bi deneyeyim bakalim canim ya günlük sut falan bakayim bakalim sonrasında yoğurt isine baslayayim bakarsin tutar bundan sonra yoğurdunu kendim yaparım katkisiz doğal Yoğurdum olur benimde tursularimi yaptim sira yoğurda gelsin bakalim insllah onlarda güzel olmusturCanım ben yaparken önce tencerede günlük sütü iyice ısıtıyorum ( kaynamaya başlayacağı zaman hemen altını kapatıyorum) sonra cam bir borcama döküyorum bütün sıcak sütü ve kendi kendine ılışmasını bekliyorum ( parmağımın dayanacağı kıvama gelince ekliyorum yayayı )
Tahta kaşıkla ekleyin yazıyordu internette ama ben normal metal kaşıkla ekliyorum genelde
Sonra kapağını kaptatıp sofra bezi yada büyük bir havluyla sarıp sabaha kadar öyle bırakıyorum
Hazır yoğurt kadar kadı olmuyor tabi ama pek farkı yok bence
İstersen bir deneben yarım yağlı sütle yapmıştım kaç sene evvel oda tutmuştu ama biraz sıvı olmuştu o yüzden en güzeli günlük süt hatta bulabilirsen taze süt ( ben hala bizim apartmana gelen sütcüyü yakalayamadım kime verdiğinide bilmiyorum yoksa komşuya tembihliyeceğim banada gönder amcamı diye )
Hee günlük sütle içim daha rahat acıkcası sonuçta bazılar süte su bile katıyormuşyani güvenilir biri değilse BİMden al daha iyi
Üstelik ben hep 2 litreden yapıyorum ve hazırından daha uyguna geliyor
bi deneyeyim bakalim canim ya günlük sut falan bakayim bakalim sonrasında yoğurt isine baslayayim bakarsin tutar bundan sonra yoğurdunu kendim yaparım katkisiz doğal Yoğurdum olur benimde tursularimi yaptim sira yoğurda gelsin bakalim insllah onlarda güzel olmustur
eminim sen gayet güzel yaparsın canim benim maşallah elinden her is geliyor ben bu siralar bol bol tembellik yapiyorumEminim güzel olmuştur turşunda
Bende bu sene turşu kuracağım ( geçen seni kurmamıştım eşim söylendi bir turşu yapaydın ya diye)
Malum karatayda abartıya kaçmamak şartıyla turşuda yenilebiliyorkarataycıların turşu tariflerine bakarım ki fazla tuzlu olmasın
eminim sen gayet güzel yaparsın canim benim maşallah elinden her is geliyor ben bu siralar bol bol tembellik yapiyorum
insallh canim benim insallh herşey çok güzel olurOlsun olsun sen büyülü bahçe olmanın keyfini çıkar ( tabi abartıp kilo almadan)
Emin ol kuzu doğduğunda anne sütü faslı bitip mamalara geçtiğinde sende neler neler araştırıp yapacaksın aman kuzum sağlıklı beslensin diye
Oyy beyazcanum coook ozledik seni coook cecodan haberini alinca rahatladik arada yazincada mutlu oluyoruz iste.ben 15 gun once ameliyat ildum coook sukur iyiyim atlattim saYilirben gelddimm
nasılsınız kızlar,ayyüzlüm nerelerde kp geldi sanırım ortada yok,sweetcim de yok ,eylül yok ,nesliyi gördüm birde canım ceco yu,yeni kızlar gelmiş ,hepside hoşgelmiş...
annemlerde net var ,hazır neti bulmuşken hem sizi görüyorum hemde netten evlere bakıyorum fırsat bulmuşken..
sağol canım arkadaşım ,iyiki vasınız..
sizin desteğinizi hep yanımda hissediyorum inan.
dediğin gibi söz ağızdam 1 kez çıkar..ben zırt pırt kocaya küs giden bi kadın değilim hatta hiç yaşamadık böyle bir şey daha önce..
gerçi nasıl küsüz oda belli değil ya...bana göre eşim için bir fırsat bu..bu durumu kullanıp kaynımdan hakkımız olan parayı aldı aldı,yoksa ömrü billah bizim banker bilo bizi yemeye devam edicek..
kaynımda elden utanırsa belki verir..
..hısım akraba arıyor birsen yapma etme deli eltinin lafı içinmi yuvanı yıkıcan diye..
kaynım da eltimde 1 defa arayıpda ya sana yalan söylemişler biz öyle bişey demedik,yada arayı bulmak için falan aramadılar sağolsunlar....
demekki istedikleri şey buymuş..
daire meselesi kafamı çok karıştırıyor..gerçi alınacağıda ne malum amma..
belediyenin kooparatifleri var,onlar güvenilir 6 yıl falan sürücekmiş ödemeleri,şu anda oturabilir hisseler var onlardan istiyorum..banka faizine bulaşmak istemiyorum..gerçi hesap hep aynı..kooparatifede fazladan 15 bin vericez banka faizinede..
elde nakit olmayınca illaki fazladan para ödüycez..
canim domateslerikabuklariyla parcalara ayirip rondodan gecirdim tencereye koydum biraz tuz koyup biraz kaynatacaksin. alti yanar vaziyette kavanoza doldurup kapaklarini sıkıca kapatiyorum. ters cevirip sogumasini bekliyorum. dikkatetmen tek sey kavanozun varsa kapaklari yeni olmali.Komşu ablamla kahvemi içip geldim
Bir sürü ütüm ve önce yemeğimi akşamlık ateşe koyup onlara girişeceğim
Artık akşama kadar bitireyimki akşam KKya girme şansım olsun yoksa benimki yine söylenir
Yarın inşallah öğlende eşimin yanına gideceğim iş yerine
Dün akşam ya aşkım gel hem buradaki mağazalara bak hemde birlikte bir öğle yemeği yiyelim dedi
Baya uzun zaman oldu iş yerine gitmeyeligidip bir görüneyim
anammmm hemen ilk günden korkuttuk senide
Canım inşallah sağlıklı beslenerek bütün o dertlerden kurtulacağız
Kilo verdikçe hem hafifleyeceğiz hemde sağlığımıza kavuşacağız Allahın izniyle
Bende 1 aydır her sabah 2 yumurta yiyorum ama çok şükür rahatsız etmiyor hatta daha bile yiyebilirimyumurta dayanmıyor bize ( kızlarada her sabah yapınca )
Talcid olayını maalesef ben bilmiyorum etkilermi diye ama istersen birde sabah içmeyi denesen onuhani gece leptini engeleme şansı varsada yok olur
Dediğin gibi bir iki gün yumurtaya ara vermeyi deneeğer geçmese mide bulantın o zaman başka birşeyde yapıyor olabilir Eşimin vardı bir ara aynı sorun ve meğer kullandığı glukofen ağır geliyormuş doktor yarıma düşürdü mide bulantısıı geçti O tarz birşey kullanıyorsan oda yapabilir
Canım dediğin gibi aynı kapıya çıkıyor ama hangisi olursa olsun gönlüne göre bir ev bulup alın bencehem çocuklarına bir teminat olur hemde siz bari bundan sonra huzulu yaşarsınız
Arayan akrabalara da bence hiç çekinmeden sebebini söyleonlar rezil olsun
Sonuçta zaten artık onlarla can ciğer olman mümkün değil bari insanlarda gerçek yüzlerini görsün
Ahhh o enişte ahhhhh
Sabotaj mı yapmaya çalışıyor
İnan benim eşim geçen hafta bir şişe portakallı içecek almış Bimden ama hala duruyorçocuklar bile alıştı sağlıklı beslenmeye içmek bile istemiyorlar ben daha ağzıma sürmedim sürmemde
Hatta daha dün söylendim bu ne dolapta duruyor hala dökeceğim diye ama eşim yahu içim yanınca bir yudum içerim dökme dedi ama şimdi dökeceğimoda içmesin
Evde olunca şeytan dürtüyor ama sen uyma o şeytana canım bak ne güzel baya sıkılaştında zayıfladıkçaFıstık gibi olmuşken kendi kendini sabote etme
Ohhhh hamarat hatun
Ben henüz birşey yapmadım ama önümüzdeki hafta inşallah bende birşeyler yaparım nasipse
Kışın çok rahat oluyor öyle olunca
Bu arada domatesleri nasıl yaptın tarif etsene
Ben kavanozlara yapmadım hiç hep buzluğa atıyordum ama bu sene eşim buz kokuyor diyip durdu o yüzden bu sefer kavanozlara yapayım diyorum
Bende öyleyimdirhalsiz hissedersem bırakırım ama biri arayıp geliceğiz diyince yarım saatte evi bal dök yala yaparım annem hep der baştan yapsaydın ya diye ama öyle iki çocukla olmuyor her zaman
Pazar büyük ihtimal annemler ve kardeşim gelicekler çaya ( kızın geçmiş doğum gününü kutlayacağız yeğenler gelince ) üstten üsten yapmim bu sefer diyorum ama canımda istemiyormecbur yapacağım artık cumartesiye bitmiş olsun ki bir gün dinlenme şansım olsun
Yap bi kek oldu bitti bulantın varken nasıl yemek yapacaksın sallaaaaKizlar yardim yarin apartmandakiler hayirlisi olsuna geleceklermis hamileyim diye malum bulantilarim çok oluyor diye karsi komsumla daha öncesi sohbet etmiştik ondan dolayı yarim saat oturur kahvenin iceriz dediler ama ben yinede bi tatli bi tuzlu yapayim dedim ama içime sinmiyor İslam kekle patates salatasi yapayim diyorum yarin 11-12 gibi geliriz dediler acaba yanina pogcada yapsammi sizce ben çok kararsiz kaldim
ne bilim sonuçta misafir olunca biraz tedirgin oldumYap bi kek oldu bitti bulantın varken nasıl yemek yapacaksın sallaaaa
Oyy beyazcanum coook ozledik seni coook cecodan haberini alinca rahatladik arada yazincada mutlu oluyoruz iste.ben 15 gun once ameliyat ildum coook sukur iyiyim atlattim saYilir
inş doğru değildir cnm senin bu eltinin ördüğü çoraplar bi gün kendi basina gececk haberi yok bu kadar kişinin ahi mutlak tutar bir guniyi geceler
her ne kadar kocayı boşasamda ,sizden vaz geçemiyorum
işalah kocamda aklını başını alırda bizde huzurla otururuz..benim elti ve görümce iş başında..
bizim evi karıştırdıkları yermiyor gibi küçük görümceminde huzurunu bozmuşlar..elti hanım onu arayıp basmış fırçayı..onunda kv si var ,evde kavga çıkmış..milleti karıştırmak hoşuna gidiyor bu kadının..
bu arada kv düşmüş belini kırmış ..çok üzüldüm işallah iyidir..nede olsa yaşlı ..gerçi bu haber gerçekni yalanmı orasıda meçhul ama işallah yalandır ,yada sadece incitmiş olsun işallah..birde yatar hasta olursa çok zor bakımı 100 kğ nün üstünde kv .kaldırıp indirmek mrsele..,
bende sizi çokk özledim canım benim..
geçmiş olsun..
çok şükür atlatmışın ameliyat işini.çok öpüyorum senii
Kizlar yardim yarin apartmandakiler hayirlisi olsuna geleceklermis hamileyim diye malum bulantilarim çok oluyor diye karsi komsumla daha öncesi sohbet etmiştik ondan dolayı yarim saat oturur kahvenin iceriz dediler ama ben yinede bi tatli bi tuzlu yapayim dedim ama içime sinmiyor İslam kekle patates salatasi yapayim diyorum yarin 11-12 gibi geliriz dediler acaba yanina pogcada yapsammi sizce ben çok kararsiz kaldim
iyi geceler
her ne kadar kocayı boşasamda ,sizden vaz geçemiyorum
işalah kocamda aklını başını alırda bizde huzurla otururuz..benim elti ve görümce iş başında..
bizim evi karıştırdıkları yermiyor gibi küçük görümceminde huzurunu bozmuşlar..elti hanım onu arayıp basmış fırçayı..onunda kv si var ,evde kavga çıkmış..milleti karıştırmak hoşuna gidiyor bu kadının..
bu arada kv düşmüş belini kırmış ..çok üzüldüm işallah iyidir..nede olsa yaşlı ..gerçi bu haber gerçekni yalanmı orasıda meçhul ama işallah yalandır ,yada sadece incitmiş olsun işallah..birde yatar hasta olursa çok zor bakımı 100 kğ nün üstünde kv .kaldırıp indirmek mrsele..,
bende sizi çokk özledim canım benim..
geçmiş olsun..
çok şükür atlatmışın ameliyat işini.çok öpüyorum senii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?