80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

geçmiş olsun cnm. migren zor bişey olsa gerek. dün işte bi arkadaşımın migreni tuttu. erken çıkıp onu götürdüm. yürüyemiyordu gözleri kapalıydı. tabi sonu hastane ve serum oldu. gerçekten zor. önce sağlığın yerine gelsin sonra menüleri düzenlersin. sağlık çok önemli.. tekrardan geçmiş olsun.

kızlar selammm...nasılsınız?ben bu aralar çok yoğunum..dün gece de küçük kızım hastalandı..uyurken gireyim dedim..
geçen hafta da dediğim gibi havaların ısınmasıyla bizde eriyoruz adeta..güzel gidiyor..süperiz valla..
bu arada beni her gören ne olmuşsun? diyor..daha vereceğim dediğimde hastalanırsın diyorlar..55 kg gösteriyorum sanırım
2 gündür kaçamaklarım çok oldu ve yoğunluktan sporda yapamadım..bugünde davet var..çocuk hasta..neyse görüşürüz kızlar menü bildirimi yapayım

dünkü menüm

sabah
zeytin peynir
salatalık domates
2 d.ekmek

ara
hazır kek

öğlen
çeyrek ekmek döner
ayran

ara
form bisküvi
kuru kayısı

akşam
tavuk patates
1 d.ekmek
salata
gazlı içecek

ara
3 tane bisküvi

arkadaslar dun tartıldıgımda sonunda 88 87lılerı gormedıgım ıcın cok sevındım 86.5 oldum dıye bırde neler yedım ona bakın belkı nezleyım o yuzden böle oldu ama ışe yaradı bıraz:)
tartılmadan once ki menum sabah 1 ufak sandıwıch ekmegı (kepeklı)2 kaşık labne bıraz lıght peynır bıraz kasar peynırı
oğlen 1 kase yayla corbası 1 adet salatalık 1 dal yesıl sogan
ara 1 bardak sutlu 1 sekerllı nescafe
tartıldıktan sonra o sevıncle biraz abarttım
akşam 3 kaşık bruksel lahanası yemegı (patates ve havuclu ama cok az zeytınyaglı)
2 kasık yayla corbasıı
3adet kek(((((((buarada kekı kendım yapmıştım az yaglı ve seker cok az)
1 adet yeşil elma
o keklerı bıtırıyım dedım cunku cnm hep tatlı cekıo dıyetteyken bitirdim ve tartıldım 87.2((((
bu akşam yatarkende 50 mekık cektım ve gobegıme sauna belt takarak uyudum fazla terlemedım nemlıydı sadece...sabahta tartıldım tabıkı ac karnına 86.3:))))

Son düzenleme:
[/QUOTE]cnm boyun uzun az bi kilo versen bile sana yetecektir. biraz azimli olursan istediğin kiloya bizimle ulaşabilirsin..[/QUOTE]sevgılı sonundaoldu boyum uzun evet ama yınede kurtarmıyor bazen benm sıkıntım karnımın oldugu kadarda omuzlarım çok genış yuzucu omzu gıbı bıraz kadınsı ufak tefek omuzlarım olsun cok ıstıyorum omuzlarım nasıl zayflar onuda bılmıyorum ...dışardan bakanlar sunu soyluyor boyun uzun bacakların yok basenın yok sadece karnın var dıyorlar...omuzların cok genıs dıyen bırı olmadı suana kadar ama ben cok rahatsız oluyorum kollarımda ıncelmeli tabı omuzlarımla bırlıkte((

Son düzenleme:
günaydınlar

dünkü menü

sabah:1 dilim ekmek+2 kk peynir-az reçel-çay
öğle:2 kaşık türlü-1 kase çorba-biraz yoğurt-2 kaşık kadar pilav
ara: 1elma
akşam: 1kase çorba-1 tabak kıymalı karnıbahar-3 kaşık pilav
ara:birkaç dilim kivi-10-15 leblebi

tek sorun o çocuğa fazla fazla yedirip içirmemekteyse sen ona biraz fazla yemek verebilirsin eşinin gönlü olsun diye.ama sen zaten o çocuğu aç susuz bırakmıyorsunki.doyana kadar yer kalkar doymadıysa yenisini ister.eşinin tutumu çok anlaşılmaz gerçekten.tek erkek evladı olduğu için mi üstünde duruyor acaba.yoksa çocuk zayıf çelimsiz bişey mi. veya eşinin ailesi eşine baskı mı yapıyor tek erkek evladın sahip çık iyi bak diye.durduk yerde bu anormal düşüncelere nerden kapılıyor.çocuklarının gün içinde yediklerine varana kadar kıyaslamaya girmesi çok düşündürücü.çocuk hepsi adı üstünde hepsi günahsız hepsi evladınız.boğazlarından geçen her lokmanın hesabı mı yapılır ya Allah aşkına.gerçekten zor bir insan sanırım eşin.madem eşin tamam dedi bi gözlemle bakalım yemek konusu onun istediği gibi olduktan sonra başka neler bulacak.biraz süre tanı.sofrada bütün çocuklara tek tek sorarsın 2. yi 3. yü isteyen var mı diye.özellikle açıklama yapma diğer çocuklarına.akılları daha da karışır.ne diyeyim Allah kolaylık versin.hepimizin evliliği farklı farklı sıkıntılarla dolu.olan en çok anneye oluyor.hele ki senin evinde durumun çok hassas ortak çocuk var ortak olamayanlar var.sen elinden geldiği kadar eşit ve merhametli davranıyorsun eşin farklı düşüncelerde.ama o çocuktan merhametini esirgeme.ilerde üzüntü kaynağı olur.Allah görür yaptığın iyilikleri:))

kızlar 85 kg.yim, kendi topicimi açtım ama bir türlü kg. veremiyorum, bana yardımcı olup, beni aranıza alır mısınız? (
hoşgeldin canım.düzenli paylaşımda bulun ilk tavsiyem.o zaman bir düzen oturtabilirsin diyetinle ilgili.

sen de hoşgeldin canım.omuz ve kol için özel hareket bilmiyorum.karın için mekiği zaten sen biliyosundur.onun dışında günlük yediklerini paylaşırsan daha çok yardımımız olur.

merhaba bende 85 kiloyum ama bi türlü zayıflayamıyorum doğumdan kalma kilolar var bende bu arada ben yeni katılıyorum aranıza eğer kabul ederseniz
sen de hoşgeldin canım.yukarda da dediğim gibi tek mesajlık olmayın paylaşımda bulunun.yediklerinizi yazın.eminim faydasını göreceksin.

diyete yeni başladıysan o kekler hiç olmamış hele akşam saatinde.zaten ilerleyen zamanlarda diyetten sıkıldıkça kaçamak eğilimin artıcak.sen en baştan sıkı tut.aburcubur-hamurişi çikolata yok.şunu da bitireyim bunu da bitireyim dersek yerimizde sayarız hatta saymayız kilo alırız:))

sabah 1 bardak ılık su

kahvaltı 1 dilim cavdar ekmeyi peynir ve cay

öylen 1 tabak möakarna dünden kalmıştı bitti 2 kaşık yogurt

akşam 2 tabak ezogelin corba 1 kase yogurt ve kıvırcık salata

duyumcum öncelikle ALLAH yardım etsin sana işin biraz zor ama tek sorun buysa aşılamıycak sorunda deyil eşine kızıp cocuga öfkelenme umuta katılıyorum sofrada butun ccuıklarına sorabilirsin tekrar yemek doldurıyım diye oglana sorarsın kızlarlada konuşursun bi caresini bulursun sen ben sana güveniyorum bu sorun için yuvanı yıkma yıkmak kolay ama yapmak zor canım herbirimiz bişeylere katlanıyoruz kimse dörtdörtlük deyil sende boyle idare etmeye calış canım bide sen bu cocuga bakarken sadece ALLAH rızası için bakıyorum de eşin seni anlamasada cünkü erkeklerden artık ben cok anlayış beklemiyorum zaman cok cabuk geciyo bi bakmışsın oglan buyumus koca delikanlı olmuş senin iyiliklerini hiç bir zamn unutmaz oglan unutsada ALLAHIM unutmaz mutlaka karşına cıkartır canım

Son düzenleme:
Dünkü menüm
Sabah 2dilim ekmek domates salatalık peynir
Ara 1elma
Öğlen 1kase nesfit
Ara yok
Akşam 1 kase çorba 2 çatal kabak kızartması yogurt
Ara 2 biskolata 1bardak süt

2.5 litre su 3 saat ütü yaptim oda sayilablier mi:18:

ben dün kendime yulaf, kepek ve tam buğday unu alıp ekmek yaptım biraz sertti ama içim rahat bi şekilde tükettim.

menume gelince;
sabah; klasik kahvaltı( 1 haşlanmış yumurta, zeytin peynir 2 küçük dilim helva ceviz ve kayısı)
öğlen; yoğurtlu bakla
akşam; sütlü yarma çorbası, evelik otundan yemek ve semizotlu salata

acıktığımda beyaz leblebi atıştırıyrum.. yarın 1 haftam dolacak tartılacağım inş :)

devrancım be nolsam ütüyü kesinlikle sayardımmmm:))) en zor ve en sevmediğim iş Allah tan kocişe yıktımda sadece kendi tişörtlerimi ve de nevresim ütülüyorum o da zaten 3 haftada bir:))))

öznur nasılsın canım toparlanabildinmi birazzz
biliyorum yaşadıkların çok zor seni tanıdığımızdan beri hep bu açılardan sıkıntıların var onu da biliyorum ama senin o kadar kocaman yüreklisin ki bunu da atlatacaksın eminim en azından çocuğun sana karşı bi derdi yok bi de ööle olsaydı yaptığın bu kadfar fedakarlığa rağmen bi de o nankörlük etseydi bence babasından çok çocuk farkında senin özverini onun için alttan almaya çalış canım hadi kızlarının öz babası değil onlara çok dokunmayabliri ama küçüğünü düşün o altüst olacaktır ben biliyorum seni biraz eşin gönlünü alsa sen eski sevgine geri dönersinn:) azcık sabır be kuzummm

kadayif olmamis bence kalorisi cok olan yiyecegi gün icinde tüketmeye calis mesela ögle ye...onun haricinde menün fena görünmüyor.

o kadayıf varya o kadayıf benı mahvettı...sabah kalktıgımda kılo almış görunuyodum 300 gr bıde akşam yedıkten sonra vıcdan azabı çekıp 25 dk bısıklete bındım en azından o kadayıfın yarısını götürsün diye ama ((( ben tatlıya dayanamıyorum ya ne yapacam bılmıyorum...

ayrıca bugünkü menum sabah çeyregın yarısı kadar tost ve bir dilim peynır bır çay kaşıgı kadar sos...
ara ögun çok acıkmıştım...3 kaşık süütlü nesfit yedım
öğleyın yarım porsiyonla bir porsiyon arası yeşil mercimek yemeği
ara:1 tane eti cin
akşama da yine yeşil mercimek ve salata tüketmeyı düşünüyorum

bırde akşama 40 dk yürüyüş 15 dk da hareket yada bisiklet düşünüyorum...
Ayrıca sormak istedigim bir şey var bu first ün meyveli sakızlarıo var ben onlardan çiğniyorum ama onların kalorisi var ömıdır ya şekerli gibi ya?

canım bu akşam canın tatlı cekerse bir kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp yemeyi denermisin
ben tatlı krizlerimi bu şekilde çok hafifletmiştim

merhaba umuts bılıyorum çok hata yaptım yerken bunun bılıncındeyım ne yazıkkı ama tutamadım kendımı cok şeker ıhtıyacı duyuyorum cıkolata tarzı genellıkle ...ulkern dıyet cıkolataları satılıyor acaba onlardan mı alsam etkılı olurmu?meyveylede pek aram yok anck yenı yenı elma yemeye başladım kı hıc sevmezdım meyveyıdaha once kılo vermeye başladıgımda 85 kıloydum ve 1,5ayda 10kılo vererek 75ı gormuştum ...bunu nasılmı yaptım?cok sevdiğim bi arkadaşımın sayesınde o yuzden burada sizlerle birlikte zayıflamak istiyorum...ozamanlar kalvaltıda 1 dılım kemek ekmegı az peynır salatalık domates ve acıktıkça sutlu ve şekerli nescafe,cola ıcıyordum..öğlen pek yemıyordum börek çörek yapardı arkadaşımın annesı bıtane bıle yedırtmezdı böylelıkle oyle kılo verdımkı ...ve bunun yanında yazı olması yuzmem ,akşamları yurumemızde (2km)cok etkılı oldu...keşke yıne zayıflayabılsem

canım bu akşam canın tatlı cekerse bir kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp yemeyi denermisin
ben tatlı krizlerimi bu şekilde çok hafifletmiştim

deneyecem inş işe yarar yoksa durduramıyorum heleki bu aralar regl dönemım hiç durduramıyorum kendımı öneri içinde çok tşkr ederım arkadaşım...

sagol canim..malesef erkek takintisi var..bak bu yasa gelmissin unutmamissin babanin tutumunu..kizlarimda unutmayacak biliyorum..

sagol canim..bir türkü varya en sonunda kiymetimi bildin ama neler ettin diye...bende o türküyü söyler gezerim herhalde..aslinda bu evliligi sürdürmeye pekte dermanim kalmadi ama dedigin gibi kücük kizimi düsününce ona bu kötülügü yapamam diyorum..anali babali büyütmek varken bu sorunlar yüzünden onu yalniz birakmak istemiyorum.babasinada cok düskün..esimde kizima..onu görmedigi gün sevdali gibi adini sayikliyor adam.cocukla bir sorunum yok aslinda ama babasinin bu sacma tutumlari yüzünden oglanda soguk geliyor gözüme kavgaettigimiz zamanlarda.aslinda cocugun ne sucu varki....

ya cok haklisin..dün aksam konustum acikca ..bana haksizlik ettigini söyledim.ama madem fazlasini istiyorsun veririm fazlasini ama zaten kilolu ..bu onun obes olmasindan baska ise yaramaz.ama beni buna sen zorluyorsun..birgün yerinden kalkamaz hale geldiginde sakin bana birse deme dedim..cocuk zaten sisman..ama caresizim ne yapayim ..

haklisin canim..ben bu evlilikle deler neler yasadim..ne canlarim yandi ne gözyaslari döktüm..gecmisi düsünmemeye calisiyorum.düsündügüm zaman adamin yüzüne bile bakasim gelmiyor.ama her gecen gün birazcik cok degil ama birazcik degisiyor diye sabrediyorum.aslinda cocugu düsününce ona hem aciyorum hem üzülüyorum.daha 6 aysindaydi esim ayrildiginda..babasi cokta ilgi gösteren bir baba degildi..evde gözü yoktuki..anlattiklarina göre söylüyorum yoksa ben bilemem tabi...sonra anasi bir adamla yasamaya basladi.bir kiz kardesi oldu..sonra adam bu kadini terketti gitti.bu arada ben almanyaya gelmistim.iki haftada bir hafta sonlari bize geliyordu.ama bizde hep kavgalar dögüsler dayaklar...esim cok kötü davraniyordu bana..cocuk cok sahit olmustur onun beni tehtit ederek bogazimi sikmalarina..sonra anasi bir adamla daha yasamaya basladi.onunla evlendi..kizini yeni evlendigi adamin annesi babasinda birakmaaya basladi.kücük kiz annesiyle yada babasiyla degil de üvey babaannesi ve üveydedesile yasamaya basladi..sonra birgün kaadin seni istemiyorum dedi oglana.baban baksin bakmiyorsa esirgene kurumuna dedi..önce inanamadik.bir anne evladini nasil olurda atar.sözüne inanmadik..resmi yazili istedik söylediklerini..kadin sanki ask mektubu yazar gibi rahatlikla yazdi ve imzaladi verdi kagidi..istemiyorum esirgemekurumuna verecegim diye.tabi benim düsüncesiz kocam bütün bunlari oglana anlatti okuttu..bilmemesi daha iyiydi bana göre.insanlara güvenini sevgisini kaybetmesi dogru degildi ama esim cocuk psikolojisinden anlasa zaten ne ogluna ne kizlarima onca düsüncesizlikleri eziyetleri yapmazdi...ben ona hep vicdanimla yaklastim..ama esimin ayrimci tutumlari beni isteristemez oglandan uzaklastirdi..dedimya aslinda cocugun hicbir sucu yok.olsaydi bile o cocuk adi üstünde..

..dogru insan cocuklari icin yasiyor.annesi tatilde bile almadi cocugu..oglanda aksine öyle düskünki annesine..esim bütün gösterdiklerine söylediklerine ragmen annesini hep özlüyor ve istiyor.ama üveyanne muamelesi görmekten o kadar korktumki ben..kizlara birer aldigimi ona hep cift cift aldim..esimde cok iyi biliyor ama genede yaptirim uygulamaya calisiyor bana.yuvami yikmamak icin cok caba sabrettim zaten..ama bazende yikilsa dahami iyi olurdu diye düsünmeden edemedim..allah günahlarimi affetsin..

canim ben cocugu zaten ac birakmiyorumki..yemegi yapiyorum.herkes istedigi kadar yesin diyorum.doymayan kalkip yeniden aliyor yemegini..cocuklarimin hepsi istahli..bu yüzden dügünyemegi gibi yemek piser evde kazan kazan.vallahi abartmiyorum.3 cocuk iki paket makarmayi yiyip kalkiyor.biryerde söylemeye utaniyorum.bende dedigin gibi bol bol koyucam önüne..aslinda dogru degil obez zaten..onun sagligiyla oynamis gibi olucoma ama adam beni buna zorluyor ne yapayim...caresizim..

insallah öyle olur.emek nankördür..ben bir beklenti icinde olmadim büyüyünce belkide tam tersini söyleyecek ama cani sagolsun.ben bu cocuga ne esim icin nede allah icin..sadece bu yuvada cocugunda hakki var..kurulu bir düzen varken yurtlarda yasamasina gönlüm razi olmadi..sadece vicdanim icin aldim cocugu..allahin zoruna gitmesin..tövbe tövbe..tabiki allah icinde bakiyorum yanlis anlasilmasin ama ne yaradana ne yaradanin yarattigina sirin olmak icin almadim cocugu.sadece vicdanim annelik duygularimla bile bile sokaklarda bir katil hirsiz bir uyusturucu bagimlisi olmaya birakmamak icin aldim.onu yuvasiz birakmamak icin aldim..zaman zaman pismanda oldum allah biliyor..allahim affetsin beni..ama pismanligim cocuktan cok babasinin tutumlari yüüzünden oldu.dedigin gibi bir kac sene sonra baglasak durmaz...zaten gidip hayatini kuracak..o zamana kadar düzgün kisilikli dürüst basarili kendine güvenen bir birey olabilsin diye bütün cabam..ama benim mal kocam sadece pay ettigim köftelerle ilgileniyor...azicik mantikli düsünse aslinda bu yaptigi baskinin cocugun sagligini etkileyecegini belkide ömür boyu saglik sorunu yasayacagini düsünmüyor..nerde kaldiki oglan zaten tika basa yiyip doyan vede kilolu bir cocuk...ama ailecek mantiklari ters..sisman cocuk iyi bakilmis oluyor..iyi yedirilmis oluyor.ben bütün bunlara karsi koydum..sisman cocuk aksine kötü bakilmis cocuktur..sagliksiz besleniyor demektir..cocuklarin azicik kilo alacak olsa hemen frenliyorum.o hafta cukulatayi yagi fazla ekmegi beyaz ekmegi sokmuyorum eve..dengelerini bulana kadar.ama dünden sonra dengeler malesef degisecek..ye oglum tikin oglum özellikle hayvani besinleri yut oglum sebze meyvede neymis al köfteler havani yaglar ..24 saat ye oglum ....cok yanlis ..bu onun sagligiyla oynamaktan baska nedir söylermisin...ama benim mal kocam bunu istiyor.benii haksizlikla sucluyor..elbette hayvani besinlerde lazim..ama miktarinca zaten veriyorum..cok sükür avrupa gibi yerde dolaplari dolu dolu yasiyorlar.nerdeyse hergün et pisiyor.bu adam türkiyede vede kit kanaat gecinen bir ailede olsaydi ne olacakti..etin kilosu altinla yarisiyor.allah askina hangi aile hergün hergün et pisiriyor...biz bu sartlarda zorlanirken..o insanlar ne yapiyor..birak bir evin bir oglu olmayi ...icime sinmiyor..ama bu dogruluga devam edersem adim sadece analik olacak..yeterince yedirip icirilmemis iyi bakilmamis olacak..adam resmen söyledi dün..caresiz sisirecegim oglani..vicdanim rahat degil ama kafam rahat olacak..oglunu sagliksiz beslendirdigim obezite yaptigim icin bana minnet duyacak beni cok sevecek...bu haksizligi oglana yapmak istemiyorum..bile bile agligiyla oynamak istemiyorum ama sartlar beni buna zorluyor.yoksa hergün dögüs hergün tartisma yoruldum artik

slm arkadaşlar. bugünkü menüm:
sabah: 1 dilim kızarmış ekmek, 1 kaşık lor, 1 domates, 1 salatalık
öğle: 2 kaşık light yoğurt, 1 yumurta, salata
ara: 1 fincan sütlü şekersiz nescafe
akşam: 3 kaşık light yoğurt, salata
ara: 1 elma
3lt su, 2 kupa limonlu yeşilçay, 3 şekersiz çay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…