80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canım şimdi ben kuranı okuyorum yaa bizim bütün kurallar yetişmediii bir kaç kural öğrene bildim şimdi benim merak ettiğim ben kuralsız çarpmadan düz okursam hatalı mı okumuş olurum bildiğim kuralalrı uygularsam yarım yamak birşey oluyorrr düz okumam ne kadar doğru anlam değişiyormuş eee ama dedelerimiz nenelerimiz hep öyle okurdu onlar bugüne kadar hatalımı okumuş oldu şimdiii bana bunu bir anlat canım yaaa

bende 89 kiloyum oldum evlendikten sonra ve daha 8 aylık evliyim çok fazla takmıyodum farketmiyodum yazlıklarımın hiç biri olmayınca panikledim.Her zaman kiloluydum ama bu kadar hiç olmamıştım.Çok üzgünüm.Eşim bi tavır yapsa bişey olsa hep bu kilom yüzünden diye düşünüyorum.Oysaki dalga geçer sadece hiç ciddi takmadı yada öyle görünüyor.Kim istemez zayıf bi kadın görmek yanında (
Çok iştahlı değilim ama aldıkça alıyorum yakında hamile kalsam düşünemiyorum nolucak.Napmam gerekir nasıl başlamalıyım bilmiyorum bana bu konuda yol gösteren biri olursa süper olur koşu bandımda var yardımcı olur diye düşünüyorum sizler nasıl başladınız nasıl başardınız geçmi kaldım dahil olabilirmiyim

asla uslubun sert değil bana çok yardımcı oluyorsun ayrıca sert olsanda kırılmam merak etme :))

süpersin yaaaaaaaaaaaaa maşallahhhh inan çok takdir ettim seniiii canım benim bağırsakları bir çalıştırdı bu kürrr sende bir değişiklikl varmı :)

sağol canım ya benimde önce bi bağırsaklarım çalıştı ümitlendim sonra bütün gün bişey yok ama yavaş yavaş düzeltiyosa o da olur kabızlıktan iyidir

hoşgeldin canım öncelikle beyaz ekmeği bırakıp tam buğday, çavdar gibi tam tahıllı ekmeklere geç sonra da her yemeğinin yanına salata, sebze koy ama salata yemeğinin iki katı olsun salata senin doymana yardım eder birde yağı yemeklerinde olabildiği kadar az kullan ve hergün yoğurt veya süt tüketmeye çalış şimdilik bunlarla başlarsan daha sonra kendine göre bi yeme düzeni oluşturursun

Sabah maydonız almak için markete gittim çok kötüydü çıkışta alcam artık
Kv her saah yapardı k pederin kolestrolü yüksekti onun iöin yapardı ama o sarımdak ta koyuyodu ööle hatırlamıyorum

sabah yataktan zor kalktım kapalı hava ondan sanırım..
plates yapacaktım e.şallı tekrar vardı yapmadı benimde işime geldi yattım kaldım ama kendim yapacağım.ütüler beni bekler..
çamaşır bitmiyor dolayısıyla ütüde...

bu arada dünkü menüm
sabah
yumurta
poğaça
peynir zeytin
fırında patates
yarım dilim kek
(davetteydim)

tabi ara yok

öğle
bir dilim tatlı

ara
salatalık

akşam
yarım kase çorba
bulgur pilavı
sebze yemeği
salata
karpuz
ara
dondurma

ben kürü yapmıyorum tansiyondan dolayı..

Iremcim en son bu tüp bebek mevzusunda kiprista bir doktorun yaptığı tüpbebekleri mutlaka tutuyormuş ben belcikaya gittim yarıyıl tatilinde orada bir tanıdığın Teyze kızı yaptırmış 45yaşında ama hiç sormadım hangi doktor diye o şu anda bebek bekliyor belki sende duymussundur gitme imkanın varsa bide oraya git derim Canim yardımcı olabilirim diye düşündüm nacizhane

slm herkese ben geçen yıl yine yaz aylarında yazmıştım buraya ama olmadı zayıflayamadım taşındım ettim derken bugün tekrar açtım ilk defa bana her yaz böyle bir zayıflama sevdası geliyor demekki :) geçen sene dukan yapmaya çalışmıştım başarılı olamadım uzun süre et görmek bile istemedim hatta sadece ekmek koparıp yedim bi süre :) 81,5 kg ile yeniden aranızdayım..

Selamlar arkadaşlar ödevim olan , toplamda 22,3 kg veren Concept arkadaşımla röportajımı tamamladım.Sizlerle de paylaşmak istedim.Sevgiler..

Hoşgeldiniz :) öncelikle çok özel olmazsa biraz kendinizi tanıtır mısınız?

30 yasinda bi anneyim.
Antrenorum, yuzuculerim var, sampiyonalar icin terliyoruz.

Ne zamandır forumumuz üyesisiniz?Ne kadar sürede kaç kilo verdiniz ?
Mart ayinda uye oldum ama 2008den beri buralardayim.
25mart gunu basladim diyete, 92kg ile.
An itibari ile 69kgyum.

Özel bir liste uyguladınız mı yoksa dikkat ederek mi zayıfladınız?
Ozel bi liste uygulamaya kalksam da zamanla hep ayni listeye dondugumu farkediyorum,
notlarima bakarken.
Sut urunleri benim icin onemli
Ruseym vazgecilmezim...nesfit de.
Sut/yogurt+meyve+ruseym+tarcin ile shake hazirlar sik sik yer veririm diyetimde.
Et ha keza. Benim haftalik 3.2kg-4kg saf et tuketmem sart... geciyorumdur da:)))
Balik bazen... yagi icin baliga yoneliyorum.
yaglilar da.
Salata bazen ama kesinlikle son ogun.
Yagi kismam...zeytinyag tabi
diyet yapmadigim donemler kahvaltidan 200gr tereyag yiyip kalkan ben icin, oldukca light
Kuru incir kuru erik kuru uzum...yerim
Her gun yumurta yersem biliyorum ki daha -kilolarda cikacagim ama bazen mumkun olmuyor.
Kahveden vazgecemiyorum...cay nerdeyse icmem..
Normal hayatimda da ekmek ve turevlerini pek tuketmem.
Ruseym ile dengeliyorum.
Tuzlular hamurisleri normal hayatimda da sevmem.
Fastfood ile aram yok.
Ve cigkofte.... iste benim yumusak bolgem:)) diyetdisi 2kg deviririm:))
Diyette bi kere sadece 300gr yiyebilmeyi basardim..ama en iyisi o ise girmemek)

Yediklerinizee ek olarak destek birşeyler tükettiniz mi ?
Tarcin

Vücudunuz deformasyona uğradı mı bunu engellemek için neler yaptınız?
Spor...spor...spor...
Selulit hic bir donemde gormedim vucudumda.
Ne zayifken ne sismanken.
Spor degildir sebebi... spor yapanda bazen daha cok olur.
Sarkma da olmadi ama ben boyle ver-al ver-al seklinde devam edersem...hoooop birader diyen cikacaktir.
Ne kadar ugrassam da bos o zaman.

Zayıflamaya karar vermenizde fizyolojik ve psikolojik olarak hangi nedenler etkili oldu?

Ocak ayında abimin kanser oldugunu ogrendik. Ve tüm kardeslerin iliklerinin uydugunu da.Şükür.
Anında şekeri ve beyaz unu hayatimdan cikardim.
Ve bir daha şeker içeren hiç birşey tüketmeyeceğime karar verdim.
Diyete baslamadim.
Ama sekerin hayatimdan cikmasi demek;
benim kilo vermem demekti.
Ilik vermem gerekmedigini ogrendigimde diyete basladim
.

Takımınız dışında çevrenizden ne gibi yorumlar aldınız?Destekleri oldu mu

Yooo cevremde destek veren yok.
Normal goruyorlar artik.
Ama annem herdaim 'yeter' diyen annelerden...

Çalışma hayatınız var mı?diyet yapmanızda olumlu veya olumsuz ne gibi sonuçlar doğurdu?
Ehhh isim spor:))

hiç motivasyon eksikliği yaşadınız mı ? Motivasyonunuzu yüksek tutmak için neler yaptınız?
Hicbirsey...
Benim tum derdim; hayatim boyunca yapmadigim koruma donemi.
Son 4kg kaldi ve sonrasi benim icin yeni bir deneyim olacak.
Buraya girmemin sebebi de bu.
Asil destegi ondan sonra bekleyecegim.

Diyet süresince halsizlik gibi sağlık problemleri yaşadığınız oldu mu?
Sekeri biraktigim ay, insulin, benimle cok ugrasti ama disiplinliyimdir.
Diyette hic sikinti cekemdim.
Eger kisi
*kronik bir rahtsizliga sahip degilse,
*insulin direnci yoksa,
*spor yapiyor -ki sanildiginin aksine spor ayaga kaldirir-,
*gida eksikligi de yoksa ,
ve hala halsizlik basdonmesi varsa,
*sut urunu,
*min 5mg tarcin,
*bir avuc kadar kuru meyve tuketmeli.
muhtemelen problem kalmaz.

Yediklerinizee ek olarak destek birşeyler tükettiniz mi ?
Tarçın..

Vücudunuz deformasyona uğradı mı bunu engellemek için neler yaptınız?
Spor...spor...spor...
Selulit hic bir donemde gormedim vucudumda.
Ne zayifken ne sismanken.
Spor degildir sebebi... spor yapanda bazen daha cok olur.
Sarkma da olmadi ama ben boyle ver-al ver-al seklinde devam edersem...hoooop birader diyen cikacaktir.
Ne kadar ugrassam da bos o zaman.

Hiç kendinizi başaramayacakmış gibi hissettiniz mi?
Yooo hic.
Koruma donemimicin endiseliyim tabi
:)))

60lı kilolara düştükten sonra hayatınızda ne gibi değişimler oldu
Pek bi degisim olmadi.
Sik sik 60lari ziyaret ederim.

İlk kıyafet alışverişine çıktığınızda hissettiklerinizi bizimle paylaşır mısnız?
Henuz alisverise cikmadim.
Ben hep 104kg-60lar arasi dolandigim icin evde 48-38beden kiyafetlerim vardi.
Stoktan yiyorum.
Gecen ay butun kiyafetlerimi belediyeye verdim -40beden ustu olan-.

Çevrenizdeki insanların özellikle de eşinizin size karşı davranışları ve size bakış açısı değişti mi?
Cevreme normal geliyor..esim icin de normal artik.
Kilo almaz isem anormal gelecektir muhtemelen
Eşim her zayifladigimda dedigini tekrarliyor sadece "yüzüğünü taktin mi?" Hehe yeter zaten.

VE son olarak sizin eklemek istediğiniz ya da zayıflamak isteyenlere ve diyet gruplarına önerileriniz nelerdir?
Erken kalkinnnnnnn....
Hersey icin ev icin kendiniz icin yasaminiz icin..
Dogan gunesi siz karsilayin...gun uzerinize dogmasin.
Tembel olmayin!
Sporu evden cikmadan yapin...atin arkaniza gunu yasayin.
Su...aman diyim ne 8 bardak ne 10...
Kilo basina 32-33ml.
Yedikleriniz icin "ya ben bunu kac kere yedim" diyerek baslayin istisarenize..
Ve emin olun en guzeli ideal vucud...
saglik icin diyorum... guzel derken gorsel demiyorum.
Abim suan kanserle cebellesiyor ve "keske olur olmadik hap icmeseydim" diyor...
"Vucudum sinyal veriyor canim tatli istiyor"... demeyin... kandirmayin kendinizi..
Vucut o kadar salak mı, kendisi icin en zararlisini istesin..
Saglikla kalin...herhafta eksilsin kilolariniz..
.

İlginize çok teşekkür ediyorum çok keyifli bir röportaj oldu :) Abinize de acil şifalar diliyorum...

canım aramıza hoşgeldin, birlikte güzel kilolar veririz inş.
günaydın kızlarrrrrrrrrrrr :)))) hadi kürleri yapmayaaaaaa ben yaptım şimdi içiyorummm :)
ben yaptım bu sabah şekerim, ben böyle karışımlara pek gelemiyorum ama limon sayesinde içtim, şifa olur inş. ( amiiiinn )
hayatım sen öğrendiklerinle amel et,geri kalan kısmını düz ama harekelere dikkat ederk okumaya çalış, tecvitsiz okumak manayı bozamaz, tecvit kuran-ı süsülemektir, bu da peygamberimiz (s.a.v) in bizlere tavsiyesidir, sadasında hoşluk verir ama kelime manalarını bozmaz düz okumak, için rahat olsun,sen aldığın zevki düşün ALLAH zayi etmez inş. çünkü amaç RABBİMİZİN rızası

canım sende aramıza hoşgeldin, önceliklke yemek düzeni oluşturmalısın ki bunların en önemlisi sabah kahvaltıları, güne ne ile başlarsan gerisini kontrol etmek daha kolay oluyor, zaten zamanla da alışıyosun istemsiz düzenli oluyosun,kaçamak olduğunda da telafi etmesini öğreniyosun, biz burdayız ve birbirimize desteğiz yeterki sen kararlı ol

Son düzenleme:
hoş geldin yeniden aramıza canımmmm

allah razı olsun can ım yaaa uzun zamandırrr aklımdaydııı bu soruuu hocaya da sormak istemedimmm zatennnn unutuyordum da :)))) çoooooookkk tşk ederim

Sabah
maydanoz kürü
Kahvaltı
3 dilim ekmek
1 bıldırcın yumurtası
1 kaşık labne
1 kaşık şekersiz kayısı kompostosu
domates
salatalık
1 dilim helva ( helvanın kalorisi acayip yüksekmiş ya bilseydim yemezdim )
1 bardak meyve çayı
Ara
1 elma
Öğle
1 tabak sulu köfte
1 kase yoğurt+1 kabak+1 tatlı kaşığı keten tohumundan cacık
Ara
2 dilim ekmekten bol yeşillikli sandviç
yeşil çay
Akşam

mısırlı salata ( metabolizmam menülerime alışmıştır belki diye akşamları dönüşümlü olarak nohutlu, fasulyeli ya da mısırlı salata yemeye karar verdim inşallah tekrar kilo verebilirim )
Ara
1 tabak karpuz
1 tatlı kaşığı pekmez
yarım limon
Bugün aldığım kalori 1650

allah razı olsun can ım yaaa uzun zamandırrr aklımdaydııı bu soruuu hocaya da sormak istemedimmm zatennnn unutuyordum da :)))) çoooooookkk tşk ederim

amin canım , RABBİM hepimizden razı olur inş. aklına takılan soru oldumu sor mutlaka, elimden geldiğince bilgimin yettiğince yardımcı olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…