ay sorma kiz belki inanmayacaksin...oradan ciktim..eve gelip esortmanlarimi giyip yürüyüse ciktim...geldim kiza cay yaptirdim..ilk cay da bardak catir catir parcalandi...hatunun gözü var gibi gibi
Hayirli ugurlu olsun hayatim...her sabah bir öncekinden daha huzurlu daha sansli daha kazancli günlere uyanin insallah ...insallah sende geleceksin bu kilolara..ben 104 ten geldim 4 sene sürdü..biraz sabir biraz gayret
Banada öyle geliyor valla
[ınde
[lıst]
[*]sabah ;bir adet haşlanmış yumurta
[*]yaarım kibrit kutusu kadar beyaz peynir
[*]salatalık
[*]domates biber
[*]çekersiz çay
[*]1dilim ekmek
[*]öğlen;1kase nohut yemegi 1dilim ekmek 1 bardak ayeran
[*]ara öğün;bir kase yoğurt
[*]akşam;2dilim ekmek arası peynirli tost 1bardak ayran
[*]bol su
[*]ve 45dk koşu ve25 mekik
[*]bu günüde atlattım :)allah şükür sizler nasılsınız kızlar:)
[/lıst]
nt][/ındent]
zaten iyiydik menünü okuduk daha iyi olduk...[INDE
- sabah ;bir adet haşlanmış yumurta
- yaarım kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- salatalık
- domates biber
- çekersiz çay
- 1dilim ekmek
- öğlen;1kase nohut yemegi 1dilim ekmek 1 bardak ayeran
- ara öğün;bir kase yoğurt
- akşam;2dilim ekmek arası peynirli tost 1bardak ayran
- bol su
- ve 45dk koşu ve25 mekik
- bu günüde atlattım :)allah şükür sizler nasılsınız kızlar:)
NT][/INDENT]
iyi geceler hayatim bende cikiyordum zatenNeyse ben gidiyimde yatıyım
çok yoruldum ve üşüdüm bu gün
size iyi sohbetler kızlar
nohut
tost
ayran
aynı şeyleri yemişiz
valla hepimize geçmiş olsun bu günde bitti ama
benim için asıl tehlike gece başlıyor
belki güleceksiniz ama
gece 2de 3de çok fena bir açlıkla uyanıp kendimi buz dolabının önünde buluyorum çoğu zaman
zaten uykulu bir şekilde ne bulursam yiyorum
çok feci bir durum hadi gündüz kendimize engel oluyozda gece ölümüne yeme isteği oluyor bende
insülin direnci var ondan dedi dr ama ara ara oluyor genede
[TABLE="class: grid"]
[TR][TD] 0 [/TD] [TD] nick [/TD] [TD] başlangıç [/TD] [TD] geçen hafta [/TD] [TD] bu hafta [/TD] [TD] giden [/TD] [TD] toplam giden [/TD] [TD] hedef [/TD] [TD] spor [/TD] [/TR]
[TR][TD] 1 [/TD] [TD] duyum[/TD] [TD] 79 [/TD] [TD] 71.8 [/TD] [TD] 70.3 [/TD] [TD] 1.5 [/TD] [TD] 8.7 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] 8-10 saat yürüyüş [/TD] [/TR]
[TR][TD] 2 [/TD] [TD] minikkelebk[/TD] [TD] 80 [/TD] [TD] 69.9 [/TD] [TD] 68.5 [/TD] [TD] 1.4 [/TD] [TD] 11.5 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[TR][TD] 3 [/TD] [TD] beyazcan[/TD] [TD] 86 [/TD] [TD] 77.2 [/TD] [TD] 76.2 [/TD] [TD] 1 [/TD] [TD] 9.8 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[TR][TD] 4 [/TD] [TD] ceco34[/TD] [TD] 120 [/TD] [TD] 104.9 [/TD] [TD] 104.2 [/TD] [TD] 0.7 [/TD] [TD] 15.8 [/TD] [TD] 85 [/TD] [TD] 1.5 saat yürüyüş [/TD] [/TR]
[TR][TD] 5 [/TD] [TD] wintersun[/TD] [TD] 83 [/TD] [TD] 78.3 [/TD] [TD] 78.1 [/TD] [TD] 0.2 [/TD] [TD] 4.9 [/TD] [TD] 70 [/TD] [TD] 4 saat hafif yürüyüş [/TD] [/TR]
[TR][TD] 6 [/TD] [TD] efsax[/TD] [TD] 103.2 [/TD] [TD] 75.9 [/TD] [TD] 75.9 [/TD] [TD] 0 [/TD] [TD] 27.3 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[TR][TD] 7 [/TD] [TD] ayyuzlum0211[/TD] [TD] 85.5 [/TD] [TD] 88 [/TD] [TD] 88.6 [/TD] [TD] +0.6 [/TD] [TD] 3.1 [/TD] [TD] yok [/TD] [TD] yok [/TD] [/TR]
[/table]
tamam derim aslında bana kalsa hemen yapalım derimde hem yeni ayran detoksu yaptık hemde bayram temizliği falan yapıcaz halsiz düşmeyelim
en iyisi bayram sonu .büyük ihtimal kilo alımı olur bayramda bununla toparlarız
Ceco öyle deme kizzzz :)))) bayramda da almayız iins
ben k.validelerden gelince zayıflamış bile oluyorum da
anneme,ananneme geçince vay halime:26:
cok mutluyuuum..69 lari gördüm..icim icime sigmiyooooooooooooooooooooor:118::118::118::118::118::118::118::119::119::119::119::
Hamile kaldıktan sonra okuduğum ilk kitap eğitim kitabı Haluk Yavuzer'in yazmış olduğu Çocuk Eğitimi El Kitabı'ydı. Daha önce de çocuk gelişimi kitapları okumuştum ama ders geçmek amacıyla olduğundan bu kadar ilgilenmiyordum tabii. Kitabı çok beğendim. Kısa fakat öz yazılmış. 2yaş ile gençlik yaşlarına kadar olan geniş bir yaş dilimi ele alınmış.Yani her konu anlatılmamış sadece genel olarak bazı konulara değinilmiş. Anne babaları gruplandırmış(baskıcı, Yazarın kendisinin de ifade ettiği gibi, daha çok anne babaların sıklıkla yapıyor oldukları pedagojik hatalardan yola çıkılarak, uygulamadaki yanlışlar doğrularla beraber resimler eşliğinde verilmiş. Bu da kitabın zevkle okunmasını sağlamış. Mesela aşağıdaki resimlerde anne, TV seyretmeden önce pijamalarını giymeleri gerektiği konusunda anlaştıklarını çocuklara uzuuun uzun ve kızarak anlatıyor. Burada, Haluk Yavuzer annenin kısa cümle kurması gerektiğini yeri geldiğinde bir kelimenin çocuklarda uzun konuşmalardan çok daha fazla etkili olacağını söylüyor. Nitekim buradaki çocuk anneye kulağını tıkamış görüldüğü gibi.Allah bilir duymamak için bağırıyorlardır da:)
Elizabeth Pantley "Çocuğunuzla İşbirliği Yapın" kitabında bu olaya "ebeveyn sağırlığı" diyerek açıklık getiriyor yani çocuk artık ebeveynini duymaz, duysa da umursamaz anlamına geldiğini söylüyor. Zaten iki kitap birbirine oldukça benziyor. Elizabeth Pantley'in kitabı biraz daha kapsamlı. Onu da daha sonra yazmayı düşünüyorum.*
Buradaki resimde ise anne tek kelimeyle olayı hallediyor:)
Her bölüm başında, bir düşünürün çocuk eğitimiyle ilgili bir sözüne yer verilmiş. Konulara uygun vaka örnekleri dikkat çekici. Ayrıca bölüm sonlarında "Öneriler" başlığı altında bölümün bir özeti yer alıyor.
Benim bu kitaptan öğrendiklerim:
Kitapta yer alan iki sözle bitireyim:
- Sabırlı olun.
- Çocuğunuza ve kişiliğine saygı duyun. O da bir birey unutmayın.
- Çocuğunuzu aktif olarak dinleyin.
- Çocuğunuza duygularını ifade etmeyi öğretin.
- "Sen" mesajı yerine "ben" mesajı verin. Yani eleştiri ifadeleri kullanmak yerine kendi duygularınızdan bahsedin.
- Olumlu düşünün, kendinizi sevin, mutlu olun ve mutlu olmayı öğretin.
- Çocuğunuzu sevdiğinizi belli edin, onu okşayın, öpün, ona onu çok sevdiğinizi söyleyin.
- Ceza yerine başka alternatifler bulun.(Mola yöntemi olabilir. Sinirlendiği zaman siniri yatışana kadar odasına göndermek gibi.
- Görmek istediğiniz davranışları sergileyin.
- Çocuğu takdir edin.
- Yaşına göre sorumluluklar verin. Kendine güvensin diye.
- Çocukların sorularına kısa fakat gerçek-doğru cevaplar verin.
- Çocukları yemek yemek için zorlamayın; asla bağırmayın ve dövmeyin yemek yemiyor diye ters teper.
- Uyku düzenine alıştırın, kendi yanınızda uyutmayın (Bu konuyu çok kısa geçmiş yazar, başka kitaplardan takviye alınmalı bence bu kadar kolay değil çünkü malesef:)
- Çocuğun yeteneklerini ön plana çıkarın. Sevdikleri şeyleri anlatmasına izin verin. (Bu daha çok öğretmenler için söylenmiş ki öğretmenler derslerde başarı gösteremeyen çocuklara bu şekilde başarılı olma hissini tattırsınlar diye:)
- Mümkünse 3 yaşına kadar kreşe göndermeyin. (Bu da benim işime geliyor tabii çalışmadığım için pişmanlık duygusunu bastırmak için:)
- Sorunları çocuğunuzla beraber çözün.
Çocuklar oyunla eğitilmelidir çünkü oyun çocuğun doğal bir etkinliğidir.
İbn-i Sina
Çocuğuna gerçek servet bırakmak isteyen, ona iyi dinlemeyi öğretir.
Publilus Syrus
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Yine ayağı yanmış ceco geldi hanımmmmmmmmm
Sabah annemlere kahvaltıya giderek evden bir attık kendimizi şu ana kadar daha yeni eve girdik
Dün bütün gün görüşmemiştik ve turşu yapımı bugüne kalmıştı
Anam öldük bittik ama tam 25 ufak kavanoz, 5 büyük kavanoz turşu kurdukİnşallah lezzetli olurda kışın bari arada da olsa çıkartırım evdekilere
Ben çok severim ama acayip ödem yaptığından yememeyi tercih edeceğim inşallah
Annem sağ olsun dün gece geç saatte tarhanayıda hazırlayıp yoğurmuşohhhhhhh kışa hazır sayılırz bir tek domates biber yapacağız kavanozlara ( hazır melemenlik yada kahvaltılık ) konserve yapacağız onları tabi
Akşam üzerede kardeşime çaya gittik ve üşümeye başlayınca peteklerin çalışmadığını fark edip birde orada peteklerin havasını aldıktabi biraz etrafta battı onları bir yandan temizledik
En son bir saatlik uğraş sonucu petekler ısındıda biz biraz daha rahat oturduk
Ellerine ve emeğine sağlık Kaptancığım
Hakkını helal et
Kızlar bu arada hepinizi tebrik ediyoruminşallah hep daha güzel bildirimler paylaşırsınız Aminnnn
İnşallah canım hemen bayram tatili biter bitmez başlıyoruzEn azından bizlere motivasyon olur
Yok kız benim öyle bir şansım yokyani kilo almak gibi
Bir tek eşimin amcası fazladan birşeyler yapar
Kvde zaten aç kalıyorumbenim ne kadar nefret etttiğim şey varsa gider onları yapar sırf ben yemiyeyim diye acıkcada söyler senin sevmediğin ne varsa yaptım artık idare edeceksin misafir umduğunu değil bulduğunu yer hesabı
Aaaa annemede gitsem kadın sağlıkcı70 kilo en kilolu hali oda kışın çok dışarı çıkamadığı dönemlerde
Yemek yaptığında bile az yaparki aman buda bitsin diye yemek zorunda kalmasın diye
Bayramda zaten kahvaltıya gidiceğiz öğlendede akraba ziyaretleri falanakşam üzere ancak bir kavurma yaparım diyordu birde pilav ama pilavdan yemem zaten
Darısı benimde başıma
Çok güzel bir paylaşım olmuş canım ellerine ve emeğine sağlık
Rabbim hepimize güzel ve sabırla evlat yetiştirmeyi nasip eder inşallah....Aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
ayyy korkmadım desem yeridir. çok sık kasılıyo karnım geceleri nasıl uyanıyorum kasılmayla. nefesim kesiliyo sanki. şükür bebek hareket ediyo en azından onu hissediyom. ya bişe değilde eşim çok korkuyo. karnım taş kesilince sanki bebeğin yaptığı bişeymiş gibi yapma sakinol anne rahatsız oluyo diye telkinlerde bulunuyogüle güle kullan canım makinayı
neyse yapılmış çok şükür
eşininde yapması gerekeni yapmış aferim enişte beye
işallah erken almazlar canımmm
ama olursada allah sağlık versin ,dr lar seninde bebişinde hayatını tehlikeye atmaz
yaa birde dr un ilgisi işte benim halimde perişandı2. de
37 numara ayakkabıdan 41 numaraya geçiş yapmıştım
allahh fotolarda bile canavar gibiyim
7. aydan itibaran kasılmalarım başlamıştı ama ben salak kasılma ne bilmediğimden
dr a tarif ediyorum böyle bişeyler var hiçç
son 1 ay geceleri 5.10 dk da yoklıyordu ama koca yolda bende çekindim annemleri taaaaa oralardan getirtmeye nede olsa doğum olmasa sanki insanlara eziyet etmiş gibi olmak var
meğer bebek içerde az daha gidiyormuş tesadüfen kontrol için gittik
cihaza bağladılar ve doğum başlamışş kasılmalarr çok fazlaydı ama ben bilmiyorum ki salakk
38 haftalıktı mosmor doğdu bebek gören amma esmer derdi şimdi bembeyaz bi kız anasının sakaklığı dr un ihmali sayesinde bu halda doğdu çocuk
bir gece hastenede yattım iğnelerle ağrımı kestirde 2 ay uyumadığım uykuyu orda uyudum ertesi günde aldılar çok şükür
nbirde özel hastaneydi
gerçi ben bilmezsem kasılmayı dr ne yapsın..beni dövseler yeridir
ilk doğumumda hiçç ağrım olmamıştı .sancı için serumlar takıldı 2 gün sancı odalarında yattım yinede ağrım olmadı en sonunda suyum bitincce mecbur sezeryan yaptılar.bu yzden doğum ağrısı nasıl bişey bilmediğimden ben daha beterini beklediğimden bilememiştim.
anam tebrikler. eeeee o zaman bayramda 67 yi görürsün bu gidişle inşallahKizlar kizlar gelemmi
Yanaginizdan opemmi
Ben 69.6 gordum
Bunu size diyemmi..
benim basenler biraz genis ama olurmu dersiniz cok hosuma gitti yaa
süperdee hangisi bende anlamadımkizlar bu süper degilmi.
...
http://www.wallismode.de/webapp/wcs...archTerm=WL155816001&resultCount=1&geoip=home
ayyy korkmadım desem yeridir. çok sık kasılıyo karnım geceleri nasıl uyanıyorum kasılmayla. nefesim kesiliyo sanki. şükür bebek hareket ediyo en azından onu hissediyom. ya bişe değilde eşim çok korkuyo. karnım taş kesilince sanki bebeğin yaptığı bişeymiş gibi yapma sakinol anne rahatsız oluyo diye telkinlerde bulunuyodr a gitme konusunda sanırım biraz intlaştım kendimle salıya aldım ya randevuyu beklemek istiyom.
anam tebrikler. eeeee o zaman bayramda 67 yi görürsün bu gidişle inşallah
kız o resimler kapak gibiydi hangi kıyafeti dedin anlayamadım. basenler içinde bir korse daha iyi gösterir bence. rahatedebiliyorsan dene bence.
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Yine ayağı yanmış ceco geldi hanımmmmmmmmm
Sabah annemlere kahvaltıya giderek evden bir attık kendimizi şu ana kadar daha yeni eve girdik
Dün bütün gün görüşmemiştik ve turşu yapımı bugüne kalmıştı
Anam öldük bittik ama tam 25 ufak kavanoz, 5 büyük kavanoz turşu kurdukİnşallah lezzetli olurda kışın bari arada da olsa çıkartırım evdekilere
Ben çok severim ama acayip ödem yaptığından yememeyi tercih edeceğim inşallah
Annem sağ olsun dün gece geç saatte tarhanayıda hazırlayıp yoğurmuşohhhhhhh kışa hazır sayılırz bir tek domates biber yapacağız kavanozlara ( hazır melemenlik yada kahvaltılık ) konserve yapacağız onları tabi
Akşam üzerede kardeşime çaya gittik ve üşümeye başlayınca peteklerin çalışmadığını fark edip birde orada peteklerin havasını aldıktabi biraz etrafta battı onları bir yandan temizledik
En son bir saatlik uğraş sonucu petekler ısındıda biz biraz daha rahat oturduk
Ellerine ve emeğine sağlık Kaptancığım
Hakkını helal et
Kızlar bu arada hepinizi tebrik ediyoruminşallah hep daha güzel bildirimler paylaşırsınız Aminnnn
İnşallah canım hemen bayram tatili biter bitmez başlıyoruzEn azından bizlere motivasyon olur
Yok kız benim öyle bir şansım yokyani kilo almak gibi
Bir tek eşimin amcası fazladan birşeyler yapar
Kvde zaten aç kalıyorumbenim ne kadar nefret etttiğim şey varsa gider onları yapar sırf ben yemiyeyim diye acıkcada söyler senin sevmediğin ne varsa yaptım artık idare edeceksin misafir umduğunu değil bulduğunu yer hesabı
Aaaa annemede gitsem kadın sağlıkcı70 kilo en kilolu hali oda kışın çok dışarı çıkamadığı dönemlerde
Yemek yaptığında bile az yaparki aman buda bitsin diye yemek zorunda kalmasın diye
Bayramda zaten kahvaltıya gidiceğiz öğlendede akraba ziyaretleri falanakşam üzere ancak bir kavurma yaparım diyordu birde pilav ama pilavdan yemem zaten
Darısı benimde başıma
Çok güzel bir paylaşım olmuş canım ellerine ve emeğine sağlık
Rabbim hepimize güzel ve sabırla evlat yetiştirmeyi nasip eder inşallah....Aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
canim bayrama 67 artik imkansiz bu sabah tam 70.0 dim dunku 2 saatlik yuruyus aclik ve netice 600 gr fazlalik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?