80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Kizlar hepinixe selam
menumu yaxip gecmise dalayim bakalim sonra hemen yatacam
Kalkınca keten tohumu corek otu öğütüp yuttum ve bir br kefir ictim
Kahvalti ;tereyagda yumurta
6 zeytin. peynir,
domates salatalik bol sızma zeytinyağı ile
5ceviz
Ogle ;2 ceviz mercimek corbasi
Aksam yumurtali ispanak +kabak yemegi yoğurt
Spor öğlen 40dk yurume
Takviyeler; q enzim q 10
Ve Omega 3
birde hastalık dönemimde kullandığım 4 lü ballı karışımdan sabah akşam 1 tatlı kaşığı

Kızlar bana müsaade

Uzun zamandır küçük cadıyı biberondan vazgeçirmeye çalışıyorduk ( sadece gece içiyor yoksa uyumuyordu )
Bugün biberonlarını sakladım ve onları kuzenine verdiğimi söyledim
Kaç gündür sen büyüdün abla oldun onları zeynebe verelim işte o bebek falan diye hep empoze ettik hatta kendi iki gündür biberonlarımı neden hala zeynebe vermedin dedi ( dün gece bile sordu ben büyümedimmi hala vermediniz diye )

Hadi bu gece bende nasılsa kendi istiyor diye biberonu zeynebe yolladım dedim
Demez olaydım 10 dakikadır hüngür hüngür ağlıyor keşke vermeseydiniz ben daha büyümedim işte okula gidecek yaşa gelince ben bırakacaktım falan diye söylenip duruyor

Şimdide ben ortaya çıkartırsam bu sefer yalan söylediğimizi anlayıp bize her konuda güvenmeyecek üstelik biberondan vazgeçmeyecek

Bu gece zor bir gece olucak ama mümkün olduğunca direnmeye çalışıyorum

Bİraz gönlünü almaya çalışayımda unutsun şu biberonu koca eşşek yaşından çok büyük laflar eder ama şimdide ben daha bebeğim nasıl benim biberonumu verirsiniz diye ağıt yakıyor resmen

Size hoş sohbetler ve hayrılı geceler

Allaha emanet olun

merhabalar:))
bugün benim doğum günüm:)) anca fırsat bulabildim girmeye...günüm yoğun geçti.. akşam yemeğe çıktık yeni geldik hemen yazayım menümü..
sabah 1 domates 1 salatalı k1 dilim peynir 2 dilim kepek emeği
öğlen 1 kase çorba
ara 1 bardak süt 1 armut
akşam tavuk ızgra salata
1 bardak süt ve yatıyorum:)) herkese iyi geceler...

doğum günün kutlu olsun canım nice mutlu sağlıklı zayıf yaşlaraaa

Ceco coj gec kalmisiiniz birmkmak icin bence iyi okmus alisir.super dadiyi izle oyle kolay biraktiriyolarju

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Herkese bol eksili az kalorili, hayırlı sabahlar

Gece cadı baya bir uğraştırdı beni
Anam öyle bir biberon diye ağladı ki anlatamam hatta bir ara sırf biberonunu hesapta kuzenine verdim diye seni sevmiyorum diye bile ağladı bana

Bardakla iç sütünü diye yalvardık ama yok
En sonunda bak ben sana ne anlatacağım diye başladım tabi anası kılıklı merakli olduğundan hemen ufak ufak ona birşey anlatacağım diye içti sütünü sakinleşip
Tabi bende başladım bak bayrama iki gün kaldı, işte anannene kahvaltıya gidiceğiz, el öpüp iyi bayramlar diyince sana para verecekler falan diye Bayramı anlatmaya aklıma o an başka birşey gelmedi
Para lafınıda duyunca iyice sırıtmaya başladı sıpa o parayla ne yapacağız diye soruncada; sana çok güzel Winxli bir bardak alacağız abla oldun ya o yüzden dedim
Birde Bayramda onu gezmelere götüreceğimide söyleyince benim anlattıklarımı dinlerken bitirdi sütünü

Aslında biraz daha ağlamaya devam etseydi dayanamayıp biberonları çıkartacaktım ortaya ama iyiki çıkarmamışım yoksa uzun bir süre bırakamazdı
Gecede hiç huysuzluk yapmadan uyudu ama işte tek şartı bizim aramızda yatmaktı
Eşimde neyse bu gecelik yat ama bak biberonuda bıraktın artık abla oldun yarından itibaren yine yatağında yatıyorsun dedi oda kabul etti kuzum

Bugün az birşey daha üstten bir temizlik yapar bir posta ütümü yaparım ( anam bitmek bilmiyor ha bire çamaşır çıkıyor ) Öğleden sonra bir ara anneme de gitmem lazım ki hatun şu yeni aldığım pantalonun paçalarını kısaltsın Arife günü birde onla uğraşmayalım zaten eşim yarım gün çalıştığı için erken gelicek

Canım Doğum günün kutlu olsun
Rabbim nice sağlıklı, mutlu, huzurlu ve fit doğum günleri nasip etsin inşallah...Aminnnnnnnnn

Ceco coj gec kalmisiiniz birmkmak icin bence iyi okmus alisir.super dadiyi izle oyle kolay biraktiriyolarju

Sorma canım ne zamandır vazgeçirmeye çalışıyorduk ama ille gece 1 biberon süt içecek yoksa inadından sabaha kadar oturuyordu Süper Dadıyı kaç kere izledik birlikte ve her defasında tamam bende büyüdüm içmiycem biberondan diyip durdu ama gece olunca hadi bir gece daha bir gece daha derken bu zamana kaldık
Dün bir an denemek için biberonu verdim dedim kıyameti kopardı nasıl ağladı anlatamam o arada büyük kızımada tembihledim sen çaktırmadan git sakla biberonlarını diye hani olurda aramaya kalkışırsa diye
Biraz uğraştık ama bu gece biberonsuz uyudu hatta şu anda bile uyuyor ( normalde benle kalkıp hadi bir biberon daha süt versene diye yalvarırdı şimdi ümidini kesince saldı sanırım kendini )

Hayır işin garibi annemlerde yatıya kaldığında hiç biberon aramaz cadı
Belki bir iki gece daha böyle aklına gelirse uğraşırız ama eminim 3 gün sonra sıkıntı yapmaz o konuda
Bayramlık harçlıklarını aldığında onu bir mağazaya götürüp hadi kendi paranla güzel bir bardak al kendine diyeceğim ki daha bir değerli olsun yeni süt bardağı hani kendi paramla aldım hesabı

günaydın kızlarrr

kaç gündür gelip okuyorum ama katılamıyorum bir türlü aranıza,

cecooo nasılsın canım..
senin cimcimeyi yerim ben fıstık biberon işini işallah halledersin..bizim biberon camdı,geçen yıl kırıldı kurtulduk..
o bilgisiz adam diye adlandırdığımız varlığıda allaha havale et,allah onu bildiği gibi yapsın işallah.mubarek gün kimsenin kalbini kırmaya hakkı yok.. sen yi yapmışım hakedene hakkını vermişin cecom...

elmaşekerimm hamarat kızımızz,
ne güzel hem hareket hem temizlik aradan çıkıyor,söze kadar iyice fark edecek bence..işallah çok güzel olur herşey..

benim evdede iş kaynıyor..bahçeli olunca evin içi bitmeden dışarı çıkıyor.

yetişemiyorum doğrusu,evin ucu zor tutuluyor.birde kışlıklar çıktı araya,hava çokk soğuk burda remen donuyoruz,doğalgaz olsa hemen bi ısıtırdık evi,ama malesef kalorifer kömür kazanlı ve yakması çok zor olduğu için 2 yıldır yakmıyoruz sobaya geri döndük..şimdidende kara sobayı kurmak istemiyorum en azından şu bayram bi geçsi diye..
yatak odamda elektirikli ısıtıcı var orası sıcak tek..hatta küçük kızı ırda oturtuorum üşümesin diye tv de karşısınsa..

gerçi küçük cimcimem ana sınıfına başladı dün..ancak dün adamakıllı götürme fırsatı buldum,

anamm bir liste verdi öğretmen destan gibi..markette kafam karıştı resmen hangisi alınacaktı diye,geçen yılki kreşi mumla aradım resmen..
kreş pahalı gelyordu gözüme,8 saaat bakıyorlar eğitim veriyorlardı çocuğa,çokda güzeldi eğitimi ilgisi..
ayda 300 tl çok geliyordu ama zaten 3 öğün yemek veriyorlarve servis ücretide içindeydi,şimdi hesaplayınca sadece çocuğun yediği içtiğinin ve servisin parasını ödüyormuşuz..ne kırtasiye ne başka bi ücret istemiyorlardı hepsi onlara aitdi..
aslında yine gönlüm ordan yanaydı ama çocuğun kafası karışacak seneye harfleri öğrenirken ,okulda öğretmen e harfi dycek benimki inat edicek elif değil o sen bilmiyorsun diye..arapca türkce kafa karışacak iyice..

neyse gidiyimde mutfağı toplayım,günlük işler bitsin temizliğe devam sonra..
daha baklava yapıcam,şeytan diyorki ne uğraşıcan elde açmayla al hazır yufka yap baklavayı ,,bilmem şeytana uysammıı...

Allah yardımcın olsun canım ama kreş konusunda haklısın kafası karışırdı yoksa
Maalesef ana okulları insanı iliğine kadar kurutuyor
Kızkardeşim ikizleri verdiğinde hele herşeyi çift çift almak zorunda kaldı hatta kadına demiş hani boyaları falan tek alsam onlar yan yana oturur ortak kullanır diye kadın olmaz öyle şey iki tane isterim demiş
Hatta tuvalet kağıdına kadar onlar götürüyordu üstelik kadın marka belirtiyormuş neymiş ucuzu olmamış
Kızcağız maf oldu ki kendi yürüyerek götürüyordu birde servis ücreti eklenmesin diye ( çok uzak değildi Allahtan )

Bakalım biz ne yapacağız seneye Okulun anaokuluna vereceğiz inşallah onlarda ayda 80 lira istiyorlarmış şimdilik ama herşeyini kendin alıyorsun üstelik kayıt yaptırırken bağışta ister şimdi o müdür bozuntusu ama öncesinde öğreneceğim yasal olarak bağış vermek zorundamıyım diye ona göre inatlaşmaya başlarım bu müdürlede Büyük kızımda müdür farklıydı adam ilk okul kaydı için 350 lira istemişti ve resmende tehdit ediyordu bağışı yapmayanın kaydını silerim yada eski masalara oturturum diye 55 kişilik sınıfta bir ben inat ettim vermedim adam beni her gördüğünde sinir oluyormuş gibi bakıyordu sonradan okuldan ayrıldı kurtulduk diye sevinirken beteri geldi
Allahtan okul benim sokağın başındada servis ücreti olmayacak Annemde hemen okulun karşısında oturuyor nasılsa işim olursa o alır kuzuyu

Bu arada sana kolay gelsin canım
Valla ben bu bayramda yapmayacağım baklava hadi ben dayanırım ama eşimle çocuklar dayanamaz
Birde zaten gelirse ancak kuzenleri gelir onlarda pek bakalva sevmez
Yine daha iyi bilirsin sen ama hazırla aynı oluyorsa hiç uğraştığına deymez yap hazırla gitsin
Zaten oturupta KVne falanda yapacak değilsin
Kendinize kadar yap gitsin hem onlarda anlamış olur senin cidden eskisi gibi olmayacağını hemde sende daha az uğraşmış ve yemiş olursun

Ginaydin kizlar n var ne yok
Dun aksam sacimi boyadim ugrayamadim gene malum erkende yatiyorum tavuk gibi.
Sabah 6 yillik pantolonumu giydim cuk oturdu aynada gordugim bedendeki benmiyim inanamiyorum cok mutluyum. Yaein da tarti gunu isallah az da olsa gitmistir kacamakta yaptim. Ama sabah annem geldi cevizli haşhaş li yağlı coreklerin yanina yaklasmasim bir lokma aldim ellesmedim aman dedim Yarın tarti gunu ama yarin kahvaltida yicem valla yicem yerini hazirladim simdiden
Ee cok gecmis birikmis bir bakayim ne kaynattiniz

cecom
ana okulu tam işkence olucak gibi bu sene,8.30 götür 12.30 da getir..4 saatcik..
az uzun olsada bende işimi gücümü yapsam,zaten 1 saat beslenmeyle geçer sınıfda..o kadar masrafa hemen 4 saatcik..benimde okul evimin karşısında.yakın.
ama dün aldıklarımı zor götürdüm resmen,anamm okulun tuvalet kağıdı ve kağıt havlusunu banamı aldırdılar nee
benim büyük kız kudurdu,gidecem öğretmede diyecem bizim çocuğumuz o kadar wc ye gitmez( tabi bu kibarı)

diye..

anamm 100lerce kağıt bardak tabak sabun ..market arabası doldu..zaten boya cila cabası..hepsi kaliteli olcakmış..bende bimden almıştım önceden hepsi elimde kaldı..

öğretmenide sanki sert gibi benim yanımda bile çocukları başından savıştırıyordu sert bi dille..pek içime sinmedi yaaa neyse..kreş çok ilgiliydi çokkkkkkkkk..
dün çocuğu götürdüm ne bi tanıştırma ne bi hoşgeldin deme hiç bişey yok..
zaten bizim buranın okulu ahır gibi..
büyük kızı ana sınıfına ve 1. sınıfa burda verdik..1. sınıfda 1 öğretmene denk geldikki sorma..
kadın şırnakdan gelmiş,o zamanda terör hat safhada,kadının snirler zirve yapmış..

çock altını ıslatıp geldş kaç kere,bende sınıf annesiyim.kadının sesinden ben bile korkuyordum..br keresinde bir şey sordum,işte niye böyle falan diye..çocuğumu azarlayarak yanına çağırdı bi fırça kaydı çocuğa benim bile ödüm koptu.
.
müdüre ,milli eğitime bile gittim,ama başka şikayette blunan kişilerinde olması gerektiğini söylediler.başka sınıfada almadı müdür inatlaştı..

benim hayırsız kaynım o zaman bu çocuğun huyu suyu değişti burda olmaz dedi,özel okula verdiler

..hatta o zamanlar çok dedim bizim durumumuz özel okula vermeye müsit değil bu gün verir yarın alırsınız çocuğu oyuncak etmeyin,hem yarın öbür gün zengin sıpaları çocuğun psikolojisini bozar,ezik olur orda diye..ama dinlemediler,şimdide

dediğim gibi arkadaşlarının içinde benimki kendini kötü hissediyor,arkadaşı bile yok.hepsi kibirli burnu havada diyor..

gerçi çok ucuz bir okul bizimki,fiyatını duyanlar inanmıyor yıllık 6 bin veriyoruz sevisle yemekle beraber ,etütleri falanda oluyor..ammaa küçükde geldi oklul çağına onu bu okula versemmi diye düşünordum amaaa okun halini görünce ,büyük kızı iyikide burdan almışız dedim...okuull ahırrrrrrrr.

babasıda sonunda küçük kız bizden hesap sorar ablamı özele verdinizde beni bu ahıra niye verdiniz diye..haklı ama başka sorunlarda var..

benim sevgili kaynım ,hem çocuğu kendi elleriyle özel okula kaydettirdi ,şimdide çocuğun okulunu sorun yapıyorlar karısıyla..

geçenk, maceramızda okulun lafı olmuş,benim çocuğa verdiğim para onların eve yatırdıkları paranın beşte biri..okulla yarışa girmiş hanım..böl paramı ben hem çocuğumu okuturum hemde paramı biriktirim...
ayy laf döndü dalaştı yine iş ortaklığına geldiii..

hoş geldin tatlım seni görmek ne güzel

Canım okadar haklısın ki
Benim büyük kız okula başlayacağı zaman babamda işte özele mi versek işte hem ilk okuldan öğrenir ingilizce ve almancayı dedi ( Alman kolejine istiyordu ) tabi fiyatları duyunca bir durakladı yinede versekmi falan diye aralarında annemle hesap yaparken bende dedim babacığım hadi şimdi ben bunu verdim diyelim bir iki sene sonra ağır gelirse size o zaman bende gönderemem çocuğun dengesi bozulur diye
Hatta daha o zaman ileride bir çocuğum daha olursa ve ben onu normal okula göndermek zorunda kalırsam bana ablamı gönderdiniz beni niye gönderdiniz demezmi dedim
Üstelik annemler masrafları karşılayınca birde kardeşlerimide düşünmek zorundalar sonuçta onlarda yarın öbür gün bizimkileride özele gönder derlerdi ve adamcağız hiç altından kalkamazdı
O yüzden o zaman vazgeçtik hatta bazen büyük diyor keşke beni Beşiktaş kolejine gönderseydiniz diye bende diyorum otur sıkı sıkı çalış gir bursluk sınavlarına kazanırsan ve arada çok büyük fark yoksa ödenecek kabul ama sen benim tek evladım değilsin üstelik öylede olsa olan paramı senin geleceğini düşünerek bitirmez kenara koyardım diye

Senin o eltinin ben ta.... Tövbe tövbeeee yaa
Kadın iyice sizinle bozmuş aklını
HAyatım hiç tartışıpta huzurunuzu kaçırmayın
Baktın yine aynı terhane hemen eşine güzellikle madem rahatsız oluyorlar gelen paraları masraflar çıktıktan sonra yarı yarıya bölün isteyen kenara koyar isteyen sonuna kadar harçar de
Eşinde de her fırsatta güzellikle tabiki bak yuvamızı dağıtıyorlardı hala aynı şeyleri yaşamaya devam edeceksek acıkca söyle ki boşuna birbirimizi yıpratmayalım bende yolumu çizeyim de gitsin seni çantada keklik sanmasınlar

Onlarında ileride çocuğu olurda okul yaşına geldiğinde kayıt ettirsin o zaman o ahır gibi okulada göreyim ben onları Rabbim bildiği gibi yapsın

cnm boşver densiz insanları. bizler sanki bilmiyoruz kilomuzun fazla olduğunu. kendimde dahil olmak üzere tüm şişman insanlar adına üzülüyorum ve acıyorum bizlere. istediğimiz gibi yemek yiyemiyoruz, acıktım lafı bize yakışmıyor, kıyafet konusu tama muamma. 50 kilo olan kızların ayy zayıflamalıyım diye yanımızda bağırmaları iğrenç... bu liste uzar gider.
biz diyetimize dikkat edelim. onların söyledikleri de bizi kamçılasın ama yaralamasın. ben de çok duydum o gereksiz lafları.

teşekkür ederim cnm ne kadar güzel açıklamışsın. bu açıklamana layık olayım da en azından bir gün deneyim karatayı. ama bayramdan sonra denicem cnm. sana da o günümü anlatıcam söz..

ben fazlalık göremedim cnm hatta az bile yemişsin. adet falan mı göreceksin?? ya da bende 2 gündür çok gaz var hep göbek önde geziyorum ve sabahları 100 gr eksik kalkıyorum. artık metabolizmam yavaşlamış 100 gr 100 gr gidiyor. neyseki gidiyor ama :)

aman tanrimmm ne diyosun ayykorktum bak simdi

sagl cnm ama su an vicdan azabi cekiyorum resmen

ewt cnm maalesef öyle. bir ara ben çok sıkmıştım kendimi tüm uyarılara rağmen kellik derecesinde saçımın önleri açıldı. normal dökülme değildi resmen kafam açıldı. sonra normal beslenmeye geçince çıktılar şükür. hatta ufak ufak oldukları için perçem gibi duruyordu önler. aman dikkat et. yoğurt, ayran, çorba, et, tavuk, yumurtayla hep destekle. tabi sebzelerde dahil cnm..
bu arada bende hep şekerli nescafe içerdim. çayı şekersiz içmeme karşın. bir alıştım kahvenin tadı çok daha lezzetli gelmeye başladı inan. yavaş yavaş kahvelerine şekersiz içmeye başlayabilirsin bence..

sıpaya bak sen nelerde biliyor. ayy benim oğlumda böyle boyundan büyük laflar eder mi acaba??
çok tatlı ya maşallah. bıcır bıcırdır şimdi o. öptüm kuzuyu..

doğum günün kutlu olsun cnm. sağlıkla tığ gibi nice seneler inş :)

çok sevindim eski pantolaonların ortaya çıkmasına. ne büyük haz değil mi?? hepsi bolalır inş :)
nefsini köreltmen iyi olmuş. yoksa patlama yaşayabilirdin cnm.. ben öyle yapıyorum bazen menüm değişiyor ama ufak kaçamak olduğu için göz önünde bulundurmuyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…