çorbayı dünden domates kalmış onu tarhanaya cevırelım dedı annemler ole yapıcam cnmgüzelmiş menün canım patlıcan salatasını yarın bende yapıcam bugün yapcaktım ama dünden yemekler fazlasıyla yetiyo yine artmasın diye yapmıyorum çorbaya daha kara vermedin galiba
yarın yapayım bunuda sekerımmşehriye çorbası yap tavuk bulyonla güzel olur :)
aaa ben cok severım patlıcanıda ağzıma sokmambende bamya için aynı şeyi söyleyecemama patlıcana bayılırımmm herşeyini zevkle yerim valla :)
evet bende çok severim patlıcanı eskiden sadece kızartmasını severdim şimdi her türlüsünü yerim
sanada dizme yap diyomuşum :)))))
yesıl mercımegın pılavını bızde yaparız aama arpa sehrıyeyle yaparız off yarın onuda yapayım barı aksam menüm bellı olmaya başladı yarınınbende çok seviyorum yeşil mercimeği bizde bulgur pilavı da yapılır mercimekli çok güzel olur
sahur: 1y.haşlama
4 zeytin
2dlm peynir
3dlm ekmek
domates
salatalık
1tk reçel
iftar: 1 bardak ayran
2 çiğköfte
1.5 dlm ekmek
2yk kadar dizme
birazda yalancı köfte
yesıl mercımegın pılavını bızde yaparız aama arpa sehrıyeyle yaparız off yarın onuda yapayım barı aksam menüm bellı olmaya başladı yarının
guzelmıs cnm menü senın yemeklerı bı ara yapıcam bakalım arap tava Harput köfte patlıcan dızme yı bızımkılere yaparım bakalımm
:)) inş. beğenirlerrr kuzumm :)
halsizim yorgunum uykum var mecalim yok
al bende okadar cnm ama totosumu kaldırıp spor salonuna doğru yol almam lazımhalsizim yorgunum uykum var mecalim yok
selam canım niye ki?
hg cnm kılo alman kotu olmuş ama tekrardan verırsın sağlığın ıyı olduktan sonra gerısı bosevet kızlar uzun zamandır yoktum
stres,sıkıntı,misafir derken diyeti unuttum
aldığım 8 kiloyla yeniden aranızdayım
selam canım niye ki?
hoş geldin canım benim nerelerdeydşn sen öyleeee özlettin kendiniiiii bi daha bırakma bizi :) üzülme verirsin inş. en kısa zamandaevet kızlar uzun zamandır yoktum
bugün benim yerime de yapacaksın cnm unutma emi :)al bende okadar cnm ama totosumu kaldırıp spor salonuna doğru yol almam lazım
hg cnm kılo alman kotu olmuş ama tekrardan verırsın sağlığın ıyı olduktan sonra gerısı bos
unutmam cnm bı kolu bı bacağımı senın ıcın hareket ettırıyor olucamhoş geldin canım benim nerelerdeydşn sen öyleeee özlettin kendiniiiii bi daha bırakma bizi :) üzülme verirsin inş. en kısa zamanda
bugün benim yerime de yapacaksın cnm unutma emi :)
Sahur
çeyrek pide
1 dilim peynir
1 yumurta
3 zeytin
1 kaşık reçel
domates-salatalık
İftar
1 kase mercimek çorbası
1 tabak fasulye kavurması yumurtalı
yarım tabak mercimekli erişte pilavı
1 bardak şekersiz limonata
Ara
1 kase yoğurt+1 şeftali+yarım çay kaşığı tarçın+2 kaşık yulaf ezmesi
dünkü yemekler arttığından bugün ki menü nerdeyse birebir aynısı oldu ama bugün dayanamayıp 2 parça toblerone yedim
iyi geceler kızlarr
benim ikiz görümceler an itibariyle kapışıyor bende maç izliyorum
izlerken menümüde yazıyım
sahur
2 dlm peynir
domates
5 zeytin
1 papatyaekmek
az karpuz
iftar
1 kepçe barbunya
4 kaşık semizotu
5 kşk bulgur pilavı
yoğurt
daha çay içemedimm
belki meyve yerim
cecoooo ben maklube yapıyom bu gün ama benimde çorbam yokne yapacam bilmiyom. kp her çorbayı içmiyo bi tek mercimek o da iki gündür yiyo zaten. offf offf ne çorbası yapacam bir fikir yayala hariç
çoğumuz oruç tutuyoruz zaten listelere bakarsan ayrıca önemsemekle ne alakası var belki hastalıkdan dolayı tutulmuyordur ne dersin? ki öyle olsa bile yargılamak bize düşer mi ? ayrıca zayıflamak için oruç tutmak ne kadar mantıklı onun sevabı nerede?
canım sen rast gele bakmış ve böyle bi düşünceye varmışın sanırım ama ,yanlış düşünüyorsun..hem tutanı mükafatlandırmak tutmayanıda ayıplamak bize düşmez .herkesin yaptığı kendine AYRICA RAHATSIZ OLANLAR VAR ARAMIZDA
İnsanların şartlarını koşullarını sebeplerini bilmeden ahkam kesmek ne güzel...
Burada bir çok insan var.Kimi orucunu tutuyor kimi ise tutmuyor veya tutamıyor...
Sizin gelip 1 kişi bile oruç tutuyor mu demeniz ne kadar doğru ?
arkadasim yeni girdim topige senin mesajin gözüme carpti mesala bende oruc tutmuyorum daha dogrusu tutamiyorum cünkü gün icinde almak zorunda oldugum ilaclarim var ha keyfidee tutmayabilirim herkesin tuttugu kendine
Eğer belirli bir bölgenizden (basen, göbek...) zayıflamak istiyor fakat bunu başaramıyorsanız umutsuzluğa düşmeyin. Böyle bir isteği ancak özel diyetlerle gerçekleştirebilirsiniz.
Sizlere 3 haftada, özellikle göbek-bel bölgesinden incelmeyi de sağlayacak özel bir program vereceğiz. Ancak öncelikle şu noktayı vurgulayayım: Sadece diyetle bölgesel zayıflama tam olmaz. Beraberinde özel egzersiz ve bazı özel bitkisel mönüler gerekir. Bu programı 3 hafta uygulayın, 21'inci günün sonunda müthiş incelmeyi hayretle göreceksiniz.
Mekik hareketi
Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.
Sopalı hareket
Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.
Bel kasları için mekik
Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.
Haftanın tek günleri bunları yiyin
Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).
Sabah sporu: 35 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.
Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.
Kahvaltı: 1 adet kabuklu yeşil elma, 1 adet sert şeftali
Ara: 2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.
Öğle: 1 porsiyon ızgara tavuk (derisiz), bol rokalı yeşil salata (taze soğanlı).
Ara(saat 15.00): 3-4 yulaflı bisküvi.
Ara(saat 17.30): 1 adet yeşil elma.
Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye (az yağlı), 1 dilim tam ekmek, mevsim salatası.
Gece: 1 bardak şekersiz tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım çayı içilecek.
Yasaklar
- Kolalı, şekerli içecekler
- Kızartma
- Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk - balık derisi, tam yağlı süt)
- Alkol (özellikle bira)
- Beyaz un
- Beyaz şeker
- Doğum kontrol hapları
- Aşırı gündüz uykusu
- Çikolata
- Yağlı çerezler
- Cips
Zayıflatıcı çayı elinizden düşürmeyin
Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz. Akşam mümkün olduğunca erken yenilecek. Sabah ise erken kalkmak önemli çünkü erken kalktığınızda metabolizma hızlanır, sabah sporu ise vücudu canlandırır, harekete geçirir.
şehriye çorbasının içine birazda yeşil mercimek katınca çok farklı bir çorba çıkıyo denemenizi tavsiye ederim ama yeşil mercimek biraz geç piştiği için önce onu biraz pişirmeniz lazım
evet kızlar uzun zamandır yoktum
Bir değiş tarifte sana gelsin
Bana Yozgatlı bir arkadaş öğretmişti ama Çorbayla sulu yemek karışımı birşeyAdını demişti ama unuttum belki aranızda bilen vardır
Yeşil mercimeği bildiğin kaynayan sade suda haşlıyorsun iyice yıkadıktan sonra( tüm tariflerim kaynayan suya at gitsin gibi birşey oldu ) Sonra bildiğimiz spagetti makarnayı alıp ufak ufak kırıyorsun ( buda erişte çorbamın tarifi gibi oldu şimdi fark ettim hatta kendi kendime ne güldüm ) Tabi mercimekler piştikten sonra spagetti kırıklarını içine atıyorsun onlar pişincede tuz ve istersen nanede atabiliyorsun
Ben o şekilde lezzetini çok beğenmiştim ki bilmediğim yemeğin tadına bile zor bakardım eskiden
O arkadaşım onu yazın soğukta içtiklerini söylemişti ama sıcak bence daha hoşbirde onlar bazen biraz koyu tutup ayranla sulandırıp onu soğuk çorba olarak da tüketiyorlarmış
teşekkürlerrr teşekkürlerr tezahürata gerek yok şekerimmişde beyazcanım yakışır şahane bir menüüüüüü
ahhh şekerr ben hep öyleyimm yatıp duruyorummhalsizim yorgunum uykum var mecalim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?