- dahilen kabız etkili, gaz giderici, hazım sistemi uyarıcı, safra arttırıcı
-safra ve incebarsak üzeirnde spazm çözücü
-merkezi sinir sistemi uyarıcı
-hastalıkdan yeni kalkmış nekahat dönemindekilere önerilir
-antioksidan özellik taşır
-haricen kan dolaşımını hızlandırmakda,adale ve romatizmal ağrılarda ağrı kesici olarak kullanılır
-çayı saça sürülüp friksiyon yapıldığında, saç dökülmesini önleyici ve saçı canlandırıcı etkiye sahiptir
-veeeeeeeeeeeeeee yağ yakıcııııı özelliği vardırrrrrrr.
peki nasıl yapacağız?
-1 tatlı kaşığı drog, 1 çay fincanı kaynar suyun üzerine eklenir.üstü kapalı olarak 15dk . demlendirilir, süzülür. ( demlediğiniz kap cam yada porselen olmalı)
günde 3-4 fincan içilebilir , ama 4 olmasın kızlar 3 fincan içelim
haricen ağrı kesici olarak kullanmak isteyen olursa onun tarifinide yazabilirim. hadi kolay gelsin hepimizeeeeeeeeeeee ummahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
canım ben BİBERİYE YAĞI almıştım birkaç yağ karıştırıp istediğin bölgeye sürüyorsun selülite birebirmiş..ben iki kez yaptım sonrası tembellik..
kızlar tatile ne zaman ve nereye gidiyorsunuz???
daha doğrusu tatile gidecekmisiniz??:44:
bana tatil demeyinnnnb....tan bi tatil beni bekliyo. memlekete gidecez. amerikadan kaynım gelecek biz diğer evlenen kaynım ve bekar görümcem. bakiiiiiiiiiiim:44: toplamda 13 kişi bunun 4 ü çocuk g... kadar evde. nasıl olacak bilmiyom. bide tutturdulsr bir tek apart kiralayıp kaplıcaya gidecekmişiz. olduuuu başka sıkıntınız varmı diye isyan edesim var. ama sesimizi çıkaramıyoruz. neyse ki ramazan geliyor da kimsenin aklına gelmiyor. bide eşim tutturmuş annengille memlekete sende gitte babam gilin yanına git diyo. neymiş amcası yeğenlerini daha çok görecekmiş. olduuu efendim başka derdi olan varmı? biliyom bunu kayınbaba istiyor. bizimkide olur baba diyor ama yemezler. gitmiyom işte.
ohhhhhhhhhhhh bir güzell stres atmışsın canım maşallahhhhh, drog dediğim bitki oluyor kuzum kurutulmuş bitkiiii ,hatamı fark edip ikinci baylaşımda bitki diye düzelttim k.bakmayın :), bu uygulamadan haberin yok galiba canımmmm her hafta topic olarak aynı çayı içme kararı aldıkkk geçen hafta maydanoz kürü yaptık yarından itibaren de buna geçmeyi planlıyoruzzz sende bize katıl istersen :)SElamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Bugün kahvaltıdan sonra hemen sokağa attık kendimizi ailecek
Dışarda kız kardeşimle buluştuk ve bir saat yürüdükSonra bir ara Forum istanbuldan eşime ayakkabı aldık birde yanındaki decathlona baktık
Çok güzel şeyler vardı ama inat ettim kilo vermeden almayacağım kendime hiç bir şey
Daha sonra kız kardeşimden ayrılık biraz da arabayla sahilde gezelim derken fikir değiştirip güzel bir yerde sahilde yemek yedik
Gittiğimiz yerde menüye kalori değerlerinide eklemelerine çok sevindim
Küçük kuzum okadar yoğunluğa yemekte bile uyuklayarak tepki verdi
Henüz iki saat oldu eve geleli ama tabi gelir gelmez kuzu uyumadan onuda bir yıkıyayım dedim
Kahvaltıyı geç yapınca öğle yemeğide biraz geç oldu o yüzden akşam yemeği yemedik şimdi biraz meyve yerim birde yeşil çay içerimyatmadanda bir bardak süt
Tabi bir yandan bol bol su
Canım çok güzel bir paylaşım olmuşTeşekkür ederiz
Bu arada bir tatlı kaşığı drog demişsin de o drog ne oluyor ben anlayamadım :44:
Bende daha evvel biberiye yağı almıştım ufak şişede acaba onunla ilgili ne yapabilirim bir fikrin varmı :44:
Bende öyle yapmıştım bir kaç kere hatta sonrasında streçlenip yatmak gerekiyordu geceden ama felaket kokuyordu ve streç dayanmıyorduo yüzden bende vazgeçmiştim çünkü hep eşime yapışıyordum ne olur ben elimi sürmüm sen sürsene beni streçlesene diye
Ben ayın 14ünde Annemlerin yanında Almanyaya gidiyorum 14 günlüğüne
Döndüğümde arada bir Rivaya ( istanbul beykoz ) kaçmayı düşünüyorum küçük kuzuylaBüyük anannesinin yanında kalacak bir ay Küçük cadı denize gitmek istiyorum yüzmek istiyorum diye beni yiyor sanki çok yüzme biliyormuş gibi
Canım Allah yardımcın olsun
İnşallah istediğin gibi değiştirebilirsin tatil planını
ohhhhhhhhhhhh bir güzell stres atmışsın canım maşallahhhhh, drog dediğim bitki oluyor kuzum kurutulmuş bitkiiii ,hatamı fark edip ikinci baylaşımda bitki diye düzelttim k.bakmayın :), bu uygulamadan haberin yok galiba canımmmm her hafta topic olarak aynı çayı içme kararı aldıkkk geçen hafta maydanoz kürü yaptık yarından itibaren de buna geçmeyi planlıyoruzzz sende bize katıl istersen :)
yok canım kötü değill bitki çaylarını seven biriysen yadırgamazsınnnn kekiğinnn en aromasız hali gibi bi tadı var :) bugün de iç yeşil çayını yarın biberiyeye başla bence canım dokunmazz ama tek tek faydalanalım bitkilerden , yemek aralarındaaa istediğin zaman içersin tatlımmmAaaa süpermiş
Valla benim daha evvel 9lu çay için aktardan aldığım bitkilerin içinde biberiye olması lazımbir bakayım da bende sizlere eşlik edeyim yada etmeye çalışayım bari inşallah tadı çok berbat değildirde yapabilirim
Yemeklerden yarım saat evvelm içiyoruz :44: yanlış anlamadıysam
(( çok kötüyüm kız ben bildiğin depresyona giriyorum bir ayağımı attım ötekini de atacağım (( sınavlar berbat geçtii yıl uzatacağımmmm kesinleştiii, tercihlerde yerleşiemeyeceğim de kesinleşti kadrosu ilkinden azmış hayatta giremem işim 2014 hazirana kaldı, lisansdan girmeyi planlıyordum önümüzdeki yıll okulu bitiremeyeceğim için lisans kpss de giremeyeceğim, telefonlarımın ikiside bozulduuuu biri tamire gitti ötekinin sorunu bataryaydı ona batarya aldım bugünnn oda öbürürünün aynısı yapmaya başladı kendi kendine kapanıp açılıyorrrrr 2 gün sonra askere gidecek son günlerde sesini bile duyamıyorum (((
evetttttttttttttttttttt evetttttttttttttttttttt evetttttttttttttttt:)))))Yarın başlıyormuyuz biberiyeye
aman ağzından yel alsın şekerim ya, ne depresyonusınavlarını inş. seneye düzeltirsin canım hem belli mi olur bi bakarsın geçmiş olursun , nasılsa 3 yalnış 1 doğruyu götürmüyor aksilikler oldumu hep üst üste gelir zaten canım, azcıkta zaman kalmış askere gitmesine sevdiceğinin, ALLAH güle güle gidip tez zamanda sağlıklı dönmesini nasip etsin şekercim
çokkk sağol canım benim allah senden de razı olsunnnnn insan bi an mantıklı düşünemiyor gerçektennnn cinnet geçirenleri anlamaya başladım :)))))Lütfen depresyon deme allah korusun ucunda ölüm yokya herşey düzelir bu senin elinde senin canın sağolsun sen bu işin üstesinden gelirsin yeterki iste canım insan istedimi herşeyi yapar ben bunu öğrendim :)))
allah razı olsun canım benim gerçekten öylee bugün dedimmmmm geldimi niye bir kerede gelirrrr sonra dedim vardır bir sebebiiii ama öyle bir daraldım kiiiii neyse ağladım da rahatladım :)))
[TABLE="class: grid"]
[TR][TD] 0 [/TD] [TD] nick [/TD] [TD] başlangıç [/TD] [TD] geçen hafta [/TD] [TD] bu hafta [/TD] [TD] giden [/TD] [TD] toplam giden [/TD] [TD] hedef [/TD] [TD] spor [/TD] [/TR]
[TR][TD] 1 [/TD] [TD] eranisa[/TD] [TD] 93 [/TD] [TD] 81.7 [/TD] [TD] 80.1 [/TD] [TD] 1.6 [/TD] [TD] 13 [/TD] [TD] 67 [/TD] [TD] 70 dakika [/TD] [/TR]
[TR][TD] 2 [/TD] [TD] beyazcan[/TD] [TD] 86 [/TD] [TD] 75.5 [/TD] [TD] 74.2 [/TD] [TD] 1.3 [/TD] [TD] 11.8 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] koşturmaca [/TD] [/TR]
[TR][TD] 3 [/TD] [TD] wintersun[/TD] [TD] 82.3 [/TD] [TD] 80.2 [/TD] [TD] 79.5 [/TD] [TD] 0.7 [/TD] [TD] 2.8 [/TD] [TD] 75 [/TD] [TD] 4 saat yürüyüş [/TD] [/TR]
[TR][TD] 4 [/TD] [TD] elmaşekeri23[/TD] [TD] 82 [/TD] [TD] 80.5 [/TD] [TD] 80 [/TD] [TD] 0.5 [/TD] [TD] 2 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[TR][TD] 5 [/TD] [TD] ayse_03[/TD] [TD] 90 [/TD] [TD] 75.7 [/TD] [TD] 75.3 [/TD] [TD] 0.4 [/TD] [TD] 14.7 [/TD] [TD] 70 [/TD] [TD] 2 saat yürüyüş 50şer mekik [/TD] [/TR]
[TR][TD] 6 [/TD] [TD] eileen1990[/TD] [TD] 99.5 [/TD] [TD] 88.2 [/TD] [TD] 88 [/TD] [TD] 0.2 [/TD] [TD] 11.5 [/TD] [TD] 69 [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[TR][TD] 7 [/TD] [TD] ayyuzlum0211[/TD] [TD] 85.5 [/TD] [TD] 82 [/TD] [TD] 82 [/TD] [TD] 0 [/TD] [TD] 3.5 [/TD] [TD] yok [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[TR][TD] 8 [/TD] [TD] ist87[/TD] [TD] 89 [/TD] [TD] 76.6 [/TD] [TD] 76.6 [/TD] [TD] 0 [/TD] [TD] 12.4 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD] 3 saat yürüyüş [/TD] [/TR]
[TR][TD] 9 [/TD] [TD] melankoli 84[/TD] [TD] 91.5 [/TD] [TD] 86.6 [/TD] [TD] 87 [/TD] [TD] +0.4 [/TD] [TD] 4.5 [/TD] [TD] 80 [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[/table]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?