UNUTMADAN DAHA ÖNCEDEN DE YAZMIŞTIM YENİ GELEN ARKADAŞLARA DA DUYURULUR
Atıştırmalık ve açlık bastırmak için PATLAMIŞ MISIR tavsiye etmiştim ama YAĞSIZ VE TUZSUZ OLACAK!
Patlamış mısırın, yüksek posa içeriği sayesinde glisemik yükü azdır. Yağsız ve tuzsuz olarak hazırlanmış patlamış mısır, zayıflama diyetlerinde veya canınız abur cubur istediğinde sınırsız tüketilebilir.
cnmmm eminmisin az olduğunaa benimmmm diyetisyenn kağıdında 1/4 1 porsiyon diyorrr ama bilgilerr içinn çok sağollll ne yediğimizi bilelim en azındannn:)arkadaşlar ara öğünlerde meyve olarak AYVA yı öneriyorum tok tutuyor hem de kalorisi düşük..
A, B, C vitaminlerinden kalsiyum, potasyum, demir ve bakır minerallerinden zengin bir meyve olan ayva kalori değeri açısından da oldukça düşüktür. Daha çok kış aylarında tükettiğimiz ayvanın bilmediğiniz faydalarına bir göz atalım.
*Lif oranının yüksek olmasıyla tokluk hissini artırır ve zayıflamaya yardımcıdır.
*Kabızlık problemi olanlarda düzenli tüketildiğinde kabızlığı giderir.
*Antioksidan içeriği yüksek olan ayva hastalıklara özellikle kansere karşı koruyucudur.
*Ülser hastalarında belirtileri azaltabilir.
*Nedeni belli olmayan yorgunluk ve halsizliğe karşı faydalıdır.
*Ayva suyunun ödem atıcı özelliği bilinmektedir, ayrıca anemi, kalp hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, solunum sistemi hatta astıma dahi faydalıdır.
*Düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyesini dengeler.
*Potasyumdan zengin olması nedeniyle kan basıncını düzenler.
*C vitamininden oldukça zengindir, günlük ihtiyacınızın ?’ünü karşılar, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığına karşı korur, kalp fonksiyonlarını düzenler.
*Karaciğeri toksik maddelerden temizler.
*Pektin içeriği yüksektir; pektin suda çözünebilen bir liftir ve kolesterol seviyesini dengeler.
*Tip 2 diyabette kan şekerinin hızlı yükselmesini önler.
*Sindirim sorunu yaşayanlarda faydalıdır, özellikle et yemeklerinde etle beraber pişirildiğinde sindirimi hızlandırır.
*Ayva çekirdeğini ise tüketmekten kaçının, içeriğinde bulunan amigdalin fazla tüketildiğinde toksik etki yaratabilir.
YİNEDE BENDEN SÖYLEMESİ BİRŞEYİ AŞIRI TÜKETMEK İYİ DEĞİLDİR..ALTERNATİF OLARAK VERMEK İSTEDİM
bugünkü menüm;
sabah
bir bardak ılık sirkeli su
omlet
2 d.ekmek
ara
meyve
öğlen
sebze yemeği
salata
yoğurt
2 dilim ekmek
ara
c.flakes
akşam
sebze yemeği
1 dilim ekmek
salata
yoğurt
ara
meyve
Güzel Yorumlariniz Icin Cok Sagolun Hepinizz Canlarimmmmsüper görünüyosun canım maşallah,ah ah bizde böyle zarif görürmüyüz acaba kendimizi...kaç ayda kaç kilo verdin canım kaçla başlamıştın diyete?
Güzel Yorumlariniz Icin Cok Sagolun Hepinizz Canlarimmmm
Masivam canim yakla$ik 7. ayda verdim canim kilolarimi .. 3.ay falan hic diyet yapmadim ..
ilk ay 6.kg verdim .. sonraki aylar 2-3 kg ile devam etti ..
2.ayda duraklama dönemim oldu öylecede hic kilo gitmedi ..
88.kg ile ba$ladim diyete .. 1.senemi gecen hafta pazar doldurdum
halada vermekle me$gulüm :) 55'kg olmadan pes etmiyecegim Allahimin izniyle ..
bu elbiseyide cok istiyorum , ama cok pahali oldugu icin alamadim , bende resim cektim :))) almi$ kadar oldum
darisi saglikli bir bicimde sizin ba$iniza canlarimmmm
valla yaşını bilmiyorum canım ama eelbisenin içinde genç kız gibi duruyosun onu söyleyim umarım alırsın elbiseyi çok yakışmış:)bizde böyle önce sonra resimlerine bakıp iç çekelim ancak
[sıze=2]selam kizlaaar .. Nasilsiniz
dün alamadigim ama cok begendigim ve resmini cekildigim elbisemi karsiniza sunuyorum ..
Son halimide görmü$ olursunuz böylece ...
66.kgluk halimmm kar$inizdaa ...
[ımg]http://resimyukleyin.net/images/48805079994819121251_thumb.jpg[/ımg][/sıze]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?