80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

AYNEN CANIM HARFİYEN KATILIYORUM BENİM Bİ HUYUM VAR 5 KİLO VERDİM Mİ ŞIMARIYORUM YEMEYE BASLIYORUM ZAYIFLADIMYA HEMEN EKSİKLİĞİ DOLDURCAM KİLO VERDIM DIYE PANİK OLUYORUM SANIRSAM OFF
2006 YAZINDA ÇALISMIYORDUM YAZLIKTA KALDIGIM SURECE 15 KİLO VERDIM
BÜTÜN GÜN YÜZ AKSAMLARI SAHILDE YÜRÜ ODA YETMEDİ GECE PAZARINA YÜRÜ VE HER İSTEDIGIMIDE YIYORDUM DİYET YAPMADIM O YAZ AMA SÜREKLİ HAREKET HALINDE OLDUGUMDAN VERMISTIM BUTUN KILOLARI.AMA BEN DOĞUŞTAN ŞANSSIZIM VÜCUDUM KİLO ALMAYA ELVERİŞLİ :çok üzgünüm:

hep aynı dertten muzdaripiz kızlar vucudumuz almaya müsait ama yılmak yok devam kaydirigubbakcemile5

Selam arkadaşlar, bugünden itibaren bende aranıza katılmak istiyorum.a.s.
Bir süredir takip ediyorum.
Kiliolu bir bayan olarak bugüne kadar hiç diyet yapmadım çünkü iradeli olmadığımı düşünüyordum.Baktım böyle olmayacak sağlık elden gidiyor.
Dün tarihi ile yeni bir döneme girdim.İnşallah mahçup olmam,başaracağıma inanıyorum.:Saruboceq:
Geçen hafta bu konuyla ilgili uz.dr agittim.17 kg fazlam var.Kısa süre hedef koymadı.Uzun sürede verilenin daha sağlıklı olduğunu söyledi.Dünde diyetisyenle ilk görüştük.
1600 kalorilik bana özel bir diyet verdi.Dün gayet güzel uyguladım.Yürüyüş şart, bugün başlayacağım.
Bende buradan verdiğim kiloları yazacağım inşallah,sizlerle paylaşacağım.vereliniortak

ya işte kilo almaya elverişli vücutlarda daha da dikkatli davranılması gerekiyor...ya istersen 30 kg ver eskisi gibi yersen geri alırsın...birgün annemle yürüyüş yapıyoruz yaşım daha küçük tabi yanımızdan incecik bir kız geçti biz yürüyoruz o koşuyor ama nasıl güzel fiziği..ya dedim anne baksana şu kıza incecik..ben onun yerinde olsam bırak koşmayı yerimden kalkmam...baktı suratıma güldü..işte sen bu kafada olduğun için kilolusun o da bu zihniyette olmadığı için bu kadar ince ve sağlıklı dedi..

sakın stress yapma güzelim sen nasılsa kaçak yapmıyorsun gayet düzenli gidiyorsun veremezsen de normal vücut birden sökülmez çünkü..nolursa olsun aynen devam...yılmak yok..

tşk ederim canım dikkat ediyorum vermesemde devam edicem yılmak yokkaydirigubbakcemile2dediğin gibi vücut direnecek bu gayet doğal o zamanda 1 ,2 günlük değişiklerle sorunu çözerim sanıyorumzemuszemuszemuszemus

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3sırnaşık şey

TİROİT HORMON İLACI KULLANAN HİPOTİROİDİLİ HASTALARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR:

1. İlacınızı doktorunuzun önerdiği dozda alınız. Fazla veya az almayınız.
2. Doktorunuzun haberi olmadan ilacı kesmeyiniz. Bu ilaçları ömür boyu alacağınızı unutmayınız.
3. İlacı sabahleyin aç karnına alınız. Yemekten yarım saat önce almak uygundur. Aç karna alınınca midenizde rahatsızlık oluyorsa tok karna alınız. Devamlı tok karna alırsanız ilaç dozunu artırmak gerekebilir. Bunu doktorunuza söyleyiniz.
4. Sabah bu ilacı alınca kalsiyum, demir ilacı, soya proteini ve soya ürünleri, mide ilaçları, demir içeren multivitamin ilaçları veya posa kapsülleri almayın. Bu ilaçları diğer öğünlerde kullanınız.
5. Şikayetlerinizde ilaca başladıktan birkaç hafta sonra düzelme başlar. Şikayetler düzelince hastalık geçti sanmayınız. İlacı keser veya azaltırsanız şikayetleriniz tekrar başlar.
6. İlacı kullanmaya başladıktan sonra çarpıntı, baş dönmesi, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ayak krampları, baş ağrısı ve sinirlilik oluyorsa doktorunuza haber verin. İlaç dozu fazla gelmiş olabilir.
7. Gebe kalırsanız doktorunuza başvurun. Gebelikte ilacın dozunu arttırmak gerekebilir.
8. Ameliyat olacaksanız doktorunuza haber veriniz. Ameliyat öncesi hormonların normal olması gerekir.
9. İlacı başladıktan sonraki ilk aylarda saç dökülmesi hafif derecede olabilir. Bu geçici bir durumdur. Devam ederse doktorunuzla görüşün.
10. Bu ilaçlar kilo vermek için rasgele kullanılmaz, tehlikelidir.
11. Ben iyiyim diye ilacı kesmeyiniz. İlacı keserseniz hastalık tekrar başlar.
12. İlacı hep aynı saatte alınız. Unutmamak için ilacı odanızda devamlı görebileceğiniz bir yere (çocukların ulaşamayacağı bir yere) koyunuz.
13. İlacı almayı unutursanız ertesi gün sabah dozunu aldıktan sonra akşam yemeği öncesi bir doz daha alınız.
14. Sabah ilacı almayı unutursanız öğleden sonra veya akşam alınız.
15. İlacı aldıktan sonra kusarsanız tekrar ilaç almayın. Ertesi gün normal dozunuzu alınız.
16. Gebe kalırsanız hemen doktorunuza başvurun. İlaç dozunun ayarlanması gerekir. Gebelik süresince 6-8 haftada bir TSH ölçümlerinin yapılarak ilaç dozunuzun ayarlanması gerekir.
17. Sigara içmeyiniz. Sigara tiroid yetmezliği şikayetlerini artırır ve hastalık daha şiddetli seyreder.
18. İyotlu tuz yemeyiniz ve içerisinde iyot bulunan vitamin ilaçları almayınız. Vitamin ilaçlarının prospektüsüne veya etiketine bakarak iyot olup olmadığını kontrol ediniz.

KAYNAK: Prof. Dr. Metin Ozata, Tiroid Hastasının Elkitabı, 2007 Baskıda
:::::::::rof.Dr. Metin Özata::::::::::

hoşgeldin canım aramıza kolay gelsin ..

Kızlar öğlen tevlonda yağsız pişmiş şnitzel yanında söğüs salata ve 1 dilim ekmek yedim.Bugünü kurtaralım, akşama dikkat :)

Osman Müftüoğlunun Kolay Dİyet adlı kitabını okuyorum.Burdada beğendiğim yerleri aktarmaya çalışacağım.Deminde Püsküütün kendimizi kandırmayalım adlı topiğini okudum.Çok beğendim. Yavaş yavaş haftada 0.5-1 kg vermeye çalışmalıyız. Kendimize zaman tanıyalım :)

Savaşa devam :)

hoşgeldin canımmma.s. ohh ne güzel çoğaldık kızlarrrzemuszemus

ben o topiği okuyayım demiştim ama bulamadım:çok üzgünüm:

Sevgili elimpia ,yağmurgözlü hoşbuldum,çok teşekkürler.

kaptanımız handerya canım..burda yediklerimizi,yaptıklarımı yazıyoruz..cumaları da tartılıp kilomuzu yazıyoruz....zaten ben ve yağmurgözlü de burda yeniyiz...hep birlikte zayıflıyoruz..buraya sık girip paylaşımda bulunursan inan daha kolay motive oluyorsun...gerçi sen diyetisyene de gidiyormuşsun ama burayı da aksatma derim..faydasını göreceksin..

kızlar bu haftanın birincileri nerde açıklanıyor ya yağmurgözlünün birinciliğini taçlandırsaydık...arada kaynamasın:)

kızlar püsküüt böyle diyor bence de çok mantıklı...yavaş vermek gerekiyor önemli olan hızlı değil yavaş ve kalıcı kg vermek...80 den indikten sonra ben de yavaşlıycam..

kızlar bende gittim diyetisyene 1800 kalorilik liste oluşturdu bana özel sevdiğim şeylere göre inş. 6ay süre koydu hedef 60 6ila 8 ayda verebilirsin dedi sabah 1.5dilim ekmek domates biber peynir yedim bide 1 şişe soda hiç acıkmıyorum ya ii vereceğim herhalde yiyemiyorrum yiceklerden biraz alıyom bırakıyorum ya çok şişiyorum yada midem bulanıyor yiyemiyorum şimdi pazara gideceğim bu sıcakta hem yürüyüş olur banada gerçi sıkılıyorum ama idare edeceğiz artık

kaç kg vermiş olacaksın ben çizelgeyi göremiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…