iyi geceer kızlarrr
dün devlet hastANESİNİNdiyetisyenine gittim
ne kadar yağ verdim acep merak ettim .birde ramazan menüsü yazdırmak istedim
8 kilo yağ vermişim önceki sonuçlarla karşılatırınca.5 kilo ne verdim bilmiyorum su mu kasmı .
aman neyse işallah ödemdr...size ramazan diyetimi yazıyım kızlar biz yani ben baya az yiyormuşum
iftar
1 hurma
1 kase çorba.
15 dk ara
2 köfte kadar yağsız et
6 kaşık sebze ye.
1 kase yoğurt
2 ince dlm ekmek
yağsız salata
gece
3 porsiyon meyve
sahur
1 su bar süt
1 yumurta
1 dlm peynir
4 dlm kepekli ekmek
3 hurma
domates
salatılık
açık çay
faydalanmak isterseniz diye düşündüm iyi geceler kk topigi
sağolasın canımm
ben kuru kayısı ve kuru eriği inan çokkk yedimm açç ,tokk zaten kendim kurutuyorum, birazda bitsin diyema nafilee en fazla 2 gün faydası oluyor sonra aynen devam .ama birde aç karnıma kahve içyimm zaten pek bir severim kendilerinii ama aç hiç demnememiştim ,yarım içiyim zaten kırmızı kart gördüm oruca ara verdim her sabah içerim mis gibii ayyy ağzımn suları aktı kahve diyince gidiyimde yapıyım bari ,sende gel hadi beraber içelimm
en iyisini yapıyorsun canım artık bir dr sözüne itibar edilecek zaman deyil malesef.allah vicdanlı allah korkusu olanlara rast getirsim .özeller sag olsun para hastaneye masraf çıkarmak içinmidir bilmem kesip biçip işi hallediyorlar çoğu zaman .sen bi başkasınada git canım .doktırum proğramında izlemiştim benler eyer şekil değiştiriyorsa ,büyüme ve renk değişimi oluyorsa ve şekli girintili çıkıntılı düzgün deyilse muhakkak baktırmak lazım demişlerdi.cok sagol canim aslinda ben ama böyle kabardi gibi son zamanlarda dedigin gibi özele gitmistim hakli olabilrsin en iyisi baska bir doktora yada hastaneye gitmek genelde benim huyumdur bir doktor ilac verse bile en azindan baska doktorada sorarim acaba dedikleri birbirini tutuyormu diye cok pimpirikliyimdir bu konuda
istersen sana ramazandan önce diyetisyenin yazdığı listemi yazıyım onu yapbeyazcan senin listeni görünce aklima bir fikir geldi listen cok dengeli saglikli bir liste acaba diyorum ben oruc tutmuyorum ama senin sahurda yediklerini kahvaltida iftarida böyle aksama yesem ara ögünlerdede birseyler atistirim artik olmazmi
en iyisini yapıyorsun canım artık bir dr sözüne itibar edilecek zaman deyil malesef.allah vicdanlı allah korkusu olanlara rast getirsim .özeller sag olsun para hastaneye masraf çıkarmak içinmidir bilmem kesip biçip işi hallediyorlar çoğu zaman .sen bi başkasınada git canım .doktırum proğramında izlemiştim benler eyer şekil değiştiriyorsa ,büyüme ve renk değişimi oluyorsa ve şekli girintili çıkıntılı düzgün deyilse muhakkak baktırmak lazım demişlerdi.
istersen sana ramazandan önce diyetisyenin yazdığı listemi yazıyım onu yap.çünkü senin için daha iyi olur tatlım.ben hep çarşı pazar koşturdugum içim düzenli yapamıyorum yaptığımda kesin ayda 3 kilo veriyorum vee hiç acıkmıyorum hatta fazla bile geliyor dur yazıyım veya sen git kahveni iç ben tık tık anca yazarım
aaaaaaa aynı biz gibiiii maşallah maşallah bizde 6 seneyi devirdik 7 ye girdik bizede maşallahhh tabi :) hep adım atalım dedikcee askerlik çıktı önümüzeamiiin canım teşekkür ederim , sağolsun güzel jestler yapar romantik prensimevlilik teklifini bekliyorum artık ne zamana kısmetse güzel şeyler düşündüğüne eminim ama
yok yawru yaa nişanlı dğeilim ama nişanlı gibiyiz artık, kaç sene oldu, ailem etrfaım hep biliyo o yüzden sevgilim yazmak gelmedi içimdenamiiin ALLAH cümle sevenleri kavuştursun tez zamanda hayırlısıyla inşallah , darısı başına şekerim
canım benim ramazanla aram çok iyi maaşallahsabah çocuklar yoruyo ama yinede güzel, acıkma ve susama yok çok şükür, bir gün çok susadım o günde sabahtan akşama kadar hep dışarıda ve hareket halinde olduğum içindi, yeme içme konusunda da iyiyim, canım eskisi kadar tatlı vb şeyler istemiyo, haaaaaaaa yemiyormuyum yiyorum ama az,aslında pideyi çok severim ama ben yemiyorum desem yalan olmaz, t.buğday ekmeğime devam :44: inş. ramazan sonunda da başındaki gibi olur,kio almadan tam akisine vererk bitiririz cümleten ...
canım diyetisyene gitmekle çok iyi yapmışsın, çok az besleniyodum, şimdi baksana sen bunları ye ye bitiremezsin kızbende hemen hemen senin diyet listen gibi besleniyorum, asıl önemli olan ilk oruç açıyosun ,az çorbanıda içtikten sonra biraz ara vermek, ben o arada namazımı kılıyorum, midem rahatlıyo ve tokluk hissi oluşmaya başlıyo o sebepten yemeklere saldırmıyorum,buda benim kendi deneyimim, tavsiye ederim
valla bebişim sabahdan beri bakıyorummmm yok öylle bir etki bulamadım kahveyi dene de olmazsa ben sana başka bir tarif vereyim bebeğimiyi günler kızlarr
size bişey sorcam kızlarrr özellikle ELMAMŞEKERİMMM
sana
acı çehre diye bir tohum duydum ,bağırsak tenbelliğine iyi geliyormuş.:26:ayıptır söylemesi benim bağırsaklar bayaaaa bi tenbel wc ye 3 günde bir ancak gidebiliyorummbu acı çehreyi alsam iyi gelirmi yoksa b zararı olurmu bilmiyorum :44:nette araştırcam ama sizlerede danışmak istedim eeeee elma şekerim nede olsa okulunu okumuşşş bilgisi vardırr muhakkak
olmazzz kuzum öğle yemeği nereye gidecek o zaman ben sana listemi vereyim diyecekdim ki beyazcanım teklif etmişşşş :)beyazcan senin listeni görünce aklima bir fikir geldi listen cok dengeli saglikli bir liste acaba diyorum ben oruc tutmuyorum ama senin sahurda yediklerini kahvaltida iftarida böyle aksama yesem ara ögünlerdede birseyler atistirim artik olmazmi
SABAH
1 BARDAK ILIK SU
1 2 fincan açk çay veya bitki çayı
1 dlm peynir yada 1 haş. yum.
2 dlm ekmek
5 zeytin veya 2 ceviz
domates-salatalık - y.biber -marulv.b.
ara
1 porsiyon meyve
2 adet gevrek yada 1 çay bar. süt
ögle
1 porsiyon sebze yem. yada etli sebze yem. yada kurubaklagil yem
1 kasee yogurt
1 dlm ekmek
yarım kase pilav yada makarna yada 1kase çorba
az yaglı salata
ara
1 por. meyve
2 gevrek yada 1 çay bar süt
akşam
öglene benzer şekilde
(öglen et tüketilmediyse 2 köfte kadar yagsız dana eti,derisiz tavuk eti veya balık)
gece
2 por. meyve
haftada 2 kez birer kase sütlü tatlı
kova cım ben yazmayı unutmuşum .öğle yada akşam çorba .pilav makarna yemezsem ekmeği 2 dilim yeme hakkım var canım.yok canım makarna pilav istiyorsa 2 dlm ekmk yerine 6 kşk pilav .veya makarma veya erişte yiyorumSABAH
1 BARDAK ILIK SU
1 2 fincan açk çay veya bitki çayı
1 dlm peynir yada 1 haş. yum.
2 dlm ekmek
5 zeytin veya 2 ceviz
domates-salatalık - y.biber -marulv.b.
ara
1 porsiyon meyve
2 adet gevrek yada 1 çay bar. süt
ögle
1 porsiyon sebze yem. yada etli sebze yem. yada kurubaklagil yem
1 kasee yogurt
1 dlm ekmek
yarım kase pilav yada makarna yada 1kase çorba
az yaglı salata
ara
1 por. meyve
2 gevrek yada 1 çay bar süt
akşam
öglene benzer şekilde
(öglen et tüketilmediyse 2 köfte kadar yagsız dana eti,derisiz tavuk eti veya balık)
gece
2 por. meyve
haftada 2 kez birer kase sütlü tatlı
allah şifa versin canımyok aslinda senelerdir ayni gibi sadece böyle nasil desem hani sivilce gibi kabardi bakalim artik buarda benim derdim bitmez benim oglan 9 yasinda son zamanlar kilo almaya baslamisti iki senedir falan endokrolojiye götürmüstüm gecen aradilar kan vermistik sonuclar cikti guatr varmis yavrumdanasil üzülüorum ondanmis kilo almasi ilac verdi günlük almasi icin diyorum kac yasinda daha düzelirmiki kac gündür uyuyamiyorum
aaaaaaa aynı biz gibiiii maşallah maşallah bizde 6 seneyi devirdik 7 ye girdik bizede maşallahhh tabi :) hep adım atalım dedikcee askerlik çıktı önümüzeonu atlatsaydık bir hayırlısıyla 30 günümüz bitti şükürrrrrr
bizde canım 6 seneyi devirdik, kasımda 7 olcak inş.bizimde hep önümüzle işle alakalı sorunlar çıktı ve aşamadık bi türlü, RABBİM tez zamanda kavuştursun bizi sevdiceklerimize şekerim
allah şifa versin canımlaç alınca düzene girer üzülme.bende 7 senedir çocuk endokbiderin e gider gelirim düzenli olarak önceleri çokkk üzülürdüm halimize ma oraya gelen hasta çocukları gördükce halimize binlercee şükürler olsun diyorum:44:.benim büyük kızda büyüme hormonu eksikliğ var teşhisi bile 1 ay aldı o zamanlar 10 gün hastanede yattık tetkikler için.ilcımızı alabilmemiz 3 yılı buldu çok pahalı bir ilaç olduğu için öyle hemencecik vermiyotlar 3 ayda bir kontrole giderdik büyümesine hormonlarına bakılırkayıt yapılır,tekrar 3 ay sonra aynı işlemler emar film tahliller .8 yaşında ilacı devlet karşıladı.4.5 senedir ilaç kullanıyor yavrum her gece kendim iğne yapıyorum artık kendide öğreniyor şükür.hala gideriz 3 ayda bir kontrole ilacımızı yazdırız.boyumuz kilomuz incelenir allaha şüküz faydasını gördük şimdi yaşıtlarının boyuna geldi.eyer ihmak etseydik cüce olucaktı çocuğum.hatta şimdi yaşıtlarından gelişkin duruyor birde kilo verebilse tonbul kızım daha iyi olucak ama oda hareketsizliğinden.sende sıkma canını her derdin bir demanı var spor yaptır kilo vermesi içim mesela ben haftanın 4 günü kızı spora götürüyorum iyi geliyor baya
allah razi olsun sanada gecmis olsun bir yandanda seviniyorum en azindan yasi kücükken ögrendik doktorda öyle söyledi erken tedavi herzaman iyidir rabbim daha kötülerinden korusun yavrularimizi spora gelince bizimkinede doktor bir liste yapti hani diyet degil mesala 3 ögün tam yesin aburcubur yemesin gibi ha birde mesala 4 saat oturuyorsa 4 saat spor yapsin dedi ama benimki biraz hareketsiz insallah düzene girer cünkü iste cocuklar daha mesala gecen bizimki heralde bir arkadasiyla kavga etmis cocukta buna sisko demis hadi oneysede cocugun anneside gelmis demiski utanmiyormusun sanas bak ona bak nasil kavga edrsiniz diye benimki anlamiyor ama oda hani kilosunu ima etmis diyorum ne insanlar var
kova cım ben yazmayı unutmuşum .öğle yada akşam çorba .pilav makarna yemezsem ekmeği 2 dilim yeme hakkım var canım.yok canım makarna pilav istiyorsa 2 dlm ekmk yerine 6 kşk pilav .veya makarma veya erişte yiyorum
hadi o çocukkkk asıl annesi bi kendisine baksın bi çocuğaaa utanmıyor mu o lafı etmeye nefret ediyorum öyle insanlardan bilinçsiz düşüncesiz , çok geçmiş olsun canımmm umarım şifası allahdan gelirrrrr bir kerede kurtulursunuzzz sizde beyazcanım ve yavrusu da allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?