- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
Ana mmmmm saat 11 geçmiş ben yattım
Selam kizlar pestilim cikti
yarinin yemekleri hazir nihayet
bu gun Menumu yazayım
Kalkınca keten tohumu öğütüp yuttum ve bir br kefir ictim
Kahvalti ;Tereyaginda yumurta peynirli
Bir avuc peynir
10 zeytin
2 kaşık avakado
Yeşillik domates bol sızma zeytinyağı ile
4 adet ceviz içi
Öğlen ;kiymali yarma corbasi
Akşam ;kiymali patlican patates ( gi si dussun diye soguk yedim)yogurt
Spor yok gene zaman yokkk
Takviyeler; q enzim q 10
Ve Omega 3
sweet e bu konuyu sordum az bişe etkisi olduğunu söyledi şeker üzerine. ama beklersen gözün açlıktan daha çok döneceği için ayran daha iyi olur bence.Günaydın hatunlar
Selam canım bende geceden topluyorum sabah rahat oluyorumİyi böyle..
Canım ayran fazla derken örneğin ayranın aralarda hani çay su gibi içilmesini pek önermiyorlar az da olsa şeker yükseltip leptini bozuyormuş.. Öyle bozulacaksa karnını doyuracak biişeyler yemesi daha mantıklı geldi bana.
benimkiler kazık kadar oldu.
biri üniv.1. sınıf diğeri lise son sınıf.
ama benim gözümde sizin miniklerle aynılar
canım annene çok geçmiş olsun. ayrıca beyazcan dan getirdiğin habere çok sevindim. inşallah gönlünce olur herşeySelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr
Anamıda dolaşıp evime döndüm ve anında mutfağa daldım akşam yemeğini ateşe koymak için
Şimdide hazır yemek pişecekken sizlere bir bakayım dedim
Şükür annemde önemli birşey yokmuş sadece geçen gün duş aldıktan sonra saçını kurutmadan yatıp öğlen biraz uyumuş tabi camda açık olduğundan rüzgarı yemiş kulunç oluşmuş
Kas gevşetici krem sürdüm birde havlu ısıtıp yerleştirdimde biraz rahatladı
TEmbihledim akşamda babama yaptır aynı şekildeinşallah bir iki güne kalmaz birşeyi kalmaz
Sağ olsun temizlik yapayım dediğim halde aman boşver evde birşey yok dedide yırttım
Bende fırsat o fırsat seccademi şükür sonunda bitirebildim
Bir iki gün sonrada artık diğerine başlarım ( bir tanede ufak cimcimeme yapayım hatırabelki ileride üzerinde namaz kılarlarda bende ucundan eccük sevap alırım )
Birazdan paylaşmayı deneyeceğiminşallah olurda sizlerde görürsünüz
Bu arada aklımdayken yazayım bugün Beyazcanla görüştüm telefonla
Çok şükür iyimiş ve herşey yoluna girmeye başlamış
Henüz ev alamıyorlar ama eşi totoşu sıkışınca büyük bir meblağ getirip Beyazcana vermiş hani bu sende dursun üzerini tamamlar evimizi dilediğimiz gibi alırız diye
Hep diyorum bu heriflere arada diş göstermezsek adamlar nasılsa hatunlar sessiz kalıyor diye aynen devam ediyorlar
Şimdilik yine evine dönecek ama tabi enişte beyin verdiği parayı kendi adına bankaya yatırmış garanti altında olsun diye ve 6 ay bilemedin 1 sene sonra en geç kendi evimizi Allahın izniyle alacağız dedi
Gerçekten onun adına çok sevindim çünkü kaç senedir sabır sabır nereye kadar
Onada dedim evine dönüncede KV ve görümcene ona göre mesafe koymadem bir kere bile arayıp barıştırmak için tek kelime etmediler üstüne birde diğer eltiyle can ciğer kesildiler o zaman bundan sonrada o gelini çağırsınlar bir işleri olduğunda
Zaten oda öyle yapmayı düşünüyormuş
Rabbime şükürler olsun ki yuvaları kurtuldu ve en kısa zamanda kendi evine geçip aramıza dönecek
Hepinize çok ama çok selam söyledi
Hepimizi çoook özlemiş
çooook güzelmiş buuuuu ellerine sağlık canım benim. komşum etrafını birde hazır dantellerle çevirmiş daha bir farklı olmuş.Eki Görüntüle 1244738 Eki Görüntüle 1244739 Eki Görüntüle 1244740
İşte bunlarda seccademin resimlerihem çok zevkli oluyor ( tabi ben bir kenara atınca uzadı yoksa gerçekten insan eline alınca bırakamıyor ha bir çiçek daha ha bir çiçek daha diye )
çooook güzelmiş buuuuu ellerine sağlık canım benim. komşum etrafını birde hazır dantellerle çevirmiş daha bir farklı olmuş.
benim bildiğim kadarıyla metabolizmanın çalışması için sağlıklı yağlara ihtiyaç var ayrıca bağışıklığı ayakta tutmak immin sistemi diriltmek içinde. ben şahsen D vitamini b12, q enzim q 10 ve omega3 dışardan takviye alıyorum. tahlillerimde düşük çıkmıştı. ekim de de yenileyeceğim değerlerimi hala düşükse ona göre dozda devam edeceğim.Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Bu sabahta dün olduğu gibi karga kahvaltısını etmeden uyandım
İki gecedir 12ye gelmeden yatınca sabah 6 da uyanmak gerçekten zor değilmiş ama tabi bünye paso uyumaya alışmış olduğundan 9a doğru hafif bir uyuklama hali oluşabiliyorhele birde sabah haberlerini koltuğa uzanıpta izlenmeye kalkışınca ama onada anında bir Türk kahvesi keyfiyle çözüm bulmuş durumdayım
İnşallah bundan sonra her sabah gün benim için 6da en geç 6 buçukta başlıyacak malum zayıflamanın en önemli noktalarından biride sabah erken kalkıp metabolizmayı uyandırmadan geçiyor
Akşam yatmadan evvelde salonu ve mutfağı da iyice toparlayınca ancak yatak toplama işi oluyor ve resmen günden çok daha fazla keyif alıyorum ( tabi günde bitmiyor çabucak)
Şu anda küçük kuzum hala uyuyor ( oda 6da uyanıp iki dolandı sonra sütünü verincede anında benim yatağıma da olsa gidip uyudu) Oda uyandığında hemen onada karataya uygun kahvaltısını hazırlayıp bugün sadece bir evi süpürüp çamaşır yıkıyacağım
Akşamlık menümün adında koydum şükür
Belki bugün hava çok serin olmazsa öğleden sonra cimcimeyi parka götürmeyi düşünüyorum birde büyük ihtimal ikinci seccadeyede başlarım bugün
Hee bu arada unutmadan söyleyeyim
Dün yine bir güzel yoğurdumu mayaladım ve bir sürahiye salatalık dilimleyip birde bol limon sıktım ( limonun kabukları çok kurumuştu o yüzden içine dilimlemedim sadece suyunu sıktım ) üzerine suyumuda doldurup geceden alkali suyumuda hazırladımoda akşama kadar üzerine ilave edile edile bitirilecek
Hatta pazara çıktığımda taze nane ve maydanozda alıp eklerim salatalıklara bir dahakinebirde elmaylada denemeyi düşünüyorum hem alkali oluyormuş hemde tatlı isteğini yok ediyormuş Bakalım şifa niyetine deyip içiyorum ( limon ve salatalıklısı çok güzel bence ) umarım faydasınıda görürüm
Canım Menün bence harika
Yanlız adaşım ve diğer tecrübeli karataycılar belki daha iyi bilir ama benim bildiğim Patatesden mümkün olduğunca uzak durmamız gerekiyor ( heee çok sık yemiyorsan oda süper)
Öğlen yada akşam birde ufakda olsa bir salata olsa tam süper olur
Bu arada Omega 3ün zayıflamaya bir etkisi varmı
Hala hormon ve kandeğerlerime baktırmadım ama evde 1 pakete yakın Omega 3 kapsüllerim varacaba kullansam faydası olurmu malum her gün balık yeme şansımız yok hatta 1 haftadan fazla oldu balık yemeyeli ve eşime en azından haftasonu için yapışmayı düşünyorum balık faslı yapalım evde diye ama yinede yetersiz benim bildiğim
benim bildiğim kadarıyla metabolizmanın çalışması için sağlıklı yağlara ihtiyaç var ayrıca bağışıklığı ayakta tutmak immin sistemi diriltmek içinde. ben şahsen D vitamini b12, q enzim q 10 ve omega3 dışardan takviye alıyorum. tahlillerimde düşük çıkmıştı. ekim de de yenileyeceğim değerlerimi hala düşükse ona göre dozda devam edeceğim.
Günaydın kızlar. Gelemedim kaç gündür. Çocukların dördü de hastaydı. İş yeri de yoğundu. Takım da olunca buraya uğrayamadım.
Hemen menü paylaşayım
pazartesi
Sabah 1 incir+2 bardak su
2 kk beyaz peynir
5 zeytin
1 ceviz
1 tatlı k.pekmez
1 dilim k.ekmeği
domates salatalık
Ara 1 elma
Öğle
Avuç içi kadar haşlama et + salata
Ara 2 kayısı
Akşam 1 lahmacun
Ara 1 kase yoğurt (çörek otlu, acı pul biberli)
----------------------------------------------
Salı
Sabah 1 incir+2 bardak su
2 kk beyaz peynir
5 zeytin
1 ceviz
1 tatlı k.pekmez
1 dilim k.ekmeği
domates salatalık
Ara 1 elma
Öğle
Fırında tavuk + salata + 1 tane şekerpare
Akşam 6 y.kaşığı taze fasulye + 1 kase yoğurt (çörek otlu, acı pul biberli)
su 3,5 litre
spor yok maalesef. bu hafta spor yapamadım
Ben işlerimi bitirdim çamaşır makinesinin durmasını bekliyorum şu anda
Anam erken kalkınca pek bir hamarat gördüm kendimieskiden olsa şu saatte yatağımı bile düzeltmemiş olurdum
İnşallah bundan sonra hep böyle devam edecek
Öğleden sonra kızı parka çıkarmayı düşünüyordum ama kızkardeşime kahve içmeye gidiceğim sonra birlikte ikizleri okuldan alıp turşuluk malzemelerimizide alıp eve yollanacağız
Yarın bir akrabanın evinde mevlüt olduğundan bizim buranın pazarına çıkamıyacağım bari alalımda Cuma günü annemde Turşularımızı kurarız en sağlıklısından ( karataya uygun tabiki)
İnşallah pançarda vardır da bu sene bir kaç kavanozda pançar kurmayı düşünüyorum
Aranızda pançar turşusu kuran varsa tarifini bekliyorum
Malum nette çok yazılar var ama işte bildiğim birilerinin denemiş olması benim için daha önemli
Nasılsa akşam yemeğimde belirlendi hatta gitmeden bulgur pilavımıda yaparım büyük ihtimalEn azından gelince hemen bir salata yapar köfteleri pişiririm ve vakit geç olmadan yemeğimizide yeriz eşim gelince
Erken kalkınca nedense insan daha bi enerjik oluyor bende öyle karatay dan once öğlen 1 - 2 ye kadar yatardım sonrada ev falan toplama imkansızdı yatak bile düzeltmezdim :)
Şimdi kalkıyorum kahvaltı hazırlarken bi taraftan da evi toparlıyorum. Daha dinçim
Bi ütü var işte bugün inşallah yapabilirim adam pantolon gömleksiz kaldı. Bide hergün gömlek kravat kumaş pantolon giymek zorunda
Ohh akşam yemeğinide karar verilmiş darısı banaBen bazen hiç bulamıyorum ne pişircem ya
Aaa evet benimde şu yıkananlar kuruyunca ütüm olucak
Gece erken yattığıma göre artık onuda yarın sabah yaparım kahvaltıdan sonramevlüde gitmeden aradan çıkmış olur
Anammm bu arada yarın mevlütte kesin ikram olucak ama ben yemiyeceğim
Yanımda giderken Ufak kızın suluğuna ayran koyup götürürümNormalde öğlen yemiyorum ama şimdi niye yemiyorsun demesinler yada kendimi mutfağa atıp ay görmedinmi kız ben tabağımı şimdi bitirip lavaboya koydum ayağına yatarım iş yaparken arada kaynar nasılsa
Şimdi izah etsem başlar kesin bazıları aaaa kırk yılın başı işte misafirlikte diyet olmaz gibilerinden ikna etmeye ( normalde her fırsattada çok güzelsin işte ama az zayıfla diyenler bunlar)
Maşallah canım tebrik ederim seni. İlerde inşallah çok güzel yerlere geleceksin. Tabi Allahın izniyle inşallah.kızlar bugün sınavdan çıktım sınav üniversite sınavının 1.si yani ygs nin denemesiymiş 120 soruda 115 net yaptım hocaya sordum nasıl diye eğer sen şuan ki bilginle girsen öğretmenlik garanti ki sen bunun üstüne 4 sene bir lise eğitimi alıcaksın bence sen kendine tıp hukuk gibi bir hedef koy dedi ve peki sen ne isiyosun dedi ben babam gibi kalp damar cerrahı olmak istediğimi söyledim o da boynuz kulağı geçermiş dedi eline telefon aldı önce ne yaptığını anlamadım ankarayı genel merkezi aramış türkiyede 1.000.000 kişide 2.olmuşum harbiden şuan sevinçten içimiçime sığmıyor tabi dedim fazla sevinme kötü bişi olur ki olduda ben daha önce gittiklerimden pantolon alamamıştım okul formasının gelmemişti sınavdan çıkınca annemle gittik 44 bedene kadar olanları gelmiş 46.48.50.52 yi firma yetiştirememişbende 44 e girdim bel kısmında 4 cm falan bi boşluk kaldı yani önü iliklenmedi Allahtan evde o renk pantolonum vardı artık okulda onu giycem gelene kadar bedenlerini çok küçük yapmışlar hatta ordaki satan kişi ben normalde 36 beden giyiyorum bunların 42 sine girdim dedi
lc waikiki çoğu ilde vardır o yüzden ordan örnek veriyim evdeki o renk olan pantolonum 38 u beden ama baya bi moralim bozulduartık bugünden itibaren tekrar aranıza dönüyorum hepinizi öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?