günaydın kızlarr
gün geçtikçe hava dahada ısınyor.yanıyozzz..
malum oruç güme gitti dün.az önce çay yaptım kendime kahvaltımı balkonda yapıyım diye çıktım ama çıkmamla girmem bir oldu..cehennem gibi dışarı çokk sıcak,esinti falanda yok..içerisi daha serin..allah daha sıcak yerlerdeki hem çalışıp hem orucunu tutanlara bol bol sabırversin..
maşallah ne güzel kısa sürede k,lolarından kurtlmuş hemde korumuşun kilonu..
aramızda görmekden mutlu oluruz senin gibi başarmış birini..
çok gü zel fikirmiş yufkayla cips yapmak..akıllı kadının anneliğide süper olur.ne güzel zararlı şeyleri yemelerine müsaade etmeden hem onlarınnefsini köreltiyorsun ,hemde sağlıklı şeyler yediriyorsun..alahdan benimkilerin cips yeme alışkanlığı yok..en nefret ettiğim şeydir..sanki alışkanlık yapıyor yiyen çocuklarda..yedirmedim kızlarada,ama illede çok isterlese çokk nadir yiyorlar,oda birisi getirmiştir elline vermiştir ,alsam ayıp olucak çocukda kıyameti kparıcak..
senin cipsini çocuklar çok isterse yapıcam canım çok beğendim fikri.:13:
.hatta ayyüzlüm senin içinde ideal olur bu..sizde seviyorsunuz cipsi..
fıstığım sahurunu mutlaka yapp
günler uzun hele senin orda dahada uzun..bak hastalanırsın..zaten uyumaya fırsat olmuyorki,sende dün gece uyumadın bildiğim kadarıyla annei geçirdin..o ara yeseydin bieyler şimdi böyle acıkmazdın..
sorma canım dondurucun içine kendimde girip oturacam nerdeyse..
eşime çok zor aldırmıştım,napıcan diye diye 3 yıl yalvadım herife.halbuki mahrumiyet bölgesindeyim ben.ha diyince market yok küçük 2 bakkalımız var mahallede,büyük maketler çarşıda ille otobüse minibüse binip gidecem..e bi misafir gelincede siz otırum ben bi çarşıya varıyım geliyim demek olmuyor
şimdi bu dondurucu benim süper marketim..
herşeyi kouyuyorum..yaprak çok güzel oluyor.geçen yıl taza yaprakları sarıp sarıp atmıştım..bu yıl çok yapamaımdım.
küçük poşet sardım ve misare yetmez maalesef..
bir zamanlar su böreğinide ortalık batmışken diye 2,3 sini yapıp atardım..ahhh ahhgençlikte işteama yinde pastane gibi kekim poğaçam hep vardır içinde ,anide gelene pratik oluyor..
sanki hatirliyor gibiyim seni cqnim. ay bende eskilerdenim diyecek kada oldum sanki burda:))) sen ugra buraya motivasyonun yeniden gelir meraketme.mrb kızlar...
ben baya eskilerindenim bu topiğin hep yeni isimler görüyorum.. inşallah azminizle istediğiniz kiloya gelir sabitlersiniz.
buraya 82 kiloyla başlayıp 60 kiloyla ayrıldım. evlilik çocuk derken 66 kilo oldum şuan.
yani yine de 82 görmedim çok şükür hamileliğimde dahi.
şişmanlık ne zormuş dedim zayıfladıktan sonra altı üstü 5 ayda hayatım değişti diyebilirim.
şimdi 3-4 kilo vermek istiyorum ama eskisi kadar dirayetli değilim. bir de emziriyorum iftara ve sahura pert halde yetişiyorum.
yine de kendimi hafif diyet moduna sokarsam aranıza katılırım inş..
amin canim cumlemizinkini insallah.Maşallah sana da çocuklarına da. Küçük kızın sana çok benziyor. Hareketli zamanları şimdi. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Canım tarif edeyim sana bir dene tahminim severler. 1 yemek kaşığı dolusu labne peyniri, 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı pul biber, biraz kekik, biraz fesleğen (bunları parmak ucuyla koy ki sadece aromasını versin yoğun olursa belki yemezler) iki diş sarımsağı iri doğrayıp hepsini karıştır. İstersen baharatları kendi daha da zenginleştirebilirsin. Macun kıvamına gelince bir saat buzdolabında beklet. Dolaptan çıkarınca sarımsakları içinden al çünkü sadece aromasını versin diye koyuyoruz. Yufkayı ser fırçayla bu harcı yufkanın her yerine sür. İkinci yufkayı üzerine kapat elinle iyice bastır ki iki yufka birbirine yapışsın. Sonra 3 parmak genişliğinde şeritler kes. Kestiğin şeritleri de üçgen şeklinde küçük küçük kes. Yağlı kağıt serili tepsiye diz (4 tepsi kadar çıkıyor) önceden ısıtılmış fırında çok kısa sürede pişiyor 5-10 dak arası. Soğuyunca hava almayan bir cam kavanoza koy 1 hafta kıtırlığı dahi gitmiyor. Gerçi bir hafta evde kalmıyor ama bozulmadan saklayabilirsin. Yanına yoğurt koyup çocukara yoğurda bandırıp da yedirtebilirsin. Hem böylece yoğurdun da vitaminini almış olurlar.
Warya ablalar en iyisi ramazandan once herseyi yapmak direk buzluga atmak. Annem mesela, taze bizimbahceden koparilmisyapraksarmalari, iclikofteleri, yuvkaekmekleri, patlicankozlemeyi, pocalari, patlicandolmalari, ve daha cok seyler yapip oyle gitti turkeye. Akli bizde
Kalmasin herseyi yapip gitti hazirda buzlukta duruyo hepsi. Normaldede hersey buzlukta hep hazir olur birseyler aniden misafir gelince yaptigi o superrrrlezzetli pocalari kurabiyeleri onlerine koyariz pastaneden geliyorlar gibi annem cok hamaratlidir. Gercekten cok iyi oyle yapmak ben evlenincede buzlugumu doldurcam herzaman ne olurneolmaz hep hazirlikli olmak lazim. Canimannem ya yinede akli bizde :))) hahaha ya bende anne olursm boyle olurmuyumki. Bu arada annem
24 saat temizlik yapsada bikmaz. Cok titizdir. Zaten oturdugu yokki evin icinde surekli kosturuyoo. Temizlik yemek. Bende tam tersi pasaklinin tekiyimiki kizim var hicbiride bana cekmedi der hahaha ama canimda istedimi temizlik yemekler yapmak. Kimse durduramaz beni ozaman 1 toz birakmam. Her iside kendim
Yapmak isterim. Annem turkey Gideceginde iftari ben hazirladim yaptim yemekleri aayy biii sevindi annem telefonda anneannemle konusurken anlatiyodu bi gorsen yasemin neler hazirladi neler yapiyo diye hahaha :)) 😌. Ben galiba annemi cok ozledimmmmyaaaaa😫🙈... Anasininkuzusu buna denir herhalde🙍😔
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
hiiiiic merak etme annenin aynisi olacaksin. bende senin gibiydim annem kosusturur ben totomu yayardim. simdi acayip bir kadin oldum. annemin gozleri doluyo el evine gidince hamarat oldun diye. ama annelikle alakali.
anneler hep çocuklarını düşünür bızdığım
uyku tatlı haklısın ,okul bitince gece sahurunu yapar sınrada öğleye kadar uyursun .
az kalmış nasılsa olulun bitmesine.o zaman daha rahat tutarsın orucunu fıstık
sorma canım dondurucun içine kendimde girip oturacam nerdeyse..
eşime çok zor aldırmıştım,napıcan diye diye 3 yıl yalvadım herife.halbuki mahrumiyet bölgesindeyim ben.ha diyince market yok küçük 2 bakkalımız var mahallede,büyük maketler çarşıda ille otobüse minibüse binip gidecem..e bi misafir gelincede siz otırum ben bi çarşıya varıyım geliyim demek olmuyor
şimdi bu dondurucu benim süper marketim..
herşeyi kouyuyorum..yaprak çok güzel oluyor.geçen yıl taza yaprakları sarıp sarıp atmıştım..bu yıl çok yapamaımdım.
küçük poşet sardım ve misare yetmez maalesef..
bir zamanlar su böreğinide ortalık batmışken diye 2,3 sini yapıp atardım..ahhh ahhgençlikte işteama yinde pastane gibi kekim poğaçam hep vardır içinde ,anide gelene pratik oluyor..
oh hamaratsın maşallah.benim dondurucu sadece kurban bayramında açılır 4-5 sonra kapanır.misafirede artık ikramlarda kuru meyve sağlıklı çerez taze meyve tabağı ikram ediyorum. ha birde annem cevizli haşhaşlı çörek yaptığında fazlaca yapar dolaba atarız birazda bundan koyarım ikramda. söylüyorumda elimle sizi bu saatte zehirleyemem o yuzden bişi hazırlamadım diyorum.gideceğim yerede sölüyom sakın kek pasta yapmayın zahmöete girmeyin sadece çocuklara 1 çeşit yeter diyorum.artık herkes anlayışlı ve sağlıklı beslenmeyi biliyor anlayışla karşılıyorlar.
biz oyle desekte dinlemiyolar. ayrica gelen misafire oyle bise soylesem beni rezil ederler arkamdan soylemediklerini de birakmazlar.
:)) benim akraba yok burada ya rahatım arkadaşlarımda bu konuda anlayışlı rahatım şimdilik arkamdan konuşacaklarınıda sanmıyom senin iş zor :)
oyy yerim ben onu ..teyzesi çok tatlıdır tabii.büyüdükce dahada tatlanacak bak gör..Dogru abla :)) eminim annemin akli hep burda acaba neyapioruz ne yiyoruz acmiyiz tokmuyuz annem hep oyledir canimmmannem. Aynen ablaa haftaya persembe bitiyo ozaman sahura kadar uyanik kalirim suyumu cayimi sporumu yapar oyle uyurum oglene kadar. Simdide yigenimi salliyom ayagimda uyumuyo veled yaaaa. Uykusu var 2 dkklik sonra uyanio. 3 aylik olacak 7inci ayin 11de. Yya bukdr tatli sirin yok yaadahasini gormedim ben. Teyzesininn kuzusuuuu
çiokk teşekkür ederim canım..çok güzel bi tarif..kız kardeşimede söyliycem onun çocuklar çokseviyor cipsi..eminimki bu tarif hazırlardan kat kat güzel olur..ellerine emeğinesağlık..pasta defterimde birde cips tarifim oldu sayende..Canım tarif edeyim sana bir dene tahminim severler. 1 yemek kaşığı dolusu labne peyniri, 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı pul biber, biraz kekik, biraz fesleğen (bunları parmak ucuyla koy ki sadece aromasını versin yoğun olursa belki yemezler) iki diş sarımsağı iri doğrayıp hepsini karıştır. İstersen baharatları kendi daha da zenginleştirebilirsin. Macun kıvamına gelince bir saat buzdolabında beklet. Dolaptan çıkarınca sarımsakları içinden al çünkü sadece aromasını versin diye koyuyoruz. Yufkayı ser fırçayla bu harcı yufkanın her yerine sür. İkinci yufkayı üzerine kapat elinle iyice bastır ki iki yufka birbirine yapışsın. Sonra 3 parmak genişliğinde şeritler kes. Kestiğin şeritleri de üçgen şeklinde küçük küçük kes. Yağlı kağıt serili tepsiye diz (4 tepsi kadar çıkıyor) önceden ısıtılmış fırında çok kısa sürede pişiyor 5-10 dak arası. Soğuyunca hava almayan bir cam kavanoza koy 1 hafta kıtırlığı dahi gitmiyor. Gerçi bir hafta evde kalmıyor ama bozulmadan saklayabilirsin. Yanına yoğurt koyup çocukara yoğurda bandırıp da yedirtebilirsin. Hem böylece yoğurdun da vitaminini almış olurlar.
bence tam senlik bu tarif.sanki hatirliyor gibiyim seni cqnim. ay bende eskilerdenim diyecek kada oldum sanki burda:))) sen ugra buraya motivasyonun yeniden gelir meraketme.
amin canim cumlemizinkini insallah.
bizde yiyebiliyomuyuz yoksa sadece cocuklar mi yiyeck acaba canan abla ne der bu fikra. var ya kendime atistirmalik ariyom resmen.
tam karataycısın sen,maşallah ..oh hamaratsın maşallah.benim dondurucu sadece kurban bayramında açılır 4-5 sonra kapanır.misafirede artık ikramlarda kuru meyve sağlıklı çerez taze meyve tabağı ikram ediyorum. ha birde annem cevizli haşhaşlı çörek yaptığında fazlaca yapar dolaba atarız birazda bundan koyarım ikramda. söylüyorumda elimle sizi bu saatte zehirleyemem o yuzden bişi hazırlamadım diyorum.gideceğim yerede sölüyom sakın kek pasta yapmayın zahmöete girmeyin sadece çocuklara 1 çeşit yeter diyorum.artık herkes anlayışlı ve sağlıklı beslenmeyi biliyor anlayışla karşılıyorlar.
çokkk güzelllllEki Görüntüle 1174343 Eki Görüntüle 1174344 Eki Görüntüle 1174345
bizim apartlardan ufak kareler. esimin yeni aski. henuz daha cok isi var aksesuarlar falan yerlesecek bitince cok guzel olacak insallah. masa sandalyeler benim mutfaktakinden.
ben geldimm
eşim evdeyken hastane işimizi haledelim dedim.sonuçlar dün çıkmıştı..
kızın souçlarına baktı dr..net bişey söylemedi,geçen yılki büyüme persantili daha iyiymiş.bu yıl geride kalmış..tekrar bi test istediler..ayın 8.ine randevu verdiler..aç karna yarım saat arayla 5 tüp kan alınacak yine..aynı gün kromozon testide yapılacak..offf hemşireye sordum yine ilaçmı vericeksiniz diye..evet dedi.. yanımda poşet getirmemi söyledi,ilaçdan sonra çok kusacakmışşofff geçen gün zor zaptetmiştik 1 sat sonrasında uyumuştu..bunda uyumuycak kusucakmış..allahım güç kuvvet versin..bu günden pekmez vermeye başlayım..daha çokk kan alıcaklar sanırım bu kızdan..
geçen kendimde endokrine gitmiştim,onunda sonucunu aldım..şekerim yüksek çıkmış..halbuki dikkatde ediyorum ilaçda alıyorum..
bu gün yeniden kan aldılar 3 aylık şekere bakılacakmış..işallah şeker hastası olmamışımdır..:44:,
gerçi olsamda çok bişey değil.el kadar çovuklar şeker hastası ben olsam nolucak..zaten kızın test sonuçları canımı sıkıyor..
bu günün en güzel şeyi bir cicivimiz oldu..pazara gitmiştim dönüşte..renk renk satıyordu adam bir tane aldım kız sevsin diye..kv kızıyor çok alsaydın tek başına yaşamaz diye..bende zaten ölür bakamayız diye tek almıştım .işallah ölmez..
oyy yerim ben onu ..teyzesi çok tatlıdır tabii.büyüdükce dahada tatlanacak bak gör..
ne demişler anasına bak kızını al..sen şimdi annene güveniyonda ondan.yoksaalasını yaparsın eminim..bizim burdabi laf var.deli kızın akıllı gelinliği olur..evlenip iş başa düşünce nasıl hamarat olduğunu annende görür
çiokk teşekkür ederim canım..çok güzel bi tarif..kız kardeşimede söyliycem onun çocuklar çokseviyor cipsi..eminimki bu tarif hazırlardan kat kat güzel olur..ellerine emeğinesağlık..pasta defterimde birde cips tarifim oldu sayende..
bence tam senlik bu tarif..yemesen daha iyi ama çocuklara yap daha sağlıklı pakettekilerden..
ee seninde cipse zaafın vararada tırtıklarsın..
tam karataycısın sen,maşallah ..
çokkk güzelllll
biz gelsek kalsak olmazmııı..:44::44::44:
Kizlar benim bu tatlili kullanmam lazim turkey gitmem lazimmm. Benn galiba artik iftarda yogurtlu meyve ve su vs vs yicem icicem ve sahurdada. Bittiii. 10 15 kilo verecem!!!!! Bu ramazan ayinda. Yeter ya. Bananaee gidecemmcok uzuluorum gitmek istiorumm turkeye. Herkesi cok ozledim ozellikke babamiii... 10 15 cok fazla diceksiniz geri alirsin diceksiniz ama bu yaz gzel gorunim istersem geldigimde alim o kilolari ama gitmem lazim artik gecen senede gimedim kilo yuzunden. Yapicam bu azimle suan kosubandinda yuruyorum
Ewet 44 dk yurudummmm 3,5 km :))
Masallah tatlim spor harika. Tabiki uyaricaz yasmin yapma eziyet etme kendine dicez.sen de bildigini okuyacaksin napalim her koyun kendi bacagindan asilirmis
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Inanmiyorummmmm 88.6 olmusummmmmmmm :))))) ilk kilom 95di buraya baslamadan once. Sonra 93de takildim baya. Aayyyy sporunnnn cok faydasi var. Boyle dvammm. Turkey gitmeden once 77 75olmak istiyorummm insha Allah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?