80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

inşallahhhh en kısa zamanda bebişini sağlıkla hayırla kucağına alırsın canımmmm allah listenin önüne seni iremi sevilcanı alsın inşallah :)

4. günden sonraaa hafif bir sahur yedim umarım iftarıda hafif atlatırım ramazanı çok iyi değerlendirmem lazımmmm tabi yanlış anlaşılmasın zayıflmak için oruç tutmuyorum oruç tutarken zayıflacam :) inş.....................

Temel askerdeyken karısı fadime ona mektup yazar:

- Temel sn gittin bn tarlayı nsıl kazacm bna bir fikir ver
hmen Temel mektuba cevap verir
- fadime sakın tarlaya bir kazma vurayım deme kazdiğim bütün silahları maf edrsun
...
tabi askeri mektubu komutan göndermen önce okur sonra temel şmdi seni yaktım diyerek br yığın askerle tarlaya bakmaya gidrler ama hiç birşey bulmazlar. sonra temel hmen ardndan bir mektup dha yzar

-fadime nasıl tarla güzel kazılmş mı?

teşekkür ederim kuzularr çok çokk zayıflayın kiii yeni bilgisayarıma ağırlık olmasın:)
ellerine emeğine sağlık iremcim bilgisayrın hayırlı olsun canım güle güle kullan,işallah ramazanda bari biraz basküller hareklenir plduğumuz yede sayıyoz hepimiz nazara geldik sanırım
bencede hiç gerek yoktu zaten çoğumuz çantalık durumdayız ne oldu bize kızlar bişeyler yapsak iyi olcak
ayyy kızz banu sen hani yazmışsın yaaa 2013 de fıstık olacaz diye gözüme o çarptı o şimdi bence sen 2014 yap onu :))) bu hızla anca yetişiriz :)
ayy çok doğru şeker fıstık deyil leblebi olarak kalıcak gibiyiz
güldürdün beni banu bizim totoşlara göre motorda bulunmaz şimdi ,az daha küçülseydi keşke yaz iyi gelmedi bize bende yaz gelnce daha rahat kilo vericem sanmıştım nede olsa meyve sebze bol yürüme imkanı çok diye ama kilo almadan atlatsal şu dönemi vermekden bile vaz geçtim zar zor verdiğim kilolae geri gelcek gibi sanki
harikasın.......
sağol canım veremedim ama almamak bile bişey
gülayburda devlet hastaneleri söylemiyor cinsiyetini orda nasıl bilmiyom ama çoğu özele gidiyor öğrenmek içim.ama senin kızda var oğlanda ne gelirse gelsin güzel olur sağlığı yerindeymiş ya bebişin önemli olan o allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebişi.senin rahimde süpermiş kurşun geçirmez zırh gibi mübarek bebiş şanslı maşallah sağlam yere kapak atmış.senin koca nerden anlıyor kız ultrason kağından falan benim ökz bakar bakar nerde bebek derdi .bence sen dr dinle oruç tutma bebişe zararı olursa sonra en çok sen üzülürsün zaten günler çokk uzun biz bile zor dayanıcaz bebiş nasıl dayansın
karatayın hayırlı olsun işallah iyi sonuçlar alırsın ama sahurda biraz yesenmi acep nasıl dayanıcan gün uzun ama sen bilirsin tabi.allah en kısa zamanda bebişini kucağına almayı nasib eder işallah canım

benada kız gibi geliyor bebişeee saklandığına göre utangaç bi kız olabilir allah hayırlısından versin

leblebi :)))))))))))))))))))))))))) ben bildiğin fındığım kız :)))) çözüme ilk adımı hemen söylüyorummm menü paylaşımıııı gerçi sen yazıyorsun :)))) ama biz yazmıyoruz menüleri paylaşmaya başlayalım artıkkk, bide anlaşıp günde biraz spor yapalım mı beraber iftardan sonra çok olmasada günde 100 mekik gibi ne dersiniz

benada kız gibi geliyor bebişeee saklandığına göre utangaç bi kız olabilir allah hayırlısından versin
namusuna da pek bi düşkün olacak kızımızzz aferin onaaa yeni nesil gibi olmasın :) yani şimdiii pek bi genel konuşdummm kimse üstüne de almasınnn amaa benim biraz gördüğüm kadarıyla diyeyim :)

allah isteyen herkese tez zamanda daha ben doğurmadan normal yollarla süpriz bi şekilde bebiş versin inşallah.

ne bileyim söylerler diye umut ediyodum ama belkide bilerek söylemiyolar. neyse iki hafta geçsin özele doğru bi giderim ben. ama biliyon mu bana da artık kız gibi geliyo sanki bende yanlara doğru genişlemeye başladım. ya kız olursa tipim çok kötü olacak. neyse bir iki hafta pilates yaparım toparlarım heralde kız benim kocanın anlamadığı bişe yok. tahliller ultrason mr ne ararsan sadece bununlada sınırlı değil aklına gelebilecek her konuda az çok bilgi sahibidir araştırmacı bi yapıya sahip. bide baskın bi kişiliktir herşeyin en önünde o gider. mesela dersanede 10 ortak başlamışlardı hiç biri muhasebeyle ilgilenmezken bizimki her akşam muhasebecinin başında rapor alır. kimse reklamın r sini bilmezken bütün reklam işleri bunun elinden geçer. kimse kayıtlara yanaşmaz bizimki hem derse girer hem kayıt alır. eeee bunun mükafatını da şimdi alıyo gerçi geriye kaldı iki ortak ve kendiside bu sene müdür oldu. herşey kontrolü altında olmazsa kafayı yer o derece yani.

bu arada bu gün evlilik yıldönümümüz. birazdan ona bi alyans alacam. kendi alyansı azıcık dar geldiği için artık takamıyo bende yenisini alacam. hatırlasın demi bi sahibi olduğunu

zor bir eş tipi güzel çok güzel maşallahhhh kendi 2 adım atarken senide 1 adım götürebilecek insanlardan ama benim kaldırabileceğim insan tipi değilll her bünye kaldıramaz idaresi biraz zordur gibime geliyor mükemmelliyetçi biri gibi duruyor pek hata kabul etmez kendi gibi ol ister, bizim bi,r hoca vardı hayrandım kendisine ama bir süreee sonra baktım ki ne kadar zıttız ben biraz daha rahatcıyım sağlamcı bir yanım vardır ama yöneten taraf olmayı seviyorum ne tezatdır ki yönetilen olmayı severim ama zora gelemiyorum hemen isyan ediyorum :)her kadın kaldıramaz bunu da ancak sen başarırmışsın :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Orucunuzu su ve çorba ile açın
Orucunuzu hurma ile açmak isterseniz: 4 adet hurma’nın 1 porsiyon meyveye eşit olduğunu bilerek uygun miktarlarda tüketebilirsiniz.
Öğünlerinizi mutlaka çok küçük lokmalar halinde ve yavaş yavaş yemeye özen gösterin.
İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sığdırmayın.
iftarda mideye aşırı yüklenmemek için küçük bir öğün, daha sonra akşam yemeği, ara öğün ve mutlaka sahur olacak şekilde dört öğün olarak yapın…
Çiğ sebze ve meyve gibi düşük kalorili ve lifli besinlere ağırlık vermeye çalışın.
Ramazanda en sık görülen problemlerden biri olan kabızlık kilo artışını da tetikler. Bu yüzden kabızlığı önlemek için bol su içmeyi unutmayın.
Su tüketimini iftarla sahur arasına dağıtın, peş peşe su içmeyin.
Tatlı tercihlerinizi sütlü tatlı olarak yapın.
Meyve sebze tüketiminizi artırın.
Günde en az 2 porsiyon meyveyi çiğ ya da şeker ilave etmeden tarçın çubuğuyla pişirerek komposto olarak tüketmeye çalışın
Ramazan süresince her gün 2 su bardağı az yağlı süt, yoğurt veya türevlerini tüketmeye özen gösterin ki içeriğindeki kalsiyum, oruç tutarken de yağ yakımına yardımcı olsun
Salata hazırlarken içine 1 tatlı kaşığı kadar yağ eklemek, yağda eriyen (A, D, E, K) vitaminlerin emilimi için yeterlidir fazlasını eklemeye gerek yoktur.
Sebze yemeklerini hazırlarken ekleyeceğiniz sıvıyağ miktarını 1 kg sebze için 2 çorba kaşığı yağ ile sınırlandırabilirsiniz.
Mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki/meyve çayları, şekersiz komposto, ayran gibi içecekleri tercih edin.
Kızartmadan uzak durun, ızgara, fırın veya haşlama tercih edin.
Haftada 2 kez sütlü tatlı tüketip diğer günlerde meyve veya kuru meyveyi tatlı olarak kullanın.
İftariyelikler genelde yüksek yağ içerir bu sebeple her gün tek bir seçim yapın örneğin bir gün tereyağı- bal diğer gün 2 -3 dilim sucuk diğer gün peynir- zeytin gibi
İftardan 1-1.5 saat sonra, 20-30 dakika tempolu yürüyüş yapmaya çalışın.
Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalışın bu şekilde daha az yağ almış olursunuz.
Yavaş yemeye çalışın ve mutlaka iyi çiğneyin.

ben oruç tutamıyorum cnm ya tutanlara özeniyorum ama benim irade sıfır, bide böbrek taşım var bol su içmem lazım.. Ekmek çok seviyorum oyüzden yasakladım kendime hatta artık güzel yemek yapayım diye uğraşmıyorum çok yememek için nevarsa karıştırıp pişiriyorum:)

oyyyy ne bileyim ben nasıl sevdim bu adamı. hiçbir şeyimiz uymuyor birbirine. benim ak dediğime o kara diyo. o kadar zıtız yani. ama yinede ölüyom aşkından ben bu ö...zün ona yeni alyans aldım umarım beğenir vede parmağına olur. bir numara büyük aldım ama bakalım. akşamı sabırsızlıkla bekliyom. umarım bi sebepten kavga etmeyiz:18::18::18::18:

ayy maşallah maşallahhhh rabbim hiç bozmasın bunuuu hep birbirinize aşık kalınnnnn umarım çok beğenir hediyeniiii o sana ne alacak ki acaba :) ben olsammm hiç merak etmezdim ne alacak diye çünkü biliyorum unutmuş olurdu :) her yıl da aynı bahane saatini bekliyordum sabırsızlanmasan kutlayacaktım yine bozdun :)))

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hele şükür gelebildim
Ay bugün felaket sıcak dışarıları ve benım oruçun ilk günü dışarda işimin olması hiç iyi olmadı diye düşünürken şükürler olsun şu saate kadar öyle aşırı bir sıkıntı olmadı.
Bir yarım saat evvel biraz elim ayağım titredi korktum bayılacağım diye ama şükür şu an çok çok iyiyim
Eşim gelene kadar biraz uzanalım küçük kuzuyla diye düşündüm ama diri cadı istemiyormuş
Neyse olmadı eşim gelince yatar uyurum biraz da eşim ezana yakın uyandırır nasılsa

Canım bencede oruç tutma havalar çok sıcak bol bol su içmen gerekiyorki kuzucuk susuz kalmasın
Bu arada benimde nedense içimden kız geçiyor
Rabbim sağlıklı ve hayırlı doğmayı nasip etsinde gerisi önemli değil .... Aminnnnnnnnnnn

iyimiş bu yaa
Sağ ol canım gerçekten iyi geldi :34.

bu arada bu gün evlilik yıldönümümüz. birazdan ona bi alyans alacam. kendi alyansı azıcık dar geldiği için artık takamıyo bende yenisini alacam. hatırlasın demi bi sahibi olduğunu

Canım kutlarım sizi
Rabbim huzurlu ve mutlu daha nice seneler nasip eder inşallah...aminnnnnnnnn

hayırlı iftarlar kızlarrr ohh yedim içtimmmmmm çok şükür allahıma, rabbim olmayanlara da versin oruç tutan herkesin orucunu kabul etsin inşallahhhhhhhhhhh

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hele şükür ilk iftarımızıda yaptık şükürler olsun
Rabbim kimseyi açlıkla terbiye etmesin ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin ....Aminnnnnnnnnn
İnşallah bütün Ramazan boyunca kolaylıkla oruçumuzu tutmayı nasip eder Rabbim....Aminnnnnn

Bİrazdan yediklerimi yazarım

Aklımdayken yediklerimide yazayım ;

Sahur:
2 bardak su ( biri alkali )

2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık ( çengelköy yani ufak )
1 KK beyaz peynir
4 zeytin
1 fincan sıcak su ( az limon sıktım içine çay niyetine )

Bol su tabiki
Ekmek hiç yemedim ve hiçte acıkmadım gün içinde

İftarda:
2 bardak su ( biri alkali )

1/2 kaseden biraz az tel şehriye çorbası
3 çiğköfte ( eşimin canı çekmiş bende marulla yedim yufkadan zarara uğramıyayım diye )
1 koca bardak ayran
4 - 5 çatal karışık nar ekşili salata
1 KK kadar tadımlık pide

İftardan yarım saat sonra 1/2 muz birde 3 ufak parça kavun

Şimdide limonlu yeşil çayımı içiyorum birde limonlu soda hazırladım kendime gün içinde yitirdiğim mineralleri yerine koymak amaçlı

Çiğköfte yemiyeydim iyidi ama benimki sağ olsun oruç tutmadığı halde Ramazanda hamile kadınlar gibi ay şunuda canım çekti bunuda canım çekti diye ne varsa doldurur eve her gece Hatta sofrada daha bir sürü şey vardı da ben yemedim birde köfte ızgara yapayım falan diye tutturduda onuda yarın yeriz acele etme dedim

iftarda ne yemizsin ki benim yediğimin çeyreği kız :)))

sahur: 1 y. haşlama, domates, çökelek ( tahmini 1 büyük dilim peynir kadar), 3dlm ekmek, 1 tatlı kaşığı reçel hatırladığıım bu kadar 1 bardak da meyan şerbeti ,kızlarr meyan şerbeti susuzluğa acayip yararlı tavsiye ederimmm
iftar: ayyyy bunu umarım tam hatırlarım
önce 1 kase yoğurt çorba
sonra 1.5 çiğ köfte benimde babam buna aş erdi bugün :)
sonra 2 dlm ekmek
sonra patlıcan kebabı ( karnıyarık kadar)
salata
1 bardak limonata
veeeeeeeeeee geliyorrr 1 tane şöbiyet

bitti mi yok :))) 2 saat sonra fln da 1 salkım üzüm

iftarda ne yemizsin ki benim yediğimin çeyreği kız :)))

Valla eskiden olsa bir okadar daha yerdim herhalde hatta daha bile fazlası
Allah gözümüzü doyursun der ya insanlar genelde benimkide eskiden o hesaptı bir sofra kurardık Ramazanda sanki kıtlıktan çıkmış gibi hızlı hızlı yerdim ama geçen seneden beri resmen keyif yapıyorum ve çok yavaş yiyince fazla kaçırmamış oluyorum

demekki bütün erkekler aş erip duruyor
Normal zamanda yesek bunlar fazla sayılmaz ama işte oruçtan sonra metabolizma zaten yavaşlamışken en azından çorbadan sonra bir yarım saat olmadı 15 dakika ara verilirse daha iyi olur diyor Doktorlar
Şimdi ilk gün diye de çoğu evde biraz fazla kaçmış olabilir eminim yarın biraz daha düzene girer üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…