Giremiyorum buraya,yüzüm yok
Oğlum aylık kontrolünde geçen aydan bu yana hiç kg almayınca dr sütünün besleyiciliği yetersiz dedi ve benim koca, "diyet falan yapma şimdilik, bak çocuk emziriyorsun herşeyden yiyeceksin" dedi ve ben yine ekmek vs yemiyorum ama diyet fikrini yolladım kafamdanpsikolojik olarak belkide o fikre adapteyim diye böyle oldu ve ya başka bir sebeple..bilemiyorum. Tek bildiğim; emzirdiğim sürece ki iki yıl emzirmek istiyorum, düzenli bir diyet hayatım olamayacak ( off
Eki Görüntüle 1173872
kalplerle ön hazırlıkmı var beni yumuşatmak için bızdıkımmmmenünü göreyimmm bitanemmm
hoşgeldin cnmmm yorulmuışsundur iyi uykular cnmmm
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Anam bugün bir türlü kafamı kaldıramadım halsizlikten :26:
Aslında ne açlık nede sussuzluk çektim ama öyle bir uyuşukluk vardı ki üzerimde koltuk üzerinde bir oraya bir buraya devirdim totoyu
Bir ara annem akşam üzere aradı bende yatışıyorum bir o koltukta bir bu koltukta dedi ( tabi hatun sabahtan evini bir güzel temizlemiş birde pazara gitmiş) dedim bende bugün kendimi köfte gibi hissediyorum bir bu tarafım kızarsın bu o tarafım misali aynı koltukta dönüp duruyorum diye nasıl gülüyor ulen köftede nereden aklına geldi diye
Sağ olsun eşim kendi tutamıyor diye ( böbrekleri anında tepki veriyor ) ne istersen alayım diye telefon açıp durdu ama canım hiç bir şey istemedi
Sahurda ayıptır söylemesi pastırma yeme gafletinde bulundum az da olsabütün gün tenim sanki koktu durdu kendimden tiksindim
Bir daha tövbeler tövbesi
Kalkıp duş alacak halim bile yoktuİftardan sonrada uyuşukluğum gitmedi nedense :26:
Sanırım ilk günün heycanıyla dün birşey anlamadım ama bugün baya bir etkiledi beniinşallah bir iki güne geçerde normal hayatıma dönerim bugün çok fazla iş bile yapamadım hatta hala yıkanıp asılmayı bekleyen çamaşırlar var
Bir ara aradan çıkartırım nasılsa sahurdan evvel
Aklımdayken yediklerimide yazayım;
Sahurda;
3 ufak parça kaşarlı tost ( lavaş vardı eşim sağ olsun ziyan olmasın diye onları hazırlamış tostta ısıtır yeriz diye )
Çok az bastırma( yemez olaydım )
1 Koca bardak Ayran
İftarda;
1 hurma
1/2 kase çorba
3 parmak kadar pide
Domates, salatalık
Çok az tavuk ızgara ( dünden kalma )
1 bardak ayran
iftardan bu yana ancak 1 litre su içmişimdir ama sahura kadar onu 2 yaparım kesin
Kız benim ufak cimcimede Başakbüyükte akrep
İnanılmaz nispetçi benimkidebirde yüzüme bakıp bir an bir tuhaflık hissetsin ( bazen numaradan yapıyorum ) hemen gelir anneciğim gel seni öpeyim seni çok seviyorum biliyorsun dimi der bende hemen başlarım yok işte beni bir tek sen anlıyorsun bir tek sen seviyorsun deme anında bir gaza gelir ve daha çok sarılıp öper beni koca karı
İnşallah canım hatimi tamamlarım diye düşünüyorumAslında gündüz biraz daha halim olsaydı okuyacaktım ama olmadı. Bu gece okuyabilirmiyim bilmiyorum ama olmadı yarın öğleden sonra anneme gitmeden ( iftara ona davetliyiz ) 1 saatcik de olsa okurum diye düşünüyorum Dün sahurdan sonrada oturup okudum sabah 5e kadar ve 1.5 cüz bitirebildim 3.cü cüzde bitmek üzere yani daha yolum çok ama inanıyorum ki biter çünkü bekarkende her sene annemle ramazanın ilk günü başlar her gün 1 cüz okur mutlaka son günler biraz daha fazla okuyarak Kadir gecesine yetiştirirdik
Allah kavuştursun kuşum
İlk günler daha çok özlersin ama iş güç derken zaman su gibi akıp gidecek inşallahSağlıcakla gidip gelsin yeterki
Bende bugün süründüm ama açlık yada sussuzluk değildi sebebi. Sıcaklarda bunaltıyor insanıbende bir iki gün sürünür sonra alışırım diye düşünyorum
evet canım dondurucum büyük.300 lt lik sandık tipi.
.zaten bi sarımsak girmemişti içine oda oldu allahıma şükür..1 makarna süzgeci ayıkladık herifle..her yer sarımsak kokuyor..
tekrar ıslattım birazda sabah ayıklarım..dediğin gibi birazınınıda örüp asıcambir yere ama nereye..kocaa evde yer bulamadım iyimi
benim çok sarımsak kullanma alışkanlığım yok..aldıklarım kullanamadan boşaldığı için heralde..hç bu kadar çokda almamıştım açıkçası,hani saklamak için bi gayrete girmedim..işallah bu yıl bol bol kokucazgerçi kavrulunca kokmuyor ..
kim foto istemişti bakayım
Slm canlarımmmmm bu ne sıcaktır yanıyoruz resmennn
hayırlı ramazanlar cnmmm sen gelemesende geldiğin zaman yaz biz cevaplarız bitanemmm çalışınca malumm zamanın kalmıyor menün güzel diyetisyenin verdiği için yorum yapmıyorum kuzum afiyetolsun
allah kabul etsin Gülayımm bugün alıştım o sersemlik giti ama susuzluk biraz zorluyor ne yalan söyliyim onada alışacağıztelden nete girmek benim için tam bir çin işkencesiii
ohhh enişteyle iftar daha güzel olur meleğimmm alıştık bile cnmmm lşükürr
ohhh çok güzel olmuş Mervişim allah yeni yuvanda sağlıklı huzurlu mutlu yıllar nasip etsin
Allah kavuştursun bızdıkımmm sayılı gün çabuk geçermiş bitanemm sende annen gelene kadar kilo verir sürpriz yaparsın
düzenini kurunca herşeyi halledersin cnmmm sıkma kendiniii hadi bakalım netin çabuk bağlansın özledikk
Giremiyorum buraya,yüzüm yok
Oğlum aylık kontrolünde geçen aydan bu yana hiç kg almayınca dr sütünün besleyiciliği yetersiz dedi ve benim koca, "diyet falan yapma şimdilik, bak çocuk emziriyorsun herşeyden yiyeceksin" dedi ve ben yine ekmek vs yemiyorum ama diyet fikrini yolladım kafamdanpsikolojik olarak belkide o fikre adapteyim diye böyle oldu ve ya başka bir sebeple..bilemiyorum. Tek bildiğim; emzirdiğim sürece ki iki yıl emzirmek istiyorum, düzenli bir diyet hayatım olamayacak ( off
en güzeli kahvaltı cecoşummm nescafe içmesen sğtlü kahve içsennnn olmazmııııı
maşallah ne güzel kısa sürede k,lolarından kurtlmuş hemde korumuşun kilonu..mrb kızlar...
ben baya eskilerindenim bu topiğin hep yeni isimler görüyorum.. inşallah azminizle istediğiniz kiloya gelir sabitlersiniz.
buraya 82 kiloyla başlayıp 60 kiloyla ayrıldım. evlilik çocuk derken 66 kilo oldum şuan.
yani yine de 82 görmedim çok şükür hamileliğimde dahi.
şişmanlık ne zormuş dedim zayıfladıktan sonra altı üstü 5 ayda hayatım değişti diyebilirim.
şimdi 3-4 kilo vermek istiyorum ama eskisi kadar dirayetli değilim. bir de emziriyorum iftara ve sahura pert halde yetişiyorum.
yine de kendimi hafif diyet moduna sokarsam aranıza katılırım inş..
Canım sarımsağı dışarıda bırakma, ördüğünü yine buzdolabında sakla. Ben öyle yapıyorum o zaman daha uzun süre dayanıyor. Ben biraz fazla kullanıyorum. En basiti mercimek çorbasına bile koyuyorum ve çok lezzet veriyor. Denemeni öneririm. Çocuklara evde cips yapıyorum. Baharatlı sarımsaklı labne peynirli, yufkanın arasına sürüp cips gibi üçgen dilimliyorum fırına veriyorum çocuklar çok seviyor. Hem sağlıklı hem lezzetli. Çocuklara alıştırdım sarımsaklı yemekleri
çok gü zel fikirmiş yufkayla cips yapmak.Canım benim diyetisyen verse bile yorum yapmanı isterim. Buraya yazıyorsam destek bulmak için. Belki buraya hiç gelmeseydim diyetten sıkılmıştım. Bazen bir bıkkınlık geliyor ki sorma. O da yemek hazırlamaktan tabi. Çocuklara ayrı kendime ayrı. Herkesin zevki başka. 4 çocuğun hepsi mi farklı sever yaa. Ortak sevdikleri çok az şey var. Bu da beni yoruyor. Evde olsam yine belki sıkılmam ama yetiştirmesi zor oluyor. O zaman da şevkim kırılıyor ama buraya geldim mi toparlanıyorum.
fıstığım sahurunu mutlaka yappCanlar cok aciktimve daha 11 saat var iftara. Sahuru yapmadim hic yapmiorumda sadece 1 inci gun yaptim sahuru. Offya. Iste aksam doyunca sahura kalkmiim diorum. Bu arada gercekten dikkat edecem yediklerime. Sadece meyveliyogurdumu yemek istiom ay coktandir yemiorum canim cekti.
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
günaydın kızlarr
gün geçtikçe hava dahada ısınyor.yanıyozzz..
malum oruç güme gitti dün.az önce çay yaptım kendime kahvaltımı balkonda yapıyım diye çıktım ama çıkmamla girmem bir oldu..cehennem gibi dışarı çokk sıcak,esinti falanda yok..içerisi daha serin..allah daha sıcak yerlerdeki hem çalışıp hem orucunu tutanlara bol bol sabırversin..
maşallah ne güzel kısa sürede k,lolarından kurtlmuş hemde korumuşun kilonu..
aramızda görmekden mutlu oluruz senin gibi başarmış birini..
çok gü zel fikirmiş yufkayla cips yapmak..akıllı kadının anneliğide süper olur.ne güzel zararlı şeyleri yemelerine müsaade etmeden hem onlarınnefsini köreltiyorsun ,hemde sağlıklı şeyler yediriyorsun..alahdan benimkilerin cips yeme alışkanlığı yok..en nefret ettiğim şeydir..sanki alışkanlık yapıyor yiyen çocuklarda..yedirmedim kızlarada,ama illede çok isterlese çokk nadir yiyorlar,oda birisi getirmiştir elline vermiştir ,alsam ayıp olucak çocukda kıyameti kparıcak..
senin cipsini çocuklar çok isterse yapıcam canım çok beğendim fikri.:13:
.hatta ayyüzlüm senin içinde ideal olur bu..sizde seviyorsunuz cipsi..
fıstığım sahurunu mutlaka yapp
günler uzun hele senin orda dahada uzun..bak hastalanırsın..zaten uyumaya fırsat olmuyorki,sende dün gece uyumadın bildiğim kadarıyla annei geçirdin..o ara yeseydin bieyler şimdi böyle acıkmazdın..
cecoşşşSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Çok şükür bugün düne nazaran çok daha dinç uyandım
Gece sahurdan sonra oturup kuranımıda okudum çok şükürhatta az daha 2 cüz okuyacaktım ( 3 yaprak kaldı ) ama daha fazla dayanamadım ve saat 5de yattım
Bugün annemlere iftara davetliyiz o yüzden kafam rahatAnnem sağ olsun menüyüde hazırlamış tabi yardıma giderim sonuçta oda oruçlu ayıp kaç yaşında hatun
Biraz kendi evimi toparlayayım bir postada çamaşır yıkıyayım çıkarım inşallah
Rabbimin izniyle bugün çok rahat oruçumu tutacağım gibi bir his var içimdeinşallah her gün öyle olur
Canım sen benim nescafe dediğime bakmaağız alışkanlığı
Yoksa ben kaç senedir ağzıma sürmüyorum o hazır nescafeleri ( 2si bir arada da olsa içmem)
Genelde şekersiz az sütlü kahve içerimŞimdi oruçlu olunca türk kahvesine ara verdim daha doğrusu yanlız zevkli olmuyor onunda
Ewet ablam haklisin ama iftarda mide dolu olunca insan sahurda bisi yemek istemio. Hatta kalkmiom bile o arada uyuyorum. Annemi dun gece ugurladik sat 3de ciktik evden bisi yemedim abimde yemedi. Saat 5de evdeydik. Canim annem diyordu arabada benim yuzunden yiyemediniz alsaydiniz birseyler arabaya yerdiniz simdi. Oyyy kiyamamm bide bizi dusunuyo o sirada. Anne yuregii iste. Zaten normaldede sahuru yapmiorum hani annemi ugurladik diye degil. Uyku daha tatli gelio diye:s Dun oyle gecti iftarda yedim ama sahuru yapmadim iste bugun.. Bundan sonra sahuru yapmayi dusunuomm insha Allah
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
cecoşşş
bu gün iyi omana sevindim canım..işallah bu yıl
güzelce tutarsın orucunu..ne güzel birilerine gitmek birilerini almak..
bende istiyorum davet yapmayı ama bizim burda daver diyince ille bellidir menü..k
koca siniyle su böreği olmazsa kesinkikle olmaz.yaprak sarma öyle etli pilav o kolay...bamya ille olacak baklava belki yerine şerbetli tatlı yapsam olur..su böreği gözümde büyüyor..önceden hiç üşenmezdim zoruma gitmezdi ama artıkzor geliyor..tek başımayım birde yardımım hiç yok..tek başıma aç kurut haşla birde tüpün ocağın üstünde pişiriz biz o zoruma gidiyor koca sini bi tarafını yaksan rezil olur..birde burda sinisiyle konur sofraya ,gözümüz doysun hesabı...kaynım evleneceğinde su böreği fırını aldırmıştım kocaman..sağolsun istanbuldaki görümce onun hakkını avcuna vermiş..o olsaydı kolay olurdu..
aslında oruç deyilken yaprağımı sarıp dondurucuya koysam süper olur..o zaman hazır elime geir..
ikindin yaprak toplayımda bu gün sarıyım bari..
Ohhh hamarat hatunbir tek şu su böreğine bir niyetlenemedım aslında iyide oldu becerebilirsem eşim herhalde yapsana diye başımın etini yer şimdi bilmediğimden kırk yılın başı aklına gelirse ancak gider bir porsiyon alıp nefsini körler
Bende bayılırım misafir ağırlamayı ve olmazsa olmazım sarmadır
Aslında dediğin gibi hazır regl olmuşken oturup bol bol sarıp buzluğa atBiz Halaların yanındayken bir gün küçük halası öğlenlık sarma yapalım dediğinde anammmm nasıl yetiştireceğiz diye düşünürken buzluktan hazır çıkardı taze yapraklada sarmışlar inan çok çabuk pişti mis gibide oldu
Ramazanda yapamamda ( daha bağdan yaprak gelicek inşallah) Bayramdan sonra bende oturup buzluğa atmak için sarmak istiyorum
En azından ani bir misafir gelse bir çeşitte olsa hazır oluyor üstelik her misafirlikte en çok rağbet gören çeşit
Annem bugün için şakşuka yapacakmış birde bulgur pilavı ( onu ben yaparım sanırım)
İnşallah yine abartmadan azcık azcık yerim( eşim dün söyleniyordu hem sofra çok güzel görünsün ceşit olsun diyorsun hemde doğru dürüst yemiyorsun diye insanın gözü aç )
anneler hep çocuklarını düşünür bızdığım
uyku tatlı haklısın ,okul bitince gece sahurunu yapar sınrada öğleye kadar uyursun .
az kalmış nasılsa olulun bitmesine.o zaman daha rahat tutarsın orucunu fıstık
sorma canım dondurucun içine kendimde girip oturacam nerdeyse..
eşime çok zor aldırmıştım,napıcan diye diye 3 yıl yalvadım herife.halbuki mahrumiyet bölgesindeyim ben.ha diyince market yok küçük 2 bakkalımız var mahallede,büyük maketler çarşıda ille otobüse minibüse binip gidecem..e bi misafir gelincede siz otırum ben bi çarşıya varıyım geliyim demek olmuyor
şimdi bu dondurucu benim süper marketim..
herşeyi kouyuyorum..yaprak çok güzel oluyor.geçen yıl taza yaprakları sarıp sarıp atmıştım..bu yıl çok yapamaımdım.
küçük poşet sardım ve misare yetmez maalesef..
bir zamanlar su böreğinide ortalık batmışken diye 2,3 sini yapıp atardım..ahhh ahhgençlikte işteama yinde pastane gibi kekim poğaçam hep vardır içinde ,anide gelene pratik oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?