80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Vaktiyle bir bilge hoca, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisinin seviyesini öğrenmek ister. Onun eline çok parlak ve gizemli görüntüye sahip iri bir nesne verip:

"Oğlum" der, "Bunu al, önüne gelen esnafa göster, kaç para verdiklerini sor, en sonra da kuyumcuya göster. Hiç kimseye satmadan sadece fiyatlarını ve ne dediklerini öğren, gel bana bildir.

Öğrenci elindeki ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar. İlk önce bir bakkal dükkanına girer ve "Şunu kaça alırsınız?" diye sorar.

Bakkal parlak bir boncuğa benzettiği nesneyi eline alır; evirir çevirir; sonra: "Buna bir tek lira veririm. Bizim çocuk oynasın" der.

İkinci olarak bir manifaturacıya gider. O da parlak bir taşa benzettiği nesneye ancak bir beş lira vermeye razı olur.

Üçüncü defa bir semerciye gider: Semerci nesneye şöyle bir bakar, "Bu” der "benim semerlere iyi süs olur. Bundan "kaş dediğimiz süslerden yaparım. Buna bir on lira veririm."

En son olarak bir kuyumcuya gider. Kuyumcu öğrencinin elindekini görünce yerinden fırlar.

"Bu kadar değerli bir pırlantayı, mücevheri nereden buldun?" diye hayretle bağırır ve hemen ilâve eder. "Buna kaç lira istiyorsun?"

Öğrenci sorar: Siz ne veriyorsunuz?"

"Ne istiyorsan veririm."

Öğrenci, "Hayır veremem." diye taşı almak için uzanınca kuyumcu yalvarmaya başlar:

"Ne olur bunu bana satın. Dükkânımı, evimi, hatta arsalarımı vereyim."

Öğrenci emanet olduğunu, satmaya yetkili olmadığını, ancak fiyat öğrenmesini istediklerini anlatıncaya kadar bir hayli dil döker.

Mücevheri alıp kuyumcudan çıkan öğrencinin kafası karma karışıktır. Böylesi karışık düşünceler içinde geriye dönmeye başlar. Bir tarafta elindeki nesneye yüzünü buruşturarak 1 lira verip onu oyuncak olarak görenler, diğer tarafta da mücevher diye isimlendirip buna sahip olmak için her şeyini vermeye hazır olan ve hatta yalvaran kişiler..

Bilge hocasının yanına dönen öğrenci, büyük bir şaşkınlık içinde başından geçen macerasını anlatır.

Bilge sorar:

"Bu karşılaştığın durumları izah edebilir misin?"

Öğrenci: "Çok şaşkınım efendim, ne diyeceğimi bilemiyorum, kafam karmakarışık" diye cevap verir.

Bilge hoca çok kısa cevap verir:

"Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bileni anlar ve onun değeri bilenin yanında kıymetlidir."

Her insanın hayatında varlığını ve değerini bilen, hisseden, fark eden kuyumcular mutlaka vardır.

Mesele kuyumcuyu bulmaktadır...

bir sürü hediye cikolata largeldi .bugün almanlarin bayrami ya ufacik yedim .tadimlikk
iste en büyük tuzak cikolatalardir.sende cikkat et kuzum benim gibi bir oturusta 1 paket cikolata yeme:))ben eve yaklasik 2 aydir cikolata almiyorum hatta benim oglanlarda soruyorlar " anne evde bir eksiklik var,cikolata,cerez almiyorsun artik " diyorlar.

dedim ya hediye .malesef benim cocuklara hediye geldi .bi de is yerinde koca koca cikolatalar paketler halinde hazirlandi .ben de merak ettim sizi face adresinizi elma sekeri .gülsel daa

"degerimi bilen usta ellerde elmas gibi islenirim" diyorsun.

eskiden ben bu kadar kiloya ulasmamistim.bu sene tavan yapti yaslaniyormuyuz artik bilemicem .kilolar gitmek bilmiyo. ödem falan oluyo .insallah bu sefer gidecek.kac sene den beri burdasin.

sabah:1 yumurta biraz sucuk peynir ve bol salata ile 2 zeytin ve 2 dilim ekmek ile kahvaltı
ara:yok
öğle:çorba salata ve 3 porssyon kadar et
ara:1 küçük browni
akşam:2 porsyon tavuk 1 dilim ekmek ve çiğ seze
akşam:sütlü kahve ve 2 kaşık kadar pasta
1.5 lt su spor yok
ekmkeler pide olduğu için dengelemeye çalıştım

Geçen hafta hızlı aldığım, bu hafta dikkat edince hızlı da gitti.Diyetim boyunca ilk defa bir haftada bu kadar fazla vermiş oldum.
Kilo Bildirimim:
Başlangıç: 91.2
Geçen hafta:60.5
Bu hafta: 57.6
Giden:2.9
Toplam giden:33.6
Hedef: 57-58 arasında kalabilmek
Boy:1.65
Beden:38
Spor:yok​

çok havalı...

sabah:1 bardak su ve 2 kayısı
kahvaltı:3 tane küçük pankek 2 dilim peynir 1 tane yumurta bol salata bir tk kadar çikolata(meyve yerine)
ara:sütlü kahve
öğle: bir etimek kahvaltılık sos ile 2 kaşık kadar fırında kabak
ara:2 ekmek bir peynir
akşam:6-7 kaşık kabak 4 kaşık yoğrt salata ve bir dilim ekmek
2 meyve 2 ceviz kaldı spor yok

süpersin canim sana özendim...tebriklerr

Baslangic:90.5
Gecen hafta:78.1
Bu hafta:79.2
gelen:1.1
toplam giden:11.3
Hedef:75
cumartesi günü kaçırmanın cezası bu sonuç:))
saçma sapan yedim böyle oldu.aslında cumartesi sabah 78.3 tüm:))

Son düzenleme:
  • menüm sabah iki tas kahve
  • öglen türk kahvesi
  • ikindi misafirlikteydim. poca.börek.kisir. salata . yas pasta .bes tane dolma
  • aksam yok
  • bir litre su
  • bugün cook cok oldu. kacamaklarim bayagi olduu .

kizlar merhaba nasilsiniz ben 1 haftadir yokum bildirimde yapamadim bu hafta listeye giremiycem cezaliyim

bildirimde yapmiyin haftaya INSALLAH guzel guzel veririz kilocuklari

sabah 1 incir

kahvalti 2 dilim cavdar ekmeyi peynir zeytin ve sucuklu yumurta

oylen 2 dilim islak kek

aksam 1 tabak yayla corbasi 2 tane haslama kanat 1 tabak bulgur pilavi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…