80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Ammmannnn ben bunuu yerimmmmmmm ma sha Allah !! Oyyyy. Seninde masha Allah in var ablacimmm cok guzelsin!

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

fotodaki benim ama simdi azicik simardim. yaw ne guzel sozler kendimi adriana lima gibi hissettim ha

canim seninde ramazanin mubarek olsun allah nice ramazanlara birlikte cikmayi nasipetsin. aminnnnn

masallah hepınız cook guzel cıkmıssınız ama senın bılezıklerde yakıyo yenı gelın gıbıah ah 9 sene oldu bızde bılezıkmı kalır.oldugunda hıc takmadım sevmezdım.am sımdı yok dıye heralde hep özenıyom olsa takardım dıye hıc olmıycak belkıde ondan özenıyom:2::2:

sagol canım rabbım hayırlısıyla tum ramazanı huzurla ve husu içinde gecırmeyı nasıp etsın cumlemıze

Amieen ablacim cumlemize

bende dila dogduktan donra kavustum yeni gelinken nasip olmadi da ama yakinda gidecek sanirim bu dershane binasi yedi bizi. ama versemde borc olarak verecem donucta mehir diye verdi esim bana. borc vermek hakkim:))

hosgeldin.bende dun geldim:)
super kilo vermissin
detaylarini yasini yazip bozimle paylasirmsin
bir kez basardiysan bence tekrar da olabilir

öncelikle ilk bir ay diyetarkadaşım.comdan kalori takibi yaptım 4 kilo verdim daha sonra doktora gittim doktor bana diyet listesi verdi
sabah haftanın 5 günü 1 haşlanmış yumurta 5 zeytin 3 badem 2 parmak uzunluğunda ve kalınlığında peynir tam yağlı veya yağsız farketmez dedi diyet ürünleri hiç önermedi ıhlamur veya yeşil çay dedi birde 2 dilim tam buğday ekmeği dedi kepekli ekmek vermedi kabızlık ve kansızlık yaptığı için ayrıca salatalık ve domates veya yeşillik sınırsız dedi.ara öğün kahvaltıdan 2 saat sonra 1 porsiyon meyve veya 1 tabak yoğurt içine öğütülmüş çörekotu yada keten tohumu verdi.daha sonra öğlen yemeği bir kase çorba 1 tabak yoğurt 4 kaşık sebze yemeği 2 dilim ekmek daha sonra yine ara öğün verdi 2 porsiyon meyve mesela muz büyük olursa 2 porsiyon küçük olursa 1 tane ye dedi elma yasaktı mide kazıntısı yaptığı için vermedi açlık hissetiriyormuş.hurma yiyebilirsinded günde 4 veya 5 tane daha sonra akşam yemeği mesela tavuk istersen bir baget fırın veya haşlama yine 4 kaşık sebze yemeği 2 dilim ekmek 1 kase yoğurt et yersen köfte 3 adet kuşbaşı et 15 adet o şekildeydi yemekleri yağsız tuzsuz yapmama gerek yoktu ama sırf zeytinyağı ile yapmamı önerdi tereyağ canın isterse sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşığı dedi....canım çok tatlı isterse 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı pekmez yada 1 çay kaşığı tarçın karıştırabilirsin dedi.ayda 1 kere dondurma hakkım vardı oda 3 top maraş donsurması idi.bisküvi filan yasak sabah kahvaltısında tam buğday unundan krep tarifi verdi 4 tane çıkıyordu onun tamamını yiyebilirsin demişti birde 20 dakika ip atlama vermişti 5 dakka atlayıp bir dakika dinlenme vermişti.bunları uyguladım 20 kilo verdim....inşallah yine verebilirim.

Yaaa ben cokkkk aciktimmmm(( saat 22:14 de iftar

hayırlı akşamlarr kızlarr
hepimizin ramazan ayı mübarek olsun,allah nice ramazanlara kavuşturmayı nasip etsin işallahh..

dün annemlerdeydim,annem bırakmadı ille burda kalın ilk sahuru beraber yapalım diye..kızlarda zırlayınca kalmak kaçınılmaz oldu..

bugün ikindin geldik evimize..ilk gün olması nedeniyle az zorlasada yinede güzel geçiyor şükür..
3 gündürde burası acayip sıcak.yani yumurta kırsak kaldırıma pişecek o derece..gerçi Antalya alanyanın yanında burası serin kalır ..

ilk iftarımıda yaptımçok şükür ..çay içiyorum şimdi..
geçmiş olsun canım çocuğa.işallah önemli bişey yoktur..
hiçç kapanırmı canım ,,tüm yıl hizmet vermekte topiğimiz..
başlangıç: 100
geçen hafta: 88.4
bu hafta: 90.3
giden: yoookk alann var. 1,9 kilo aldim dikkatsizlikten. Ceza verinbana
toplam giden: 9.7 kilo

cimmcimeee çok almışın gerçekdenn..ramazanda dikkat et biraz şeker..

hemde nasıl canım yaa..kolumu kıpıtırdatmaya mecalim olmuyor..önceleri hiç zorlanmazdım.yaş 30dan sonra zorlamaya başladıı..ee 30dan beride uzun günlere geliyor..benim tansiyonda hep düşükdür sanırım oruçlıyken yerlerde sürünor bende sürünüyorum..bu gün çok şükür iyiydim yinede.
hoş geldin aramıza

demekki altta yazan 5 üye 1 ziyaretçi yazan o ziyaretçi sendinnçok iyi yamışın canım üye olmakla..okuyorsan bilirsin bizi çok güzeldir grububumuz..

bennn benn

maşllahh diloşumuzaa genç kız olmuş annesii artık dilaa..

tüllü çoraplarına bittim çok güzelmiş çok yakışmı diloşa..ççok güzel fikir dışarda diş yapmak ,eğlenceli olmuştıur..

annemizde çok güzel herzamanki gibi

sağol bızdık zeninde mübarek olsunn
işallah seninde olur canım öyle umutsuz olma..kısmet.
huhu beyazcanım sen nerelerdesın bıze küstünde baska topıkmı actın yoksa nerelerdesın
burdayımmm..
açtım açtımm kilo veremeyen ve vermeye pek niyeti olmayanlar topiği açtım..tek üyeside benim
bende dila dogduktan donra kavustum yeni gelinken nasip olmadi da ama yakinda gidecek sanirim bu dershane binasi yedi bizi. ama versemde borc olarak verecem donucta mehir diye verdi esim bana. borc vermek hakkim:))
işallah gitmez canım..allah işini rast getirsin eşinin..

offf
çokk varmış daha..allah kabul etsin bızdık..

Ewet abla daha yeni baktim
89,0 kilo ciktim yine yaklastim eski kiloma

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Kaçak Ceco yuvaya döndü

Müthiş bir 15 gün tatilden sonra evime şükür döndüm
Aslında okadar iyi geldi ki şu bir kaç gün anlatamam sizlere Gerçekten imkanım olsa orada yaşamak isterdim
Tatil boyunca bol bol gezip fotograf çekildim hatta selfie modasınada bol bol uyduk

Eşimin halaları Allah razı olsun ellerinden gelse hiç iş yaptırmayacaklardı hatta sırf bulaşık için hep inatlaştık çoğu zamanda ben galip geldim
Tutturmuşlar sen tatile geldin ye, iç ondan sonra al çocuklarıda git gez diye ama biliyorsunuz hayatta duramam
Kuzenleride sağ olsun bana çok düşkündürler yengeciğim derler başka birşey demiyorlar
Akçayda gezmedik yer bırakmadık desem yeridir
İnanılmaz güzel eğlendik, bol bol yüzdük ve sabahlara kadar sohbet edip gülüştük
Her gece geç saatte Kordon dedikleri yere gittik ( halaları orada iki tezgahta karşılıklı satış yapıyorlar ) hatta arada onlarada yardım ettim

Hesapta benim büyük cadıda 15 gün de olsa orada çalışacaktı ama gider gitmez kıvırdı ben kimseyle konuşamam çekinirim diyip kenara çekildi
Küçük kuzum bütün gün bahçede oyun oynadı ve her akşam erkenden benim uykum geldi diyip uyudu
Çoğu zaman kordona gideceğimiz zaman onu uyandırıp çocuk arabasına attık ( tabi 10 dakika sonra orada uyumaya devam etti )
Hava tertemiz olduğu için ilk gün biraz aptallaştık ama sonra çok iyi geldi
Çok sıcak olmasına rağmen hiç daralmadım ( terlediğim halde )

Bir hafta kızlarla yanlız kaldıktan sonra eşimde katıldı bize :122:
Aslında her gece girip size yazmayı düşünüyordum ama nedense internet bağlantılarında sorun vardı kuzenler bile giremedi
Bu arada eşimin en küçük kuzeni ( kız 19 yaşında ) bir arkadaşını daha davet etmişti iki günlüğüne de olsa baştan ulen acaba nasıl biri diye düşündüm ama sağ olsun çocukcağız ( 21 yaşında bir delikanlı ) inanılmaz efendi ve eğlenceli biri çıktı
Benim küçük cimcime resmen hayran kaldı ona
Bİr ara ondan gizli anne ben onu çok sevdim ama sakın babama söyleme demezmi hepimiz yerlere yattık gülmekten
Çocukta hayranlığını öğrenince nasıl güldü sırf benim cimcimeyi utandırmak için ne istese yanağımdan öpersen veririm diyip durdu cimcimeye oda kızara bozara öptü durdu
Çocuk bize yakın oturuyormuş hatta benim cimcime bir ara anne barbarosuda ( çocuğa son gün adıyla hitap etmeye başlamıştı ) eve götürelimmi çok sevdim diyordu sanki kedi yavrusunu eve götürüyoruz
Eşim geldikten bir gün sonra gitti o arkadaşı hatta son gece hep birlikte okey oynadık ve yine karnımıza ağrılar girdi gülmekten
Allahtan eşimde çok sevdi çocuğu efendi ve çok düzgün biri yine görüşmek isterim dedi

Çocuk Sinema Televizyon okuyormuş Üniversitede ve bir iki dizide oynamış ( yakışıklı çocuk Allah için ) hatta bir filmde sanat yönetmenliği bile yapmış üstelik oda almanya doğumluymuş ama tabi çok ufakken dönmüş
İşi ve okuluyla ilgilide bol bol sohbet edince benim büyük cadıda baya bir ilgilendi konuyla ve şimdilik oda sinema televizyon düşünüyor ( tabi fikri değişmezse benim cadının )

İlk fırsatta facede resimleri atacağım ama henüz şarjı dolmadı atamıyorum
Geçmişi hiç okumaya niyetlenmedim çünkü maşallah ansiklopedi çıkar okadar çok sohbet etmişsiniz
İnşallah herkes çok iyidir

Bu arada hepimize RAmazan Ayı mübarek olsun
Rabbim tüm dualarımızı ve oruçlarımızı kabul etsin şimdiden Aminnnnnnnnnnnn

Bu arada hepiniz hep aklımdaydınız uzun uzun sohbet etmeyi özlemişim sizinle

oooo cecoşummmm sevgili adaşımmmm hoşgeldinnn bitanemm çok özledik seni çok sevindim tatilinin güzel geçmesine minik prenses aşık oldu demekk hayırlı ramazanlar bitanemmm aminnn cnmmm fazla geçmiş yok bitanemmm herkes kayboldu neyselki sen geldin fanların geri döner şimdi

Ewet abla daha yeni baktim
89,0 kilo ciktim yine yaklastim eski kiloma

sağlık olsun bızdıkımmm bu hafta lütfen dikkat et menülerine olurmu

Hayırlı ramazanlar meleğimmm ilk günümüzü atlattık şükür 3 günden sonra bünye alışır bitanemm

ooooo çok geçmiş hakikaten hollandada kuzumm

Tebrikler cnmmm çok gzüel vermişsinnn

Amieen ablacimm, bu arada bu ay diyetimizi nasil uyguluyoruz

sahurda karatay kahvaltısı yap cnmm iftarda da menülerden seçebilirsinn lütfen bu yazıyı güzelce oku kuzumm

HİÇ AÇLIK ÇEKMEDEN ORUÇ TUTMAK İSTER MİSİNİZ?

Karatay Sağlıklı Beslenmesi iki ana öğünden ibaret olan bir beslenme biçimidir. Prof. Dr. Canan Karatay hep Hz Muhammet ve İbni Sina'nın da iki öğün beslendiklerinden bahseder ve iki öğün beslenilmesini önerir.

Karatay Sağlıklı Beslenmesi iki ana öğünden ibaret olan bir beslenme biçimidir. Prof. Dr. Canan Karatay hep Hz Muhammet ve İbni Sina'nın da iki öğün beslendiklerinden bahseder ve iki öğün beslenilmesini önerir. Sağlıklı olarak oruç tutmak Karatay beslenmesiyle mümkündür; sahur Karatay Kahvaltısı şeklinde, iftar da ana yemek öğünü olarak değerlendirilir. Böylelikle hem sağlıklı beslenilmiş hem de kan şekerini hızlı yükselten besinler yenmediği için aç hissedilmemiş olunur. Karatay beslenmesine alışık olanlar iftar olsun diye sabırsızlanmaz, orucun nasıl bittiğini bile anlamazlar. Ancak, 6 öğün beslenmeye alıştırılmış olan ve her öğünde ekmek ve zararlı karbonhidratları yiyenler için oruç saatleri geçmek bilmez.
Sahur kahvaltı gibidir.
Sahur aynen kahvaltı gibidir. Kahvaltı ise günün en önemli öğündür. Son derece kuvvetli, sağlıklı ve doyurucu olmalıdır. Sağlıklı bir kahvaltı; güçlü protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidratlar içermelidir.

SAHURDA NELER YEMELİYİZ?

İki veya üç adet yumurta:

Yumurta sizin uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Çok pişmemiş yani sarısının etrafı yeşillenmemiş olmak koşuluyla kayısı kıvamında haşlanmış veya rafadan yiyebilirsiniz. Ama en ideali doğal tereyağında pişirerek vücudun yağ da almasını sağlamaktır. Bu yağ aynı zamanda A, D, E ve K vitaminlerinin vücut tarafından emilimini de sağlayacaktır.
Yumurtaya alerjisi olanlar yumurta yerine et, balık veya kuru fasulye yiyerek protein almalıdır. Ancak şu unutulmamalıdır ki hiçbir besin yumurtanın yerini tutamaz. Yumurta öyle bir besindir ki içinden 21 gün sonra bir canlı çıkabilmektedir.
Ramazan boyunca yumurtadan bıkmamak için her gün yumurtayı çeşitlendirerek yapabilirsiniz. Örneğin bir gün yağda göz yumurta yaparken ertesi günü menemen yapabilir, daha sonraki gün çılbır, daha sonra da omlet veya haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Ama yeter ki her gün aynı şeyi yiyip yumurtadan bıkmayın.

Bir avuç içi kadar tuzsuz peynir:

Tuzu alınmış peynirleri istediğiniz kadar yiyebilirsiniz ama yeter ki bir avuç içinden daha az yemeyin. Bir de light veya diyet yazan ürünlere dikkat. Bu ürünleri eve bile sokmayın.

Yoğurt:

Sahurda ev yapımı yoğurdu da arzu ettiğiniz kadar yiyebilirsiniz. Hatta yumurtayla birlikte üzerine tereyağı da dökerek çılbır yapmanızı öneriyoruz. Böylece hem yoğurdun hem yumurtanın proteinini almış hem de doğal tereyağı da yemiş olursunuz.Bir kâse yoğurt, içine ceviz ya da kuruyemiş kuru nane, zerdeçal, bir tatlı kaşığı kadar bütün ketentohumu, bir çorba kaşığı soğuk sızma zeytinyağı eklenerek yenilebilir.Ketentohumu ve zeytinyağı kabızlığı önler.

En az 10 15 adet tuzsuz zeytin:

Zeytin dünyanın en yararlı meyvesidir. İstediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz yeter ki 10 15 adetten az yemeyin. Küçük bir kaba soğuk sıkım zeytinyağı koymanızı ve zeytinler ile diğer domates gibi sebzeleri bu zeytinyağına batırarak yemenizi öneriyoruz. Mutlaka vücut bu yağı almalı!

1 Çay bardağı dolusu kuruyemiş:

Bir çay bardağı dolusu ithal olmayan yerli ceviz yiyebileceğiniz gibi kavrulmamış olmak koşuluyla Datça bademi veya kavrulmamış fındık, yer fıstığı da yiyebilirsiniz. Hangi kuruyemişi yemek istiyorsanız ölçünüz bir çay bardağı olmalı. Arzu ederseniz kuruyemişleri karıştırarak da yiyebilirsiniz. İyi karbonhidrat olan bu kuruyemişler sizi tok tutacak ve açlık çekmeden iftara ulaşmanızı sağlayacaktır.

2-4 Adet günkurusu kayısı veya kuru erik:

Sahurda yiyeceğiniz 2-4 adet günkurusu kayısı veya kuru erik sizin gün boyu ihtiyacınız olan şekeri fazlasıyla karşılayacaktır. Şunu hiç unutmayın bir insanın günlük şeker ihtiyacı 5 gramdır ve siz bu şeker ihtiyacınızı bu kuru meyvelerden fazlasıyla almış olursunuz.

Domates, salatalık, yeşilbiber, kırmızıbiber, turp ve maydanoz vb. yeşillikler:

Domates, salatalık, yeşilbiber ve diğer yeşillikler istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yeter ki buraya kadar yukarıda saydığımız protein, yağ ve karbonhidrat olarak da kuru yemişleri yeterince yemiş olun.

İçecek olarak:

Şekersiz olmak koşuluyla çay, Türk kahvesi ve bitki çayları, süt veya ayran içebilirsiniz. Demiriniz düşükse çay ve kahve içmeyin! Bol su içilmelidir. Ayrıca ev yapımı tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurt çorbası veya sebze çorbası da içebilirsiniz.
“Ekmeksiz doyulmaz” sözü tamamen gerçek dışıdır. Alışkanlıklar nedeniyle söylenmiş bir sözdür.
-Ekmeğin sizi daha kısa sürede acıktıracağını biliyor musunuz?
-1 Dilim tam buğday ekmeğinin bir çorba kaşığı şekerden daha fazla şekerinizi yükselttiğini biliyor musunuz?
Bu sahur yemeğine yani Karatay Kahvaltısına ilave olarak bir veya iki dilim ekmek (isterse tam buğday ekmeği olsun) yiyecek olursanız (veya bir kaşık reçel veya bal veya pekmez vb.) şekeriniz hızlı bir şekilde yükselecek ve birkaç saat sonra da hızlı bir şekilde düşecektir. İşte o zaman canınız şeker veya şekerinizi yükseltecek bir şeyler yemek isteyecek, oruç tutmanız zorlaşacaktır.
Bu sahur yemeği sizi bütün gün tok tutacağı gibi hem tip 2, tip 3 diyabet (Alzheimer) ve hipoglisemiden hem de kanser başta olmak üzere pek çok dejeneratif hastalıktan koruyacaktır.

İFTARDA NELER YEMELİYİZ?
Bir bardak ılık su ve çorba

İftara bir bardak ılık su ile başlanmalıdır. Sabahları kalktığımız zaman ılık bir bardak su içmemiz gerektiği gibi, orucumuzu açarken de ılık suyla açmalıyız. Çorba da sulu olduğuiçin rahatlıkla içilebilir. Ancak, hazır çorbalar kesinlikle tüketilmemelidir. Evde pişirilmiş tarhana, mercimek, ezogelin, yuvalama, yoğurt çorbası veya her türlü sebze çorbası gibi çorbalar olabilir. Uzun süre boş kalmış olan midemizi korumak amacıyla, su da çorba da ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmalıdır.

Tereyağı sürülmüş bir dilim pide

Çorba ile birlikte, bir dilim pide boltereyağı sürülerek yenebilir. Arzu ederseniz pideyi (bir avuç içi büyüklüğünden fazla olmamalı) soğuk sıkım sızma zeytinyağına batırarak da yiyebilirsiniz. Pide yemediğiniz gün lahmacun da yiyebilirsiniz.

Zeytin
Önemli lif kaynağı ve sıfır glisemik indeksli olduğuiçin zeytin (istenildiği kadar) tüketilebilir.

Salata Cacık Ayran
İftar sofrasında salata tabağı mutlaka olmalıdır. Bol miktarda doğal fermantasyon sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu, bol miktarda soğuk sıkım sızma zeytinyağı, sumak ve peynirli mevsim salatası hazırlanabilir. Cacık ve ayran da son derece yararlıdır.

Yemek olarak da
Köfte, sulu sebzeli et yemeği, zeytinyağlı yemekler, yeşil mercimek yemeği, dolma, sarma, karnıyarık, imambayıldı vb. gibi her türlü yemek yenebilir. Dolmalar bulgurla yapılmalı. Her türlü kırmızı et kebabı, 2-3 kaşık bulgur pilavı ile birlikte tüketilebilir. Yeşil mercimek yemeği veya zeytinyağlı, yoğurtlu ve sarımsaklı semizotu salatası yenebilir. Doğalköy yumurtası, tereyağı, tarla domatesi ve biberle hazırlanmış menemen de yapılabilir. Bir kâse yoğurt, içine ceviz ya da kuruyemiş kuru nane, zerdeçal, bir tatlı kaşığı kadar bütün ketentohumu, bir çorba kaşığı soğuk sızma zeytinyağı hazırlanarak yenebilir. Ketentohumu ve zeytinyağı kabızlığı önler.

Tatlı
İftar acılınca, tatlı yeme ihtiyacı kalmayacaktır. Aksam geç saatlerde tatlı yemek doğru değildir. Karaciğer ve pankreas yağlanmasını başlatır ve artırır. Hazımsızlık nedenidir. İnsanı sık sık yemeye zorlar, aşırı miktarda insülin salgılanmasına neden olur. Tatlı yerine kuruyemişleri ve mevsim meyvelerinden düşük glisemik indekslileri tüketirsek, daha dinç olur ve de dinç kalırız. İlla ki tatlı istiyorsanız güllaç veya komposto yapabilirsiniz. Güllaç hafif olduğu için iftar sofralarının en önemli tatlısıdır. Az şekerle evde hazırlanmalı, şerbeti verilmiş hazır güllaç asla eve sokulmamalıdır. Komposto, kuru kayısı, mürdüm eriği, çekirdekli kuru üzüm, az miktarda kuru incir, yabanmersini, bol ceviz ve badem bir tencereye konulduktan sonra, üzerine su eklenerek buzdolabında bir gece bekletilerek hazırlanır. Yemeklerle tatlı yerine tüketilir. Bu kompostoya şeker ya da tatlandırıcı eklenmemeli ve komposto kesinlikle kaynatılmamalı. Sağlıklı kalmak ve sağlıklı bir şekilde oruç tutmak amacıyla her türlü hamur tatlısından (ne kadar lezzetli olursa olsunlar) kaçınmamız gerekmektedir.

İFTAR İLE SAHUR ARASINDA NELER YEMELİ NELER YAPMALIYIZ?
İftar ile sahur arasında bol sıvı tüketmek gerekir. Limonlu sekersiz çaylar, limonlu bol su, ayran ve süt tüketilmelidir. İftarda kola gibi asitli ve şekerli içeceklerden kaçınılması şarttır. İftardan sonra uzun yürüyüş yapmak da son derece faydalı olur. Bir yaşam biçimi olan Karatay Diyeti Ramazan ayında da iftarda, sahurda ve iftar - sahur arasında uygulanırsa, daha sağlıklı ve rahat oruç tutulacaktır.
Prof. Dr. Canan Karatay aç kalınarak, sahura kalkmadan oruç tutmanın son derece sakıncalı olduğunu söylüyor ve aynen şöyle diyor. “Ramazan'da bazı kişiler kilo vermek amacıyla oruç tutmaktadır. Bu doğru değildir ve son derece sakıncalıdır. Aç kalarak kilo verilmiş olsa bile daha sonra fazlasıyla geri alınmaktadır. Bilimsel olarak, bu olay karaciğer ve pankreası yorup, yağlandırdığı için sağlığa zararlı olmaktadır. Bilimsel çalışmalar, ileri yaslarda ortaya çıkan dejeneratif hastalıkların tümünün artık karaciğer ve pankreas yağlanması sonucu, bu organların normal olarak çalışamadıklarından kaynaklanmakta olduğunu göstermiştir.”
Herkese hayırlı Ramazanlar diliyoruz.
Kaynak: Bu bilgiler Prof. Dr. Canan Karatay'ın “Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık” ve diğer kitaplarından derlenerek ve yer yer alıntılar yapılarak hazırlanmıştır.

Kaynak http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2882 Alıntıdır

fotodaki benim ama simdi azicik simardim. yaw ne guzel sozler kendimi adriana lima gibi hissettim ha

Adriana lima da kimmiş senin yanında

Aminnn bızıdıkımmmm seninde ramazanın mübarek olsun cnm benim böyle gençleri görünce çok hoşuma gidiyor aferim sana fıstıkk

Aminnn cnmmm inşşş neslim

karpuz fazla olmamışmı cnmm :44:

poaça akşam şeker karıştırmana gerk yoktu cnm benim ayrıca 15,00 ten sonra yenen meyveler direk yağ oluyor yoğurtla karıştırsan bile kurtarmıyoru bebeğim

Hoşgeldin aramıza bitanemmmm önce başarmışsın şimdide başaracağına inanıyorum cnmmm destek bizden azim senden

Hoşbulduk adaşım
Bencede artık toparlayalım eski kadroyu hazır Ramazanda sahura kadar oturmak serbest bol bol sohbet ederiz kocalarda birşey demez
Benimki araba kullanmaktan baygın düştü bugün zaten
Sahura kadar rahatım

Bakalım bu sene oruç tutmak istiyorum
Bugün yolda geçtiği için tutmadık ama nasipse inşallah bu geceden itibaren tekrar şansımı deneyeceğim En son geçen sene malum fenalaşmıştım sussuz kaldığım için böbreklerim ağrımıştı ama oruç tutmayınca kendimi kötü hissediyorum üstelik Ramazanın tadıda ancak oruçla çıkıyor
Rabbim inşallah kolaylıkla tutmayı nasip ederde bir ayı firesiz tutabilirim sonuçta daha reglmde yeni bitti sayılır ve büyük ihtimal ancak son bir iki gün arada kaynar oda zamanında olursam ( ki genelde geç oluyorum )

evet bitanemmm in cin top atıyor topicte sahura kadar burda kaynatalım değilmi

sağlığını tehlikeye sokmayacaksa tutman elbette iyi olur cnm benimmm

cecommmmmm

hoşgeldinn canımm çok özledim seniii

seninde ramazanın mübarek olsun,ayy çok mutlu oldum seni gördüğüme..

arasıra gördüm facede resim çok eğlenmişiniz belli,çok sevindm senin adına..neyseki halalar yeğenler kafa dengiymiş,yoksa işkence olurdu..

geçmiş yapsan içinden çabuk çıkarsın canım..biraz tenhayız şu aralar.ama sen uğraşma yinede..

sahura kadar buralardayız bundan sonra bo bol yazışırız..

hoşgeldin meleğimmmmm sen bildirim yapmamışsın kuzummm:26:

evet bitanemmm in cin top atıyor topicte sahura kadar burda kaynatalım değilmi

sağlığını tehlikeye sokmayacaksa tutman elbette iyi olur cnm benimmm

Rabbim inşallah kolaylığını verecektir
Bakalım yarın birde tartılayım Tatil bana ne kadar yaramış yada yaramamış göreyimde ona göre Ramazanın sonunda da Ramazan yaramışmı yaramamışmı görürüm

Bu arada Beyazcannnnnnnnnn Fıstığım sen nasılsın hiç sesin soluğun çıkmıyor
Nickini yoksa park edip başka şey peşindemi koşuyorsun cocuklarmı rahat vermiyor
Benim büyük erkenden yattı ama ufaklık ille ben sizinle yatacağım diye tutturdu en son eşim baktı uyumuyor ufaklığa söylene söylene gitti yattı biraz kendimize vakit ayıralım dedik ( sonuçta malum tatilde hep gayet resmi olmak zorundaydık ayıp ) ama cimcime baltalayınca nasıl söyleniyor tabi benim canıma minnet size rahat rahat yazabiliyorum onlar horuldarken

ohhhhhhhhhhhh sabahlar olmasınnnn

bu sene ramazan çok güzel olacak desenee
işallah rahatsızlanmazsın canımm.dediğin gibi ramazanın tadı da oruçla çıkar..dün gece davulcuyu görünce akrabamı görmüş gibisevindim valla..

güzel günlerdeyiz çok şükür,işallah hakkıyla istifade ederiz bu günlerden ..
hoşgeldin meleğimmmmm sen bildirim yapmamışsın kuzummm:26:
unuttummmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…