- 27 Aralık 2011
- 7.557
- 1.423
- 248
gulselda şekerimm sana arkadaşlık isteği gönderdim facedennnn kabul et emi
ettim bebegim hemen tanidim seni güzellik hatta mesaj bile yolladim.
iste en büyük tuzak cikolatalardir.sende cikkat et kuzum benim gibi bir oturusta 1 paket cikolata yeme:))ben eve yaklasik 2 aydir cikolata almiyorum hatta benim oglanlarda soruyorlar " anne evde bir eksiklik var,cikolata,cerez almiyorsun artik " diyorlar.bir sürü hediye cikolata largeldi .bugün almanlarin bayrami ya ufacik yedim .tadimlikk
Vaktiyle bir bilge hoca, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisinin seviyesini öğrenmek ister. Onun eline çok parlak ve gizemli görüntüye sahip iri bir nesne verip:
"Oğlum" der, "Bunu al, önüne gelen esnafa göster, kaç para verdiklerini sor, en sonra da kuyumcuya göster. Hiç kimseye satmadan sadece fiyatlarını ve ne dediklerini öğren, gel bana bildir.
Öğrenci elindeki ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar. İlk önce bir bakkal dükkanına girer ve "Şunu kaça alırsınız?" diye sorar.
Bakkal parlak bir boncuğa benzettiği nesneyi eline alır; evirir çevirir; sonra: "Buna bir tek lira veririm. Bizim çocuk oynasın" der.
İkinci olarak bir manifaturacıya gider. O da parlak bir taşa benzettiği nesneye ancak bir beş lira vermeye razı olur.
Üçüncü defa bir semerciye gider: Semerci nesneye şöyle bir bakar, "Bu” der "benim semerlere iyi süs olur. Bundan "kaş dediğimiz süslerden yaparım. Buna bir on lira veririm."
En son olarak bir kuyumcuya gider. Kuyumcu öğrencinin elindekini görünce yerinden fırlar.
"Bu kadar değerli bir pırlantayı, mücevheri nereden buldun?" diye hayretle bağırır ve hemen ilâve eder. "Buna kaç lira istiyorsun?"
Öğrenci sorar: Siz ne veriyorsunuz?"
"Ne istiyorsan veririm."
Öğrenci, "Hayır veremem." diye taşı almak için uzanınca kuyumcu yalvarmaya başlar:
"Ne olur bunu bana satın. Dükkânımı, evimi, hatta arsalarımı vereyim."
Öğrenci emanet olduğunu, satmaya yetkili olmadığını, ancak fiyat öğrenmesini istediklerini anlatıncaya kadar bir hayli dil döker.
Mücevheri alıp kuyumcudan çıkan öğrencinin kafası karma karışıktır. Böylesi karışık düşünceler içinde geriye dönmeye başlar. Bir tarafta elindeki nesneye yüzünü buruşturarak 1 lira verip onu oyuncak olarak görenler, diğer tarafta da mücevher diye isimlendirip buna sahip olmak için her şeyini vermeye hazır olan ve hatta yalvaran kişiler..
Bilge hocasının yanına dönen öğrenci, büyük bir şaşkınlık içinde başından geçen macerasını anlatır.
Bilge sorar:
"Bu karşılaştığın durumları izah edebilir misin?"
Öğrenci: "Çok şaşkınım efendim, ne diyeceğimi bilemiyorum, kafam karmakarışık" diye cevap verir.
Bilge hoca çok kısa cevap verir:
"Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bileni anlar ve onun değeri bilenin yanında kıymetlidir."
Her insanın hayatında varlığını ve değerini bilen, hisseden, fark eden kuyumcular mutlaka vardır.
Mesele kuyumcuyu bulmaktadır...
gördümmm gördümmmmmmmmmmmmmm fıstık yaaa ama ben sana dmeişdim dimi ajda gibisin yaşını hiç göstermiyon diyeee gerçi yanlış söylemişim ajda yanındaaa halt etmiş .)
Geçen hafta hızlı aldığım, bu hafta dikkat edince hızlı da gitti.Diyetim boyunca ilk defa bir haftada bu kadar fazla vermiş oldum.
Kilo Bildirimim:
Başlangıç: 91.2
Geçen hafta:60.5
Bu hafta: 57.6
Giden:2.9
Toplam giden:33.6
Hedef: 57-58 arasında kalabilmek
Boy:1.65
Beden:38
Spor:yok
Geçen hafta hızlı aldığım, bu hafta dikkat edince hızlı da gitti.Diyetim boyunca ilk defa bir haftada bu kadar fazla vermiş oldum.
Kilo Bildirimim:
Başlangıç: 91.2
Geçen hafta:60.5
Bu hafta: 57.6
Giden:2.9
Toplam giden:33.6
Hedef: 57-58 arasında kalabilmek
Boy:1.65
Beden:38
Spor:yok
aleyna:6gün
ayca:2ün
bahar:2gün
blackroseimmortal:4 gün
devran:2gün
duyum:1gün
elmasekeri:6gün
eranisa:2gün
gulselda:1gün
gyk:6gn
irongirl:1gün
kkkmevsim:4gün
masivam:1gün
misafir:2gün
serapes:yok
sweetley:5gün
schenur:6gün
sonundaoldu:2gün
suesue:yok
surevan:1gün
umuts76:1gn
yesil034:1gün
wintersun:7gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?