Buralar çok güzel tabi :) ben sadece yazları geliyorum Ankarada okuyorm ailem burada :) uyku düzene gircek gibi değil canım alışkanlık hep geceleri ders başındayımdır :)
hoş geldin aramıza canımm..
kendi derdimden sana bi hoş geldin diyemedim..
Hımm bakalım sweetcim gelsin belki sana bi öneride bulunur cnm
Biz artık karataycı olduğumuz için meyveyi gece tüketmiyoruz cnm ya sabah ya öğle
bence sende karataya başla derim
Allah onlardan senin hakkını alsın inşallah yaa bunlar hiç bu günün yarını da var diye düşünmüyo yaa sadece bugüne odaklı yaşıyolar
yarın öbür gün Allah'a nasıl hesap veririz diye düşünmüyorlar anlaşılan el kızı sizin oyuncağınız mı yaa
Ayy o gezmedeyken çağırmalar ben daha 1 aylık gelin bile değilken banada olmuştu hatta bi gün görümceden mesaj geldi abimi eve yolla diye bende noldu dedim gezmedeyiz neymiş kaynanamla kp kavga etmişkızz inan senden korktumm..
sanki bizim evdesin..falcı gibi bildin biliyormusunn
ayyyy yemin ederim aynısını yapıyorlardı, biz bir yere gitmeye görelim..hemmenn ardımızdan telefon..çabuk gel babam hasta...
biannemlere yemeğe gidelim,çabuk gelin anem fenalaştı...heryerde burnumuzdan getirirler..bayramda bile kv lerin işini gücünü yaparım baklavası böreği temizliği ilk günde küçük görümceyi beklerim,tabii ben anasıyım ya.benim elimi öpecek..onunda keyfi yetip gelene kadar bekle babam bekle..ee bende gencim yani küçük görümceden küçüğüm yaş olarak aslında ama anası sanıyor beni kadın...bazen bekler bekler hadi gidelim bari sonuçta benimde anam bekler ve burda görümcemin anasının evi ayrı ,hem kv kp görümce kaynım evde,hazırladığım yemekleri ısıtp yiycekler bu kadar basit..
ama yokkk olurmuu,bayramda bile huzur vermezler,bi telefon hadi gelin ayşe geldi...hadi gelin Fatma geldi..ülen geldiyse geldi bayram sonuçta bu gün bari rahat bırakın ,ama yokkk ..garezleri bize..
öbür eltime ayy o rahatsız olmasın yatsıni ayyy o rahat etsin biz gitmesekde olur.
bende bişey var orası kesin...
Valla benim kaynana ile cok oturmadım ben Allah kurtarmış beni sanırım :)aminn canımmm..
insanları anlamak çok zor.işine geldimi hoca işine geldimi modern geçinir..bir dediği bir dediğini tutmaz..
öbür tarafı düşünen yok..
cecomun kv gibi ,ben börek yapardım gelen misafire,ben yaptım nasıl olmuş derdi..baklava yapardım beğendinizmi sizin için yaptım derdi hatun..
halbuki oklavı görse sopa sanar,açmayı değil beze tutmayı bilmezdi.. benim böreğim baklavam sayesine gelin oldudesem yalan sayılmaz..
kocasına övmüşle bi kız var çok hamarat tam konya kızı,börekli baklavalı marifetli diye..bunu gelin ettik kocası hadi hanım bi su böreği yapda yiyelim..
bu yok ben yeni gelinim daha buraya alışamadım ..az zaman geçer kocası yine ister..bu yok hamileyim çocuğa zararı olur yapamam..öocuk doğdu,,ayy çocuk fırsat vermiyorki diye diyee adamamı 8 sene oyaladı..adam geçen sene diyor ben seni börek baklava yapar diye aldıydım oda yalan oldu..
bana diyor görümce işte bana öğret..dedim benim yapacağım bişey yok aça aça öğrenecen..arasıra hamur yap aça aça öğrenirsin..
bu yıl az çok öğrenmiş şükür..ama millete sorsan herişin hakkından helir..ülen dha yeni öğreniyor 50 yaşında kadın..
off bir ramazan tuttuğum orucuda boşa vericem bunlar yüzünden..
Ayy o gezmedeyken çağırmalar ben daha 1 aylık gelin bile değilken banada olmuştu hatta bi gün görümceden mesaj geldi abimi eve yolla diye bende noldu dedim gezmedeyiz neymiş kaynanamla kp kavga etmiş
başka zaman yine eve gelin misafir eşimi görmeye gelmiş varya nasıl gıcık oluyodum
neyseki vize çıkmadan önce eşim buraya dönecekken ailesine sindi vizesi çıkana kadar kendi ailesiyle kalacak dedi :) hoş demese bile ben gelirdim annemlere
eşim hep der biz Türkiye'de olsaydık şimdi ya boşanmıştık yada hergün kavgalıydık huzurumuz kalmazdı bende ona beni cok küçümseme derimo da sen kaynanı daha tanımıyorsun diyo
valla canım eşin öyle diyorsa mutlakabir bildiği vardır..Valla benim kaynana ile cok oturmadım ben Allah kurtarmış beni sanırım :)
ama inan bende otursaydım tüm bu sorunları yaşıyo olcaktım Allah kolaylık versin sana cok alıştırmasaydım böreklerine cnm
Herkese merhabalar
Sakıncası yoksa bende aranıza katılmak istiyorum, hem güzel muhabbetlerinize ortak olup hemde bu kilolardan olabildiğince erken kurtulmak istiyorum. 20 yaşındayım 84 kiloyum, 17 yaşımdan beri kilo problemleri ile cebelleşiyorum. PKO hastasıyım bu sebeple hızlı kilo artışı yaşadım üzerine geçen ay safra kesesi ameliyatı geçirdim ki doktor olabildiğince kilo vermeye odaklanmalısın 2 hastalıkta kilo almana yönelik bu yüzden elinden geleni yapmalısın dedi. Ancak bu zamana kadar ne kadar kilo verdiysem 2 katını aldım. Ama doktorun ne demek istediğini geçen gün çok net bir şekilde anladım, ameliyattan bu yana 5 kilo almışım!
Neyse ahh ahh, umarım beni de bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak görürsünüznerdeyse demeyi unutuyordum hergün mü yediklerinizi yazıyorsunuz? pek çok konuşma geçtiği için emin olamadım k.bakmayın :44: :)
ama banucum aklımda kaldı su böreği yalanmı soylıyım.mıdemde olup kalcama göbegıme yapısacagına dılımde olsun dıyorumiki simi birden söyleyince ikinizinde alarm düdükleir çalıyor demekkiii
hepimiz böyle böyle öğrendik cecommmm zxzamanla kalem gibi sararmeleğim nerdekiii:44::44:
bak ya hala su böreği diyorrr
bu arada kızlar birşeye çok üzüldüm içimde kalmasınn dün 88prenses geldi bende sevindim merak etmiştim gerçekten ama meğerse kk ya gireli çok olmuş bir selam bile vermedii ne bilim zoruma gittiyazmak istedimm prensesimmm özlemedinmi cnm bizi hiç
benımde fıtıgım var ara ara cook zorlar benı hatta 2 aydır pek gecmıyo agrısı bende voltarenle bıraz rahatlıyorum dolabımdan hıc eksık olmazkızlar günaydın. sabah plates esneme yaptın 10dk belim için sanki dünden azdaha iyiyim. voltaren krem aldım sürdüm dünden beri oda iyi geldi sanırım.
hepinize teşekkürler öneri ve ilginiz için.iyiki varsınız.
hosgeldın canım ısteyınce olur sen yeterkı kararlı ol.ben ıkıncı dogumumdan sonra senın gıbıydım 94 kılo.bıraz sıkarak 5 kılo verdım.89 kıloyken bu topiğe katıldım sımdı 67 kıloyum ısteyınce oluyorMeraba kizlar
Bende yeni üye oldum
Araniza katilmak isterim
Ben 68 ile hamile kaldim
Ve 95 ile doguma gittim
Suan 84 kiloyum
Hedefim 65 kilo olmak
Ama tabiki kolay olmayacak cok azimli olmam sart..
Yarfin baslayacam kucuk sporlar ekmek yememek..gibi bakalim sonuc alirsam paylasacam:)
hos geldın beyazcanım ama yemın ederım okurken ben darlandım.senı yalnız bırakmıycaklarsa gıtme kız ordada sıkıcaklar senı anam ne anlayıssız ınsanlar var.günaydın kızlarr
sizi çokk özledimm,ama azmattim geçmişi bitirmedende gelmedim..
annemlerde 2gün kaldım,pazar günde benim meşhur görümce geldikocamda yolsan geldi,arada bi girdim kk ya ama yazmaya fırsat bulamadım maalesef..
bu arada kocamla konuşmuştuk bayramdaki tatilde 4 günde olsa kaplıcaya gidelim diye..oda tamam ama evdekilere söyleme kaçalım dedi..
bende kaçarsak dönünce başıma geleekleri bildiğimden usulen görümceye sordum.hani gidersede arkadaşı var onun herzaman gittiği ,onunla bir odada kalır bize pek bulaşmaz diye düşündüm..
bu gelmeden telde söyledim biz 3 günlüğüne bayramda hamama gidicez istersen senide arkadaşınla birliktte götürelim diye..buda kocası vardı yanında ,kocasının yanında pekbi resmi konuşur benle..yok biz sizi rahatsız etmeyelim siz karı koca rahat edersiniz ,hem bayramda gitmem dedi..beklediğim cevapdı bayramda 3 günlük az onun için en on gün kalr gittimi..
bizde derin bir oh çektik karı koca rahat edecez diye.ama gelir gelmez bende gidecem sizle dedi..hemde arkadaşıda yok..hani arkadaşı olsa ayrı yer ayrı içerler süreki tepede olmaz..
annemide götürelim diye söylüyor birde...ayy kırk yılın başı bir yere gitmeye kalktık ama ağız tadıyla gidemeycez...nasıl kıvırırım bu işten diye düşünürken...hadii bu seferde benim taraf düştü peşimize..babaannemler,halam da bizde sizin arabayla gidelim orda herkes ayrı ayrı oda tutar size zararımız olmaz dedi..
hadii yukarı tükürsem bıyık aşaı tükürsem sakal..görümceyi götüsem orda asla yakamdan düşmiycek..herşeye karışacak..zaten bi işin ucundanda tutmaz aşçı işçi olacam..hadi oluyum oda mühim değilde şimdiden başldı,orda yemek yemiycen,çay içmiycen.sürekli çorba içicen onuda az falan diye..biz yıllarca gittik hiçde öyle şartarı yok ama bunun biraz değişik halleri olduğundan şimdiden başladı karışmaya..yaa ben çocuklarımla biraz
keyif yapmak istiyorum orucu zaten ramazanda tuttuk,orda oruçmu tutucam..
offfffff görümceyi ekebilirsek bizimkiler çıkıcak bu seferde,orda sıkıntı yaratmazlar ama arabada sıkış tepiş gidicez..arabamız 6 kişilik..arka tarafı boş ancak yere minder falan atarsak ki zaten bi sürü eşyamız olacak 3 ailenin..nasıl sığıcaz diyen yok.10 kişi olacaz..4,5 saat yok sonuçta,birdepolis durdurursa mülteci kampı gibi arabanın içi çok ceza yazar ,olan bize olucak
off vazgemek istiyorum eşim gidelim diyor..ama herkesten kaçarak..olmaz bizi çiğ çiğ yer bunlar..ne halt edecem bilemedim..:26::44::44::26:
hoş buldum kızlarr
su böreği çok yemedim canım..kızz ben ağır yemek yerim ,misafirler ışık hızıyla yiyor..
biz de yer sofrasında otradan yenir genelde,tabii masada ayrı ayrı yiyenlerde çok..
bizim davet yer sofrasında ortadan yenildiği için ben onların hızona yetişemedim..hoca ezanı bitirmeden yemek biticekti nerdeyse.. çok hızlılar..ben çorbadayken onlar böreği geçmiş bamyaya başlamıştı..1 dilim yiyebildim börekden o yüzden.. ama evimde yapıcam su böreği gözüm kaldı ama utandım yiyemedim..
geçmiş olsun nesihan...
neyseki hafiflemiş ağrısı..
allahh allahhh bi sürü alıntı yapmıştm ama nere gitmişler..:44::44:
BANUCUMM meleğimm geçmiş olsun deprem olmuş..neyseki hasar vermemiş rabbim korumuş..
GÜLAYY sanada geçmiş oldun dilacık kaza atlatmış..gözünde aydın ayaklanmış prenses..
SEVİLCANIM gelmiş....hoş geldin canımm..özledik senii,evin hayırlı olsun.
CECOO hatmini allah kabul etsin ,yetirdin maşşallah..bizide duada unutma..
YASEMİNN aşk acısı çekiyorsun biiyorum canım..allah hakkında hayırlı olanı versin..
EYLÜLSILAA su böreğini yapar yeriz kızzz ..1 günlük banu izin verir nasılsa..
YILDIZ üzülme kendini suçlama.baz çocuklar içine kapanık oluyor..ben ikisinde anasıyım ama iki kızda farklı..biri içine kapanık biri daha sıcak kanlı daha çabuk alışır çevreye..birazda çocuğun yapısıyla alakalı..
MİNİĞİM GELMEMİŞ...YENİ GELİNLER YOK.. PRENSESİ BENDE GÖRÜYORUM ARASIRA :44::44:TUTUYUM GETİRİYİMMİ..
valla acık acık soyle gelmesınler zaten kocandan uzak kalıyosun orda askınız depresır belkı basbasa keyıf yaparsınız.ınsan olan o teklıfını anlayıp kabul eder ama senın görumcelerının hepsı bı tuhaf galıbakızz cecommm
inanmazsın tuvalete bile kaç kere çıktığımı sorar yeminle bak..nasıl değişik bir tipse herşeye maydanoz..biz 4 yıl beraber oturduk sanırım onun verdiği rahatlıkmı yok yok o herkese aynı..kime gitse illaki orda geceliycek..elin evinde yatmakdan çok mutlu olur..
hatta biz yeni evliyken annemlere gittik beraber..buda oralarda eski okul arkadaşını görmüş..dedi ben arkadaşıma gidiyorum,hata anneme hediye olsun diye aldığımız meyveleride anamdan geri istedi..arkadaşıma götürecem diye..bu gittiii arkadaşı kimdir nedir hiç bilmem..ben anamlarda kaldım..buda arkadaşında kalmış..taaaaa bilmem nerelerde,bu o zaman bekar,arkadaşıda evliymişki arkadışını evdende tanıyan çıkmadı..samimi değillermiş yani..
evde kocamla aramızı bozdu,2 gün sonra eve geldim görümce yok...nerde bu ,evdekiler senin yanında değilm diye soruyor.i..
bu hanım eve geldi birde beni suçladı, biz onu kabul etmemişizde gitmiş arkadaşında kalmış..göz göre göre yalan söylüyor..hadii benim kocada ona inandı ,ki salak adam hadi biz kabul etmesek bile gel evine yat..taaa cehennemin dibinde ne işin var..kocamla aramızı bozdu kendi suçlıyken üstelik..
yalan dolan entirika bol keseden..oralarda burnumdan gelecek..
birde tuhafbi kızı var 9 yaşında ama çığlık çığlığa bağırıp durur hep..oralarda çocuklarda geçinmiycek..zaten bu benim suyumu çıkarasıya uğraşır suda çok kal para verdik diye..ayy benim kalbim dayanmaz daralırım..
kaçsam gelince burnumdan getiricek,evim ayrı gibi değilki..gelicem kucaklarına düşecem..kavga kıyamet..bunlar öyle tavur yapmayla yetinecek tipler değiller cecomm,çirkeflik var biraz..mübarek günde dedikodu yapıyorum ama öyleler..
şöye demeyi düşünüyorum..bayramdan sonra işleri o tarafa düşmüş,şimdi annemle sen gelirsen kız kardeşinle baban yalnız kalamaz bayramda,gelen gidenede ayıp olur..siz şimdi bayramda kalınbiz zaten çok kalmıycaz,biz geldikden sonrada siz hep beraber gidin..para vermişken boşa gitmesin koca oda 2 kişi kalmayın..annem baban kardeşin sen 4ünüz gidin,nasılsa araba gidicek oraya iş için ...tabii razı gelirse..
aslında mantıklı olanıda bu..bayramda evde bi yaşlı adamla hasta kız evde yalnız kalamaz...onlar gidincede evi biz beklemiş oluruz,evi çalmazlar
bilmiyorum bu dediğime gelirse gelsin gelmezse bende gitmiycem kimsede gitmiycek..
bizimkilerin gideceğinden bunların haberi yok..haberleri olsa inadına giderler,,aaa benim tarafımı kocam bir yere götürecek haaa sıkar bizi..kıyamet kopar..girelersede saklı gizli olucak bu..yoksa bir kavga daha..
kocamda bende aslında kimseyii istemiyoruz..ama bize danışan yokki,bizde geleliyoz dediler benimkiler..
hosgeldın canım suruden ayrılanı kurt kaparmıs senınde ustune kılo yapıstı heralde.kızsen ugramayalı okadar uzun zaman olmuyokı.hangı ara aldın o 8 kıloyuu.bak bızı bırakırsan oyle olurMerhaba kızlar bayadir yokum çünkü diyet işini tamamen saldim ve 90 kiloya ciktim çok üzgünüm 8 kilo aldım.ama yeniden aranizdayim ve inşallah düzenli menü bildirimi yapicam .
Her ne kadar gelip yazmaya yüzüm yoksada arada sizi okuyordum ve hepinizi tebrik ediyorum azminiz hep böyle devam etsin
Telden girdiğim için yazmak zor oluyor o nedenle fazla yazamiyorum
gece gece guldurdun benııc bırlıkte kılo alalım topiği heeTekrar hoşgeldin canım
Üzülme inşallah hepbirlikte o 8 kilonun çok daha fazlasını vereceğiz tekrar
Kız buraya girmeye yüzü olmayacak biri olması gerekirse o kişi benimneredeyse kendi kendime topik kurup hadi birlikte kilo alalım moduna sokacağım milleti bari topiğin başlığına uygun olayım hesabı ama kesinlikle bir yere gitmiyorum ve bundan sonra sende bizimlesin fırsat buldukça
allah kavustursun.neyse bayrama azkaldı vuslat yakın yanıburdayımm..
benim herifi yolcu ettim ve görümcelerle baş başa kalıcam yarın..
kızz inan senden korktumm..
ayyyy yemin ederim aynısını yapıyorlardı, biz bir yere gitmeye görelim..hemmenn ardımızdan telefon..çabuk gel babam hasta...
biannemlere yemeğe gidelim,çabuk gelin anem fenalaştı...heryerde burnumuzdan getirirler..bayramda bile kv lerin işini gücünü yaparım baklavası böreği temizliği ilk günde küçük görümceyi beklerim,tabii ben anasıyım ya.benim elimi öpecek..onunda keyfi yetip gelene kadar bekle babam bekle..ee bende gencim yani küçük görümceden küçüğüm yaş olarak aslında ama anası sanıyor beni kadın...bazen bekler bekler hadi gidelim bari sonuçta benimde anam bekler ve burda görümcemin anasının evi ayrı ,hem kv kp görümce kaynım evde,hazırladığım yemekleri ısıtp yiycekler bu kadar basit..
ama yokkk olurmuu,bayramda bile huzur vermezler,bi telefon hadi gelin ayşe geldi...hadi gelin Fatma geldi..ülen geldiyse geldi bayram sonuçta bu gün bari rahat bırakın ,ama yokkk ..garezleri bize..
öbür eltime ayy o rahatsız olmasın yatsıni ayyy o rahat etsin biz gitmesekde olur.
cok bılıyosa görumcen kendı lalsın koltuk babasına öbur kaynınla beraber.sen kendın dıyosun evım kucuk tadılat ıstıyo esyalarım 10 senelık onların gözu görmuyomuamiinnn canımmm...
bi görsen bi haller bi haller..şimdi yukarıdaydım..evdeki görümceyi övüyor bana..neymişde yine işini yapıyormuş bulaşığını yıkıyormuş bana iş bırakmıyormuş..
bulaşığınıda yıkamasın barii,ioff işim var bunlarla,tutturdu kv lere 4 milyara koltuk takımı alıcakmışız..ben gelin geldim geleli bu 3. eskidi..zaten şimdiki kullandıklarıda benimdi hiç kimseyi oturtmadılar o zamanlar üstünde ,neymiş nazar değermiş,evden kiraya ayrılmıştık ,o zaman zorbalıkla vermediler,taş gibi istikbalen koltuklarının anasını bellediler,çocuk yok çoluk yok ,bundan öncede kanepeleri daha öncede koltuk tarzı bişeyleri vardı..ben gelinleriyim benim yok,10 senedir aynı kanepede hem misafir ağırlıyom hem kendim oturuyom..utanmıyorda anamgile koltuk alın deken..salonlarında gıcır gıcır yenileri var üstelik..öfffff ben nasıl para yetirecem nasıl sanır edecem bunlaraaa..
babanızın usagımıvar kendı ısınızı kendınız yapın dıyeydın ılk basta boyle ustune gelemezlerdı beyazcanım
allahım şu mübarek gecenin hürmetine kendime bi ev verse bu kadar bulaşamazmı acaba diyorum..:26::26:
bol su iç hala aclıgın varsa 1bardak ayran baktın olmadı 1yumurta hasla yınede olmazsa allah ne verdıyse ye benım taktıgımkızlar saat bese kadar uyanık olcam ve acıktım :) en son saat 7 de yemiştim canım bişiler istiyor ne yemeliyim :2:
cook gecmıs olsun ılerlemıs mıgrenım var benımde cook kötu bıse hayat kalıtenı azaltıyo allah yardımcın olsunkızlar beni sormuşsunuz çok özledim sizi
dedim ya yazacak yüzüm yoktu
diyet yapmakta istemiyordum
artık istiyorum çünkü her tartı benim için bir hüsran oluyor
size niye küsüp niye darılayım ki
bir de bu aralar felaket baş ağrısı çekiyorum
dr gittim uzun zamandır çektiğim baş ağrımın sebebi migrenmiş
depresır tabı canım bende eskıyı hıc unutamam malesef keske unutabılsek durur durur hatırlarım.sen baska ıle kacmazsan kurtulamazsın.ama kocanın buna hazır olması lazım tabı:44::44:off dertlerim depreşti yineee
beni hattan bezdirip yanlarından kaçar gibi ayrıldığımız zamanda rahat bırakmadılar bunlar..
evimiziayırıp kiraya çıkmıştık 10 sene önce .çarşıdan ev tuttuk..benimkininde iş yeri evin altındaydı..
buunlar hiç göz açtırmadılarki..paçaları tolpar kavga etmeye gelirledi,oğlumuz senin ev kiranı vermeye mecburmu çaışda kendi kiranı kendin öde diye..
sık sık gelir 1 haftada yanımda kalır öyle giderlerdi,zaten kp her allahın günü bendeydi..sabah kahaltıyı kple yerdik banyo bile yapamaz oldum kapıyı yumruklardı kp..zaten kaynımda benim yanımda kaldı 2 yıl..ona oda verdik ütüsü çamaşırı yemeği bana ait..şimdi düşman nankör..
yani ayrıldım o zamanda rahat vermediler..kendileri yetmez gibi mahalledeki kadınları bana haber vermeden toplar toplar gelirdi ,varmı yokmu demeden..
şimdi eltimin evine misafir olarak gidemiyorlar ama ona laf yok çünki gözümüzü baştan kokuttu..
yaa bu gün dertlerim depreşti,ama yaptıklarını unutamıyorum bunların..yediğim ekmeği bile başıma kalkarlardı bunlar..çok şükür biri gelin oldu gitti ama her yaz gelir 2 ay kalır..bu yıl 1 ay kalabiecek şükür..allah yardımcım olsun..
ya nıye bu kaynanaların hepsı aynı yokmu bunların ıyı modelıkızz inan senden korktumm..
allah göruyo canım herkesın kalbıne göre versın ınsallah .aminn canımmm..
insanları anlamak çok zor.işine geldimi hoca işine geldimi modern geçinir..bir dediği bir dediğini tutmaz..
öbür tarafı düşünen yok..
cecomun kv gibi ,ben börek yapardım gelen misafire,ben yaptım nasıl olmuş derdi..baklava yapardım beğendinizmi sizin için yaptım derdi hatun..
halbuki oklavı görse sopa sanar,açmayı değil beze tutmayı bilmezdi.. benim böreğim baklavam sayesine gelin oldudesem yalan sayılmaz..
kocasına övmüşle bi kız var çok hamarat tam konya kızı,börekli baklavalı marifetli diye..bunu gelin ettik kocası hadi hanım bi su böreği yapda yiyelim..
bu yok ben yeni gelinim daha buraya alışamadım ..az zaman geçer kocası yine ister..bu yok hamileyim çocuğa zararı olur yapamam..öocuk doğdu,,ayy çocuk fırsat vermiyorki diye diyee adamamı 8 sene oyaladı..adam geçen sene diyor ben seni börek baklava yapar diye aldıydım oda yalan oldu..
bana diyor görümce işte bana öğret..dedim benim yapacağım bişey yok aça aça öğrenecen..arasıra hamur yap aça aça öğrenirsin..
bu yıl az çok öğrenmiş şükür..ama millete sorsan herişin hakkından helir..ülen dha yeni öğreniyor 50 yaşında kadın..
off bir ramazan tuttuğum orucuda boşa vericem bunlar yüzünden..
hosgeldın canım katıldın bıle.bız aıle gıbı olduk zamanla sende aramızda alısırsın bızeHerkese merhabalar
Sakıncası yoksa bende aranıza katılmak istiyorum, hem güzel muhabbetlerinize ortak olup hemde bu kilolardan olabildiğince erken kurtulmak istiyorum. 20 yaşındayım 84 kiloyum, 17 yaşımdan beri kilo problemleri ile cebelleşiyorum. PKO hastasıyım bu sebeple hızlı kilo artışı yaşadım üzerine geçen ay safra kesesi ameliyatı geçirdim ki doktor olabildiğince kilo vermeye odaklanmalısın 2 hastalıkta kilo almana yönelik bu yüzden elinden geleni yapmalısın dedi. Ancak bu zamana kadar ne kadar kilo verdiysem 2 katını aldım. Ama doktorun ne demek istediğini geçen gün çok net bir şekilde anladım, ameliyattan bu yana 5 kilo almışım!
Neyse ahh ahh, umarım beni de bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak görürsünüznerdeyse demeyi unutuyordum hergün mü yediklerinizi yazıyorsunuz? pek çok konuşma geçtiği için emin olamadım k.bakmayın :44: :)
amın amın ama en guzelı aıledende kaynananlardanda uzak yasamak.ınsanı yaslandırıyolarKız bilcem tabiaynı poh bende de vardı
Kızı totoşunu kaldırıp gelmez ( biri yurtdışında zaten ) ben temizliğini yaparım ( neymiş nasılsa bize gelen olmazmış yapmasamda olurmuş) bir teşekkür etmez
Dediğin gibi ikramlıklarına yardım ederim ( baklavaysa zaten tek yaparımhani cevizini bari ben alayım bile demediler hiç )
Evimiz ayrı olduğu halde ( POH varmiş gibi yan apartmandan aldık daireyi manzarasına vurulup) sabah 6 buçukta eşim sabah namazına giderken uyandırır giyinir aşağı inerdim öyle eşortmanla inmekte yasak sıkıyorsa 8de git bin tane laf işitirdim yok efendim öğlen oldu diye
Dediğin gibi sıkıyorsa bir yere git anında telefon işte gel şu oldu bu oldu diye ( hastalığı pek bahane etmesede ilk zamanlar televizyonun kanalları karıştığı için bile eşimin beni gittiğimiz yerde bırakıp yarım saatliğine de olsa dönmüşlüğü var
Kızları kandilde bir telefon açarlardı biz sıkıyorsa yemeğe inmeyelim ( Kv istemezdi hatta resmen derdi yemeğe mi geldiniz diyeKp desen kesin şart koşardı kandilde ve bayramda bizdesiniz diye )
15 senedir eşimle bir bayram kahvaltısınıda evde yapamadıkKP öldükten sonrada eşimin amcasına geçti kandil akşamları geleneği ama oraya isteyerek gidiyorum çünkü baya eğlenceli geçiyor
Bayram sabahlarıda artık kızkardeşim anneme gelirse annemlerde olmadı evde
Bir keresinde eşimle yanlız pikniğe gidelim dedik ( şirket arabasıyla giderdik genelde ) zınk telefon biz sizin evdeyiz arabanın ruhsatı ve anahtarını ( benim babamın bana aldığı araba ) bulamadık nerede diyeulen sizin benim evimde ne işiniz var diyemiyordum tabi yanımdaaaaaaaaaaa niye sordunki dedim kPye anam bir açtı ağzını neymiş efendim bilerek almışım anahtarla ruhsatı ( ki hep o dönem çantamda taşırdım ki halada anahtar hep cebimdedir ruhsatta arabanın üzerinde ) işte bir şöför bulmuş ( kendi ehliyeti vardı ama araba kullanamazdı ) işte onlarda başka bir yere pikniğe gitmeyi düşünmüşlerde zaten onları almadan erkenden kaçmışız falan saydı saydı durdu sonrada yüzüme telefonu kapamıştı bir daha asla evime gelmeyin istemiyorum sizi işte oğlu gibi evlat olmaz olsunmuş ( ulen o olmaz olsun dediğin evladın sana bebek gibi baktı )
Hayatımın şokunu yaşadım tabi hatta arabada oturup ağladım ulen bana nasıl bukadar laf söyler, işte ben onun öz evladı değilim katlanmak zorunda hiç değilim üstelik benim babamın aldığı arabayı ben ona sırf keyif için tanımadığım bir şöföre verecek diye veremem falan diye söylendim durdum :26:
Hesapta yemin ettiler o zaman bir daha arabama binmeyecekler diye ama eşim tabi aynı akşam dönüşte gitti hemen işte öyle değil böyle banu hep taşır onları yanında işte söyleseydiniz seve seve bırakırdık falan diye altan alıp gönüllerini almıştı
Bir sonraki hafta sabah 7de ( olurya başka yere kaçarız) aradı hazırlanın Bursaya şeftali almaya gidiyoruz diye hamileydim hatta o zaman gittik sonrada şeftali istanbulla aynı fiyat ben vazgeçtim zaten paramda yoktu dedi ve almadan döndük :26:
Böyle daha nee hikayelerim var
Kesinlikle seninkilerinde bunlardan aşağı kalır yeri yokturhatta sanki fazlası var gibime geliyor malum ev basıp kavga çıkarmalar
Rabbim hepimizi böylelerinden kurtarsın ...aminnnnnnn
Kız bilcem tabiaynı poh bende de vardı
Kızı totoşunu kaldırıp gelmez ( biri yurtdışında zaten ) ben temizliğini yaparım ( neymiş nasılsa bize gelen olmazmış yapmasamda olurmuş) bir teşekkür etmez
Dediğin gibi ikramlıklarına yardım ederim ( baklavaysa zaten tek yaparımhani cevizini bari ben alayım bile demediler hiç )
Evimiz ayrı olduğu halde ( POH varmiş gibi yan apartmandan aldık daireyi manzarasına vurulup) sabah 6 buçukta eşim sabah namazına giderken uyandırır giyinir aşağı inerdim öyle eşortmanla inmekte yasak sıkıyorsa 8de git bin tane laf işitirdim yok efendim öğlen oldu diye
Dediğin gibi sıkıyorsa bir yere git anında telefon işte gel şu oldu bu oldu diye ( hastalığı pek bahane etmesede ilk zamanlar televizyonun kanalları karıştığı için bile eşimin beni gittiğimiz yerde bırakıp yarım saatliğine de olsa dönmüşlüğü var
Kızları kandilde bir telefon açarlardı biz sıkıyorsa yemeğe inmeyelim ( Kv istemezdi hatta resmen derdi yemeğe mi geldiniz diyeKp desen kesin şart koşardı kandilde ve bayramda bizdesiniz diye )
15 senedir eşimle bir bayram kahvaltısınıda evde yapamadıkKP öldükten sonrada eşimin amcasına geçti kandil akşamları geleneği ama oraya isteyerek gidiyorum çünkü baya eğlenceli geçiyor
Bir keresinde eşimle yanlız pikniğe gidelim dedik ( şirket arabasıyla giderdik genelde ) zınk telefon biz sizin evdeyiz arabanın ruhsatı ve anahtarını ( benim babamın bana aldığı araba ) bulamadık nerede diyeulen sizin benim evimde ne işiniz var diyemiyordum tabi yanımdaaaaaaaaaaa niye sordunki dedim kPye anam bir açtı ağzını neymiş efendim bilerek almışım anahtarla ruhsatı ( ki hep o dönem çantamda taşırdım ki halada anahtar hep cebimdedir ruhsatta arabanın üzerinde ) işte bir şöför bulmuş ( kendi ehliyeti vardı ama araba kullanamazdı ) işte onlarda başka bir yere pikniğe gitmeyi düşünmüşlerde zaten onları almadan erkenden kaçmışız falan saydı saydı durdu sonrada yüzüme telefonu kapamıştı bir daha asla evime gelmeyin istemiyorum sizi işte oğlu gibi evlat olmaz olsunmuş ( ulen o olmaz olsun dediğin evladın sana bebek gibi baktı )
Hayatımın şokunu yaşadım tabi hatta arabada oturup ağladım ulen bana nasıl bukadar laf söyler, işte ben onun öz evladı değilim katlanmak zorunda hiç değilim üstelik benim babamın aldığı arabayı ben ona sırf keyif için tanımadığım bir şöföre verecek diye veremem falan diye söylendim durdum :26:
Hesapta yemin ettiler o zaman bir daha arabama binmeyecekler diye ama eşim tabi aynı akşam dönüşte gitti hemen işte öyle değil böyle banu hep taşır onları yanında işte söyleseydiniz seve seve bırakırdık falan diye altan alıp gönüllerini almıştı
Bir sonraki hafta sabah 7de ( olurya başka yere kaçarız) aradı hazırlanın Bursaya şeftali almaya gidiyoruz diye hamileydim hatta o zaman gittik sonrada şeftali istanbulla aynı fiyat ben vazgeçtim zaten paramda yoktu dedi ve almadan döndük :26:
Kesinlikle seninkilerinde bunlardan aşağı kalır yeri yokturhatta sanki fazlası var gibime geliyor malum ev basıp kavga çıkarmalar
Hoşgeldin cnm 2 hafta düzenli olarak menü paylaşman gerekiyo böylece sende her cuma kilo bildirimi gününde listeye ekleneceksinHerkese merhabalar
Ok cnm inan karatayda aç kalmadığın için çok rahat oluyo tavsiye ederim :)sindicim ben bir diyete konsantre olayım karatayda yaparım belki ama ilk etapta yapamam
Evet cnm onlar yüzünden bir kaynım boşandı eşiyle taa kaç yıl önce :) hAtta bizim akrabalar vermeyin kızınızı onlara dediler babamda ben oğullarına kız veriyorum dedi birde eşim yurtdışında oldugu için kaynana derdi de yoktu :)valla canım eşin öyle diyorsa mutlakabir bildiği vardır..
bemin kız kardeşimde şehir dışında,hep deri sen yat kalk şükret.burda olaydın hi bitmezdi sorunlar diye..inan uak olmak çok iyi..
eşim deseki hadi doğuya gidelim inan gözümü kırpmam giderim.ama benim herif hiç bir yere gidemez..
o böreklerde benim kabahatim.ilk baştan ben bilmem diyip paçayı sıyırmak varmış,ama ben iyi olucam taktir görecem diye,yaptımda yaptım..alıştırdım..hani bi lafvar ya alıştırma deli gelini ,alışırsa hergün ister..benimkide o hesap..akılsız yanlarım çok fazla..
Ayy ayy bunlar hep kaynanaya yakın yada aynı evde oturacak kızlara ders, kulaklarına küpe olsun tabi istisnalar var ama o da 5-10 parmağı geçmezKız bilcem tabiaynı poh bende de vardı
cok bılıyosa görumcen kendı lalsın koltuk babasına öbur kaynınla beraber.sen kendın dıyosun evım kucuk tadılat ıstıyo esyalarım 10 senelık onların gözu görmuyomubız genc yasta heves ettıklerımızı alamazken oyasta herseylerı olcak vay anasını aynı kaynnanam gıbı kadın 60 yasında her boku olsun ıstıyo.koyde köse koltuk takımına shaggy halılara köse mutfak masalarına takmıs bızede ısıttırıyo caktırmadan ben 30 yasındayım benımde cook heves ettıgım seyler var ama alamıyorum para olmayınca olmuyo hayat onların etrafında dönuyo sankı.cek restı akıllansınlar dıycem ama hersey kocada bıtıyo malesef
bol su iç hala aclıgın varsa 1bardak ayran baktın olmadı 1yumurta hasla yınede olmazsa allah ne verdıyse ye benım taktıgım
cook gecmıs olsun ılerlemıs mıgrenım var benımde cook kötu bıse hayat kalıtenı azaltıyo allah yardımcın olsun
depresır tabı canım bende eskıyı hıc unutamam malesef keske unutabılsek durur durur hatırlarım.sen baska ıle kacmazsan kurtulamazsın.ama kocanın buna hazır olması lazım tabı:44::44:
ya nıye bu kaynanaların hepsı aynı yokmu bunların ıyı modelıolanda bıze denk gelmez tabı ceco beyazcan üçümüzünde oglu yook kötu kaynana olmıycazyanı damatlara yapmayız kötu kaynanalık dımı kızlar
allah göruyo canım herkesın kalbıne göre versın ınsallah .
hosgeldın canım katıldın bıle.bız aıle gıbı olduk zamanla sende aramızda alısırsın bıze
amın amın ama en guzelı aıledende kaynananlardanda uzak yasamak.ınsanı yaslandırıyolar
Hoşgeldin cnm 2 hafta düzenli olarak menü paylaşman gerekiyo böylece sende her cuma kilo bildirimi gününde listeye ekleneceksin
her akşam düzenli menü paylaşman gerek böylece doğruları yanlışları tartışabilelim birbirimizi doğruya yönlendirelim
Ok cnm inan karatayda aç kalmadığın için çok rahat oluyo tavsiye ederim :)
Evet cnm onlar yüzünden bir kaynım boşandı eşiyle taa kaç yıl önce :) hAtta bizim akrabalar vermeyin kızınızı onlara dediler babamda ben oğullarına kız veriyorum dedi birde eşim yurtdışında oldugu için kaynana derdi de yoktu :)
allah için şimdi sever sayarlar ama tabi bende onlara bi zararım dokunmadı ararım özel günlerde oğulları küs ama bend konuşurum oğlumu onlarla konuştururum torunları sonucta uzaktan iyiyiz ama tabi yanyana gelince o yok bu yok para yok hastayım diye dert yanar ona da alıştım artık duymazdan geliyorum
Ayy ayy bunlar hep kaynanaya yakın yada aynı evde oturacak kızlara ders, kulaklarına küpe olsun tabi istisnalar var ama o da 5-10 parmağı geçmez
Sİndi bu yorumları beğendicok bılıyosa görumcen kendı lalsın koltuk babasına öbur kaynınla beraber.sen kendın dıyosun evım kucuk tadılat ıstıyo esyalarım 10 senelık onların gözu görmuyomubız genc yasta heves ettıklerımızı alamazken oyasta herseylerı olcak vay anasını aynı kaynnanam gıbı kadın 60 yasında her boku olsun ıstıyo.koyde köse koltuk takımına shaggy halılara köse mutfak masalarına takmıs bızede ısıttırıyo caktırmadan ben 30 yasındayım benımde cook heves ettıgım seyler var ama alamıyorum para olmayınca olmuyo hayat onların etrafında dönuyo sankı.cek restı akıllansınlar dıycem ama hersey kocada bıtıyo malesef
bol su iç hala aclıgın varsa 1bardak ayran baktın olmadı 1yumurta hasla yınede olmazsa allah ne verdıyse ye benım taktıgım
cook gecmıs olsun ılerlemıs mıgrenım var benımde cook kötu bıse hayat kalıtenı azaltıyo allah yardımcın olsun
depresır tabı canım bende eskıyı hıc unutamam malesef keske unutabılsek durur durur hatırlarım.sen baska ıle kacmazsan kurtulamazsın.ama kocanın buna hazır olması lazım tabı:44::44:
ya nıye bu kaynanaların hepsı aynı yokmu bunların ıyı modelıolanda bıze denk gelmez tabı ceco beyazcan üçümüzünde oglu yook kötu kaynana olmıycazyanı damatlara yapmayız kötu kaynanalık dımı kızlar
allah göruyo canım herkesın kalbıne göre versın ınsallah .
hosgeldın canım katıldın bıle.bız aıle gıbı olduk zamanla sende aramızda alısırsın bıze
amın amın ama en guzelı aıledende kaynananlardanda uzak yasamak.ınsanı yaslandırıyolar
Valla cnm Bencede sen onlar gibi olamıyosun o yüzden cok tepene çıkıyorlar keşke eşini dinleseymişsin ilk zamanlaranamm elde aramayla bizde arabayla
bize akıllı gelmiycek ben iyi biliyorum..senin kp de gelinin arabasını hem kullanacak heöde fırça kayıyor ..
bursaya şeftali almaya gitmekde çok akıllıcaymıştabii benzin bedava ya. bursada ucuz olunca karlı olacak..
kız ne baklavanın cevizini alacaklar..rüyanda gör istersen..ben yıllarca gönlümle onlara her ihtiyaşlarını aldırdım kocama..perde eskir hadi herif alalalım,halı eskir ben alırım,aklına ne gelirse..bayramlrda kendime bişey almam ,fırsat yok zaten.çocularla kv kp görümce onlara alırım..zaten kp görsün çocuların bayramlığını çocuk gibi ylandan ağlar bende istiyom hani bana diye ,kv desen söylenir niye alınmış çocuklara..
sanki üvey torunu..bende nerde ucuz var onu alırım birde ,,anlatmakla bitmez cecomm..benim yüzümün yumuşaklığından..sert çıkmayı bilemiyorum..bu gün kocamda diyor..herkese iyi davranmak zorunda değilsin herkesin gönlünü yapmak zorunda değilsin .asıver suratını gerekirse bağır çağır yüz verme şunlara diye..
adamcağız daha 2 günlük evliyken beni tenbihlediydi..bunlara çok yüz verme,her dediklerini yapma,bu ikizleri sem bilmezsin diye..ama ben iyi niyetimden zararlı çıktım..halada alkıllanmadım..
Ütü geceler cnmkızlar ıyı geceler ben kactım cook uykum geldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?