beter haftalarim devam ediyor..dünkü menüde tuz biber oldu...üzgünüm sonundaoldu arkadasim...dikkat edecegim dedim sana daha cok yedim..biz düstügümüz yerden kalkmasinida biliriz gerci
baslangic tarihi: subat 2012
baslangic:82.6
gecen hafta:76.6
bu hafta:77.5
gelen:900 gr
spor yok
3 haftadir cantayi yiye yiyde dayak arsizimi oldum nedir
canım sen daha iyi bilirsin ama yaptığın herşeyi bıkmadn tek tek anlat her nesnenin adını söle sık sık aynı kelimeyi söle benim kızım 13 aylık bu şekilde doğumundan itibaren yapıyorum faydasınıda görüyorum inan artık aynı şeyleri tekrar etmekten cvp vrmekten yoruluyorum ama devam ediyorum çevremdekilerde konuşmasındaki farkı görüyolar bence en fazla sen konuş onunla trabi biraz büyükbi çocukla birlikte olmasınında farkı oluyo benim bakıcımın 6 ay büyük kızı var onunda ekstra desteği oluyo ama bazıları geç konuşur korkma emin ol konuşur yapısındanda kaynaklanıyor olabilir hani anlamamış gibi yapmada anlalatmak istediği şeyi sen anlat kızım sen sumu istedin ben kızıma suyunu veririm suyunu ne güzel içermiş falan diye istediği şeyi farklı cümlelerle tekrarla faydası illaki olursaoalsın canım ewt haklısın aslında bende öğretmenim çocuk gelişimini çok iyi biliyorum ve enınde sonunda konuşacagınında farkındayım fakat benım endışem seslerı erken çıkarmaya başladı ama anlamlandıramadı erken konuşur dıye düşünüyordumBulundugumuz yerden dolayı ve arkadaş çevresi olmadıgı için psıkolojık bır durummu acaba dıye endışelendım.Bır de böyle daha çok dikkat çekebılen oyunlar fıkırler varsa faydalanmak istiyorum...Birde çok asabı bir şeyı anlatıyor ben anlamamış gıbı yapıyorum yada mesela bir şey istiyor hareketlerle ben farklı bişey verıyroum ıkıncı defa tekrar anlatıyoru anlamayınca ya saldırıyor ya bir şey fırlatıyor:)) sıkıya gelemıyo yanı tembel:)
şımarık seniiiiiiiiii çekiyon işte şımarıklığuın cezasınıay sorma iltifatlarin biri geliyor biri gidiyordu...ne yaptin nasil becerdin falan..dedim bogazimi kistim..günlükte yürüdüm hepsi bu..hangi dieti uygulamisim..dedim öznur dieti..günlün dolapta ne buldumsa onu pisirdim yedim..ama yagi cok cok azalttim..hepsi bu..tabi bu aksamki yememe bakinca inanacaklari gelmedi bana ama napiiim..cok iltifat duyunca simardimmi nedir...olsun.ben bunun acisini cok cok fazlasiyla cikaririm nasilsa.
hepimizin cuması mübarek olsun canımkızlar cumamız mübarek dualarımız kabul olsun İNŞALLAH ALLLAHIM herkesin gönlünlündekini en kısa zamnda hayırlısıyla nasib etsin İNŞALLAH
kızlar ben bi kacgündür ugrayamaıyorum temizlik yapıyorum dügünümüz yaklaşıyor yarında kaynanamlar geliyor ve evim kalkmış gidiyo heryer dagınık İNŞALLAH akşama kadar bitirebilirim
kilo bildirimi
başlangıc 86
gecen hafta 68.500
bu hafta 68.200
giden 300 gr
beden 42.44
boy 1.65
spor temizlik
benim evde en çok bulunan şey yoğurt ayran o yüzden bu ayran detoksunu yapayım diyorum reglim bitince gelck hafta sonu daha olmadım ama haftaya kadar olur biter heralde baya dikkatimi çekti okudumda ayrıntılarını metabolizmayı şaşırtmak için iyi bi deneme olur galiba ben belki iki veremem ama 1 versemde kar artık hızlı kilo vermek istiyoruuuuuuuuuuumselam kızlar,bu hafta garip bir hafta oldu benim için,regl haftamda kilo vermek şöyle dursun alıyordum bile bu hafta ortasındada 78 çıktım yine tartıda bende ayran çorbası detoksu yaptım hedef 2 kiloydu ama ben 1 kilo verebildim bu detokslada nasıl bünyem varsa artık:)neyse bildirimimi yapayım;
baslangic tarihi: mart 2012
baslangic:86,4
gecen hafta:77,6
bu hafta:76,9
giden: 700 gr
spor:60 dk yürüyüş
ay sorma iltifatlarin biri geliyor biri gidiyordu...ne yaptin nasil becerdin falan..dedim bogazimi kistim..günlükte yürüdüm hepsi bu..hangi dieti uygulamisim..dedim öznur dieti..günlün dolapta ne buldumsa onu pisirdim yedim..ama yagi cok cok azalttim..hepsi bu..tabi bu aksamki yememe bakinca inanacaklari gelmedi bana ama napiiim..cok iltifat duyunca simardimmi nedir...olsun.ben bunun acisini cok cok fazlasiyla cikaririm nasilsa.
benim evde en çok bulunan şey yoğurt ayran o yüzden bu ayran detoksunu yapayım diyorum reglim bitince gelck hafta sonu daha olmadım ama haftaya kadar olur biter heralde baya dikkatimi çekti okudumda ayrıntılarını metabolizmayı şaşırtmak için iyi bi deneme olur galiba ben belki iki veremem ama 1 versemde kar artık hızlı kilo vermek istiyoruuuuuuuuuuum
slm kızlar yine bennn.. ben de bildirimimi yapayım.
hedefim 65ti. çok şükür ulaştım. şimdi hedefimi düşürdüm. sizden kolay kolay kopmak yokkkk:)
KİLO BİLDİRİMİ
başlangıç kilo:82
geçen hafta: 65.9
bu hafta: 64.2
giden: 1.700 GR
hedef: 60
boy: 1.68
spor: 250dk
maşallah...maşallah...darısı topikteki herkese olsun inş.çokkkkkkk tebrik ediyorum canım...
öznurcum hepimiz zaman zaman b u kadar abartılı yiyoruz.sanmıyorum yemem diyeni:))oluyor arada böyle.sanırım kilo veremeyince veya o kadar gayret edip tartıda artı çıkınca moralin bozuldu biraz.ben de yapıyorum bunu ayda bir veya 6 haftada bir aynen tabir ettiğin şekilde yiyebiliyorum kendini kötü hissetmeeeeeeeeee:dün sabah:2 dilim ekmek
2 k.k. kadar beyaz peynir
sahanda yumurta
bir tavuk gögsü salam
ara:3 kayisi
ögle:bir tabak patates sulusu
aksam:3 tavuk kanat bir tabak salata bir dilim ekmem
bugün(bugün tam bir felaketti ama olsun genede yazacagim...
kahvalti:acik büfe(saat 11.00 di..bu yüzden öglede arada kaynadi...)
melemen,sucuklu yumurta,haslanmis yumurta,peynir zeytin salam bir catal tatli 2 tane mücver...(ohaaaaaa yuh bu kadarda degildir dediginizi duyar gibi oluyorum haklisiniz o kadarda degil dikkatinizi cekerim miktar yazmiyorum..onuda yazsam herhalde topa tutarsiniz beni) olsun...yalancilik sahtekarlik yapacagima firca yerim daha iyi..bu dürüstlügüm bir gün basima is acacak ama neeeeeeeeyse:))
ögle:dedigim gibi arada kaynadi
aksam:saat15 gibi basladim yemege:)) bir dolma 2 sarma iki üc catal et..bu saat 3 gibydi yemeklerin tadina bakarken kacirdiklarim
saat:18.30:SIKI durun bomba geliyor:))
2 kuru patlican dolmasi
2 kuru kabak dolmasi
1 kuru cur dolmasi
6-7 pancar sarmasi
bir kase loluk corbasi(antep yüresine ait yogurtli et susuyla pisen bir corba..bayagida yagliydi)
2 tane cigköfte
3-4 catal kadayif
ee yuh benide yeseydin diyonuz demi..valla istahim yerinde ...firinda yada izgarada piserseniz sizide yiyebilirim:)))
evet.kelimenin tam anlamiyla tozuttum.5 aydir hic böyle yememistim...sonunda zincirlerimi kirdim..ama yarin söz herseye daha güclü daha kararli devam...ayiptir söylemesi ö..üz gibi yedimlaf aramizda..niye ya...son haftalarda hic veremedim diyemi oldu bilmiyorum ama oldu.
ama allah icin dogru söyleyin sizin hic bu kadar yediginiz oldu
ağzım sulandı çok fena yaaa.hadi üstte yazmıyim dedim.karnım da aç.üfff.diyecek söz yok demi:)))demede zaten kiz...ben tahmin ediyorum menünün ne gibi yorum alacagini...yorum olsun diye degil adet yerini bulsun diye zýazdim ama yalanda eksikte yazamazdim...yahu insan yedikce dahami hizli acikiyor nedir...yani allah icin kaynanamindan elinden süper cikiyor bu yemekler ...ee ayak iscisi olarakta gelip gidip tikindim:))simdi bunun üstüne yesil cay yada besibiryede falan icsem acayip komik olurdu demi:)))))
tipik anne endişeleri işte.ben de aynen senin gibi endişeleniyordum.oğlum da geç konuştu.herkes yazacak sen de zaten biliyorsun her çocuğun gelişimi farklı.sanırım kızının sosyal ortamlardan uzak kalmasını sebep olarak görüyorsun ama anne ve baba yeterli zaten.buna takılma.ne güzel oyunlar da oynuyormuşsun.yakında şakımaya başlar susturamazsın bile:))slm arkadaşlar kaç gundur yazamıyorum malesef fırsatım olmadı bu aralar kzıımla ılgılenmek zorundayım bol bol konuşma çalışması yaptırıryorum. ılk olarak bugunku menumu yazayım unutmadan
sabah 1 kase nesfıt
öğleyın kalıp bıtter çıkoılatalardan ıkı küçük parça( canım çok çekmıştı)
akşam 4 kaşık pirinç pılavı ıkı kaşık tavuk sote küçük bir parçada patates püresi salatası
ara mısafırlıkteydık bir dılım pastanın yarısından dahada azı:)))
1.5 lıtreyı bıraz geçkın su
ARKADAŞLAR BİRDE YARDIMINIZA IHTIYACIM VAR
benım kızım 22 aylık ve daha 5-6 kelıme çıkartıyor onuda yarım yamalak yani konuşması gecıktı.Biliyorum her çocugun gelışım dönemlerı farklı fakat bızım bulundugumuz yerde kızımın pek arkadaşı yok.Dışarda eglenebılecek yer bulunmuyor dogal olarak sosyal ortamı yok.Birazda aslında bundan kaynaklanıyor.Anlatacaklarını çok guzel anlatıyor hareketlerle hatta ben bazen şaşıyorum bunu nasıl akıl ettıde anlattı böyle dıye.Yanı herhangı bır saglık problemıde yok şukur.Sİzce kızımın konuşmasını hızlandırmak için neler yapabılırım?Fıkrı olan varsa mesela oynanan oyunlar hakkında evcılıktrı tekerlemedır turkudur yapıyorum bunları...
aynen katılıyorum bunlara da:))cnm ben tam dedgn yaşlarda iki tane çocukla aynı ortamda bulnmştm baya bi biri ogretmn arkdasmn çocuguydu dgeri de evsahbmn torunu aynı yaştaydılar işte iki bucuk falan ...biri çok net uzun cümleler kurarken dgeri bi iki kelme kullanıodu sadece ama çok zekiydi aynı senn prenses gibi oyle bi anlatıodu ki derdini hareketlerle hayrandm o cocuga şimdi dört beş yaşnda bu çocuk bülbül gibi maşallahhhiç takma kafaya sen dvmm et oyunlara şarkılara türkülere o onları tutar bellekte zamanı gelnce çıkarır oyle guzel guzel konşr ki herkes hayran kalr ... bence hiç kafana takma cnm bnm dedgm gibi bu yaşlardaki çocuklarda olablıo bu durum her çocugun gelşm dönemi farklı işte....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?