o akrabalar senin zayıfladığını görüp kıskanmışlardırbence ee az mı 8-9 kilo
begen butonu yok ya....
sagol canim :)
ah canim ah... neler cekiyorsun boyle... Allahim mazlumun ahini yerde birakmaz canimBir sekilde cikar ondan... Allahim seninde hem bu dunyada hem obur tarafta yuzunu guldurur insallah!!!
Benim dugun oldu (ki dugun demeye bin sahit lazim) pastam bile olmadi... bedenime bile uygun olmayan bir gelinlik... cok dardi... bir yerden illa kiraliycaz dediler... ordan kiraladik, oda orda bana gore bedenleri yokmus... ama illa o magaza olcakmis... hadi gelinligi dugunu unuttum... artik alistim o olaya... olan oldu diyorum... esimle mutluyum (arada kavga etsekte)
amaaaaa gel gelelim altin ve taki isini asla unutmiycagim!!! 1ncisi onlar ve onun sulalesi 1tane altin takmadilar... Benim sulalem cooook kalabalik dugunde gelenlerin %70i benimkilerdi... Bir dunya bilezik altin para takildi... 7bucuk yil onceki degerle altinlarim 30'000tl yapiyordu... kp hepsine el koydu... Neymis gelin dugun masraflari icin altinlari vermesi lazimmis... annemler duymasin kavga cikmasin diye sesimi cikarmadim verdim... Ama oyle bir pismanim ki ah ah... evlendik Isvicre'ye geldik esimle ikimiz calismaya basladik. bu sefer her tatile gittigimizde en az 5'000tl veriyorduk ailesine... sonra allahtanmi diyim ne diyim bilemedim... esim kaza gecirdi isten cikarildi... bende ayni ay isten cikarildim... issiz kaldik sadece esimin sigortasindan aldigi parayla gecinmeye basladik. ve onlara 5kurus dahi vermemeye basladik... hatta arada esime dedim babana soyle ne yapip etsin bize para yollasin diye baski yaptim herife... gerci benden aldiklarina bakarak onlarin verdikleri cok az... toplamda 2'000tl falan vermislerdir... onuda kp diyorki kenara yazdim okulunu bitir calismaya basla alacam sizden geri diye... kendimi suratina tukurmemek icin zor tutmustum vallahi...
ayyyyyyyyyyyy moralim bozuldu.... canim tatli istiyorrrrrrrr
canım ne çektiğini sen bbilirsin en iyi , kızmak ayrı bir şeyde kırılmak çok daha ayrı , RABBİMİZ in sığdığı yer sadece kalplerimiz , kıran insanın düşün halini anlıyacağın .. .
HZ. PEYGAMBER (s.a.v ) Efendimiz "haklarınızı helal etmediklerinizi ahirette görseydiniz eğer haklarınızı helal ederdiniz " buyuruyor
bu çok derin bir konu aslında , sen inançlı bi bayansın beyazcım , bırak helel et yükü sende kalmasın , sen zaten RABBİMİZE sığınmışsın , elbet hem dünyada çekecekler , ahiret kısmını düşünemiyorum bile . . . sonuçta emanetlerine sahip çıkmamışlar , kul hakkına girmişler kii helallik almadan tövbesi bile kabul değildir , oda helelliği dilinde değil ,ben sana şu zamanda şöyle davrandım vs şeklinde olayı ile birlikte olması lazım yoksa diğeri dil ucuyla olmuş oluyo ve geçerli bir helallik değil
canım kardeşim sen bu çektiklerinle manevi anlamda dereceni artırmıştır , sabretmişsin ve ALLAH ' a sığınmışsın , gerisi zaten angaryaaa
Değerlendirmeme izin veren herkesi değerlendirdim ne saçma iş bu ya
benimkiler de beni istememişlerdi kp eşime ölürsem mezarıma gelemezsin bile dedi
şimdi seviyolar özellikle kp ama kv den emin değilim arada gıcıklığı tutuyor Allahtan eşim hemen müdahale ediyor da çok yüz göz olmadan atlatıyoruz
eşim olmadığı zaman sıkıştırmalarını sayıyorum ama... ben de çok üzerine gitmiyorum e en çok sevdiği oğlu gelmiş beni sevmiş beni üstün tutmuş ona da yazıkkk beee ne çekiyooo
asıl olay benim kb evlenince patlayacak aday var bitane ama ne aday .. burunlarından getirecek zannımcabu da benm kıymetimi yükseltecek gibime geliyo gece gece kötümüyüm neyim
saolll güzelimmmmmm bu aradaaa hayırlşı olsun cnmm benimmmmm
bir an önce iyileşirsin inş canımcım kilo verme açısından güzelde metabolizman yavaşlayacak diye korkuyorum açıkçası
eşinde çam devirmiş hakikatennneyse olmuşla ölmüşe çare yok miniğim bu hafta telafi edersin sen söz söylemicem Canan ablaya
Allah rahatlık versin hepinize çıtırlarrr iyi geceler uyku zamanı cıslardan uzak durun ne olur müfettiş 2 oldu ona göre
hımmm olabilir canım ne bileyim tadınıda sevdim , şokun kendi rünü galiba lezzo gibi bi adı var , tadı çok yumuşak ,tavsiye ederimnescafe işlem gördüğü için kahveye nazaran daha zararlı diye biliyorum canımcımm beyaz çay için tşkler
h.geldin canım , nerelerdeydin bakalım , gel canın gel , sürüden ayrılanı inan kurt kapıyo, o kurtta kuzucukları yiy yiye şişip şişip duruyo, canii nolcak işteselam kızlarr ben geldım nasılsınız gorusmeyelı benım kılo verme ıslerı bı ole bı bole gıdıyor nişan ıslerı butun dengemı bozduyeme duzenı kalmadı sızler ne durumdasınız ıns herkes ıyıdır en yakın zamanda gerı donucem ınss sahalara
eyvallah canım :26:aminnnnnnnnnnnnnnn ya sen ne güzel şeyler söylüyorsunnnnn
ağzından bal damlıyor canım çok içimi rahatlattı yazdıklarınçok iyi geldi sağolcanım .allah hiç birimiizi çekemeyeceği şeylerle imtihan etmesin
hımmm olabilir canım ne bileyim tadınıda sevdim , şokun kendi rünü galiba lezzo gibi bi adı var , tadı çok yumuşak ,tavsiye ederim
birde sende bırakamıyormuşsunayyy ne gülerim
h.geldin canım , nerelerdeydin bakalım , gel canın gel , sürüden ayrılanı inan kurt kapıyo, o kurtta kuzucukları yiy yiye şişip şişip duruyo, canii nolcak işte
eyvallah canım :26:
estağfirullah canım :26: ne demek ben bişe yapmadım ki kuzum , biz bildiklkerimizden sorumluyuz , dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım sadece, biz mü'min kardelşleriyiz , birbirimizden sorumluyuz
amiin canım ALLAH kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez , herkes kendi kaderini yaşıyo, çilesini farklı farklı konularda dolduruyo işte . . .
inşallah bizde o çile yolunda savredip kazanananlardan oluruz ( amiin ) RABBİM utanacağımız hallere sokmasın bizleri
inanmıyorum ciddimisinnnnnnnnnnn allahım neler var yaaaaaa açık açık insan nasılll böyle şeyler diyebilir yaaaaaa vallahi allahh size peygamber sabrı vermişşşşşAhhh ahhh o maddi yöne hiç girmesek daha iyi
Benimde Rahmetli KP daha biz nişanlıyken evimizi alırken ( Annemlerin bana aldığı ev ki kuruş para vermedi KP ) biz noter işini hallettik kp parayı annemden aldı siz gidin biz erkek erkeğe çay içeceğiz ve parayı vereceğim dedi ( yer sahibi, mütahit ve KP )
Birlikte bir çay bahçesine gitmişler o zaman ve KP ev için verdiğimiz paradan o zamanlar 10 000 Mark almış ve mütehite de benim paraya ihtiyacım var aman gelin duymasın ben sana o parayı taksitle ödeyeceğim demiş
Biz evlendikten bir kaç ay sonra eşimle birşey için tartıştıktan sonra bende mütahitin hanıma dertleşmeye gitmiştim ( onlarda üst katta oturuyorlar ) meğer kocası evdeymiş ve ağladığımı duymuş ve dubleksten indi sinirli sinirli :44: tabi ben birşey bilmediğimden şaşırdım tavırlarına ama sonra dayanamayıp bana bu olayı anlattıİsteseydim o evi sizden geri alırdım sonuçta eksik para verildi icra yoluylada olsa alacağımı alırdım ama ben sana üzüldüm o yüzdende lanet olsun dedim ama sanada böyle yapıyorlar ya kızım bunlar adam değil demişti :26: tabi ben şok oldum insan hiç oğlunu ev sahibi yapan bir aileye daha nişanlıyken böyle bir kazık atarmı diye adamcağız hatta yer sahibide şahit parayı eksik verip kendi aldığına istersen yüzleşelim dedi
Bende tabi o sinirle gittim eşime çattım senin baban bu adiliği bile yapmış daha şimdiden diye :26: eşim tabi şokta ve inanmak istemedi ama babasına böyle böyle birşey olmuş bak mütahit diyor diyince adam göz göre göre yalan söylemiştihadi yüzleştireyim sizleri eğer iftiraysa adamı mahkemeye vereceğim dediğim an KPnin rengi attı ve adam aman boşver kurçalama diye üstünü kapattı ki eşim bile o zaman anladı babasının yalan söylediğini ama tabi yinede tavrı değişmemişti onlara karşı o ayrı
Ondan öncede benim çalıştıp biriktirdiğim paralarla mobilyaları alıcakken adam siz beğendiniz bana parayı ver ben faturayı kestiririm diyip bizi mağaza dışına gönderdikten sonra parayı yine hiç etmiş ( borcu varmış yine ) ve senet yapmışBiz peşin aldık borcumuz yok diye sevinirken adam taksitleride ödeyemem diye eşime yıkmış oda saftirik gelip ya babam böyle böyle yapmış paraya ihtiyacı varmış takside bağlamış ama şimdi ödeyemiyormuş, eğer 2 gün içinde ödemezsek borcu icraya bizim eve geleceklermiş diye itiraf etti Yani anlıyacağın benim mobilyalar 2 kere ödenmiş oldu :26: tabi düğünde takılan üç kuruşta öyle gitti
Bu sadece buzdağının görünen kısmı ve ilk 3 ay olan olaylar ( kim birlir benim duymadığım daha neler vardıda bunları eşim örtemedio yüzden eşime hep diyorum Annanda babanda benim hakkımı ödeyemez diye )
Kesinlikle bende artık öyle diyorumİnan KP öldüğünde ( ki yatalakken bir tek eşim ve ben yanındaydık, küçük kızı 10 günde bir yarım saat ancak uğrardı, yurtdışında olan gelmedi bile; KV desen devamlı adamı azarladı doğru dürüst yemek vermedi ) sırf Allah rızası için hakkımı helal ediyorum dedim ama eşimede dedim ben helal ettim ama ne yazikki o yinede yaptıklarının cezasını çekecek RAbbim kul hakkıyla öbür dünyaya gitmeyi nasip etmesin kimseye ...Aminnnnnnnnnnnnnn
Heee bir tek KVye ve küçük görümceye hakkımı helal etmiyorum diyorum bazen çok kızınca o zamanda eşim ya sen yinede helal et RAbbim gerekeni zaten yapacaktır diye :26: Yine Allah gecinden versin ( sırf eşimin üzülmesini istemediğimden diyorum onuda ) zamanı gelirde KV benden önce giderse yine dayanamaz o an helal olsun derim ama dediğin gibi yürekten asla olmaz istesemde olmaz çünkü insanın hayatını harcadılar ve bir gram pişmanlık yaşamadan)
Hee KP ölmeden önce ben hariç kimseyi tanımıyordu ama beni görünce aaa kızım gelmiş diyordu :26: KVde o senin kızın değil gelinin diye düzeltiyorduoda sırarla o benim asıl kızım diyordu ve kendi oğlunu bile tanımıyordu öyle olunca inan çok üzüldüm adamın haline sonuçta ne yaparsan yap bak son anında RAbbim insanı dilediği hale sokuyor ve itiraz etme şansı bile olmuyor
Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip etsin...Aminnnnnnnnn
Bencede hatta saçma ötesi
Herkese birer itibar verdik gerisi olmuyor
Bende istenmeyen gelinim
Halada istemez KV hatta elinde olsa anında boşatırda herifimi ikna edemiyortövbe ya RAbbim kadın resmen yüzümede demişti oğluma ne yaptıysan seni almak zorunda kaldı yok efendim neyini beğendiyse yok oğlumun gözlerini kör ettin falan diye saydı durdu tabi bu kadar kibar değildi
Ben hep diyorum keşke bir kaç elti daha olsaydı diye ama eşimde bende hep diyoruz bende bu şans varken herhalde KV bütün gelinlerle bir olur beni yolardı diye
Ailenin tek erkeğini almakta kötü ama çok oluncada başka dert
İnşallah senin kıymetini bileceklerdir yakındayani daha fazla
ayyy beyazcanım keşke seni alma şansım olsaydı boşatır alırdım inan ki :)
hoş geldinnn...nasıl gidiyor kilo işleri canımm...selam kızlarr ben geldım nasılsınız gorusmeyelı benım kılo verme ıslerı bı ole bı bole gıdıyor nişan ıslerı butun dengemı bozduYeme duzenı kalmadı sızler ne durumdasınız ıns herkes ıyıdır en yakın zamanda gerı donucem ınss sahalara
hoş geldin minikcimmmayy misafirlerimi yolladım ama yoruldum ya off offf kendımıde tuttum elımden geldıgınce az kalorıyle kurtarmaya calıstım:öncelikle çoşmuşsunuz kızlar o ne geçmiş oku oku bitmedi yaaa
duyumcum: Nereye gidiyon bizi bırakıp ya biz seni seviyoruz gitme heralde kalmayada karar vermişşin sevindim geçmişte bir gidsiyorum demiş bugun yine gelmişşin gelmene çokk sevindim
beyazcanım:taş olsa çatlarmış maşallah rabbim sana yardımcı olsun peygamber sabrı tasıyorsun vallahi allhım yardımcın olsun tüm güzellikleri hak edyorsun senn
kaptancımm:maşallahh 2kilo vermişşin süpersin
cecocum sende eksilerdesinazı cogu yok eksımı eksı aynen devam sekerım
swetdimple:kızz sende süpersin yaa bayıldım cok istikrarlı kilo veriyorsun
ayyüzlüm eylül sıla ve adını yazamadıgım tüm hasta arkadaslara ve cocuklarına ailelerine toptan geçmiş olsun rabbim şifa versin biran önce
ayrıca kilo veren arkadasları cokk cokk tebrık edıyorumbide
Veremeyen arkadaslar hadi haftaya zımba gibi bomba gibi seizi bekliyoruzzz
hemen menumude yazayım biraz abartılı ama mısafırmden dolayı
kahvaltı
1bucuk haslanmıs yumurta,
6 adet zeytın
3 catal peynır
cay
akşam
1kase corba
1kasık etlı kuru fasulye
4 adet sarma
1adet sıgara boregi
1mınık dılım pasta
bır elmamın ceyregi
bır adet turk kahvesı
ya bu sıgara boregı ve pasta artı elma ıcın cook uzgunum yaa pışmanım en az 2 gunume mal olucaklar ama ne yapayım yemesende mısafır yemıyor ayıp oluyor bılmm ne bılmem ne off bırdaha mısafır ıstemıyorum kılo vermek ıstıyorum yaaaa
Kızlar tuslar kayıppp ayyy bulamıyom begnde yok ne oldu buna yaaaa banen yaaaaa
bilmemm neyi yanlış anlaşılıcakki bunun altı üstü yediklerize yorum yapıyordun, kendimize deyi yaa..bunda kırılıcak kızıcak ne varanlamadım doğrusu..evettt vardı ama 1 tk cık :)))) ondan vaz geçemiyorum eskiden gelen bir alışkanlık son lokmamı mutlaka onla bitirecemmm tk dediğime bakma ama göz kararı yaa çay kaşığıda olabilir :)))) turşumdaaa ıııı şeyyyyy :) bu pancar yaprağının sapları varyaaa onun sirkeye basılmış haliiii geçtimmiiii :)
cnmmm hoş geldinnnnn bak ben geldimmm sende gellll bekliyoruzzz seniiii
kuzummm yorum yapıncaaa yanlış anlayan arkadaşlar çıkıyorr kişisel alıp tavır yapıyorlar :))) o yüzden çekiniyorum yorum yapmaya artık :)
hoş geldinnn...nasıl gidiyor kilo işleri canımm...
hoş geldin minikcimmm
nenenin kızlarımı gelenler yoksa..sen yokken topikte neler olduu nelerrrr..butonumuz çalındı yada kaçtı bilen yokk ..ayyyy kızlarrr toplanalım müge anlıya gidelim bulsa bulsa o bulur butonumuzu..
bilmemm neyi yanlış anlaşılıcakki bunun altı üstü yediklerize yorum yapıyordun, kendimize deyi yaa..bunda kırılıcak kızıcak ne varanlamadım doğrusu..
Ben memnun oluyorum yorumlardan sağolsun sweetcimde yapıyor yorum benim için iyi oluyor..sende beklerim şekerr.beni ancak 2 yorum durdurur
hayırlı geceler canımkızlar hepınızı öpüyorum ii gelecer diliyorum datacam ben hem yorgun hemde argınım sabahta erken kalkmak ıstıyom öptüm hepinize tatlı rüyalar
hayırlı geceler canımAllah rahatlık versin hepinize çıtırlarrr iyi geceler uyku zamanı cıslardan uzak durun ne olur müfettiş 2 oldu ona göre
hosbuldum cnm koşuşturmaca ne olsun bı yandan okul bı yandan evlılık telaşları hazırlıkları derken kaça bolundugumu bende bılmıyorum o kurtlara bı dur demek lazım o zaman
hayırlı geceler canım
hayırlı geceler canım
yağmurdan kaçsak doluya tutulduk desene
ALLAH kolaylıklar versin canım , aynen o kurtlara bi kışşt demek lazımkurta da kışt diyen bi ben varım galiba
inanmıyorum ciddimisinnnnnnnnnnn allahım neler var yaaaaaa açık açık insan nasılll böyle şeyler diyebilir yaaaaaa vallahi allahh size peygamber sabrı vermişşşşş
ahh canımmmm .zatennnn kısmetsizlik bendeee canım benimmmmm tersler beni buluyor bunlar elenmiş arkadaşlarrr :))) kaysı reçeli yapsak onu diyomuşum :)))) tşk ettim cnm
sanada iyi gecelerr..2 olsunn çok güzelllallah rahatlık versin hepinize çıtırlarrr iyi geceler uyku zamanı cıslardan uzak durun ne olur müfettiş 2 oldu ona göre
ahhh ahhh o maddi yöne hiç girmesek daha iyi
Benimde rahmetli kp daha biz nişanlıyken evimizi alırken ( annemlerin bana aldığı ev ki kuruş para vermedi kp ) biz noter işini hallettik kp parayı annemden aldı siz gidin biz erkek erkeğe çay içeceğiz ve parayı vereceğim dedi ( yer sahibi, mütahit ve kp )
birlikte bir çay bahçesine gitmişler o zaman ve kp ev için verdiğimiz paradan o zamanlar 10 000 mark almış ve mütehite de benim paraya ihtiyacım var aman gelin duymasın ben sana o parayı taksitle ödeyeceğim demiş
Biz evlendikten bir kaç ay sonra eşimle birşey için tartıştıktan sonra bende mütahitin hanıma dertleşmeye gitmiştim ( onlarda üst katta oturuyorlar ) meğer kocası evdeymiş ve ağladığımı duymuş ve dubleksten indi sinirli sinirli :44: Tabi ben birşey bilmediğimden şaşırdım tavırlarına ama sonra dayanamayıp bana bu olayı anlattıIsteseydim o evi sizden geri alırdım sonuçta eksik para verildi icra yoluylada olsa alacağımı alırdım ama ben sana üzüldüm o yüzdende lanet olsun dedim ama sanada böyle yapıyorlar ya kızım bunlar adam değil demişti :26: Tabi ben şok oldum insan hiç oğlunu ev sahibi yapan bir aileye daha nişanlıyken böyle bir kazık atarmı diye Adamcağız hatta yer sahibide şahit parayı eksik verip kendi aldığına istersen yüzleşelim dedi
Bende tabi o sinirle gittim eşime çattım senin baban bu adiliği bile yapmış daha şimdiden diye :26: Eşim tabi şokta ve inanmak istemedi ama babasına böyle böyle birşey olmuş bak mütahit diyor diyince adam göz göre göre yalan söylemiştiHadi yüzleştireyim sizleri eğer iftiraysa adamı mahkemeye vereceğim dediğim an kpnin rengi attı ve adam aman boşver kurçalama diye üstünü kapattı ki eşim bile o zaman anladı babasının yalan söylediğini ama tabi yinede tavrı değişmemişti onlara karşı o ayrı
Ondan öncede benim çalıştıp biriktirdiğim paralarla mobilyaları alıcakken adam siz beğendiniz bana parayı ver ben faturayı kestiririm diyip bizi mağaza dışına gönderdikten sonra parayı yine hiç etmiş ( borcu varmış yine ) ve senet yapmışBiz peşin aldık borcumuz yok diye sevinirken adam taksitleride ödeyemem diye eşime yıkmış oda saftirik gelip ya babam böyle böyle yapmış paraya ihtiyacı varmış takside bağlamış ama şimdi ödeyemiyormuş, eğer 2 gün içinde ödemezsek borcu icraya bizim eve geleceklermiş diye itiraf etti Yani anlıyacağın benim mobilyalar 2 kere ödenmiş oldu :26: Tabi düğünde takılan üç kuruşta öyle gitti
Bu sadece buzdağının görünen kısmı ve ilk 3 ay olan olaylar ( kim birlir benim duymadığım daha neler vardıda bunları eşim örtemediO yüzden eşime hep diyorum annanda babanda benim hakkımı ödeyemez diye )
kesinlikle bende artık öyle diyorumInan kp öldüğünde ( ki yatalakken bir tek eşim ve ben yanındaydık, küçük kızı 10 günde bir yarım saat ancak uğrardı, yurtdışında olan gelmedi bile; kv desen devamlı adamı azarladı doğru dürüst yemek vermedi ) sırf allah rızası için hakkımı helal ediyorum dedim ama eşimede dedim ben helal ettim ama ne yazikki o yinede yaptıklarının cezasını çekecek Rabbim kul hakkıyla öbür dünyaya gitmeyi nasip etmesin kimseye ...aminnnnnnnnnnnnnn
heee bir tek kvye ve küçük görümceye hakkımı helal etmiyorum diyorum bazen çok kızınca o zamanda eşim ya sen yinede helal et rabbim gerekeni zaten yapacaktır diye :26: Yine allah gecinden versin ( sırf eşimin üzülmesini istemediğimden diyorum onuda ) zamanı gelirde kv benden önce giderse yine dayanamaz o an helal olsun derim ama dediğin gibi yürekten asla olmaz istesemde olmaz çünkü insanın hayatını harcadılar ve bir gram pişmanlık yaşamadan)
hee kp ölmeden önce ben hariç kimseyi tanımıyordu ama beni görünce aaa kızım gelmiş diyordu :26: Kvde o senin kızın değil gelinin diye düzeltiyorduOda sırarla o benim asıl kızım diyordu ve kendi oğlunu bile tanımıyordu öyle olunca inan çok üzüldüm adamın haline sonuçta ne yaparsan yap bak son anında rabbim insanı dilediği hale sokuyor ve itiraz etme şansı bile olmuyor
Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip etsin...aminnnnnnnnn
bencede hatta saçma ötesi
Bende istenmeyen gelinim
Halada istemez kv hatta elinde olsa anında boşatırda herifimi ikna edemiyorTövbe ya rabbim kadın resmen yüzümede demişti oğluma ne yaptıysan seni almak zorunda kaldı Yok efendim neyini beğendiyse Yok oğlumun gözlerini kör ettin falan diye saydı durdu Tabi bu kadar kibar değildi
Ben hep diyorum keşke bir kaç elti daha olsaydı diye ama eşimde bende hep diyoruz bende bu şans varken herhalde kv bütün gelinlerle bir olur beni yolardı diye
Inşallah senin kıymetini bileceklerdir yakındaYani daha fazla
hımmm olabilir canım ne bileyim tadınıda sevdim , şokun kendi rünü galiba lezzo gibi bi adı var , tadı çok yumuşak ,tavsiye ederim
birde sende bırakamıyormuşsunAyyy ne gülerim
H.geldin canım , nerelerdeydin bakalım , gel canın gel , sürüden ayrılanı inan kurt kapıyo, o kurtta kuzucukları yiy yiye şişip şişip duruyo, canii nolcak işte
Eyvallah canım :26:
Estağfirullah canım :26: Ne demek ben bişe yapmadım ki kuzum , biz bildiklkerimizden sorumluyuz , dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım sadece, biz mü'min kardelşleriyiz , birbirimizden sorumluyuz
Amiin canım allah kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez , herkes kendi kaderini yaşıyo, çilesini farklı farklı konularda dolduruyo işte . . .
Inşallah bizde o çile yolunda savredip kazanananlardan oluruz ( amiin ) rabbim utanacağımız hallere sokmasın bizleri
amin canım işalllahAhhh ahhh o maddi yöne hiç girmesek daha iyi
Benimde Rahmetli KP daha biz nişanlıyken evimizi alırken ( Annemlerin bana aldığı ev ki kuruş para vermedi KP ) biz noter işini hallettik kp parayı annemden aldı siz gidin biz erkek erkeğe çay içeceğiz ve parayı vereceğim dedi ( yer sahibi, mütahit ve KP )
Birlikte bir çay bahçesine gitmişler o zaman ve KP ev için verdiğimiz paradan o zamanlar 10 000 Mark almış ve mütehite de benim paraya ihtiyacım var aman gelin duymasın ben sana o parayı taksitle ödeyeceğim demiş
Biz evlendikten bir kaç ay sonra eşimle birşey için tartıştıktan sonra bende mütahitin hanıma dertleşmeye gitmiştim ( onlarda üst katta oturuyorlar ) meğer kocası evdeymiş ve ağladığımı duymuş ve dubleksten indi sinirli sinirli :44: tabi ben birşey bilmediğimden şaşırdım tavırlarına ama sonra dayanamayıp bana bu olayı anlattıİsteseydim o evi sizden geri alırdım sonuçta eksik para verildi icra yoluylada olsa alacağımı alırdım ama ben sana üzüldüm o yüzdende lanet olsun dedim ama sanada böyle yapıyorlar ya kızım bunlar adam değil demişti :26: tabi ben şok oldum insan hiç oğlunu ev sahibi yapan bir aileye daha nişanlıyken böyle bir kazık atarmı diye adamcağız hatta yer sahibide şahit parayı eksik verip kendi aldığına istersen yüzleşelim dedi
Bende tabi o sinirle gittim eşime çattım senin baban bu adiliği bile yapmış daha şimdiden diye :26: eşim tabi şokta ve inanmak istemedi ama babasına böyle böyle birşey olmuş bak mütahit diyor diyince adam göz göre göre yalan söylemiştihadi yüzleştireyim sizleri eğer iftiraysa adamı mahkemeye vereceğim dediğim an KPnin rengi attı ve adam aman boşver kurçalama diye üstünü kapattı ki eşim bile o zaman anladı babasının yalan söylediğini ama tabi yinede tavrı değişmemişti onlara karşı o ayrı
Ondan öncede benim çalıştıp biriktirdiğim paralarla mobilyaları alıcakken adam siz beğendiniz bana parayı ver ben faturayı kestiririm diyip bizi mağaza dışına gönderdikten sonra parayı yine hiç etmiş ( borcu varmış yine ) ve senet yapmışBiz peşin aldık borcumuz yok diye sevinirken adam taksitleride ödeyemem diye eşime yıkmış oda saftirik gelip ya babam böyle böyle yapmış paraya ihtiyacı varmış takside bağlamış ama şimdi ödeyemiyormuş, eğer 2 gün içinde ödemezsek borcu icraya bizim eve geleceklermiş diye itiraf etti Yani anlıyacağın benim mobilyalar 2 kere ödenmiş oldu :26: tabi düğünde takılan üç kuruşta öyle gitti
Bu sadece buzdağının görünen kısmı ve ilk 3 ay olan olaylar ( kim birlir benim duymadığım daha neler vardıda bunları eşim örtemedio yüzden eşime hep diyorum Annanda babanda benim hakkımı ödeyemez diye )
Kesinlikle bende artık öyle diyorumİnan KP öldüğünde ( ki yatalakken bir tek eşim ve ben yanındaydık, küçük kızı 10 günde bir yarım saat ancak uğrardı, yurtdışında olan gelmedi bile; KV desen devamlı adamı azarladı doğru dürüst yemek vermedi ) sırf Allah rızası için hakkımı helal ediyorum dedim ama eşimede dedim ben helal ettim ama ne yazikki o yinede yaptıklarının cezasını çekecek RAbbim kul hakkıyla öbür dünyaya gitmeyi nasip etmesin kimseye ...Aminnnnnnnnnnnnnn
Heee bir tek KVye ve küçük görümceye hakkımı helal etmiyorum diyorum bazen çok kızınca o zamanda eşim ya sen yinede helal et RAbbim gerekeni zaten yapacaktır diye :26: Yine Allah gecinden versin ( sırf eşimin üzülmesini istemediğimden diyorum onuda ) zamanı gelirde KV benden önce giderse yine dayanamaz o an helal olsun derim ama dediğin gibi yürekten asla olmaz istesemde olmaz çünkü insanın hayatını harcadılar ve bir gram pişmanlık yaşamadan)
Hee KP ölmeden önce ben hariç kimseyi tanımıyordu ama beni görünce aaa kızım gelmiş diyordu :26: KVde o senin kızın değil gelinin diye düzeltiyorduoda sırarla o benim asıl kızım diyordu ve kendi oğlunu bile tanımıyordu öyle olunca inan çok üzüldüm adamın haline sonuçta ne yaparsan yap bak son anında RAbbim insanı dilediği hale sokuyor ve itiraz etme şansı bile olmuyor
Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip etsin...Aminnnnnnnnn
Bencede hatta saçma ötesi
Bende istenmeyen gelinim
Halada istemez KV hatta elinde olsa anında boşatırda herifimi ikna edemiyortövbe ya RAbbim kadın resmen yüzümede demişti oğluma ne yaptıysan seni almak zorunda kaldı yok efendim neyini beğendiyse yok oğlumun gözlerini kör ettin falan diye saydı durdu tabi bu kadar kibar değildi
Ben hep diyorum keşke bir kaç elti daha olsaydı diye ama eşimde bende hep diyoruz bende bu şans varken herhalde KV bütün gelinlerle bir olur beni yolardı diye
İnşallah senin kıymetini bileceklerdir yakındayani daha fazla
elmaşekeri elmaşekeri duy bunları tecrübeleri koy cebine sakın bi hata yapmayasıninanmıyorum ciddimisinnnnnnnnnnn allahım neler var yaaaaaa açık açık insan nasılll böyle şeyler diyebilir yaaaaaa vallahi allahh size peygamber sabrı vermişşşşş
aynen yaaaa bişeyler eksik kalıyor sanki beyenemeyince...
çokmu hor kullandık biz beyen butonunu ,aldılar elimizden kız yoksa
benimi beyendin şeker.itibarım arttı sayende.2 bilmemne yazıyor
evet canım çok hor kullandık butonumuzu..eski buton büyük gelinimizdi bilemedik kıymetini..bu yeni gelin antin kuntin bişey çıktı bi naz bi niyaz..işin yoksa hörmet et dur...galıba önümüze gelenı beğendık dıye alı koydular beğen butonunu bıraz daha zorlastırıp gerı verdıler:)
ılk beyenıyı ben yapmıstım sana beyazcanım ılk ıtıbar benden yanı:)
merakımdan baktım otus ne dıye beğer beğen tusu oymus neyse öğrenmiş olduk
bu arada amma kaynatmısınız oku oku yoruldum 10 sayfa olmuss:)
demek bıde duyum gelse yandık sabah oku oku kör oluruz artıkk
bende yesılçayımı yudumluyorum bakıyım kızlara dedım ama herkes uyumamıs bu saatte negüzel
bıde cogumuz dertlıyız kayınvalıde kayınpederden sonra gelınlere hep kötü diyolar ama asıl sorun erkek tarafında kesın:)
yoksa biz ıyı gelınlerız :)benımkılerdede var sıkıntı ama napcan kkocamızın hatrına katlanıyoruz işte oooffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?