ayy ben ona başlayamadım unuttum yınee(( bugun baslıyayım barı ya tadı nasıl cnm onun ben hazır alma su ıcemıyorm taa bızım köyden doldurup gelıyorz ben su ıcıcem dıye bıraz tatlımsak oluyor ben ıctıgım su dıgerı acı geliyor boğazımda kalıyor sankı
aminn işalaahhcanım..tadı bana göre iyi içilmiycek bişey deyil ama ben zaten çok su severim ..gürül gürül su içerim ..bi dene bakalımBen çok iyiyim şükür
İyi yapıyorsun sendebende sahura kadar buradayım beyzacanın ve diğer kızların dizinin dibinden ayrılmıyorum
Karnım tok sırtım pek eee daha ne olsun
aminnnnnnnnnnnesın cok dusuncelıymıs cnm Allah bozmasın ıns genelde benmde mıdeme vurur bıde bende ulser başlangıcı var aman evlerden ırak cok sukur bas ağrısıyla gecırıyorum bu sınır arbedesını kız burda benm çenem ağrıyor gülmekten topıgımız hep bole huzur ıcerısınde olsun ınssss
kızlar az önce şu yazı dikkatimi çekti,paylaşmak istedim.
cecoş ve beyaz sanırım siz uyguluyorsunuz,canlarım okumanızı istiyorum,aman dikkat.
(alıntı)
Karbonat diyetine dikkat!
Karbonatı su ile karıştırarak içenler hızla zayıfladıklarına inanıyor. Ancak konunun uzmanları yöntemin bilimsel olmadığını, sağlığa büyük zarar verebileceğini söylüyor
Karbonat diyeti; halk arasında karbonat diye bilinen sodyum bikarbonatın su ile karıştırılarak içilmesini öneren bir yöntem. Bu yöntemi uygulayanlar hızlıca zayıfladıklarına inanıyor. Bikarbonat, anti asit yani asitliği azaltma özelliğine sahip. Yiyeceklerin vücuttaki asit değerini artırdığını ve asit oranını artıran yiyecekler nedeniyle kilo aldıklarına düşünenler alkali diyete başvuruyor.
Bu yöntemi uygulayanlar yemek yedikten sonra ve öğün aranlarında sık sık karbonatlı su içiyor ve bu yolla hızlı bir şekilde kilo verdiklerine inanıyor. Oysa uzmanlar böyle bir diyetin kanıtlanmış bilimsel temeli olmadığını söylüyor. Uzmanlara göre kilo vermenin hızlı ve mucizevi bir yolu yok. Uzmanlar, karbonat diyetinin bilimsel olmadığını ve sağlığa zarar verebileceğini söylüyor.
Kalp yetmezliği riski var
Nil Şahin Gürhan: Modern beslenme biliminde hiçbir bilgi ve çalışma karbonatlı su iç, zayıfla mantığı ile uyuşmaz.
Banu Eroğuz Demirözü: Sodyum ve sıvı yüklemesi potansiyel taşıyan kişilerde kalp yetmezliğine yol açabilir.
Selma Önelge Gür: Hiç bir diyet tek başına mucize değildir. Kilo verme uzun soluklu motivasyon gerektirir.
Mide yaralarını açabilir
Neslihan Aras: Alkalik değerlerinin yükselmesi için dengeli beslenme yeterli.
Gizem Şeber: Ülser problemi olan kişilerin aşırı karbonat tüketmeleri mide yaralarını tekrar açabilir.
Alkalik yiyecekler
Avokado, hindistancevizi, taze balık, tohum yağları (mesela keten tohumu yağı), yeşil sebzeler, brokoli, ıspanak, brüksel lahanası, limon, greyfurt, domates, buharda pişirilmiş veya filizlenmiş baklagiller, himalaya tuzu.
Asidik yiyecekler
Hayvansal proteinler (et ve tüm süt ürünleri), tavuk, yumurta, şeker, yapay tatlandırıcılar, fıstık, mısır, mayalanmış besinler, alkol, kafein, kahve, çay, meşrubat, çikolata, mantar, meyve, kuru meyveler, bal.
ayyyyyyy canımm benimmm ...valla bende kaç günün pişmanlığıyla yemek istemedim ..tamam canım şimdii sahur yapıcaz kızla yiyim peynir zeytin
amamm be canım o ayarlar düzgün olsa zaten hepimiz fıstık gibi oluruz:44: ya çok yiyom ya az bi ortayı bulmak zor
kızlarr hadi buyrun yemeğimiz hazırrrrrrrrr :) çay da var ilgililere duyrulurrr :) malum gece uzun oluyor burada :)
çaymı dedinnnyemek falan istemem bana şöyle demli bi çay ver arkadaşım
ayy ben ona başlayamadım unuttum yınee(( bugun baslıyayım barı ya tadı nasıl cnm onun ben hazır alma su ıcemıyorm taa bızım köyden doldurup gelıyorz ben su ıcıcem dıye bıraz tatlımsak oluyor ben ıctıgım su dıgerı acı geliyor boğazımda kalıyor sankı
aminnnnnnnn ay valla bende aynı durumdayımmmmm bildiğin sesli gülüyorummmm coştum iyice :)
hıc sorma helekı sımdıkı halım guluyormuyum aglıyormuyum bellı deıl krız geldı
ellerine sağlık kuzum benımm karnımda guruldama sınyallerı verıordu tamdakızlarr hadi buyrun yemeğimiz hazırrrrrrrrr :) çay da var ilgililere duyrulurrr :) malum gece uzun oluyor burada :) ayy ben ona başlayamadım unuttum yınee(( bugun baslıyayım barı ya tadı nasıl cnm onun ben hazır alma su ıcemıyorm taa bızım köyden doldurup gelıyorz ben su ıcıcem dıye bıraz tatlımsak oluyor ben ıctıgım su dıgerı acı geliyor boğazımda kalıyor sankı
aminn işalaahhcanım..tadı bana göre iyi içilmiycek bişey deyil ama ben zaten çok su severim ..gürül gürül su içerim ..bi dene bakalım
hımm kararsız kaldım sımdı cnm monının paylastıgınıda okuyunca :44: bıtkı caylarını karıştırıyorum suya karbonat katıp ta ıcersem bıde sankı sag kalmıcakmısım gıbı geldısu duraklama donemıne gırmek benı herseye karsı uygulamaya ıttı
Neyse kızlar banada ufaktan müsaade
Kıza sahur hazırlayayımda ondan sonra yatayım gözlerim iyice ufaldıaslında gözlük takmam lazımda bir türlü alışamadım şu merete kızım dalga geçiyor artık anne hiç takma bir daha kontrole git kaç ay oldu daha fazla bozulduysa gözlerin hemen camlarını değiştirirsin belki ondan sonra inşallah alışırsın diye
Kendide gözlük takıyor ve aynı zamanda yazdı doktor ama ben alışamadım oda neredeyse gözlükle yatacak
Bu arada ayşeciğim paylaştığın bilgi için teşekkür ederim
Bende sadece su olarak içiyorum yani tam alkali diyeti değil sadece hazım sorununu gidermek adına 1/2 çay kaşığı koyuyorum 1 litreyegerçekten kabızlığı giderdi ama yazdığın gibi mutlaka sorunda çıkabilir
Dikkatli olayım bari de sonradan birde kaş yapalım derken göz çıkarmim
Hepinize hoş sohbetler ve hayırlı geceler
Kocaman öpüldünüz kızlarrrrrrrrrrrrr
Çenem ağrıya ağrıya ben huzurdan çekiliyorumsırıtmaktan çenem ağrıdı
Eşim geçenlerde dedi ki KKda yazmadığını görmesem bilmesem bu hatun başka haltlar karıştırıyor diyeceğimTabi o işin şakası ama adam gerçekten merak ediyorum bütün gece ne yazıyorsun diye diyor dedim seni ilgilendürtmez siz erkekleri çekiştiriyoruz hatta ananı çekiştiriyoruz diye nasıl gülüyor valla senden beklenir diye
ay koptum yaaasız bole anlattıkça evlılıge sıcak bakar oldum ne güzel hepınız esınızle çocuklarınızla mutlu ve huzurlusunuz rabbım daımlıgınız hıc bı zaman bozmasın ve evınızde hep şen kahkahalar olsun ınsss bnmde ağrıdı çenem sankı saatlerdır sakız cıgnemısımde ondan ağrıyormuş gıbı halbukı sırıtıyorm kızlar bende sahurumu yapayım karnımdaki gurultuların sıddetı ve buyuklugu artmaya başladı
gunaydn kızlar dun mıde ağrısından konuştuk sabah uykumdan uyandıran bı ağrıyla kalktım 3 ssat anca uyudum ve hala kıvranmaktayım :gün içersinde giremeye bilirim
slm kızlar biri bana 26 sayfanın özetini geçsin dünden beri giremedim. çatladım meraktan neler yaptınız. bizde bildiğiniz gibi. akşamdan beri toplasan eşimle 100 kelime konuşmadık kp nin heyheyleri gelmişte. mecbur hepimiz sus pus oturduk. gezmeye çıkardılar güya arabayla şehri bi tur attık geri döndük. okadar diyorum yürümem lazım diye kimse beni sallamıyo. yarın öbür gün acil doğuma alırlarsa erkenden ben onlara soracam hesabını. bir aydır tansyon aleti al diyom beyimiz unutuyo. dün en son iyi değilim tansyon takibi yapmam lazım dedim. kp hemen atladı azarlarcasına git kendin alsana çocuğun işi başından aşkın diye. bende dedim nerden alayım o biliyo medikalleri . halbuki alabilirim ama aldığımı ya pahalı bulurlar yada adi o yüzden çenelerini dinlememek için gidipte almıyorum.
çok şükür eşlerimizle hiiiiç bir sıkıntımız yok. hemen evlenebilirsin bize bakarak amaaaaaaa tek şart evleneceğin adamın ailesi olmasın mümkünse. ağaç kovğndan çıkmış olsun
evlenmeyı dusundugum adamın aılesı varda aılesıyle bağları sorunlu :44: oda olur sanırıımyok gıbıler yanı
çoooook geçmiş olsun tatlım.
sorunları çabuk aşıyolar merak etme. evlenince can ciğer kuzu sarması oluyolar.sen en ufak bişe söylesen hemen savunmaya koyulurlar.
miden nasıl oldu
haftaya salı için dr dan randevu alayım dedim ama randevu sisteminde bi sıkıntı var galiba hiçbir dr a randevu göstermiyo:44::44::44: aynı gün gidip alacam galiba offff offfff. bayramdan önce çok kalabalık olmaz diye düşünüyorum. oruçta kadın doğuma kimsecikler rabet etmiyobu kontrolde sanırım şeker yüklemesi yapacaklar. geçenlerde sürekli gittiğim drun çoook deneyimsiz olduğunu ve kesinlikle dr değiştirmem gerektiğini söylediler. ama okadar ilgili bi kadınki çok hoş bilgiler veriyordu. sizce ne yapmalıyım aynı dra devam edeyimmi yoksa başkabirine mi gitsem:44::44: kafam çook karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?