ayyyy sonunda çok duygulandım ya hikayemi bilmiyorum ama o fırıncı yerınde olsam o imkan bende varken komple bakımı üstlenirdim adamın. allahım kime ne veregini biliyo deneme dünyasında yaşıyoruz yoksulun halinden anlamak için önce yoksulluktan geçmek lazım zamanında bizde çok zor günler gecirdik şimdi ALLAHIMA şükürler olsun ama kimsede ekmek alamayacak kadar acıkta kalmasın YARABİM ramazanın anlamıda budur zaten aç olanları anlamak ve onlarla ekmegimizi paylasmak PAYLAŞİM İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIMFırına geldiğimde ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fırıncı; Biraz bekleyeceksin hocam. İki-üç dakikaya kadar çıkartıyorum. dedi.
Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm. Eskimiş ceketinin sol yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe topallıyordu.
...
Selâm verdikten sonra, fırıncının tezgâhına yaklaşarak; Ekmeklerimi alayım! Benim ikizler acıkmıştır. dedi.
Fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgâhın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden 4-5 tane çıkardı.
Ben o arada oturması için kendi yerimi o adama vermiş, tezgâhın yanına iyice yaklaşmıştım. Ekmeklerden birkaç tanesinin şekli değişmiş, katılaşmış, taş gibi olmuştu. Fırıncıya sordum:
- Neden taze ekmeği beklemesini söylemiyorsun? Biraz sonra çıkacak dedin ya!..
- Bayat ekmekleri kendisi istiyor. Çok fakir bir adam. Ona bayat ekmekleri yarı fiyatına veriyorum.
- Kim bu adam?
- Kendisi Kore gazilerinden. Oğluyla gelini bir trafik kazasında vefât edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşı var.
Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve ufak da olsa bir şeyler yapmak istiyordum. Fırıncıya yavaşca dedim ki:
- Aradaki farkı ben vereyim. Hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler.
Fırıncı, teklifimi kabul etti. Biraz sonra da, fırından yeni çıkan taze ekmekleri adamın torbasına doldururken şekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgâhın altına koyarken ihtiyara takıldı:
- Bugün çok şanslısın hacı amca. Çocuklar için sana pasta gibi ekmek vereceğim.
Yaşlı adam, bir evlât sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırarak kapıdan çıkarken bana döndü ve dedi ki:
- Allah, senden razı olsun evlâdım. Bugün onların doğum günüydü...
Kaynak:Cüneyd Suavi /Hayatın İçinden Hikayeler
DÜNYADA BİNLERCE AÇ İNSAN VARKEN LÜTFEN İSRAFTAN KAÇINAIm
ayyyy sonunda çok duygulandım ya hikayemi bilmiyorum ama o fırıncı yerınde olsam o imkan bende varken komple bakımı üstlenirdim adamın. allahım kime ne veregini biliyo deneme dünyasında yaşıyoruz yoksulun halinden anlamak için önce yoksulluktan geçmek lazım zamanında bizde çok zor günler gecirdik şimdi ALLAHIMA şükürler olsun ama kimsede ekmek alamayacak kadar acıkta kalmasın YARABİM ramazanın anlamıda budur zaten aç olanları anlamak ve onlarla ekmegimizi paylasmak PAYLAŞİM İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIM
Akşam menüm
2 dilim çavdar ekmeği
1tabak kıymalı semizotu yemeği
1kase yoğurt
canım süper görünüyor maşallahiftar menüm:
1 porsiyon çiğ köfte
1 kase yoğurt çorbası
ezme salata bol miktarda yeşillik
sağol canım bugün oldu gibi sahurda da kaçırmazsam süper olacak :)canım süper görünüyor maşallah
canım senin menünde on numara olmuş kızlar harikasınızAkşam menüm
2 dilim çavdar ekmeği
1tabak kıymalı semizotu yemeği
1kase yoğurt
yok yok kacırmazsın kabullendik artıksağol canım bugün oldu gibi sahurda da kaçırmazsam süper olacak :)
geçmiş olsun canım ,işallah geçmiştir şimdiye kadar..ama kahve iyi geliyor bana:26:kızlarben çok kötüyüm felaket başım agrıyor ense bölgem sol tarafı çok kötü uyudum biraz
ama yine geçmedi dünden beri devam ediyor ilaçda yok evde içemiyorum ne yapabilirim acaba evde imkanlarla
EVETTTTburanın çoğu bim ci zaten kuzum :))) bende oranın kazan dibini çok severimmm profiterol de güzelll offffffffff acıktım bennnnnnnnn :)
amannn ben o kadar mim e giderim ama hiç almadım hazır tatlı..hoş hazır gıda almam hiç ama canım çekti valla ,gidince alıyım bendehahhhh ordan bahsedıyorum bende çok yerdim eskiden kazandibi profiterolün içindeki çikolata sosu çok güzel demek biz bunlardan almısız kiloları valla benimde canım istedi ama yok yemek yok
hanisinnn kız göremedim sneikızlar size eski halimden bir foto gösterimmi o halime dönsem kafi bana 1 bucuk sene önceki halim avatara yüklücem ama hemen kaldırmam lazım
al kız al ben severimmmm hem yiyorsun bitiyorr evde yapsan bir tepsi bir tencere hepsini yemek durumundasın :)geçmiş olsun canım ,işallah geçmiştir şimdiye kadar..ama kahve iyi geliyor bana:26:
EVETTTTMİMM MİMM MİMM Benim ufaklık bim görünce sevinç çığlıkları atar böyle ..ailecek hayranıyız bimin
amannn ben o kadar mim e giderim ama hiç almadım hazır tatlı..hoş hazır gıda almam hiç ama canım çekti valla ,gidince alıyım bende
kızlar size eski halimden bir foto gösterimmi o halime dönsem kafi bana 1 bucuk sene önceki halim avatara yüklücem ama hemen kaldırmam lazım
saol canım beni su an birşey hissetmiyorum geçti sanırım ama çok kötü birşey kimsede olmasın agrı falangeçmiş olsun canım ,işallah geçmiştir şimdiye kadar..ama kahve iyi geliyor bana:26:
EVETTTTMİMM MİMM MİMM Benim ufaklık bim görünce sevinç çığlıkları atar böyle ..ailecek hayranıyız bimin
amannn ben o kadar mim e giderim ama hiç almadım hazır tatlı..hoş hazır gıda almam hiç ama canım çekti valla ,gidince alıyım bende
canım baya bekledim görün diye yarın albüm yaparım arkdaslarıma özel arkads olarak ekleyelım birbirimizi ben gönderirim istek size zaten çok kücük gözüküyordu yarın kocaman bir şekilde görürsünüzhanisinnn kız göremedim snei
al kız al ben severimmmm hem yiyorsun bitiyorr evde yapsan bir tepsi bir tencere hepsini yemek durumundasın :)
ayrıca ben senşn o ufaklığı yerim tatlı niyetineee
süpperrrrrrrrrrrrrr tek kusur sayılmaz ama kusur:) siyah ekmek yok yavru ceylanımmenümm
sabah..öğlen
2 papatya ekmek.biraz tavuk.patlıcan közlemesi yoğurt
araaz üzüm
ikindin
2 galeta.çay
akşam
1 kepçe yoğurt çorba.4 kaşık taza fasulye 2 kşk patlıcan 1 dlm ekmk.yoğurt
ara
karpuz
bolll su
tamama cnaım benimmmsaol canım beni su an birşey hissetmiyorum geçti sanırım ama çok kötü birşey kimsede olmasın agrı falan
valla bak çok güzel tadı ama alışkanlık yapmasın senin menünüde alalım canım
canım baya bekledim görün diye yarın albüm yaparım arkdaslarıma özel arkads olarak ekleyelım birbirimizi ben gönderirim istek size zaten çok kücük gözüküyordu yarın kocaman bir şekilde görürsünüz
aminnn canım ya inş hep beraebr kurtulucaz bu kilolardan silkelenip her birimiz birer fıstık olacaz ama benim fıstıklım cok sürmz kısa zamn sonra bebek yapmayı düşünüyoz bu arada beni diğer gruba almadan kovacaklar ben söyleyim sizehemencecik kaldırdınmı canım...ama ben gördümmmmmm... .hatta şimdiki halin sandım da niye zayıflamaya çalışıyor bu hatun zaten fustık gibi diye düşünüyordum tam yazını gördüm.. ...işallah en kısa zamanda eski fıstıkk haline dönersin ..sen şimdide fıstıksındır ama olsun
ayyyy canım benim iyi yürekli arkadsım kıyamam ben sana böşver en güzeli herşeyden mutlu olmak lazım hayırlı ugurlu olsun güle güle kullnsın kv:44:kızlar nasılsınız hepinizi kooocamann öptümm
bu gün pek bir mutluyum ,benim kv oturma odasına halı aldım ona seviniyorum.belki diyceksiniz ülen sevincek bişey bulamamış kv halısına seviniyor ..ama olsunnnn ben sevindimm
menüdede bugün tarih yazıcaz sanırım herkes çok güzel digerleride gelsin bakalımmenümm
sabah..öğlen
2 papatya ekmek.biraz tavuk.patlıcan közlemesi yoğurt
araaz üzüm
ikindin
2 galeta.çay
akşam
1 kepçe yoğurt çorba.4 kaşık taza fasulye 2 kşk patlıcan 1 dlm ekmk.yoğurt
ara
karpuz
bolll su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?