- 9 Nisan 2008
- 2.457
- 2.733
- 448
- 42
Valla rahat 3 kg patates doğradım
Bir tek kabağını biraz az almışım ama oturupta sayacak halleri yok yaDomates sosunu henüz üzerine dökmedim streçleyip dolaba koydum domates sosunuda en son sofraya koyacağım zaman dökerim üzerine ( en büyük borcamım tepeleme oldu eşim yetmez bu dedi ama yettiği kadar sonuçta başka bir sürü şey olucak
Aynen bizim şımarıkta öyle :26:
Ben küçük kıza hamileyken ( bunlar o zaman 2 - 3 senelik evli ) benimde doğumuma kalmış 1 ay
Annem oğlum evimiz var gidin orada kalın dedi bunlar yok biz ille ablamda kalacağız diye bana geldilerUlen zaten karnım burnumda birde onlar çıktı başıma tabi o an birşey demedim buyur ettim ertesi gün kızkardeşime giderken istersen kapını önünde araba var ama hem yakın hemde benim kız arabayla yolu tarif edemez demiştim ( büyük kızım götürecekti onlar bulamayız dedikleri için ) Arabayıda babam bana ilk hamileliğimde aldı torunumuz üşümesin hesabı ilk torun ya
Bu gayet sakin yok biz yürümek istiyoruz dedi hatta gider ayak su içecekti oda bitmişdedim akşama eşim alıcak gelirken yok ille ben para vereyim suyunu ara getirt işte hamilesin falan demeler Denyo kızkardeşime giderken yol boyu almanca konuşmuş ( büyük kızım anlamasın diye ) orayada gider gitmez annemi arayıp ( tabi kızkardeşimin terasına çıkıyor hesapta kızkardeşimde duymasınmış tabi bağıra bağıra konuşunca her kelimesini duymuş kız kardeşim )
Çamış başlamış ağlamaya ben tatile geldim ilk günden zehir etti, yok efendim babamın parasıyla alınan arabayı vermedi bana, yok efendim gelir gelmez bana içme suyunun parasını bile ödetti falan diye sayıp durmuş
Annemde sağ olsun ben hamileyim diye bana iletmiyor ama onada sensin paşam çekkiyor
15 gün boyunca bende kaldılar ve ben o halde hizmet ettim ( gelin totoşunu kaldırmadı bile ) hatta çamaşırlarınıda atmışlar sepete eşimde baktı yardım etmiyorlar bari ben asmaya yardım edeyim dedi ve biz hayatımızın şokunu yaşadıkgelinin tangası kocamın eline geçti ulen gerizekalı madem yıkanacak şeyin var bari donun haricindekileri at makineye o mendil kadar tangayıda elinde yıka ama okadarını bile beyin basmıyor
Onlar gelmeden bir gün önce eve teslim edilen yeni halımı sıgarayla yaktılar ( ki tembihliyordum evin içinde sigara içmek yasak diye ama tınlayan kim )
Annemler geldikten sonra ben annemin evine çıktım hani sancı tutarsa bayırdan çıkamam diye ( bunlarda hesapta yukarıda kalacaklardı bir 2 hafta daha ) İlk akşamdan ben orada kalırken onlar benim anahtarı isteyip eşimin doğum için bal dök yala yaptığı tüllerine camlarına kadar temizlediği evimde kaldılar :26: Ben doğuma gitmeden 2 gün öncesinde döndüler ve eşim onlardan sonra eve gidince beyninden vurulmuşa dönmüş
Evin her yeri dağılmış :26: çöpleri bile duruyormuş :26: evde nekadar bardak varsa hepsi kirli ve lavabodaymış :26: Kültablaları dolu ve leş gibi kokuyormuş salonda ve en yuhhh dedirtecek şeyde içtikleri kola ve schweppes şişelerinin hepsini koltuk altlarına ittirmişler
Allahtan o manzarayı ben görmedim yoksa kesin yüreğime inerdi :26:
Eşim Allah razı olsun sabahtan akşama kadar temizlemiş evi ama annemede dedi çok ayıp ediyorlar bundan sonra benim evimde ben yokken kalamazlar diye ama tabi ben duyunca ben varken bile kalamazlar onların hizmetcisi yok dedim
Birde okadar hoş tuttuğumuz halde Almanyaya dönünce bir arıza daha çıkartıp pişman oldum geldiğime hiç istediğimiz gibi geçmedi hiç gezdirmediler bizi demişUlen karnım burnumda üstelik kaç yere gittik birlikte ama annem tembihlediği için herkes kendi hesabını kendi ödedi ( onunda işine gelmeyen kısım o ki annemden parasını aldığı halde böyle yapıyor denyo hani hesabı biz ödersek oda o parayı cebe atacak anasının uyanık evladı )
Bİr sonraki sene geleceğiz dediklerinde anneme bu sene pansiyon kapalı anam evleri var gidip orada kalsınlar dedimbu sefer küçük kızkardeşime gidip kızı sinirkrizi geçirtecek hale getirdiler 15 günde Bir kaç kere oda onlara laf sokmuş neymiş kıl tüğ işi varmış gelinin ( insan gelmeden halleder o işi ) duşa girecekmiş ikiside ( hatta kızkardeşime sen git biz anahtarı alır çekeriz kapıyı demiş ) kızkardeşimde kusura bakma evimde kimseyi yanlız bırakmam demiş birde gelin duştan çıkıp kardeşim girmeye kalkışırken eline çamaşırsuyu bidonunu vermiş bir zahmet duştan çıkınca oraları bir güzel dezenfekte et demiş
Ki normalde de benim kızkardeşim inanılmaz titizdiryani şaşılacak bir durum değil aslında birde onlara az bile tabi dönüncede o sene kızkardeşimle ilgili olay çıkardı Geçen sene geldiklerinde de kendi evlerinde kaldılar bizde sadece bir iki uğradık o zamanda işte geçen gün anlattığım anam olmasa aç kalırdınız muhabbeti yaptı
Bu sene gelmeyeceğini duyurunca resmen babamla anamın karşısında kalkıp çok üzüldüm çok üzüldüm diye göbek attım
Fikir değiştirip gelse bile görüşmeyi düşünmüyorumya bana karşı düzgün ve doğru olucak yada işim olmaz
Anam banada bir vah ettin bin ah işittinyine çenem düştü gece gece
YOk kız öylede zevkli olmaz yawbir kaç gün süründürecek ki oyuna devam edeyim yoksa ne anlamı var maksat beyin dağılsın
kız senın kardesınde gelınde tam dayaklıkmıs benım almanyada bı eltımvar onlarda boyle hatta bıde 3tane sımarık veletlerı bırı 17 yasında yınede cook sımarıklar allahtan bana hıc gelmezler mesafelıyız cekemem vallahı 1 eltıme gıderlerdı yazları onunda canına tak etmıs busene koymus postayı