80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

selamlaar
bugünkü menüm

sabah okula geç kaldığım için bi ufak simit bi kupa çay

ara:bir sürü bitki çayı 4-5 kupa içmişimdir

öğlen:
pazının saplarından tavada yumurta yaptık anamla ondan yedim
iki dilim ç ekmek
3 petibör
yeşil çay
bi kk peynir

ara:
yarım muz

akşam
bi kase mercimek çorbası
taze fasülye yemeği
bi dilim ekmek
biraz yoğurt
biraz salata

ara daha yapmadım belki yarım elma yarım portakal yerim

bi saat tempolu yürüdüm.

süper cnm menün tbrk arada 1 meyve 1 bardak süt iç canım

Merhabalar, geçen hafta da yediklerimin sonucunda doğal olarak kilolar geldi.Bu hafta dikkat etmeye çalışacağım.
Bugünkü menüm;
Sabah:
1 dilim denge ekmek
1/2 kk beyaz beyaz peynir
1 yk lor (baharatlı)
3 çeri domates
2 zeytin
3-4 kuru acı kırmızı biber
1 çk çörekotu
Karışık yeşillik
Ara:
1/2 elma
Öğle:
200 gr yoğurt
4 çörekotlu diyet bisküvi
2 yk mantar sote
Ara:
10 beyaz leblebi
1 elma
4-5 yk yoğurt
Akşam:
1 dilim ekmek
2 yk mantar sote
karışık salata (yağsız,sirke ve nar ekşili)
Ara:(yiyeceğim)
1 kivi
2 -3 yk yoğurt

2 lt su
şekersiz çaylar
1 sade Türk kahvesi

canım çok güzel..ben doymazdım ama yediğin yemekleri 6 kaşığa çıkarsan ben bile doyarım..süpersin..her zaman olduğu gibi..

sabah : iki dilim etimek bir bardak süt bi kk peynir üç zeytin
ara : yok
öğle : bir kase yayla çorbası dört adet yaprak sarması salata
şekersiz çay
ara : dört adet kepekli meyveli biskuvi
şekersiz çay
akşamüstü . bit türk kahvesi
akşam : iki yk kuru fasulye üç sıkım çiğköfte bol marul nane
ara : beşi bir yerde çayı
tarcınlı ballı çaya başlamam lazm tkrar
spor : 40 dk fitness ve esneme

menüü güzel kankam afiyet olsun

#
1- Gün içinde tüketeceğiniz besinleri sık öğünler halinde tüketin. Yediğiniz her öğünden sonra vücudunuz enerji harcayacaktır. Dolayısıyla, metabolizmanızı yavaşlatan uzun süreli açlıklardan da korunmuş olursunuz. Aynı zamanda, besinlerin termojenik etkisi ile de bazal metabolizmanız hızlanmış olacaktır.
#
2- Yemeklerinize bol baharat kullanabilirsiniz. Acılı ve baharatlı besinler de termojenik etkiyi arttırarak metabolizmanızı hızlandırırlar.
#
3- Beslenmenize her gün bir miktar sarımsak ilave edin. Sarımsak tüketildiğinde de vücut ısısı yükselir. Böylelikle harcanan enerji miktarı artmış olur. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile sarımsak, kilo vermeye destek olmaktadır.
#
4- Protein kaynağı besinleri her öğününüzde tüketin. Protein kaynağı besinlerin de metabolizmayı arttırıcı etkileri bulunmaktadır.
#
5- Her gün iki fincan yeşil çay tüketin. Yeşil çayın hem antioksidan içeriği yüksektir hem de metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.
#
6- Her gün düzenli aerobik egzersiz yapın. Vücut kas kitlenizin artması, günlük harcadığınız enerjinin de artması anlamına gelmektedir.
#
7- Mutlaka her sabah kahvaltı yapın. Bazal metabolizma hızı uyku halinde yavaşlar. Kahvaltı yaparak metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz. Kahvaltı yaparak güne başlamak, günlük harcanan enerjinin % 5 daha fazla olmasını sağlamaktadır.
#
8- Düzenli uyku uyumaya özen gösterin. Günde en az 7 saat uyumaya gayret edin.
#
9- Gün içinde mutlaka yeteri kadar su içmeye gayret edin. Gün içinde tüketeceğiniz su, toksinlerinizden arınmanızı sağlayacağı gibi metabolizma hızınızı da artıracaktır. Almanya’da yapılan bir çalışmaya göre su tüketiminin yarım litre artması, çalışmaya katılan bireylerin bazal metabolizma hızlarını % 30 oranında artırmıştır. Su, aynı zamanda iştah kapatan bir içecektir.
#
10- Az miktarda kafein alımı da gün içindeki enerji harcamanızı ve metabolizma hızınızı arttıracaktır.
#
11- Rafine edilmiş karbonhidrat kaynağı besinler (örn: beyaz ekmek, pirinç, şekerler, kurabiyeler ve cipsler) metabolizmanızı yavaşlatacaklardır. Bu tip besinlerden mümkün olduğunca uzak durun.

oooo çok güzel menüler var ama be yorum yapmaktan çekiniyrm ve yapamyrm çünkü menüm berbat oluyo çoğu zaman ve ben hani önce kendine bak giblerden yorum yapamyrm doğrumu bilmyrm ama

bu arda bu duyum ne işlerle uğraşıyo hiiiiiiiiiiiiiç sesi çıkmaz oldu valla arıyrm muhabbetlerni

yok canımm bence herşekilde yorumlarını yapppp duyum çok yoğunmuşşşş o yüzden gelemiyormuş

kankammmm faydalı bilgilerr içinnnn tşkk

yok canımm bence herşekilde yorumlarını yapppp duyum çok yoğunmuşşşş o yüzden gelemiyormuş

kankammmm faydalı bilgilerr içinnnn tşkk

bişi deglll kankammm gerçi bilinen bilgiler şölee bi yol olsa da ayda beş klo versek ne guzel olur amaa ballı tarçınlı çaya yne başlaym dıorm bugun ...

bişi deglll kankammm gerçi bilinen bilgiler şölee bi yol olsa da ayda beş klo versek ne guzel olur amaa ballı tarçınlı çaya yne başlaym dıorm bugun ...

ben son seferde tarçını biraz fazla kaçırdım midemi çok kötü yaptı kankammm yaaaa 2 hafta ezildi bi garip oldu korkuyorum içmeye artık keşke verebilsek aslında geçen ay sıksaydım kendimi belki verirdim (( ama artık veremem galiba

verirsin canım niye veremeyeceksin gayet istikrarlı gidiyosun bence ayrıca senin şu anki kilon benim için kocaaaaa bir hayal kıymetini bil:)

Bin kişi üzerinde yapılan bir araştırma, düzenli olarak çikolata yiyenlerin daha zayıf kalabildiğine işaret ediyor.

Michelle Roberts - BBC News Sağlık Muhabiri

Yeni bir araştırma, düzenli olarak çikolata yiyenlerin daha zayıf kalabildiğine işaret ediyor.

Bu konudaki bulgular, ABD'de bine yakın kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya dayanıyor.

Haberin Devamı

Araştırmada, bu kişilerin diyetleri, aldıkları kalori miktarı ve obezite ölçüsü olarak da kullanılan vücut kitle endeksine ilişkin verileri değerlendirildi.

Sonuçta haftada birkaç kez çikolata yiyenlerin, arada bir yiyenlere oranla, daha zayıf olduğu ortaya çıktı.

Bilim insanları, kalori yüklü olsa da çikolatanın, yağ sentezi yerine kilo kaybına yarayabilecek etken maddeler içerdiğine inanıyor.

Archives of Internal Medicine'de yayımlanan inceleme, kalori miktarını artırmasına rağmen düzenli çikolata tüketiminin daha düşük vücut kitle endeksi ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.

Bu ilişki, bireylerin yaptığı egzersiz miktarı gibi diğer faktörler dikkate alındığında da geçerliliğini koruyor.

Yenilen çikolata miktarından ziyade çikolata yeme sıklığının önemli olduğu görülüyor. Araştırmada, tüketilen miktar ile kilo arasında bir bağlantı bulunmadı.

Araştırmacılara göre bu bulguların tesadüfe dayanması ihtimali, sadece yüzde bir oranında.

Araştırmanın başında yer alan, San Diego'daki California Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Beatrice Golomb, "Bulgularımız, kilo üzerindeki etkisi bakımından, kalorinin sadece sayısal anlamda değil, bileşimi açısından da önemli olduğuna dair bilgilere bir yenisini ekledi" dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…