80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

sütüm olsun diye bu kadar kilo aldım 5 gündür diyetteyim az ve öz beslendim sanki sütüm arttı işte yaptığım en büyük hata doğumdan sonra yemek ye tatlı ye bol sütün olsun masallarına inandım hepsi yalann bol su ve moralinde düzgünse bol sütün oluyor

çok doğru valla büyütüyoruz bakalım hayırlarını görecekmiyiz allah uzun ömür versin bütün evlatlara bir bardak su vermesin ne yapalım

evet kızlar...kg durumları nedir bakalım ben 700 gr vermişim82.7 im.

tebrik ederim canım ben tartılmadım akşam iftarda dışardaydım aslanımla başbaşa iftar yaptık verdiğimide düşünmüyorum şiştim iyice sabah regl olmuşum inş + değilimdir CADIARZUCADIARZUama eve gidince tartılıp bildiririm nasılsa burda bişey yiyemiyorum niyetli gibiyimopuyorumnanaktan

çok doğru canım allah kesmesin zaten anne sütü kadar değerli bir besin varmı ben kendimden biliyorum moralim iyiyse birde yorgun değilsem sütüm bol bol olurdu lohusa dönemimde komposto yemekten bıkmıştım 19 yıl oldu halada sevmem kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol:ben de...

günäÿdìn ä®kädä§lä® näsìlsìnìz

ÿägmu®gzlü ©õk hõ§ ÿäzdìklä®ìn

kg du®umlä®ì ߀nd€ hì© ìÿì d€gìl 84 õlmu§um mäl€s€ƒ

slm kızlar
korka korka yaptığım ayran detoksuyla 1 günde ;1.200 gitmiş bugün yapıp yapmama konusunda kararsızım zaten yağdan gittiğine de inanmıyorum tartıdaki azalma çook yoldan çıkarıcı öff kararsızım

bildirimimi de yapayım
başlangıç...94
geçen hafta...81
bu hafta...79.600
hedef..70

bugün 5'i biyerde çayını denemeye başlıycam bakalım sonuçlarını paylaşıcam.
ama ödem prblemleri olanlara pirinç lapasını ayran detoksunu önerebilirim ama arada başka şeylerde yedim elimphia nın yaşadığı prblemleri yaşamaktan korktuğum için

©õkßlmì§ ©änìm ߀n©€ õ dìÿ€†l€® ßõ§ v€ säglìksìz ߀n©€ ÿäpmä d€®ìm ÿìn€d€ s€n ßìlì®sìn

canım tek besin üzerine kurulu bütün diyetler sağlıksız biliyorum ama bu kilo aralığında takıldım kaldım bide ben arada başka şeylerde yiyorum ve şimdiye kadar 1 günü asla geçirmedim uyarın için saol . sen benim gibi durumu abartma ama kilo almışın galiba silkelen ve kendine gel artık selmacım niye bıraktın kendini?

Özel Günlerde Beslenme
Regl döneminde ve öncesinde yaşanan halsizlik, gerginlik, kan şekerinin düşmesi, yumurtalık bölgesinde ağrı, yorgunluk gibi olumsuz belirtiler beslenme düzeniyle doğrudan etkilidir.
Özel Günlerde Beslenme

PMS olarak tabir edilen mensturasyon öncesi sendromunda iştahta artış, tatlı yeme isteği görülebilir. Özellikle doğum kontrol hapı kullanan kadınlar yoğun tatlı yeme ihtiyacı duymaktadır.
Regl öncesi gerginliğin en önemli sebeplerinden biri de magnezyum eksiliğidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyumu karşılamak için 1 adet elma yada 1 dilim beyaz peynir yiyebilirsiniz. B6 vitamini gerginlik seviyesinin düşürülmesinde etkilidir. Balık, patates, havuç gibi besinleri daha sık tüketmenizde fayda vardır.
Adet günlerinde vücuttaki çinko ve demirde azalma görülebilir. Günde 1 bardak süt veya bezelye yemek gerekli çinko takviyesini yapacaktır. Demir kaybını karşılamak için 1 yemek kaşığı pekmez veya 1 adet haşlanmış yumurta yemeniz yeterli olacaktır.Şiddetli karın ağrısı yaşadığınızda ağrı kesici ilaçlara başvurmak yerine doğal ağrı kesici meyvelerden biri olan muzu deneyin. Hem midenizdeki asit oranını düzenleyecek hem de yumurtalıklar üzerindeki ağrıyı hafifletecektir.
Kan kaybı, vücut direncinizi ve bağışıklık sisteminizi olumsuz etkiler. Regl döneminde pekmez, kabak çekirdeği, Antep fıstığı gibi gıdalar tüketerek yeni kan üretimini hızlandırabilirsiniz. Eğer aynı dönemde zayıflama diyeti uyguluyorsanız, içeriğinde hem demir hem de C vitamini bulunan, düşük kalorili roka sebzesini tüketebilirsiniz. Salata ve çorbalarınıza ekleyeceğiniz defne yaprakları kan üretimini hızlandırıcı özelliğe sahiptir.
Beslenmenizde özellikle dikkat etmeniz gereken nokta ise, regl dönemi boyunca 150 gramdan fazla kırmızı et yememeniz gerektiğidir. Yüksek miktarda kırmızı et tüketimi afet süresinin uzamasına neden olabilir.
Yoğun miktarda tuz alımına en aza indirmeniz gerekir. Çünkü, tuz vücutta su toplanmasına yani ödem oluşmasına neden olur. Olduğunuzdan daha kilolu görünebilirsiniz ve bu moralinizi bozabilir.
Regl olduğunuz günlerde metabolizma hızınız eski günlere oranla yükselmiş olsa da günlük ekstra kalori alımınızı 200 kalorinin üzerine çıkarmayın. Tatlı krizinizi atlatmak için tercihinizi dondurma, puding gibi sütlü tatlılardan ya da meyvelerden yana kullanın.
Özel günlerinizde olumsuz belirtileri en aza indirmek için beslenmenize dikkat etmeli, alkol, sigara ve kahve kullanımını azaltmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda, vücudunuz şiddetli tepkiler verecektir.

Salatanıza Ekleyin, Formda Kalın!
Akdeniz bitki örtüsünde yetişen, hoş kokulu bitkilerden biri olan dereotu hem formunuzu hem de sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor.
Salatanıza Ekleyin, Formda Kalın!

Dereotu içerdiği vitamin, mineraller ve düşük kalorisi ile tokluk hissi yaşamanızı ve gerektiği kadar yemek yemenizi sağlıyor. Yeşil salataların içine tat ve renk katması için eklediğiniz dereotunu, yemek yemeye başlamadan 15 dakika önce yediğinizde tokluk hissi sinyallerini beyne göndermeye başlıyor. Böylece diyet yaparken en zorlanılan durumlardan biri olan açlık hissini önlemiş oluyor.
Mineral derecesi yüksek olduğu için doğal yoldan vücuda tuz alımını gerçekleştirir. Diyetisyen kontrolünde sürdürdüğünüz kilo verme diyetlerinde yasaklanan tuzu, dereotuyla sağlığınızı tehlikeye atmadan almış olursunuz.
Troid bezinin düzensiz çalışması kadınlarda sıkca rastlanan bir sorundur. Hızlı çalışan troid bezi kilo alamamanıza, yavaş çalışan troid bezi ise kilo almanıza neden olur. Her öğünden önce ince kıyılmış 1 yemek kaşığı dereotu yemek troid bezinin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Dereotu, emzirme dönemindeki annelerde süt bezlerini uyarır ve sütün artmasını sağlar. Sinirleri yatıştırır ve dinginlik hissi yaratır.
Formda kalmak ve sağlığınızı korumanın en lezzetli ve basit yolu dere otundan geçiyor. Yapmanız gereken sofralarınızda dereotuna daha fazla yer vermek.

evet kızlar...kg durumları nedir bakalım ben 700 gr vermişim82.7 im.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis tebrikler canım çok güzel kilo vermişsin
ben daha tartılmadım iftardan önce tartılacağım ama korkarım bu hafta artıdayım :kedi: :mymeka:
farkı açaıyosun rakibem iyice benimde artık bahaneler yaratmadan diyete devamn etmem lazım böyle olmuyor lmaz:

pirinç lapası çok işe yaramıştı bende de...ayran çorbası da yapılıp aralarda içilebilir aslında..Benim kayınvalidemler yapıyor Malatyalı onlar..soğuk ayran aşı..içine ayran ,aşurelik buğday ve nohut konuluyor çok tok tutuyor..ben nohutusz seviyorum..o da arada yapılabilir..ama tek başına ayran detoksu aman aman..gerçi benim bünyem kofti belki de ondandır canım..dün oruç tuttum hala başım dönüyor dengeö şaştı..Ramazanın ilk başında böyle olmamıştım anlamadım ben de...

yok be rakibem ne farkı sorma bende de moraller bozuk bak kaç haftadır daha tatilde aldığım 2.5 kiloyu veremedim hızlanmam laızm ama bu aralar isteğim de biraz kaçmış durumda bir de kendimi çok halsiz hissediyorum..bugünden itibaren eski yeme düzenime dönüyorum..bir oruç tut bir bırak ne adam gibi oruç tutabildim ne de yeme sistemi kurabildim..düzenim bozulunca kilo verme de azaldı..spor zaten yok..hızlanmam lazım..

Meyveler ve Kalori Değerleri
Yaz mevsiminin en güzel yanlarından biri kalorisi düşük ve doğal şeker içeren birbirinden güzel meyveler sunmasıdır. Sağlığınızı korumak ve formda kalmanız için meyvelerin faydaları ve kalori değerleri rehberi.
Meyveler ve Kalori Değerleri

Meyveler; vitamin ve mineral açısından zengindir. Sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı lifler içerir. Kalorisi düşüktür ve kilo vermenize destek olur. Kansere karşı koruyucu ve yaşlanmayıcı geciktirici etkileri vardır.
Meyvelerin kalori değerlerine geçmeden önce yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacının 2200 kalori olduğunu belirtmek isteriz.
En Tatlı Meyve Kiraz
100 gram kirazda yalnızca 70 kalori bulunur. Tatlı ihtiyacınızı doğal yollarla karşılamanın en düşük kalorili yöntemlerinden biri kiraz yemektir.
Kiraz, doğal bir ağrı kesicidir. İçinde bulunan maddeler sayesinde baş ve mide ağrılarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucudur. Aç karna yenen bir kase kiraz kabızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur.
Renkli Meyve Üzüm
100 gram üzümde 65 kalori bulunur. Eğer iri taneli üzüm yiyorsanız 1 kâse üzümde 250 kalori bulunabilir. Eğer, diyet yapıyorsanız günde 1 kâseden fazla iri taneli üzüm yememenizde fayda vardır.
Üzüm, ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar. İçerdiği mineraller ile böbreklerin temizlenmesini ve kalp atışlarının düzenlenmesini sağlar. Karaciğerde biriken zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Özellikle siyah üzüm kadınların ortak sorunu kansızlığa karşı en etkili çözümlerden biridir.
Tropik Meyve Ananas
Türk mutfaklarına yavaş giriş yapıp kendine sağlam bir yer edinen ananas, kalorisi en düşük meyvelerden biridir. Kalın bir dilim ananasta sadece 43 kalori bulunur.
Yaraların ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur. Sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasını destekler.
Vitamin Deposu Kivi
Kivi tam bir C Vitamini deposudur. 1 adet kivi yalnızca 46 kalori içerir.
Günlük C Vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılayan kivi, kandaki yağ miktarını azaltmaktadır. Kansere ve kan pıhtılaşmasına karşı koruyucudur.
Kalorisi Yüksek Meyve Muz
Meyvelerin içinde en yüksek kaloriye sahip olanlardan biri muzdur. Bir adet muz, 105 kalori içerir. Diyet yapıyorsanız günde 1 adet muz yemeniz doğrudur. Daha fazlası ideal kilonuza ulaşmanızı zorlaştırabilir.
Regl sancılarını kesmek için başvurabileceğiniz doğal bir ağrı kesicidir. Kalp ve kas sisteminin sağlığına faydalıdır. Yüksek tansiyonu düzenler, ishali önleyici özelliğe sahiptir.

Zayıflamaya Yardımcı 10 Besin
Doğa mucizelerle dolu! Sunduğu öyle besinler var ki hem sağlığınızı korumaya hem de kilo vermenize yardımcı oluyor. ışte, zayıflamaya yardımcı 10 besin…
Zayıflamaya Yardımcı 10 Besin

Kırmızı Üzüm: Yaz günlerinde hem serinlemek hem de vücudun tatlı ihtiyacını karşılamak için kırmızı üzüm yemek doğru bir tercihtir. Bir kâse kırmızı üzümde yalnızca 80 kalori bulunur.

Salatalık: Artık her mevsim bulunabilen salatalık, hem midenizin rahatlamasına hem de formunuzu korumaya yardımcı olur. Bir salatalıkta 45 kalori vardır. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde ya da ara öğünlerinde bir adet salatalık yiyebilirsiniz.

Yoğurt: Türk mutfağından dünyaya yayılmış yoğurt içerdiği karbonhidrat ve proteinler sayesinde tok hissetmenizi sağlar. Salataların üzerinde ya da yemeklerin yanında yiyeceğiniz bir kâse yoğurt kemik yapınızı korurken, zayıflamanıza da yardımcı olmaktadır.

Karpuz: Yaz mevsimin geldiğini belli eden meyve karpuz, kilo vermeniz için en büyük yardımcılarınızdan biri. Büyük bir dilim karpuz yalnızca 80 kalori içerir. Ara öğünlerde ve tatlı krizlerinde karpuz yiyebilirsiniz.

Yağsız Patlamış Mısır: Film izlerken en çok tercih edilen patlamış mısır, yağsız yapıldığında kilo vermenize yardımcı oluyor. Bir kâse yağsız patlamış mısırda 30 kalori ve 2 gram lif bulunuyor. Lifli gıdalar sindirim ve boşaltım sisteminizin düzenli çalışmasını sağlar. Pratik bir şekilde mikrodalga fırında da patlamış mısır yapabilirsiniz.

Yeşil Çay: Taze demlenmiş bir bardak yeşil çay yağ yakımı ve kalori tüketimini hızlandırır. Yapılan araştırmalarda 3 ay boyunca yeşil çay içen insanların içmeyenlere göre daha yüksek oranda yağ yaktıkları gözlemlenmiştir.

Su: Vazgeçilmez ve hayati içecek su, 0 kaloriye sahip. ıçeriğinde bol miktarda mineral ve kalsiyum bulunuyor. Bağışıklık ve kemik sistemini güçlendiriyor, menopoz dönemindeki olumsuzluklara karşı vücudu koruyor, yağ ve kalori yakmanızı sağlıyor.

Barbunya: Hem taze hem de kuru olarak yemeği yapılan barbunya yüksek miktarda lif içeriyor. Lifli gıdalar kabızlık sorunun giderilmesine, sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Bir kâse zeytinyağlı barbunyada yalnızca 80 kalori bulunuyor. Dilerseniz haşlayıp salatalarınızın içine de ekleyerek yiyebilirsiniz.

Yeşil Salata: Yemeklerden önce bir porsiyon yeşil salata yemek tokluk hissi vererek daha az yemek yemenizi sağlar. En ideal yeşil salata örneği; göbek marul, salatalık, domates ve biberden oluşabilir.

Domates Çorbası: 1 kâse domates çorbası sadece 50 kalori içerir. Midenizi rahatlatırken uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Domates, kansere karşı koruyucu en etkili sebzelerden biridir. Domates çorbası ile hem sağlığınızı koruyabilir hem de kilo vermenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar

Diyet bilgileri için teşekkür ederim çok faydalı bilgiler hepsini kaydettim. Önemli olan uygulayabilmek.
Sizin kadar sık yazamıyorum daha çok okuyorum bu da iyi dimi. Okurken uykum geliyor tam mesaj yazacakken uyukluyorum. kafamçokkarıştı
Lahana çorbası, bitki çayları, yarım yamalak krom kapsülü içiyorum, 2 saat spor yapıyorum. yediklerime dikkat ediyorum. Reglim bitti iyi oldu ohhh sositososito
Geçen hafta 1 kilo vermişim 83 kilodan 82 kiloya indim. ama bu hafta daha çok vereceğim kararlıyım. Kararlıyız arkadaşlar fazla kilolar gidecek yada gidecek başka çare yoooookkk. klava: yoksa kilomu döverim haaa :mymeka:

Kaptan

Bir savaş gemisi karanlık ve sisli bir gecede yol alıyormuş. Derken kaptan köşkündeki komutan tam karşıda ve uzakta üzerlerine doğru gelen bir ışık farketmiş. Hemen karşı tarafa sinyal göndererek su mesajı geçmiş:

"Derhal rotanızı 30 derece doğuya çeviriniz!" Karşıdan anında cevap gelmiş:

"Sen rotanı 30 derece batıya çevir!" Komutan şaşırmış, biraz da sinirlenmiş, mesajı tekrarlamış:

"Rotanı derhal 30 derece doğuya çevir, emrediyorum!"

Karşıdan cevap:

"Asıl sen rotanı 30 derece batıya çevireceksin!"

Komutan öfkeden küplere binmiş, bir mesaj daha yollamiş:

"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!"

"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece doğuya çevir!"

Komutan, o kadar sinirlenmiş ki, hemen mürettebata bütün topları ateşe hazır hale getirmelerini emretmiş ve son kez bir mesaj göndermiş:

"Burası bir savaş gemisi, derhal rotanı 30 derece batıya çevirmezsen ateşe başlayacağız."

"Buras da bir deniz feneri. Sen rotanı bir an önce 30 derece doğuya çevirmezsen birazdan kayalara çarpacaksın." kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…