80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

günaydın jasmin selma nasılsınız

eflatuncum dert ettiğin şeye bak senin kilonu o kadar çok kıskanıyorum ki lülülülülülü

günaydın bahar naz o kadar işlerim varki bu gün bir türlü burdan kopamıyorum ya

sen nasılsın nasıl diyet işleri gerci biz diyette degiliz saglıklı besleniyoruz ama ben dün cok yedim inanilmaz cok hemde bu gün dengeliyecegim inşallah

eflatuncum ölçülerin benim ölçülerime yakın . kilon çok düşük nasıl oluyor canım belki yanlışlık vardır ölçülerinde

selam selma bugün kimsecikler yok bende arada bakıyorum kalkıyım işlerimi yapayım bari

evet kimse yok bu gün nedense benimde işlerim var sadece evi toparladım birde banyoyu yıkadım o kadar ama canım iş istemiyor nedense :sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif: cocuklar yatıyor hala bende burda takılıyorum :1hug:

ii canım bende sağlıklı beslenmeye öğrenme yollarında adım adım ileriliyorum ama biz gençler kadar hızlı veremiyoruz kilo vermediğim için dün hiç abartmadım

bugünde sabah 40 dk yürüyüş yaptım bu hafta kesin verecem diye

evde de işler çok ama yarına yapıcam bakalım

kıslar mesajımı tekrarlayayım dedim fikri olan varmı

evet baharnaz biz,m biraz daha yavaş gidiyor yaşımızdan dolayı galiba aynı yaştayız seninle ben olsun yavaşta olsa verecegiz inşallah ev işlerini dert etme yaparsın gerci benim piskolojim bozuluyor ev işi yapmadıgım zaman ama bende bir tuhaflık var zaten bu konuda ama artık eskisi gibi olamıyorum heryerimden bir sorun cokıyor bu işler yüzünden

ben içmiştim her ikisinide ama birşey olmamıştı bence içebilirsin inçir kürünü bilemiyorum o konuda birşey diyemem o ney içindi neye faydası var

günaydin,

benim mesajlarim görünmüyooormu :) yoksaa esmi geciliyor ...
nasilsiniz diye bir daha sorcam...
ben persembeden sonra ne kadar sk girerim bilemiyorum, cuma dügün var
persembe adanaya ucacam, galiba ordada i.net yok, cuma telasdan sabah cafe ye gitmeye vaktim olurmu bilmiyoru, ama ben her ihtamala karasi buraya olmask icin bir b planim var:)
hernese ve adanada kaldim sürece ne kadar sk girebilirmiyim bilmiyorum insallah sk girerim ama... bakiorumda su son iki gündür kimse giremiyor galiba, yaz geldi tabi, cocuklarin okulu tatili, gez dolas biryerle gitti, birileri gelsin, ve yazin sicagi var zaten insani perisan ediyor, galiba yaz boyu topicimizde bir düsüs yasanacak, ama yaz sonunda insallah hepimiz dinlenmis toparlanmis ve en az 5 kilo olarak dönceeez:) (döncez tam anlamiyla eskisi gibi aktiv olmaya) yani asil benim hedefim 3 ay icinde 10 kilo vermek amaaa birde isin icine ramaza giriyor, insallah kilo almadan kapatiriz o ay i:) o zaman kilo almadan kapatirsam 6 - 7 kiloya raziyim:))

hehe epey dolmusum, icimi döktüm resmen, simdide listeyi öne alip ( benden baska ilgilenen yok zaten lmaz: )
temizlik yapip sonrada yüzmeme gidecem:)

kızlar kimse olmayınca bende diğer topiclerde geziyordum

alıntı yaptım

Yağlardan kurtulmanın yolu Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Gerçek anlamıyla kilo kaybı vücudumuzdaki yağları kaybetmekten geçer. Peki bunu nasıl başarabiliriz? Doğru beslenme ve doğru egzersiz yaparak. Önce genel beslenme ilkelerinden başlayalım…
Bol su için: Su metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücut reaksiyonlarında görevlidir. Gün içinde içilen iki litre su vücutta enerji oluşumunu artırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.

Altı öğün yiyin: Öğün sayısı arttıkça metabolik hızınız artabilir. Üç ana öğün yanında üç-dört ara öğün yapmak yağ yakılmasına yardımcı olur. Ara öğünler ana öğünlere açılan köprüdür. Vücuda sık aralıkla az miktarda yiyecek girerse metabolik hız artar, kan şekeri dengesi kurulur ve zayıflamaya yardımcı olur.

Aminoasit alımı: Proteinler kas yapımında ve doku tamiri için gereklidir. Karbonhidrat ya da yağ açısından kısıtlı diyetlerde vücut, proteini bir enerji kaynağı olarak kullanır. Bu gerçekleştiğinde, kaslarda ve zayıf dokularda kayıp meydana gelebilir. Protein kas oranının azalmasını engelleyebilir. Protein ağırlıklı beslenme metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasını kolaylaştırır ve iştahı düzenler.

Salatasız kalmayın: Çiğ besin tüketimiyle vücuttan toksin atımı artar. Fazla yağlardan kurtulmak için salata ve çiğ besin tüketimi çok önemlidir. Salata tüketerek daha çok posa ve antioksidan alınır.

Şeker-yağ ilişkisi: Şekerli besin alımıyla kan şekeri hızla yükselir ve pankreastan insülin hormonunun salgılanması uyarılır. ınsülin şekerin hücre içine girip enerjiye çevrilmesinde etkili bir hormondur. Enerjiye ihtiyacı olan hücreler gereksinimlerini insülin yardımıyla karşılarlar. Eğer alınan enerji gereksinimden fazla ise, insülin bu enerjiyi yağ dokusunda depolar.

Kaloriye dikkat: Diyet programlarında amaç kalori yakılmasını artırmaktır. Egzersizle birlikte vücudun harcadığı enerji miktarı artar. Harcamanın artmasıyla günlük beslenmeden alınan kalori harcanır ve yağ yakılması başlar. Günlük diyet programının kalori içeriği kadar besin öğesi içeriği de önemlidir. Vitamin ve mineralden, andioksidan bileşiklerden, posadan yana yeterli bir diyetle yağ yakmayı hızlandırabilirsiniz.

Atıştırmayın: Yağlı cips, çikolata, tuzlu bisküvi, kuruyemiş gibi baştan çıkarıcı besinler vücut yağının miktarını ve kiloyu artırır. Kaçamak anlarında yağsız, tuzsuz mısır patlağı, salatalık, yeşil erik gibi glisemik indeksi düşük besinleri tüketmek kilo vermeye yardımcı olabilir.

Doğru karbonhidratlar: Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.

Lifli besinleri tercih edin: Vücuttaki yağ oranını düşürmek için lif miktarı yüksek besinler tercih edilmeli. Posa, yiyeceklerle alınan ve bağırsakta emilmeyen bitkisel liflerdir. Sindirim yolunu takip ederek vücuda girdikleri gibi terk ederler. Lifli yani posalı yiyecekler hem diyet hem de sağlıklı beslenme için çok önemlidir.

Yemeğinizi yavaş yiyin: Kilo alınmasının nedenlerinden biri hızlı yemektir. Yenilen besinin beyne ulaşıp tokluk sinyali vermesi yaklaşık 10 dakika sürer. Bu nedenle yavaş ve lokmaları iyice çiğneyerek yemeniz kilo vermenize yardımcı olabilir.

--------------------------------------------------------------------------------
Düzenleyen: Mehalim Düzenleme Tarihi : 28-05-2009 Düzenleme Saati 47. Sebep: Aktarılan bilgiler alıntıdır .Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

selmacım bekliyorum ki bana yazacaksın bir baktım ki seni gördüm oralarda hımmm lmaz::mymeka: beni bırakıp gittin oralara :1hug: şaka canım ya

slm kızlar
nasılsınız ben sitede dolaşırken geçenlerde çörekotunun metabolizmayı hızlandırdığını okudum
yani her yemekten yarım saat önce 1 çay kaşığı çörekotu çiğneyebilirsin yada çiğneyemiyorsan suyla yutabilirisin bu ayda 6 ila 8 kilo verdiriyormuş diyet yapmasan bile ama pek inandırıcı gelmedi bana gerçi çörekotunun zararı olmaz heralde ama bunun duyan varmı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…