80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Bugün ki Menüm

Sabah : Kkk
Akşam : Tarhana çorbası , Çok az makarna (Soslu-yoğurtlu) , Domates-Salatalık

İtiraf ediyorum bugün ara da bi paket probis kaçırdım

Saçımı yolup pataklayabilirsiniz çok fena hakettim. Regl oldum bugün regl galip geldi ve kaçamak yaptım

Kızlar naber bugün sabah 2 yumurtayla omlet peynir 5 tane zeytin domates yedim öğlen bir kase yoğurt yedim şuan açlıktan bayılmak üzereyim haa sabah bir de bir avuç fındık yedim ben akşam ne yiyeyim(

Canım karatayı denemeye başladınmı bilmiyorum ama eğer başladıysan kesinlikle çok çok azyemişsin
Kahvaltı zaten günün en önemli öğünü ve gerçekten krallar gibi bir kahvaltı olması gerekirdi.
Tamam iki yumurtadan omlet yemişsin ama peynir göremedim
5 zeytinde az en azından bir 4-5 zeytin daha ekleseydin daha iyidi.
Yarım çay bardağı kadar ( ben okadar tüketiyorum ) ceviz yada taze badem, fındık eklemiş olsaydın zaten öğlende fazla acıkmazdın
Öğlende de sırf yoğurt yiyince o hafif kahvaltının üzerine tabiki karnın hala aç olur ben kuzum kıyamam ben sana

Aslında saatte 7di ama çabucak bir bulgur pilavı yapabilirsen baya bir tok tutar yanınada bol salata ve yoğurt elinin altında da aslında et tarzı birşey olsaydı 3 - 4 de köfte yada tavuk ızgara ekleseydin tam süper olurdu
Ben genelde bulgur pilavı yaptığımda yanına cacık yapmayı seviyorum birazda protein tamamdır

Bu akşam bende yeşil mercimek yaptım hatta şu an geciken eşimi içimden kalaylıyorum bir yandanda yanına salata yapsam olurmu diye düşünüyordum hatta yapayımda eşim gelir gelmez sofraya vakit kaybetmeden otururuz

Az bırakma kendini güzelim Allah korusun denge bir şaştımı metabolizmayı toparlamak çok zor

Esincim 5:30 da uyanıyorum engeç 6 da uyanmış oluyorum engeç 7 de yemiş oluyorum sonra ev toparla kızı kocayı yedir içir çıkıyorum evden 8 olmadan öğle 12-1 de acıkıyorum şimdi bizde tadilat var birazdan annemlere geçicem onlarda dolma yapmış o yüzden sordum onlar yapıp peynir domates mi yesem??

Tatlım başladım ama ben hata yapıyorum heralde bir de menü ayarlamada zorlanıyorum cecocuum

Tatlım başladım ama ben hata yapıyorum heralde bir de menü ayarlamada zorlanıyorum cecocuum

Canım Annen fazla yağlı yapmadıysa bence dolma ( biber dolması sanırım ) yanında bol yoğurtla yiyebilirsin tabi ekmeksiz
Şimdilik tadilatın bitene kadar idare et hatta annene de karataydan bahset en azından senin de yiyebileceğin birşeyler eminim seve seve pişirir sonuçta karatayda o yasak bu yasak diye bir şey yok sadece bazı kurallara uymak yeterli
Kendi evindeki tadilat bitince nasılsa daha güzel beslenmene odaklanabilirsin

Buginku menum
kahvalti
1 yumurta 1 domatesle menemen gibi bisi :)
10 zeytin
Biraz beyaz peynir
1 ceviz
oglen
1 porsiyon bulgur pilavi
1 porsiyon yesil fasulye yemegi
aksam 1 ayran
az mi yemisim yine :) ancak tuketiyorum bu kadarini :)

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Demin tam topiğe girecekken bir baktım yine forumda güncelleme var anam güncelleye güncelleye bitiremediler

Hemen aklımdayken yediklerimide bildireyim

Kahvaltıda melemen sabaha sabah çok iyi geldi

Kahvaltıdan 2 saat sonrada bir güzel Türk kahvemi içtim

Akşam yemeğinde de yeşil mercimek ve karışık salata ( soğanlı )

Gün içinde 2 litre suyu kesin geçmişimdir Şu andada koca bir kupayla yeşil çayımı içiyorum ( uzun bir aradan sonra ilk kez )

İyi akşamlar fıstıklarrrr

tatlım erken kahvaltı yaptığın için 3 öğün yiyebilirsin 1 de yesen 6 saat ara oluyor ve 2 saat leptin çalışmış oluyor fakat kahvaltın sağlam olmalı yumurtanı çiğ kuruyemişini peynirini zeytinini mutlaka yemelisin çiğ kuruyemiş ister fındık ister ceviz ister yer fıstığı olsun mutlaka 1 çay bardağı olacak yanında domtis salatalık biber yeşillik aklına ne gelirse yiyebilirsin ben kışın turp ve havuç yiyorum mesela sabah güzel yemişsin aslında 1 de acıkman çok normal

ekmek olmadığı sürece doyana dek yiyebilirsin sorun yok en iyisi ben kopyalayayaım

Beyniniz hazırsa ilk kahvaltıyla başlayabilirsiniz.Karatay Kahvaltısını doyana kadar yemelisiniz.Sakın fazla yersem kilo alırım diye korkmayın ve malzemeden çalan müteahhit gibi davranmayın.

Ekmeksiz doyulabileceğini ilk kez göreceksiniz. Ekmeksiz yapacağınız bu kahvaltı sizi en az 6-7 saat tok tutacak. Ama aynı kahvaltının yanında ekmek yiyecek olursanız 3-4 saat sonra mutlaka acıkacaksınız.

Tatlısız yapamayan bir kişiyseniz mutlaka kahvaltıya ilave olarak 3-4 adet günkurusu kayısı da yiyin.Bu günkurusu kayısılar sizin bütün günkü şeker ihtiyacınızı yok edecek

Kahvaltınızın yanındaşekersiz ve tatlandırıcısız olmak koşuluyla çayınızı veya yeşil çayınızı veya filtre kahvenizi veya sütünüzü doyana kadar için.

Karatay Kahvaltısının olmazsa olmazlarını mutlaka bitirmek durumundasınız. Bunlar :

2 adet yumurta, avuç içiniz kadar peynir, en az 10 adet zeytin ve 1 çay bardağı kavrulmamış kuru yemiştir.
Bunların yanında isteğinize göre yeşillik, domates, biber, salatalık yiyebilirsiniz.

Kahvaltıda reçel, bal gibi tatlı yiyecekler yeme alışkanlığınız varsa onların yerine3 adet günkurusu kayısı yiyebilirsiniz. Kayısıların içine kaymak ve ceviz de koyup yiyebilirsiniz.

Kayısı yemek istemezseniz1 porsiyon glisemik indeksi yüksek olmayan taze meyve de
yiyebilirsiniz.

Sonra kahvaltıdan kalkın ve dişlerinizi fırçalayın. Çünkü artık yemek yiyene kadar ağzınıza hiçbir lokma (bir adet leblebi dahi) girmemeli, sakız bile çiğnememelisiniz.

Yemeğe kadar bol bol limonlu sıcak su içinLimonun besinlerin daha geç sindirilmesine yani sizin daha geç acıkmanıza neden olacağını unutmayın.

ANA ÖĞÜN : http://woto.com/karatay-menusu

Yemekler arasından Karatay Sağlıklı Beslenme Kurallarına uygun olan birini seçin. Kullanılacak malzemelerdüşük glisemik indeksli olmalı, işlenmiş ve paketlenmiş olmamalı, mevsim sebzelerinden seçmeliyiz.

Menümüzdemutlaka proteinli besin olmalı. Proteinlerin de mutlakasağlıklı yağlarla birlikte yenilmesi gerektiğinisöylüyor Canan hanım, o nedenleyemeklerimizi tereyağı veya zeytinyağıyla pişirmeliyiz.

Kırmızı et, köy tavuğu veya balık olabilir.En azındanbaklagillerden, bitkisel protein içeren bir besin olmalı.Et, tavuk veya balık seviyorsanız işiniz çok kolay. Ana yemeğiniz bunlardan biri olabilir, tabiiızgara, haşlama, buğulama veya fırında pişirilmiş olmalı.

Yanındasebzenizi çiğ veya pişmiş olarak yiyebilirsiniz. Salata çeşitleri, zeytinyağlı sebze yemekleri arasından seçebilirsiniz. Haftada 1-2 kez bunların yanına 2-3 kaşık bulgur pilavı ekleyebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sağlıklı malzemelerle yapılmışbir çorba da olabilirmenünüzde. Bazı kişiler eti çok sevmeyebilirler. Böyle kişiler için Türk mutfağında çok güzeletli veya kıymalı sebze yemeklerivar. Görüldüğü gibi seçenekler çok.

Karatay Sağlıklı Beslenme Modelinde ise size kimse ölçü vermiyor, ne kadar yiyeceğinizi kendiniz belirliyorsunuz.Sağlıklı yiyeceklerden karnınız hatta gözünüz doyana kadar yiyebilirsiniz. Sadece bulgur pilavında ölçüyü kaçırmamak gerek.Herkesin cüssesine göre doyacağı porsiyon büyüklüğü değişiyor. Kilo verdikçe porsiyon büyüklükleriniz küçülüyor.

Eski alışkanlıklarınızın etkisinde kalmadan, damak tadınıza uygun sağlıklı yemeklerden oluşan öğününüzü iyice doyarak yediğinizde bu şekilde bir öğün daha yiyemeyecek durumda hissedeceksiniz. Baştan günde iki öğünle idare edemeyeceğinizi düşünseniz bile bu şekilde iki öğün yiyemeyeceğiniz sonucuna kendiliğinizden geliyorsunuz.

Eğer çalışıyor ve ana öğününüzü akşam evde yiyorsanız arada kuruyemiş, yoğurt, meyve gibi yiyeceklerden bir küçük öğün yapabilirsiniz.İş yerinizde verilen ve trans yağlarla yapılmış yemekleri kesinlikle yemeyin.Ana öğününüzü öğleden sonra yediyseniz başlangıçta gece acıkabilirsiniz, o nedenle akşam 20.00'den önce küçük bir öğün yiyebilirsiniz.

Alıntı : A. Okan Çağlar, Nurçin İzgi Çağlar : Facebook Sağlıklı Yaşıyoruz sayfası :

https://www.facebook.com/ObezliktenKurtul?fref=nf

Derleyen : Ayşen Cumhur Özkaya

Buginku menum

kahvalti
1 yumurta 1 domatesle menemen gibi bisi :)
10 zeytin
Biraz beyaz peynir
1 ceviz
oglen

1 porsiyon bulgur pilavi
1 porsiyon yesil fasulye yemegi
aksam 1 ayran
az mi yemisim yine :) ancak tuketiyorum bu kadarini :)

1 ceviz neden kuzummm öğünlerde bulgur pilavını sınırlı tüketiyoruz kuuzm 3 yemk kaşığını geçmemeye çalış evet az yemişsin tatlımm az yersen vücudun kıtlık moduna girer ve enerji harcamayarak depolamaya başlar

probis reglden dolayı diyelim hadi affedelim ama makarnayı yoğurtlu affetmek mümkün değil esincimmm

elelrine emeğine sağlık cnm benim çok güzel olmuş

Günün en güzel haberleri sendeymişşş çoks evindim anneciğinin iyi olmasına cnmm
beyazcanımdan da ne güzel haberler getirmişsin çok şükür artık rahat edecek 6 ay veya 1 seneye

misafir sonrası temizlik yoruyor kuzummm geçmiş olsun diloşuma sende yorma kendini fazla olduğu kadar sen hastalanırsan minikler ne olacak

tbrkler cnmmmm bu duygunun tarifi yok güle güle giy elbiseni bitanemmm hedefine ulaşana dek acil olmadığı sürece alma cnmm

keşke güzel yemek yapmayı bilmez olsaydık dimiiii

afiyetolsun cecommmm

Fazlasini yiyemiyorumki ben gun icine yayilsa tamam ama bi ogunde o kadar cok sey yenmiyor heleki sabah 6da kahvalti yapiyorsaniz. Saat 11:30 gibi acikiyorum 12de ogle yemegimi yiyorum bulguru bilmiyordum bundan sonra az yerim bir porsiyonu goturdum ben bugun :) bi de bazi arkadaslar makaena falan yiyor :) yasak normalde dimi ha bide :) bu corbalarin icine pirinc falan katiliyor ezogekin mesela serbest mi? Yemesek daha mi iyi ? :)

o bazı arkadaşlara uyma sen kuzummm evet makarna yasak sadece ev eriştesi olursa abartmadan yiyebilirsin özlediğin zaman cnm ben evde bu pirinç yerine bulgurla yapıyorum çorbaları ya da haşlanmış buğdayım varsa onunla dışarda genelde pirinçle olduğu için başla çorba varsa onu tercih edebilirsin cnm yenmese daha iyi
tercih şansın yoksa yapılacak birşey yok

Selam kizlar pestilim cikti
yarinin yemekleri hazir nihayet
bu gun Menumu yazayım

Kalkınca keten tohumu öğütüp yuttum ve bir br kefir ictim
Kahvalti ;Tereyaginda yumurta peynirli
Bir avuc peynir
10 zeytin
2 kaşık avakado
Yeşillik domates bol sızma zeytinyağı ile
4 adet ceviz içi
Öğlen ;kiymali yarma corbasi
Akşam ;kiymali patlican patates ( gi si dussun diye soguk yedim)yogurt
Spor yok gene zaman yokkk
Takviyeler; q enzim q 10
Ve Omega 3

Bende çorbalar bulgur yada yarmayla yaparım. Yarma kırık buğday a denir bulgur büyüklüğünde okur. Birde düğü var oda yarmanin ince bulguru bi nevi gi leri daha düşük bunları kullanıyorum çorba da dolma da css.

Ahhh ahh zamaninda yemeseydik diyecegim ama tiroitlerin bozulmasi bir de ameliyat genetik yatkinlik derken bu gunlere geldik :) nisan gunumi kendime bayram ilan edecegim canimin cektigi herseyi yemeyi dusunuyorum sonra dugune kadar bi açlık daha :)

Bundan sonra ben de oyle yapacagim naska yolu yok :) haftaya da aytan detoksu yapmayi dusunuyorum

Menüm
sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı çörek otu

Kahvaltı
2 yumurtalı soğanlı omlet
7 ceviz
2 dilim peynir
1 közlenmiş kır. biber domtis salatalık
12 zeytin
1 fincan hibisküs
1 şeftali

Öğle
1 bardak kefir

Akşam
bamya
1 biber dolması bulgurlu
bol salata
yoğurt

Spor
yok

Sıvı
2,5.lt yeşilçaylı zencefilli limonlu tarçınlı karanfilli su
1 fincan türk kahvesi+ 2 kuru erik(kahvaltıdan hemen sonra)
1 bardak süt
1 bardak çay
1 fincan hibisküs

takviye omega 3

yazdım cecommm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…