iftar menüm:
1 porsiyon çiğ köfte
1 kase yoğurt çorbası
ezme salata bol miktarda yeşillik
foto ekledim albüme
kızlarben çok kötüyüm felaket başım agrıyor ense bölgem sol tarafı çok kötü uyudum biraz
ama yine geçmedi dünden beri devam ediyor ilaçda yok evde içemiyorum ne yapabilirim acaba evde imkanlarla
Fırına geldiğimde ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fırıncı; Biraz bekleyeceksin hocam. İki-üç dakikaya kadar çıkartıyorum. dedi.
Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm. Eskimiş ceketinin sol yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe topallıyordu.
...
Selâm verdikten sonra, fırıncının tezgâhına yaklaşarak; Ekmeklerimi alayım! Benim ikizler acıkmıştır. dedi.
Fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgâhın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden 4-5 tane çıkardı.
Ben o arada oturması için kendi yerimi o adama vermiş, tezgâhın yanına iyice yaklaşmıştım. Ekmeklerden birkaç tanesinin şekli değişmiş, katılaşmış, taş gibi olmuştu. Fırıncıya sordum:
- Neden taze ekmeği beklemesini söylemiyorsun? Biraz sonra çıkacak dedin ya!..
- Bayat ekmekleri kendisi istiyor. Çok fakir bir adam. Ona bayat ekmekleri yarı fiyatına veriyorum.
- Kim bu adam?
- Kendisi Kore gazilerinden. Oğluyla gelini bir trafik kazasında vefât edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşı var.
Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve ufak da olsa bir şeyler yapmak istiyordum. Fırıncıya yavaşca dedim ki:
- Aradaki farkı ben vereyim. Hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler.
Fırıncı, teklifimi kabul etti. Biraz sonra da, fırından yeni çıkan taze ekmekleri adamın torbasına doldururken şekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgâhın altına koyarken ihtiyara takıldı:
- Bugün çok şanslısın hacı amca. Çocuklar için sana pasta gibi ekmek vereceğim.
Yaşlı adam, bir evlât sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırarak kapıdan çıkarken bana döndü ve dedi ki:
- Allah, senden razı olsun evlâdım. Bugün onların doğum günüydü...
Kaynak:Cüneyd Suavi /Hayatın İçinden Hikayeler
DÜNYADA BİNLERCE AÇ İNSAN VARKEN LÜTFEN İSRAFTAN KAÇINAIm
Canım çektiii çiğ köfte yaptım 2 tane yedim bu saatte yaaa :))) senin sucun cnm buuuu
canımsın bitanem ya inş alıstım artık beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır teşekkür ederim birgün sizleride görmek isterim hemde çokçok güzelsin canımmmm maşallahhhhh inşallah eski fıstık haline dönersin hemen yani eski fıstık halin derken zaten fıstıksın daaa çıtır hal,ine diyeyim ben :)
geçti canım çok şükür iyiyim şimdi bu arada iyi yapmısınız artık uzun bir süre birşey istemez güle güle kullnsın küçük fıstık ama evladın mutlulugu gibi birşey yoktur heralde henüz tadamadım o duyguyu tatmayı çok istiyorum artık küçük fıstık dedim ama yaşı kaç hiç bilmiyorum allah mutlulugunu hep daim etsin canım benimSelamün Aleyküm kızlarrrrrr
Gezenti ceco yine ancak geldianam her gün aynı cümleyle başlamaktan ben sıkıldım
Gündüz biraz evi toparlayıp kızçelerimle dışarı attım kendimi
Birlikte 3 saate yakın Forum İstanbulu karıştırdıkBüyük kızım inanılmaz memnun kaldı hangi mağazaya istediyse girdik almayacağı şeyin fiyatını bile sormak istediğinde amannn hadi gel girelim soralım sonuçta almak zorunlu değil ya dedikce hoşuna gitti Anneciğim çok teşekkür ederim çok güzel vakit geçirdim babamla hiç zevkli olmuyor hep işimiz bitti hadi gidelim diyor gezmiyor bile bizimle dedi
Onun uzun zamandır istedii ve ertelediğimiz Fotograf Makinesininde fiyatına bir bakalım mı dedi ve birlikte elektronik mağazasınada gittikşansımıza oradaki satıcı bir Fotograf makinesi gösterdi ki ben bile hayran kaldım makineye
Adamda kampanya sadece bu haftaya geçerli diyince bizim cadı kurtlandıbabana yağcılık yapman lazım dedim sonuçta son söz ondan çıkacak hesabı
Neticede babamızın iş yerine Mertere gittik onu işten almayaona okadar çok bahsettik ki makineden bir ara küçük cadı için ablamız bakkala gidince eşimi ikna ettim neticede eninde sonunda alacağız bari alalımda kızcağız sevinsin dedim
Eve geçmeden kızada hadi gidip alalım şu makineyi diyince büyük kızım havalara uçtu
İnanılmaz sevindi ve defalarca teşekkür etti
Bir dediğimizi iki etmedi geldiğinden berihak etti cadı tabi kendi isteğiyle daha evvel sıraladığı diğer tüm isteklerinden vazgeçti bir sürü masraf yaptınız anneciğim diğerlerini almasanızda olur dedi o bile çok hoşuma gitti
Yarın için pek işim yok sadece süpürüp sileceğimYemekler zaten yarım saatte olacak şeyler ama tabi ben öğleden sonra girişirim ki pek sanmasamda biraz erken gelme şansları var
Küçük görümce biz almanyadan döndüğümüzden beri hiç abisine gelmedi, büyük görümcede o açıdan kızmış kardeşine nasıl gelmez diye ama tabi eşime demiş sadecesen demiş davet et onu iftara eğer gelmezse elimden çekeceği var demiş
Aslında hepsi iki yüzlüde eğer ufağı gelmezde büyük benim yanımda lafı açarsa benimde söylecek şeylerim varşöyle güzelce saygısızlık yapmadan bende içimdekileri dökerim olur biter sonra hiç neden banu soğuk yapıyor ufak görümceye demesinler
Canım çok geçmiş olsun tansiyonun mu düştü acaba
İnşallah şimdi çok daha iyisindir
Benimde çok sevdiğim bir hikayedirher okuduğumda duygulanırım.... Gerçekten olan olmayana vermiş olsa bukadar yoksulluk olmazdı diye düşünüyorum
Eskiden fırınlarda ekmek kumbarası gibi birşey vardı sen fazladan ekmek parası veriyordun fırıncıda ihtiyaç sahibine bedavaya veriyordu ama artık pek yok herhalde ( bir dönem yapıldı sonra herhalde insanlarda vazmı geçti yoksa hala yapan varda benmi görmüyorum )
Rabbim özellikle şu mübarek ayda biraz daha fazlasını yapacak kadar kazanç nasip etsin herkese ...aminnnnnnnnn
sen de iyi ki gelmişsin iyiyki tanımışız seni canım benimmm iyi gecelerrr ummahhhhhhkızlar sahuru güzel saglıklı kilo aldırmayan menüler secin benden bugünlük bu kadar bacınız kaçar yavastan
hepinizi candan seviyorum iyi ki geldimde tanıdım sizleri diyet arkadslarıyız ama insan istese gercekte bu kadar güzellikleri yakalayamaz bu yüzden çok mutluyum ve isteğime dogru adım adım yaklasıyorum sizlerin sayesinde hepinizi öpüyorum iyi geceler yarın görüşmek üzere ALLAHA emanet olun
geçti canım çok şükür iyiyim şimdi bu arada iyi yapmısınız artık uzun bir süre birşey istemez güle güle kullnsın küçük fıstık ama evladın mutlulugu gibi birşey yoktur heralde henüz tadamadım o duyguyu tatmayı çok istiyorum artık küçük fıstık dedim ama yaşı kaç hiç bilmiyorum allah mutlulugunu hep daim etsin canım benim
Sahur için önerisi olan varmı arkadaşlarrr
ALLAH bagıslasın evlanızı öyle valla çok yerınde cümleler anneliği hiç bir kelime anlatmaya yetmez ayrıca güzel dileklerin için canı gönülden teşekkür ederim ALLAHIM sana ve ailene saglık sıhat mutluluk versin içlerindede topimizdeki kızları eylesin aminn yaw ne kötü baglandım ben size kafam yastıkta hala sizleri düşünüyorum acaba ne yaptılar ne konustular bizimki uyudu da bende bakayım dedim ama hüsrana ugradım hiç kimse kalmamıs bende gidiyoruman ozamn bybyCanım benim cadı 13 yaşına girecek ekimdeKüçük fıstık falan ama maşallah benden boylu şimdiden ( selvi boylu ceco 1.54 boyunda )
Evet gerçekten evladın mutluluğu herşeyden önce gelirİnan kendime telefon alacaktım ( eşim verdiğini yine geri aldı uyuz ay başında sana alırız diye tabi bu durumda mecbur biraz daha ertelemem gerekecek )
Eve dönerken hatta sırf muzurluk olsun diye yahu neden ben bencil olamiyorum ki dedimde kızım gülüyor anne seni duyanda kendine hiç birşey almıyorsun sanacak diyeeşimde o an yok gerçekten annen 14 senedir bir kere bile kendi için birşey almadı diyince şaşırdı ben olsam kesin bozulurdum diye dedim insan evladı olunca herşeyi seve seve erteliyor
İnan balayı dahil hiç eşimle baş başa tatil yapmadık hatta ailecek bile istediğimiz gibi herşey dört dörtlük bir tatil yapamadıkAslında okadar çok ihtiyacım var ki şöyle bir haftada olsa ayaklarımı uzatıp kafamı dinlemeye ama ne mimkin cadıların isteklerinden Canları sağ olsun ne diyeyim
Rabbim inşallah sizede en kısa zamanda bu güzel duyguyu yaşamayı nasip eder....Aminnnnnnnnnnnnnnnn
Rabbim evladında hayırlısını versin tabikiAminnnnn
( Şu an cadı babasıyla Güllaç yapıyornormalde hayatta iş yapmayı sevmez ama almanyadan geldiğinden beri zaten bir dediğimizi iki etmiyor ama bugün özelliklede daha bir çalışkan
canım sahurda ne tür şeyler yiyosunuz biz genellikle kahvaltı çeşitleri tüketiyoruz
Bende kahvaltı yapıyorum ama biraz değişiklik olsun dedım bugun
kızlarr ders çalıştınız mı ben bugün hiç bakmadım
bende hiç bakamadım canım ya bugün o kadar sıcaktı ki buraya bakıp bakıp yazamadım bile bunaltıcı bir hava vardı daha yeni yeni esmeye başladı
ilk üniteyi bitirmişmiydin kuzum sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?