80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

uyumadan geliyim dedim tekrar..
zaten uyurken girme imkanım olsakesin girerdim kk ya..

bebiş herşeyden önemki elbette..zaten ekmek yemiyormuşun..mutlaka gider kilocuklar üzmesen kendini..

sohbete bekleriz canım..zaten bizi biliyorsun odak noktamız tek kilo deyil..herşeyimizi paylaşıyoruz burda..

mrb kızlar...

ben baya eskilerindenim bu topiğin hep yeni isimler görüyorum.. inşallah azminizle istediğiniz kiloya gelir sabitlersiniz.

buraya 82 kiloyla başlayıp 60 kiloyla ayrıldım. evlilik çocuk derken 66 kilo oldum şuan.

yani yine de 82 görmedim çok şükür hamileliğimde dahi.
şişmanlık ne zormuş dedim zayıfladıktan sonra altı üstü 5 ayda hayatım değişti diyebilirim.

şimdi 3-4 kilo vermek istiyorum ama eskisi kadar dirayetli değilim. bir de emziriyorum iftara ve sahura pert halde yetişiyorum.

yine de kendimi hafif diyet moduna sokarsam aranıza katılırım inş..

Eki Görüntüle 1173872

kalplerle ön hazırlıkmı var beni yumuşatmak için bızdıkımmm menünü göreyimmm bitanemmm

hoşgeldin cnmmm yorulmuışsundur iyi uykular cnmmm

Ahahahah abla yaaa ask olsunnnnn 🙊😌😚ben bugunden itibaren iftardada sahurdada yogurtlumeyvemi yicem artik oyle planladim ve seve seve yiyorum🙊. Bugun menumu yazarim ozaman abla, bu arada gitmedim okula bugun yine 🙈yarin diger gun staj mecbur gitcem. Cuma pazartesi salli. Son okul gunleri 3 gun okul var. Haftaya persembe bitiyo okul kabusuuu. Aayyy insha Allah bekliyemiorum. Ozaman sahura kadar super yapmak istiorum sular caylar sporlaaar💀💪🏃💃🙌🙅🙆👯hihhi☺😝

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Amieeen abla insha Allah, 2 ay cok ama yaaaa ( dayanamam ben anneme bakarsin biletimi alir giderim anamin yaninnaa. :s daaaa kilolu halimle gitmek istemiorum. Bakalim zayiflayabilsem soyle 10 kilo belki giderim, 79 olsam ohhhdunyalar benim :)) 79
Halimle 70 gosteriorummmmm. Baliketli yani. Insha Allah

Canım sarımsağı dışarıda bırakma, ördüğünü yine buzdolabında sakla. Ben öyle yapıyorum o zaman daha uzun süre dayanıyor. Ben biraz fazla kullanıyorum. En basiti mercimek çorbasına bile koyuyorum ve çok lezzet veriyor. Denemeni öneririm. Çocuklara evde cips yapıyorum. Baharatlı sarımsaklı labne peynirli, yufkanın arasına sürüp cips gibi üçgen dilimliyorum fırına veriyorum çocuklar çok seviyor. Hem sağlıklı hem lezzetli. Çocuklara alıştırdım sarımsaklı yemekleri

Canım benim diyetisyen verse bile yorum yapmanı isterim. Buraya yazıyorsam destek bulmak için. Belki buraya hiç gelmeseydim diyetten sıkılmıştım. Bazen bir bıkkınlık geliyor ki sorma. O da yemek hazırlamaktan tabi. Çocuklara ayrı kendime ayrı. Herkesin zevki başka. 4 çocuğun hepsi mi farklı sever yaa. Ortak sevdikleri çok az şey var. Bu da beni yoruyor. Evde olsam yine belki sıkılmam ama yetiştirmesi zor oluyor. O zaman da şevkim kırılıyor ama buraya geldim mi toparlanıyorum.

Dünkü menüm

Sahur
2 bardak ılık su
2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez
2 adet ceviz
2 dilim tam buğday ekmeği
domates salatalık maydanoz zeytinyağlı

İftar
2 bardak ılık su
1 hurma
1 kase çorba

10 dak ara

2 bardak su
kıymalı sebze yemeği
1 dilim çavdar ekmeği

Ara 2 bardak ayran
1 dilim baklava ( bu kaçamak oldu maalesef :26:)

Su 2,5 litre

Suyu azalttım ona üzülüyorum. Zaman kısa diyemi nedir 3 litreye çıkamadım bir türlü. Gerçi 3 fincan da çay içtim ama suyun yerini tutmaz. Spor hiç yok oğlum erken uyumuyor artık. 11'e kadar oturuyor o saatten sonra da yorgun düşüyorum. En çok da buna üzülüyorum. Sadece yarım saat leslie yapabilsem yeter ama artık ilerleyen günlerde bakalım ne olur. Bu ramazan sporsuz biterse çok üzülecem.

Canım hiç üzülme öncelik bebişinin. Bende emziriyorum ama benimkisi 16 aylık oldu. Ben yaşını almasını bekledim diyet için. Yaşına girmesine 6 gün vardı diyete başladım 4 ayda 18 kilo gitti. Hala emziriyorum üstelik te tek göğüsle. Birinde süt 3 ay biraz oldu sonra kesildi maalesef. Seninki stresten olabilir. Dereotunu bol tüketmeni öneririm. Anne sütüne çok etkisi var. Bol sıvı da alınca birde stresten uzak kalınca sütün artar. Tecrübeyle sabit canım. Sen şekerli ve unlu gıdalardan uzak dur sebze ve protein ağırlıklı beslen zaten emziriyosun onun da kilo vermeye etkisi var. Gider kilolar acele etme. Yavaş olsun ama sağlıklı olsun.

Canlar cok aciktim ve daha 11 saat var iftara. Sahuru yapmadim hic yapmiorumda sadece 1 inci gun yaptim sahuru. Offya. Iste aksam doyunca sahura kalkmiim diorum. Bu arada gercekten dikkat edecem yediklerime. Sadece meyveliyogurdumu yemek istiom ay coktandir yemiorum canim cekti.

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Çok şükür bugün düne nazaran çok daha dinç uyandım
Gece sahurdan sonra oturup kuranımıda okudum çok şükür hatta az daha 2 cüz okuyacaktım ( 3 yaprak kaldı ) ama daha fazla dayanamadım ve saat 5de yattım

Bugün annemlere iftara davetliyiz o yüzden kafam rahat Annem sağ olsun menüyüde hazırlamış tabi yardıma giderim sonuçta oda oruçlu ayıp kaç yaşında hatun
Biraz kendi evimi toparlayayım bir postada çamaşır yıkıyayım çıkarım inşallah
Rabbimin izniyle bugün çok rahat oruçumu tutacağım gibi bir his var içimde inşallah her gün öyle olur

en güzeli kahvaltı cecoşummm nescafe içmesen sğtlü kahve içsennnn olmazmııııı

Canım sen benim nescafe dediğime bakma ağız alışkanlığı
Yoksa ben kaç senedir ağzıma sürmüyorum o hazır nescafeleri ( 2si bir arada da olsa içmem )
Genelde şekersiz az sütlü kahve içerim Şimdi oruçlu olunca türk kahvesine ara verdim daha doğrusu yanlız zevkli olmuyor onunda

günaydın kızlarr
gün geçtikçe hava dahada ısınyor.yanıyozzz..

malum oruç güme gitti dün.az önce çay yaptım kendime kahvaltımı balkonda yapıyım diye çıktım ama çıkmamla girmem bir oldu..cehennem gibi dışarı çokk sıcak,esinti falanda yok..içerisi daha serin..allah daha sıcak yerlerdeki hem çalışıp hem orucunu tutanlara bol bol sabırversin..

maşallah ne güzel kısa sürede k,lolarından kurtlmuş hemde korumuşun kilonu..

aramızda görmekden mutlu oluruz senin gibi başarmış birini..

çok gü zel fikirmiş yufkayla cips yapmak..akıllı kadının anneliğide süper olur.ne güzel zararlı şeyleri yemelerine müsaade etmeden hem onlarınnefsini köreltiyorsun ,hemde sağlıklı şeyler yediriyorsun..alahdan benimkilerin cips yeme alışkanlığı yok..en nefret ettiğim şeydir..sanki alışkanlık yapıyor yiyen çocuklarda..yedirmedim kızlarada,ama illede çok isterlese çokk nadir yiyorlar,oda birisi getirmiştir elline vermiştir ,alsam ayıp olucak çocukda kıyameti kparıcak..

senin cipsini çocuklar çok isterse yapıcam canım çok beğendim fikri.:13:

.hatta ayyüzlüm senin içinde ideal olur bu..sizde seviyorsunuz cipsi..
fıstığım sahurunu mutlaka yapp

günler uzun hele senin orda dahada uzun..bak hastalanırsın..zaten uyumaya fırsat olmuyorki,sende dün gece uyumadın bildiğim kadarıyla annei geçirdin..o ara yeseydin bieyler şimdi böyle acıkmazdın..

Ewet ablam haklisin ama iftarda mide dolu olunca insan sahurda bisi yemek istemio. Hatta kalkmiom bile o arada uyuyorum. Annemi dun gece ugurladik sat 3de ciktik evden bisi yemedim abimde yemedi. Saat 5de evdeydik. Canim annem diyordu arabada benim yuzunden yiyemediniz alsaydiniz birseyler arabaya yerdiniz simdi. Oyyy kiyamamm bide bizi dusunuyo o sirada. Anne yuregii iste. Zaten normaldede sahuru yapmiorum hani annemi ugurladik diye degil. Uyku daha tatli gelio diye:s Dun oyle gecti iftarda yedim ama sahuru yapmadim iste bugun.. Bundan sonra sahuru yapmayi dusunuomm insha Allah

cecoşşş

bu gün iyi omana sevindim canım..işallah bu yıl
güzelce tutarsın orucunu..ne güzel birilerine gitmek birilerini almak..

bende istiyorum davet yapmayı ama bizim burda daver diyince ille bellidir menü..k

koca siniyle su böreği olmazsa kesinkikle olmaz.yaprak sarma öyle etli pilav o kolay...bamya ille olacak baklava belki yerine şerbetli tatlı yapsam olur..su böreği gözümde büyüyor..önceden hiç üşenmezdim zoruma gitmezdi ama artıkzor geliyor..tek başımayım birde yardımım hiç yok..tek başıma aç kurut haşla birde tüpün ocağın üstünde pişiriz biz o zoruma gidiyor koca sini bi tarafını yaksan rezil olur..birde burda sinisiyle konur sofraya ,gözümüz doysun hesabı...kaynım evleneceğinde su böreği fırını aldırmıştım kocaman..sağolsun istanbuldaki görümce onun hakkını avcuna vermiş..o olsaydı kolay olurdu..

aslında oruç deyilken yaprağımı sarıp dondurucuya koysam süper olur..o zaman hazır elime geir..

ikindin yaprak toplayımda bu gün sarıyım bari..

anneler hep çocuklarını düşünür bızdığım

uyku tatlı haklısın ,okul bitince gece sahurunu yapar sınrada öğleye kadar uyursun .

az kalmış nasılsa olulun bitmesine.o zaman daha rahat tutarsın orucunu fıstık

Ohhh hamarat hatun bir tek şu su böreğine bir niyetlenemedım aslında iyide oldu becerebilirsem eşim herhalde yapsana diye başımın etini yer şimdi bilmediğimden kırk yılın başı aklına gelirse ancak gider bir porsiyon alıp nefsini körler
Bende bayılırım misafir ağırlamayı ve olmazsa olmazım sarmadır
Aslında dediğin gibi hazır regl olmuşken oturup bol bol sarıp buzluğa at Biz Halaların yanındayken bir gün küçük halası öğlenlık sarma yapalım dediğinde anammmm nasıl yetiştireceğiz diye düşünürken buzluktan hazır çıkardı taze yapraklada sarmışlar inan çok çabuk pişti mis gibide oldu
Ramazanda yapamamda ( daha bağdan yaprak gelicek inşallah ) Bayramdan sonra bende oturup buzluğa atmak için sarmak istiyorum
En azından ani bir misafir gelse bir çeşitte olsa hazır oluyor üstelik her misafirlikte en çok rağbet gören çeşit

Annem bugün için şakşuka yapacakmış birde bulgur pilavı ( onu ben yaparım sanırım )
İnşallah yine abartmadan azcık azcık yerim ( eşim dün söyleniyordu hem sofra çok güzel görünsün ceşit olsun diyorsun hemde doğru dürüst yemiyorsun diye insanın gözü aç )

sorma canım dondurucun içine kendimde girip oturacam nerdeyse..
eşime çok zor aldırmıştım,napıcan diye diye 3 yıl yalvadım herife.halbuki mahrumiyet bölgesindeyim ben.ha diyince market yok küçük 2 bakkalımız var mahallede,büyük maketler çarşıda ille otobüse minibüse binip gidecem..e bi misafir gelincede siz otırum ben bi çarşıya varıyım geliyim demek olmuyor
şimdi bu dondurucu benim süper marketim..

herşeyi kouyuyorum..yaprak çok güzel oluyor.geçen yıl taza yaprakları sarıp sarıp atmıştım..bu yıl çok yapamaımdım.

küçük poşet sardım ve misare yetmez maalesef..
bir zamanlar su böreğinide ortalık batmışken diye 2,3 sini yapıp atardım..ahhh ahhgençlikte işteama yinde pastane gibi kekim poğaçam hep vardır içinde ,anide gelene pratik oluyor..

Son düzenleme:

Dogru abla :)) eminim annemin akli hep burda acaba neyapioruz ne yiyoruz acmiyiz tokmuyuz annem hep oyledir canimmmannem. Aynen ablaa haftaya persembe bitiyo ozaman sahura kadar uyanik kalirim suyumu cayimi sporumu yapar oyle uyurum oglene kadar. Simdide yigenimi salliyom ayagimda uyumuyo veled yaaaa. Uykusu var 2 dkklik sonra uyanio. 3 aylik olacak 7inci ayin 11de. Yya bukdr tatli sirin yok yaadahasini gormedim ben. Teyzesininn kuzusuuuu

Valla bizim evde buzluk olsaydı kesin evdekiler dondurma doldururdu
Yerim zaten yok ama buzdolabının buzluk bölümü yetiyor bana ( dediğin gibi seninki mahrumiyet bölgesi burada adım başı market ve bakkal var )

Neyse kızlar size doyum olmaz ama daha mutfağı toparlayacağım
Burada öğlen okundu bile biraz iş yapıp oturup kuranımı okuyayım gündüz okursam gece sizlerle daha rahat ve uzun sohbet ederim en azından saat 3den sonrada ancak anneme geçerim iyicede misafir gibi bir saat kala gidecek halim yok

Hepinize hayırlı günler
Rabbim oruçlarımızı kabul etsin ve bu ayın yüzü suyu hürmetine bizlere bol bereketler nasip eylesin ...Aminnnnnnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…