- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
Acelemiz yok bitanem. Gidene kadar burdayız. Rica ederim.haklısın cnm 20 kilo vermm lazım dikkat edicm artık.bu arada teşkrlr yardımın için
Ben kahvaltı yapamıyorum kahvaltıda yer isem öğlen olmadan acıkıyorum kendimi bildim bileli sabah 1batdak süt
Kahvaltı günün en önemli öğünü canım. Kahvaltıyı atlarsan kilo vermen zorlaşır. Nedenine gelince:
EN GÜZEL KAHVALTI EVDE YAPILIR!
- Eksiksiz bir Karatay Kahvaltısı sizi neredeyse gün boyu tok tutar. 6-8 saat hiç açlık çekmeden durursunuz.
- Bu eksiksiz kahvaltıdan 4 saat sonra leptin hormonu devreye girer ve 2-4 saat yağlarınızı enerjiye çevirerek kilo vermenizi sağlar. Yani hem tok gezer hem de kilo verirsiniz.
- Eksiksiz bir Karatay kahvaltısı 4-5 km koşmuş gibi metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.
- Karatay Kahvaltısı yapan bir kişi Gİ düşük gıdalarla beslendiği için şekeri hızla yükselmez, hızla yükselmeyen şeker de hızla düşmez. Şekeriniz hızla düşmediği zaman tatlı ve şekerinizi yükseltecek bir şeyler yeme ihtiyacı duymazsınız. Bir anda şekerden nasıl kurtulduğunuza siz bile inanamazsınız. Çünkü şeker şekerin mayasıdır. Sabah kahvaltıda size yıllarca masum diye yutturulan tam buğday ekmeğidir sizin acıkmanıza neden olan. İşte o bir veya iki dilim tam buğday ekmeğidir sizi hipoglisemiye sokan ve tip 2 diyabet hastalığınızın ömür boyu sürmesine neden olan. O ekmeği ve kahvaltıda doğal diye yediğiniz balı pekmezi yani Gİ yüksek gıdaları kesin ve şeker hastalığından hipoglisemiden kurtulun. Şu anda şeker hastası değilseniz ömür boyu şeker hastası olmayın.
Karatay Kahvaltısının olmazsa olmazlarını mutlaka bitirmek durumundasınız. Bunlar 2 adet yumurta, avuç içiniz kadar peynir, en az 10 adet zeytin ve 1 çay bardağı kavrulmamış kuru yemiştir. Bunların yanında isteğinize göre yeşillik, domates, biber, salatalık yiyebilirsiniz. Kahvaltıda reçel, bal gibi tatlı yiyecekler yeme alışkanlığınız varsa onların yerine 3 adet günkurusu kayısı yiyebilirsiniz. Kayısıların içine kaymak ve ceviz de koyup yiyebilirsiniz. Kayısı yemek istemezseniz 1 porsiyon glisemik indeksi yüksek olmayan taze meyve de yiyebilirsiniz. Sonra kahvaltıdan kalkın ve dişlerinizi fırçalayın. Çünkü artık yemek yiyene kadar ağzınıza hiçbir lokma (bir adet leblebi dahi) girmemeli, sakız bile çiğnememelisiniz.
Yemeğe kadar bol bol limonlu sıcak su için Limonun besinlerin daha geç sindirilmesine yani sizin daha geç acıkmanıza neden olacağını unutmayın.
6-7 saatten önce acıkırsanız bilin ki ya kahvaltınızı eksik yaptınız ya glisemik indeksi yüksek bir şey yediniz ya da tamamen alışkanlığınız nedeniyle eski öğle yemeği saatinde acıktığınızı sandınız.
aratay Kahvaltısını doyana kadar yemelisiniz. Sakın fazla yersem kilo alırım diye korkmayın
Ekmeksiz doyulabileceğini ilk kez göreceksiniz. Ekmeksiz yapacağınız bu kahvaltı sizi en az 6-7 saat tok tutacak. Ama aynı kahvaltının yanında ekmek yiyecek olursanız 3-4 saat sonra acıkırsınız
Tatlısız yapamayan bir kişiyseniz mutlaka kahvaltıya ilave olarak 3-4 adet günkurusu kayısı da yiyin. Bu günkurusu kayısılar sizin bütün günkü şeker ihtiyacınızı yok edecek.
Kahvaltınızın yanında şekersiz ve tatlandırıcısız olmak koşuluyla çayınızı veya yeşil çayınızı veya filtre kahvenizi veya sütünüzü doyana kadar için.
Nurçin-Okan Çağlar
Adaşımmmm dünden beri topiği ihmal edenleri ve merak ettiklerimize
özelden mesaj atıyorum
Sürüden ayrılanları ve devamsızlık yapanlara geri çağrıyorum
Topik olarak kendimize gelelim yaw bu yaz bitti sayılır bari bayrama kadar bir fark olsun hepimizde ve yazada bomba gibi girelim
Bu arada herşey iyi hoş güzelde benim kafam hala Beyazcanımda kaldı
İnşallah ondanda güzel haberler alırızda tam topiğimiz şenlik alanına döner
Çok iyi yapmışsın cecoşum. Kaptanlık sana çok yakıştı. Artık toparlanmamız lazım. Seneye yazın bizim bayramımız olacak. Beyazcan'ı ben de merak ediyorum. Bir haber alsaydık
Tablo güzel olmuş canım. Hafta başlıyoruz dimi bu tabloya. Haftaya bildirim yapamam herhalde izindeyim ama dönüşte yazarım sana ekleyebilirsen yada boş geçer ilk hafta. sen bilirsin canım.
Teşekkürler bitanem. Bu tablo aylık tablomuz olacak. Bu haftadan itibaren işlemeye başlayacağım. Eylül sonu liste aylık olarak çıkacak. Her ayın kraliçesine seçeceğiz. Haftalık tablolarımız devam edecek. İzninden döndüğün zaman ister üçüncü takımda ister bizim takımımızda yerin hazır bitanem. İyi eğlenceler.
Aaaa emir olurmu aşk olsun
Seviyorum sizleri hepbirlikte kilolardan kurtulalım istiyorumhem menü bildirimi içinde olsa daha fazla gelen giden olursa bende burada yanlız kalmam ve dahada gaza gelir şu kilolardan kurtulmak için dahada çabalarım inşallah
Çok doğru düşünüyorsun cecom. Üstelik kendini de takip etme açısından çok iyi oldu ki bu hafta güzel bir başlangıç yaptın canım.
Kocaman günaydınlar... Berbat ötesi igrenc menümü yazıyorum size...cecom döv beni :)
Menü geliyorrr :)
O8:30
İki dilim tb kızarmış
Üstüne bal tereyag recel
Bi iki çatal beyaz peynir en yaglısından :)
Bi kaç küp helva
Şekersiz çay
Melisalı bitki çayı
15:00
Bi pasta tabagi melemen
1 dilim tb ekmegi
Bir tabak kabak çiçegi dolması
Şekersiz çay
Karamelli gofret
19:30
Bir servis kaşıgı sebzeli kuzu güveç
Bir servis kaşıgı bademli pilav
Vee altın vuruş
Bir dilim tiramisu
Su ve spor 0 kere 0..
Hiç yazılacak bi menü degil farkındayım ama yazıp düzeltmem lazım kendimi :
Seni ben dövecem edacım!
Ben iki aydır böyle şahane yiyorum neslihancım :) bu dikkat edicem dediğim günün menüsü dikkatini çekerim :)
İki saattir yataktayım kahvaltı yapmadan sigara içiyorum..
Sağol canım 8 Eylülde yazmaya başlarım takımda o zaman. Bu hafta hafta sonu yediğim mısır hariç kaçamak yapmadım. Çok severim mısırı ve bu yıl hiç yememiştim. Köye gittim kayınvalide bagçeden toplayıp pişirmiş dayanamadım cuma akşamı bir tane, cumartesi de sabah ara öğünde bir tane yedim.Çok bir etkisi olmaz herhalde çünkü öğle yemeğim saat 3 gibi oldu akşam da sadece yoğurdun içine çörek otu ve acı biber kattım yedim. Bakalım bu hafta eksilen bir şey varmı.
Mısır nişastalı olduğu için gizli kilo aldırıcılardan tatlım. Fakat abartmadığın sürece ve bir sonraki menüde telafi ettiğin sürece bir sorun yok bitanem.
Tablo güzel olmuş canım. Hafta başlıyoruz dimi bu tabloya. Haftaya bildirim yapamam herhalde izindeyim ama dönüşte yazarım sana ekleyebilirsen yada boş geçer ilk hafta. sen bilirsin canım.
Döndüğün zaman eklerim bitanem.
Biz de seni seviyoruz cecom.Aaaa emir olurmu aşk olsun
Seviyorum sizleri hepbirlikte kilolardan kurtulalım istiyorumhem menü bildirimi içinde olsa daha fazla gelen giden olursa bende burada yanlız kalmam ve dahada gaza gelir şu kilolardan kurtulmak için dahada çabalarım inşallah
Minigimin teyzeleri bugün 2.41 cm olumsuz 7 haftaya girmisiz bugün ama kalp atisini doktorum tam net göremedim dedi yarin sabah AC karnina kan vericem haftaya kontrole gidicem NT ve üst düzey ultrason cekilmemi istedi neden istedi bilmiyorum
Teyzeleri yesin onu.
Kizlaaaar selam tatilin ucuncu.gunu bugun hic menu paylasamadim hemen yaziim
Cecooom bana kizmasin.
24.08 - pazar
Sabah : kkk
Aksam: Mangalda tavuk.ve kofte , domates salatalik ayran
25.08- pazaetesi
Aksam : kofte , bulgur pilavi , salata
26.08 - sali
Aksam : yine ayni menu kofte pilav salata yogurt
27.08- carsamba
Sabah : serpme kahvalti kkk ya uygun yedim sadece kuruyemisler eksik.
Aksam : Cok erken yedim
yine kofte , domates salatalik ayran
Aksam saatlerine dogru cok az haslanmis.misir ve elma
boyle tek duze ve karisik oldu bazen plajda yedik.cunku..
spor yapmiyorum ama deniz ve tatil hareketliligi yetiyor zaten.
Hoşgeldin esincim. Tatilde olmana rağmen dikkat etmen çok güzel
Bugün ki menümü yazayım sabah 1 bardak süt iki dilim kepekli ekmek biraz peynir öğlen Yağsız salata 5 kaşık nohut 2 dilim ekmek akşam 1 dilim börek kendimi hiç iyi hissetmiyorum çalışınca böyle oluyor hiç memnun değilim 3 gündür diyetinden çok yiyorumçok azaltmam lazım bu hafta kilo vereceğimi sanmıyorum
Cecom gerekli uyarıları yapmış bitanem. Fakat ben de yağsız salatadan uzak durmanı söylemek istedim. Yağ yemezsek yağlarımızı yakamayız canım. Ayrıca hatalarını bildiğin için tekrar yazmıyorum canım.Zamanla menülerinin düzeleceğine inanıyorum.
Iyi akşamlar arkadaşlar.
Geçmişi okumadan menümü yazayım hemen
Sabah:kkk kahvaltısı
5 tane güllü lokum.
Saat 6 da:yoğurt çorbası
Fasulye kavurması
Yarım bardak kefir
Yarım saat bantta yürüdüm.10 dak. Pedal çevirdim.
Saat 9.30 gibi 1kase Yulaflı şeftalili yoğurt yedim.az sonra adaçaýımı içicem.
Sonrada hibiskus.
Şu güllü lokumlar bitsin kuzum.
Selamlar selamlar selamlar... :) :) :)
Bu kötü menüleri yazmak takım açısından sıkıntı oluyosa yazmayabilirim canlar.. Ama günah çıkarmak iyi geliyo yavaş yavaş moda giriyorum..
Şimdi o kötü menülerden bir kesit sunayım size :)
Sabah 10:30
Patates kızartması( kayınvalidem hazırlamış yemeyince çok ısrar edip üzülüyo)domates
Salatalık
Şekersiz çay
17:30
Yarım kumru
Şekersiz çay
19:30
Bir bardak kola
2 minik dilim tiramisu
Spor ve su yok
Ne demek yazmamak edacık. Dürüstçe yazdığın için teşekkürler. Her şeyi affedebilirim fakat kolayı asla!
sağol kuzucum benim inşallah cnnnm
yani doktor bebek boyutu hakkında bisey demedi ultrason fotoğrafinda 2.41 cnm yaziyor ultrason
Her zaman iyi gösteremiyor sevmiyorum falan dedi ama ben endişeye kapildim
edacim sen nasilsin gorusmeyeli alisabildin mi evine ayni zamanlaradaydi dugunlerimiz
aynen ayni gündü cnm sorma kuzum bebis çok sürpriz oldu eve evliliğe alisirken simdi ikimiz içinde bebise alisma asamasina geçtim baya zor bi hamilelik geciyor bulantilar basdonmeleri endişeler vs .kayinvalidenle mi oturuyorsun cnm sen
İkinizin de kına gecesi aynı gündü hatta biz sizin için burada kına gecesi bile yaptık.
günaydın arkadaşlar.
bugün nihayet erken kalkabildim.
saat 8de kızımı dersanye yolladım.sonra giriştim işlere.
tuvalet banyo temizlendi.mutfak parlatıldı.ütüler yapıldı.
işim bittiğinde saat 10 du.
ve acayip uyku bastırdı.
biraz uyuyımda öyle kahvaltı ederim dedim.
bir yattım kalktım saat 12.
neyse bugünde kahvaltım öğlene kaldı.
yarın buna rağmen ve tabii kaçamaklara rağmen eksi çıkarsam tartıda çok şaşarım
Bitanem çok mu geç yatıyorsun acaba
Kizlar bugünde 83.4 kg ciktim habire gidiyor kilolar hem de hizli hizli buda beni çok korkutuyor
Bir iki aya düzelirsin bulantıların geçince canım. Sen gönlünü ferah tut.
Benim bu gunku menum sabah 2 tane zeytin 1-2 çatal peynir 1-2dilim domates salatalık 1bardak cay
öğle yemeği 2 kaşık zeytinyagli taze fasulye 1 kase yogurt aksam yemegimi daha yemedim 1.5 lt su ictim. 30 dk sauna esofmanla kosu bandında yuksek tempoda yürüyüş yaptım
Menünle ilgili cecomun söylediklerini lütfen dikkate al bızdıkım. Ben sadece sauna eşofman konusunda uyarı yapmak istedim. Teninle direk temas ettirme, içine mutlaka penye tayt ve uzun kollu penye tişört giy canım.
Hemen menümü yazayım 1 bardak süt sabah, öğlen 3 ızgara köfte 5 kaşık pilav salata, ikindi de puding akşam salata 1 adet köfte 2 dilim ekmek bozdum diyetiiii(((((
5 kaşık pilav=5 kaşık şeker
Günaydınlar hanımlar :) baya gecmiş birikmiş önce onları okudum :) kahvaltı yapmadım henüz
Tünaydın edacık
Günaydın kızlar. İlk kilo bildirimini ben yapayım bugün.
Kilo Bildirimi
------------------------------------------
başlangıç tarihi : 16.02.2014
başlangıç: 93,1
geçen hafta: 70,5
bu hafta: 69,5
giden: 1,00
toplam giden: 23,6
spor 4 gün leslie ile 2 mil, 1 gün 15 dak plates
Veee 2 hafta sabit kiloda kaldıktan sonra bu hafta bir kilo gitmiş.Diyetisyenimin listemde ufak tefek değişiklikleri işe yaradı. Acı biber ve çörekotu. Sonunda altılı rakamları gördüm. 10 yıl önceki halime döndüm. İkinci hamileliğime 70 kilo ile başlamıştım. Çok hafifledim
Bu hafta da bir kilo gitmiş bitanem tebrik ederim mahşallah
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr
Herkese bol eksili ve az kalorili bir gün diliyorum
Rabbim gönlünüze olanların hepsini sizlere hayırlı olarak sunsun inşallah
Hepinize hayırlı cumalar
Bende hemen aklımdayken bildirimimi yapayım
Başlangıç; 124.5 kg
Geçen hafta; 121.3 kg ( yanlış hatırlamıyorsam )
Bu hafta; 120.5 kg ( reglm yeni bitmiş olmasına rağmen )
Giden; - 800 gr
Toplam giden; 4 kg
Yavaş yavaşda olsa kilocuklar gidiyor RAbbime şükürler olsunBugün tam 1 ay oldu karataya başlıyalı ve bendeki yavaş metabolizmaylada olsa az da olsa gitti bakalım önümüzdeki ay ne olucak her ay 4 değil 3 kg bile versem benim için çok çok iyi
Bu arada ben diyet yapmıyorum moduna girdiğimden sanırım kilolar gitmeye başladıhiç kendimi kasmıyorum yasak koymuyorum kendime yiyip yememek benim elimde olduğu içinde stresten uzak kalmış oluyorum
Umarım hep böyle devam eder
As cecom hayırlı cumalar canım. Çok şükür devamı gelecek, bir ayda dört kilo en ideali kalıcı olması açısından bitanem. Sağlıklı besleniyorum diye düşünürsen kilolar daha hızlı gidecek kuzucum.
kızlarr ilk kilo bildirimimi yapıcam çok heycanlıyım
başlangıç tarihi =26.08.2014
başlangıç 86.8kg
bugün=29.08.2014
şimdi 83.8kg
Üç günde üç kilo mu
günaydın kızlar bildirim yapayım
başlangıç: 93,5
geçen hafta: 79,9
bu hafta: 79,9
giden: 0
toplam giden: 11
spor: trambolin, eliptik bisiklet, plates
Sakin moralini bozma canımcım. En azından gelen yok. Zaman zaman kilo verme durabiliyor. Sabredersen ve kaçamak yapmazsan elbette kuzu kuzu gidecek
kızlar bildirim yapayım bende hemen
başlangıç: 90
geçen hafta: 78,9
bu hafta: 78,8
giden: 0,1
toplam giden: 11,2
spor: zaman zaman yurume,lesli, plates
Az olsun öz olsun neslim.
Çok şükür topikçe hepimiz toparlamaya başladık
İnşallah bundan sonra hep eksileri göreceğiz birlikte
İnşallah bitanem birlikte başaracağız
Tesekkur ederim haklısınız 7.sınıfın zor olduğu doğru ama birazda abartı 7.sınıfta gözümüzü korkuttular atlattık 4.sınıf zor diye gözümüzü korkuttular atlattık ben bu sene lise 1 e baslıycam benide şimdi lise 3 zor diye korkutuyolar ama açıkcası hiç umrumda değil.çünkü ben bu söze inanıyorum
If you are not willing to learn no one can help you,ıf you are determined to learn,no one can stop you(eger ögrenmeye istekli degilseniz hic kimse size yardım edemez eger öğrenmeye istekliyseniz hiç kimse sizi durduramaz) kızınızın da basarılı olduğuna eminim ins istedigi liseyi kazanır
Çok güzel bir söz bızdıkım. Çok aklı başında ve mantıklısın küçük yaşına rağmen. Okul yaşamında da çok başarılı olacağına eminim bitanem
hayırlı cumalar arkadaşlar.
şöyle bir geçmişi okudum.
maşallah herkesler kilo vermiş.
tüm arkadaşlarımı tebrik ederim
kendimi motive olmuş hissediyorum
cecom ben yarın yapıcam bildirimimi sorun olmaz değilmi
az sonra kızımla çarşıya gidicez.kendime kot pantalon bakmıştım geçen hafta.
karar verememiştim.
şimdi kararımı verdim.gidip alıcam.
hepinizi çoook
Pazara kadar bildirim yapabilirsiniz canımcım. İnşallah tartı senin de yüzünü güldürür
inşallah canım ama haftaya bildirim yapamayacam izine çıkıyorum bugün son. 9 gün sonra gelirim inşallah. Pazartesi oluyor liste çıkmış olur ama geç te olsa yazarım buraya.
Güle güle git gel canım. İyi tatiller