- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
arada bende mılkanın beyaz cıkolatasından atıyorum cnm bı parça o kadarcık zarar etmezdünkü yemekler arttığından bugün ki menü nerdeyse birebir aynısı oldu ama bugün dayanamayıp 2 parça toblerone yedim
gorumcelerın mı kapışıyor neyı paylaşamıyorlariyi geceler kızlarr
benim ikiz görümceler an itibariyle kapışıyor bende maç izliyorum
izlerken menümüde yazıyım
sahur
2 dlm peynir
domates
5 zeytin
1 papatyaekmek
az karpuz
iftar
1 kepçe barbunya
4 kaşık semizotu
5 kşk bulgur pilavı
yoğurt
daha çay içemedimm
belki meyve yerim
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Hazır eşim benim devamlı kullanmak zorunda olduğum çoklu uzatma kablosunu tamir ederken bende buraya damlayayım dedim
Aslında oda direk oyun konsoluna geçecekti ama priz lazım olunca mecbur ertelediği tamiratı şimdi yapıyor
Ay tamir etsinde eski yerime geçeyimdiğer koltuk tersime geliyor rahat edemem
Bugünki yemek kararsızlığım eşimin yaa iftar için çay demele birde kahvaltılık hazırlasana demesiyle son buldu
Uzun zamandır bir arada kahvaltı edemeyince bari bugünde öyle olsun dedi benimde işime geldi açıkcası
Artık yarına değerlendiririm yemek önerilerinizi
Offf sıcaktan inanılmaz bunaldım bugün :26:
Resmen şıpır şıpır terliyorumkeşke bu kadar terleyince içimdeki yağlarda eriyip gitse yeminle bukadar terleyeme öyle birşey olsa benim kesin sıfır beden olmam gerekirdi
Canım çok geç biliyorum ama bir çorba tarifi de ben vereyim
İnanılmaz lezzetli oluyor
Bildiğin BİMin eriştesinden alıp onu avuç içinde kırıp ( ben fazla ufak kırmıyorum tabi) kaynayan sade suyun içine atıp haşlıyorsun iyice sonrada ayrı bir kasede yoğurt, 1 kaşık un, 1 yumurta sarısı, az sıvı yağ, tuz karıştırıp o kaynayan erişte suyuyla ılıştırıp tencereye boca ediyorsun ( yayla gibi yani )
O biraz pişip iyice yoğurt karışımını içine aldıktan sonrada nane ve kırmızı biber döküyorsun
Adı ne çorbanın bilmiyorum ama manti gibi bir tadı oluyor ve çokta doyurcu
Maklubeyi bilmiyorum ama ilk fırsatta bir tarifini senden alıp denemem lazımbenim eşim bayılır değişik yemeklere tabi Ramazandan sonra denersem daha iyi olur herhalde gece yatmak bilmiyorum sabah kalkmak bilmiyorum derken akşamda basit yemek arar oldum iki gündür
Ağzınıza sağlık kızlarHepiniz hislerimize tercüman olmuşsunuz
Bizlerin Ramazanı umursamaması söz konusu bile olamaz Allah korusun
Maalesef bir takım şartlardan tutamayabiliyor insanBen daha bir kaç gün öncesine kadar iyi kötü tutarken şu tansiyondan dolayı bırakmak zorunda kaldım. En son dilim ve kolum durduk yere uyuşunca eşimde tutmayacaksın dedi ama şükür kızım hazır ana babada tutmazken ( eşimde böbreğindeki taşdan tutamıyor maalesef her sene ilk gün deniyor ve soluğu hastanede alıyoruz ) asla bende tutmayacağım demiyor Eğer umursamıyor olsaydık o zaman sabaha kadar sırf kızım için sahur beklemezdım
O arkadaşında bir an gaflette bulunduğunu düşünüyorumyoksa hiç bir Müslüman Ramazanı hiçe saymaz ve hiç bir müslüman başka bir müslüman kardeşini o konuda yargılamaz sonuçta her koyun kendi bacağından asılır dememişler boşuna
Rabbim eskiklerimizi başka yönlerden telafi etmeyi nasip eder inşallah ....Aminnnnnnnnn
Çok güel bir paylaşım olmuş canım ellerine ve emeğine sağlık
Bayramdan sonra inşallah denerim bu listeyidehatta şu zayıflatıcı çayıda topikçemi denesek Hem o arada eksiklerimizide aktarlardan temin etmiş oluruz
Bir değiş tarifte sana gelsin
Bana Yozgatlı bir arkadaş öğretmişti ama Çorbayla sulu yemek karışımı birşeyAdını demişti ama unuttum belki aranızda bilen vardır
Yeşil mercimeği bildiğin kaynayan sade suda haşlıyorsun iyice yıkadıktan sonra( tüm tariflerim kaynayan suya at gitsin gibi birşey oldu ) Sonra bildiğimiz spagetti makarnayı alıp ufak ufak kırıyorsun ( buda erişte çorbamın tarifi gibi oldu şimdi fark ettim hatta kendi kendime ne güldüm ) Tabi mercimekler piştikten sonra spagetti kırıklarını içine atıyorsun onlar pişincede tuz ve istersen nanede atabiliyorsun
Ben o şekilde lezzetini çok beğenmiştim ki bilmediğim yemeğin tadına bile zor bakardım eskiden
O arkadaşım onu yazın soğukta içtiklerini söylemişti ama sıcak bence daha hoşbirde onlar bazen biraz koyu tutup ayranla sulandırıp onu soğuk çorba olarak da tüketiyorlarmış
O zaman tekrar hoşgeldin diyelim
Ben senden sonra gelenlerdenim
Adım banu, 33 yaşında biri 13 diğeri 3 yaşında iki cadının annesiyim( doğum günlerine az kaldı diye buçuklu yazmadım )
İstanbuldayım
kız terlemeyı hafıfe alma her yarım lıtre terde bı mıktar yag gıdıyormustam net hatırlayamadım sımdı onu bende uygulamayı düşünüyorum göbek bölgem acayıp sıkıntılı zayıflıyoruz güzelde vücudu forma sokmak lazım kollarımada bı cozum bulmam lazım :44: goguslerım küçülmezse dırek estetık yaptırıcam onlardan bıktım artık kucuk olsunlar ya ust bölgem katlı apartman gıbı
SES BİLGİSİ
1)ünsüz benzeşmesi(sertleşmesi) FıSTıKÇı ŞaHaP
arkadaşlar tanım her yerde karşımıza çıkıyor zaten o yüzden tanım vermeden hatırlatmak amacıyla örnek yazıyorum
ocak-cı=ocakÇı
unut-gan=unutKan
#rakamlara geitirilen eklerinde sertleşme kuralına uyması gerekir.
19232'te
#ünsüz sertleşmesi kelimenin kökünde değil ekinde meydana gelen ses olayıdır.
#üçgen,dörtgen,çokgen gibi bazı terimler de ünsüz benzeşmesine aykırıdır.
#bağlaç olan -de,-da benzeşme kuralına uymaz.
Hiç te böyle olacağını düşünmemişdim.( bağlaç olan -de,-da sertleşerek cümlede -te,-ta halini almış. böylece yazım yanlışı meydana gelmiştir.
2)ünsüz değişmesi (yumuşaması): P,Ç,T,K=B,C,D,G
dolap-a=dolaBa
gerçek-e=gerçeĞe
#tek heceli kelimelerde yumuşama düzensizdir.
at-ı
ip-i
çöp-ü
çok-u=çoğu***
#özel isimlerde yazılı ifade de yumuşama olmazken, sözlü ifade de yumuşama olur.
mehmet'e mehmed'e gibi
#yabancı kökenli sözcüklerin birçoğu yumuşama kuralına aykırıdır.
hukuk-u
tazyik-i
millet-e
3) ünlü düşmesi( hece düşmesi)
#ünlüyle başlayan ek alan kelimenin orta hecesindeki ünlü düşebilir.
akıl-aklı
boyun-boynu
#-ık,-ıl ve -ım yapım eklerinin geldiği bazı kelimeler de ünlü düşmesi görülebilir.
devir-ik= devrik
savur-ul-mak=savrulmak
kavuç-ak=kavşak
#-la,-le-,-ar,-er eklerinin geldiği bazı kelimelerde...
yumurta-la-mak=yumurtlamak
#bazı bileşik kelimelerde...
pazar-ertesi=pazartesi
4)ünsüz düşmesi= pekiştirme harflerini alırsa
küçük-cük=küçücük
5) ünlü türemesi: genç-cik= gencecik
6) ünlü daralması: şimdiki zaman eki ( -yor) dan önceki a e seslerini daraltarak olur.
oyna-yorynuyor
#-yor ekinin öncesindeki -i,-ı,-u,-ü sesleri için her zaman daralmadır diyemeyiz. daralma fiil kök ve gövdesinde olur.
örn: gez-i-yor bizim gezemek diye bir fiilimiz yok.
#-de ve-ye kökleri diğerlerinde ayrıözellik gösterip sadece şimdiki zaman eki -yor ile değil -ecek,-acak ,istek kipleri ve fiilimsileri alırkende daralır.
de-erek= diyerek
ye- ecek= yiyecek
de-e-sin= diyesin ( istek kipi)
#''anlaşılamIyan'' -yor ekinin olmadığı bir yerde daralma meydana gelmeyeceğinden bu kelime yazım yanlışıdır.
anlaşılamAyan olması gerekir.
# iki sözcük arasında noktalama işareti varsa ulamadan söz edilemez.
kelimenin fiil mi isim mi olduğunu nasıl anlarız?
mek,mak ekini alıyorsa fiildir almıyorsa isimdir
gez (mek) fiil
genç= isim
Canım bana Salondaki hoca havluyla gerdirme egzersizleri önermişti kolların sıkılaşması için
Netten baktım bulabilirmiyim diye ama tarif edeyim istersen
Havluyu ikiye katlayıp ellerini yukarı doğru uzatıp bir sağ tarafa bir sol tarafa çekiyorsun ama diğer elinle direniyorsun
Her iki tarafa 10 kere yapıyorsun ilk başlarda aynı hareketisonra geriye doğru yaylandırıyorsun kollarını havlu yine gergin vaziyetteyken.
Sonra havluyu normal boydayken bir elin havada diğer elin sırtındayken tutuyorsun ( keselenir gibi yani) hareketleri yavaş ve yine direnerek bir aşağı bir yukarı indiriyorsun her iki kolada yine 10 kere uyguluyorsun aynı hareketi ve her hareketten sonra yine ellerin havadayken yaylanma hareketini yapıyorsun 10 kere
Hoca bu hareketi her gün düzenli olarak 1 ay yaparsan kollarında çok büyük fark göreceksin dedi ama tabi ben ihmal ettim o ayrı :26:
Bak sana söyleyince bende kendime hatırlatmış oldum bari yarın onada başlıyayımkol altlarını özellikle toplayan bir egzersizmiş bu ve zayıfladıkça sarkmaları önlüyormuş
Umarım anlaşılır bir şekilde tarif edebilmişimdir
tskler cnmcım dılbılgısınde tek sevdıgıım ve tek yapabıldıgım konu dıyebılırımm:26:
elmam sekerım bısey sorucam bu salama cayları sen ne kadar demlıyorsun :44:
maşallah cnaım benim ama bunu bi daha söyleme ben neye öyle dediysem bozuldum :))) inş.. her zamanm full çekersin bizde tabi ya bende oldum olsası anlayıp öğrenemedim şunları yaaa hiç sevmem şu ses olaylarını ama ^# yanında bu işaret olanları yine de oku cnm kitapta baloncuk içindeki önemli notlardı kaçırma ihtimelin kalmasın :)
canjımmm etkili bitki çayı demleme yöntemi sıcak suyun içerisine bitkiyi atıp su ılıyana kadar beklemek
SES BİLGİSİ
1)ünsüz benzeşmesi(sertleşmesi) FıSTıKÇı ŞaHaP
arkadaşlar tanım her yerde karşımıza çıkıyor zaten o yüzden tanım vermeden hatırlatmak amacıyla örnek yazıyorum
ocak-cı=ocakÇı
unut-gan=unutKan
#rakamlara geitirilen eklerinde sertleşme kuralına uyması gerekir.
19232'te
#ünsüz sertleşmesi kelimenin kökünde değil ekinde meydana gelen ses olayıdır.
#üçgen,dörtgen,çokgen gibi bazı terimler de ünsüz benzeşmesine aykırıdır.
#bağlaç olan -de,-da benzeşme kuralına uymaz.
Hiç te böyle olacağını düşünmemişdim.( bağlaç olan -de,-da sertleşerek cümlede -te,-ta halini almış. böylece yazım yanlışı meydana gelmiştir.
2)ünsüz değişmesi (yumuşaması): P,Ç,T,K=B,C,D,G
dolap-a=dolaBa
gerçek-e=gerçeĞe
#tek heceli kelimelerde yumuşama düzensizdir.
at-ı
ip-i
çöp-ü
çok-u=çoğu***
#özel isimlerde yazılı ifade de yumuşama olmazken, sözlü ifade de yumuşama olur.
mehmet'e mehmed'e gibi
#yabancı kökenli sözcüklerin birçoğu yumuşama kuralına aykırıdır.
hukuk-u
tazyik-i
millet-e
3) ünlü düşmesi( hece düşmesi)
#ünlüyle başlayan ek alan kelimenin orta hecesindeki ünlü düşebilir.
akıl-aklı
boyun-boynu
#-ık,-ıl ve -ım yapım eklerinin geldiği bazı kelimeler de ünlü düşmesi görülebilir.
devir-ik= devrik
savur-ul-mak=savrulmak
kavuç-ak=kavşak
#-la,-le-,-ar,-er eklerinin geldiği bazı kelimelerde...
yumurta-la-mak=yumurtlamak
#bazı bileşik kelimelerde...
pazar-ertesi=pazartesi
4)ünsüz düşmesi= pekiştirme harflerini alırsa
küçük-cük=küçücük
5) ünlü türemesi: genç-cik= gencecik
6) ünlü daralması: şimdiki zaman eki ( -yor) dan önceki a e seslerini daraltarak olur.
oyna-yorynuyor
#-yor ekinin öncesindeki -i,-ı,-u,-ü sesleri için her zaman daralmadır diyemeyiz. daralma fiil kök ve gövdesinde olur.
örn: gez-i-yor bizim gezemek diye bir fiilimiz yok.
#-de ve-ye kökleri diğerlerinde ayrıözellik gösterip sadece şimdiki zaman eki -yor ile değil -ecek,-acak ,istek kipleri ve fiilimsileri alırkende daralır.
de-erek= diyerek
ye- ecek= yiyecek
de-e-sin= diyesin ( istek kipi)
#''anlaşılamIyan'' -yor ekinin olmadığı bir yerde daralma meydana gelmeyeceğinden bu kelime yazım yanlışıdır.
anlaşılamAyan olması gerekir.
# iki sözcük arasında noktalama işareti varsa ulamadan söz edilemez.
kelimenin fiil mi isim mi olduğunu nasıl anlarız?
mek,mak ekini alıyorsa fiildir almıyorsa isimdir
gez (mek) fiil
genç= isim
anlatabıldın cnm uygulamalı yaptım okurkencok tsk ederım benm ıcın cok yararlı oldu salonda aletler var ama sankı hıc fayda etmıyor gıbı :44: kız benm kollarım bacaklarımn alt kısmı kadar mıs gıbı geliyor nefret edıyorum ust kısmımdan zaten sarkıktı kılo verdıkce ıyıce sarktı tabı bıde selulıtlendı anam dertler zayıflamakla bıtmıyorkı bayan olmak ne zormuş selulıt ıcınde her dus aldığımda yosun sabunuyla sabunlayıp masaj yapıyorum bır aydır bakalım faydası varmı yokmu cozemedım henüz porsumuş balon gıbı hıssedıyorum suan kendımı
hb umarım verebilirimal bende okadar cnm ama totosumu kaldırıp spor salonuna doğru yol almam lazım
hg cnm kılo alman kotu olmuş ama tekrardan verırsın sağlığın ıyı olduktan sonra gerısı bos
ben de özledim sizihoş geldin canım benim nerelerdeydşn sen öyleeee özlettin kendiniiiii bi daha bırakma bizi :) üzülme verirsin inş. en kısa zamanda
bugün benim yerime de yapacaksın cnm unutma emi :)
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Hazır eşim benim devamlı kullanmak zorunda olduğum çoklu uzatma kablosunu tamir ederken bende buraya damlayayım dedim
Aslında oda direk oyun konsoluna geçecekti ama priz lazım olunca mecbur ertelediği tamiratı şimdi yapıyor
Ay tamir etsinde eski yerime geçeyimdiğer koltuk tersime geliyor rahat edemem
Bugünki yemek kararsızlığım eşimin yaa iftar için çay demele birde kahvaltılık hazırlasana demesiyle son buldu
Uzun zamandır bir arada kahvaltı edemeyince bari bugünde öyle olsun dedi benimde işime geldi açıkcası
Artık yarına değerlendiririm yemek önerilerinizi
Offf sıcaktan inanılmaz bunaldım bugün :26:
Resmen şıpır şıpır terliyorumkeşke bu kadar terleyince içimdeki yağlarda eriyip gitse yeminle bukadar terleyeme öyle birşey olsa benim kesin sıfır beden olmam gerekirdi
Canım çok geç biliyorum ama bir çorba tarifi de ben vereyim
İnanılmaz lezzetli oluyor
Bildiğin BİMin eriştesinden alıp onu avuç içinde kırıp ( ben fazla ufak kırmıyorum tabi) kaynayan sade suyun içine atıp haşlıyorsun iyice sonrada ayrı bir kasede yoğurt, 1 kaşık un, 1 yumurta sarısı, az sıvı yağ, tuz karıştırıp o kaynayan erişte suyuyla ılıştırıp tencereye boca ediyorsun ( yayla gibi yani )
O biraz pişip iyice yoğurt karışımını içine aldıktan sonrada nane ve kırmızı biber döküyorsun
Adı ne çorbanın bilmiyorum ama manti gibi bir tadı oluyor ve çokta doyurcu
Maklubeyi bilmiyorum ama ilk fırsatta bir tarifini senden alıp denemem lazımbenim eşim bayılır değişik yemeklere tabi Ramazandan sonra denersem daha iyi olur herhalde gece yatmak bilmiyorum sabah kalkmak bilmiyorum derken akşamda basit yemek arar oldum iki gündür
Ağzınıza sağlık kızlarHepiniz hislerimize tercüman olmuşsunuz
Bizlerin Ramazanı umursamaması söz konusu bile olamaz Allah korusun
Maalesef bir takım şartlardan tutamayabiliyor insanBen daha bir kaç gün öncesine kadar iyi kötü tutarken şu tansiyondan dolayı bırakmak zorunda kaldım. En son dilim ve kolum durduk yere uyuşunca eşimde tutmayacaksın dedi ama şükür kızım hazır ana babada tutmazken ( eşimde böbreğindeki taşdan tutamıyor maalesef her sene ilk gün deniyor ve soluğu hastanede alıyoruz ) asla bende tutmayacağım demiyor Eğer umursamıyor olsaydık o zaman sabaha kadar sırf kızım için sahur beklemezdım
O arkadaşında bir an gaflette bulunduğunu düşünüyorumyoksa hiç bir Müslüman Ramazanı hiçe saymaz ve hiç bir müslüman başka bir müslüman kardeşini o konuda yargılamaz sonuçta her koyun kendi bacağından asılır dememişler boşuna
Rabbim eskiklerimizi başka yönlerden telafi etmeyi nasip eder inşallah ....Aminnnnnnnnn
Çok güel bir paylaşım olmuş canım ellerine ve emeğine sağlık
Bayramdan sonra inşallah denerim bu listeyidehatta şu zayıflatıcı çayıda topikçemi denesek Hem o arada eksiklerimizide aktarlardan temin etmiş oluruz
Bir değiş tarifte sana gelsin
Bana Yozgatlı bir arkadaş öğretmişti ama Çorbayla sulu yemek karışımı birşeyAdını demişti ama unuttum belki aranızda bilen vardır
Yeşil mercimeği bildiğin kaynayan sade suda haşlıyorsun iyice yıkadıktan sonra( tüm tariflerim kaynayan suya at gitsin gibi birşey oldu ) Sonra bildiğimiz spagetti makarnayı alıp ufak ufak kırıyorsun ( buda erişte çorbamın tarifi gibi oldu şimdi fark ettim hatta kendi kendime ne güldüm ) Tabi mercimekler piştikten sonra spagetti kırıklarını içine atıyorsun onlar pişincede tuz ve istersen nanede atabiliyorsun
Ben o şekilde lezzetini çok beğenmiştim ki bilmediğim yemeğin tadına bile zor bakardım eskiden
O arkadaşım onu yazın soğukta içtiklerini söylemişti ama sıcak bence daha hoşbirde onlar bazen biraz koyu tutup ayranla sulandırıp onu soğuk çorba olarak da tüketiyorlarmış
O zaman tekrar hoşgeldin diyelim
Ben senden sonra gelenlerdenim
Adım banu, 33 yaşında biri 13 diğeri 3 yaşında iki cadının annesiyim( doğum günlerine az kaldı diye buçuklu yazmadım )
İstanbuldayım
yaaa bu erkekler bazen ne kadar anlayışsız ne kadar kaba oluyorlar..insanın bi kaşık suda boğası geliyor...
Hayırdır canım ne yaptı enişte beyde sabah sabah seni cıldırtmayı başardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?