80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Benide alın ne olur aranıza lütfen
ooooo canım ya bak eskilerden arkadslarımı yavas yavas buluyorum nasılsın canım benim
1 senedirden beri ben yoktum daha 2 haftadır falan buraya attım kendimi bende baya seyler degişti
valla çok merak ettim seni hemen girersin umarım haberlerini bekliyorum canım tekrardan hoş gelsin

kızlar aylardır uzaktayım sizden valla çok özledim
menü paylaşmayı lak lak etmeyi hatırlarsanız tayin işleriyle uğraşıyorum bir yandan ev topluyorum iki çocuk ve iş
kendime ayırdığım 2 dakikam bile yok buna rağmen çok kilo almadım en son bıraktığım kiloda 74 teyim ama hedefim hala aklımda
şu işlerimi bir yoluna koyayım, yeni evime taşınayım, küçüğüm biraz daha büyüsün mutlaka yanınızdayım tekrardan hatta hedefi daha ileriye bile götürebilirim..inşallah hepiniz çok iyisinizdir..

bir süre daha yoksun anlaşılan canım benimmm kolay gelsin biz buradayız bekliyoruz seni :)

bir süre daha yoksun anlaşılan canım benimmm kolay gelsin biz buradayız bekliyoruz seni :)

teşekkür ederim elmaşekerim iyice bu kilolar dert oldu başıma vereyim kurtulayım hamile kalmadan giydiklerimin çoğunu giyemiyorum hala az kaldı kavuşmamıza ama inşallah halledeceğim..herkesi çok öpüyorum..

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Aslında çok oldu eve geleli ama komşu ablamla kahve faslımızı yaptık bol bol sohbet ederek sonrada hemen mutfağa daldım bir domestosumla hasret giderdim
Ohhh mis gibi oldu şimdi de akşamlık yemek derdine düştüm evde henüz sebze namına birşey yok yarın pazara çıkarım diye almamıştım Artık bu akşamda idare edeyimde yarın nasılsa taze taze alırım sebzelerimi
Allahtan salatalık malzemem var olmadı artık çorba, salata ve yoğurt eşliğinde çok hafif bir menü yaparım nasılsa yazın sıcaklarda eşimde yemek yemek istemiyor
Küçük cimcimede çorbayı pek sever başka şeyleri kavga dövüş yiyoruz
Bakalım olmadı eşime protein tarzı birşeyler aldırır hemen ızgara tarzı yapıveririm

Çok sağ ol canım
Olabilir sonuçta annem benden iyi bile bakıyor olsada insan ister istemez kafasına takıyor birde benim kız biraz alıngandır ona git öte dediğinde anında bozulup bütün gün surat asabilir
Doğal olarak onun üzülmesinide istemiyorum anneme surat asıp anannesini üzmesinide istemiyorum
Aslında bir gün öncesindede hafif bir baş ağrısı vardı hatta eşime dedim yine kem gözlere maruz kaldım herhalde diye anasıyla mevlütte bir araya geldik ya ona dokunduruyorum eşimde gülüyor valla doğrudur asla olmaz diyemiyeceğim bir konu diyor

En son eşim kendine akıllı telefon almıştı almanyaya gitmeden evvel döndüğümüzde ben hevesimi aldım uzun zamandır sana birşey almadık sen bana kendi telefonunu ver bu yenisini sen kullan demişti
Mevlüttede KV bende görünce şaşırdı eşimde Banuya uzun zamandır birşey almamıştım o yüzden ona verdim o telefonu diyince hatun bozuldu hatta sonra ben üst kata mevlüde ondan evvel çıkınca ( Anannesinin üst katındaki torununun evindeydi mevlüt ) kadın fesatlığından eşime bende istiyorum aynı telefondan demiş
Hatta eşimin adına kredi çekmişti KV o yüzdende nasılsa bana borcun var bir kısmına karşılık bana o telefondan al demiş aslında biz o kredinin taksitlerini her ay düzenli ona veriyorduk ama fesatlandı ya bari çabucak telefona sahip olsun diye öyle demiş eşime onada biraz bozuldum acıkcası Kadın gelmiş 65 yaşına ama benle yarışıyor çat edecek fesatlığından ama eşimde boşver diyip duruyor ki nefret ederim fesat insanlardan :26:

bende deniycem canım bu detoksu ama önce evimizdeki misafirleri bi yollayayım 2 güne denerim ramazan girmeden inş.
Selam kızlar :) Ben bugün tartıda 79.9 u gördüm. Grup atladım resmen 80 ler sona erdi artık. Çok mutluyum. İnşallah hepimiz 70 ler 60 lar 50 ler ne istiyorsak hedefimize ulaşabiliriz :)
canım tebrik ederim, darısı inş. tez zamanda bizim başımıza olsun, ne çok özledim 7 li rakamları ahhh ahhhh
Benide alın ne olur aranıza lütfen

canım aramızdasın bile, hoş geldin

offf offf o eski halimden eser yok şimdi sıkıntı içinde yorgunum yorgunnnnçatlıycam ortamdan kızlar yarın yatılı misafir geliyor görümce kocası çocuklar.benim başımda koca yok yolda hoş olsada hiç farketmez vurdum duymaz hat safhada.böyle şeyler söylemmez ama burası serbes böyle bişey olamaz evlendiğimen beri para sıkıntısı çekiyorum bide zengin diye vermişlerdi..kimse zengin dşiye kız mız vermesin evlenmesimde.olmadıkyokluk çrktim yıllardır.yaa insan eşşek gibi çalışırda cebinde 1 lirası olmazmı.15 gün önce geldi yopldan parasız tıraş parasını bile bendenaldı giderken para bırakırda insan istemeye yüzü olur p zamanda gün parası vardı onu harcadık .benim adam yoldan geldi 2 gün önce cepte 1 lira yok kapıdan girdi bende para istiyor yaaa çıldırıcammm ben çalışmıyorum nerden param olsun günden kalan parayıda verdim ben naparsam yapıyım herkes karısına para bırakır benimki benden alır yaa diyceksinizki bunlar söylenirmi evin hali doğru ama kimseye söyleyemiyorum sinirimden üzüntümden çıldırıcam bide üstüne tuz biber misafir yatılı ben ne yedirip ne içiricem insanlara bide kv kp var hpsinin masrafını ben görürüm laf anlamazlarki hepsi bi çocukkk sakladığım 10 lira vardı onuda bu gün harcadım .bekarlar elmaşekerim ne olur evlenmeden önce akıllımı fikirlimi iyi anlayın :26:benimkinin yanında çalışanları var bide onlar bizden iyi patronya adam çocuğu çoluğu umrunda deyil işçilere verdiği maaşım yarısını bile alamıyor delimii nee yoksa benim sabrımımı deniyorlar bilmiyorum ama yakında tırlatcam .....ya bide ortak kardeşi var nasıl ortaklıksa paranın hesabı onda para onda para bölünmez ihtiyacı olan bulabilirse parayı alır biziim 14 yıldır ne evimiz ne eşyamız olmadı hep eski annemin eşyalarıyla idare ediyorum olurmu b öyle kardeşini evlendirdik herşeyini biz aldık aman evlensinde varsın olsun dedim yeterki yuvasını kursun .ama insanlık enayilik olarak anlaşılıyor ben evl3enirken bişey alınmamıştı bile neyse o nu geçtim alınsım hepsi onun olsunda parayı bölmedikleri gibi ben burda kv kp görümceye dadılık yapıyorum bahçe bağ koşuyorum .beyefendi lüks da,irelerde oturuyor kaloriferi kirası tıkır tıkır ödeniyor gelir gelmez arabamızada el koydu elti hanım her allahın günü sanki arabayla doğdu vura kıra binişyor .üstüne biz ağzımızı aça duralım gitti lüks bi daireden hisse aldı ayda oda ödeniyor .bu nasıl ortaklık ben kışın kömürü bulamadım yakıcal bunlar kalorifer çok yandı diye kapı baca açtı.bir yatak aldım geçen yıl bisürü tantanası yapıldı .bide çalışan benim koca ,ama kaynım akıllı burda eşşek var nasılsa gezme istemez ,eşya istemez ,ev istemez ,otobüs dolmuş elinde çocula sürünür .ortakmış neye ortak evlendiğimden beri onun haczini borcunu ödedik ,evlenir üstümüzden gider sandım 3 sene kız aradım kendim bulmam dedi diye ben araya duruyum kimsede vermiyor tabii,kendi bulmuş evlendi şimdi birken 2 oldular:18:.yaa insan evine yaptığı salçayı yaprağı saklarmı ,bende saklamam :26:,evimiz müstakil bodruma koyarım ,haberim yokken alıp gidiyor elti hanım .yoldan gelirlerken eve bişey alsalar hepsini evine indirip buraya hiç bişey bırakmıyor kaynım bide anası babası var burda ama ancak doyar onlar gözleri aç .allahaa havale ediyorum yaa yarında görümce geliyor 2 ay başımda bağkurumuzu yatırsa doktora gidicem psikiyatriye ilaç alır alır dayanırım allahııımmm kurtarr benii

ayy canım benim yaaaaa neler çekmişsin öyle ve hala çekiyorsunnnnn hiç kınamadım vallahi iyiki yazdınnn böyle daraldıkca yaz rahatlatır seniiiii ne diyeceğimiiii inan bilmiyorum nasıl tesellisi olur ((( ama kuzum sanki sen biraz fazla iyisinnnn hiççç birşey demiyormusun onlaraaa eşinin yaptığı da hiç hoş değil ama varyaa, gerçi bildiğin türk erkeği işdeee hepsi aynı sanki parayııı kadınlar evde doğuruyorr verdikleri 2 krş onuda 2 gün sonra geri isterler varyaaa bence bir kadın tutumlu olmayacakkk tutumlu olmasına güveniyorrr eşler nasılsa harcamaz günü gelince alırım ben bunu (((( çok üzüldümm yaaa keşke yapacak birşeyim olsaydı elimden birşey gelseydi

şekerimmm inan yazdıktan1saat sonra pişman oldun ama sabrımı taşırmak üzereyim çıkıp kimseyede söylenmezki orta yerimden çatlıycamm artık.kime ne diyim şekerim benim kız bile büyüyünce isyan ediyor baba niye hakkını aramıyorsun diye.eşim büyük bide ama aklı çalışmıyor ,hakkını aramıyor bide daha kp emekli aylığı var paşa onuda alır yer eve gelirken bişeyller getiriyimdemezde ne fatura ne bişey adamın aylığınıda yutuyor kaynım kimsede bişey demiyor buna,şekerimmmmm sen konyada okudun belki bilirsin zaferde bi internet kafe vardı önce OUTLANDS .sonra LEMAN KÜLTÜR oldu işte benim akıllılar oraları açmıştı .

Fazla basmışım

Son düzenleme:
menüm
sabah
peynir 6 zeytin 2 dlm ekmk domates
ara
10 kuru kaysı
ara
5 kayısı
ara
az karpuz
akşam
3 dlm ekmek arsı sucuk domates
5 lt su
gecede kayısı yerim bahçede kayısılar olduda onlarla uğraşırken yeniyor haliyle .

Canım emin ol burada hiç kimse seni ayıplamaz kınamaz
Sonuçta bir çoğumuz aynı olmasada benzer şeyler yaşadık ve insanın psikolojisinin nasıl etkilendiğini biliyoruz. Aslında belkide bir çoğumuzun kilolarında sebebi bu yaşadıklarımızdır bence
İnan ben eşime hep diyorum benim kilolarımın bile sorumlusu senin ailen diye çünkü benimde 14 sene içinde okadar çok şey oldu ki hayattan ümidimi kesittiğim çok oluyordu. Şurada 5 sene öncesine kadar kendimi yaşayan bir ölü olarak görüyordum ve RAbbim af etsin bir kaç kerede saçma sapan şeyler yapmaya bile kalkıştım
Senin işin gerçekten çok zor RAbbim sabırlar versin ve tez zamanda çıkış yolu göstersin...Aminnnnnnnn
Görümcenlerin gelmeside tuz biber olmuş bütün aksiliklerin üzerine ama hiç kendini daha fazla kasmasanda atıyorum Annem rahatsız onun yanında kalmam gerekiyor gibi bir bahane uydursan kurtulma şansın yokmu acaba :44:
Yada acıkca söyle ya evde birşeyim kalmamış gelirken alışveriş yapında ben size seve seve yemek yaparım diye o zaman emin ol gerisin geriye dönerler.

Rabbim gerçektn iyi insanlarla karşılaştırsınlar dediğin gibi zenginmiş fakirmiş önemsiz yeterki yüreği güzel ve emanete sahip çıkmayı ezdirmeyen biri olsun. İnan benim iki kızım var her gece dua ederken RAbbim sen kızlarıma yüreği güzel, Allah korkusu olan, emanete hiyanet etmeyen ve dürüst olan insanların ailelerine evlat olmayı nasip et diyorum
Ben eşimle tanıştığımda inan eşimin mal varlığı ile bir tek soru bile sormadım. Bir Marangoz Atölyesinin önünde oturuyordu ( meğer babasınınmış oda iş bulana kadar yardım ediyormuş ) Dükkan kiramı yada sizinmi bile demedim ki kiraymış
Tanıştıktan 1 ay sonra evlenme teklif etti ( ki ben 10 gün yüz yüze görüştükten sonra almanyaya dönmüştüm ve sırf telefonla konuşuyorduk ) 3 ay sonra nişanlandık ve ondan 6 ay sonrada evlendik. Nİşanlıyken maaşını bilmiyordum Rahmetli KP isteme faslında atıp tutuyordu yok işte annemin yerinden bir daire düşecek oda oğlumun olucak ancak 6 ay kirada oturacaklar sonra kendi evlerine geçecekler demişti Annemler sağ olsunlar madem onun dairesi olucak boşuna kira vermeyin bir dairede biz sana alalım ki her iki aile aynı masrafı yapmış olsun hesabı KPnin yalanlarına inanıpta kiraya çıksaymışız daha 3 ay sonra kapı önünde bulurduk kendimizi
Mobilyaları kendi yapacağım diyince hadi koltukları da ben alayım demiştim ( kendi okurken çalışıp biriktirdiğim parayla ) adam geldi bizimle siz çıkın ben ödemeyi yaparım ( benden aldığı parayla ) dedi ve biz çıktıktan sonra parayı indirip senet yapmış ki onlarıda ben yine ödemek zorunda kaldım sonradan
En çok da içime oturan ev almak için nişandan 2 ay sonra geldiğimizde annemle noter işlemlerinden sonra siz parayı verip gidin biz erkek erkeğe parayı sayıp teslim ederiz demiş ve o zamanın parasıyla tam 10 000 Mark eksik vermiş mütahite adamada tembihlemiş ben paraya sıkıştım aman gelin duymasın bu parayı alıyorum ama sana her ay taksitle kalan parayı vereceğim diye
Tabi parayı vermemiş ve ben bir gün onun evde olduğunu bilmeden eşine ağlayınca çok kötüyüm falan diye adam bir çıktı odadan ve o sinirle bana anlattı bu olayı
İnan günlerce kendime gelemedim nasıl yapar diye sinir krizleri geçirdim o dönem, hatta eşim inanmak istemedi baştan ama adam yüzleştir madem bizi üstelik yer sahibide şahit diyince inandı. Babasına sorduğunda adam iftira atıyorlar dedi ama yüzleşmeyi teklif edincede ya boşver kapatın şu konuyu ben hakkımı helal ediyorum demişti ne hakkından bahsettiyse artık o zaman
Bunun gibi bir çok maddi manevi olay yaşadık maalesef İnan sırf ben değil Annemler bile kazıklarını yediler ve ikiside asla haklarını helal etmiyorlar. Bende sırf cenazede ağızla helal olsun dedim ama Rabbim biliyor asla hakkımı helal etmiyorum ne KPye nede KVye

Anammmmmm bende baya bir dolmuşum hee Uzun zamandır konuşmuyordum bu şeyler hakkında ya iyi geldi
Topiğe iki tırlak iyi malzeme çıkardık kız Bol bol okurlar artık
Şaka bir yana RAbbim inşallah sana sabrının karşılığını verir hem bu dünyada hemde diğer dünyada
Şükür en son eşimi 4 sene evvel boşanmakla tehdit ettimde adam muma döndü yemin ettim o zaman eğer benden habersiz bir lira bile ailesine verirde ben bunu 5 sene sonrada öğrensem tek çelsede seni boşamayan şerefsizdir dedim ki bilir dediğimi yaparım yapmayacağım şeyide asla demem Heee KV hala benle aşşık atmaya çalışır ( en son eşimin bana hediye ettiği telefonun aynında istemiş ) ama ben asla ne lafının altında kalırım eskisi gibi nede kafama takarım
Bu tip insanlar için kendimizi hasta ettiğimize deymez Çocuklarımız için sağlıklı olmak zorundayız

Benimkide o tiplerden
Para vermez ama birşey oldumu sen kirli çıkısındır vardır zulanda diyor
Annemin bana gizli gizli alıp kızkardeşime teslim ettiğim kiradan harçlık verdiğini bilmiyor ama tahmin ediyor bende ona inat pazara falan çıktığımda aldıklarımın parasını fazla söylüyorum hatta baldızınada borç yaptım ona göre haftaya pazara çıktığımızda geri vereceğim diyorum ve o açığı geri kapatıyorum
Yine iyi kötü hastalık için bir para bulunması lazım evde yoksa içim rahat etmez çünkü heriflerin sağı solu belli olmuyor

canım sanada çok geçmiş olsun. havaların sıcak olması dengemizi alt üst etti. umarım en kısa sürede atlatırsın gribi.

sağolun kızlar gribim geçti gibi biraz baş ağrısı kaldı oda bugün yarın geçer evde misafirlerimiz var onlarla gezmeye çıkıyoruz, misafirliğe gidiyoruz diyetim biraz kaynıyo arada ama şimdilik idare etmeye çalışıyorum

Canım bence hiç pişman olma sonuçta dediğin gibi dışarda kimseye birşey güvenipte anlatamıyorsun sonuçta dost görünen bir sürü insan arkanı döndüğün anda bir başkasına iletip yayabiliyor maalesef
Bizler burada sadece zayılamıyoruz biz burada iyi kötü herşeyimizi paylaşıp birbirimize destek oluyoruz
Hep laylaylom değil maalesef hayat o yüzden emin ol kimse ay bunu şimdi beyazcan niye yazdı demez

Kız biz seni benim kızın deyimiyle çoooooooooootttt seviyoruz ve senin hep mutlu olmanı istiyoruz
Senin için dua edebiliriz belki sadece ama RAbbim büyük belki birimizin duasını kabul ederde sanada bir çıkış yolu görünür ( pşşt banada dua edin kız benim KV yoksa beni öldürüp birde evime yerleşir oğluşuna diyorum zaten şerefsizim bana birşey olsa 40ım çıkmadan sana kız bulmazsa diye nasıl gülüyor eşim valla alemsin sen diye ama inan yapar çünkü zaten yüzümede söyledi beni asla istemediğini hatta oğluşuna ne yaptıysam benle evlenmek zorunda kalmış bende eşime diyorum heee namısını kirlettim o yüzden evlenmek zorunda kaldın benle dimi ya la diye Artık dalga geçiyorum eşimle konuşurken eskileri ama haddini aşmaya kalkıştığında da gerekeni söylüyorum ( eşim hayatta söyleyemez ama son tehditten sonra sen söyle valla ses etmem dedi ve gerçektende öyle hiç neden dedin demez aksine annesine de der hak ettin beni bulaştırma diye )

Sabah
2 dilim ekmek
1 yumurta
peynir
domates-salatalık
1 kaşık reçel
Ara
1 poğaça
5 fındık
Öğle
1 tabak mercimekli erişte pilavı
yarım tabak sulu köfte
yarım dilim karpuz
Ara
1 kase yoğurt
4 kayısı
tarçın
2 kaşık yulaf
Akşam
yok
Ara
1 dilim karpuz
Bugün aldığım kalori 1731

amiiinn cecom amiin inan bende siziii çoooooooooott seviyorum ..allah hepimizi aydınlığa kavuştursun.evlatlarımızıda iyilerle karşılaştırsın..benim iyi niyetimi kötüye kullanıyolar ama allah büyük o herşeyi görüyor.inan annesine babasına ben eşimden daha çok düşünürüm ,onlara zaten bakmak zorunda ona hiç bi şekilde bişey demem zaten benimkilerin pek aklı yok tek başlarına kalamazlar çarşıya pazara gidip bişey alamazlar paranın hesabını bilmez ne akıllı ne akılsız öyle bişeyler ,ben onlara acıyorunm ama onlar bana acımıyorlar ne hikmetse.bayramda bile benden bayramlık beklerler çocuk gibi belkide ben alıştırdığımdandırbilmiyorum çocuklara bişey alsamniye para harcadın diye kızarlar ama onlara alınca sevinirler.ne alsam 2 alırım bi onlara bi bana neyse onların duasını alıyım diye yapıyorum ama kaynım çileden çıkarıyor,bizi enayi yerine koyuyor.paramızı ortadan bölsek herkes hakkına dşenle ister ev alsın ister arba,ama ne gerek var adam zatem alıyor evimi 2 arabayadıda zaptettiler karı koca,2 yıl ben bunlara hizmetçilik ettim her pazargelirler aaaa ne pişirdin hadi bize börek yap hadi tatlı yap.yer yer sonrada aa olmamış ben daha güzel yaparım der elti hanım çaylar eline verilir .hangır şangır 2 gün kalır gider haftaya bidaha .ben her hafta elti ağırlarım yemek yaparım gelicekler diye geldikleri yerde kayınvalidenin ama oranın hizmetini temizliğini ben yaparım bayram misafir ben ağırlarım kadrolu hizmetçi ben biyere gidememki bi hafte annemleregittim hanım küstü bana .sonra 2 yılın sonunda yeter artık biraz elimi çekiyim onunda kv evi pişirsin yesin dedim kızı havuza yazdırdım hafta sonları çektim gittim aç kaldılar tenbelliklerinden makarnayı zoor pişirmişler..bi geldim benim eve saldırıyorlar.haydaa sormadan danışmadan benim dolapdan yemek alıp gidiyorlar ben bakakaldımmsonra bunu huy edindiler gelip hooop hazır yemeği alıp gidiyorlar yada görümce yemek yapmamış sana yemeğe geldik deyip utanmadan otururlarvarmı acaba böyle bi yüzsüzlük .çocuk doğurdu misafirlerini bile kv evine alıp bana ağırlattı .insanlıkdan anlasa canım fedaa işi bitince bide küser işi düşünce konuşur maymun etti beni.bide utamadan eve alınan kömürün bile hesabını tutuyor daha dün gelmeyle..ben salak bilemedimm kaynım evlenmeden enimin eşyalarını bari alsaymışım :44:,amann oğlan evlenicek masraf olmasındiye dişimi sıktım sanki anası benim ne düşünüyon herkesi .ama olmaz ben madalya alıcam dünya enayilik kupasını bana vericekler .iyilik olsun derken al sana iyilik ben aval aval bakarken kadın 2 yılda ev sahibi oldu.elimdeki arabayı kaptırdım aman belki vururum çarparın masraf olmasın derken kadın her ay arabayı tamirlik yapıyor vura kıra sürüyor bende ayakla kuvvet yürü babam yürü akılsız başın ceremesini ayaklar çekermiş.....aaaa bide benim görümce geri falan gitmez bilirler bulup buluşturup onlara yemek yapıcamı,evden hiçççç gidemem peşimi bırakmaz benle birlikde o da gelir .ha keza zar zor evden çıksam evin anahtarını ister ben yokken girip çıkacak.geçen yıl annemlere gittim kapımıda kitledim banyomun penceresinden girmişler.zorları neyse bii sıkışsaymış o pencereye ,benim evde hap kadar anlamıyorum bu kadar ne var burda hepsinin aklı burda takılı,kv ev 5 oda kocaman oraya sığamıyorlar benim banyo penceresine sığıyor

oyyyyyyyyyyyyy kızlarrr çok yoruldum ben yaaaaaaaaaaaaa düğün telaşından kaç gündür evi boşlamışdımmmm düğünü atlattık sonunda :) eve köşe bucak girdimmmmm allahım nasıl kirlenmişşşşş nasıl kirlenmiş bütün gün ona gittiiii ramazan geliyor temizlik yetişmez diyeee bekletmeden kapıları da sileyim dedim ama öldüm yaaa yaron da cam sileyim demişdim ama tövbe ayağa kalkamam :)))) sözde bana kar ettim :)))

ayy kıyamam sana şekerimm benimm.çağırsaydın gelirdik yardıma .ama mis gibi olmuşdur ev hem bu hafta birincilik senin olabilir bu kadar yorgunluk sonunda

cecooo detoksu yaparken aralarda meyve veya saatakık yenebiliyormu bende çok sordum ama tam yapıyım istedim bu gün yapamadım komşular geldi haliyle olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…