyken kendini salmamış dikkatli yemişsin tebrik ederim canım.anladığım kadarı ile sabah kahvaltı bol çeşitliymiş.miktarları az az ise problem yok:))
kilo fazlası olan her kadın bu tür patavatsızlıklarla karşılaşıyor malesef canım.aksi mümkün değil.kilolu bir insan hakkında konuşmayı espri yapmayı herkes kendinde hak görüyor malesef.benim de kız kardeşimin düğününde yengem canımı sıkmıştı.kızkardeşim benden 1 sene sonra evlendi.o bi senede ben 10 12 kilo almak gibi bir aptallık yaptım.eşimle bol bol yedik içtik.:))kızkardeşimin düğününde duba gibiydim.zaten yengem de bunu yüzüme karşı açık bi biçimde söyledi:))günlerce üzülmüştüm.halbuki doğruyu söylüyordu.üzüldüm de ne yaptım.kocaman bir hiççççççççççç.yine yemeye içmeye devam ettim.
oysa o eleştiriden ders alsaydım silkelenseydim daha iyi olmazmıydı.olurdu ama o zamnaki kafa ile şimdiki aynı değil.şimdi yapıcı eleştirilere açık olmamız gerek yeterki kırıcı olmasınlar.arkadaşlarının sana davranışları ise çok çirkin kızmakta ve kırılmakta haklısın
geçen gün ben de yazmıştım ya benzer bi mesaj.montlar inceldikçe ve en nihayetinde atıldıkça kilocuklarımız meydana çıkacak:))
şekercim beğendim canım menünü.öğlen mecburiyetten mi kahvaltıyı tekrar ettin:))
merhabalar güzel hanimlar,
dün islerim yogundu ugrayamadim. hemen dünkü menümü paylasayim sonra gecmisi okumaya baslayacagim.
sabah:2 dilim kepekli ekmek ve üstüne tavuk salami
ara:1 elma,salatalik
ögle:yarim kase etsuyu corba,200gr.izgara tavuk gögsü ve haslanmis brokoli
ara:1 havuc
aksam:koca bir tabak füme somon balikli karisik salata bol limonlu ve yagli
yatmadan önce:1 kase az yagli cornflakes az yagli sütle birlikte, 1 armut ve 1 erik
bütün gün 4 fincan kahve ve 1 litre kadar su
ay ne güzel bir baslangic:))
merhaba hemserim benim..hemserim diyorum cünkü yakin sayiliriz..en azindan ayni bölgedeyiz:))) yani kafama esse atlarim arabaya 40 dk sonra yanindayim:))))))))))) yada sen atlarsin arabahaaa hooop öznurun yanindasin:))
canim gercekten mi? valla süper olur gercekten görüsmeyi isterim.sen nerede yasiyorsun?
ay ben saa yazdim ya okumadinmi((((( bottrop tayim...görüselim tabiki niye olmasin:))..temiz aile cocuguyum yani..benden cekinme:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?