tebrikler fıstıkk..azmin elinden ne kurtulmuşkii
menüm
sabah.2 yumurta.
1 dlm peynir
9 zeytin
biraz fındık
çay
ikindin.kızın yemediği simit parçası
iftar
az patates yemeği
yaprak sarma
salata
yoğurt
çayy
İYİ AKŞAMLAR KIZLARRR
iftarımızı yaptık çayımızıda içiyoruz çok şükür..
anammm bu civciv kafa beyin koymadı..cak cakkk cakk hiç susmadı sabahdan deri..meğer yalnız olmazmış bunlarr..yarın bi kaç tane daha almam lazım sanırım..yoksa bu civciv öte öte intihar edecek..
Inanmiyorummmmm 88.6 olmusummmmmmmm :))))) ilk kilom 95di buraya baslamadan once. Sonra 93de takildim baya. Aayyyy sporunnnn cok faydasi var. Boyle dvammm. Turkey gitmeden once 77 75olmak istiyorummm insha Allah.
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Slm fıstıklarrrrrrben geldimmmmm ne gündü tam kk keyfi yapacakken hoppp teyzemler geldi iftarı birlikte yaptık iyi olduuu bizim sülalede bir adet var iftara habersiz gidilir allah ne verdiyse öyle iftar yapılır ama işte öyle olmuyor o yüzden buzluk sürekli hazır olmak zorunda neyseki 4 saat vardı hallettim çay içip kalktılar haftaiçi olduğu için otursak iyiydi çalışanlar olunca böyle oluyor
nasılsınız bakalımmmm herşey yolundadır inşşş
menülerinde hiç ekmek görmemek beni çok mutlu ediyor meleğimmmm tşkler cnmmmm
iyi akşamlar meleğim tam geçmiş yapmadan daldımmm hemennn civcivmi aldınıztek başına korkar o cnmmm bikaç tane daha al birde karanlıkta kalmamaları gerekirmişşş:26:
işte bu bızdıkımmmmmm tbrk ederimmmsporsuz çok zor gidiyoru kilolar kuzummm devam devammm
geçmiş olsun canımmselam kızlar hıc halım yook ıftara 2 saat kala dısarı cıktım market ıslerımvardı kafam tuttu hala gecmedı basım off mıgrenım azacak dıye korkuyorum uzun surelı aclık zorluyo mıgrenımı zaten ama calıssam yanmıstım tum gun evde olunca dayanıyo ınsan oruca 2saat dısarı cıktım dengem kaydı.bagırsaklarım hala duzelmedıbugun iclal aydını ızlıyodum gul kaynak vardı orda meger ramazanda cogu ınsanda olurmus kabızlık sebze suyu ıcın dıyo.ben normalde suyuda bıtkı cayınıda cook tuketıyorumya ramazan dıye 18 saat ara verınce kabızlık kacınılmaz oluyo galıba.enerjımı dusuruyo ama
Slm fıstıklarrrrrrben geldimmmmm ne gündü tam kk keyfi yapacakken hoppp teyzemler geldi iftarı birlikte yaptık iyi olduuu bizim sülalede bir adet var iftara habersiz gidilir allah ne verdiyse öyle iftar yapılır ama işte öyle olmuyor o yüzden buzluk sürekli hazır olmak zorunda neyseki 4 saat vardı hallettim çay içip kalktılar haftaiçi olduğu için otursak iyiydi çalışanlar olunca böyle oluyor
nasılsınız bakalımmmm herşey yolundadır inşşş
menülerinde hiç ekmek görmemek beni çok mutlu ediyor meleğimmmm tşkler cnmmmm
iyi akşamlar meleğim tam geçmiş yapmadan daldımmm hemennn civcivmi aldınıztek başına korkar o cnmmm bikaç tane daha al birde karanlıkta kalmamaları gerekirmişşş:26:
işte bu bızdıkımmmmmm tbrk ederimmmsporsuz çok zor gidiyoru kilolar kuzummm devam devammm
Aynenn ablaaaaa coksaolll, ablam abim simdi iftar yiyolar ayy bigorsn super yemekler hamburgerler. Ben yemedim hicbirini. Kalktim kendime meyveliyogurt yaptim yedim doydumda ! Alhamdulillah midem doldu. Artik boyle yapacam abla. Ramazandan sonra turkey gidecem insha Allah bari ozamana kadar 10 kilo veriyimm. Haftaya persembe son okul gunu. Ondan sonra sahura kadar uyanikk kalacam su cay spor. :) okul bitince rahatlikla namazimida kalacam... Biraktimokul hersyi mahf edio benim icin engel. Okuldan nefret ediorum ya. Gercekten seneye 2inci ayda meslek alacam. Brdaha hic okula gitmcem. Evde dvam edecem mesleklerle insha Allah.
kocam su doldurmaya gitti bende buraua kaçtımm..
aaa benim kocada karanlıkda kalıcak dedi şimdi içeri aldık karanlık odayaa..
yarın ilk iş arkadaş bulmak olucak bu civcive..kızın pelüş oyuncağını koydum yanınaarkadaş osun diye.ama inanmadı bizim civciv.
aslında çok sevapmış çağrılmadan iftara gitmek..ama tabii ev sahibi hazırlıksız olursa zor bi durum..neyseki dolapda hazırda varmışda ağırlamışsın misafirlerini..bende babaannemlere dedim bizebuyrun diye..yokkk biz gelemeyiz diye diretiyor uyuzlar..bizimkilerde bi gariptir sağolsunlar..
geçmiş olsun canımm
kabızlık oluyor canım..o kadar süresu yok yemek yok kaçınılmaz son..
işallah vücut alışınca geçer..
afferim bızdığım işte böyle sen iradeli bir bızdıksınnn yeterki iste hep böyle güzel seçimler yap cnm benimmm ama okumanı çok isterimmm
iyi yaptın meleğimmmmm alemsin çok güldüm civcive oyuncakmı koydunnnnnevet cnmm bizim aile genelde öyle yapar evsahibine külfet olmasın diye son zamanlarda ramazan iftarları showa dönüştü biliyorsunnn hiçbişey olmazsa kahvaltı bile yenir önemli olan o duyguyu paylaşmak
önceki geçmişi bitirmeden hemen yazıyorumm
hakkaten öyle canım..
davet baya bi kalabalık menüyle oluyor..halbuki evimizde hergün o kadar çok şeymi yiyoruz..aslında bu kadar külfetli davetler olmasa insanlar birbirinden kaçmaz.. ne güzel olur herkes allah ne verdi yese güle oynaya..dediğin gibi maksat beraber olmak.karnımız neyle olsa doyar..
sizinkilerin huyu hem iyi hem riskli..siz 2 kişisin sanırım..sayı az olunca yemek işide çok teferruatlı olmuyor..benim evde öyle en azından..çat kapı biri gelse aç kalma ihtimali yüksek..yani kocam evde yokken..o yokken ne varsa onu yiyip kaldırıyoz..
civciv ya arkadaşdan korktu yada annesi sandısesini kesti şükür..
baktım karanlıkda uyumuş..hatta öldü sandım ama nefes alıyordu şükürolurya bağır bağır ölüverir yazık ne canı var zaten:26:
hosgeldın neguzel bak kalıcı kılo vermısın ben 1.5 senedır buralardayım ama senı hatırlamıyorum demekkı daha eskısın bak yıne donmusun yuvaya ne guzelmrb kızlar...
ben baya eskilerindenim bu topiğin hep yeni isimler görüyorum.. inşallah azminizle istediğiniz kiloya gelir sabitlersiniz.
buraya 82 kiloyla başlayıp 60 kiloyla ayrıldım. evlilik çocuk derken 66 kilo oldum şuan.
yani yine de 82 görmedim çok şükür hamileliğimde dahi.
şişmanlık ne zormuş dedim zayıfladıktan sonra altı üstü 5 ayda hayatım değişti diyebilirim.
şimdi 3-4 kilo vermek istiyorum ama eskisi kadar dirayetli değilim. bir de emziriyorum iftara ve sahura pert halde yetişiyorum.
yine de kendimi hafif diyet moduna sokarsam aranıza katılırım inş..
kız ben oyufkaları yaptım elımın altında hazır olsun dıye ma tutuyom kendımı yememek ıcın arada esıme yapıyorum cocuklarla yıyo ben yemıyorum.karar verdım sahurda neyersem yıyım o oruc mecbur tutulacak barı hamur işi yemıyımkı az kılo verırım belkı enazından almam.sahurda yalnız oluncada canım pek ıstemıyo.esım 4 senedır oruc tutamıyo sekerı ve hıpoglısemısı var artık yufkalarda ramazan harıcı ve esımle cocuklara pişirilcekafiyet olsun canım..
karşındaki yemeyincede zor hakketen..ben soğan yediğimde eşimede mutlaka yediriyorumki ona kokmayım..şifa tabiki hele kışın hepimizin ihtiyacı var..
senin yufkalardan ne haber,yemiyorsun sanırım menülerde görmüyorum..maşallah iradelisin..
.
yarın daha iyi olursun cecomm
geçen yılı hergün öyle geçimiştim..işallah bu yıl biraz daha iyi olacak..tansiyonlarımız düşüyor sıcakdansanırım..bende öyle hacıyatmaz gibiyim..gerçi bu gün iyiydim ama oruçumu tamamlayamadım maalesef..
benimde büyük kızın yükseleni akrep.burcu balık anası gibi..ama pek benzemiyor huy olarak bana..sanırım yükselenin etkisi ..
birde bu küçükler bizi parmağında oynatıyr..hepimizi istediği gibi kullanıor prenses..küçükler hep böylee..olan zavallı büyüklere oluyor..bende ilk çocuk hatta ilk torunum..kardeşimle aramda 1 yaş var.ama hep ben büyük o küçük oldu..o hiç büyümedii.sanki 10 yaş büğükmüşüm gibi..
allah çocuklarımızın bahtından güldürsün.işallah onlarında çocuklarını severiz ilerde
gercekten hamarat kadınmısın bende fena degılımdır hamaratlık konusunda ama hıc su böregı yapmadım artık yapmamda kılo almıyım dıyececoşşş
bu gün iyi omana sevindim canım..işallah bu yıl
güzelce tutarsın orucunu..ne güzel birilerine gitmek birilerini almak..
bende istiyorum davet yapmayı ama bizim burda daver diyince ille bellidir menü..k
koca siniyle su böreği olmazsa kesinkikle olmaz.yaprak sarma öyle etli pilav o kolay...bamya ille olacak baklava belki yerine şerbetli tatlı yapsam olur..su böreği gözümde büyüyor..önceden hiç üşenmezdim zoruma gitmezdi ama artıkzor geliyor..tek başımayım birde yardımım hiç yok..tek başıma aç kurut haşla birde tüpün ocağın üstünde pişiriz biz o zoruma gidiyor koca sini bi tarafını yaksan rezil olur..birde burda sinisiyle konur sofraya ,gözümüz doysun hesabı...kaynım evleneceğinde su böreği fırını aldırmıştım kocaman..sağolsun istanbuldaki görümce onun hakkını avcuna vermiş..o olsaydı kolay olurdu..
aslında oruç deyilken yaprağımı sarıp dondurucuya koysam süper olur..o zaman hazır elime geir..
ikindin yaprak toplayımda bu gün sarıyım bari..
ben yenı evlıyken 4 sene ızmıtte oturdum marketım uzaktı mısafırım cook gelırdı helede kısın kayınvalıdeler 4 5 aykalırlardı esımın sulalesıde ordaydı mısafırsız kalmazdım.derındondurucu almıstım can kurtarıcımdı resmen .senın gıbı pasta börek kek sarma yemek hersey koyardım.anıden gelenler soframı göruncesasırırdıı.derındondurucum arcelık 4 senelıkken motoru bozuldu 250 mılyona yaptırdım 15gun önce yıne bozuldu yıne motoru arıza yapmıs 350 mılyon ıstedıler.sınır oldum yaptırmadım.yengemın dondurucusuna koydum ıcındekılerı onunkı cook buyuk oteklıf ettı.bıdaha arcelıkmı asla sokmam eve.ama atmayada kıyamıyom acaba yaptırsammı son bıkezz 300lıtrelık sandık tıpı derın dondurucu benımkısorma canım dondurucun içine kendimde girip oturacam nerdeyse..
eşime çok zor aldırmıştım,napıcan diye diye 3 yıl yalvadım herife.halbuki mahrumiyet bölgesindeyim ben.ha diyince market yok küçük 2 bakkalımız var mahallede,büyük maketler çarşıda ille otobüse minibüse binip gidecem..e bi misafir gelincede siz otırum ben bi çarşıya varıyım geliyim demek olmuyor
şimdi bu dondurucu benim süper marketim..
herşeyi kouyuyorum..yaprak çok güzel oluyor.geçen yıl taza yaprakları sarıp sarıp atmıştım..bu yıl çok yapamaımdım.
küçük poşet sardım ve misare yetmez maalesef..
bir zamanlar su böreğinide ortalık batmışken diye 2,3 sini yapıp atardım..ahhh ahhgençlikte işteama yinde pastane gibi kekim poğaçam hep vardır içinde ,anide gelene pratik oluyor..
ben geldimm
eşim evdeyken hastane işimizi haledelim dedim.sonuçlar dün çıkmıştı..
kızın souçlarına baktı dr..net bişey söylemedi,geçen yılki büyüme persantili daha iyiymiş.bu yıl geride kalmış..tekrar bi test istediler..ayın 8.ine randevu verdiler..aç karna yarım saat arayla 5 tüp kan alınacak yine..aynı gün kromozon testide yapılacak..offf hemşireye sordum yine ilaçmı vericeksiniz diye..evet dedi.. yanımda poşet getirmemi söyledi,ilaçdan sonra çok kusacakmışşofff geçen gün zor zaptetmiştik 1 sat sonrasında uyumuştu..bunda uyumuycak kusucakmış..allahım güç kuvvet versin..bu günden pekmez vermeye başlayım..daha çokk kan alıcaklar sanırım bu kızdan..
geçen kendimde endokrine gitmiştim,onunda sonucunu aldım..şekerim yüksek çıkmış..halbuki dikkatde ediyorum ilaçda alıyorum..
bu gün yeniden kan aldılar 3 aylık şekere bakılacakmış..işallah şeker hastası olmamışımdır..:44:,
gerçi olsamda çok bişey değil.el kadar çovuklar şeker hastası ben olsam nolucak..zaten kızın test sonuçları canımı sıkıyor..
bu günün en güzel şeyi bir cicivimiz oldu..pazara gitmiştim dönüşte..renk renk satıyordu adam bir tane aldım kız sevsin diye..kv kızıyor çok alsaydın tek başına yaşamaz diye..bende zaten ölür bakamayız diye tek almıştım .işallah ölmez..
oyy yerim ben onu ..teyzesi çok tatlıdır tabii.büyüdükce dahada tatlanacak bak gör..
ne demişler anasına bak kızını al..sen şimdi annene güveniyonda ondan.yoksaalasını yaparsın eminim..bizim burdabi laf var.deli kızın akıllı gelinliği olur..evlenip iş başa düşünce nasıl hamarat olduğunu annende görür
çiokk teşekkür ederim canım..çok güzel bi tarif..kız kardeşimede söyliycem onun çocuklar çokseviyor cipsi..eminimki bu tarif hazırlardan kat kat güzel olur..ellerine emeğinesağlık..pasta defterimde birde cips tarifim oldu sayende..
bence tam senlik bu tarif..yemesen daha iyi ama çocuklara yap daha sağlıklı pakettekilerden..
ee seninde cipse zaafın vararada tırtıklarsın..
tam karataycısın sen,maşallah ..
çokkk güzelllll
biz gelsek kalsak olmazmııı..:44::44::44:
İYİ AKŞAMLAR KIZLARRR
anammm bu civciv kafa beyin koymadı..cak cakkk cakk hiç susmadı sabahdan deri..meğer yalnız olmazmış bunlarr..yarın bi kaç tane daha almam lazım sanırım..yoksa bu civciv öte öte intihar edecek..
afferim bızdığım işte böyle sen iradeli bir bızdıksınnn yeterki iste hep böyle güzel seçimler yap cnm benimmm ama okumanı çok isterimmm
iyi yaptın meleğimmmmm alemsin çok güldüm civcive oyuncakmı koydunnnnnevet cnmm bizim aile genelde öyle yapar evsahibine külfet olmasın diye son zamanlarda ramazan iftarları showa dönüştü biliyorsunnn hiçbişey olmazsa kahvaltı bile yenir önemli olan o duyguyu paylaşmak
önceki geçmişi bitirmeden hemen yazıyorumm
Eki Görüntüle 1174343 Eki Görüntüle 1174344 Eki Görüntüle 1174345
bizim apartlardan ufak kareler. esimin yeni aski. henuz daha cok isi var aksesuarlar falan yerlesecek bitince cok guzel olacak insallah. masa sandalyeler benim mutfaktakinden.
ben geldimm
kızın souçlarına baktı dr..net bişey söylemedi,geçen yılki büyüme persantili daha iyiymiş.bu yıl geride kalmış..tekrar bi test istediler..ayın 8.ine randevu verdiler..aç karna yarım saat arayla 5 tüp kan alınacak yine..aynı gün kromozon testide yapılacak..offf hemşireye sordum yine ilaçmı vericeksiniz diye..evet dedi.. yanımda poşet getirmemi söyledi,ilaçdan sonra çok kusacakmışşofff geçen gün zor zaptetmiştik 1 sat sonrasında uyumuştu..bunda uyumuycak kusucakmış..allahım güç kuvvet versin..bu günden pekmez vermeye başlayım..daha çokk kan alıcaklar sanırım bu kızdan..
geçen kendimde endokrine gitmiştim,onunda sonucunu aldım..şekerim yüksek çıkmış..halbuki dikkatde ediyorum ilaçda alıyorum..
bu gün yeniden kan aldılar 3 aylık şekere bakılacakmış..işallah şeker hastası olmamışımdır..:44:,
gerçi olsamda çok bişey değil.el kadar çovuklar şeker hastası ben olsam nolucak..zaten kızın test sonuçları canımı sıkıyor..
bu günün en güzel şeyi bir cicivimiz oldu..pazara gitmiştim dönüşte..renk renk satıyordu adam bir tane aldım kız sevsin diye..kv kızıyor çok alsaydın tek başına yaşamaz diye..bende zaten ölür bakamayız diye tek almıştım .işallah ölmez..
oyy yerim ben onu ..teyzesi çok tatlıdır tabii.büyüdükce dahada tatlanacak bak gör..
ne demişler anasına bak kızını al..sen şimdi annene güveniyonda ondan.yoksaalasını yaparsın eminim..bizim burdabi laf var.deli kızın akıllı gelinliği olur..evlenip iş başa düşünce nasıl hamarat olduğunu annende görür
çiokk teşekkür ederim canım..çok güzel bi tarif..kız kardeşimede söyliycem onun çocuklar çokseviyor cipsi..eminimki bu tarif hazırlardan kat kat güzel olur..ellerine emeğinesağlık..pasta defterimde birde cips tarifim oldu sayende..
bence tam senlik bu tarif..yemesen daha iyi ama çocuklara yap daha sağlıklı pakettekilerden..
çokkk güzelllll
Ewet 44 dk yurudummmm 3,5 km :))
Inanmiyorummmmm 88.6 olmusummmmmmmm :))))) ilk kilom 95di buraya baslamadan once. Sonra 93de takildim baya. Aayyyy sporunnnn cok faydasi var. Boyle dvammm. Turkey gitmeden once 77 75olmak istiyorummm insha Allah.
İYİ AKŞAMLAR KIZLARRR
Dünkü menüm
Sahur
2 bardak ılık su
2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez
2 adet ceviz
2 dilim tam buğday ekmeği
domates salatalık maydanoz zeytinyağlı
İftar
2 bardak ılık su
1 hurma
1 kase çorba
10 dak ara
2 bardak su
kıymalı sebze yemeği
1 dilim çavdar ekmeği
Ara 2 bardak ayran
1 dilim baklava ( bu kaçamak oldu maalesef :26:)
Su 2,5 litre
Suyu azalttım ona üzülüyorum. Zaman kısa diyemi nedir 3 litreye çıkamadım bir türlü. Gerçi 3 fincan da çay içtim ama suyun yerini tutmaz. Spor hiç yok oğlum erken uyumuyor artık. 11'e kadar oturuyor o saatten sonra da yorgun düşüyorum. En çok da buna üzülüyorum. Sadece yarım saat leslie yapabilsem yeter ama artık ilerleyen günlerde bakalım ne olur. Bu ramazan sporsuz biterse çok üzülecem.
Canım benim diyetisyen verse bile yorum yapmanı isterim. Buraya yazıyorsam destek bulmak için. Belki buraya hiç gelmeseydim diyetten sıkılmıştım. Bazen bir bıkkınlık geliyor ki sorma. O da yemek hazırlamaktan tabi. Çocuklara ayrı kendime ayrı. Herkesin zevki başka. 4 çocuğun hepsi mi farklı sever yaa. Ortak sevdikleri çok az şey var. Bu da beni yoruyor. Evde olsam yine belki sıkılmam ama yetiştirmesi zor oluyor. O zaman da şevkim kırılıyor ama buraya geldim mi toparlanıyorum.
Ahahahah abla yaaa ask olsunnnnn 🙊😌😚ben bugunden itibaren iftardada sahurdada yogurtlumeyvemi yicem artik oyle planladim ve seve seve yiyorum🙊. Bugun menumu yazarim ozaman abla, bu arada gitmedim okula bugun yine 🙈yarin diger gun staj mecbur gitcem. Cuma pazartesi salli. Son okul gunleri 3 gun okul var. Haftaya persembe bitiyo okul kabusuuu. Aayyy insha Allah bekliyemiorum. Ozaman sahura kadar super yapmak istiorum sular caylar sporlaaar💀💪🏃💃🙌🙅🙆👯hihhi☺😝
mrb kızlar...
ben baya eskilerindenim bu topiğin hep yeni isimler görüyorum.. inşallah azminizle istediğiniz kiloya gelir sabitlersiniz.
buraya 82 kiloyla başlayıp 60 kiloyla ayrıldım. evlilik çocuk derken 66 kilo oldum şuan.
yani yine de 82 görmedim çok şükür hamileliğimde dahi.
şişmanlık ne zormuş dedim zayıfladıktan sonra altı üstü 5 ayda hayatım değişti diyebilirim.
şimdi 3-4 kilo vermek istiyorum ama eskisi kadar dirayetli değilim. bir de emziriyorum iftara ve sahura pert halde yetişiyorum.
yine de kendimi hafif diyet moduna sokarsam aranıza katılırım inş..
Saol sweetcimm:)
Ekmegi aramıyorum artık, şeker yerine de kuru meyve yiyorum zaten onlar süt yapıyor. Yemeklerimi yiyorum. Proteine ağırlık verdim. Izgara et vs. İnsallah gider kilolar valla :)
Ewet 44 dk yurudummmm 3,5 km :))
ben geldimm
çokkk güzelllll
oh hamaratsın maşallah.benim dondurucu sadece kurban bayramında açılır 4-5 sonra kapanır.misafirede artık ikramlarda kuru meyve sağlıklı çerez taze meyve tabağı ikram ediyorum. ha birde annem cevizli haşhaşlı çörek yaptığında fazlaca yapar dolaba atarız birazda bundan koyarım ikramda. söylüyorumda elimle sizi bu saatte zehirleyemem o yuzden bişi hazırlamadım diyorum.gideceğim yerede sölüyom sakın kek pasta yapmayın zahmöete girmeyin sadece çocuklara 1 çeşit yeter diyorum.artık herkes anlayışlı ve sağlıklı beslenmeyi biliyor anlayışla karşılıyorlar.
sanki hatirliyor gibiyim seni cqnim. ay bende eskilerdenim diyecek kada oldum sanki burda:))) sen ugra buraya motivasyonun yeniden gelir meraketme.
amin canim cumlemizinkini insallah.
bizde yiyebiliyomuyuz yoksa sadece cocuklar mi yiyeck acaba canan abla ne der bu fikra. var ya kendime atistirmalik ariyom resmen.
Warya ablalar en iyisi ramazandan once herseyi yapmak direk buzluga atmak. Annem mesela, taze bizimbahceden koparilmisyapraksarmalari, iclikofteleri, yuvkaekmekleri, patlicankozlemeyi, pocalari, patlicandolmalari, ve daha cok seyler yapip oyle gitti turkeye. Akli bizde
Kalmasin herseyi yapip gitti hazirda buzlukta duruyo hepsi. Normaldede hersey buzlukta hep hazir olur birseyler aniden misafir gelince yaptigi o superrrrlezzetli pocalari kurabiyeleri onlerine koyariz pastaneden geliyorlar gibi annem cok hamaratlidir. Gercekten cok iyi oyle yapmak ben evlenincede buzlugumu doldurcam herzaman ne olurneolmaz hep hazirlikli olmak lazim. Canimannem ya yinede akli bizde :))) hahaha ya bende anne olursm boyle olurmuyumki. Bu arada annem
24 saat temizlik yapsada bikmaz. Cok titizdir. Zaten oturdugu yokki evin icinde surekli kosturuyoo. Temizlik yemek. Bende tam tersi pasaklinin tekiyimiki kizim var hicbiride bana cekmedi der hahaha ama canimda istedimi temizlik yemekler yapmak. Kimse durduramaz beni ozaman 1 toz birakmam. Her iside kendim
Yapmak isterim. Annem turkey Gideceginde iftari ben hazirladim yaptim yemekleri aayy biii sevindi annem telefonda anneannemle konusurken anlatiyodu bi gorsen yasemin neler hazirladi neler yapiyo diye hahaha :)) 😌. Ben galiba annemi cok ozledimmmmyaaaaa😫🙈... Anasininkuzusu buna denir herhalde🙍😔
Canım tarif edeyim sana bir dene tahminim severler. 1 yemek kaşığı dolusu labne peyniri, 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı pul biber, biraz kekik, biraz fesleğen (bunları parmak ucuyla koy ki sadece aromasını versin yoğun olursa belki yemezler) iki diş sarımsağı iri doğrayıp hepsini karıştır. İstersen baharatları kendi daha da zenginleştirebilirsin. Macun kıvamına gelince bir saat buzdolabında beklet. Dolaptan çıkarınca sarımsakları içinden al çünkü sadece aromasını versin diye koyuyoruz. Yufkayı ser fırçayla bu harcı yufkanın her yerine sür. İkinci yufkayı üzerine kapat elinle iyice bastır ki iki yufka birbirine yapışsın. Sonra 3 parmak genişliğinde şeritler kes. Kestiğin şeritleri de üçgen şeklinde küçük küçük kes. Yağlı kağıt serili tepsiye diz (4 tepsi kadar çıkıyor) önceden ısıtılmış fırında çok kısa sürede pişiyor 5-10 dak arası. Soğuyunca hava almayan bir cam kavanoza koy 1 hafta kıtırlığı dahi gitmiyor. Gerçi bir hafta evde kalmıyor ama bozulmadan saklayabilirsin. Yanına yoğurt koyup çocukara yoğurda bandırıp da yedirtebilirsin. Hem böylece yoğurdun da vitaminini almış olurlar.
meraba kızlar sahurda ve iftarda nasıl besleniyosunuz yani az kalorili ve tok tutucu tarifleriniz varmı
sorma canım dondurucun içine kendimde girip oturacam nerdeyse..
eşime çok zor aldırmıştım,napıcan diye diye 3 yıl yalvadım herife.halbuki mahrumiyet bölgesindeyim ben.ha diyince market yok küçük 2 bakkalımız var mahallede,büyük maketler çarşıda ille otobüse minibüse binip gidecem..e bi misafir gelincede siz otırum ben bi çarşıya varıyım geliyim demek olmuyor
şimdi bu dondurucu benim süper marketim..
herşeyi kouyuyorum..yaprak çok güzel oluyor.geçen yıl taza yaprakları sarıp sarıp atmıştım..bu yıl çok yapamaımdım.
küçük poşet sardım ve misare yetmez maalesef..
bir zamanlar su böreğinide ortalık batmışken diye 2,3 sini yapıp atardım..ahhh ahhgençlikte işteama yinde pastane gibi kekim poğaçam hep vardır içinde ,anide gelene pratik oluyor..
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Çok şükür bugün düne nazaran çok daha dinç uyandım
Gece sahurdan sonra oturup kuranımıda okudum çok şükürhatta az daha 2 cüz okuyacaktım ( 3 yaprak kaldı ) ama daha fazla dayanamadım ve saat 5de yattım
Bugün annemlere iftara davetliyiz o yüzden kafam rahatAnnem sağ olsun menüyüde hazırlamış tabi yardıma giderim sonuçta oda oruçlu ayıp kaç yaşında hatun
Biraz kendi evimi toparlayayım bir postada çamaşır yıkıyayım çıkarım inşallah
Rabbimin izniyle bugün çok rahat oruçumu tutacağım gibi bir his var içimdeinşallah her gün öyle olur
Canım sen benim nescafe dediğime bakmaağız alışkanlığı
Yoksa ben kaç senedir ağzıma sürmüyorum o hazır nescafeleri ( 2si bir arada da olsa içmem)
Genelde şekersiz az sütlü kahve içerimŞimdi oruçlu olunca türk kahvesine ara verdim daha doğrusu yanlız zevkli olmuyor onunda
hosgeldın neguzel bak kalıcı kılo vermısın ben 1.5 senedır buralardayım ama senı hatırlamıyorum demekkı daha eskısın bak yıne donmusun yuvaya ne guzel
kız ben oyufkaları yaptım elımın altında hazır olsun dıye ma tutuyom kendımı yememek ıcın arada esıme yapıyorum cocuklarla yıyo ben yemıyorum.karar verdım sahurda neyersem yıyım o oruc mecbur tutulacak barı hamur işi yemıyımkı az kılo verırım belkı enazından almam.sahurda yalnız oluncada canım pek ıstemıyo.esım 4 senedır oruc tutamıyo sekerı ve hıpoglısemısı var artık yufkalarda ramazan harıcı ve esımle cocuklara pişirilcek
gercekten hamarat kadınmısın bende fena degılımdır hamaratlık konusunda ama hıc su böregı yapmadım artık yapmamda kılo almıyım dıye
ben yenı evlıyken 4 sene ızmıtte oturdum marketım uzaktı mısafırım cook gelırdı helede kısın kayınvalıdeler 4 5 aykalırlardı esımın sulalesıde ordaydı mısafırsız kalmazdım.derındondurucu almıstım can kurtarıcımdı resmen .senın gıbı pasta börek kek sarma yemek hersey koyardım.anıden gelenler soframı göruncesasırırdıı.derındondurucum arcelık 4 senelıkken motoru bozuldu 250 mılyona yaptırdım 15gun önce yıne bozuldu yıne motoru arıza yapmıs 350 mılyon ıstedıler.sınır oldum yaptırmadım.yengemın dondurucusuna koydum ıcındekılerı onunkı cook buyuk oteklıf ettı.bıdaha arcelıkmı asla sokmam eve.ama atmayada kıyamıyom acaba yaptırsammı son bıkezz 300lıtrelık sandık tıpı derın dondurucu benımkı
kızının allah yardımcısı olsun canım ya cook kucuk okadar acı cekcek ama ınsallah sıkıntı onemlı degıldır.senınde ınsallah sekerın yoktur beyazcanım çook zor ayrıca daha yasımıuz kac kız bız gencız daha kaynana olcaz
Ewet abla yapacam bu sefer soz veriyorum birakmicam 10 kilo verene kadar. Ewet abla devam edecem ama evde devam edecem insha Allah.
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Yine ben geldimmmmmmmm :122: :122:
İftar geç olunca çay faslı falan derken haliyle geç geldik eve
Anam annem sağ olsun bir sürü şey hazırlamışZaten eli bol bizleri çağırdığında ama Ramazanda iyice içinden Ahçı çıkıyor
Bİrde hep bir arada olalım istiyor
Yarın bizim buradaki parkta belediye iftar veriyormuş tutturdu hadi yarında oraya gidelim iftara
Bana kalsa kıvıracaktım da eşim aaa değişiklik olur diyince mecbur kabul ettim
Artık yarında yemek derdi yokbir yandan iyi oldu
Aklımdayken yediklerimide paylaşayım malum sözümden dönmek olmaz
Sahurda;
2 parça pide
Biraz beyaz peynir
6 zeytin
1/2 dilim hindi füme ( kızdan ancak kurtarabildim)
1 fincan sütlü kahve
Bol su
İftarda;
1 kase mercimek çorbası
3 YK bulgur pilavı
4 ızgara köfte
2 - 3 Yk şakşuka
2 YK yoğurt
3 adet sarma zeytinyağlı
Aslında önceki günlere rağmen daha fazla ama tadına bakmadanda olmadıartık sahurda iki yumurta haşlar birazda peynir yer bol sıvı takviyesiyle dengelerim diye düşünüyorum
Bu arada bugün anneme yürüyerek çıktım ( sonuçta sokağın başı) tatilden beri görüşmediğim kuaför komşu ablam beni yürüyerek görünce şaşırdı kız neredeyse tuvalete bile arabayla gideceksin nasıl oldu yürüyorsun dedi dedim abla anamla bir yere gideceksem niye boşuna bir yukarı bir aşağı yapayım tabi arabayla çıkacağım ama annemde oturacaksamda tabiki yürüyerek çıkarım bayırı
Başka bir ablada ( pek sosyetiktir kolay kolay konuşmaz herkesle) elini belime koydu iyice yaklaşıp kız sen zayıfladınmı baya bir toparlamışsın bak bu tatil sana yaramış falan diye bir başladı beni iltifatlara boğmaya şaşırdım kaldım hatta çok güzelsin ama zayıfladıkça dahada güzel oluyorsun diye verdi çoşkuyu anam o gazla artık keklik gibi seke seke anneme gittim hatta merdivenleride 2 kat hiç dinlenmeden çıktım
Tartıda fark yok ama sanırım yürüyüşler sayesinde az da olsa sıkılaştım
Bakalım yarın parkada inşallah halim olur yürüyerek giderimnasılsa eşim direk oraya gelicek arabayla hani dönüşte halim olmazsa yırtarım olmadı halim varsa yürüyerek dönmeyi düşünyorum hem yediklerimi eritmiş olurum
Park uzak sayılmaz yürüyerek 15 dakika ( tabi benim hızımla)
Canım çok zevkli döşemişsinizgerçekten şimdiden bile çok güzel
İNşallah herşey gönlünüzce olurda kazancınıza yansırAminnnn
Çok geçmiş olsun canım
İnşallah güzel sonuçlarla gelirsiniz kızınla
Bende bayramdan sonra inşallah tekrar endokrine gideceğim hem kendim hemde büyük kız için
Malum hanım hiç bir yerini göstermiyordu bizetabi tatilde bir kere benim zorumla denize girdi ve ben plajda otururken gözlerime inanamadım kız tevekkeli denize girmeyeceğim diye tutturmuyormuş
Kızın bacaklarının arkası inan poposuna kadar baya baya erkek gibi kıllıydıo an ağlamamak için zor tuttum kendimi :26:
Hayır utandığından söylemiyor bile anne bacaklarımın üstleride çok kıllı diye
Önden pek bir şey yok ama arkaları dolu inan benim herifte okadar kıl yoktur
Gitmeden hatta ağda yaptığımızda ( bacaklarına ) sırf muzurluk olsun diye kız bu ne hal niye bukadar uzattın bunları sanki babana ağda yapıyormuşum gibi hissettim dediğimde güleceğine fena bozulmuştu :26: demekki o yüzden hiç bacaklarını göstermemek için uğraşıyordu. Uzun bol bir alt kıymıştıde paçalarını sıyırmıştı hatta ben git bir şort giy dediğim halde böyle iyi demişti
Eşimede çaktırmadan gösterdim oda bana fırça atıyor tabi nasıl olurda anne olarak görmezsin diye ama banyo yaparken yanına dalıp göster bakalım her yerini diyecek halim yok sonuçta artık gelişmeye başladı ve utanıyor :26:
Oruç tutuyoruz diye Ramazanıda atlatalım dedik ondan sonra ikimizde doğru doktora
Onun kesin hormon bozukluğu vardır ondan şüphem yok belkide o yüzden çocuk kilo veremiyor bir türlü okadar harekete rağmen :44:
İnşallah bizde çaresini buluruzda kurtuluruz şu kilolardanda kıllardanda :26: artık ööö geldi valla.
Zaten olmadı kız 18 yaşına gelsin anında epilasyona götüreceğim onuda artık 1 milyarsa vereceğiz yeterki çocuk rahatlasın öz güveni yerine gelsin
Helal kız çitlenbik
Bu gazla sen eminim çok güzel kilolar vereceksin
Bakkkk demekki isteyince oluyormuş
Eminim tatile kadar çok güzel kilolar vereceksinHa gayret güzelim senin başaramıyacağın şey yok bunu unutma hepimiz sana inanıyoruz
Canım bende eskiden bir kaç kere almıştımbiri hatta kocaman horoz olduda ş....siz teyze oğlu kesip yemiş haydarımızı ( sanırım adı oydu )
Çokta güzel eğitmiştim onuadıyla seslenince gelirdi öbür odadan dudağımdan ekmek yerdi hatta devamlı papağan gibi omuzumda gezerdi Çok akıllıydı ilk zamanlar halıya sıçardı ama sonra alıştırmıştımda hep gidip gazeteye yapmıştı
İkinci civicimizin adı Cumaliydikomşumuzun cani oğlu sırf büyük kızım o zaman onunla oynamıyor diye üzerine oturmuştu iç kanamadan gitti hayvancağız hatta evde 1 hafta Cumali gitti diye ana kız ağladık
Üçüncünün adı neydi hatırlamıyorum ama çok ötüyordu o yanlız olduğundanonada çareyi benim kızın peluş ördeğini yanına koyarak bulmuştuk Üzerine hafif bir tülbent örtüyorduk sepetinin oda pelüş ördeğin dibine girip uyuyordu oda bir gün kendini su kabını devirip ıslatmıştı ve hastalanıp öldü maalesef bir daha o oldu almadım ama içim gitmiyor değil yani
Benim ufak cimcimede istiyor her gördüğünde ama yine ölürse diye almak istemiyorumbir kaç taneylede aynı anda uğraşmak zor geliyor
Bİrde ölmezde yaşarsa kime vereceğim onları sonraancak annemin amca kızına götürmem gerekecek köye
Kız ben niyeti bozacağım heebak şimdi nasıl özendim alsammı bende bir kaç tane
77 kiloyken boyleydimmmm.. 11 kilo vermem lazimm turkey gidene kadar 1 ay icinde insha Allah, sizce kac kilo gosteriyorum burda ? Belim inceciktiiii.. Ah ah.. Gecen sene bu 3 gun onceydi bu foto cekildiginde Eki Görüntüle 1174669
77 kiloyken boyleydimmmm.. 11 kilo vermem lazimm turkey gidene kadar 1 ay icinde insha Allah, sizce kac kilo gosteriyorum burda ? Belim inceciktiiii.. Ah ah.. Gecen sene bu 3 gun onceydi bu foto cekildiginde Eki Görüntüle 1174669
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr
Yine ben geldimmmmmmmm :122: :122:
İftar geç olunca çay faslı falan derken haliyle geç geldik eve
Anam annem sağ olsun bir sürü şey hazırlamışZaten eli bol bizleri çağırdığında ama Ramazanda iyice içinden Ahçı çıkıyor
Bİrde hep bir arada olalım istiyor
Yarın bizim buradaki parkta belediye iftar veriyormuş tutturdu hadi yarında oraya gidelim iftara
Bana kalsa kıvıracaktım da eşim aaa değişiklik olur diyince mecbur kabul ettim
Artık yarında yemek derdi yokbir yandan iyi oldu
Aklımdayken yediklerimide paylaşayım malum sözümden dönmek olmaz
Sahurda;
2 parça pide
Biraz beyaz peynir
6 zeytin
1/2 dilim hindi füme ( kızdan ancak kurtarabildim)
1 fincan sütlü kahve
Bol su
İftarda;
1 kase mercimek çorbası
3 YK bulgur pilavı
4 ızgara köfte
2 - 3 Yk şakşuka
2 YK yoğurt
3 adet sarma zeytinyağlı
Aslında önceki günlere rağmen daha fazla ama tadına bakmadanda olmadıartık sahurda iki yumurta haşlar birazda peynir yer bol sıvı takviyesiyle dengelerim diye düşünüyorum
Bu arada bugün anneme yürüyerek çıktım ( sonuçta sokağın başı) tatilden beri görüşmediğim kuaför komşu ablam beni yürüyerek görünce şaşırdı kız neredeyse tuvalete bile arabayla gideceksin nasıl oldu yürüyorsun dedi dedim abla anamla bir yere gideceksem niye boşuna bir yukarı bir aşağı yapayım tabi arabayla çıkacağım ama annemde oturacaksamda tabiki yürüyerek çıkarım bayırı
Başka bir ablada ( pek sosyetiktir kolay kolay konuşmaz herkesle) elini belime koydu iyice yaklaşıp kız sen zayıfladınmı baya bir toparlamışsın bak bu tatil sana yaramış falan diye bir başladı beni iltifatlara boğmaya şaşırdım kaldım hatta çok güzelsin ama zayıfladıkça dahada güzel oluyorsun diye verdi çoşkuyu anam o gazla artık keklik gibi seke seke anneme gittim hatta merdivenleride 2 kat hiç dinlenmeden çıktım
Tartıda fark yok ama sanırım yürüyüşler sayesinde az da olsa sıkılaştım
Bakalım yarın parkada inşallah halim olur yürüyerek giderimnasılsa eşim direk oraya gelicek arabayla hani dönüşte halim olmazsa yırtarım olmadı halim varsa yürüyerek dönmeyi düşünyorum hem yediklerimi eritmiş olurum
Park uzak sayılmaz yürüyerek 15 dakika ( tabi benim hızımla)
Canım çok zevkli döşemişsinizgerçekten şimdiden bile çok güzel
İNşallah herşey gönlünüzce olurda kazancınıza yansırAminnnn
Çok geçmiş olsun canım
İnşallah güzel sonuçlarla gelirsiniz kızınla
Bende bayramdan sonra inşallah tekrar endokrine gideceğim hem kendim hemde büyük kız için
Malum hanım hiç bir yerini göstermiyordu bizetabi tatilde bir kere benim zorumla denize girdi ve ben plajda otururken gözlerime inanamadım kız tevekkeli denize girmeyeceğim diye tutturmuyormuş
Kızın bacaklarının arkası inan poposuna kadar baya baya erkek gibi kıllıydıo an ağlamamak için zor tuttum kendimi :26:
Hayır utandığından söylemiyor bile anne bacaklarımın üstleride çok kıllı diye
Önden pek bir şey yok ama arkaları dolu inan benim herifte okadar kıl yoktur
Gitmeden hatta ağda yaptığımızda ( bacaklarına ) sırf muzurluk olsun diye kız bu ne hal niye bukadar uzattın bunları sanki babana ağda yapıyormuşum gibi hissettim dediğimde güleceğine fena bozulmuştu :26: demekki o yüzden hiç bacaklarını göstermemek için uğraşıyordu. Uzun bol bir alt kıymıştıde paçalarını sıyırmıştı hatta ben git bir şort giy dediğim halde böyle iyi demişti
Eşimede çaktırmadan gösterdim oda bana fırça atıyor tabi nasıl olurda anne olarak görmezsin diye ama banyo yaparken yanına dalıp göster bakalım her yerini diyecek halim yok sonuçta artık gelişmeye başladı ve utanıyor :26:
Oruç tutuyoruz diye Ramazanıda atlatalım dedik ondan sonra ikimizde doğru doktora
Onun kesin hormon bozukluğu vardır ondan şüphem yok belkide o yüzden çocuk kilo veremiyor bir türlü okadar harekete rağmen :44:
İnşallah bizde çaresini buluruzda kurtuluruz şu kilolardanda kıllardanda :26: artık ööö geldi valla.
Zaten olmadı kız 18 yaşına gelsin anında epilasyona götüreceğim onuda artık 1 milyarsa vereceğiz yeterki çocuk rahatlasın öz güveni yerine gelsin
Helal kız çitlenbik
Bu gazla sen eminim çok güzel kilolar vereceksin
Bakkkk demekki isteyince oluyormuş
Eminim tatile kadar çok güzel kilolar vereceksinHa gayret güzelim senin başaramıyacağın şey yok bunu unutma hepimiz sana inanıyoruz
Canım bende eskiden bir kaç kere almıştımbiri hatta kocaman horoz olduda ş....siz teyze oğlu kesip yemiş haydarımızı ( sanırım adı oydu )
Çokta güzel eğitmiştim onuadıyla seslenince gelirdi öbür odadan dudağımdan ekmek yerdi hatta devamlı papağan gibi omuzumda gezerdi Çok akıllıydı ilk zamanlar halıya sıçardı ama sonra alıştırmıştımda hep gidip gazeteye yapmıştı
İkinci civicimizin adı Cumaliydikomşumuzun cani oğlu sırf büyük kızım o zaman onunla oynamıyor diye üzerine oturmuştu iç kanamadan gitti hayvancağız hatta evde 1 hafta Cumali gitti diye ana kız ağladık
Üçüncünün adı neydi hatırlamıyorum ama çok ötüyordu o yanlız olduğundanonada çareyi benim kızın peluş ördeğini yanına koyarak bulmuştuk Üzerine hafif bir tülbent örtüyorduk sepetinin oda pelüş ördeğin dibine girip uyuyordu oda bir gün kendini su kabını devirip ıslatmıştı ve hastalanıp öldü maalesef bir daha o oldu almadım ama içim gitmiyor değil yani
Benim ufak cimcimede istiyor her gördüğünde ama yine ölürse diye almak istemiyorumbir kaç taneylede aynı anda uğraşmak zor geliyor
Bİrde ölmezde yaşarsa kime vereceğim onları sonraancak annemin amca kızına götürmem gerekecek köye
Kız ben niyeti bozacağım heebak şimdi nasıl özendim alsammı bende bir kaç tane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?