Tam tamına 2 ay büyük onuda götür canım geç olmadan yarın okul hayatını çok etkileyecek ... Erken ergenlikte boy uzamadığını duymuştum demekki aslı varmış :/ evet doktor uzun yıllar sürebilecek demişti demek doğruymuş senin kızında beynini tomoğrafiye cekmişlermiydi kaç yaşındaydıallah şifa versin canımm benim küçük kızla aynı boy aynı kilo benim küçükde 19.09.2009 doğumlu sanırım beninkimden büyük..
benim kız iğneyi ilk yaptığım gün resmen 1.cm uzamıştı dr söyledim inanmadı halbuki evde duvarda ölçümüz var orda ölçmüştüm
saçları hatta uzamayan tırnakları bileçabuk uzamaya başladı..ilk aylarda yani ilk yıl en fazla uzamayı yapıyor çocul sonra biraz
dahayavaşlıyor benim kız ilk yıl 12 cm uzamıştı.bu yıl 7 cm uzamış .ee 5 yıldır kullanıyoruz bu ay adet oldu daha dr gidmem lazım
adet olduğu zaman gel demişlerdi..neyseki senin kız zayıfmış biz şimdiye kadar ecel terleri döktük 8 yaşından beri adet olmasın
diye dua ediyordum dr çok kilolu erken ergenliğe girerse boyunu uzatmamız zor olur demişti..
Amiiin bende sonradan olma oğlan var zaten ben ona anne oldum umarım oda bana hayırlı oğlan evladı olurHayırlı olsun görümcen için
Rabbim arzu eden herkese evlat nasip etsin...Aminnnnnnnnn
İnşallah sende yuvanda huzurlu ve mutlu olursun varsın oğlun olmasın
Yöntemi çok anlattılar ama niyetsiz olduğum için dikkatli dinlemedim ama en yakın zamanda öğrenir yazarım burayaduyummmmmNedir bu yöntemmmm :26: Bizede anlatsanaaa belki çoxcuk düşünenler vardır aramızda belki oğlan delisi kocalar oğlan manyağı kv ler vardır .
duyum allah gönlüne göre versin işallah ,allah hepimize güzel, şahane ,geniş ,ferah ,iyi koşuları olan,iyi bir okula yakın,sıcak,merkezde ,tabii en önemlisi hayırlı evler verir işallah..
Allah seninde duyumunda yardımcısı olsun....Aminnnnnnnnnnnnn
Gerçekten işiniz çok zormuş kaç senedir ilaçlar iğneler kıyamam o kuzulara
Bu arada boyunun kısa olduğunu doktormu söyleyip tedavi önerdi. Hani genelde ay bu minyon diyipte insanlar önemsemeye biliyor ya o bakımdan dedim.
Benim cimcime 30 ağustos 2010 doğumlu ve şu an 95 cm boy ve 15 kg acaba yaşına göre iyimidir sizce :44: kilosu normal demişti doktorda boyla ilgili birşey demedi.
Pek düzenli yemek yemez ancak arada aklına birşey düşerse canım şunu çekti der mesela bugün kahvaltı etmek istemedi zorla az peynir ekmek yedirdim tutturdu mercümek çorbası ittiyorum diyeyaptım bir ufak kase içti okadar oda ekmeksiz artık ancak akşam kavga dövüş birşey yer çok acıkırsada süt istiyor
Anammmmmm birine ye diyorum diğerine yeme diye yokmu bunun normal versiyonu ortası
RAbbim tüm annelerin yardımcısı olsunAminnnnnnnnnnn
Sorma canım saray oldu sayemizde... Şimdide o evle bana hava atıyor iyimi !!! Bencede artık hazırlıklarınıbitirmelisin zamanın geldi ... Aslında çok imreniyorum su hamileliğeama dedim ya benim kocada biz hariç herkesi mutlu edebilecek yetenek var bu yüzden olmuyor işte. Eeeee yasta 36 sınırları zorlar artık bir bebek Allah evlâtlarımı bana bağışlasın hayırlı sağlıklı etsin birde iyi meslekleri olsun başarılı olsunlar daha ne isterimkislm kızlar bakıyorum sabahtan beri baya kaynattınız. öznurcum şu yukardaki alıntıya bakınca kışın olduğun halin gözlerimin önüne geliverdi. çakmanın evine ne kadar uğraştınız be gülüm. nasıl oldu son hali merak ediyom. gerçi senin elin deydi illaki güzel olmuştur. umarım daha iyisi senin evine olur. gerçi sen bu işi meslek edinsen daha çok kazanırsın. hemde işsizlikten kurtulursunkuzucuğa gelince ilaçlarla çaresi varsa ne güzel. gerçi iğne olmak birçok çocuk için kabustur. görümcen içinde çoook sevindim allah inşallah tamamına erdirir. bide benimkinin cinsiyetini öğrenseydim iyiydi. neyse pazartesiye randevu aldım yine belki bu sefer söyler. az önce oğlumu okula gönderirken dediki anne küçük kardeşime slm söyle. sen neden söylemiyosun dedim. utanarak yaklaştı ben gi,diyorum kardeşim dedi sonra sarılıp öptü. bana bakıp ne dese beğenirsin. anneeeee çok şişmişsiiiin he dedim az kaldı patlicam benden 1 buçuk ay büyük bebeği olan bir yakınımız vardı. dün onu sezeryan yaptılar. yani demek oluyoki benim de zamanım git gide daralıyor. halen sanki hazırlıklarım bitmedi. alacaklarımı alıp sonra evdeki toparlayacaklarımı toparlayıp yıkayıp bir çanta hazırlayıp beklemeye başlamam lazım. çenemmi düştü bana mı öyle geliyo:44::44::44:
Aaa sunun dediğine bak ne kaçması ne sıkıcılığı !!!! Su ilaçlardan sendemi alsan acaba diyorumvaaaaay ben geldim diye kaçtınız değilmi öyle olsun. söylemeniz yeterdi çok sıkıcısın diye
sendemii bürütüss
bende bi tek ben birine yeee birine yeme diyen anne sanıyordumm..çok zor bi durum yaaa öteki üvey evlat gibi sen az yee sen hadiii biraz daha yee diye diye sofra işkence oluyor banada..
Benimm küçük kızda çokk iştahsızz zorlaa ekmek ağzına almaz anca sarelle ekmek versiyonu olursa onuda çok yedirmek istemiyoum ..biri şişman biri zayıf birortasını tutturamadık be kardeşimm
amaa bencee sen küçük cimcimenii bi çocuk endokrin bölümüne götür cecommm....sanki biraz kısa gibi
istersen netten kız çocularda boy kilo diye bi bak ama bana kısa geldi açıkcası..
Benim büyük kız 2 yaşından beri yaşıtlarından hep kısaydı ama çevrem ana kısa baba kısa size çekmiş diyordu.ben piyp,riklenip dr sordugumdada doktor size çekmiş dedi iyimi...
Ama allah razı olsum bi prof a tesadüfen bronşit olmuşru kızım götürdük o zamam o dedi eşlime bu çoculda
kemik gelişimi yok bağkurunu yatır çocugunu üniversite hastanesine götür diye..tabi benim koca 1 senede
ancak yatırabildi bağkur borcunu o zamanlar devlet bakmıyordu çocuklaraherşey paralı hele endokrin
bölümmün istediği tahliller hep hormon . .. Neyse ki bağkuru yatırdıda hastane serüvenimizde başlamış
oldu ..1 hafta hastanede yattık çıktık tanı kondu ama ilaca başlayamadık 2 yık bekledik ilacın devlet ödemesi için belli bir persantilin altında büyümesi lazımmışş
ama cecoo ilaçç pahalılık rekoru bizde 1 hafta kullanıma yeticek ilaç 700 tl
allahdan sigorta ödüyor ve raporlu hastayızda para vermiyoz zaten istesekde veremeyizz ayda 3 milyar nerden vercezz
dr söylemişti çokk zenginler çocuklarına bu ilacı boyları uzum olsun diye hiç bir hastalıgı olmamasına
rağmen kullanıyorlarmış..vee ünlüler gençlik hormonu oldugu için kendilerini daha genç ve güzel kalmak
içim kullanıyorlarmış .pprof söylemişti.. Neyse yine söyleyim bence ihmal etme kızını endokrine götür diget dr bişey yok diyip gönderebilir haberin olaa
1 yemek kaşığı yağda yapıyom ben onları yaaa çok zarar verirmi ki??:18:Kaptanım ya bu nugetler yağda dimiiiii....
Oooooy oy kurban olayım yeme bi daha....
Ama ekmek yok galiba... Bu iyi bisi :)
sen kocalısın sen kocalısın sen kocalısınnnnNe kocasız deyip duruyorsunuz ya .. Burda kocasızlığı canı çeken var çekmeyen var Allah Allah iştahımı kabarttınız boşayacam herifi birdahada erkek sinek görmeyecem o olacak
aman aklına öyle kötü şeyleri geçirmesene kötüyü anma başına gelecekBir terslik çıkmazsa öyle yemeğinden sonra evimize gideriz artık.. Allah'tan araba bende birde otobüs tren saatlerce yol sürecekti.. Ben şimdi buna sevindim ya aksilik değilmi sakın araba bozulmasın:/ ay Allah korudun herifte kırkyılda bir işe gitme hakkını bu gün kullanıyor tam bir rezillik olurdu ha !!!
hoşgeldin canım menülerini ve bildirimlerini bekliyoruz yarından itibarenkızlaar bende aranıza katılabilir miyim 85 kilo olduum
gel anacım gel seni kıbrısta tüp yaptıram ben yan yana yatarız masalara:)Kızlar az önce bir haber aldım :
Benim ortanca görümceletden biri 3. Cocuğa hamileydi. Doktordan cikmislar.. Oglan olacakmis. Iki kizi vardi... Doktor bunlarA bir yöntem tavsiye etmis oglan olsun diye öteki denedi 3 cocugu oglan oldu bu Denedi oglan oldu Bana 1 senedir Israr ediyorlar sende yap diye ama Ben cocuk istemediğim İçin yapmadım .. Şimdi haberi almış ya yere göğe sığmıyor keyfinden... Abileri adam olaydı ben Kıbrıs'ta üçüz oğlanda yapardım ama bu mutsuzluğun üstüne birde cocuk yok ya!!!!
Az önce kızımı tomoğrafıye götürdük kulağındaki küpe birtürlü çıkmayınca canı yandı ve ağladı o kucağımda deli gibi ağlarken doktor narkozu elindeki iğneden verdi daha hepsi şırıngadan çıkmadan cocuk kollarımda yığıldı kaldı ;( 3 kere ameliyat oldum tam narkozla bildiğim halde onu öyle görmek beni bitirdi 45 fak. Sonra ayıkacakmış... Allahım kimsenin yavrusunu kucağında cansız bırakmasın of ya basım ağrıyor ağlasam geçecek utancımdan ağlayamıyorum ;(
Bunun farkındalarmı acaba
Ne kadarda kolay dünyamızı sarsabiliyorlar böylekızlarıma özellikle güçlü olmayı zamanı geldiğinde hayır diyebilmeyi öğretmeye çalışıyorum bu yüzden çok incitikmesinler diye hattaortanca kızım psikoloğdan grup terapileri alıyor kendini ifade edebilmek ve özellikle hayır demeyi başarabilmek için... Ben başaramadım. onlar başaracak Allah'ın izniyle
geçmiş olsun cecomm
Kaç zamandır kullanıyorsum o ilacı faydasını gördüysen ne mutlu sana
ben yarın yine psikiyatriye gidicem dr kontrole çagırmıştı.bu 3. Ilaç değiştirişi pek bi faydasını göremiyorum ya dozları büşük geliyor yada ben tam hastayım ..tanıyorum dr a pek bi değişiklik yok demeye kovucak bir gün beni.ilk 25 mg başladı sonra 50 ye çıkardı şimdi90 mg lık ilaç kullanıyorum ıııı yinede kesmiyor arkadaş aynı ruh hali aynı yorgun vucut ..akşam 9 da yattım bu gün sabah yine uykusuz kalktım bütün gün uyusam hep uyusam evi yemeği hiç umursamadan hepppp uyusam..ama hayal görmüyorum hiç...
vaaaaay ben geldim diye kaçtınız değilmi öyle olsun. söylemeniz yeterdi çok sıkıcısın diye
sendemii bürütüss
bende bi tek ben birine yeee birine yeme diyen anne sanıyordumm..çok zor bi durum yaaa öteki üvey evlat gibi sen az yee sen hadiii biraz daha yee diye diye sofra işkence oluyor banada..
Benimm küçük kızda çokk iştahsızz zorlaa ekmek ağzına almaz anca sarelle ekmek versiyonu olursa onuda çok yedirmek istemiyoum ..biri şişman biri zayıf birortasını tutturamadık be kardeşimm
amaa bencee sen küçük cimcimenii bi çocuk endokrin bölümüne götür cecommm....sanki biraz kısa gibi
istersen netten kız çocularda boy kilo diye bi bak ama bana kısa geldi açıkcası..
Benim büyük kız 2 yaşından beri yaşıtlarından hep kısaydı ama çevrem ana kısa baba kısa size çekmiş diyordu.ben piyp,riklenip dr sordugumdada doktor size çekmiş dedi iyimi...
Ama allah razı olsum bi prof a tesadüfen bronşit olmuşru kızım götürdük o zamam o dedi eşlime bu çoculda
kemik gelişimi yok bağkurunu yatır çocugunu üniversite hastanesine götür diye..tabi benim koca 1 senede
ancak yatırabildi bağkur borcunu o zamanlar devlet bakmıyordu çocuklaraherşey paralı hele endokrin
bölümmün istediği tahliller hep hormon . .. Neyse ki bağkuru yatırdıda hastane serüvenimizde başlamış
oldu ..1 hafta hastanede yattık çıktık tanı kondu ama ilaca başlayamadık 2 yık bekledik ilacın devlet ödemesi için belli bir persantilin altında büyümesi lazımmışş
allahdan sigorta ödüyor ve raporlu hastayızda para vermiyoz zaten istesekde veremeyizz ayda 3 milyar nerden vercezz
dr söylemişti çokk zenginler çocuklarına bu ilacı boyları uzum olsun diye hiç bir hastalıgı olmamasına
rağmen kullanıyorlarmış..vee ünlüler gençlik hormonu oldugu için kendilerini daha genç ve güzel kalmak
içim kullanıyorlarmış .pprof söylemişti.. Neyse yine söyleyim bence ihmal etme kızını endokrine götür diget dr bişey yok diyip gönderebilir haberin olaa
Az önce kızımı tomoğrafıye götürdük kulağındaki küpe birtürlü çıkmayınca canı yandı ve ağladı o kucağımda deli gibi ağlarken doktor narkozu elindeki iğneden verdi daha hepsi şırıngadan çıkmadan cocuk kollarımda yığıldı kaldı ;( 3 kere ameliyat oldum tam narkozla bildiğim halde onu öyle görmek beni bitirdi 45 fak. Sonra ayıkacakmış... Allahım kimsenin yavrusunu kucağında cansız bırakmasın of ya basım ağrıyor ağlasam geçecek utancımdan ağlayamıyorum ;(
slm kızlar bakıyorum sabahtan beri baya kaynattınız. öznurcum şu yukardaki alıntıya bakınca kışın olduğun halin gözlerimin önüne geliverdi. çakmanın evine ne kadar uğraştınız be gülüm. nasıl oldu son hali merak ediyom. gerçi senin elin deydi illaki güzel olmuştur. umarım daha iyisi senin evine olur. gerçi sen bu işi meslek edinsen daha çok kazanırsın. hemde işsizlikten kurtulursunkuzucuğa gelince ilaçlarla çaresi varsa ne güzel. gerçi iğne olmak birçok çocuk için kabustur. görümcen içinde çoook sevindim allah inşallah tamamına erdirir. bide benimkinin cinsiyetini öğrenseydim iyiydi. neyse pazartesiye randevu aldım yine belki bu sefer söyler. az önce oğlumu okula gönderirken dediki anne küçük kardeşime slm söyle. sen neden söylemiyosun dedim. utanarak yaklaştı ben gi,diyorum kardeşim dedi sonra sarılıp öptü. bana bakıp ne dese beğenirsin. anneeeee çok şişmişsiiiin he dedim az kaldı patlicam benden 1 buçuk ay büyük bebeği olan bir yakınımız vardı. dün onu sezeryan yaptılar. yani demek oluyoki benim de zamanım git gide daralıyor. halen sanki hazırlıklarım bitmedi. alacaklarımı alıp sonra evdeki toparlayacaklarımı toparlayıp yıkayıp bir çanta hazırlayıp beklemeye başlamam lazım. çenemmi düştü bana mı öyle geliyo:44::44::44:
vaaaaay ben geldim diye kaçtınız değilmi öyle olsun. söylemeniz yeterdi çok sıkıcısın diye
sendemii bürütüss
Hah bir sen eksiktin kocalıymışım körolmayasıca iğneyi vurmaya yüreği dayanmıyor bunları yasasa anında giderdi öteki dünyaya hımm fena fikir değil birdahaki sefere onu getirtmrliyim1 yemek kaşığı yağda yapıyom ben onları yaaa çok zarar verirmi ki??:18:
sen kocalısın sen kocalısın sen kocalısınnnn
haha ben kocasızlıktan dertyanarken mutluymuş gibi sana nispette yaptım ya:)
aman aklına öyle kötü şeyleri geçirmesene kötüyü anma başına gelecek
hoşgeldin canım menülerini ve bildirimlerini bekliyoruz yarından itibaren
gel anacım gel seni kıbrısta tüp yaptıram ben yan yana yatarız masalara:)
ayyy canım benim yaaa 45 dakika sonra yanına sağlıkla gelecek konuşacak sarılacak biliyorum dakikalar geçmez ama
Âmin âmin canım bir normalleşseydi yani nerdeyse ben girecem yoğun bakıma o derecedeyim bu kızı böyle gördükçe ama dengesizde olsa nefes alıyor ya Allah'a şükürler olsunMaalesef canım gerçektende öyle ve bazen eşim beni dellendirdiğinde ( anasıyla ilgili bir durumda ) her defasında söylüyorum senin annen hayatımla oynadı sende ona tepkisiz kalarak ortak oldun geçmişte diye
Çok şükür artık ortak olmuyor tabi banada karışmıyor laf söylediğimde
Benim KV bilmiyor bile doktora gittiğimi söylemeyide düşünmüyorum çünkü bundanda zevk alacağını biliyorum
Aslında kendi benden beter ama işte ben deli değilim diyip söyleniyor bir doktora git diyen olunca
Çok şükür benimde kızlarım istemedikleri şeyi asla yapmazlar heleki büyüğünü öldürürüm de yinede istemiyorsa öldür yapmam derbazen diyorum sana kılıbık koca lazım yoksa sen bu inatla daha çok uğraşırsın diye
Ufak daha yağcılıkla istediğini elde eden bir tip ama büyüğü istediği birşey varsada yapmaz yağcılık ne gerek var bu benim ihtiyacımsa anne baba olarak alırsınız siz zaten der
İnşallah RAbbim evlatlarımızı hayırlı insanlara evlat olmayı nasip eder ( bana göre kocadan daha önemli KV ve KP çünkü bak hayatımızı etkiliyorlar)
Aminnnnnnnnnnnnnn
Canım benim iki ay oldu kullanmaya başlayalı ve inan senelerdir meğer uyku dediğim şey uyku değilmiş :26:
Gerçekten biraz daha sakin ve huzurluyumeskisi gibi eften püften şeylere ağlamıyorum yada sinirlenmiyorum
Gündüz uyuklama halim de olmuyor ilaçı içtiğimde
Aynen dediğin gibi yemek bile yapasım olmuyordu hatta çoğu zaman eşim yapıyordu yemeği
En son bir keresinde balkonda otururken kendimi balkondan aşağı attığımı gördüm ve resmen filmlerdeki tekrar sahneleri gibi 4 - 5 kere arka arkaya hızlı birşekilde aynı şeyi görünce korktum acıkcası hatta bir kaç hafta korkudan balkona çıkamadım tek başıma. Meğer bilinç altım artık senelerce depresyonda olunca intiharı geçmişte düşündüğüm için ( KV ve KPnin yaptıklarından ) yine onu gün yüzüne öyle bir hayalle çıkarmışEşime bile ağlayarak anlatmıştım ben deliriyorum galiba diye oda sonradan kıza diye kazayla kendime randevu alınca iptal etmek yok gidiyorsun demişti
Çok şükür şu anda iyiyim ama doktor bile o zaman bir müddet yanlız kalma demişti ( sanki iki cocukla çok mümkün)
sen bu topiğin göz bebeklerinden birisin hiç öyle şey olurmu
Beni topik paso atıyor nedensebirde arada başından kalkınca çok sonra fark ediyorum
Valla iki kere götürdüm bütün hormon tahlilleri yapıldı gayet normal dendi büyük kızda ama ufaklığı henüz götürmedim hiç
Büyüğünede ne olur ne olmaz diye 1 sene arayla yaptırdım eğer varsa birşey bileyim diye ama şükür birşey yok
Sorma canım yaa büyük zaten kardeşini kıskanıyor birde diğerine ye ona yeme diyince bazen kıyamet kopuyor bana gelince yeme diyorsun sen zaten hep ufak kızınla ilgilen falan diye
Ne kadar iri ve büyükde olsa oda daha çocuk işte
Ufaklıkta günde 100 kere öper beni anneciğim der başka birşey demezbüyük bu sefer kızar pis yalaka diye
Artık olmadı ablamız okuldayken biraz daha üzerine düşüp abla evdeyken uzak durmaya çalışacağım ama cadı uzak durmaz ki
Allahtan üveylik yok yeminle yoksa elalem kastan yapıyor der ama büyük sevmiyor sarılmayı öbürü desen tam bir koalayapışıp kalıyor
Kıyamam kuzuya yaaa
Ay bende hayatta dayanamam sokaktada olsa ağlarım kimse umurum olmaz
Kaç kere doktor yanında ağlamışlığım var sinirlerim bozulunca. Kasma kendini canım inşallah birazdan kuzucuğun uyanıp anneciğim diye boynuna sarılacak ağlayarakta olsa
İnşallah herşey temiz çıkarda bir daha öyle bir durumunuz olmaz....Aminnnnnnnnnnn
Sakınleştı sessizce uykuya daldı çok şükür bir çay iyi giderdi ama tek bırakamıyorum birden uyanır makinaya bağlı olduğunu görürse çok korkar yavrucuk
Horlıyor hala az önce doktor geldi sonucları bildirdi bunun kafasındaki büyüme ile ilgili olan yer çok çok küçükmüş büyüyüp büyüyemeyeceği sabahki konuştuğum doktorun konusuymus 12. Ayda randevumuz var inşallah o zamana kadar kız biraz büyürde iğneye devam ederler of ya bittim resmen ;(kendine gelince görsün seni boşver
Oh oh git yüz valla hatta bende yeniden yüzmeye başlasam iyi olucak .... En azından haftada 3 gün iyi olurdu değilmi ...Neyse kızlar size doyum olmaz ama ben ufak ufak havuzun yolunu tutayım
Gidip biraz kulaç atayımkalorilerimi yakayım zamanım kalırsada az saunayada yayılırım
Akşam yemekten sonra hemen damlarım
Size hoş sohbetler ve iyi günler
ohhh ohhh keyfe bakkk yarasınNeyse kızlar size doyum olmaz ama ben ufak ufak havuzun yolunu tutayım
Gidip biraz kulaç atayımkalorilerimi yakayım zamanım kalırsada az saunayada yayılırım
Uyandı yasasın mutlu uyandı hemde
Dün ki çekirdekten beri hiçbirsey yemedi yavrucuk birşeyler yiyecek sonra evimize gideceğiz oleeey oleeeey oleeeeeey
Neyse kızlar size doyum olmaz ama ben ufak ufak havuzun yolunu tutayım
Sagol canım öyle vallaHadi gemiş olsun cnm kurtardınız insanın evı gıbısı yok
Dünkü menüm ü unutmuşumkızlar
Sabah 5 kasık müsli yarım bardak sut
Öğle 4 kasık makarna bı kase yogurt bırascık tursu
Akşam 5 kucuk parça tavuk 1 kase yoğurt 2 dlm tam tahıl ekmegı
Spor yapmadım dun ev ısını abartmışım bıras
Kan şekerim düştü 3 tane wasa yedım gıttı( saat 10 du bu arada
Sagol canım öyle valla
Wasa nedırkı acaba ?
Hımm badem fındık çok kalorılı seyler ona göreBar canım eşim kolıyle almış bıtmedı gıttı badem fındık buday patlagı kızılcık fılan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?