Kizlar kizlar gelemmi
Yanaginizdan opemmi
Ben 69.6 gordum
Bunu size diyemmi..
insallah canim insallah...Allah kimsenin emegini bosa vermesinmaşallahhh
kutlarım senidarısı bizlerin başına
simdi bu aksam yürüyüsünde bebekarabasi ne ariyordu diyenlere ufak bir ayrinti söylemeden gecemeyecegim..ben indirimin tam tepesine düsünce büyük kizi aradim..bebek arabasini al markete gel dedim ki marketle bizim evin arasi yürüyerek 20 dakika..yani benim büyük tembelde böylece yürüyüs yapmak zorunda kaldikizlar 1 Saat önce marketteydim..cumartesi aksamlari sebze yari fiyatina düsüyor..aslinda benim kivircikla yürüyüse cikmistim...yürüyüsün 150 .ci dakikasinda markete yetistik...tam o andada market görevlisi etikatleri yari fiyat olarak degisiyordu..yani bir bebek arabasi dolusu sebze aldim..taze fasulye..marol taze sogan börülce..kirmizi top biber..ispanak...yani aldimda aldim bu hafta sebze haftasi hepsininde benim icin olan kismi buhar makinasinda pisecek yani rakiplere duyurulur
kizlar 1 Saat önce marketteydim..cumartesi aksamlari sebze yari fiyatina düsüyor..aslinda benim kivircikla yürüyüse cikmistim...yürüyüsün 150 .ci dakikasinda markete yetistik...tam o andada market görevlisi etikatleri yari fiyat olarak degisiyordu..yani bir bebek arabasi dolusu sebze aldim..taze fasulye..marol taze sogan börülce..kirmizi top biber..ispanak...yani aldimda aldim bu hafta sebze haftasi hepsininde benim icin olan kismi buhar makinasinda pisecek yani rakiplere duyurulur
insallah canim insallah...Allah kimsenin emegini bosa vermesin
simdi bu aksam yürüyüsünde bebekarabasi ne ariyordu diyenlere ufak bir ayrinti söylemeden gecemeyecegim..ben indirimin tam tepesine düsünce büyük kizi aradim..bebek arabasini al markete gel dedim ki marketle bizim evin arasi yürüyerek 20 dakika..yani benim büyük tembelde böylece yürüyüs yapmak zorunda kaldi
esagol canim..evet son hiz devam...bu hafta daha bir hevesliyim birinci oldugumdanmidir nedir....afiyet bal şeker olsun
bu hafta diyet son hız devam desene
sorma valla bu senede Kilo almaya bhasladi bu tembellik yüzünden..bugün karar verdim aksam yürüslerini bu tembelle yapacagim biraz hareket etsin kafaya oksijen gitsin cigerlerede tabiyaaa bu büyük çocukların hepsimi tembel
benim büyükde nefes almaya üşeniyor çocuğu yerinden kaldıramıyorum
banada aynen öyle olacakmış gibi geliyorvalla bencede tuttu..ay kiz sorma altin haftami yasiyorum resmen
canim gecmis olsun dikkat et kendine..herseyin basi saglik malum
sagol canim..Samsung s3
hayt be görüntüye bak görüntüye..bana birincilik cok yakisiyooorhaftayada birinciyim duyurulur rakiplerime
ayrica kaptanim ellerine saglik ..
sagol canim..minik kelebegi yendim bu hafta..haftaya o beni yenmesin diye dahada gayretlenecegim kesin
bence senin Kilo birden düsecek..su topluyorsun gibime geliyor:26::26::26::26:kiz senin sansinada herifinin yanina gittigin hafta kirmizi kart görmeyesin
banada aynen öyle olacakmış gibi geliyor
pazartesi heyecanı aslında korkusu sardı beni 5 günlük rapor almam lazım ama yaaa vermezlerseeee:18::18::18:
ellerine saglik paylasimin icin..bende o kitabi yillarca okudum..faydasinida gördüm ama cocuk egitimi konusunda hicbir Fikri olmayan okumayi kendini gelistirmeyi zerre Kadar düsünmeyen ve tamamen egitimden bihaber bir aileden gelen bir kocam oldugu icin okuduklarim sadece benim davranislarimda fayda etti..ama babayla isbirligi icinde olamadigim icin girisimlerim cogu Zaman kavga gürültüyle bitti malesefHamile kaldıktan sonra okuduğum ilk kitap eğitim kitabı Haluk Yavuzer'in yazmış olduğu Çocuk Eğitimi El Kitabı'ydı. Daha önce de çocuk gelişimi kitapları okumuştum ama ders geçmek amacıyla olduğundan bu kadar ilgilenmiyordum tabii. Kitabı çok beğendim. Kısa fakat öz yazılmış. 2yaş ile gençlik yaşlarına kadar olan geniş bir yaş dilimi ele alınmış.Yani her konu anlatılmamış sadece genel olarak bazı konulara değinilmiş. Anne babaları gruplandırmış(baskıcı, Yazarın kendisinin de ifade ettiği gibi, daha çok anne babaların sıklıkla yapıyor oldukları pedagojik hatalardan yola çıkılarak, uygulamadaki yanlışlar doğrularla beraber resimler eşliğinde verilmiş. Bu da kitabın zevkle okunmasını sağlamış. Mesela aşağıdaki resimlerde anne, TV seyretmeden önce pijamalarını giymeleri gerektiği konusunda anlaştıklarını çocuklara uzuuun uzun ve kızarak anlatıyor. Burada, Haluk Yavuzer annenin kısa cümle kurması gerektiğini yeri geldiğinde bir kelimenin çocuklarda uzun konuşmalardan çok daha fazla etkili olacağını söylüyor. Nitekim buradaki çocuk anneye kulağını tıkamış görüldüğü gibi.Allah bilir duymamak için bağırıyorlardır da:)
Elizabeth Pantley "Çocuğunuzla İşbirliği Yapın" kitabında bu olaya "ebeveyn sağırlığı" diyerek açıklık getiriyor yani çocuk artık ebeveynini duymaz, duysa da umursamaz anlamına geldiğini söylüyor. Zaten iki kitap birbirine oldukça benziyor. Elizabeth Pantley'in kitabı biraz daha kapsamlı. Onu da daha sonra yazmayı düşünüyorum.*
Buradaki resimde ise anne tek kelimeyle olayı hallediyor:)
Her bölüm başında, bir düşünürün çocuk eğitimiyle ilgili bir sözüne yer verilmiş. Konulara uygun vaka örnekleri dikkat çekici. Ayrıca bölüm sonlarında "Öneriler" başlığı altında bölümün bir özeti yer alıyor.
Benim bu kitaptan öğrendiklerim:
Kitapta yer alan iki sözle bitireyim:
- Sabırlı olun.
- Çocuğunuza ve kişiliğine saygı duyun. O da bir birey unutmayın.
- Çocuğunuzu aktif olarak dinleyin.
- Çocuğunuza duygularını ifade etmeyi öğretin.
- "Sen" mesajı yerine "ben" mesajı verin. Yani eleştiri ifadeleri kullanmak yerine kendi duygularınızdan bahsedin.
- Olumlu düşünün, kendinizi sevin, mutlu olun ve mutlu olmayı öğretin.
- Çocuğunuzu sevdiğinizi belli edin, onu okşayın, öpün, ona onu çok sevdiğinizi söyleyin.
- Ceza yerine başka alternatifler bulun.(Mola yöntemi olabilir. Sinirlendiği zaman siniri yatışana kadar odasına göndermek gibi.
- Görmek istediğiniz davranışları sergileyin.
- Çocuğu takdir edin.
- Yaşına göre sorumluluklar verin. Kendine güvensin diye.
- Çocukların sorularına kısa fakat gerçek-doğru cevaplar verin.
- Çocukları yemek yemek için zorlamayın; asla bağırmayın ve dövmeyin yemek yemiyor diye ters teper.
- Uyku düzenine alıştırın, kendi yanınızda uyutmayın (Bu konuyu çok kısa geçmiş yazar, başka kitaplardan takviye alınmalı bence bu kadar kolay değil çünkü malesef:)
- Çocuğun yeteneklerini ön plana çıkarın. Sevdikleri şeyleri anlatmasına izin verin. (Bu daha çok öğretmenler için söylenmiş ki öğretmenler derslerde başarı gösteremeyen çocuklara bu şekilde başarılı olma hissini tattırsınlar diye:)
- Mümkünse 3 yaşına kadar kreşe göndermeyin. (Bu da benim işime geliyor tabii çalışmadığım için pişmanlık duygusunu bastırmak için:)
- Sorunları çocuğunuzla beraber çözün.
Çocuklar oyunla eğitilmelidir çünkü oyun çocuğun doğal bir etkinliğidir.
İbn-i Sina
Çocuğuna gerçek servet bırakmak isteyen, ona iyi dinlemeyi öğretir.
Publilus Syrus
amannn kıçını kaşııbu gün benim cakmayi heder ettim bitti tükendi
Sabah kahvaltiya gittik..bende kasitli olarak en zayif gösteren kiyafeti giydim..sabah kapiyi acti uzaktan beni gördü..aman allahim sen ne kadar zayif görünüyorsun bu kiyafetle dedi....bende dedim ne görünmesi zayifladim zaten...69 u gördüm bu sabahGözleri bir acildi..yapma ya gercektenmi dedi Evet dedim..kahvaltida birden büyük kizina(ki 90-100 kg) bak yengen 69 lari görmüs..inat etti gayret gösterdi yapti..sende tik yok demezmi Ama kiz bahaneydi..o hic ummuyordu benim 69 da olsa 60lari görecegimi....tüm günün konusu oldu valla
ellerine saglik paylasimin icin..bende o kitabi yillarca okudum..faydasinida gördüm ama cocuk egitimi konusunda hicbir fikri olmayan okumayi kendini gelistirmeyi zerre kadar düsünmeyen ve tamamen egitimden bihaber bir aileden gelen bir kocam oldugu icin okuduklarim sadece benim davranislarimda fayda etti..ama babayla isbirligi icinde olamadigim icin girisimlerim cogu zaman kavga gürültüyle bitti malesefBir sey tektarafli olmayacak yoksa durum zorlastikca zorlasiyor
allah rahatlık versin canım yatağındaselam kızlar bugün ara ara gırıp gecmıs yaptım ama tam yazacakken esım aradı
bugün kredı kartının hesabı kesıldıde yatagımızı degısecektık gel magazaya alalım dedı
ancak fırsatım oldu bellonadan vıscojell fresh yatak aldım 1300lıracık
enpahalısına gıttık ama degecekmıs gıbı gelıyo bakalım bu aksam yatınca anlıycaz
varmı aranızda kullananınız 1ay deneme surecı var ama ınsallah pişman olmam
aslında bütcemı asıyo ama napalım yatakta herzaman alınmıyo dedık hayırlısı bakalım
menüm
sabah
1 dılım peynı 1bardak cay tatlandırıcılı
3 catal yumurta(sucuklu
7 8 tane yesıl zeytın 2 dılım tam bugday ekmegı
öğle
1 tabak semızotu 1bardak ayran
aksam yarım tabak karısık kızartma
2 dılım ekmek 1kase yogurt
4bardak yesılcay 3 bardak karısık bıtkı cayı
bol bol su
1tanede armut
valla duyumcum benım hedefıme cok yakınsın bende 68 olmak ıstıyorum kıskandım senı bende o kıloda olsam keske
pazartesı lahana corbasına ve ender saraca baslıyoruz dımı kızlar
ay sorma kiz belki inanmayacaksin...oradan ciktim..eve gelip esortmanlarimi giyip yürüyüse ciktim...geldim kiza cay yaptirdim..ilk cay da bardak catir catir parcalandi...hatunun gözü var gibi gibiamannn kıçını kaşıı
Valla nazarı deyer o çakmanın haset ettiyse
elemtere fişşş
kem gözlere şişş
Işallah bu sabah daha aşağı çıkarsın tartıda
bu gün küçük kızın kreşte toplantı vardı
pisikolog tavsiyelerde bulundu
anlatımlar yaptı..orda tavsiye ettiler bu yazarın kiteplarını
onu araştırırken okudum çok hoşuma gitti paylaşmak istedim kızlarla
ama dediğin gibi tek başına olmuyor bu işler
terazinin bi kefesi kaymaya görsün öbür taraf ağzıyla kuş tutsa nafile
benimde büyük kızımı büyütürken çok sıkıntılarım oldu kv kp 2 yaşlı görümce bi çocuğu kıskanan amca
allah allah o zman benimki halis mulis su katılmamış öküz
ne zordu deyil kitap kütüphaneyi okusam karetmez yani
şimdi büyük kızım patlamaya hazır sessiz bir bomba gibi geziyor
hayirli Ugurlu olsun hayatim...her Sabah bir öncekinden daha huzurlu daha sansli daha kazancli günlere uyanin insallah ...insallah sende geleceksin bu kilolara..ben 104 ten geldim 4 sene sürdü..biraz sabir biraz gayretselam kızlar bugün ara ara gırıp gecmıs yaptım ama tam yazacakken esım aradı
bugün kredı kartının hesabı kesıldıde yatagımızı degısecektık gel magazaya alalım dedı
ancak fırsatım oldu bellonadan vıscojell fresh yatak aldım 1300lıracık
enpahalısına gıttık ama degecekmıs gıbı gelıyo bakalım bu aksam yatınca anlıycaz
varmı aranızda kullananınız 1ay deneme surecı var ama ınsallah pişman olmam
aslında bütcemı asıyo ama napalım yatakta herzaman alınmıyo dedık hayırlısı bakalım
menüm
sabah
1 dılım peynı 1bardak cay tatlandırıcılı
3 catal yumurta(sucuklu
7 8 tane yesıl zeytın 2 dılım tam bugday ekmegı
öğle
1 tabak semızotu 1bardak ayran
aksam yarım tabak karısık kızartma
2 dılım ekmek 1kase yogurt
4bardak yesılcay 3 bardak karısık bıtkı cayı
bol bol su
1tanede armut
valla duyumcum benım hedefıme cok yakınsın bende 68 olmak ıstıyorum kıskandım senı bende o kıloda olsam keske
pazartesı lahana corbasına ve ender saraca baslıyoruz dımı kızlar
banada öyle geliyor vallaallahh allahh
ben bu kadar az kalori almış olamam
imkamsızz bu :26:
Nasıl becerdim acep:44:
992 kalori almışım bugünn
çokk şaşırdımm
Bravo bana
hoş bu da az oldu yaa
bi ortasını bulamadımm yaaa
bana 1800
kalorilik diyet vermişti diyetisyen
ben tutturamıyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?