- 27 Kasım 2011
- 6.506
- 5.704
- 248
slm kızlar geçmiş yapayım dedim ama bizim topik coşmuş. dertliler kulübüne dönmüş. okurken gelip o kv kp vede kocaları eşşek sudan gelircesine dövmek istedim ha bide görümceler var tabi. gerçi kelin ilacı olsa başına sürermiş demi. bende yakında beyazcanım gibi olacam malesef. kız beyazcanım demiyonmu kocaya bende ev istiyom bende araba istiyom. bende uzaklaşmak istiyom diye? gerçi vurdum duymazsa de otur değişen bişe olmazda neyse. anam sanki evlennce bizi hizmetçi almışlar gibi muamele görüyoz. kendi kızları da maşallah sultanlar gibi yaşıyo. adaletine kurban olduğum allahım biliyorum öbür dünyada çekecekler ama birazını bu dünyada çekselerde azıcık içimiz soğusa amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
AYYY KIZLAR BİZİM KAPTAN NE KADAR GÜZELMİŞ ÖYLEE
FISTIKK FISTIK MAŞŞALAHHH
ÇOKDA TATLI İNSANIN ÇOCUK GİBİ SEVESİ GELİYOR
ALLAH KALBİNİN GÜZELLİGİNİ YÜZÜNE YANSITMIŞŞ
ayyyy canım ya okudum okudum ve okudukça çok gıcık oldum,sinir oldum... kızım bu ne yaaa nasıl bir sabrın varmış senin, sabır taşı olsa çatlar gibi.. ALLAH sabırlar versin canım, kız çatır çatır söylesene yüzlerine, ezdirme kendini, kocan yok başında diye seni iyice hizmetçileri,ayakçıları,pazarcıları olarak görmüşş bunlar, hadi kp ve kv yaşlı ama kör kepçeye noluyo ya, kız ağzını aç gözünü yum bunlara, bi dişini göster bak bir daha tepene çıkıyolarmı, sana kim nasıl muamele ederse sende ona öyle muamele et canım belki akıllanırlarofff offfo eski halimden eser yok şimdi sıkıntı içinde yorgunum yorgunnnn çatlıycam ortamdan kızlar yarın yatılı misafir geliyor görümce kocası çocuklar.benim başımda koca yok yolda hoş olsada hiç farketmez vurdum duymaz hat safhada.böyle şeyler söylemmez ama burası serbes böyle bişey olamaz evlendiğimen beri para sıkıntısı çekiyorum bide zengin diye vermişlerdi..kimse zengin dşiye kız mız vermesin evlenmesimde.olmadıkyokluk çrktim yıllardır.yaa insan eşşek gibi çalışırda cebinde 1 lirası olmazmı.15 gün önce geldi yopldan parasız tıraş parasını bile bendenaldı giderken para bırakırda insan istemeye yüzü olur p zamanda gün parası vardı onu harcadık .benim adam yoldan geldi 2 gün önce cepte 1 lira yok kapıdan girdi bende para istiyor yaaa çıldırıcammm ben çalışmıyorum nerden param olsun günden kalan parayıda verdim ben naparsam yapıyım herkes karısına para bırakır benimki benden alır yaa diyceksinizki bunlar söylenirmi evin hali doğru ama kimseye söyleyemiyorum sinirimden üzüntümden çıldırıcam bide üstüne tuz biber misafir yatılı ben ne yedirip ne içiricem insanlara bide kv kp var hpsinin masrafını ben görürüm laf anlamazlarki hepsi bi çocukkk sakladığım 10 lira vardı onuda bu gün harcadım .bekarlar elmaşekerim ne olur evlenmeden önce akıllımı fikirlimi iyi anlayın :26:benimkinin yanında çalışanları var bide onlar bizden iyi patronya adam çocuğu çoluğu umrunda deyil işçilere verdiği maaşım yarısını bile alamıyor delimii nee yoksa benim sabrımımı deniyorlar bilmiyorum ama yakında tırlatcam .....ya bide ortak kardeşi var nasıl ortaklıksa paranın hesabı onda para onda para bölünmez ihtiyacı olan bulabilirse parayı alır biziim 14 yıldır ne evimiz ne eşyamız olmadı hep eski annemin eşyalarıyla idare ediyorum olurmu b öyle kardeşini evlendirdik herşeyini biz aldık aman evlensinde varsın olsun dedim yeterki yuvasını kursun .ama insanlık enayilik olarak anlaşılıyor ben evl3enirken bişey alınmamıştı bile neyse o nu geçtim alınsım hepsi onun olsunda parayı bölmedikleri gibi ben burda kv kp görümceye dadılık yapıyorum bahçe bağ koşuyorum .beyefendi lüks da,irelerde oturuyor kaloriferi kirası tıkır tıkır ödeniyor gelir gelmez arabamızada el koydu elti hanım her allahın günü sanki arabayla doğdu vura kıra binişyor .üstüne biz ağzımızı aça duralım gitti lüks bi daireden hisse aldı ayda oda ödeniyor .bu nasıl ortaklık ben kışın kömürü bulamadım yakıcal bunlar kalorifer çok yandı diye kapı baca açtı.bir yatak aldım geçen yıl bisürü tantanası yapıldı .bide çalışan benim koca ,ama kaynım akıllı burda eşşek var nasılsa gezme istemez ,eşya istemez ,ev istemez ,otobüs dolmuş elinde çocula sürünür .ortakmış neye ortak evlendiğimden beri onun haczini borcunu ödedik ,evlenir üstümüzden gider sandım 3 sene kız aradım kendim bulmam dedi diye ben araya duruyum kimsede vermiyor tabii,kendi bulmuş evlendi şimdi birken 2 oldular:18:.yaa insan evine yaptığı salçayı yaprağı saklarmı ,bende saklamam :26:,evimiz müstakil bodruma koyarım ,haberim yokken alıp gidiyor elti hanım .yoldan gelirlerken eve bişey alsalar hepsini evine indirip buraya hiç bişey bırakmıyor kaynım bide anası babası var burda ama ancak doyar onlar gözleri aç .allahaa havale ediyorum yaa yarında görümce geliyor 2 ay başımda bağkurumuzu yatırsa doktora gidicem psikiyatriye ilaç alır alır dayanırım allahııımmm kurtarr benii
anacım nelr yaşamışsınız siz, ALLAH sabır versin, ama mazlumu ezmek ne kadar büyük günah ki emanetsiniz, ama ben bişe diyeyim mi kocalarını sizi bu kadar ezdirmiş, eğer arkanızda olsalarmış duvar gibi ki taşa da razı olursunuz bu kadar çileden sonra böyle yüz bulup yapamazlardı size, ALLAH hidayete erdirsin ne diyeyim ya, ben utandım okudukçaAnamm kız sen vallaha Cennetlik olmuşsundur hee
Yeminle ben bu kadarına dayanamazdım herhaldedediğin gibi sıkışaydıda tuvalet camına çıkamıyaydı
Valla bizimkilerde de eskiden anahtar vardı ama sonunda kapıda kaldım bahanesiyle kapının dilini kırdırdım ( bilerek anahtarı içerde bırakıp çilingir yerine KPnin dükkannından eleman çağırdım) bir daha da kilit değiştirdikten sonra vermedim
Tabi o zamana kadar birileri yapmış yapacağını
Allah korkusundan uzak vicdansızlar seneler sonra öğrendim meğer büyü bile yapmışlar bana :26: ki o güne kadar hiç inanmazdım ben ama bir dönem sadece ölümü düşünüyor ve evin içinde farklı farklı şeyler görüyordum
RAbbim kimsenin başına vermesin ama ölümüne yapılmış bir şeymiş ( kocamın beni aldatması, iyice ihmal etmesi, benim de kolumu bile kaldıramamam ve en sonunda canıma kıymam için yapılmış birşeymiş meğer) ki inan tuvalete bile zor kalkıyordum o dönem.
Eşimede söylediğimde bak böyle böyleymiş diye o bile boşver kurçalama yapanın Allah inşallah tez zamanda cezasını bu dünyadada diğer dünyadada verir inşallah diyebildi ancak. Asla yapmadılar diyemedi çünkü ne mal olduklarını biliyorlar sonuçta :26:
Neyse yaa ikimizde dolmuş taşmışız resmenkovalayacaklar kız bizi sonunda aaa içimizi şişirdiniz hadi kupayı birlikte paylaşında susun hesabı
Biz dua edip Rabbime sığınalımda Mevlam neylerse güzel eyler diyip sabredelimVardır bir bildiği ve inşallah karşılığını göreceğiz
ALLAH onu bildiği gibi yapsın emi, terbiyesiz kadın .. şeker doğruu söylüyo saçını başını yolcaksınamiiinn bunların sayesinde ya cennete yada sonunda dayanamayıp isyan edip cehenneme gitcem.işallah cennet olur hepimiz için yerimiz.yaa kız yazmayım diyomda otomatiğe bağladım zenbereğim boşaldı gerçi herşeyi yazsam kk kapanır dertliler k açılır bizde başına geçeriz ama şindi balkonda oruruyom çamaşır asılı evdeki görümce tepemden sofrabezi çırpıyor.koca koca çaşafları gördüğü halde .gerçi her zaman yaparda ben oturuyorun bide insan bi utanır yaa seslendim bak çamaşır var diyre hiç takmadı bile çırptı girdi içeri.neyse artık susuyum yeter yıllık konuşma hakkını kullandım burda
kızlar yemek düzenim bozuldu hep , hafta başından beri boğazım iltihap, öksürük vra, arada burun akıntısı ... sanırım soğuk algınlığı yada yoruldum bu ara çok o yüzden bünyem düştü hastalandım. Birde istifra ediyorum son 3 gündür, bi p.tesi çıkarmadım , dün gece yine istifra ettim... ne oluyo bana anlamadım(
sende mi kuzum yaaaaa çok geçmiş olsunnnn
evet canım ya bende ( sende mi brütüs gibi oldu :)) sağolasın şeker, sende çok yoruldun bu ara aman dikkat et dinlene dinlene yap işlerini
ayy dimi kızzz :))), ay valla hiç mütevazilik edemeyeceğim yoruldum :))) evin camlarıda bitti sayılır 2 oda kaldı ama güneş alıyor yarına artıkkk wc kapısıyla dış kapı da tamam bugün yeter :) yemek yapacağım şimdi de yardıma gel diyecem de hastasın
kızlar çıkıyorum ben,çarşıda az işler var halledip geleyim, görüşürüz akşama inş. öptüm sizleri
DÖVV KIZZ DÖVV ELLERİNE SAĞLIK
ALLAH ÇOCUKLARIMIZI İYİLERDE KARŞILAŞTIRSIN CANIM.BİZ BİTTİK ARTIK
SANADA KOLAY GELSİN CANIM YAKIN OLSAK YARDIMA GELİRDİK CANIM2 CANINLA KENDİNE FAZLA İŞ ÇIKARMA BIRAK OLDUĞU KADAR OLSUN.
ASLINDA EVLENİRKEN KIZLARA ÇEŞİTLİ TESTLER YAPMALIDAYANMA GÜCÜ NE KADAR TAHAMMULU NASIL ÇOK ÜSTÜNE GİDERSEK BİZİMİ YOKSA KENDİNİMİ ÖLDÜRÜR DİYE .KV KP LER KENDİNİ ÖLDÜRSÜN DİYE UĞRAŞIYORLAR AMA CECONUN ANLATTIĞI GİBİ TERSİ DE OLABİLİR .ARTIK ANTİDEPRASANLAR İŞE YARAMIYOR DR GİTMEM LAZIM ÇOK İYİ HİSSEDİYORDUM KENDİMİ 2 AYDIR AMA 1 HAFTADIR YİNE GİTTİM
AYYY KIZLAR BİZİM KAPTAN NE KADAR GÜZELMİŞ ÖYLEE
FISTIKK FISTIK MAŞŞALAHHH
ÇOKDA TATLI İNSANIN ÇOCUK GİBİ SEVESİ GELİYOR
ALLAH KALBİNİN GÜZELLİGİNİ YÜZÜNE YANSITMIŞŞ
teli kapattıkdan sonra söylediklerine pişman olmuşdur kesin özür dilemk filan da olmaz şimdi ( ona göre) iyisimi birşey olmamış gibi davranayım demişdirrr :)akşama misafir var. eşim aradı ne lazım diye. bende saydım şunları al dedim. vay efendim sen bişe yapmayacan bana aldırıyon hepsini diye söylendi. yahu yapacam ama bunlar benim yapabileceğim şeyler değil dedim (çerez,tatlı ve meyve istemiştimde). o bana bağırdı ben ona bağırdım kapattık tlf. yaklaşık iki saat sonra aradım ben dışarı çıkacam dedim. hayırdır dedi. pasta malzemem yok almam lazım deyince boşver ya ben hallederim sen yorma kendini dedi. bide derler kadınlar anlaşılmaz yaratıklar diye. asıl erkekler dönüp kendilere bir baksınlar bence. bi saatleri ötekini tutmuyo. zaten kuş kadar aklım kaldı onuda alıp götürmek için fırsat kolluyo hayat:44::44::44::44:
sen iremi nerden gördün kızzzzzzzz face den se beni de ekle :)
akşama misafir var. eşim aradı ne lazım diye. bende saydım şunları al dedim. vay efendim sen bişe yapmayacan bana aldırıyon hepsini diye söylendi. yahu yapacam ama bunlar benim yapabileceğim şeyler değil dedim (çerez,tatlı ve meyve istemiştimde). o bana bağırdı ben ona bağırdım kapattık tlf. yaklaşık iki saat sonra aradım ben dışarı çıkacam dedim. hayırdır dedi. pasta malzemem yok almam lazım deyince boşver ya ben hallederim sen yorma kendini dedi. bide derler kadınlar anlaşılmaz yaratıklar diye. asıl erkekler dönüp kendilere bir baksınlar bence. bi saatleri ötekini tutmuyo. zaten kuş kadar aklım kaldı onuda alıp götürmek için fırsat kolluyo hayat:44::44::44::44:
çokk geçmiş olsun şu günlerde herkeshasta hava bi yanıyo bi donduruyo ondan sanırım .allah şifa versin canım .acaba gıda zehirlenmesi falan olmasın hep çıkarmışın işallah deyildirkızlar yemek düzenim bozuldu hep , hafta başından beri boğazım iltihap, öksürük vra, arada burun akıntısı ... sanırım soğuk algınlığı yada yoruldum bu ara çok o yüzden bünyem düştü hastalandım. Birde istifra ediyorum son 3 gündür, bi p.tesi çıkarmadım , dün gece yine istifra ettim... ne oluyo bana anlamadım(
yaa canım benim annemde öyle söylüyor ama ben o yapıda deyilim kimse kırılmasın üzülmesin diye kendimi mahvettim ..kimsenin karşısına geçipde sen şöyle yaptın bana allah cezanı versin diyemem çocukken bile hiç kimseye ne bi tokat attım ne kavga ettim istesemde yapamam kilitlenirim biri üstüme gelip laf sayınca donar kalır günlrce zırıl zırıl ağlarım..kız beni öyle alıştırdılar hanımlığını bozma kimseye karşılık verme ,3 gün aç kalsam ben açım diyemezdim .hoş şimdi 2. gün söylerim artık .evlendik 5 yıl kocamdan şunu getir diyemedim .zaten 4 yıl kv oturduk.çocukken bile hiç bana şunu alın bunu alın diyemezdim çok utanırdım bişey istemeye ,dışarda yemek yemeye ,hamileyken bile aş ererdim ağlar ağlar otururdum kimseye benim canım şunu istedi al diyemedim benim ök..zz de hiç sormazdı niye ağlıyon ,bu kadın hiçmi bişey istemez hiçmi nefsi yok diye.....amann yani ben kimseye ağzımı açıpda bişey diyemem kendi kendime söyler dururum....o büyü işlerini benimkilerde yaptı ceco gibi nerdeyse ya kendimi ya kocayı öldürcekdim kendim nas felak okuya okuya bu kadar açıldım..her günüm hasta elimi kolumu bile kaldırmaya mecalim yoktu.kocayla aramız bozuk o bi odada ben bi odada birbirimizin sesine bile tahammülümüz kalmamıştı ki benim koca peşimi hiç bırakmaz arkamda dolanırdı ille yanına çağırır ayrı bile oturtmazdı bir anda adama bir hal olmuştu .şimdi şükür o zamana bakınca çokkk çokk iyiyimm amann yine bir dokun bin ah işit oldu hakkınızı helal edinayyyy canım ya okudum okudum ve okudukça çok gıcık oldum,sinir oldum... kızım bu ne yaaa nasıl bir sabrın varmış senin, sabır taşı olsa çatlar gibi.. ALLAH sabırlar versin canım, kız çatır çatır söylesene yüzlerine, ezdirme kendini, kocan yok başında diye seni iyice hizmetçileri,ayakçıları,pazarcıları olarak görmüşş bunlar, hadi kp ve kv yaşlı ama kör kepçeye noluyo ya, kız ağzını aç gözünü yum bunlara, bi dişini göster bak bir daha tepene çıkıyolarmı, sana kim nasıl muamele ederse sende ona öyle muamele et canım belki akıllanırlar
anacım nelr yaşamışsınız siz, ALLAH sabır versin, ama mazlumu ezmek ne kadar büyük günah ki emanetsiniz, ama ben bişe diyeyim mi kocalarını sizi bu kadar ezdirmiş, eğer arkanızda olsalarmış duvar gibi ki taşa da razı olursunuz bu kadar çileden sonra böyle yüz bulup yapamazlardı size, ALLAH hidayete erdirsin ne diyeyim ya, ben utandım okudukçahele ki büyü falan yapmışlar onların ahiretide yok yatacak yerleri yok canım, merak etme bu dünya onların öteki dünya senin, içini serin tut talım
ALLAH onu bildiği gibi yapsın emi, terbiyesiz kadın .. şeker doğruu söylüyo saçını başını yolcaksıniki de sallıycaksın okkalısından belki aklı yerine gelirde edebini takınır, sen inşallah cennetini kazanmışsın bebeğim ya bunlara sabrettiysen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?