- 27 Aralık 2011
- 7.557
- 1.423
- 248
Peki karbonatlı su zayıflatırmı?
Metabolizmayı hızlandırmanın yolunun vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmekten geçtiğini uzmanlar söylüyorlar. Bunu yapmanın en doğal yolu ise karbonatlı su içerek zayıflama oluyor. Karbonatlı suyun alkali yapısı ise bu konuda bizlere büyük bir fırsat sağlıyor. Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde vücutta asit birikmesi oluşmakta ve bu durum da ister istemez kilo vermeyi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Ortalama olarak sahip olduğumuz her 15 kg için 1 kg karbonatlı su tüketmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı ve kalıcı zayıflama sağlayabiliriz. Bu konuda batı ülkelerinde yapılmış çok sayıda bilimsel araştırma olup gerek doğal maden suyu gerekse karbonat adını verdiğimiz beyaz mineral karışımı ile yapılacak içecek kürü ile doğal zayıflamanın yolu açılmaktadır.
Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?
Vücudun asit düzeyini azaltan karbonatlı su ile kilo verme kürünün yapılışı son derece basittir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.
Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk sonrasında kahvaltı edeceğiz.
Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla zayıflama kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar
Paylaşımın için teşekkür ederim canım
Bende Yarından itibaren yine alkali su içmeyi planlıyorumen azından su daha rahat içiliyor ve daha azla içme imkanı yakalarız diye düşünüyorum Bakalım belki ufakta olsa bir katkısı olurda metabolizmalarımız hızlanır
Suyun içine biraz elma sirkesi ve balda alkali etkisi yapıyormuş bildiğim kadarıylasabahlarıda ılık suya bu şekilde denemeyi planlıyorum umarım işe yarar
bende iftardan sonraaa karbonatlı içmeye başlayacam canımmm aklıma çok yattıııı :) sirkeyi ramazandan önce yapardımda ara verdim ona
bendee :)))) afiyet olsun o zaman canım bize :) ayyy inşallah canım ramazanda çok kötü dağıldıkBende şimdi yeşil çayımı içiyorum bir yandan
İnşallah bayramdan sonra tekrar daha dikkatli olur ve kaldığımız yerden devam ederiz
yok aksine rahatlatır canımmmmm sirke iyi gelmez evet ama ne olur ne olmaz denersin rahatsızlık hissedersen hemen kesersinMideye bı zararı varmısır cnm karbonatlı suyun sırkelı felaket yapıyo benım reflu var
Mideye bı zararı varmısır cnm karbonatlı suyun sırkelı felaket yapıyo benım reflu var
bendee :)))) afiyet olsun o zaman canım bize :) ayyy inşallah canım ramazanda çok kötü dağıldık((
yok aksine rahatlatır canımmmmm sirke iyi gelmez evet ama ne olur ne olmaz denersin rahatsızlık hissedersen hemen kesersin
Peki karbonatlı su zayıflatırmı?
Metabolizmayı hızlandırmanın yolunun vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmekten geçtiğini uzmanlar söylüyorlar. Bunu yapmanın en doğal yolu ise karbonatlı su içerek zayıflama oluyor. Karbonatlı suyun alkali yapısı ise bu konuda bizlere büyük bir fırsat sağlıyor. Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde vücutta asit birikmesi oluşmakta ve bu durum da ister istemez kilo vermeyi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Ortalama olarak sahip olduğumuz her 15 kg için 1 kg karbonatlı su tüketmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı ve kalıcı zayıflama sağlayabiliriz. Bu konuda batı ülkelerinde yapılmış çok sayıda bilimsel araştırma olup gerek doğal maden suyu gerekse karbonat adını verdiğimiz beyaz mineral karışımı ile yapılacak içecek kürü ile doğal zayıflamanın yolu açılmaktadır.
Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?
Vücudun asit düzeyini azaltan karbonatlı su ile kilo verme kürünün yapılışı son derece basittir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.
Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk sonrasında kahvaltı edeceğiz.
Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla zayıflama kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar
Kızlar bu arada ders calışmaktan vazgectım ben sımdı baslarsam sıkılırım kendımı bılıyorum unıversıte sınavıda aynı oldu cunku 3 ay yetıyo bana kısa surelı hafızam ıyı sanırım 1 senede unuturum calıştıklarımı turkçe genel test cozdum 4 tane gecmıs sınavlara aıt 24 26 net cıkıyo bır ıkı takıldıgım yer var onlara bakarım olmadı coğrafya tarih onlara yoğunlasırım mart nisan gibi filan baslayım bennn affedın benı))
Selamün Aleyküm kızlarrrrrr
Bugün malum eşimin Anannesinde bütün torunlar bir araya gelip iftar yaptıkBaya yoğun ve yorucuydu ama yinede
İftar gayet güzel geçti
KV yine antin kuntin sevmediğim ne varsa yapmıştabi bir yandan iyi oldu yiyemedim fazla
Uydurma bir çorba yapmıştı ancak yarım kaşık alabildim
Zeytinyağlı sarma ve dolma yapmış basmiş yine dereotunukimse yiyemedi
Bir tek 3 köfte bir kaç tanede patates yiyebildim birde az patlıycan salatası
Bütün kuzenler bir aradaydı ve yemekten sonrada eşimin teyzesinin oğlu bizlere tambur çaldı, ud çaldı ve en sonda gitar çaldı
Çok eğlenceli bir fasıl yaptık
Tabi doğal olarak bu saate kaldım
Bugün yine oruçluyken fena oldumzaten sabah uyandığımda dilimde bir uyuşma hissetmiştim ( baya korktum acıkcası ) sonrada böbreklerim ağrıdı ve bir ara kolum uyuşmaya başladı ( meğer tansiyonum fırlamış yine )
Eşim tabi bir güzel fırça attı sana kaç gündür tutma oruç diyorum diye :26: en son zar zor pazarlık yapıp kadir gecesi bari oruç tutmama izin verdiArtık gündüz bol bol su içerek birazda dikkat ederek cumaya kadar en azından ödem atarım diye düşünüyorum ( yine bu ara felaket şiş hissediyorum kendimi )
Ne yapalım kısmet demekki ancak bu kadar tutabilecekmişimRabbim beterinden saklasın..Aminnnnnnn
Şu an şükür çok iyiyim
Canım birazda Ramazanda psikolojik bir durum bu açlıklar herhalde
Yani en azından benim öyleOruçluyken hiç açlık hissetmeyen ben oruçlu olmadığımda ne yiyeceğimi şaşırıyorum
Bakalım yarın ben ne yapacağımartık bir iki gün kendimi kasıp engel olucağım fazla kaçırmalara ve bol bol su içip şu olan ödemimi atayım ilk önce
Canım istersen birde çok az çay kaşığının ucuyla karbonat atarak dene su içmeyi
Hem alkali oluyor hemde içimi resmen yağ gibi gidiyorBen Ramazandan evvel yapmaya başlamıştım ama şimdi ezan sesini duyunca ne karbonat aklıma geliyor ne alkali olayı devirip içiyorum soğuk suyu
Canım bir ara televizyonda Mehmet Öz açıklamıştı çikolata veya benzeri abur çuburlar için uyuşturucudan farksız demişti
Nasıl ki bir insan sevmediği birşeye alışması için 20 kere yemesi gerekiyorsa ( damak tadı ancak 20.cide benseyip severmiş yeni birşeyi ) o sevipte yemememiz gerken şeyler içinde 20 gün uzak durabilmek yeterliymişondan sonra beyin onu unutuyormuş
Önceden inamıyordum ama denedim bende ve inan şu anda dolapta bir sürü çikolata ve buzlukta dondurma dururken çok nadiren canım çeker o zamanda ancak tadımlık alıp bırakırım ( ki eskiden bütün paket bitmeden hayatta bırakmazdımneredeyse kağıdını yemeye kadar gidecektim tübe tübe )
Süpersin canım yaaa
Ne güzel bir 4 kilo daha gitmişdarısı bizlerinde başına
İnan ben 74 olsam göbek atacak kıvama gelirim kesinama inadım inat Allahın izniylede bu kilolardan kurtulacağım
İnşallah sende bizlere çok güzel örnek olmaya devam eder bizlere bazı yerde tüyolar verirsin
Sana iyi tatillerÖzletme kendini
Bu arada cıkolataya degınmeden gecemedım aslında gunde 1 2 küçük kare bıtter yıyebılırsın bence ben kahvenın yanında hergun degıl ama yiyorum kahveyı sekersız yaparsan sorun yok zaten 2 kesme seker le pek farkı yok efsax
bende aynısını yapıyorum çok da lezzetli oluyo
bende aynısını yapıyorum çok da lezzetli oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?