- 21 Kasım 2007
- 404
- 9
- 96
aç kalınarak kilo verilir de hürsultan sonrasında daha fazlasıyla geri alınır bkz ben ve sibel can:))önemli olan yavaş yavaş verip sonrasında da bunu hayat biçimi haline getirebilmek..hepimizin aldandığı nokta bu işte..ben artık akıllandım deyim yerindeyse bu işi kısa bir sürelik yarış olarak görmüyorum bu bir maraton..Hangimiz 5 kg ı 2 haftada aldık ki 2 haftada vermeye çalışıyoruz...ben de 80 e inene dek hiç kaçak yapmayacağım 80 nin altına indiğim andan itibaren de haftada bir öğlen istediklerimi yiyeceğim tabi ki ölçülü..ağır diyetlerden sonra hep aç kurtlar gibi saldırdım herşeye ve hemen deli kilolar aldım..nefsi de köreltmek gerek..
en son 75 olduğumda aman yarabbi ben nasıl bu kiloyu görürürm ya bunu nasıl yaparım kendime dediğimi hatırlıyorum 2 senede o ibre 87 i gösterdi..kısırdöngüleri kırmalıyız kızlar...
AYNEN CANIM HARFİYEN KATILIYORUM BENİM Bİ HUYUM VAR 5 KİLO VERDİM Mİ ŞIMARIYORUM YEMEYE BASLIYORUM ZAYIFLADIMYA HEMEN EKSİKLİĞİ DOLDURCAM KİLO VERDIM DIYE PANİK OLUYORUM SANIRSAM OFF
2006 YAZINDA ÇALISMIYORDUM YAZLIKTA KALDIGIM SURECE 15 KİLO VERDIM
BÜTÜN GÜN YÜZ AKSAMLARI SAHILDE YÜRÜ ODA YETMEDİ GECE PAZARINA YÜRÜ VE HER İSTEDIGIMIDE YIYORDUM DİYET YAPMADIM O YAZ AMA SÜREKLİ HAREKET HALINDE OLDUGUMDAN VERMISTIM BUTUN KILOLARI.AMA BEN DOĞUŞTAN ŞANSSIZIM VÜCUDUM KİLO ALMAYA ELVERİŞLİ :çok üzgünüm:
AYNEN CANIM HARFİYEN KATILIYORUM BENİM Bİ HUYUM VAR 5 KİLO VERDİM Mİ ŞIMARIYORUM YEMEYE BASLIYORUM ZAYIFLADIMYA HEMEN EKSİKLİĞİ DOLDURCAM KİLO VERDIM DIYE PANİK OLUYORUM SANIRSAM OFF
BÜTÜN GÜN YÜZ AKSAMLARI SAHILDE YÜRÜ ODA YETMEDİ GECE PAZARINA YÜRÜ VE HER İSTEDIGIMIDE YIYORDUM DİYET YAPMADIM O YAZ AMA SÜREKLİ HAREKET HALINDE OLDUGUMDAN VERMISTIM BUTUN KILOLARI.AMA BEN DOĞUŞTAN ŞANSSIZIM VÜCUDUM KİLO ALMAYA ELVERİŞLİ :çok üzgünüm:
sakın stress yapma güzelim sen nasılsa kaçak yapmıyorsun gayet düzenli gidiyorsun veremezsen de normal vücut birden sökülmez çünkü..nolursa olsun aynen devam...yılmak yok..
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3sırnaşık şeyya işte kilo almaya elverişli vücutlarda daha da dikkatli davranılması gerekiyor...ya istersen 30 kg ver eskisi gibi yersen geri alırsın...birgün annemle yürüyüş yapıyoruz yaşım daha küçük tabi yanımızdan incecik bir kız geçti biz yürüyoruz o koşuyor ama nasıl güzel fiziği..ya dedim anne baksana şu kıza incecik..ben onun yerinde olsam bırak koşmayı yerimden kalkmam...baktı suratıma güldü..işte sen bu kafada olduğun için kilolusun o da bu zihniyette olmadığı için bu kadar ince ve sağlıklı dedi..
Selam arkadaşlar, bugünden itibaren bende aranıza katılmak istiyorum.a.s.
Bir süredir takip ediyorum.
Kiliolu bir bayan olarak bugüne kadar hiç diyet yapmadım çünkü iradeli olmadığımı düşünüyordum.Baktım böyle olmayacak sağlık elden gidiyor.
Dün tarihi ile yeni bir döneme girdim.İnşallah mahçup olmam,başaracağıma inanıyorum.:Saruboceq:
Geçen hafta bu konuyla ilgili uz.dr agittim.17 kg fazlam var.Kısa süre hedef koymadı.Uzun sürede verilenin daha sağlıklı olduğunu söyledi.Dünde diyetisyenle ilk görüştük.
1600 kalorilik bana özel bir diyet verdi.Dün gayet güzel uyguladım.Yürüyüş şart, bugün başlayacağım.
Bende buradan verdiğim kiloları yazacağım inşallah,sizlerle paylaşacağım.vereliniortak
elimphia canımbaşın saolsun canım allahrahmet eylesin
hoşgeldin canımmma.s. ohh ne güzel çoğaldık kızlarrrzemuszemusSelam arkadaşlar, bugünden itibaren bende aranıza katılmak istiyorum.a.s.
Bir süredir takip ediyorum.
Kiliolu bir bayan olarak bugüne kadar hiç diyet yapmadım çünkü iradeli olmadığımı düşünüyordum.Baktım böyle olmayacak sağlık elden gidiyor.
Dün tarihi ile yeni bir döneme girdim.İnşallah mahçup olmam,başaracağıma inanıyorum.:Saruboceq:
Geçen hafta bu konuyla ilgili uz.dr agittim.17 kg fazlam var.Kısa süre hedef koymadı.Uzun sürede verilenin daha sağlıklı olduğunu söyledi.Dünde diyetisyenle ilk görüştük.
1600 kalorilik bana özel bir diyet verdi.Dün gayet güzel uyguladım.Yürüyüş şart, bugün başlayacağım.
Bende buradan verdiğim kiloları yazacağım inşallah,sizlerle paylaşacağım.vereliniortak
Kızlar öğlen tevlonda yağsız pişmiş şnitzel yanında söğüs salata ve 1 dilim ekmek yedim.Bugünü kurtaralım, akşama dikkat :)
Osman Müftüoğlunun Kolay Dİyet adlı kitabını okuyorum.Burdada beğendiğim yerleri aktarmaya çalışacağım.Deminde Püsküütün kendimizi kandırmayalım adlı topiğini okudum.Çok beğendim. Yavaş yavaş haftada 0.5-1 kg vermeye çalışmalıyız. Kendimize zaman tanıyalım :)
Savaşa devam :)
Sevgili elimpia ,yağmurgözlü hoşbuldum,çok teşekkürler.
ışin matematiği çok basit arkadaşlar..
Günde ortalama 1.800 kaloriden, haftada yaklaşık olarak 12.600 kalori yakıyoruz.
Bunu kiloya çevirirsek:
7.600 kalori : 1 kilo
12.600 kalori : 1, 6 kilo (12600/7600)
Yani, biz bir hafta boyunca hiçbir şey yemesek bile vücudun kaybedeceği 1.6 kilo.
Üstelik, biz birşey yemediğimizde vücut enerji sarfiyatına gidiyor, kıtlık politikası devreye giriyor ve enerji harcaması %40 lara iniyor.
Yani bu ne demek?
Normal koşullarda, haftada 12.600 kalori harcarken; hiçbir şey yemedimiz "kıtlık" koşullarında harcadığımız kalori miktarı haftada 5.040 kaloriye düşüyor. Bunun da kilo açısından ifadesi sadece 600 gram.
Sonuç : Bir hafta boyunca hiçbir şey yemeyerek verebileceğimiz kilo maksimum 663 gram.
Bunun üzerindeki her kilo, glikojen kaynaklı sudan ve en en en kötüsü kaslarımızdan gidiyor.
Lütfen dikkat.. Sakin sakin atalım kiloları..
kızlar bu haftanın birincileri nerde açıklanıyor ya yağmurgözlünün birinciliğini taçlandırsaydık...arada kaynamasın:)
kızlar bende gittim diyetisyene 1800 kalorilik liste oluşturdu bana özel sevdiğim şeylere göre inş. 6ay süre koydu hedef 60 6ila 8 ayda verebilirsin dedi sabah 1.5dilim ekmek domates biber peynir yedim bide 1 şişe soda hiç acıkmıyorum ya ii vereceğim herhalde yiyemiyorrum yiceklerden biraz alıyom bırakıyorum ya çok şişiyorum yada midem bulanıyor yiyemiyorum şimdi pazara gideceğim bu sıcakta hem yürüyüş olur banada gerçi sıkılıyorum ama idare edeceğiz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?