80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

dün akşam evde değildim o yüzden menümü paylaşamadım zaten azcıkta kaçamak yaptım zaten dünde dünde kaldı : p ama bu sabah tartıldığımda yarım kilo daha vermiş olduğumu görünce çok sevindim yarım kiloda yarım kilodur sonuçta an itibari ile 84 oldum bi gün buna sevineceğimi hiç düşünmezdim : )

Günaydın kızlar hemen menümü paylaşayım

dünkü menüm
Kalkınca 1 tatlı kaşığı pekmez
2 bardak su

Sabah 8:30
1 su bardağı süt
Yarım muz + 2 erik

Ara 10:30
1 incir +4 badem+1 ceviz+1 su bardağı limonlu yeşilçay

Öğle 12:30
1 su bardağı çorba
bol yeşil salata (tuzsuz, zeytinyağlı ve bol limonlu)

Ara 15:30
1 kk beyaz peynir
1 dilim k.ekmeği
acı sivri biberli söğüş salata (yağsız tuzsuz)
1 bardak mısır püskülü

Akşam 19:00
1 kase yoğurt (çörek otlu+acı pul biberli)
bol yeşil salata (tuzsuz, zeytinyağlı ve bol limonlu)
4 adet köfte

su 3,5 litre
spor leslie ile 2 mil+15 dak plates

Oyyyyyyyy kuzucumm gelmissss hosgelmisssss

Olsun canım aç kalmaktan iyidir. Aç kalınca vücut daha kötü sinyallar veriyor.
Bu ara menün güzel olmuş

Dunki Menum
sabah zeytin peynir domates salatalik 2 kepce tarhanA doymadim oyuzden
Oglen yesilmercimek ayran
aksam 2 bulgurlu biber dolmasi ayran salata
30 dk yuruyus 10 dk twister 200 up atlama
2 bardak yesilcay 2 bardak hibiskus
3 lt su

Hibiskus bende içmek istiyorum ama çocuk düşünenerin içmesi tavsiye edilmiyormuş galiba
Hamilelerde de yasakmış kullanımı. Doğru mu biliyorum acaba ?

Kız ne güzel işte kilo veriyorsun İnan bugün yüzde 100 bilsem 9 ay hamilelikte kilo vereceğimi şerefsizim 3.cüyü doğururum
Zaten merak etme genelde son iki üç ay kilo alımı daha fazla olur üstelik daha geçen gün TVde bir kadını gösterdiler tüp bebekle hamile kalmış ve hamileliğini 14 kg vererek bitirmiş bebekde maşallah 3.250 kg doğmuş düşün yani hatta doktoruda konuştu; kesinlikle hamilelikte şukadar kilo almak şart yada sabit kalmak için şunu yapın denmez çünkü bu her hamilelikte değişir önemli olan sağlıklı beslenmeye çalışmak oda tabi midenin kabul ettiği kadar Kadın benim kadarmış herhalde ki doğum sonrası bile kilolu görünüyordu ( ama tabi öyle çirkin bir görüntü değildi aksine bir 10 kilo verse tamamdır diye düşünmüştüm )

Canım takma kafana bu kadar normal kilo da hamile kalınmadığı için bence normal şuan. Zaten bebeğin şuan senin depolarından besleniyor. Bu sebepten kilo verebilirsin. Bildiğim kadarıyla 3 aydan sonra yediklerinden etkilenmeye başlıyor. Hemde fazla yiyemiyosun normal yani bunlar. Bebeğin daha 8 gr mış. Onun senin vücuduna bi ağırlık vermesi olanaksız zaten.

evet evet bende gördüm onuuu kadın hamilelikde verdi sen bu halde veremiyoın diye de fırça kaydım kendime bi güzel :)

cnm bu leftin hormonu ne işe yarıyor acaba

'KİLO VERMEDE EN KRİTİK HORMON LEPTİN HORMONUDUR' diyebilir miyiz?
Diyebiliriz. Leptin hormonu, beyaz yağ ve pankreas hücrelerinde üretilip salgılanan, insan vücudunda beyaz yağ hücreleri tarafından depo edilen, 1994 yılında keşfedilmiş bir hormondur. Leptin adı, eski Yunanca 'leptos ve thin=ince' kelimelerinden alınmıştır. Tokluk hissini verme, açlığımızı bastırma, yediklerimizin yeterli olup olmadığını beynimize iletme gibi çok önemli görevleri vardır. Leptin hormonu, insülin hormonu ile birlikte vücudumuzun yakıt ve enerji düzeyini idare eder ve düzenler.
Leptin hormonu, bütün diğer hormonları kontrol eden bir hormondur. Yani vücutta bulunan diğer hormonlar, leptin hormonu olmadan çalışamazlar! Fakat leptin hormonu diğer hormonlar olmadan da çalışabilir.
Organizmada görev yapan bütün hormonlar arasında en son keşfedilen leptin hormonu, bir gemiyi yüzdüren birinci kaptanın görevini yürütür.
Normal fizyolojik şartlarda gündüz ve gece arasında hormonların salgılanması değişik zamanlarda meydana gelir. Gündüzleri her lokmadan sonra insülin hormonu salgılanmaktadır. İnsülin hormonu beyaz yağ hücrelerinde leptin hormonunun salgılanarak depo edilmesini sağlar. Leptin hormonu beyaz yağ hücrelerinde yeterli derecede üretilip depo edilince, fazlası kana geçer (bu depoların yeterli derecede dolduğunun göstergesidir). Kan düzeyi normal seviyelerde olunca, bu sefer leptin hormonu pankreastan insülin yapımını durdurur. İnsülin hormonunun salgılanması engellenince, kan şekerinin yağ olarak depolanması da duracak, kan şeker düzeyi azalmayacak ve tokluk hissi devam edecektir.
(Gece ise durum daha da değişik oluyor, çünkü leptin hormonu en fazla ve yüksek düzeyde gece yarısından sonra saat 02:00-05:00 arasında salgılanıyor. Akşam geç vakit yemek yenmediği zaman leptin hormonunun maksimum düzeyde salgılanması da sağlanmış oluyor. Bu hormonun en iyi salgılandığı zaman, rahat ve derin bir uyku anlarıdır.)
Ancak sık sık bir şeyler atıştırılması ya da çok büyük porsiyonlar tüketilmesi sonucu insülin hormonu fazla miktarda salgılanacağı için, kan insülin düzeyi uzun süre yüksek olarak kalacaktır. İnsülin hormonunun sürekli olarak salgılanması, leptin hormonunun da sürekli olarak salgılanmasına neden olur. İnsülin ve leptin hormonlarının dolaşımda uzun süre yüksek olarak kalması, bütün dokularda bulunan insülin ve leptin hormonlarının komutlarını algılayacak olan hücrelerin (reseptörlerin), bu hormonların komutlarını işitemez hale gelmelerine neden olur. Bunun sonucunda leptin hormonu pankreasta bulunan hücrelere etki edemez ve insülinin salgılanmasını engelleyemez. Çünkü pankreasta insülin salgılayan hücreler, leptin hormonunun mesajlarını duyamaz hale gelmiştir. Bu durumda, kulağı az işiten bir insanla konuşurken nasıl ki sesimizi yükseltip bağırarak konuşursak, aynı şekilde insülin ve leptin hormonları da seslerini duyurabilmek için salgılanmalarını giderek artırırlar. Kan insülin ve leptin seviyelerinin giderek yükselmesine rağmen, dokular her iki hormonun da mesajlarını algılayamaz durumda olduklarından normal bir şekilde fonksiyonlarını yürütemezler.
Leptin hormonunun mesajını algılayamayan pankreas hücreleri, insülin salgılamaya ara vermeden devam edeceğinden, yağların depolanması da sürekli bir şekilde devam edecektir. Bu durumda ne kadar az yesek de, yavaş yavaş yağlarımız ve de kilomuz giderek artacaktır.
Bütün vücut dokularımızda; beynimizde, karaciğer ve pankreasta, kalp ve bütün kaslarımızda gelişmiş olan bu emirleri algılayamama durumuna, bilimsel olarak 'insülin ve leptin direnci' adını veriyoruz. Diğer bir deyişle 'hiperinsülinemik hastalık' diyoruz.
Kalp ve İç hastalıkları profesörü;
Prof. Dr. M.Canan Efendigil Karatay

hoş buldummmm dünyanınnn en melek yüzlü anne adayııı sende hoş geldinnnnnn , de yolunda gitmeyen birşeyler mi var gülümmm neden kilo veriyonnnn normalmi ki acaba doktorun ne diyor : (
hosbuldum kuzum benim ayy utandim ,cok şükür bebek iyi canm sadece 3 gün geriden geliyor o kadar ama herkes endişeli yiyemedigim için bebek beslenmiyo diye öğrendiğimde 86.5 -87 kiloydum 11 agustostan bu yana 80.6 ya düştüm

ayy canim benim yazdigin şeyler öyle iyi geliyor ki ne güzelmiş kiz öyle hamileyken zayiflamak ama yiyemeyincede insan güçsüz oluyor

inşallah canim benim insan ister istemez endişeleniyor

Merhabalar,
kaç gündür giremedim yoğun geçti haftasonumuz...dün akşam da diyetisyenimize gittik cok şükür...biraz geciktirdik kontrolü daha erke ngitseydik iyiydi biran önce toparlardık neyse zararın neresinden dönsek kar..
Bu arada sevindirici olan verdiğim 5kilonun nerdeyse tamamına yakını yağdan gitmiş Eşimin de öyle... şimdi 1+2 haftalık iki ayrı listemiz var çok sıkı ona uyacağız sporla desteklyip 3 hafta sonra ne olmuş bakacağız ve ona göre yılbaşı için bir hedef ve liste belirleyeceğiz...

Karataycı arkadaşlar yine kızacaklar ama menümüz ara öğünlerle falan gayet yoğun.kalorisine dikkat ediyoruz.Hiç kaçamaksız bu 3 haftayı tamamlamayı planlıyorum herşeyine harfiyen uyarak, çünkü listeme tam uyduğum sürede verdiğim kilo daha çok,sonra ara öğünleri atladıkça dengem şaştı. Yapabilenler itakdir ediyorum ben kısa bi süre denedim Karatay beslenmesini ama benim yumurta,et ve yağla problemim var çok zorlayarak yiyorum balık seviyorum allahtan, köfte yiyebiliyorum, mecburen tavuk ızgara falan... yıllarca et yumurta yemesem yiyeyim demem bir de kahvaltı problemim var çok zor geliyor sabahın köründe oturup yemek bu durum sorunlara neden oluyor tabii ,birincisi tansiyonum hep çok düşük ikincisi de kansızım...vücudumdaki demir depoları boşalacak düzeyde kansızım ve halsizim. Zorla yemeye çalışıyorum, 30 gramlık 3 köftem varsa inanaın küçüklte küçülte yarıya indiriyorum nerdeyse. Malum insülin direnci de var. E günüm de yoğun geçiyor, sabah 6.30da evden çıkmış oluyorum ara öğünleri almasam tansiyonum yerdin dibine düşüyor ve acillik oluyorum sınıfta ders anlatırken gözlerimin karardığı bayılma moduna girdiğim çok olmuştur.

Velhasıl, bu 3 haftalık süreyi diyetisyenimin listesine birebir uyarak tamamlamak istiyorum. Sizlerle yine menülerimi paylaşmak istiyorum ama ara öğünlerimle kabul edin beni :) olur mu :) motivasyonumu düşürmek istemiyorum burası iyi geliyor ama Karataycılar kızınca çekiniyorum bazen ve ara öğünleri atlayıveriyorum .

3hafta direneceğim menüye harfiyen uyacağım ve her gün leslie ile ama 3 ama 5 mil yürüyeceğim ayrıca adımölçerim hep yanımda benim on bin adımı bulmak çok zor olmuyor bir saatlik extra bir yürüyüşle tüm gününü hareketiyle tamamlanıyor ama gerçekten motive edici

Desteğiniz ve anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim ,iyi ki varsınız

Olurmu canım öyle şey. Kimse bişey demez merak etme. Grubumuzda sadece karatay diyeti yapanlar yok ki. Karatay diyeti yapıp da uygulamayanlara yorum yapıyoruz biz. Senin diyet listen apayrı. Karataya göre yorumlanamaz zaten. Rahat ol sen :) Kaçamaklar kabul ediliyo da ara öğünlerle seni mi kabul etmeyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…