- 27 Kasım 2011
- 6.506
- 5.704
- 248
duyum hoş geldin inşaata gitmişsindir diye düşünüyodum
kızzlarr bn geldim 83 kiloyum ne yapsam kilo veremiyorum dahada alıyorum çarsamba günü spora başlıycam ne yemem hakkında tavsiye verecek birileri var mıı=(( cok mutsuzumm
naber kizlar..gecmis yapmadim daha önce bir selam vereyim dedim..ne o ev falanmi aliyorsunuz...bende aldim bendeeeeeeeeeebu seneden aslinda cok korktum..malim bana 13 rakami hiiic iyi gelmemisti..2013 te cok aci cekecegim gibi hisler vardi.ana 2.ayi dolmadan ev aldik belkide allah ya kulum korkma bunlar hurafe diyerekten mesaj verdi..ama daha koooskoca 10 ay var:18::18::18::18:
seytanda bir melekti degilmi
canim öncelikle allah insallah kalbine göre verir..sabirli ol...görümcene gelince ya bunlarin hepsi ayni gercekten....istanbulun neresinden ariyorsunuz ev..baktin olmadi birkac sene kirada kal canim..bir bakarsin cok uygun bir ev denk gelir size nasip olur..malum birden sikintiya güsen acilen para ihtiyaci olan insanlar var..bu demek degildirki firsatcilik yapacaksin....alanda satanda razi olduktan sonra...istanbulda o durumlar cok oluyor..kendini bu kadar kasma..nasilsa is olacaga variyor..giden senin sagligindan oluyor sadece
tabi bunlari demesi ´de cok kolay oluyor farkindayim..ama el yetmez göz görmez..insanin elinden baska birseyde gelmiyorkikiz gecen kafta sayisal loto oynadim..iyi bir para cikmissa söz sana destegim..ahada burada yazdim..hani parmagi islatip duvara sürer ahada yazdim derler ya bende parmagi klavyeye sürüp yaziyorum iyimi
ev babamlarin kiyagi oldu canim...biz benim altinlari pesinat olarak verdik.gerisini babam morgic kredisi cekti...ayligindan ödeyecek..elimizde olursa vericek olmazsada ortada borc alacak verecek davamiz olmayacak...antalyadan aldik..babamlar o eve tasinacak..istanbuldaki evide kraya verecek....ay kiz bak aklima ne geldi bizim eve gecsenize..140 mertekare,3 cephe..önü park dogalgazli laminatli..mutfagida süper ...ben kendi zevkime göre yaptirmistim dolaplari....apartman 4 katli..babamlarin bosaltacagi daire 3.katta..diger ikisindede kiracilari oturuyor...en üstede kendi esyalarinin birkismini koydular..arada geldikce orada kalmak icin...ama anadolu yakasinda..kesin siz avrupa yakasinda ariyorsunuzdur degilmihoşgeldin canım :) bir menü var bende b,rebir uygulamadım ama örnek menü olarak oldukça güzel;
Sabah (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta
2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği olabilir)
Bolca maydanoz, roka, dereotu, tere
3-4 zeytin
Şekersiz çay
Ara ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı süt (istenirse süt yerine yoğurt da tercih edilebilir. Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içerdiği kafein nedeniyle metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacağını söyledi)
Öğle
Izgara et (Sabah yumurta yenmediyse yumurta da olabilir)
1-2 dilim ekmek
Bol salata
1 bardak ayran
İkindi
1 bardak yoğurt
2 kaşık yulaf
1 meyve (Öğle yemeğinde doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da yiyebilirsiniz)
Akşam
1 kase çorba
4-5 kaşık zeytinyağlı yemek
1 kase yoğurt
1 meyve
hayırlı olsun şekerim.. çok sevindim senin adına? siz mi taşınacaksınız yoksa yatırım olarak mı aldınız? ayrıca neden 10 ay var inşaat mı? ne çok soru sordum yaw
çok teşekkürler canım düşünmen bile yetersen o parayla kendine ve kızlarına bi bodyguard tut şöyle en iri kıyımından, belki böylece kocan olacak o adam size her laf ettiğinde ensesine bi şaplak geçirecek biri olur böyle böyle öğrenir belki eşiyle çocuğuyla nasıl konuşulacağını..
kirayı da düşünüyoruz ama hayırlısı bakalım bu hafta içi bi kaç eve daha bakacağız.. inşallah başka bir sorun daha çıkmaz..
dün akşam eşim geldi dediki hadi çakma ayyüzlümülere gidelim. yaaa hiç canım istemiyo sabah böyle oldu dedim. sonra düşündüm lan benim buna hava atmam lazım ki içim soğusun. giydim yeni kıyafetlerimi yaptım makyajımı taktım kocamı koluma elimizede birer velet aldık gittik. anaaam insan bu kadar fesat olur ne hayırlı olsun ne zayıflamışsın hiç bişe yok. ( hayırlı olsun derken yıllardan beri hiç bişe almadım insan farkeder nezaketen der yani) havuç salatası yapmış sanki öğleden sonra oturmasına gitmişiz gibi. epey süre yemedim. sonra yemiyonmu dedi. içinde mayonez var mı dedim. bozuldu hııı var dedi. eh senimi kırim yerim dedim. anam mayonezi basmış içine miğdem bulandı ama mecbur kasenin yarısını yedim yani. sonra sohbet sırasında konu işe geldi. ay benim diploma yetişseydi sosyolog atamalarına dedim. bu sefer eşi atladı karısına: senide mi okutsam sosyolojiyi napsam dedibunlar kar koca fesat. yahu kadın sosyalbilgiler bitirmiş. çalışsın kpss ye eşşek gibi atansın. hem karı çalışmıyo hem benim mesleğe göz dikiyo. eşim bile hayret etti tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş dedi. kimse bana kızmasın yapan yapıyo kardeşim kpss yi. hele mezun olalı 8 sene geçmiş bide adından her yıl çalışıyo. gerizekalımısın sende bunca yıl hep bahanen var. ( biraz ağır oldu galiba)
kiz söylemesene sende amacini..gidecem masaj salonunda masörlük yapicam de..cok para veriyorlarmis..üstelikte zengin kesim geliyormus oradanda bir torpil buldummuydu beni tutabilene askolsun de..SIKIYORSA taklit etsin
günaydın canım tebrik ederim darısı başıma bende istiyorum o 7 dili rakama düşmek sen çok az bekleniyo idin galiba okuduklarımda dügüne mi ne hazırlanıyodun birinin yanlış mı hatırladım
süüüüüpeeeeer fikir. hemen atlar ama. allhtan kpss puanı tutmuyo. yoksa oda katiplik konusunda rakibim olurdu.
dün akşam eşim geldi dediki hadi çakma ayyüzlümülere gidelim. yaaa hiç canım istemiyo sabah böyle oldu dedim. sonra düşündüm lan benim buna hava atmam lazım ki içim soğusun. giydim yeni kıyafetlerimi yaptım makyajımı taktım kocamı koluma elimizede birer velet aldık gittik. anaaam insan bu kadar fesat olur ne hayırlı olsun ne zayıflamışsın hiç bişe yok. ( hayırlı olsun derken yıllardan beri hiç bişe almadım insan farkeder nezaketen der yani) havuç salatası yapmış sanki öğleden sonra oturmasına gitmişiz gibi. epey süre yemedim. sonra yemiyonmu dedi. içinde mayonez var mı dedim. bozuldu hııı var dedi. eh senimi kırim yerim dedim. anam mayonezi basmış içine miğdem bulandı ama mecbur kasenin yarısını yedim yani. sonra sohbet sırasında konu işe geldi. ay benim diploma yetişseydi sosyolog atamalarına dedim. bu sefer eşi atladı karısına: senide mi okutsam sosyolojiyi napsam dedibunlar kar koca fesat. yahu kadın sosyalbilgiler bitirmiş. çalışsın kpss ye eşşek gibi atansın. hem karı çalışmıyo hem benim mesleğe göz dikiyo. eşim bile hayret etti tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş dedi. kimse bana kızmasın yapan yapıyo kardeşim kpss yi. hele mezun olalı 8 sene geçmiş bide adından her yıl çalışıyo. gerizekalımısın sende bunca yıl hep bahanen var. ( biraz ağır oldu galiba)
ev babamlarin kiyagi oldu canim...biz benim altinlari pesinat olarak verdik.gerisini babam morgic kredisi cekti...ayligindan ödeyecek..elimizde olursa vericek olmazsada ortada borc alacak verecek davamiz olmayacak...antalyadan aldik..babamlar o eve tasinacak..istanbuldaki evide kraya verecek....ay kiz bak aklima ne geldi bizim eve gecsenize..140 mertekare,3 cephe..önü park dogalgazli laminatli..mutfagida süper ...ben kendi zevkime göre yaptirmistim dolaplari....apartman 4 katli..babamlarin bosaltacagi daire 3.katta..diger ikisindede kiracilari oturuyor...en üstede kendi esyalarinin birkismini koydular..arada geldikce orada kalmak icin...ama anadolu yakasinda..kesin siz avrupa yakasinda ariyorsunuzdur degilmi
10 ay dedigim 2013 ün gecmesine 10 ay var..hani 13 lerden korktum ya birkerebu gidisle badigarta gerek kalmayacak..ortanca acilmaya basladi...sonu fena görünüyor..bizi siki bir kavga dögüsler bekliyor gibi gibi..benim yarinimin ne olacagi hiiic belli degil...ama herifte bir tepki yok simdilik..sabirla karsiliyor.. hayretler icindeyim ama öyle...bacisinin insaatinin tozu iyimi geldi nedir
harpy ticker ın beni deli ediyo çok pis motive oluyom yaw
valla orasi muamma iste harpycim...bunu ancak yasayip görecegiz..tami tamamina bir sene veriyorum...bir sene sonra hersey cok degisecek..ya ben bu adamla hala evli ama cok mutlu alacagim..yada coktan yollarimiz ayrilmis olacak..kizin gözü acildi..doktorda okulda vede psikiyatride üc kurum ücüde ayni adnda birbirleriyle haberleserek cesaretlendiriyorlar kizi..ama cedsaretlendirrkende sunu eklemeyi unutmuyorlar:unutma 12 yasina geldikten sonra kendi kararinla ailenden uzaklasabilirsin..onlarla yasamak istemiyorsan jugendamt(cocuk esirgene kurumuyla baglantili bir resmi kurum) a gidersin vede devlet bakar sana...yada git aileni sikayet ed..diyorlar..bu hic hosuma gitmiyor ama burada cocuk haklari cok önemli malesef..bu adam bu tavirlara devam ederse cocuk gider ..ve büyük depremler baslar iste o zaman..nihayetinde cocuk bunun bilincindekız o kadar zor mu sizin orada atanmak hadi istanbul ankara ollsa atanamadı dicem ama sizin oralarda zor olmaması lazım gerçekten bahane gibi geldi bana da..
ayy keşke olabilseydi yaakızının açılmasına da sevindim inşallah kavga dövüş olmaz.. belkide sessiz sedasız diye eşin böyle davranıyordu belki biraz açılırsa bu şekilde davranamaz..
sevindim bunademekki bir işe yarıyor
valla orasi muamma iste harpycim...bunu ancak yasayip görecegiz..tami tamamina bir sene veriyorum...bir sene sonra hersey cok degisecek..ya ben bu adamla hala evli ama cok mutlu alacagim..yada coktan yollarimiz ayrilmis olacak..kizin gözü acildi..doktorda okulda vede psikiyatride üc kurum ücüde ayni adnda birbirleriyle haberleserek cesaretlendiriyorlar kizi..ama cedsaretlendirrkende sunu eklemeyi unutmuyorlar:unutma 12 yasina geldikten sonra kendi kararinla ailenden uzaklasabilirsin..onlarla yasamak istemiyorsan jugendamt(cocuk esirgene kurumuyla baglantili bir resmi kurum) a gidersin vede devlet bakar sana...yada git aileni sikayet ed..diyorlar..bu hic hosuma gitmiyor ama burada cocuk haklari cok önemli malesef..bu adam bu tavirlara devam ederse cocuk gider ..ve büyük depremler baslar iste o zaman..nihayetinde cocuk bunun bilincinde
valla canim ben yapmamasi icin alttan alaala konusuyorum...bizlerin müslüman bir aile oldugumuzu namus kavramina cok önem verdigimizi...kiz cocuklarimizin öyle serbest yasamasinin inkansizligini...devlete siginmaya karar verdigi durumda benim ölecek kadar aci cekecegimi cocuklarimdan asla vazgecmeyecegimi..herseyin devletin anlattigi kadar güllik gülistanlik olmadigini....esirgeme kurumlarinda cokta adaletten bahsedilemeyecegini...en azindan evinde oldugundan daha huzurlu daha rahat olamayacagini bunun kendinede bizede fenalik geitrecegini döne döne söylüyorum ...ama kizda bitiyor hersey..allahtan kalbi cok temiz ciók iyi niyetlide biraz uyumlu kaliyor..yoksa coktan giderdi valla....dün babasina diyorki:baba ne alkol aliyorsun ya aslinda alkole o kadar para vermen gereksiz...elmasuyunu bekletiyormussun alkol oluyormus....(ki babasida kirkyilda bir kadeh ya icer ya icmez:) allah dedim simdi saldirrir cocuga...aa ne yapsa iyiofff o çok fenaymışinşallah böyle birşey yapmaz.. ya da yapmasına gerek olmaz diyeyim..
valla canim ben yapmamasi icin alttan alaala konusuyorum...bizlerin müslüman bir aile oldugumuzu namus kavramina cok önem verdigimizi...kiz cocuklarimizin öyle serbest yasamasinin inkansizligini...devlete siginmaya karar verdigi durumda benim ölecek kadar aci cekecegimi cocuklarimdan asla vazgecmeyecegimi..herseyin devletin anlattigi kadar güllik gülistanlik olmadigini....esirgeme kurumlarinda cokta adaletten bahsedilemeyecegini...en azindan evinde oldugundan daha huzurlu daha rahat olamayacagini bunun kendinede bizede fenalik geitrecegini döne döne söylüyorum ...ama kizda bitiyor hersey..allahtan kalbi cok temiz ciók iyi niyetlide biraz uyumlu kaliyor..yoksa coktan giderdi valla....dün babasina diyorki:baba ne alkol aliyorsun ya aslinda alkole o kadar para vermen gereksiz...elmasuyunu bekletiyormussun alkol oluyormus....(ki babasida kirkyilda bir kadeh ya icer ya icmez:) allah dedim simdi saldirrir cocuga...aa ne yapsa iyigüldü e o zaman maden biliyorsun bu isin ticaretini yapabiliriz dedi..gerci sinsi sinsi gün icinde laf vurdu ama o kadarina bin sükür..ben simdi kiza fircayi ceker dedim valla..benim büyük kiz yada oglan dese güler gecer ama bu deyince delirirdi normalde..hic olumsuz bir tepki vermedi..dedim ya cakmaduyumun insaat tozu yariyor adama herhalde
kiz cok konusmaya baslayinca bende dedimki kizim fikirlerini söylemen güzelde birazda düsünerek konusmalisin...benim ortanca hemde babanin yaninda ne dese begenirsinama anne hem korkma düsüncelerini söyle diyorsun hemde cok konusma diyorsun.... sok oldum...o dakkada aslinda aklimdan ilk gecen suratina söyle bir osmanli tokati gecirmek oldu ama icimden ya sabir dedim...bir yandanda adam ne zaman patlayacak diye bakiyorum...sabirla dedimki kiza:her konuda fikrinin olmasi normal senin yasin icin...ama konurken kimin yaninda ne dediginde cok önemli...dahada önemlisi ne söylemek istedigin degil agzindan cikan kelimelerin ne anlattigi..bu yüzden cok konusmak icin konusma...yerinde vede dengesinde laflar söyleki seni ciddiye alarak dinlesin insanlar...cesaretrini taktir ediyorum ama konustugun kelimeleri vede agzindan cikis seklini begenmedim...tabi daha 12 yasinda benle daha fazla ceneyaristira´mayacagini anlayinca sustu..daha güzeli herifte sustu..güzel güzel sustuk filmimizi izledik..ah ne güzel suskun bir geceydi o öyle
sorma canim ya devlet azicik hissetsin birakmiyor adamin pesini..benim bir arkadas var..3 sene olacak kocayi terketti..aldi 3 cocugunun ikisini baska sehre yerlesti...en büyük oglu 17 yasinda ama babayla kalmak istedi..neyse gecen yaz tatilinde baba kizimi görmek istiyorum diye haber salmis bu kadina...kadinda olur demis..babasi nasilsa..kizi almis aksama getiririm demis..ama gidis o gidis 12 gün getirmemis cocugu..bizim saftirik hatunda polise haber etmemis durumu...nasilsa babanin yaninda diye..baba bu arada cocugu örgütlemis..yok devlet cocuk parasi veriyormus..bu para cocuk icinmis..neden annesi ona vermiyormus..o oparayla kizina leptop alacakmis..sonrada her ay o parayi kizina verecekmis eger kizi onun yaninda yasamak isterse diye..kizda benim ortancayla yasit..ayni siniftlardi..neyse cocuk zaten babayi istiyor..babaninda bvu tavirlariyla tam baba asigi olmus..babasi demiski eger jugendamta gider vede sana diyecekelrimi oraya söylersen devlet seni annenden alir bana verir..cocugu götürüyor oraya tek tek söyletiyor..yok annem geceleri bizi yanliz birakip disari gidiyor uzun zaman gelmiyor...yok bana harclik vermiyor..abime telefon aldi bana almiyor..abimi benden cok seviyor vede kayiriyor....daha neler neler..3 gün önce aradi kadin beni kahvaltiya cagirdi ..gittim..kadin iki gözü iki cesme..dedim delimisin ne üzülüyorsun..herseyden önce cocuk 12 yasinda...seni karalamasina gerek bile yok babami istiyorum diyorsa baglasan tutamazsin...devlet babaya verir...ama senin bu karalekeyi üstünden atman icin hukuki savas vericen mecbur...cocugunu psikologa götürdünmü..yok..dedim niye..hata yapmissin..hemen psikolog randevusu alicaz..ilk isin cocugu götürmek olacak....adama dava acacaksin:hakkimda kizima yalan yanlis seyler söyleyip para vaadiyle kizimin aklina giriyor diye..neymis cocuk o sene sinifta kalmis..cocugun dersleriyle ilgilenmeyen bir anneymis..dedim dersleri icin birsey yaptinmi? dersyardim yerine götürmüs parasiyla hemde..tamam iste..gideceksin o kuruma..cocugunun oraya gittigine dair belgeni vede faturani alacaksin ...korkmayacaksin..acacaksin davani....nasil bir anne oldugunu mahkemeye ispat edeceksin..duyum inşallah koca akıllanır da böyle bir şeye gerek kalmaz. ama enazından çocuk kendini yalnız ve çaresiz hissetmez. türkiyede çocuklar bu durumda küçük yaşlarda başka çareleri yokmuş gibi kocaya kaçıyolar. bilmiyolar bile devletin onlara sahip çıkabileceklerini. orda bilgilendirme yapmaları çok güzel. ama aileler konusunda korkutucu
yine güldürdün beni duyumumsen onlara deki düşünmeden konuşmayın konuşmadan düşünün. aslında biraz düşünsem bu konuyla alakalı içinde duyum ve harpy geçen bi ataözü bile yazabilirim ama akşam üstü bi arkadaşa gitcem.. banyo manyo bi ton işim var oğlanı yatırdım işlerime bakayım vaktim kalırsa yine gelirim hepinizi öptüm..
not: sös veriyorum WCye gidince bu konuya kafa yorcam kesin aklıma bişi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?