yok cecom yaa evim yeni yeni düzene giriyo bu hafta iftara alıcam bi kaç gün işte :)) burada hoşbulduk :)Anammmmmm yeni gelinimizde gelmişEdaaaaaaaaa hoşgeldin şekerim
Nasıl gidiyor evlilik
Misafirlerini atlattınmı?
Kız öyle birşey varsa ben o zaman kolları sıvayayımtopikteki bekar kızlara birer kısmet bulsam tamamdır sanırım
estağfurullah özür ne demek :)) iyiyiz çok şükür kısa bi balayı sonra ev bark düZeni derken yedim iznimi :))Edacım hoşgeldin bitanemmmaz önce ikiniz de aynı anda gelin olunca Merviş demişim özürdilerim kuzummm nasılsın nasıl geçiyor size gıyabınızda kınagecesi bile yaptık burda
Anammmmmm yeni gelinimizde gelmişEdaaaaaaaaa hoşgeldin şekerim
Nasıl gidiyor evlilik
Kız öyle birşey varsa ben o zaman kolları sıvayayımtopikteki bekar kızlara birer kısmet bulsam tamamdır sanırım
hoşbulduk :)) iyi gibi ama alışamıyorum..benim kayınvalideyle oturma durumları vardı gecici olarak yani kullanılan bi eve geldim düğünden sonra yerleşti ceyizim..tek başıma bütün evi düzenledim eskileri kaldırdım falan..yani ilk günlerim iznim hep böyle gecti geciyor..ama elhamdülillah alışınca daha iyi olacağına inanıyorum :)
Merviş derkeeen :)))
İyiyim sizler nasılsınız ne var ne yok :))
Alışmak dışında bi sorunum yok şimdilik..eşimin aile kültür olarak farklı alışmam zaman alacak galiba :) sevdiğin insanla aynı evde uyanmak çok değişik güzel bişeymiş :))
cecommm
ne güzel öyle hamarat kızın var şimdiden yardım etmiş sana..
benim ufaklıkda bulaşık görünce hemen atlıyor ben yıkıycam diye..bi kaç kere baş edemedim eline verdim bi kaç parça,birde güzel yıkadıki sorma..
kv çok büyük konuşmuş..işallah olmaz ama kesin sana muhtaç olacak kv..insan neyi büyüklenip neyi kınarsa ölmeden yaşar ya kv mutlaka yaşıycak bunu..
kızıda açık açık demiş ona bakmıycanı,,insan biraz alttan alır,başka gelinde yok hadi bunla yüz göz oldum öbürüne gideyim diyecek..
bulmuş senin gibi gelini bunamış kadın,sen iyi niyetinden dolayı asla kaybetmezsin kaybeden kendi olur..
kadın kendi kocasına bile zor bakmış..
yasemin dedği gibi kvsınavdan kalmış,tekrar aynı bölümden sınav olacak büyük ihtimalle.. şimdi sırada annesi var,onunla imtihan olacak,işallah o sınavdan geçerde başka sınava tabii olmaz kv.
benim bir yakınımın annesi yatalak oldu,yıllarca yattı..tabii çok zor yatan hastaya bakması ama,o kadar eza verdilerki kadına bakarken anlatam..yemek
yedirmek isteyene bağırlardı altınısizmi temizliyorsunz diye..altını temizlem isteyene karşı çıkarlardı ,her zaman sizmi yapıyorsunuz sanki diye..
4 sene cehennem gibiydi evin içi,gelenide istemediler gitmesende hastadan kaçıyor dediler..bir keresinde çok kötü bağırdığını çok iyi hatırlıyorum kadın sen öl öldüğün gün ellerime kına yakıcam diye..
bu dünya kimse kalmaz,,kadın öldü,haftasına o bağıran kişi beyin ameliyatı geçirdi.sonrasında evin başka bir bireyi kanser oldu yıllarca onunla uğraştılar.şimdide evlatları başka belaların içine saplandı ve çıkamıyor..
insan hasta ölünce kurtulacam sanıyor.halbuki o sınavı geçemediysek illaki ardından başka bir sınav gelicektir..okulda bile aynı sistem,sınavdan kalana aynı konudan tekrar tekrar sınav yapılır ,takii geçene kadar..
rabbimde bizleri sınıyorda biz anlamıyoruz..kimimiz yoklukla kimimiz evlatla kimimiz başka şeylerle..yaşadıklarımızdan ders alıp bir daha aynı hatayı yapmasak allaha şükretsek belkide aynı şeyler sürekli başımıza gelmiycek..
neyse biz insan oğlu adam olmayız,bilsekde ibret almayız..
yok cecom yaa evim yeni yeni düzene giriyo bu hafta iftara alıcam bi kaç gün işte :)) burada hoşbulduk :)
estağfurullah özür ne demek :)) iyiyiz çok şükür kısa bi balayı sonra ev bark düZeni derken yedim iznimi :))
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Ben geldimmmmmmmmmm :122: :122: :122:
Bugün küçük kuzuyla birlikte baş başa yaptık iftarımızı
Cimcime sofrayı kendi hazırladı bacak kadar boyuylaben mutfaktan eline tabakları verdikçe tabi dua ettim Allahım ne olursun kırmadan götürsün iftar saati bana iş çıkmasn diye
Birde cadı ablası yok diye daha bir tafralısen merak etme anneciğim ben abbacık gibi seni bırakıp gitmem bak yardım ediyorum ben sana diye verdi çoşkuyu verdi çoşkuyu
Kimse 3.5 yaşında olduğuna inanmaz
Çok şükür herşeyim vardı ama acıkcası bana göre tatsız geçti iftar üstelik dün gece çok az yemiş olmanın gazıyla biraz fazla kaçırdım sanırım
Hani gerçekten Rabbim insanın gözünü doyursun derler ya benimkide o hesap oldu
Eşim iftardan yarım saat sonra ancak gelebildi büyük kuzuda daha yarım saat evvel ancak geldi
Daha doğrusu yengesine ( benim çakma eltiye ) iftara davetliydiler hatta iftara 15 dakika kala bana mesaj attı sıkıldım gelsem ayıp olurmu diye bende fırça attım kadın okadar heves etmiş bütün kuzenleri bir araya toplayacağım diye ( bekarları tabi) bana bile ısrarla eltim ya sende gel demiş sen utanmayacakmısın yenge ben vazgeçtim eve gideceğim demeye dedim ve sonrada tembihledim baban gelince seni alır diye oda babası geç geldi sandığı için ses etmedi
Gündüzde babasıyla kapışıp bana ağlayarak telefon açmıştı yok efendim babam bana kızdı nerdesin diye ama yengem çağırmış diyemedim falan diye :26:
Hadiiii ben adamı arayıp bir güzel fırçaladım ben sana arama bırak kuzenleriyle eğlensin biraz açılsın demedimmi diye
Ben adamla papaz oluyorum hanım yüzünden o bir saat sonra ben sıkıldım gelsemmi diyor :26: dengesiz ne olucak
Şimdi geldiğinden beri etrafımda dolanıyorözür dileyecek ama dileyemiyor sanırım
Valla bütün gün beni deli etti şimdide dili varmıyor anne kusura bakma demeye
Valla banada öyle geliyor
Herkeste sülalede aynı şeyi söylüyor; bu kadının yatalak hali çekilmez ama biz seni tanıyorsak sen yinede eşinin hatrına bakarsın diye
Rabbim kaderimize ne yazdıysa onu yaşayacağız
İnşallah Rabbim bize sınavlarımızdan anlımızın akıyla geçmeyi nasip ederne diyeyim
Bizim çok vardır öyle arada kılıç çekmişliğimiz birbirimize
Daha benim büyük kız ufakken bir misafir topluluğunda kadının biri gelinimle yaşıyorum diyince aaa benim hayatta işim olmaz bununla dediadım yok ya hep şu bu o Herkes şaşırdı aaa hayırdır aranızda sorunmu var niye öyle dedin diye bizimkide ay bu evin içinde mini mini elbiselerle dolanır ben onun bacaklarını görmek zorundamıyım dedi kadının biride niye öyle diyorsun Allah korusun elden ayaktan düşsen damatlar bakarmı sanıyorsun ne varsa yine gelinde var KV dediğin geleceğini düşünerekde olsa geliniyle iyi geçinmeye mecbur dedi
Bizimkide tabi müdanası yok aaa hiç işim olmaz benim damatlarım bana gül gibi bakar demiştide kendi büyük kızı Anne valla hiç kurusa bakma ben KVme ilerde mecburum bakmaya ( ki görümcemin kvside o an ortamda ) ama kocam izin vermezse dinende günahı yok ; ben sana bakamam dedimi
Bizimki nasıl milletin içinde morardı sinirdenbende hemen o lafın üzerine eee demek ki neymiş; benle iyi geçinecekmişsin dedim
Hee hatun tınlamadı o ayrıama o an millet gülünce o daha beter sinir oldu
Anamm kız sen benden betersinnerdende aklına geldi Peygamber efedimizin ( S.a.V. ) yetim başını okşarcasına örneğini
Kız keşke bir kardeşim daha olaydı da seni ben kardeşime alaydım
Sen hiç üzülme bu bize yetersenin iyi olman bizim için herşeyden çok daha güzel
Kız şu an keşke hepimiz bir arada olabilseydik
İnan bütü topiğin hatunları önce seni o güzel yüreğiinden dolayı şap şup öperlerdi kesin başta ben
İstanbula yolun düşüyormu bilmiyorum ama belki Rabbim bir gün bizleri bir yerlerde ayrı ayrı da olsa bir araya getirir
Hani Allaha emanet ol derler ya genelde ; İşte onu söyleyen her kim için bunu söylüyorsa o kişiyi görmeden ölmezmiş ( TVde bir hoca anlatmıştı ben onun yalancısıyım)
Bu Topikteki herkes Allaha emanet olsun diyorum hep içimden her geceçakal ben hepinizi göreceğim ya o bakımdan
Kız ben aslında daha evvel ufak bir hikaye yazdım ( topiktekiler bilir ) ama henüz notere tasdik ettirip matbaalarla görüşmeye gitmedim hiç
Çok hoş bir aşk masalıdaha doğrusu iki kişinin fikrini almak için bir kaç sayfasını okutmuştum eşim zaten hepsini okuyup bayıldı ( ki normalde hiç kitap okumaz gözlerim anında ağrıyor bahanesiyle ) ben onların yalancısıyım
Şu noter tasdiğini bir yaptırabilsem süper olucak ama sayfa başı para alıyorlarmış ve benimki 50 sayfalık birşeydi sanırımyani iyi para tutar ama eşim yinede otur bir ara bilgisayara geçir düzeltmelerini yapta tasdikletelim diyip duruyor tabi ben fırsat bulamıyorum
Söz bayramdan sonra her gece iki üç sayfada olsa yazacağım ve borcada olsa o tasdiki yapacağım
Ondan sonra artık sizlerede olmadı mail atarım fikrinizi almakk için( tabi hepsini göndermem sonra piyasa çıkınca anam okudum ben bunu diyip almazsınız bende zengin olamam )
Şaka şaka valla öyle bastırmayı becerirsem söz hepinize birer tane göndereceğimhemide imzalı olurda ilerde devamı gelirse bu bizim KKdan ceco yaw dersiniz
Valla iyi yapmışsın canım aslında benim cadıyada okutmak lazım
Bu hayatta insanların ne kadar düzgün, ahlaklı, vefalı ve terbiyeli olabileceklerini görsün. Aslında babanın ne kadar değerli olduğunu anlasın ( ben yazıyı okumadan evvel bizimkiler kapıştıkları için daha da içim yanmıştı )
Şu kızcağız daha yeni yeni içini döküp rahatlarken benim cadıya rahat batıyor az sıkıntıyı görünce ama istemeye gelince yine babasına yapışıyor
Rabbim hepimizin evladına o şekilde güzel ahlaklı olmasını nasip eder inşallah .....Aminnnnnnnn
.yemem dersem kocaaa bir yalan olur doğrusu..oyle avutuyorum kendımı saka maka 27kgdan kurtuldum kalanlarda yavas yavasdaolsagıdıyo vıtamın eksıklıklerım kansızlık sıkıntım bıde belfıtıgım buara bırlestı ama olsun az gıtsın benden gıtsın dımı ama
ozaman erken uyumaya calıs canım su böregı kolay degıl ayy yemeden nasıl durcan ben olsam yerdım vallahı enson gecensene hazıran ayında 90kılo falanken arkadasa kahvaltıya gıtmıstım orda 1dılım yemıstım aslında 2 3 dılım daha bıle yerdım ama utandım o kıloda yemeye.arkadaslarımın hepsı zayıf ben kıloluyum dıye yememıstım tutmustum kendımı.65kılonun altına ıneyım vallahı yıycem ohh sefam olsun. benım yedıgımı arkadas pastaneden almıstı cook yaglıydı emınım senın yapacagın daha lezzetlı olur
valla cecoşum ikimizde has demirbaşız..kızz benim kilo senden az olabilir ama görüntü olarak bi fark yok..koca karnım tüm ülkeyi sarmış durumda..inan senin karnın marnım öyle köt durmuyor..orantılı kilon var bana göre..Kız zaten bir sen bir ben ama sen benden daha iyi durumdasın ben buranın demirbaşları listesine kayıt edileceğim yakında irde
Kızzzzzzzzzz ben bu yasemini gelin bile ederimhatta bak şimdi keşke kardeşim olaydı diye düşünürken damat adayı buldum sülaleden
Anam ben zayıflamaya uğraşacağıma yuva yapmaya uğraşıyorumben tam koca karı moduna girmeye başlamışım da haberim yokmuş
amın ınsallah bıyerlerde bulusuruz kk kadınları olarakkız bız kılomuzu versekte gıtmıycezkı bak banuya o topık senın bu topık benım gezıyo kılosuna ulastı ama bırakmyo bızı bızde oyle olcaz sen ver kıloları yıne takılırız.ayrıca banu duymasın kılo veremem nedemek bıraz olumlama yapKILO VERIYORUM ZAYIFLIYORUM KILO VERIYORUM ay dıye dıye 58 olsam bende ne guzel olur
:26::26::26::26::26::26::26::26:kocakarı modu demeyelım beyazcanım fazla tv ızlıyon galıba ondan etkılenıyosun gercı muge yazları oluyomu bılmem yada evlendırme programlarından etkılenıyosundur.ama sevabada gırersın hanı
bende ne yazdımki diyorumay cecom beyazcan benı andı heralde hatlar karıstı
ohhhh işi garantiye alıcan haa..kız cennete gidecem derken yollar karışmasın.Anammmmmm yeni gelinimizde gelmişEdaaaaaaaaa hoşgeldin şekerim
Nasıl gidiyor evlilik
Edacım hoşgeldin bitanemmmaz önce ikiniz de aynı anda gelin olunca Merviş demişim özürdilerim kuzummm nasılsın nasıl geçiyor size gıyabınızda kınagecesi bile yaptık burda
hoşbulduk :)) iyi gibi ama alışamıyorum..benim kayınvalideyle oturma durumları vardı gecici olarak yani kullanılan bi eve geldim düğünden sonra yerleşti ceyizim..tek başıma bütün evi düzenledim eskileri kaldırdım falan..yani ilk günlerim iznim hep böyle gecti geciyor..ama elhamdülillah alışınca daha iyi olacağına inanıyorum :)
Merviş derkeeen :)))
İyiyim sizler nasılsınız ne var ne yok :))
Alışmak dışında bi sorunum yok şimdilik..eşimin aile kültür olarak farklı alışmam zaman alacak galiba :) sevdiğin insanla aynı evde uyanmak çok değişik güzel bişeymiş :))
aleyküm selam adaşım hoşgeldinnnminikle başbaşa kaldınız demek yerim onu ben bak sana yardım da edermiş cimcime kv en yıllardır hala snei tanıyamadıysa kendi kaybeder ama yine espriyle karışık patlatmışsınnn
allaha emanet ol demenin manasının bu şekilde olduğunu ilk kez duydum cnmm:44: bende genelde misafir uğurlarken filan derim bundan sonra dilimden düşmez artık kimbilir belki rabbim nasip eder hepinizi görmeyisen kitabını çıkar ilk ben alacağım inşşş dsenden ayrıca imzalı isterim o ayrı tabiii
o zaman uyu biraz meleğim sahuru beklersen erken kalkamazsın:26:
sende mücevher gibi işlenmişsin bızdıkımm yüreği güzel olanlar iyi insanlarla karşılaşır her daim ben hep buna inanıyorum
kendi eşyalarım olunca benimseme sürecim hızlandı :) amin cümlemizin inş :)ilk sırayı alabilirim cecoşum
ellerine sğalık cnm tekbaşına zor olmuştur ama en azından neyi nereye koyduğunu bilirsin mutluluğun daim olsun bitanemm
eeee etme bulma dünyası meleğimmm kim bu dünyada ne yaparsa karşılığı öbür dünyaya kalmıyor artıkk rabbim bugünümüzü aratmasınher zaman en büyük duam budur
Allah yardımcın olsun cecom..iyi olacak güzel olacak inanıyorum ben :)Merak etme canım bayramdan sonra herşey daha bir oturmuş olur
Nikahın hemen Ramazan öncesine gelmesi biraz şansızlık mı oldu diyelim ne diyelim bilemedimsonuçta evet Ramazan çok güzel oluyor ama işte insan oruçlu olunca birde havalar sıcak olunca halsizleşiyor ve iş yapmakta daha zor geliyor
Ben dün çok yoruldum sülaleyi iftara alınca ( benim çakma eltilerde bendeydi) o yüzden bugün kendimi izinli ilan ettim yarın yine temizlik var tabi
üzülme cnm benim çok şükür kitle iyi huylu aksi olsaydı üzülürdük
Haha ablacimm.. Peygamberimizin Sallalahu Aleyhi veSellem yetim cocuklara apayri bir sefkati vardi, Asagida paylasacagim :)) abla ben dinimle cok ugrasirim hadisi serifler okurum ve cubbeli ahmet hoca ve nihat hatipoglu hocalarimizi basimin ustunde tutarim :) cok izlerim, ve ehlisunnet cemaatleri aqiedah youtubeda izlerim :) hahaha ablaa bende icimden diyorumkii keske bi buyuk abim olsaydida seni gelin olarak alsaydikk :)) hihhii hergun sabaha kadar sohbet abouw bikilmazkiiiii.
Ay abla agzindan bal damliyor gercektende ne cok isterdim hep birlikte bir arada olmayi, sohbete doyum olmuyor yemin ederim, hahaha ben sizii yerim asil ben sizi sapursupur operdimm :)
In sha Allah birgun hepimiz beraber toplaniriz!! Ne cok isterim, istanbula gidersem veya baska oldugunuz ulkeye haber veririm insha Allah belki biriniz ordadir gorusmek nasip olur, olmasada Cennete bulusuruz hep beraber toplaniriz bacilar :)) hihhi insha Allah!!!!!
Hahah gercekten oyleyse ozaman hepinizi Allah ima emanet ediyorumm,
Gercektenmiii cok Merak ettim abla ama senden beklerim cok guzel hikaye olduguna inanirim kesinlikle, Ayy bide o var dogru abla iyi para tutar sen bence enistenin dedigi gibi birgun bilgisayara gecir duzeltmelerini yap, 1 gunlugune ayir vaktini ramazandan sonra insha Allah, rahat rahat konsantre olmalisin ama bu cok onemli. Hahahah abla sen hele bi yapta biz aliriz hikayeninnn tamaminida dimi kizlarsen kitabini cikar eger cikarsa alacam insha Allah abla :))
Hahaha abla hakketen ceco nedemek adin cemilemii ayy abla biliomusun ben sizin isimlerinizi bile bilmiyorumm tuuuhhhh banaaa biricik ablalarim hakkinda biseyde bilmiyorumm aslinda :/
O guzel yureginiz kalbiniz yeter cocuklarinizin ornek alacagi son kisi benimdir sizin gibi melek anneler dururken.
Sizi yaratan Rabbime kurban olurum :)
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
Bir kimse sırf ALLAH rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır
Kaynak: Ahmed İbn Hanbel, Müsned, V, 250
Açıklama: Açıklama: Her saç teline karşılık bir sevap, ne büyük mükafattır... Şu halde yüreğinden kopup gelen derin bir şefkat duygusuyla bir yetimi kucaklayıp bağrına basan, yanaklarına öpücükler konduran, ona yalnızlığını ve yetimliğini unutturmaya çalışan bir kimse, ilahî rahmet sağanağı altında yıkanmış ve günahlarından arınmış olmaktadır. Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
.yemem dersem kocaaa bir yalan olur doğrusu..yiycemmmm çokdandır su böreği yemedim..zaten istesemde çok yiyemem..çok kalabalık olucaz hizmet edeken çok yiyemem.. daha dayım laf sokacak bana,kilo amışın diye..en son geçenyıl görmüştü beni o zamanşimdikinde zayıftım ve çok iyi olmuş biraz daha versen iyi olur falandemişti..ben vermek yerine aldım birde..neyse belki benim için iyi olur biraz terslaf duymak..:26:
valla cecoşum ikimizde has demirbaşız..kızz benim kilo senden az olabilir ama görüntü olarak bi fark yok..koca karnım tüm ülkeyi sarmış durumda..inan senin karnın marnım öyle köt durmuyor..orantılı kilon var bana göre..
:18::18: ben kilo veriyorum,ben zayıf garıyam ben dünyanın en zayıf garısıyam
:26::26::26::26::26::26::26::26:
bende ne yazdımki diyorum
ohhhh işi garantiye alıcan haa..kız cennete gidecem derken yollar karışmasın..şimdi kimseye ön ayak olmayada gelmiyor..beddua almakda var işin ucunda. .
evett banuşum çok güzel şeyler hazırladı sizin içinkınanızı bilem yaktık..
alışırsın zamanla eda..
nede olsa başka bir ev başka kültür zor..kv olunca biraz daha zor oluyor ama onunda duasını alıcaksın işallah..
işallah güzel anlaşırsınınz kv le ..onunda başka kimsesi yoktu sanırım oğlan olarak..
Kesinlikle ablacimm
Coksukur ablaa, ben cok severim nineleri abouw :) bebek sever gibi. Anneni benimyerime cokcok op. Yasemin dedi dersin :))
sakın öylee düşünmeeeüzülmede,,,biz hepmiz birbirimizin derdini sevincini burda paylaşıyoruz minik kuzu..
o kadar içten yazmışınki ağlamayan taştır heralde..tabkide yazıcaksın içinde tutma hiç bişeyi..
inşallah..belki yanımızda olmaz bile adanada kızı var dogum yaptı hemşire ve ücretsiz izne çıkamıyo bi müddet ona bakma durumları var..burda olunca da kışın kızında kalıyo onun çocuklarına bakmak için..gelince sok olacak bütün eşyalarını kaldırdım diye.yemem dersem kocaaa bir yalan olur doğrusu..yiycemmmm çokdandır su böreği yemedim..zaten istesemde çok yiyemem..çok kalabalık olucaz hizmet edeken çok yiyemem.. daha dayım laf sokacak bana,kilo amışın diye..en son geçenyıl görmüştü beni o zamanşimdikinde zayıftım ve çok iyi olmuş biraz daha versen iyi olur falandemişti..ben vermek yerine aldım birde..neyse belki benim için iyi olur biraz terslaf duymak..:26:
valla cecoşum ikimizde has demirbaşız..kızz benim kilo senden az olabilir ama görüntü olarak bi fark yok..koca karnım tüm ülkeyi sarmış durumda..inan senin karnın marnım öyle köt durmuyor..orantılı kilon var bana göre..
:18::18: ben kilo veriyorum,ben zayıf garıyam ben dünyanın en zayıf garısıyam
:26::26::26::26::26::26::26::26:
bende ne yazdımki diyorum
ohhhh işi garantiye alıcan haa..kız cennete gidecem derken yollar karışmasın..şimdi kimseye ön ayak olmayada gelmiyor..beddua almakda var işin ucunda. .
evett banuşum çok güzel şeyler hazırladı sizin içinkınanızı bilem yaktık..
alışırsın zamanla eda..
nede olsa başka bir ev başka kültür zor..kv olunca biraz daha zor oluyor ama onunda duasını alıcaksın işallah..
işallah güzel anlaşırsınınz kv le ..onunda başka kimsesi yoktu sanırım oğlan olarak..
ayy ramazan gelini olmak zordur..bende ramazan geliniydim..10 gün kala gelin olmuştum..o zaman günler kızaydı geceler uzundu ,gece ev ahalisine sahur hazırlamak için kalkardım ,milleti kaldırırdım.Merak etme canım bayramdan sonra herşey daha bir oturmuş olur
Nikahın hemen Ramazan öncesine gelmesi biraz şansızlık mı oldu diyelim ne diyelim bilemedimsonuçta evet Ramazan çok güzel oluyor ama işte insan oruçlu olunca birde havalar sıcak olunca halsizleşiyor ve iş yapmakta daha zor geliyor
Ben dün çok yoruldum sülaleyi iftara alınca ( benim çakma eltilerde bendeydi) o yüzden bugün kendimi izinli ilan ettim yarın yine temizlik var tabi
kHaha ablacimm.. Peygamberimizin Sallalahu Aleyhi veSellem yetim cocuklara apayri bir sefkati vardi, Asagida paylasacagim :)) abla ben dinimle cok ugrasirim hadisi serifler okurum ve cubbeli ahmet hoca ve nihat hatipoglu hocalarimizi basimin ustunde tutarim :) cok izlerim, ve ehlisunnet cemaatleri aqiedah youtubeda izlerim :) hahaha ablaa bende icimden diyorumkii keske bi buyuk abim olsaydida seni gelin olarak alsaydikk :)) hihhii hergun sabaha kadar sohbet abouw bikilmazkiiiii.
Ay abla agzindan bal damliyor gercektende ne cok isterdim hep birlikte bir arada olmayi, sohbete doyum olmuyor yemin ederim, hahaha ben sizii yerim asil ben sizi sapursupur operdimm :)
In sha Allah birgun hepimiz beraber toplaniriz!! Ne cok isterim, istanbula gidersem veya baska oldugunuz ulkeye haber veririm insha Allah belki biriniz ordadir gorusmek nasip olur, olmasada Cennete bulusuruz hep beraber toplaniriz bacilar :)) hihhi insha Allah!!!!!
Hahah gercekten oyleyse ozaman hepinizi Allah ima emanet ediyorumm,
Gercektenmiii cok Merak ettim abla ama senden beklerim cok guzel hikaye olduguna inanirim kesinlikle, Ayy bide o var dogru abla iyi para tutar sen bence enistenin dedigi gibi birgun bilgisayara gecir duzeltmelerini yap, 1 gunlugune ayir vaktini ramazandan sonra insha Allah, rahat rahat konsantre olmalisin ama bu cok onemli. Hahahah abla sen hele bi yapta biz aliriz hikayeninnn tamaminida dimi kizlarsen kitabini cikar eger cikarsa alacam insha Allah abla :))
Hahaha abla hakketen ceco nedemek adin cemilemii ayy abla biliomusun ben sizin isimlerinizi bile bilmiyorumm tuuuhhhh banaaa biricik ablalarim hakkinda biseyde bilmiyorumm aslinda :/
O guzel yureginiz kalbiniz yeter cocuklarinizin ornek alacagi son kisi benimdir sizin gibi melek anneler dururken.
Sizi yaratan Rabbime kurban olurum :)
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
“Bir kimse sırf ALLAH rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır”
Kaynak: Ahmed İbn Hanbel, Müsned, V, 250
Açıklama: Açıklama: Her saç teline karşılık bir sevap, ne büyük mükafattır... Şu halde yüreğinden kopup gelen derin bir şefkat duygusuyla bir yetimi kucaklayıp bağrına basan, yanaklarına öpücükler konduran, ona yalnızlığını ve yetimliğini unutturmaya çalışan bir kimse, ilahî rahmet sağanağı altında yıkanmış ve günahlarından arınmış olmaktadır. Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir
kız akşam akşam ağlattın benide. canım benim içinde biriktirme hiç bir zaman sorunlarını anlat. hepimiz insanız ve anlatmaya ihtiyacımız var. allah babacığının mekanını cennet etsin bi tanemCanimmm ablammm ya hepinizide uzdum aglattim.. Niyetim hic oyle degildi inanki birden oyle anlattim.. Aglamadim ama dun gece yazarkenn. O patlamayi daha yeni yaptim.. Aylar sonra agladim biliomusun abla.. O gozyaslari aciyi icime kalbime atarak yasadim ama daha yeni yarimsaatten fazla hickira hickira hungur hungur agladim bizimle benimle olan fotoraflarina bakarak canim babamin.. Ama rahatladim gozyasi dokerek.. Hazir evdede kimse yokken iyice bi doktum :)) Gozlerimde kipkirmizi oldu abow.. Yuzumu yikadim daha yeni ama yaniyo insha Allah sismez..
Amieen ablacim Allah senden ve sizden hepinizden razi olsun..
Abla gercekten okadar kotuki insanin yakindan sahit olmasi yani babann gozlerinin onunde hergun biraz daha eriyip gidiyoo.. hemde kucuk yasta guclu olma cabasindaydim gozyaslarimi bile babama gostermezdim hep guzel seylerden bahsederdim. bu 12 yasimdan 15 yasima kadardi.. birkeresinde annem acilen abilerimle turkey gitmek zorunda kalmasti. Ben ve ablam kalmistik babamla tabi Babam ozaman konusabiliordu yuruyebiliordu ama yardimla koluna gireceksin. Ve abdestini aldircaksin yemegini haplarini vereceksin. Ben o kucuk yasta sabah kalkip babami yataktan kolundan tutup kaldiriodum herseyini yapiyordum.. ama birgun bile zoruma gitmedi biliormusun abla.. babamm cok guclu bir adam acisini icine atardi ve sevgisinide hep gosterirdi, coook severdi bizii. Inanki akrabalar bile konusuyor babamin hakkinda ben kimsenin bukadar cocuklarini sevdigini karisini sevdigini gormedim bambaska bu diye. Oyle bi severdikiii babaaa kurbannn diyee :) isirirdi operdii koklardiii. her ona yardim ettigimde benim
Guzel kizim Allah senden razi olsun derdi :) utanirdim tabi seviniyordum ne diyecegimi bilemiordum. Baba sen bize kucukken baktinn sira bizde bende sana simdi bakiyoruum derdimm. :) Ayaklarini bile operdim babam istemezdi yapma kizim gunah derdi hani kendini buyukmus gibi hisetmek istemezdi estagfurullah asla bende zaten o niyetle opmezdim onu cok seviyorum babami diye... Buyudugumu goremedi genc kiz oldugumu goremeden gitti.. Daha doyamamistimki ben ona.. Hergun Kuranini okur gozyaslari damlardi Kuran sayfalarina, ben hep dedimm. Baba benim babamsin diye seninle cok gurur duyuyorum Allah senden razi olsun diye :) alhamdulillah sonsuz hamd olsun rabbime hersey icin asla isyan etmem cunku suphesiz Allah im herseyi ve herseyin en iyisini ve en dogrusunu bilir :) dindar olduguna okadar icim rahatki abla.. ya kotu bir musluman olsaydi.. coksukur oyle degil.. cami bile yaptirdi babam.. hamd olsun bu memlekette bile bizi boyle yetistirdigine. Alhamdulillah :) tabiki canim annemde babamin son nefesine kadar annem herseyi gorevine getirdi, annem babamin olumunu anlatirken bana. Allah tarafindan anneme cesaretgelmis, yani babama cok guzel bir sekilde veda etmis, aglamamis cok sakinn durmus ve gozunn arkada kalmasin ben burdayimmm demis. Ve daha cok seyler demis.. Ve gozunu kapatmis. Hastaligindan dolayi babam bogularak olecekmis oyle demislerdi doktorlar. Ama subhanAllah hicde oyle olmadi.. Babam cok guzel vefat etti nurlar icindeydi. Babami gordugumde coook guzeldi.. Morgdada oyle.. Morgda sonkez kokusunu icime cektimm opdumm. Kendimde degildim zaten.. Ama olumunde yaninda olmak isterdim. Annem abilerim ablam ordaydi birtek ben degil.. Ablam babami oyle gorunce. Bagirmaya baslamis annem susturmus. Ruhu ikiye bolunmesiin rahat gitsinn diye. Inanamadim annemin bunlari yaptiklarina.. Canimm annemmmm.. Ne guclu kadinn oo.. Ne acilar cektii.. Hergun agliyor babamin fotoraflarina bakiyor.. Teselli ediyorum, bi yandan okadar korkuyorumki ayni acilari yine yasiyacagimi annemi kaybettigimde.. Allah im korusun Allah im anne babalari basimizdan eksik etmesin, amiieeen.
Inanmiyorum azarlamasi okadar kotuki kvdenin:s insan dusunur.. o gittiginde ben aci cekerim yaptiklarima dediklerime pisman olurum.. Abla o nebicim evlatlar.. Inanamiyorum boyle insanlar olduguna insan hic gelmezmi babasinin yanina.. Nedemek ben babami iyi hatirlamak istiyorum,, ya sen sadece iyigunlerdemi babanin yaninda olacaksin!! Bu zamanlarda sana en ihtiyaci oldugu donemde,, ya insan dusunmeli eger ben bu durumda olsaydim babam beni oyle birakip gidermi diye,, o senin babann yemedi yedirdi giymedi giydirdii harcligini okulunu her ne ise o her babanin yaptiklaridirrr. Gercekten baba olanlar tabi.. Bi evlat boyle olamaz ya hayretler icindeyimm.. Allah razi olsun kocandan enisteden hic ayrilmamis yanindan iste evlat dediginde oyle olmalidir.. Kv nekadarda vicdansizmis kusurabakma abla ama gercekten oyleee.. Her insanin hayatinda sinavi vardir Allah katinda. Demekki buda onun sinaviydi belkide,, eger bakarsa sinavi gecer bakmazsa gecemeez ne yazikki.. Allah razi olsunn annemden evimiz resmen hastaneydi. Hemsireler tabigeliyordu ama asil doktoru olan annemdi.. Annemi simdi hastaneye hemsire olarak gondersem alirlar :) cunku herseyi ogrenmis. Yaralarini temizlemek. Her saat basi yatakta dondermek. Acilariyla bas etmek. Inancli biri iste farkli oluyo be abla.. Inancli biri dusunurki bu benim sinavim belkide :) ve severek yaparrr sinav olmasada. O senin kocan ya senin hayat arkadasin.. Inanmiyorum kv nebiciim
bir insan.. Yani eger enistenin babasi deseydi beni huzureve yatirin diye. Kv birakirdi herhalde? Benim
Babam yatalak olmadan bi kac ay once anneme diyordu beni huzur eve yatirin diye cunku anneme kiyamiyorduu,, kesinliklee bu konuyu bile konusturtmadik tabi gunler oldu cocuklasti cunku beyin hucreleri hepsi eriyip gidiyo, cocuklasarak agliyordu beniiii goturuunn burdan diye. Aslaaa kesinlikle izin vermeyiz bunaa, babam yatalakkende bazen diyordu beni hollandaya goturun diye. Kendini turkeyde zanediyordu. Yada bu kimm diyordu, tabi okadar morfin felan verilince hergun.. Cok tatliydi ama biliomusun abla. Bebegimiz gibiydi.. Ben yiyip bitiriyordum babami.. Ama cok zayiflamistikemik kalmasti resmen. Abartmiyorum gercekten. Skeleti gorunuyordu canimmbabamin..
Allah im sevdigi kullarini erkenden yanina alirmis.. Belkide babam Allah in sevdigi kulluydu.. Eniste cokk hayirli bir evlatmis alhamdulillah neguzel bir adamla evlenmissin abla :) gurur duy onunlaa. Kv cok fenaymis.. Acaba sonu nasil olur onun.. Benim babaannemde cok fena oglunu bile dogru duzgun aramadi. Bikackere sadece.. Simdi o yasiyor :) babam oldu..
Canim ablam amieeen asil senin gibi sizin gibi temiz kalpli evlatlar nasip etsin Rabbim.. Amieen. Ewet abla bazen insan konusmak istiyor. Ben 1 1,5 yil sustum.. Icime herseyi attim. En sonunda daha yeni patladim.. Gozlerim aciyoo
Ewett abla babamla olan sevgimm asla bozulamazz olum dahi.. Insha Allah cennete gordugumde oyle simsiki sarilacamki kokusunu icime cekecemkii,, suan bile mezarina gitmek istiorum turkeyde.. Ama 4 ay sonra gidecem insha Allah.. 2 yildir beni gormediii.. Ozlemistir. Ve ben hep Quraan okurdum babama ve tum olmus gecmislere :) ama bu ask durumlari olunca ihmal ettim.. Bugun namaza ve Quraan okumaya tekrar basliyacam insha Allah. Orucluyumda adet bitti coksukur.
Cooookk uzun yazdim senin dedigin gibi cenem dustuuuuuu :)) cok konusurum bendeee haha. Abla bana yazarak okadar mutlu ettinki beni. O guzel kalbinn yeter senin canimablam! Iyiki varsinnn sennn! Iyiki varsiniz hepiniz! Allah hepinizden razi olsunnn! ❤❤❤❤
beyazcanım gulayı gördunmu costu masallah az kaldı senın kılona gelmeye hos bu gazla o benıde gecek ben 58i göremeden gulay yanımdan gecıp ceeyapcak bana bu gıdısleama ne yalan soylıyım hosuma gıdıyo nura gulay acaıp hırslılar onlarda ılk zamankı hallerımı göruyorum ama ben kaplumbaga mısalı oldum cook yavasladım bana hız lazım bıraz platese basladım bıde mekıke yuklenıyorum bakalım ınsallah yararını görcem.hadı bırazda sen gaza gelcanım bak gecen hafta 1kg verdın
ilk sırayı alabilirim cecoşum
yaseminimmm
işallahh allah hepimizin günahlarını affedip , cennetine koyarda ordada beraber oluruz kk nın kızları olarak..
bende inanıyorum cecım gibi hepimiz mutlaka biryerlerde karşılaşacaz..
sakın burayı bırakma olurmu bızdık..
bak gelin olan ablaların gibi senin mürivvetini bile görmek isteriz..tabii okul işinden sonra..
zaten benim kilo verceğim yok ,geleni geçirip gideni göçürecek gibiyim..zaten manken gibi olsamda gitmem ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?