- 27 Şubat 2014
- 9.351
- 16.727
- 298
iben geldimmm..
evde ne kadar halı varsa topladım verdim hepsini..epey tutucak,ama yapıcak bişey yok..hatta hecen zar zor yıkadığım halıyı bile verdim tekrar yıkansın diye..kurutma aşamasında sarılı 2 gün kaldı ikaldırıp sererken çatladık kızla ikimiz,oda suyunu süzmeyince içinde su lekesi kalmış..kötü görünüyor..7 halı 1 yolluk gittii...herifin kesesine şeyettim..
kimm benmi gencecik..
sağolasın canım o senin güzel görüşün..saçımı boyattığımda çekmiştim .normalde kapalıyım ama evdede hiçç örtemem..çokda çekinmedim yani burda hepkızlar var görürse onlar görür diye..
ama sana bayıldımm..maşallahh çokk güzelsin.allah nazarlardan saklasın seni..
maşşalahhhhhhhhhhhhhhhhhh
anamm topiği güzeller bastı..
sende çok hoşsun canım,çok asaletli bir hanım görüyorum..
ahh ahhh o yollar çokdandır banada görünüyor ama çekindiğimden gitmiyorum..
5 senedir yani doğumdan beri çokk kanama oluyor..sürekli kansız kalıyorum bende..
var meleğimm..tonbalak ben..hatta kırmızı ben..sağolsun kızın doğumundan sonra yüzümde kızarıklık oldu,,işallah geçer ..
geçmiş olsun canımm..
yaa niye o kadar korkuyorki kameradan..benim kızın canı çok tatlı olduğu halde obileses etmiyor kameraya..
ama korkuyorsa sen tek başına zaptedemezsin ,sonuçta koca çocuk hemde diloşla..
topiğin cesur yüreği maşallahh...
kocada kıskanç bir görse sinirden patlar..
aaaa aşk olsun .
.4 ü bir arada işte..hazır 4 çocuk..aaa ne 4ü kızzz..allahmı söyletti ne...
hatun güzel olunca çocuğukimse görmez..
hee hee heeee
bana kül yutmaz derler:111::111::111::111::86::86::86: nasılda tanıdım seniii
neslihanı menüsünde tanıdım ..
beyazcan bizim topigin hafiyesidir. kim kacarsa getirir kim baska yerlerde bise paylassa bulur:)) ama face de nasil buldu hayret ettim.
kizbeyazcan nasil buldun
tesadüf işte..
karataycıların sağlıklı yaşıyoruz sayfasına yorum yapmış..
o günde kan şekerini düştüğünü topiğede yazmıştı.
. topiğe yazdığı şeylerin benzerini orayada yazınca..
menüsü bilince ordada aynısını yazınca bu bizim nesli dedim ve doğru çıktı..
normalde mahalle yansa haberim olmaz, ama demekki burası denk geliyor..
alemsin tatlım allah neşeni daim etsin. demekki senin mahalle sanal mahalleayy kızlarrrrr
benim bu civ civ evcil ve hiperaktif çıktı..
nasıl sevimli bişey bi görseniz..eve bırakınca ev halkını kovalıyor.
halkıda benim kızlarr..benim koca koca danalar parmak kadar civcivden korkuyor...buda bi yürüyen ayak görmeye görsün..arkasından ışık hızıyla koşuyor..
çokk komiklen kızlar kaçıyor civciv kovalıyor..hatta şimdide klavyede iştirak ediyor..sanırım beni anaı sanıyor.oturunca kucağıma gelip oturuyor..birde totosuna sahip çıksa heryere mıçtı cecomun kız gibi..allahdan halı yokda temizlemesi sorun değil..
çokk sevimli yaaa çocuğu olanlara tavsiye edrim..
ayrıca cecomm nasıl tuvalet eğitimi verdin kız sen bunlara,söylede bende yapıyım..yada bez tutacam buna..
ev
çok geçmiş olsun canım eşine..allah şifaversin...iyi geceler kizlar kendime sahur hazirlarken size bi bakayim dedim tek basina tadi yok
esimde simdi ise gitti bugun tam morallendim derken esime doktor anjiyo olmasi gerek demis off yaa
allahim sen saglik sihhat ver yarabbim tum insanlara cok mu kotu bu anjiyo netten arastirdim da tehlikesi yok ama insan ister istemez stress oluveriyo iste hemde belki 30 temmuzdaymis guya ben o tarihte bayrama turkiyede olcaktim yaaa
ama esimin sagligi daha onemli tabiki her ne kadar beni sinir etsede allah onu benim ve oglumun basindan eksik etmesin amin
günaydın canımmGünaydın kızlar esın kpps ye gördü dualarınızı eksik etmeyın nolur
sağolasın canımmalemsin tatlım allah neşeni daim etsin. demekki senin mahalle sanal mahalle
işallah oruçkende hem orucunu tutup hemde kilolardan kurtuluruz..Bende öyle umut ediyorum! Suan oruc değilim gerci o yuzden rahatım ama orucluyken bu kadar olmasa da yine de azami dikkat edecegm ins! Zate isin ozu su icmek ve abur cubur kesmek gerisi geliyor ins!
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sağol canım beklemekten sıkıldım telden Mete gırmekte ölüm evdekı net dün aktıf oldu ama kullanmak nasıp olmadı henüz ayyuzlumdemı sınava gırıyoru gün ne güzel hayırlı sabahlar kızlarr
bu gün nede güzel uyuycaktım,,hazır küçükde 11 e kadar uyudu nasıl olduysa..ama sabah öyle bir zil çaldıki yüreğime indirdi..bu sese kız nasıl uyanmadı şaştım doğrusu...işte uyku yok bana..gelen kapıdam bişey istedi gitti ama benim uykuda gitti onunla beraber..
sabah tartıldım unutmadan ,gelen giden yok ama çokda ödem var ellerim falan davul gibi şiş..
çok geçmiş olsun canım eşine..allah şifaversin...
işallah kolayca geçer anjiyo..bende pek bilmiorum nasıl oluyor..damarları açtıklarını biliyorum yanlış bilmiyorsam.
üzme sen kendini korkulacak bişey değil..
günaydın canımm
allah eşine ve tüm sınava girenlere yardım etsin..
ayyüzlüme dahada çok yardım etsin onun çocuları var..
sağolasın canımm
evet doğru ..benim mahalle kk
etrafımla hiç ilgim yok..burası öyle çok oturmalı kalkmalı değil..herkes gelin kaynana oturur o yüzden hepimiz kısıtlıyız..yani benim oturduum mahalle..konya geneli değil..
işallah oruçkende hem orucunu tutup hemde kilolardan kurtuluruz..
dediğin gibi bol su içmek önemli..diyete yeni başladıysan kilo vermen çok daha kolay..vucut eski düzene alışık olduğundan çabuk veriliyor..
kabul ettim cnm bnm
ohhh iyi yapmissin cnm bayrama tertemiz halilarin olcak..esine biraz yuk olcak ama olsun ayda yilda birkac kere nasilsa
ayrica cok sagol cnm guzel yorumlarin icin
sanirim gulay icin allah soyletti cnm ama oda istiyodu sanirim hayirlisi olsun artik amin
ayyyyyy cok guldum valla ya resmen hayal ettim senin kizlarla civcivi
hatta sonra kendi evimde oglusumla bile hayal ettim cok guzel olur ama daha benim oglum uvalteti ogrenememisken civcive hic ogretemem herlade
aynen valla bende hayal ettim hemen gozumun onunde belirdi resmen
kesinn farkediliyodur cnm zayifladigin
ay adini da koymus atakani allah sana ve kizlarina bagislasin cnm
aaa sen yumurtasindan da faydalanabilmek icin mi aldin civcivi cnm seninki ozgur ozgur kosmaktan yag tutmayacak sanriim
niye kizz sen istiyodun ama evet dilos henuz cok kucuk hayirli bir zmanda insallah cnm
ay bende korkuyorum malesef kopeklerden buyuk kucuk farketmiyo kucukken ben bisiklet ustundeyken devamli beni kovalayan adi jessy (cesi) vardi gorsen kuzuya benziyo ama cok kostu arkamdan ogun bugundur korkarm ben
kizz naptin sen ben 2 ayda anca vereebildim cnm cabuk giderse daha cabuk gelecek ona gore cnm
ayy insallah cnm ama turkiyeye gidip zayiflayan goremedim henuz genelde alip geliniyo
insallah sende tersi olur kilo verip gelirsin cnm
evet cnm kizlarn sohbeti cok guzel gercekten insan keyif aliyo okurken
sen rahatsizsin zenci poposundan ama bazi kadinlar estetik operasyon geciriyomus cnm ona sahip oolabilmek icin
evet evet aninda tespit yaptin cnm benimki de cocukluktan kalma
ay insallah cok gzel gecer ve guzel bir puan alirsin cnm bnm
amaaaan takma sen o arkadasi dersinden gecte gerisi onun sorunu allah herkese hakettigini versin cnm amin
benim bir yakinimda tv ekrani gibi diyodu bazen buyuk popolu birini gorunce
aayy o pirinc gercekten ise yariyor mu acaba yaaa
ben hep ustume okudum hic bana yedirmedi kimse oyle seyler ama he merak etmisimdir
oooo sen bu tempoda baslarsan hepimizi sollarsin cnm
hosgeldin aramiza
anam senin meryem teyzede ne fenaymis yaaa..
yazik onlar yuzunden cok faydali br sporu ogrenememissin...
yani bende yuzme bilmiyorum ama oyle oldugunu biliyorum
masallah cnm sana tabi guzel kizsin citirsin dikkat cekiyosun ister istemez
cnm 7000 kalori yakmak icin ne kadar ve hengi sporu yapmamiz gerek gunluk olarak o kadarini da mi biliyosun yoksa
cnm cakma eltiyle araniz nasil dugun sonrasi gorusebildin mi onunla
aaaaaaaaa sana benden bir tane lazim bak nasil seni motive ederdim..
kendin gelip yaa sacimi boyicam da hangi renk olduguna karar vremedim derdin cnm
ayyyyyy bak esinde duygusalmis cnm ne guzell
yaa bende cocukken bir kere horoz tavuk beslemislerdi babaannemler sonra o horozu kestiler yemekte kullandilar ben yiyemedim o horoz hala icimde kalbimin derinliklerinde kaldi yavrum
evet cnm telefondan gorunmuyo
ama telefonun net sayfasindan ve laptoptan rahat rahat bakablilirsin ozellikle laptoptan tam ekran cikiyo buyuk guzel oluyo
ayyy cnm benim cok tesekkur ederim evet cnm kalp damari tikanmis eskiden de yapmis bunu ama ben bilmiyodum yani bekarken
bakalim artik allah saglik versin ne diyelim
cok sagol cnm bnm
kabul ettim cnm bnm
ohhh iyi yapmissin cnm bayrama tertemiz halilarin olcak..esine biraz yuk olcak ama olsun ayda yilda birkac kere nasilsa
ayrica cok sagol cnm guzel yorumlarin icin
sanirim gulay icin allah soyletti cnm ama oda istiyodu sanirim hayirlisi olsun artik amin
ayyyyyy cok guldum valla ya resmen hayal ettim senin kizlarla civcivi
hatta sonra kendi evimde oglusumla bile hayal ettim cok guzel olur ama daha benim oglum uvalteti ogrenememisken civcive hic ogretemem herlade
aynen valla bende hayal ettim hemen gozumun onunde belirdi resmen
kesinn farkediliyodur cnm zayifladigin
ay adini da koymus atakani allah sana ve kizlarina bagislasin cnm
aaa sen yumurtasindan da faydalanabilmek icin mi aldin civcivi cnm seninki ozgur ozgur kosmaktan yag tutmayacak sanriim
niye kizz sen istiyodun ama evet dilos henuz cok kucuk hayirli bir zmanda insallah cnm
ay bende korkuyorum malesef kopeklerden buyuk kucuk farketmiyo kucukken ben bisiklet ustundeyken devamli beni kovalayan adi jessy (cesi) vardi gorsen kuzuya benziyo ama cok kostu arkamdan ogun bugundur korkarm ben
kizz naptin sen ben 2 ayda anca vereebildim cnm cabuk giderse daha cabuk gelecek ona gore cnm
ayy insallah cnm ama turkiyeye gidip zayiflayan goremedim henuz genelde alip geliniyo
insallah sende tersi olur kilo verip gelirsin cnm
evet cnm kizlarn sohbeti cok guzel gercekten insan keyif aliyo okurken
sen rahatsizsin zenci poposundan ama bazi kadinlar estetik operasyon geciriyomus cnm ona sahip oolabilmek icin
evet evet aninda tespit yaptin cnm benimki de cocukluktan kalma
ay insallah cok gzel gecer ve guzel bir puan alirsin cnm bnm
amaaaan takma sen o arkadasi dersinden gecte gerisi onun sorunu allah herkese hakettigini versin cnm amin
benim bir yakinimda tv ekrani gibi diyodu bazen buyuk popolu birini gorunce
aayy o pirinc gercekten ise yariyor mu acaba yaaa
ben hep ustume okudum hic bana yedirmedi kimse oyle seyler ama he merak etmisimdir
oooo sen bu tempoda baslarsan hepimizi sollarsin cnm
hosgeldin aramiza
anam senin meryem teyzede ne fenaymis yaaa..
yazik onlar yuzunden cok faydali br sporu ogrenememissin...
yani bende yuzme bilmiyorum ama oyle oldugunu biliyorum
masallah cnm sana tabi guzel kizsin citirsin dikkat cekiyosun ister istemez
cnm 7000 kalori yakmak icin ne kadar ve hengi sporu yapmamiz gerek gunluk olarak o kadarini da mi biliyosun yoksa
aaaaaaaaa sana benden bir tane lazim bak nasil seni motive ederdim..
kendin gelip yaa sacimi boyicam da hangi renk olduguna karar vremedim derdin cnm
ayyyyyy bak esinde duygusalmis cnm ne guzell
yaa bende cocukken bir kere horoz tavuk beslemislerdi babaannemler sonra o horozu kestiler yemekte kullandilar ben yiyemedim o horoz hala icimde kalbimin derinliklerinde kaldi yavrum
evet cnm telefondan gorunmuyo
ama telefonun net sayfasindan ve laptoptan rahat rahat bakablilirsin ozellikle laptoptan tam ekran cikiyo buyuk guzel oluyo
ayyy cnm benim cok tesekkur ederim evet cnm kalp damari tikanmis eskiden de yapmis bunu ama ben bilmiyodum yani bekarken
bakalim artik allah saglik versin ne diyelim
cok sagol cnm bnm
Hoşgeldin cnm ayy ben bile okurken korktum birde eşim gece gidiyo işe anam kim beni sakinleştircek Allah korusun bende tırsarım bu tür mevzulardan ama hemen bir ayetel kürsi felak nas... Sonra da güzel şeyler düşünüp uyurum öyle şeyler aklıma gelince. Eskiden korku filmlerine bayılırdım ama evlendiğimden beri seyretmem nolur nolmaz aklıma gelmesin diye şu dabbe falan o filmleri hala izleyemedim :)Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Bugün malum eşim evdeydi diye biraz keyif yaptım sayılır
Aslında dün sabaha kadar kendi kendime söz verdiğim gibi yine kuran okudum ve saat 5e geliyordu yattım
Hemen uyumuşum ama keşke uyumasaymışım
Belki hatırlayanınız olur daha evvel bir takım sıkıntılarım vardı görülmeyen şeylerle alakalı :26:
En son iki sene evvel Antalyadan dönerken eşim yolda bir yerde durup biraz uyuyalım yola devam etmeden demişti ve o zaman birşeyler görmüştüm uyumadığım halde
Rabbim kimseye yaşatmasınbir şekil üzerime doğru gelip iyice yaklaştıktan sonra kaçmaya uğraşma seni eninde sonunda yakalayacağım demişti ve tabi ben cığlık cığlığa kalmıştım eşim çok zor sakinleştirmişti beni o gece
Dün gecede yine ona benzer bir rüya gördüm ama okadar gerçekciydiki resmen yerimden fırladım ve deli gibi kalbim çarptı
Yine biri bana aynı cümleyi kurdu ; hala kurtulabileceğinimi sanıyorsun eninde sonunda seni ele geçirecek diye
Bu sefer o şekilin yancısı gibi birşey bana o mesajı iletiyormuş hesapta rüyamda ama tabi o andan itibaren uyu uyuyabilirsen :26::26::26:
Geçmişte birileri bana birşeyler yaptırmış hesapta ( kaç hocaya danıştıysamda aynı şeyi söylediler )
Eşimde sanırım her gece kuran okumandan rahatsız olunuyor o yüzden seni korkutmaya çalışıyor birşeyler sanırım diyor hatta üstüne basa basa sakın okumaktan vazgeçme diye de tembihledi
Öğlende komşu ablamı çağırdım ve onada anlattım aynı olayı ve oda aynı fikirde :26:
Dönem dönem yine yoklarlarmış birşey yapılan insanları
Okadar korktum ki hep içimden Rabbime yalvardım Allahım gerçekten kimsenin günahını almak istemem ama eğer bir başkasının parmağı varsa bu sıkıntılarımdan ben sana havale ediorum, sen daha iyisini bilirsin diye
Baya bir sakinleştirmeye uğraştı eşim ve resmen titreye titreye uyuya kalmışım nasıl olduysa :26:
Akşam üzere eşim biraz moralim düzelsin diye hadi iftarı dışarda yapalım dedi ve kendimizi sokağa attık
Biraz AVMde dolandıktan sonra oturup iftarımızı yaptıkdaha sonra kızlar önce oyuncakcıya ( büyük cimcime kendi parasıyla kardeşine suluk aldı biberondan vazgeçmesi için ) birde kitapcıya girdik ( büyük yine bir kitap aldı kendine, ufaklığada almanca öğrenmesi için bir kitap aldık )
Eve gelir gelmez küçük cimcimeyle almanca derslerinede başladık
Bakalım inşallah gecici heves değildirde öğrenir ama ilk gün için çok güzel telafuz etti kelimeleri ( resimli bir kitap ) ben okudum o tekrarladı tabi resmide görünce ne olduğunu söylememe gerek bile kalmadı çoğu zaman
Yarın da Allahın izniyle bütün evi temizleyeceğiz ailecekPazartesi büyük çakma eltiye iftara davetliyiz salıda bir aksilik olmazsa artık KV ve görümceleri aradan çıkartayım diyorum hazır evde temizken
Daha dün gece Faceden yeni ekledik birbirimiziama dünden beri ara ara sohbet ediyoruz
Ya baştan bir gıçık oldum ama fena kız değil sanırımdaha doğrusu eşimin kuzenleri altlı üstlü oturuyorlar ya onlar her gün bir arada hatta tatildeyken hep anlattılar yenge işte şöyle iyi böyle hatırlı falan diye henüz taze olduğundan bazı konularda tecrübesiz ama kızların demesi güzellikle söyleyince teşekkür edip mutlu olduğunu söylüyormuş hani iyiki beni uyardınız hesabı
Ben anasının o lafına uyuz olmuştum o zaman ( hani hafız muhabbeti yapmıştı ya ) belki espiri yaptı aklınca ama sonuçta espiride olsa hoş değildikızda o an sesini çıkarmayıp öyle bir sırıtınca fit oldum sanırım çakma eltiler arasında ufak bir gerginlik olduğundan bize öyle geldi ortam çünkü benim ilk çakma eltide bir iki laf söyledi ona
Pazartesi büyük çakma ( ilk gelin ) iftara davet etti bizi tabi yeni çakmada gelicekartık orada daha yakından tanıma şansımız olucaktır hatta ben ona şu hafız meselesini bile söylemeyi düşünüyorum arkasından konuşmuş gibi olmayayım oda bilsin o konuda fikrimi kız ben o gün uyuz oldum şu lafa derim mübarek Ramazan bari yanlış anlaşılma varsa ortaya çıkarda helalleşiriz ( bu ara eskiye nazaran çok daha ince düşünür oldum yaşlanıyormuyum ne )
CECOOO
HOŞGELDİN Canım..amann valla ben bile tırstım burda..
eşin haklı okumayı sakın bırakma,demekki hala bi sıkıntı var ve sen okudukca senden uzaklışıyor..onun için tehditkar rüyalar görüyorsun. .
bende garip şeyler görürüm zaman zaman.:18:.dediiğin gibi bazı şeylerin kalıntısı bile etki edermiş..allah kötü insanları nasıl biliyorsa öyle etsin şallah..niye uğraşırlar abuk sabuk şeylerle bilmem..hem paralarından hemdeen önemlisi imanlarındanoluyorlar halbuki..enn büyük günah biliyorsun..
ayy dünde güya yasemine cesaret verecem ben.
.oda çok kokarmış inden cinden..hatta şimdi ramazan yoklar falAN DEDİ YASEMİN..
bende onu sakinleştirmek istedim kendim korktum evde..
ayy abuk sabuk rüyallar gördüm zaten epeyce uyumadım korkudan:18::18::18:
allah bana akıl fikirversin..
Hoşgeldin cnm ayy ben bile okurken korktum birde eşim gece gidiyo işe anam kim beni sakinleştircek Allah korusun bende tırsarım bu tür mevzulardan ama hemen bir ayetel kürsi felak nas... Sonra da güzel şeyler düşünüp uyurum öyle şeyler aklıma gelince. Eskiden korku filmlerine bayılırdım ama evlendiğimden beri seyretmem nolur nolmaz aklıma gelmesin diye şu dabbe falan o filmleri hala izleyemedim :)
ne güzel yaa bana da öğret şu aalmancayı henüz bir kursa gidemedim 3 bucuk yıldır :) eşim sagolsun bari senden öğreneyim dimi..
inşallah geçici heves değildir kızlardaki İnan çabuk öğrenirler ama devamlı pratik lazım Unutmamak için iyi telafuz için şimdi küçük oldukları için çabuk kaparlar:)
bencede Kuran'ı bırakma cnm inşallah rahatlarsın okudukça gerçekten birileri yapmışsa birşeyler allahlarından bulsunlar inşallah
ayrıca oluyo öyle ilk tanışmadan yanlış anlaşılmalar soğuk durmalar bend eltimle ilk tanıştığımda eltim bana cok soguk gelmişti meger ona kaynanam ve en küçük görümcem(benle ayni yasta) düğün zamanı işlerine gelmeyenleri anlatmışlar oda nolur nolmaz hemen samimi olmadı benle sonrs ben. Buraya gelince kaynaştık ve neler döndüğünü öğrendik :)
inşaallah sizde cok güzel bir arkadaşlık yasarsınız
Eğer içinde kalacaksa da söyle gitsin sen kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle davran cnm
Afiyet olsun yaramasın kilo yapmasın cnm :)iyi akşamlar kızlarr
pek geçmiş birikmemiş.oysaki ne hevesle oturmştum pc nin başına.:44:.artık hevesimi sahura saklıyım belki gelen giden olur..
bu gün küşük kız pasta istedi..bende yapmıken fazla yapıyım dondurucuyuda atarım dedim..
yaptım yapmasınada yemeyeydim iyiydi..tadına bakıyım dedim.1 er tane yedim..allahda çeşit fazla deyil miktar fazlaydı sadece..1 poğaça 1 kurabiye yedimama midem bulanıyor şimdi çok kötüyüm..
demekki alışınca mide almıyormuş pastayı poğaçayı..
u gün ne güzel hayırlı sabahlar kızlarr
bu gün nede güzel uyuycaktım,,hazır küçükde 11 e kadar uyudu nasıl olduysa..ama sabah öyle bir zil çaldıki yüreğime indirdi..bu sese kız nasıl uyanmadı şaştım doğrusu...işte uyku yok bana..gelen kapıdam bişey istedi gitti ama benim uykuda gitti onunla beraber..
sabah tartıldım unutmadan ,gelen giden yok ama çokda ödem var ellerim falan davul gibi şiş..
çok geçmiş olsun canım eşine..allah şifaversin...
işallah kolayca geçer anjiyo..bende pek bilmiorum nasıl oluyor..damarları açtıklarını biliyorum yanlış bilmiyorsam.
üzme sen kendini korkulacak bişey değil..
günaydın canımm
allah eşine ve tüm sınava girenlere yardım etsin..
ayyüzlüme dahada çok yardım etsin onun çocuları var..
sağolasın canımm
evet doğru ..benim mahalle kk
etrafımla hiç ilgim yok..burası öyle çok oturmalı kalkmalı değil..herkes gelin kaynana oturur o yüzden hepimiz kısıtlıyız..yani benim oturduum mahalle..konya geneli değil..
işallah oruçkende hem orucunu tutup hemde kilolardan kurtuluruz..
dediğin gibi bol su içmek önemli..diyete yeni başladıysan kilo vermen çok daha kolay..vucut eski düzene alışık olduğundan çabuk veriliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?