hehehe :) çok yaşa karamel :)
neden şeffaflık taraftarıyım açıklayayım: şu an 84.2 kiloyum ve bki:27 ideal kilom 75 ve ben 70'e kadar düşeceğime inanıyorum. o zamana kadar da bu sayfadan allahtan bir şey olmazsa ayrılmayacağım ve nasıl o kiloya düştüğümü şeffaf bir şekilde görmek istiyorum.
bugün 4000 kalori aldım. bence bu pisboğazlıkama tıpta buna duygusal yeme bozukluğu diyorlar. bunu yeni farkettim. şimdiye kadar hep kilo verdim, kalıcı olarak hiç almadım. ama tam anlamıyla şöyle devam ediyor hayatım:
"Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu
Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu teşhis kriteri kişinin en az haftada 2 olmak üzere kendini durduramayacak gibi hissedip aşırı yemek yemesi olarak açıklanabilir. Kişi aç olmadığı halde normalde yediği yiyeceğin çok üzerinde yiyeceği, fiziksel rahatsızlık hissedene kadar hızlı bir şekilde tüketir. 1000 ila 20000 kalori arasında bir tüketim söz konusu olur.
Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu, Bulimiadan farklı olarak kişi yemekten sonra yediklerini çıkartmaya yönelik herhangi bir (kusma, müshil kullanımı, kendini aç bırakma) yöntem kullanmaz. Kişiler genelde aşırı yeme anında, kontrolden çıkmış hisseder ve sonrasında suçluluk ve utanç duyarlar.
Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu olan kişiler çoğu zaman duygularını bastırmak için yemeği kullanırlar. Yemek bir tür uyuşturucu gibidir ve duygusal anestezi sağlar. Günlük hayatın getirdiği stresle baş etmek, ilişki problemlerini çözmeyi ertelemek ve kişinin içindeki boşluğu doldurmak için en kolay ulaşılabilen araçtır. Tüm yeme bozukluklarındaki gibi, tıkınırcasına yeme de ciddi bir sorundur ancak doğru tedaviyle iyileştirilebilirler. Bariatrik cerrahi öncesinde Tıkınırcasına Yeme problemi %5 görülür. Eğer tedavi edilmezse bu kişiler ya çok az kilo verir ya da 2 yıl içinde verdikleri kiloları geri alırlar.
Read more about YEME BOZUKLUKLARI by www.obezitemerkezi.com"
bugün tıkınırcasına yedim. ama bunu söylemekten utanmadım. eskiden olsa utanırdım. bugün şeffaf davranmış olmam bu halimi engeller inşallah. 4000 kalori. ki benim günlük kalori ihtiyacım 1700. bugünün acısını perşembe-cuma sebze günü yaparak çıkaracağım. bol bol sebze ve ayran. cuma tartılacağım bakalım en az 84.2 gelecek mi.
bundan kurtulmak istiyorum. yemek benim için hakikaten bir sığınak, bir uyuşturucu.((((((((((((((((((
zaten çok sevdik cadolozuu..keşke gelse arasıra cimcimebenimki kız kardeşimdi. ama benim haberim vardı. sadece arkadaşlarımı merak etti. kilo vermek için değil almak için uğraşıyor zaten. ama o fazla takılamadan dersleri yüzünden uğrayamıyor.
duyuuuum özelden atsana bana canım
benimki kız kardeşimdi. ama benim haberim vardı. sadece arkadaşlarımı merak etti. kilo vermek için değil almak için uğraşıyor zaten. ama o fazla takılamadan dersleri yüzünden uğrayamıyor.
yok ben tum gun ayran detoksu yaptim dun degil ondan onceki gunde yaptim ama bu biskuviye dayanamadim :)) yesil cayla beraber ...
ama inaniyorum olcaak tabi bu hergun yicez anlamina gelmez..basaricagima inaniyorum ..bi de bende su sorun var tum gun o kadar guzel geciyor ki ama geceleri biraz zor o da heralde hep oturdugumuz icin butun gun oyalancak bisey buluyorum..ama uzun zamandir bu gece bozdum :)) o da bi gelisme yani..kiz sende yeme bozuklugum var diye hazir bahanem var diye tika basa yeme yani azcik tutuver agzini :))tabi benim icinde gecerli bu
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
diyorum ya, bence pisboğazlık!!!!!!!!!!!!!!!
haftada bir böyle bir patlama yaşıyorum.
ben 84'e 110 kilodan indim şekerim. ama 4 yıldasırf bu pisboğazlıktan yavaş kilo veriyorum.
hiç diyetisyene gitmedim ve çoook sağlıklı beslendim. ama bir hafta sağlıklı besleniyorsam iki gün tıkınıyordum böyle.
mehter takımı gibi iki ileri bi geri
valla supersin iyi yinede insallah 70 lere de dusersin cnm gec olsun guc olmasin dicem ama yillar geciyo sonra kendimize kizicaz niye bu caaanim guzel yillari kilo ile gecirdik :))
çook haklısın. işte burayı bu yüzden seviyorum. şeffaf davranıp birbirimizi kabulleniyoruz ve umutsuzluğa düştüğümüz anda birbirimizi kaldırıyoruz yerden. gerçi ben acemiyim ama gözlemlediğim şey bu :)
iki ileri bir geri girmek istemediğim için burada yeme günlüğü tutuyorum. dost acıyı bile tatlı söyleyendir. burada da öyle insanlar var, hem de hiç tanımadan :)
siz bizi bırakıp gitmezsiniz dimiiçook haklısın. işte burayı bu yüzden seviyorum. şeffaf davranıp birbirimizi kabulleniyoruz ve umutsuzluğa düştüğümüz anda birbirimizi kaldırıyoruz yerden. gerçi ben acemiyim ama gözlemlediğim şey bu :)
iki ileri bir geri girmek istemediğim için burada yeme günlüğü tutuyorum. dost acıyı bile tatlı söyleyendir. burada da öyle insanlar var, hem de hiç tanımadan :)
ama yaaaaaaaaaaa , gidemezsin ve gitmemelisin , biz seni çok seviyoruzcook tatlisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin..ama gelemem ben birdaha gelmem
bence de yyaaa , ne de güzel ifade etmişsin kız ,helalyapalım valla..açlık grevine girerimmm,:84:asarımm ,keserimmm,ya bizimsin ya kocanınn .brakmayız kızım senii.:98:bizim mekanımızdan kadın almak neymişşş bi bulursak o kuzeniiiii
duyuuuum özelden atsana bana canım
gülaycım sana özelden msj yazdım okurmusun
fırsatın olursa cecoya beyazcana melankolıye falanda göndersene o mesajı benım kız bırakmıyo yazamıyom
ok canım
siz bizi bırakıp gitmezsiniz dimii
bu arada 1kalbin olmuşş gülegüle kullan
kızzzzzzz bana da yazın merak ediyommmm
yazdığın cevaplarla alakal bişey ,yani ben öyle biliyorum ne kadar çok yazarsan rütben artıyorteşekkür ederimmmmmmmmmmm :)
forumun işleyişini pek bilmiyorum aslında. kalbim nasıl olmuşmuş ki :)
kp ile nette görüşim geliyom
valla bende merak ediyorum ama siz daha eski arkadassiniz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?